Arkiverede nyheder fra 2016.

       

3. januar 2016

Nyhederne for uge 1 - Godt Nytår alle sammen. Vi håber i er kommet godt ind i det nye år, og har fejret en god jul med en ordentlig bunke rigtig amatørradiorelevante julegaver - altså ikke alt for mange bløde pakker. Okay, en god tyk sweater har nu ikke været så dum her de første kolde dage i det nye år, men de fleste har jo heldigvis en god stor loddekolbe at varme sig ved.

   

De forgangne 14 dage er der ikke sket det store i afdelingen men som altid i juleferien har der været travlhed med forskellige forberedelser til de kommende aktiviteter. Specielt omkring Tech4Fun er der hele tiden et eller andet der skal laves, og som omtalt sidste år har vi lavet en aftale

med TV Syd der kommer og laver et indslag om dette projekt. Det sker efter planen mandag d. 11. januar og indslaget skal så sendes samme aften - altså efter planen. Men nu er det jo TV vi taler om og mange andre og måske vigtigere ting kan ske inden, så det hele bliver rykket - men det er i hvert fald det udgangspunkt vi arbejder ud fra. Og så må vi jo ha' det til at se bedst muligt ud også på TV.

Bl.a. har vi nu fået vores skæreplotter til at kører efter hensigten, således at vi nu selv kan lave f.eks. reklametrøjer. Også de mange LED tal vi har liggende på lager er vi kommet i "kontakt med" således at vi kan styre dem fra et Arduino board, og vise hvad sådan nogen også kan bruges til - jo, det skal nok blive godt :-)

   

Webredaktionen har også haft travlt her i juleferien og brugt mange timer på at udvælge mere end 500 billeder fra sidste års mange forskellige aktiviteter og fået dem lagt i "Galleriet" her på hjemmesiden. Tag et kik og genopfrisk nogle af de store øjeblikke, eller få et indblik i hvad der venter, og som du kan glæde dig til i 2016. 

Omkring denne hjemmeside - altså vores "hovedside" - er det ved at være en udfordring at arbejde med opdateringer. Siden er i sin nuværende form startet i 1999 - altså for mere end 16 år siden - og rigtig meget er der jo sket med IT og hjemmesider siden dengang. Total set fylder den nu omkring 470MB og der ligger mere end 30.000 filer på vores webhotel - som på forunderlig vis er flettet godt ind i hinanden - det er desværre gået galt en del steder, således at farverne ikke længere passer sammen og det kan være svært at se teksten. En løsning er IKKE bare lige sådan - og det ender nok med at vi inden for en overskuelig fremtid er nød til at designe en helt ny efter nutidens standarder - mere herom når der forhåbentlig kommer et "hul i kalenderen" :-).

   

Nu går vi i gang med 2016 og i den kommende uge starter vi mandag med åbent på værkstedet, tirsdag fortsætter Tech4Fun aktiviteterne og onsdag er der årets første Almindelig mødeaften.

  

Godt Nytår - og på gensyn i EDR Esbjerg afdeling.

 

10. januar 2016

Nyhederne for uge 1 - Ja, så er vi kommet i gang igen og selv om der i den forgange uge ikke var noget specielt på programmet, var afdelingen nu pæn besøgt alle 3 dage hvor der officielt var åbent for aktiviteter.

Derudover har der været travlt med forskellige gøremål i forbindelse med TV optagelserne - også omtalt i sidste uge som efter planen sker i morgen mandag. Bl.a. har vi haft travlt med at få alle vores små demonstrationsprojekter til at virke igen - nye batterier og et par knækkede ledninger er fixet, så det nu alt sammen virker. Ligeledes har vi "suppleret" teksten på vores trøjer, så de også reklamere for vores Tech4Fun aktiviteter. Reklame for og opmærksomhed om vores aktiviteter er jo nødvendig hvis vi skal tiltrække flere aktive deltagere - og der er stadig plads til lidt flere.   

Tilbage til vores aftale med TV Syd - optagelserne laves i morgen mandag d. 11. januar. Og det starter kl.15.00 hvor René, OZ2AKM deltager i det direkte program "Naboer" - udsendelsen genudsendes kl.19.55 og kl.22.35 på TV Syds egen kanal. Derudover kommer der et selvstændigt indslag om vores Tech4Fun aktiviteter i det almindelige nyhedsprogram - det sker kl.19.30 og genudsendes kl.21.30 - altså efter planen, men med TV er det jo sådan at sker der noget andet vigtigere(!!) bliver vores deltagelse udsat. Vi håber det hele "kører" - og vi får afleveret et godt indtryk af Verdens bedste hobby - direkte ud i alle de varme stuer i Syd og Sønderjylland.

  

Den kommende uges aktiviter drejer sig derudover om Almindelig mødeaften - onsdag. Her er der dog også noget på programmet der nok kan interessere en hel del af vores medlemmer - nemlig om der er tilslutning til at starte et A - B certifikat kursus. Mange har spurgt til muligheden, så vi skal ha' fundet ud af hvor mange der vil være med og hvordan det skal foregå. Så kunne det være noget for dig - er det bare med at møde op - nu på onsdag i afdelingen. For alle andre er der åbent som sædvanlig med alle de sædvanlige muligheder for hygge og intellektuelle udfordringer.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - og i TV Syd mandag eftermiddag og aften :-)   
     

17. januar 2016

Nyhederne for uge 2 - Det er ikke altid lige let at være formand for EDR Esbjerg afdelingen - se nu bare denne uge - siden mandag aften har det været overordentlig svært for René, OZ2AKM at få armene ned igen. Som det nok er de fleste bekendt, havde vi mandag eftermiddag og aften to indslag med i forskellige programmer på regional TV stationen for Syd og Sønderjylland - TV Syd.

Kl.15.00 startede det med en direkte udsendelse fra formandens hobbyrum i programmet "Naboerne" - her blev der fortalt lidt om vores hobby - de mange forskellige muligheder, og demonstreret en QSO med Erland, OZ1EM. Straks efter dette program sluttede, kørte reportageholdet til

afdelingen, hvor vi havde stillet op sammen med de fleste af deltagerne i Tech4Fun, og var klar til optagelse af et indslag til nyhedsudsendelsen kl.19.30. Journalisten var rigtig godt forberedt, så efter en lille time var optagelserne "i kassen" og de sagde pænt farvel - med en aftale om at de meget gerne kommer igen f.eks. i forbindelse med vores Fieldday aktiviteter :-). Så var det bare med at få ryddet op og komme hjem (finde popkornene frem) og være klar foran tv'et.

Efter de lidt "større" nyhedsindslag kunne man så endelig se "vores" indslag - med forskellige eksempler på noget af det de unge beskæftiger sig med, interview med Lea og formanden der fik lejlighed til at fortælle om visionerne med vores ungdomsafdeling. Indslaget i mandagens nyhedsudsendelse kan du se / gense ved at trykke på billedet af René, OZ2AKM herover.

Alt i alt meget positiv omtale og god reklame for vores hobby - men det bliver meget bedre endnu. For knap var udsendelserne "landet" rundt i folks stuer før de første reaktioner begyndte at indløbe.

E-mails og telefonopkald med forespørgsler fra forældre om muligheden for at også deres unge kunne deltage, direkte tilmelding fra unge mennesker og foreninger der ville hører mere om projektet og et muligt samarbejde. Ligeledes var der firmaer og enkelt personer der ville hjælpe med materialer og sponsering af aktiviteterne. Ja, der var sågar tilbud om job og praktikpladser når de unge bliver lidt ældre. Det er altså svært at bevarer bekymringerne om fremtidens vækst og medlemstilgang, og formanden er ikke den eneste der har svært ved at få armene ned igen...fortsættelse følger :-)

   

Onsdag var der Almindelig mødeaften uden noget bestemt på programmet - altså udover en snak om interessen for opstart af et A/B-certifikat kursus. Og jo, der var interesse - så vi starter da et kursushold - tirsdag d. 26. januar 2016 kl.19.00. Kurset afholdes herefter hver anden tirsdag og målet er en radioprøve i maj / juni måned. Vil man være med kan det sagtens nås endnu - bare mød op.

    

Den kommende uge i afdelingen er der mandag aften åbent i værkstedet - med mulighed for mekanisk arbejde. Tirsdag kl.18.00 gælder det igen Tech4Fun og nye udfordringer for de unge. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget fast på programmet. men denne uges hændelser og aktiviteter burde i hvert fald nok kunne holde gang i snakken og debatten rundt på de bløde møbler.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdelingen - stedet hvor de aktive radioamatører mødes.

    

24. januar 2016

Nyhederne for uge 3 - Vintertid er naturlig højsæson for de indendørs aktiviteter - og sådan var det også i denne uge. Snevejret gjorde det lidt usikkert at færdes i trafikken men en del medlemmer fandt da vej gennem driverne for at deltage i aktiviteterne - tirsdag var der igen Tech4Fun endda med flere deltagere end sidste gang - og endnu flere på vej :-).

Jo, vores lille reklame indslag på TV Syd har virket rigtig godt og det bliver spændende at følge udviklingen :-).

Onsdag var der Almindelig mødeaften - uden noget særligt på programmet - men med et endnu nogenlunde intakt forråd af gamle julesmåkager, havde enkelte forceret de glatte veje for at bytte "røverhistorier" og hygge lidt i de bløde møbler.

   

Den kommende uge er der Mandags åbent på værkstedet -  

de sædvanlige store bunker med varierende indhold, på gulvet og bordene skal der bygges videre på, afprøves eller gøres klar. Så går du og keder dig skal du være meget velkommen til at give en hånd med. Tiden løber jo allerede hurtig og årets første internationale messe (i Holland) er om kun halvanden måned.

Tirsdag starter vores A/B - certifikat kursus - det sker kl.19.00. Skulle du være interesseret er det bare med at møde op - der er stadig plads til flere deltagere der vil ha' opgraderet deres certifikat eller ha' genopfrisket deres viden om teknikken. Onsdag er der igen Almindelig mødeaften - og jo, der er stadig lidt godt tilbage i kagedåserne :-).

              

På gensyn i EDR Esbjerg afdelingen - stedet med varme på radiatorerne og masser af planer for fremtiden.

      

31. januar 2016

Nyhederne for uge 4 - Synliggørelse, reklame og PR er jo absolut ikke fremmedord her i Esbjerg. Vi har fundet ud af hvad der virker. Seneste "skud på stammen" er en stor skæreplotter, så vi bl.a. er i stand til selv at designe og fremstille alle de smarte trøjer og T-shirts vi har brug for - i de helt rigtige størrelser - uden et stort lager af trykte trøjer vi ikke lige har brug for. Og det bedste af det hele er næsten at vi nu kan lave det til langt under halv pris - med andre ord maskinerne har næsten allerede betalt sig selv :-). Selvfølgelig kan vi også skærer i almindelig folie - så skilte til opmærkning eller synliggørelse af nye tiltag kan vi også lave. Og ja, er der medlemmer der mangler et lille skilt f.eks. med kaldesignalet til bilen er det heller ikke noget problem

- nærmere info om alle mulighederne ved Jan, OZ1INN.     

          

Denne uge i afdelingen var der travlhed på værkstedet - mandag aften - bl.a. med konstruktion af skelettet til en lille PR / reklamerobot der så småt begynder at tage form, og være klar til at der kan monteres "en masse sjov" til at tiltrække opmærksomhed, når vi er ude med vores PR Road Show. Tirsdag startede vores A/B-certifikat kursus. Og ja, deltagerne kunne næsten ikke vente med at komme i gang med opgaverne - så det tegner jo godt med en flok veloplagte deltagere.

Onsdag var der Almindelig mødeaften uden de store nyheder fra en ganske hyggelig aften. Torsdag var en lille delegation en tur i Odense - hvor landsforeningens trofaste forretningsfører - Lone kunne fejre 25 års jubilæum. Der er sket meget i de 25 år og det har ikke altid været lige let at hjælpe landsforeningens medlemmer - men hos Lone er der ingen der går forgæves. Kan hun ikke selv hjælpe er der altid nogen hun kan henvise til. Lone gør en kæmpe indsats for at få det hele til at fungere - det synes EDR Esbjerg afdelingen er værd at påskønne - et meget stort tillykke til Lone med jubilæet.

   

Den kommende uge i afdelingen, fortsætter aktiviteterne i værkstedet mandag aften. Tirsdag er der Tech4Fun og onsdag er der foredrag. Lasse, OZ1LN kommer og fortæller om Repeater udvalgets initiativ til frekvensomlægning for alle analoge og digitale UHF-repeatere - hvorfor det er nødvendigt og hvad er status på projektet lige nu ? Kom i afdelingen og bliv fuld opdateret på hvor du finder din lokale repeater i fremtiden.

      

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med det brede udvalg af aktiviteter.

    

7. februar 2016

Nyhederne for uge 5 - Fuldt opdaterede medlemmer hører

vel til som et af hovedformålene med enhver forening - også i EDR Esbjerg afdelingen. Onsdag fortalte Lasse, OZ1LN om "Den store frekvensrokade" på 70cm båndets repeater

kanaler. I december fortalte vi om hvad der skete med vores lokale repeatere her i det vestjyske - men det var nok de færreste der havde en idé om det puslespil der er tale om på landsplan. Og det var nok også de færreste der viste at der her i "lille Danmark" lige nu er omkring 130 UHF repeatere, der skal deles om 36 kanaler. Planlægning og frivillige aftaler er helt nødvendige hvis der skal være plads til alle og forstyrrelser minimeres mest muligt - til glæde for alle. Tak til Lasse for en ganske interessant aften. Vil man se hvor de forskellige repeatere er placeret kan man på Lasses

hjemmeside se den ny repeaterliste / frekvensplan. Som man måske kan se på ugens billede var onsdagens møde henlagt til vores egne lokaler, da Dramasalen var optaget af spejdernes fastelavnsfest - så folk sad lidt tæt. Men der skal jo være plads til at de andre foreninger også engang i mellem kan bruge den store sal en onsdag. At vores flinke naboer så lod os "arve" en store plade lækre  fastelavnsboller, gjorde jo absolut ikke aftenen ringere - og med lidt besvær fik vi da også spist op :-).

      

Den kommende uge er der Mandags åbent i værkstedet - hvor gulvpladsen af en eller anden grund igen er næsten forsvundet. Tirsdag er der også denne uge Tech4Fun - næste uge er der jo vinterferie for de skolesøgende og deltagerne skulle jo nødigt komme ud af træning. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget på forhånd fastlagt på programmet.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor de glade radioamatører mødes.

    

14. februar 2016

Nyhederne for uge 6 - En måske lidt stille uge i afdelingen. Mandag var der travlhed i værkstedet med forberedelserne til tirsdagens Tedh4Fun aktiviteter - her arbejdes der videre med Arduino programmering og byggeriet af små smarte  konstruktioner. Onsdag var der Almindelig mødeaften uden noget specielt på menuen - men snakken gik bl.a. om en nu nedlagt radiostation i lokalområdet. Nogle af de gamle store antenner kunne vi måske bruge - så hvordan får vi fat i dem ? 

Torsdag aften blev der snakket fremtidige projekter i ungdomsafdelingen - hvilke dele mangler vi og hvem laver hvad. Der er nok at tage fat på, men idéerne mangler ikke.  

Den kommende uge er der mandag aften åbent i værkstedet og tirsdag er der A/B - certifikat kursus. Som ugens billede indikere er det stadig årstiden for de indendørs aktiviteter - men derfor kan man jo godt planlægge nogle af de kommende udendørs. På onsdag gælder det Afdelingsmesterskabet i Rævejagt 2016 - hvilke dage skal der jages og i hvilke skove. Vil du være med er det med at møde op og være med i planlægningen - det skulle jo gerne være sådan at vi finder de dage hvor flest mulig kan deltage i jagten på den små sendere.

     

Onsdag er samtidig sidste frist for indsendelse / indlevering af skriftlige forslag, man ønsker behandlet på Generalforsamlingen. Årets Generalforsamling afholdes onsdag d. 2. marts kl.20.00 med dagsorden i følge vedtægterne. Vores forening står hele tiden overfor forskellige store udfordringer, som det er vigtigt alle er fælles om at løse eller tage stilling til - sådan er det også i år, så sæt et stort kryds i kalenderen ud for d. 2. marts - din mening er ligeså vigtig som alle andres. 

     

På gensyn - også i skolernes vinterferie - i EDR Esbjerg afdeling.

     

21. februar 2016

Nyhederne for uge 7 - Man kan allerede mærke at dagene så småt begynder at blive længere - og så er der jo ikke så lang tid til at vi skal i gang med Rævejagterne og kampen om Afdelingsmesterskabet 2016. Onsdag fik vi planlagt hvilke skove der skal jages i og sat datoerne ind i løbskalenderen. Nu skal vi så ha' indhentet tilladelserne fra skov ejerne - og så skulle vi være klar til en ny sæson. Når alle tilladelser foreligger vil de forskellige datoer blive lagt ind i kalenderen her på hjemmesiden - indtil da kunne det måske være en god idé at gå i gang med træningen, så man er klar til sæsonstart.

    

Ellers bød denne "vinterferieuge" på de sædvanlige   aktiviteter på værkstedet mandag aften, og tirsdag blev der knoklet med teorien på vores A/B certifikat kursus.    

Den kommende uge fortsætter vi mandag aften med de mange projekter på værkstedet - der kommer jo heldigvis hele tiden nye leverancer af forskelligt udstyr. Det betyder at det kan være svært at få noget gjort helt færdig - men ind i mellem lykkedes det da, og gulvet er lige nu sådan nogenlunde farbart. Tirsdag fortsætter indlæringen på A/B certifikat kurset. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget planlagt på programmet og fredag er der bestyrelsesmøde - så jo endnu en uge med mange forskellige aktiviteter.

  

HUSK Generalforsamlingen d. 2. marts - på gensyn i EDR Esbjerg afdeling.     

     

28. februar 2016

Nyhederne for uge 8 - Ja, i bund og grund handler det hele vel om at udøve vores hobby under de bedst mulige betingelser. Men desværre er der engang i mellem nogle ting der ikke går helt efter planen og nogle ting der skal styr på inden andet kan gennemføres. Således også med dette års Generalforsamling - forskellige omstændigheder gør at bestyrelsen har besluttet at flytte den til afholdelse - onsdag d. 30. marts 2016 kl.20.00 - stadig med dagsorden i følge vedtægterne.

Dette er selvfølgelig meget langt fra optimalt  - og bestyrelsen beklager, men det er ikke alt vi har indflydelse på.

Med flytning bliver der så mulighed for at man kan deltage i EDR opstillingsmødet i forbindelse med det kommende valg til ledelsen i landsforeningen - mødet afholdes i

EDR Aabenraa afdeling nu på onsdag d. 2. marts fra kl.19.30 - adressen er: Rugkobbel 234, 6200 Aabenraa. Flytningen af GF 2016 betyder selvfølgelig også at fristen for indsendelse af forslag er rykket til onsdag d. 16. marts hvis du har noget du mener generalforsamlingen skal tage stilling til, og ikke allerede har indsendt dit forslag.

 

Denne uge i afdelingen var der travlhed med mange ting - mandag var det i værkstedet, tirsdag var der gang i teorien på vores A/B-certifikat kursus. Onsdag var der almindelig møde aften og torsdag var René, OZ2AKM og Jan, OZ1INN til møde med repræsentanter fra Esbjerg kommunes Biblioteker. De arbejder med planer om at starte forskellige tiltag, der skal styrke interessen for teknik på f.eks. biblioteker og i skolerne. Med vores Tech4Fun aktiviteter (og erfaringer) var de meget interesseret i et samarbejde :-) - hvad det så fører med sig, kan man jo kun gisne om - men det er da så absolut noget vi er interesseret i at arbejde videre med. Fredag var der bestyrelsesmøde - og Generalforsamlingen var bestemt ikke det eneste der blev behandlet. Bl.a. blev vi enige om at afholde et nyt D-certifikatkursus og Radioprøve den sidste weekend i maj. Nye muligheder for afholdelse af HamDay - i sikker tørvejr blev også "sat på skinner" og forskellige nye radioaktiviteter i samarbejde med bl.a. foreningen Rotary. Vores planer med "The Flagship Station" blev også drøftet - og her tager vi nu kontakt til grundejere der har hvad vi søger........

Jota og andre aktiviteter blev også behandlet - så jo, det blev et langt møde.

    

Den kommende uge fortsætter vi mandag aften i værkstedet, og tirsdag er der Tech4Fun. Onsdag er der som allerede omtalt EDR Opstillingsmøde i Aabenraa - men der er også åbent i afdelingen hvis man ikke lige har lyst til at deltage i løjerne i Aabenraa. Næste weekend er vi med i ARRL DX SSB contesten - vil du være med (også for første gang) er du meget velkommen - hvordan vi griber dette arrangement an aftales nærmere på onsdag her i Esbjerg.

   

På gensyn her der og alle vegne - måske også i EDR Esbjerg afdeling ?

     

6. marts 2016

Nyhederne for uge 9 - Så er contest sæsonen 2016 endelig skudt i gang fra vores "lille" super station - 5Q1A. Her i denne weekend kan man møde os rundt omkring på kortbølge  frekvenserne. Lørdag var der ret gode forhold til Nordamerika - som er området det i denne konkurrence gælder om at få i loggen. Og det var absolut ikke det store problem at "kører" omkring 100 QSO'er i timen  - selv med lidt undervisning og snak undervejs. Jørgen, OZ1NJL (som ses på ugens billede) synes dog det til tider gik temmelig stærkt - men øvelse gør som bekendt mester, så det skal han nok komme efter....

Vi fortsætter i dag søndag eftermiddag - hvis du skulle få lyst til at se eller prøve hvordan og hvorledes.

    

Ellers er ugen forløbet med Mandagsåbent i værkstedet,  

Tech4Fun for den aktive ungdomsafdeling og almindelig mødeaften for alle. Onsdag havde nogle valgt at deltage i EDR Opstillingsmødet i Aabenraa afdeling - og ja, et referat kan ses forskellige steder på nettet, så det vil vi ikke bruge plads på her. Et par lokale kandidater stiller op til foreningens ledelse, så alt håb er endnu ikke ude for den gamle forening - selvom det ser temmelig sort ud med viljen til udvikling og fornyelse. Opstillingsmøderne fortsætter i de kommende uger og til alt held dukker der ind i mellem kandidater op der har set lyset - så vent lidt endnu med at melde dig ud af vores landsforening. Når stemmesedlerne udsendes skal vi nok komme ind på hvor det vil være mest hensigtsmæssigt at sætte dine krydser.

       

Den kommende uge fortsætter arbejdet i værkstedet - endnu en sponsor har meldt sin ankomst med noget grej de har fået i overskud, så der skal gøres plads på hylder og gulv :-). Tirsdag fortsætter kursisterne med A/B-certifikatkurset og onsdag er der igen Almindelig mødeaften.

Radioprøven d. 29. maj er nu også blev offentliggjort på Energistyrelsens hjemmeside - så tilmelding er allerede nu muligt og indbakken for tilmelding til vores D-certifikat kursus er også klar til modtagelse. Husk at fortælle det videre, hvis du kender nogen der vil være med - i det gode selskab :-)

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også de aktive radioamatører mødes.

    

13. marts 2016

Nyhederne for uge 10 - Vi starter denne uges beretning om aktiviteterne, med en lille forklaring på denne uges billede. Det viser som de fleste nok kan se Niels, OZ7NB i gang med en portabel station på en VHF Fieldday for år tilbage.

Nu er sagen den at Niels (i samråd med Jytte) mener at det går den helt forkerte vej med alderen (og mobiliteten) og det er blevet tid til at tænke lidt på alderdommen. Mindre, lettere håndterbare antenner kan også gøre det  Derfor har Niels besluttet at forære afdelingen hans teleskopmast, der nu gennem en årrække har pyntet på villakvarteret i Tjæreborg.

Når det nu skal være, er vi selvfølgelig meget glade for denne meget fine gestus - og vi skal nok få den afhentet hurtigst muligt. Planen er at den skal ligges på lager, så den er klar til at blive opsat på vores nye station, når vi kommer så vidt. En MEGET stor tak til Niels, OZ7NB (og Jytte) for gaven :-).

  

Denne uge i afdelingen var der mandag igen aktiviteter på værkstedet - det begynder jo at gå stærkt og allerede næste

weekend deltager vi i årets første messe - Rosmalen i Holland - så det er lige før der er sved på panden. Tirsdag blev der snakket teori og radioteknik på A/B-certifikatkurset. Onsdag var der Almindelig mødeaften med snak om "løst og fast". Udenfor afdelingen var der torsdag det sidste EDR opstillingsmøde i region Syddanmark - mødet blev afholdt i Odense og her deltog flere af vores medlemmer. Og ja, havde det ikke været for alvoren, kunne man godt tro at man var kommet til en dilettantopførelse af "Klovn". Mødet var jo egentlig et opstillingsmøde for at finde kandidater til landsforeningens ledelse, men inden var der en meget kort beretning om "rigets tilstand". Her undlod landsformand - OZ5HZ godt nok at fortælle, at man i Hovedbestyrelsen (i samråd med deres "spinddoktorer") havde besluttet at ekskludere foreningens revisorer (inklusiv vores Kasserer - Bjarne, OZ1CWP) fordi de har forsøgt at sikre foreningens midler mod overgreb. Denne nyhed kunne Charlotte, OZ0CP dog kaste et klart lys over og det er absolut ikke noget "skøn maleri" der fortæller om en landsformand der ved hvad han egentlig laver. At man så også måtte lægge øre til voksne mennesker der i fuldt alvor mener at foreningens regnskab slet ikke skal revideres - dine kontingentkroner er jo ikke et tag selv bord for formanden, og denne holdning er direkte grinagtigt.     

Til alt held lykkedes det at også at få opstillet nogle fornuftige kandidater til de forskellige poster, så vi forhåbentlig snart kan få ryddet op i det kaos OZ5HZ (med følge) har fået skabt. Valget til EDR's ledelse sker i maj måned - så opfordringen skal klart være, at man ikke spærre kontingentopkrævningen (til betaling d. 15. marts) på betalingsservice endnu, men henvender sig til kontoret i Odense og beder om ½ års opkrævning. Så kan man stemme - og går det så stik mod al sund fornuft, kan man "trække stikket" ved opkrævningen i september, så er alle penge trods alt ikke spildt.

Vi vender situationen i landsforeningen på vores Generalforsamling d. 30. marts 2016.

   

Tilbage ved de lokale aktiviteter, kan vi fortælle at det sidste weekend blev til i alt 7½ times aktivitet og 875 QSO'er i ARRL DX SSB contesten - altså rigtig gode forhold og selv om der blev brugt tid på at vise hvordan man gør, kunne der laves over 100 kontakter i timen - det bliver ikke meget bedre med kun en radio aktiv. Vi håber de gode forhold holder ved, hvis vi skal være med i CQWW WPX SSB contesten i påsken - nærmere om dette aftales i afdelingen onsdag d. 23. marts.

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag aften, tirsdag er der Tech4Fun og onsdag skal vi ha' en snak om de kommende udendørs radioaktiviteter - altså planlægningsmøde for VHF Fieldday, ILLW og HF Fieldday. Vil du være med når det helt store grej skal i brug - så mød op på onsdag, også selv om du måske ikke har så meget erfaring endnu, kan du sagtens være med. 

Onsdag er også sidste frist for indsendelse af forslag til behandling på vores udsatte Generalforsamling d. 30. marts - hvis du ikke allerede nåede det i første omgang.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - eller måske i Holland i den kommende uge.

   

20. marts 2016

Nyhederne for uge 11 - Denne uge i afdelingen skulle vi bl.a. ha' set nærmere på vores deltagelse i de forskellige udendørs radioaktiviteter. Desværre var der ikke ret mange af de faste deltagere der var mødt op til onsdagens "Fieldday møde" - men de fleste havde da givet besked :-).

Så vi er med både i VHF og HF Fieldday - her er der så godt nok et par uafklarede ting - bl.a. om marken vi sædvanligvis bruger til HF Fieldday bliver høstet inden vi kommer ( noget med at der i år skal sås majs) men det må vi tage hånd om efterhånden som vi nærmere os de forskellige arrangementer. Noget andet er omkring ILLW fra græsplænen ved Sædding centeret - her er de fleste samme weekend optaget af andre aktiviteter så det springer vi nok over i år. Til gengæld er det kommet en forespørgsel om vi

kunne opstille en demonstrations station i forbindelse med et arrangement på den gamle højskole i begyndelsen af oktober - så vi skal nok få luftet grejet også i år - nærmere info følger.

   

Ellers i denne uge fik vi mandag gjort det sidste klar til "Radiomarkt - Rosmalen 2016" - det fandt sted i går lørdag, og som de sidste mange år havde EDR Esbjerg selvfølgelig også en stand dernede. Desværre var Michael, 5Q5NA forhindret i at tage med denne gang - så Jan, OZ1INN måtte selv stå for vores "faldbyden af alle de gode sager". Nu kender vi så heldigvis så mange flinke mennesker rundt omkring - bl.a. Eberhard (som ses på ugens billede) der lige sprang til og passede butikken, så der kunne hentes lidt godt fra "Snack butikken" - men der var ikke tid til at købe andet ind, så alt i alt var det en tur der gav et pænt overskud :-). Næste gang vi forsøger at få noget af det gode grej og udstyr fra lageret afsat, er ved vores eget arrangement - HamDay 2016, lørdag d. 21. maj. Og tiden løber jo stærkt, så det er ikke spor for tidligt at bestille en stadeplads og måske et bord eller to i sikker tørvejr - og her er der godt nyt også for de besøgende. Vi har nemlig i år fået mulighed for også at kunne bruge de 2 gymnastiksale på Gammelby Fritidscenter - hvis vejret igen er lidt fugtigt. Tilmelding for udstillere via www.hamday.dk  - alle andre kan nøjes med et kryds i kalenderen. 

 

Den kommende uge er det jo som de fleste ved, Påske - men det holder os nu ikke tilbage. Mandag ryddes der op efter turen til Holland, og tirsdag gælder det mere undervisning for vores A/ B-certifikat hold. Onsdag er der Almindelig mødeaften og en snak om interessen for deltagelse i næste weekends CQWW WPX SSB contest - så skal du ikke bruge alle dage på at dekorere æg, var det måske noget for dig at prøve den ædle contestkunst. Giv besked til Jan hvis du vil bruge f.eks. et par timer på at lærer lidt om hvordan man gør når loggen skal fyldes.

   

Bestyrelsen og redaktionen ønsker alle en God Påske - også i EDR Esbjerg.

   

27. marts 2016

Nyhederne for uge 12 - Så er Påskeferien ved at være overstået, og vi er nu også kommet over på sommertid - det går altså den helt rigtige vej mod godt vejr og mere varme. Men bliver vi lidt ved tiden, viser denne uges billede prototypen på Tech4Fun uret der med de store prisskilte LED tal kan vise timer og minutter, datoen og temperaturen - (efter hinanden) hvis altså de aktive unge mennesker får programmeret Arduinoerne rigtigt :-).

Der mangler lidt endnu, men de er rigtig godt på vej til selv at kunne sætte de rigtige programdele sammen - hvad skal det dog ikke blive til, når de er kommet lidt videre.....

  

Denne uges aktiviteter er der ikke så meget at berette fra

- alt var jo mere eller mindre som det plejer, med Mandags åbent, A/B - Certifikatkursus og onsdag Almindelig mødeaften. Den kommende uge fortsætter i samme spor - mandag er der travlhed på værkstedet (på trods af at det er en helligdag - men vi har så meget der skal ordnes ), og tirsdag er der Tech4Fun.

       

Onsdag d. 30. marts er det så endelig blevet tid til årets Generalforsamling - kl.20.00 med dagsorden i følge vedtægterne. I år er Formanden - René, OZ2AKM på valg, og han modtager genvalg. Bestyrelsesmedlem - Jan, OZ1INN er på valg, og han modtager genvalg. Bestyrelsesmedlem - Allan, OZ1IOM har besluttet at udtræde af bestyrelsen, så vi skal ha' valgt en afløser for et år frem til det ordinære valg til denne post. Bestyrelsessuppleanten - Svend, OZ1DYI er også på valg, sammen med den ene af vores Revisorer - Flemming, OZ1EMY og Revisorsuppleanten Knud, OZ8KF.

Der er indkommet et par forslag om vedtægtsændringer til behandling - dette så vores vedtægter kommer på linje med nutidens muligheder omkring informationer til medlemmerne, og vores kontinent opkrævning kan forløbe planmæssigt uden der nødvendigvis skal udsendes en faktura til hvert medlem. Endelig er vi nød til at se på vores eksklusionsparagraf - en mildest talt utilregnelig landsledelse skal i hvert fald ikke bestemme, hvem der skal være medlem i vores forening - det kan vi også godt selv klarer.

Der vil selvfølgelig også være en orientering om det sidste års mange hændelser og aktiviteter - og mulighed for at ønsker til nye aktiviteter / nye tiltag kan drøftes. Bestyrelsen kan kun opfordre ALLE medlemmer til at møde op og deltage i beslutningerne om vores (DIN og min) forenings fremtid - vi har rigtig meget i "støbeskeen", og det er vigtigt at så mange som muligt er med i beslutningerne. 

          

På gensyn til Generalforsamling - i DIN forening - EDR Esbjerg nu på onsdag.

     

03. april 2016

Nyhederne for uge 13 - Generalforsamling  var hovedtemaet denne uge i afdelingen. Onsdag var alle medlemmer inviteret til at være med i beslutningerne. 24 havde fulgt opfordringen.

Til dirigent blev Kjeld, OZ1FF valgt og efter det var konstateret at GF var lovligt indkaldt kunne René, OZ2AKM aflægge formandens beretning - den kan du se her.

Formandens beretning blev godkendt. Så fremlagde Kassereren det reviderede regnskab - med en forklaring til de enkelte poster. Regnskabet viste desværre et lille underskud - bl.a. pga. udfordringerne med at opkræve kontingent. Men også størrelsen på vores husleje havde  været et punkt vi ikke selv havde nogen indflydelse på. Regnskabet blev godkendt.

Næste punkt var indkomne forslag - her var der indkommet 6 

forslag - alle fra bestyrelsen. Og alle forslag der vedrører vores måde at opkræve kontingent, eller krav om medlemskab af andre foreninger - her skal det bemærkes at vi ved et møde med kommunen tirsdag, havde fået bekræftet disse ændringer. Alle forslag blev sat til afstemning hver for sig og alle vedtaget - med 23 stemmer for og 1 hverken for eller imod. De rettede vedtægter kan du se her på hjemmesiden - via dette link. Ændringerne skal godt nok lige godkendes af kommunen - men det burde være en form sag. Næste punkt var fastsættelse af kontingentet - og på trods af sidste års underskud var bestyrelsens forslag uændret kontingent. Dette skal ses i lyset af at vores husleje nok igen bliver ændret, og der nu kommer helt styr på kontingentopkrævningen. Så var det blevet tid til at vælge folk til bestyrelsen - til formandsposten var der genvalg til René, OZ2AKM. Til bestyrelsen var der genvalg til Jan, OZ1INN, og til den ledige bestyrelsesplads blev Kjeld, OZ1FF valgt for et år, frem til det ordinære valg til denne post. Som Bestyrelsessuppleant blev Henrik, OZ1HBM valgt. Valg af Revisor - her havde Flemming, OZ1EMY valgt at stoppe - så der var nyvalg til Jørgen, OZ4ABH.

Under punktet eventuelt var der en orientering om nogle af de mange ting der er i "støbeskeen" - herunder hvordan det går med planerne for vores eget sted, hvervning af nye medlemmer og flere forskellige aktiviteter med bl.a. bibliotekerne. Situationen i landsforeningen EDR blev også drøftet og der var fuld opbakning til bestyrelsens beslutninger i den forbindelse.

Klokken 22.15 kunne dirigenten takke for god ro og orden - og generalforsamlingen afsluttede med hurra - 3 korte og et langt. Det sidste wienerbrød forsøgte Thomas, OZ1TDS og Jan, OZ1INN at få udryddet, med på trods af en ihærdig indsats lykkedes det desværre ikke - så.......

        

Den kommende uge fortsætter arbejdet på værkstedet mandag aften. Tirsdag er der A/B - certifikat kursus og onsdag er der Almindelig mødeaften - uden noget på forhånd fastlagt på programmet.

Lørdag starter årets kamp om Afdelingsmesterskabet i Rævejagt 2016 - det sker i det område vi kalder Marbæk Nord - altså med med mødested på parkeringspladsen bag Marbækgård. Første signal fra rævene udsendes kl. 13.00 - og som altid er alle meget velkomne til at deltage. Er man nybegynder eller skal låne noget udstyr skal man være på pladsen senest kl.12.30.

Løbskalenderen her på hjemmesiden opdateres ASAP - men vi mangler lige et par endelige tilladelser.

         

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi også er klar til en ny sæson med Rævejagter.

   

10. april 2016

Nyhederne for uge 14 - I det flotte forårsvejr startede Rævejagtssæsonen - lørdag eftermiddag i Marbæk plantage. 8 jægere var mødt op til start og de fik virkelig mulighed for at nyde naturen. Anette, OZ1BCC havde udlagt rævene - så mulighederne inden for det område vores kort dækker blev udnyttet næsten fuldt ud.

Premier jagtens vinder blev Bjarne, OZ1CWP med Villy, OZ6KH på 2. pladsen og Thomas, OZ1TDS på 3. pladsen.

Turen rundt var for de fleste omkring 8,5 km lang, så det lyder rimeligt at hele Anettes hjemmebagte kage blev spist efter de trætte jægere var kommet i mål :-).

Her på hjemmesiden er hele løbskalenderen blevet tilføjet under linket "Aktiviteter" og "Rævejagt" - så skulle der ikke være nogen undskyldninger for ikke at vide hvornår der jages. Næste jagt er lørdag d. 30. april i Esbjerg Nørreskov.   

   

Ugen øvrige aktiviteter omfatter - Mandags åbent på værkstedet - her var der som sædvanlig travlhed med en

masse forskellige ting. Tirsdag var der A/B-certifikat kursus og onsdag var der Almindelig mødeaften. Blandt aftenens mere interessante indslag var en præsentation af Gorm, OZ1DXP's hjemmeprintede indbygningskasse, som han havde printet på hans nye 3D- printer. Hvordan man gør det, kommer han og viser os alle sammen med et foredrag d. 11. maj - så glæd dig til det.

   

Den kommende uge fortsætter vi arbejdet mandag aften, tirsdag er der Tech4Fun, onsdag er der Almindelig mødeaften, fredag er der Bestyrelsesmøde (hvis der er et eller andet du mener der skal "ses" på bedes du give besked). Og ugen slutter med Forårsrengøringen næste lørdag - hvor vi med start kl.10.00 forsøger at få fjernet vinterens akkumulerede støv, skidt og affald. Som altid er afdelingen vært ved frokosten for de aktive deltagere - så hold jer endelig ikke tilbage :-).

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de mange forskellige aktiviteter.

   

17. april 2016

Nyhederne for uge 15 - Igen er travl uge i afdelingen :-).

Mandag kom vi lidt videre med de mange "hængepartier" og fik også startet nogle nye projekter på værkstedet. Tirsdag var der gang i test af LED tal, programmeringen, loddekolberne osv. i Tech4Fun. Onsdag var der Almindelig mødeaften med den sædvanlige blanding af hygge, snak, sortering af QSL-kort osv. Fredag var der bestyrelsesmøde - med bl.a. konstitueringen, og en gennemgang af de mange igangværende aktiviteter og projekter for de nye medlemmer af bestyrelsen. Lørdag sluttede denne uges aktiviteter med "Forårsrengøringen" af vores lokaler. Og ja, man synes jo ikke det sådan er affald og rod der er det første der springer i øjnene - men som ugens billede viser blev det til en større bunke til affaldscontaineren og genbrugspladsen. Der blev

grundig støvsuget og alle overflader nænsomt tørret af med en fugtig klud. Vinduerne fik vi også pudset - dog kun på den indvendige side - det regnede for meget på den udvendige side :-). Men nu er vores lokaler i hvert fald klar til aktiviteterne henover sommeren - og man skal ikke frygte for snavs på ærmerne ved et besøg i afdelingen. Tak til de 3 friske deltagere der gjorde det muligt.

   

Den kommende uge sker der endnu mere i og med afdelingen - ja, faktisk sker der noget hver dag. Mandag er der åbent i værkstedet - med klargøring til vores Promotionstand på Korskro Hestemarked. Tirsdag er der A/B- certifikatkursus. Onsdag er der Almindelig mødeaften og klargøring af de sidste ting til Hestemarkedet. Torsdag stiller vi op ude på pladsen - og fredag (Bededag) går det så endelig løs på den store plads ved Korskroen. Også lørdag og søndag er vi i fuld gang med at fortælle om vores hobby og ikke mindst reklamere for vores Tech4Fun aktiviteter. Sommervejret lader vente på sig, men vi håber at mindst lige så mange som sidste år kikker forbi vores udstilling - og vil varme sig lidt ved loddekolberne. Skal du på jagt mellem de mange boder efter et godt tilbud, er du meget velkommen til at kikke forbi - du finder vores stand på plads S08 ligesom de sidste par år.

     

På gensyn - til alle aktiviteterne med EDR Esbjerg afdeling.

      

24. april 2016

Nyhederne for uge 16 - Helt som forudset kom denne uge til at dreje sig om vores Promotion stand på dette års Korskro Hestemarked. Og ja, vi kan vist roligt fortælle at det blev endnu en stor succes - hvis vi lige ser bort fra vejret. Da vi reserverede vores plads havde vi godt nok håbet på dejlig varmt forårsvejr - snevejr var ikke lige med i overvejelserne.

Det var med andre ord en rigtig kold oplevelse at deltage - men så må vi jo bare glæde os over de mange besøgende der kikkede ind eller deltog i vores elektronik byggeprojekter for de unge - det gav i hvert fald en helt speciel indre varme.

Der var besøg af mange forskellige interesserede over de 3 dage hvor vi blandede os med de mange kræmmere. Mange der ville hører om vores Tech4Fun projekt, hvordan man får certifikat, hvor svært det er osv. og det gav mange

forskellige tilkendegivelser om vi i den kommende tid nok vil opleve en del nye ansigter i afdelingen :-) Det er vel næsten overflødig at fortælle at vi allerede har reserveret en plads til Korskro Hestemarked 2017.

   

Den kommende uge rydder vi op efter weekendens aktiviteter mandag aften i værkstedet, og tirsdag er der Tech4Fun - forhåbentlig med endnu flere deltagere. Onsdag er der Old Timer aften - og det er altså ikke et krav at man har været med i mindst 20 år, for at være velkommen :-). Aftenen indledes traditionen tro med et lille foredrag - og i år er det Villy, OZ6KH der har lovet at levere et oplæg til snakken og genoplivningen af de gamle minder eller "røverhistorier". Den kommende uge runder vi aktiviteterne af lørdag - med rævejagt i  Esbjerg Nørreskov. Mødestedet er parkeringspladsen ved Erhvervsakademi Sydvest Rybners på Spangsbjerg Kirkevej. Første signal fra rævene udsendes kl.13.00 og vil du prøve at være med er du meget velkommen - skal du ha' lidt instruktion eller låne grej skal du dog være på pladsen senest 30minutter før starten. 

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med aktiviteterne. 

     

1. maj 2016

Nyhederne for uge 17 - Årets Old Timer aften var også denne gang en succes - onsdag var 23 deltagere (med et certifikat ældre end 20 år) samlet til et par hyggelige timer i afdelingen. Der er jo faste traditioner for denne aften - en af dem er at der er et lille foredrag. I år var det Villy, OZ6KH der fortalte om hans mange spændende oplevelser med job og fritidsinteresser - herunder ikke mindst Rævejagt som Villy virkelig brænder for.  En stor tak til Villy, OZ6KH for det fine oplæg til den videre snak - og snakket blev der. Klokken var næsten 23.00 inden de sidste forlod lokalerne :-).

Rigtig glædeligt at se så mange der stadig er mere eller mindre er aktive som radioamatører, efter så mange år, her i det vestjyske - der må absolut være noget om snakken - amatørradio er en hobby for hele livet

Ugen bød også på andre aktiviteter - mandag aften blev der ved sæsonafslutningen på værkstedet ryddet op efter sidste weekends aktiviteter på Korskro Hestemarked. Og ja, helt færdige blev vi ikke så arbejdet fortsætter med det og de mange andre projekter vi er i gang med, også hen over sommeren. Om det så lige sker om mandagen er ikke helt sikkert - men skal man ha´ noget lavet på værkstedet er der jo altid muligheden om onsdagen. Tirsdag var der Tech4Fun aktiviteter - her blev der bl.a. knoklet med træ, sandpapir, skruemaskiner, modstande og loddekolber. De første "frugter" af vores indsats på Hestemarkedet dukkede også frem - så det er faktisk slet ikke så ringe endda.

Vi sluttede denne uges aktiviteter med rævejagt - lørdag eftermiddag i Esbjerg Nørreskov - i flot solskinsvejr. Denne gang var der 9 jægere i gang med pejlemodtagerne og vinderen blev Villy, OZ6KH med Thomas, OZ1TDS på anden pladsen. Bjarne, OZ1CWP var ræv og han havde igen fundet nogle gode gemmesteder, der satte deltagernes evner på en hård prøve. Alle nåede dog i mål - ingen er efterladt blandt de vilde dyr :-). Næste rævejagt er årets første aftenjagt og foregår i Marbæk Plantage område SYD - torsdag den 12. maj og første ræv sender kl. 18.30, vi mødes på parkeringspladsen ved Bopladsvej.

      

Den kommende uge drejer det sig bl.a. om vores A/B- certifikat kursus. Tiden nærmere sig for Radioprøven d. 29. maj og det er meget vigtigt at man får sig tilmeldt ved Energistyrelsen - allersenest d. 13. maj for at kunne deltage. Det samme gælder hvis man ønsker at deltage i vores D-certifikatkursus i weekenden d. 28.-29. maj - her skal tilmelding dog også ske til afdelingen. Links osv. omkring vores kurser og Radioprøve finder du under dette link: Certifikat Kursus. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget på forhånd planlagt på programmet.

      

HamDay 2016 - lørdag d. 21. maj nærmere sig også hastigt - og det begynder at gå stærkt med reserveringen af borde - så skal du være sikker på at ha' noget at stille dit grej på, er det bare med at få sig tilmeldt. Som tidligere omtalt har vi i år fået nye muligheder indendørs (hvis vejret ikke er til udendørs handel) - og der skulle være god plads til alle i sikker tørvejr. Dog kan man ikke få biler og trailere med indenfor -  så skynd dig inden de sidste borde er reserveret. Nærmere informationer om HamDay 2016 finder du via dette link: HamDay

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - mødestedet for alle Radioamatører i det vestjyske.

  

8. maj 2016

Nyhederne for uge 18 - Denne uge i afdelingen blev der slappet lidt af - altså hvis man ser bort fra de flittige deltagere på vores A/B- certifikatkursus, men ovenpå den sidste tids hektiske aktivitet var det nu rart at kunne tage plads i de bløde møbler og nyde en kop kaffe eller kold læskedrik, og bytte et par gode "røverhistorier", inden det igen går løs. Og allerede i den kommende uge er der igen fuld kraft på "alle kedler" - mandag skal vi ha´ fundet grej frem til HamDay, og tirsdag skal Tech4Fun holdene så småt ha´ gjort de sidste ting færdige inden sæsonafslutningen.

Onsdag er der foredrag - Gorm, OZ1DXP kommer og demonstrer mulighederne med hans nye 3D printer og hvad man nu kan lave selv - f.eks. er det jo ikke det store problem at printe en lille smart indbygningskasse , antennebeslag, isolatorer eller hvad nu ellers en radioamatør har brug for.

Vi har jo snakket om at afdelingen skulle anskaffe sådan "en tingest" -  men den fylder jo lidt og plads er ikke det vi har mest af - men måske kan den hænges ned fra loftet :-). Som en start kan vi se hvad Gorm har fået den til at gøre - det sker på onsdag i afdelingen.

Torsdag er der Rævejagt - denne gang i Marbæk Plantage område SYD (området omkring jernalder tomterne) - første ræv sender kl. 18.30 og vi mødes på parkeringspladsen ved Bopladsvej. Skal du låne grej eller ha' lidt instruktion i hvordan man gør, skal du være på pladsen senest kl.18.00.

     

Så er sommervejret endelig kommet til vestkysten, og det begynder at gå rigtig stærkt med tilmeldingen og bestillingen af borde til HamDay d. 21. maj - faktisk er det kun meget få borde tilbage, så påtænker du at deltage med en stand, og muligheden for at slippe af med dit overskudsgrej skal du ikke vente for længe.

   

Og så lige en "reminder" til alle vores certifikat kursister - tilmelding til Radioprøven her i Esbjerg d. 29. maj skal ske allersenest nu på fredag d. 13. maj. Dette skal ske via dette link: Radioprøve.

Skal du deltage i vores D-certifikat weekendkursus skal du også tilmelde dig - det kan du se mere om via dette link: Certifikatkursus

    

Så er det med at komme ud og nyde solen - og ellers på gensyn i EDR Esbjerg afdelingen den kommende uge.

   

15. maj 2016

Nyhederne for uge 19 - Denne gang med bl.a. et lille tilbageblik på onsdagens foredrag om 3D printere og hvordan sådan en "fætter" virker. Gorm, OZ1DXP fortalte og demonstrerede hans nyanskaffelse, han allerede har haft stor fornøjelse af til bl.a. at printe nogle stik, forplader og specielle indbygningskasser han skulle bruge i udviklingsafdelingen i hans firma. Det kostede godt nok en del timer at få printeren samlet og fundet ud af hvordan de forskellige programmer virker - men når det er overstået, er nu ikke så svært at omsætte en ny god idé til virkelighed. Bestemt noget vi vil komme til at se mere til i fremtiden og som udviklingen stormer derudaf, er det vist bare et spørgsmål om tid før vi er nød til at se på muligheden for

også at kunne tilbyde alle medlemmer muligheden for at 3D printe i afdelingen. Tak til Gorm, OZ1DXP for en meget interessant aften.

Af andre punkter på denne uges program kan vi nævne at der mandag var fuld gang i arbejdet på alle depoterne, med at finde godt grej frem til næste lørdags HamDay. Og ja, uden at overdrive kan vi vist rolig sige at det  bliver stort - i hvert fald er vi nu nået op på mindst 4 paller (stablet til mindst 1.5m) med grej og udstyr, og vi er langt fra færdige med at finde frem :-).

Tirsdag var der aktiviteter i ungdomsafdelingen Tech4Fun - her var der sved på panden da der blev knoklet med at få de sidste print og ledninger forbundet på de store LED-ure eller med de små konstruktioner f.eks. FM radio med forstærker eller en lille sirene til brug i en tyverialarm.

Torsdag var der Rævejagt - denne gang i Marbæk plantage (i området omkring Bopladsvej). Vinderen blev (igen) Villy, OZ6KH med Emils, OZ1ED på en flot anden plads. Rævene var udlagt af Thomas, OZ1TDS med hjælp fra Rie - og det var lykkedes at finde nogle gode gemmesteder, så deltagerne rigtig fik set den flotte nyudsprungne skov. I jagten deltog 3 jægere fra Tønder Ræveklub så der var masser at snakke om, ved den efterfølgende indtagelse af kaffe og kage.

        

Lige en praktisk information omkring landsforeningen EDR - i den kommende uge udkommer næste udgave af "Flemmings magasin" tidligere kendt som medlemsbladet OZ - også denne gang indeholdende en masse sludder / vrøvl og mildt sagt temmelig tvivlsomme indlæg. Men man finder også stemmesedlen der endelig kan sætte en stopper for de fuldstændig vandvittige forhold der de sidste 2 år har hersket i vores landforening. Denne gang er der rigtig mange kandidater at sætte kryds ved - men ingen kan vel være i tvivl om at det er meget vigtig at få dem sat rigtigt, så vi igen kan få en forening for alle medlemmer, og ikke kun for de gamle trætte sure mænd, der tror at det kun er deres meninger der gælder. Er du det mindste i tvivl om hvor du skal sætte krydserne, er der helt sikkert hjælp at hente - onsdag d. 25. maj i afdelingen - bare ta´ din stemmeseddel med, så skal vi nok sørge for den kommer sikkert frem til kontoret i tide.    

    

Den kommende uge drejer det sig næsten kun om HamDay 2016 - vi skal ha´ fundet det sidste frem fra gemmerne og gjort alt klart - grillen skal støves af, pølser og øvrige forfriskninger skal indkøbes og alle flagene skal findes frem. Det fine sommervejr er godt nok blevet lidt ustadigt, så om vi skal være inde eller ude er det store spørgsmål - vi har i hvert fald sikret os pladsen indenfor i helt sikker tørvejr. Ikke i de samme lokaler som vi har brugt tidligere, men i de 2 gymnastiksale der er på centeret - så bliver vejret til indendørs handel er vi sikre på at der er god plads til alle også hvis man vil sidde ned for at nyde kaffen eller en af de altid lækre HamDay pølser - det bliver helt sikkert godt og vi glæder os til at se jer alle.

  

På gensyn til HamDay - nu på lørdag d.21. maj 2016 kl. 10.00.

         

22. maj 2016

Nyhederne for uge 20 - Det var så HamDay 2016 :-). Igen en stor succes med rigtig mange besøgende fra hele landet

- lige fra Nordjylland til Sønderjylland og hele vejen tværsover helt til hovedstaden, hvor en af repræsentanterne derfra endda rejste hjem til Amager med en hele kasse frosne HamDay pølser :-). Handlen gik lystigt og de fleste udstillere kunne berette om et godt salg af de medbragte varer - stemningen var i hvert fald høj også selvom der engang i mellem måtte bruges mange superlativer for at lovprise udvalget af grej. Resultatet var nu ikke til at tage fejl af - målt på de rigtig mange brede smil ved udgangen, når nyerhvervelserne blev slæbt ud og fyldt i bilerne.

Vejret var jo desværre ikke til et udendørs arrangement, så det var rigtig fint at vi havde fået mulighed for at bruge

gymnastiksalen - og idéen med en rigtig HamDay Café hvor folk kunne sidde ned og nyde en forfriskning blev rigtig godt modtaget og høstede mange roser. Der var livlig snak og debat om alt muligt og der var også mange første gangs besøgende på rundtur i vores lokaler for besigtigelse af vores faciliteter på centeret. Alt i alt endnu en rigtig god dag - og bestyrelsen vil gerne takke alle for deres deltagelse, gode humør og hjælp med HamDay 2016. Vi ser frem til fortsættelsen - lørdag d. 6. maj kl.10.00 til HamDay 2017 :-).     

  

Efter en uge hvor der er brugt mange timer med af finde det forskellige udstyr frem og gøre klar til HamDay, burde det betyde en uge til at puste lidt ud i - det sker dog ikke. Den kommende uge fortsætter vi - dels skal vi igen ha' ryddet op så det bliver muligt at se gulvene på værkstedet og lagerne, men vi nærmere os også sæsonafslutningen på Tech4Fun - det sker tirsdag aften. Onsdag gælder det Valgmøde omkring valget til ledelsen i landsforeningen EDR - her vil der være hjælp at hente hvis du ikke lige ved hvor krydserne skal sættes, så vi en gang for alle kan få gjort op med den nuværende inkompetente ledelse, og endelig få en ledelse der arbejder for medlemmerne og landsforeningens udvikling. Dette møde er åbent for alle - også selvom man ikke er medlem af afdelingen.

Torsdag gælder det igen Afdelingsmesterskabet i Rævejagt - denne gang i Vrøgum plantage. Mødestedet er ved OK West’s Klubhus, Filsøvej 30, 6840 Oksbøl og første udsendelse fra rævene sker kl. 18.30. Gæstejægere og nybegyndere er som altid meget velkomne til at være med - bare man kommer i god tid før starten, for instruktioner og lån af kort og udstyr.

Den kommende weekend er der søndag Radioprøve for vores A/B certifikat hold - og hvem der ellers har tilmeldt sig hos Energistyrelsen. Hvor mange det er, ved vi ikke endnu men vi ser frem til at deltagerne forhåbentlig får opgraderet deres certifikater - i hvert fald ønsker vi alle god held med Radioprøven.

         

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi ikke ligefrem sidder på hænderne :-)

    

29. maj 2016

Nyhederne for uge 21 - Pyha, endnu en travl uge i afdelingen nærmere sig afslutningen - og der har været nok at se til. Allerede sidste søndag eftermiddag startede vi med at kører et stort læs skrammel på genbrugspladsen. Skrammel er måske så meget sagt, men det kunne altså ikke sælges på HamDay og så er der jo ingen grund til at det bare står og fylder op på lageret. Mandag fortsatte vi oprydningen og der blev også tid til at fylde de første kasser  til vores stand i Friedrichshafen - det gav i det mindste lidt gulvplads. Tirsdag skulle vi efter planen ha' sluttet sæsonen for Tech4Fun holdene, men de smarte "Gigant ure" tog lidt længere tid end beregnet at få samlet helt færdige - så vi tager lige en ekstra tur i den kommende uge for hold A.

Onsdag gjaldt det om at få sat krydserne rigtigt i forbindelse

med valget til landsforeningens ledelse. Kjeld, OZ1FF havde samlet en masse informationer - så det var ikke svært at finde ud af hvor de rigtige krydser skulle sættes, og hvor de absolut ikke skulle være. Så må vi bare krydse fingre for at tilstrækkelig mange andre har "set lyset". Med stemmesedlen var der også et spørgeskema, og svarmulighederne kom der en del debat ud af - de afspejler jo ganske tydeligt at man simpelthen ikke kan se andet end det som man altid har gjort. OZ på papir eller som .pdf fil - jo, go´ dav do. I 2016 skal man da ikke være bundet af "gamle nyheder" der kommer med flere ugers forsinkelse. Et rigtig godt eksempel på hvordan det kan gøres, kan man f.eks. se på nyhedsportalerne Southgate eller Ham Radio Daily - kombinere man det med konstruktionsartikler, små film osv. osv. vil landsforeningens informationsformidling komme op på samme niveau som resten af samfundet - og man vil ha' en rimelig mulighed for at tiltrække flere nye (unge) medlemmer. Jo, der bliver en del at se på for den nye landsledelse.     

Torsdag var der Rævejagt - denne gang i Vrøgum plantage. Jagten blev vundet af Villy, OZ6KH med Thomas, OZ1TDS på anden pladsen - rævene var lidt svære at finde denne gang, for Lars, OZ1HVR havde fundet nogle rigtig gode steder, som kombineret med en fugtig skovbund betød at jægerne fik god mulighed for at se HELE skoven - flere gange :-). Næste rævejagt i kampen om afdelingsmesterskabet er torsdag d. 9. juni i Esbjerg Østskov. Men allerede i morgen mandag d. 30. maj er der mulighed for at jage igen - der afvikler vi årets "Herning Jagt" her i Esbjerg. Det sker i Esbjerg Nørreskov med start / mål på parkeringspladsen ved Erhvervsakademi Sydvest - Rybners, på Spangsbjerg Kirkevej - bemærk at første ræv sender kl. 19.30 og alle er meget velkomne til at deltage også i denne jagt (der foregår på tid). Ugens aktiviteter slutter i dag søndag hvor der er Radioprøve for vores A/B certifikat hold. Der var desværre ikke nok deltagere til at vi kunne afholde et D-certifikat kursus, så der er kun tilmeldt 6 deltagere, der forhåbentlig kan få opgraderet deres certifikat - vi ønsker i hvert fald god held med også i dette tilfælde, at få sat krydserne rigtigt :-) 

   

Den kommende uge skulle der være tid til at puste lidt ud - mandag i det mindste efter rævejagten :-). Tirsdag gør vi Tech4Fun urene færdige og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget på forhånd fastsat program - men de bløde møbler står klar og køleskabet er fyldt op.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor de glade radioamatører mødes.

    

5. juni 2016

Nyhederne for uge 22 - Så er sommeren da godt nok kommet her, til den vestligste del af fastlandet - temperaturen ligger stabilt omkring eller lidt over de 25 grader og det er næsten for varmt at opholde sig indendørs. men ikke alt er særlig praktisk at lave udenfor. I denne uge fik de sidste deltagere fra Tech4Fun hold A endelig samlet deres kæmpe LED ure færdige - og nu kan de ikke bare se hvad klokken er - næææheee de kan også se datoen og ganske belejligt  temperaturen. Tech4Fun holder nu sommerferie - og vi starter igen til efteråret med masser af nye spændende projekter og gode idéer til at udfordre de unge.

 

Sidste uge sluttede vi aktiviteterne med en Radioprøve for Energistyrelsen. 5 deltagere fra vores A/B certifikatkursus

deltog og ja, en hurtig gennemgang antyder at kun en fik opgraderet D-certifikatet. En enkelt deltager udefra deltog for første gang, og her skulle der være god chance for et D-certifikat.

Tillykke til de dygtige (heldige) og bedre held næste gang til de lidt skuffede. Vi regner med at der igen til efteråret kan tilbydes forskellige Certifikatkurser - så er du interesseret, er det bare med at få dig tilmeldt så vi kan se om der er basis for at arrangere noget.

 

Tilbage til denne uge aktiviter - mandag var vi arrangører på en afdeling af "Herning Rævejagterne" det foregik i Esbjerg Nørreskov - og ja, vejret kunne der i hvert fald ikke klages over :-). Onsdag var der Almindelig mødeaften - ikke det store at berette fra dette faste indslag på kalenderen, men tilbagelænet i de bløde møbler blev der bl.a. snakket om opstart af Tech4Fun i en af vores nabo afdelinger, der også har set fornuften i at tilbyde aktiviteter til den yngre (og næste) generation. Det skal blive spændende at følge om det lykkedes dem at komme i gang.

  

Den kommende uge  fortsætter vi med forskellige aktiviteter på værkstedet forud for vores deltagelse i HamRadio i Friedrichshafen - Europas største messe for radioamatører. Afdelingens udsendte starter turen sydpå den 22. juni, og flere har i den forbindelse spurgt på muligheden for om der kunne fragtes "noget godt" med hjem - nok ikke noget problem :-) Har du nogle ønsker kan du drøfte mulighederne med Jan, OZ1INN - inden afrejsen. Onsdag lover DMI fortsat godt sommervejr og det er jo perfekt til afholdelse af årets Grillaften -  fra kl. 20.00 eller deromkring serveres der store pølser (med tilbehør) frisk fra grillen - så der er ingen grund til at gå for hårdt til aftensmaden derhjemme - du har alle chancer for at blive mæt i afdelingen :-). Torsdag har du så chancen for at rette lidt op på indtaget af måske lidt for mange kalorier - der er Rævejagt, denne gang i Esbjerg Østskov. Mødestedet er parkeringspladsen ved Grønnegårdsvej (Bålhytten), 6705 Esbjerg Ø, og første udsendelse fra rævene er kl.18.30. Som altid er alle også nybegyndere velkomne til at deltage - skal du ha' lidt instruktion eller låne noget grej skal du dog være der senest kl.18.00.
    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - måske ved grillen onsdag aften ?

    

12. juni 2016

Nyhederne for uge 23 - Grillaften er altid pænt besøgt - og ja, sådan var det også i år hvor vejret nok var et ekstra godt argument for at tage i afdelingen og få suppleret lidt op på  aftensmaden. En enkelt mødte godt nok op og måtte indrømme at han ikke lige havde fået tjekket programmet -

så han kunne nøjes med en enkelt af de store lækre HamDay pølser med tilbehør, men de fleste kunne nu godt "klemme" en to, tre stykker ned. Jo, det var en god aften i afdelingen :-).

     

Torsdag blev 5. løb i kampen om Afdelingsmesterskabet i Rævejagt afviklet i Esbjerg Østskov. Vinderen blev Thomas, OZ1TDS og Bjarne, OZ1CWP løb med anden pladsen - rævene var denne gang udlagt af Henning, OZ1LYO der som sædvanligt havde fundet nogle rigtig gode gemmesteder.

I alt deltog 9 friske jægere i jagten på gode placeringer i det samlede regnskab. Næste Rævejagt er allerede nu den kommende torsdag - denne gang i Esbjerg Nørreskov. Mødestedet er på parkeringspladsen ved Erhvervsakademi Sydvest - Rybners, på Spangsbjerg Kirkevej og første signal udsendes kl.18.30.

Samtidig med Rævejagten havde vi i afdelingen møde med repræsentanter for de forskellige spejderorganisationer i Esbjerg, omkring planlægning af en stor fælles deltagelse i årets JOTA / JOTI arrangement. Og det er et meget ambitiøst projekt der lægges op til, og som vi håber vil kunne tiltrække betydeligt flere spejdere end de sidste gange vi har været med her fra Esbjerg. Det hele kommer til at foregå omkring "Spejder øen" i Marbæk - meget mere info følger efterhånden som planlægningen skrider frem.     

    

Vi nærmere os hastigt sommerferietiden - men der er stadig meget at se til / mange projekter der skal gøres færdige - og nye der hele tiden kommer til. I den kommende uge er der således travlhed på værkstedet - der igen "flyder" med masser af ting vi skal ha' pakket ned. Det sker bl.a. onsdag hvor der også er Almindelig mødeaften - med mulighed for at nyde en kold forfriskning fra køleskabet og det gode selskab - en enkelt god historie er der nok også plads til :-)

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - centrum for innovative projekter og nytænkning.   

   

19.juni 2016

Nyhederne for uge 24 - Der er god grund til at hejse flaget - vejret er rimeligt, sommerferien nærmere sig og der er blevet valgt en ny Landsformand for EDR. I denne uge blev stemmerne talt op og resultatet er at flest medlemmer tror at Finn, OZ1AHV er den rigtige til at få ryddet op og sat gang i en meget tiltrængt modernisering af vores landsforening. Det glæder at så mange kunne se gennem "røgsløret" af løgne, fordrejninger og fortielser. Også til Hovedbestyrelsen og Repræsentantskabet ser valget fornuftigt ud - der er i hvert fald valgt en hel del fornuftige mennesker der vil arbejde for foreningen og ikke kun for egen vinding eller profilering af

sig selv. Bestyrelsen for EDR Esbjerg afdelingen ser frem igen at samarbejde med Landsforeningen, når den nye ledelse tiltræder efter RM mødet i oktober - et STORT tillykke med valget.

    

I indeværende uge her i Esbjerg har der været travlhed med at få de sidste ting gjort klar til vores stand på Hamradio messen i Friedrichshafen næste weekend. Og det er igen en ordentlig bunke vi skal ha' slæbt ned til det sydtyske - i forventning om gode muligheder for at få det byttet til noget vi bedre kan bruge :-). Turen starter onsdag og med lidt held er afdelingens repræsentanter fremme torsdag formiddag. Messen åbner fredag - og går det som det plejer vil der deltage 15.-20.000 radioamatører og teknikinteresserede fra hele verden - masser af gode venner og bekendte. EDR Esbjerg afdelingens stand finder man også i år i Hal A3 - E006-E009 - men ikke under det blå EDR flag som tidligere. Set i lyset af at den nuværende Landsformand for EDR sammen med en mindre  delegation også har meldt deres ankomst (vel for at sige undskyld for sidste års optræden - og farvel) deltager vi under de gule Tech4Fun flag. Vi vil ikke en gang mere stå "på mål" for en masse spørgsmål om "de herres" pinlige gøren og laden - vores gode omdømme skal der ikke pilles ved.

Onsdag var der Almindelig mødeaften uden det store at berette om, men vi fik da lige aftalt lidt om nogle af sommerens aktiviteter, for selvom det er ferietid er der jo stadig aktiviteter som f.eks. årets VHF Fieldday. Torsdag var der Rævejagt denne gang i Esbjerg Nørreskov. Vinderen blev Thomas, OZ1TDS med Bjarne, OZ1CWP på andenpladsen - rævene var udlagt af Villy, OZ6KH og ja, selvom de var indstillet lidt forkert lykkedes det da de fleste jægere at finde frem til dem :-). Næste Rævejagt er torsdag d. 30. juni i Marbæk plantage - område Nord og mødestedet er parkeringspladsen bag Marbækgård, første ræv sender kl. 18.30.

     

Den kommende uge gælder det som omtalt Hamradio i Friedrichshafen - her i Esbjerg er eneste programpunkt - sidste Almindelig mødeaften i denne sæson, inden vi går over til Sommeråbent

Næste nyhedsopdatering her på hjemmesiden følger i løbet af uge 26 - med en frisk rapport fra Europas største messe for radioamatører.

  

På gensyn i afdelingen eller blandt alt det gode grej i hal A3 :-)

     

28. juni 2016

Nyhederne for uge 25+. Redaktionen er nu sikkert tilbage i Danmark og der er blevet tid til at få hvilet lidt ud efter endnu en fantastisk oplevelse i Friedrichshafen og HamRadio 2016. I år var vi to fra Esbjerg afdelingen til at passe vores stand i hal A3 - Hajo, OZ4DAN der til daglig bor i Berlin og Jan, OZ1INN. Hajo ankom onsdag aften - og Jan med alt grejet nåede frem torsdag morgen. Og ja, allerede inden vi kører ind i hallen for at læsse af, nærmest strømmer venner og rigtig gode bekendte til for at hilse på og hører hvordan det går. Som sædvanlig har vi valgt de allerbedste dele fra lageret til vores stand - når man skal fragte det så langt er det jo med at tage det med der også er mest efterspørgsel på og som kan indbringe bedst. I løbet af et par timer er det hele pakket ud og de første handler er gennemført. I år gik

det faktisk næsten lidt for godt - og det var et spørgsmål om at "sprede det lidt tyndt ud" for at vores borde ikke skulle se tomme ud, når det officielt startede fredag morgen kl.09.00. Vejret var i år helt fantastisk godt - torsdag og fredag rundede temperaturen 35 grader og solen skinnede fra en skyfri himmel, da dørene gik op og messen for alvor gik i gang :-).

  

Masser af mennesker, endnu flere gode bekendte og masser af folk der ville hilse på - jo der er en helt speciel atmosfære, og der er god tid til at snakke og se på hvad andre har med, nyheder, nyt grej og et udvalg man ikke finder noget andet sted i hele verden indenfor vores hobby - ikke spor uforståelig at mere end 17.000 besøgende denne gang havde fundet vej til Bodensee søen.

Som ugens billede viser deltog vi i år under vores logo for Tech4Fun - det gav en masse reaktioner fra folk og vores store super ur var noget der blev snakket om (der er også allerede kommet et par henvendelser fra nogen der kun har hørt om det og som gerne vil hører mere :-)). Vores trøjer blev der også lagt positivt mærke til - så et godt valg at vise, at vi absolut ikke havde noget at gøre med repræsentanterne fra landsforeningen EDR, der igen i år ikke engang magtede at være klar til åbningen - det var sørgeligt at se og forhåbentlig sidste gang at de på nogen måde har fået lov til at repræsentere vores landsforening blandt radioamatører og andre foreninger i Europa....  

  

Nu skal man ikke lade sig gå på af en enkelt sørgelig oplevelse - for der var rigtige mange, rigtig gode. En af de lidt mere sjove var udstillingen, som var opsat omkring den store scene hvor der hele tiden skete et eller andet - her var messens tema "Til vands, til lands og i luften" omdrejningspunktet. Og når man så (inden messen åbner) i fred og ro går og kikker lidt på billederne, pludselig møder to man synes man kender, bliver smilet nu ekstra bredt. Til hver af de 3 områder som messen berørte havde der været en fotokonkurrence - og til "i luften" var de 10 bedste udvalgt - billede nr. 8. og nr. 10 var fra vores deltagelse i Drage festivalen på Fanø - hvor vi lavede nogle kontakter med en drageantenne. Nu kunne alle så se de to billeder - og en passende tekst med vores kaldesignal :-).  

Tiden nærmest fløj afsted og lørdag aften var der så godt som udsolgt i vores stand, der var også blevet tid til at købe lidt ind (andet end kolde sodavand og is) og vejrudsigten lovede regn og kulde - tid til at pakke bilerne og komme tilbage mod nord. Med alt det vejarbejde er det næsten en hel historie i sig selv - men hjem, det kom vi da, og vi er også helt sikker tilbage i Friedrichshafen i 2017...

  

Tilbage til de lokale aktiviteter - her er vi nu så småt gået over til Sommeråbent hver onsdag - altså uden de store planlagte aktiviteter. Dog er der i denne uge også sæsonens sidste Rævejagt - det sker torsdag aften kl.18.30 i  Marbæk plantage - område Nord. Mødestedet er parkeringspladsen bag Marbækgård og som altid er alle velkomne til at deltage - bare man er der i god tid inden starten hvis man skal låne noget grej eller ha¨ lidt instruktion. Årets VHF Fieldday løber også af stablen i denne uge - det sker den kommende weekend. Og som de sidste mange år regner vi med at deltage fra en passende mark i Tjæreborg enge - de nærmere detaljer aftales på onsdag, så vil du være med - så kom i afdelingen og byd ind. Vil du bare se hvad vi laver, er du meget velkommen ude på pladsen hele weekenden fra lørdag morgen til søndag eftermiddag.

   

Det var så den sidste opdatering omkring alle aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling i denne sæson - "sidste nyt" holder nu sommerferie. Så med mindre der sker et eller andet helt specielt er vi først tilbage med flere gode historier og beretninger primo august.

   

Rigtig GOD sommer til jer alle - på gensyn rundt omkring (og i afdelingen hver onsdag :-).

    

7. august 2016

Nyhederne for sommeren 2016 - Ja, sommer og sommer har der nu ikke været så meget af, hvis man kun kikker på vejret

- men helt dårligt har det nu heller ikke været.

I afdelingen har haft det traditionelle "Sommeråbent" hver onsdag - det gav os lejlighed til at møde en del radioamatører på ferie i området, det lige ville kikke forbi og se hvad vi har gang i. Vi har også haft besøg af en fotograf fra et TV produktionsselskab der optog en såkaldt "trailer" der viser lidt om hvad vi laver, og som måske ender som et rigtigt program på en af de store landsdækkende TV stationer - spændende hvis de vender tilbage.

Sommertidens aktiviteter har også været f.eks. VHF Fieldday hvor vi igen i år stillede det store grej op i Tjæreborg. Desværre var alle græsmarker lige blevet "fodret" med gylle 

så vi endte på en stribe græs helt nede ved vandet, hvor vi ikke skulle trampe rundt i gødningen :-). Forholdene var ikke særlig gode, så det blev ikke til ret mange kontakter - men sådan var det jo heldigvis også for de andre deltagere. Samlet blev det til en 2. plads på 50MHz og en 5. plads på 144MHz og det er vel ikke så ringe, når man tænker på at vi egentlig kun kørte QRP. Deltagerne havde i hvert fald en hyggelig weekend - også selvom de mange meget sene afbud, betød ekstra meget arbejde til de få. 

Vi har også haft tid til at arrangere og afholde en Radioprøve - et skete i går, hvor 8 kandidater fra hele landet fik lejlighed til at bevise deres kunnen. En hurtig gennemgang viser at i hvert fald de 6 fik noget ud af anstrengelserne - et STORT tillykke og velkommen på frekvenserne. Denne Radioprøve blev planlagt med meget kort varsel - men når en gruppe henvender sig for at hører om vi kan hjælpe går de i hvert fald ikke forgæves hos EDR Esbjerg. Vi regner med at den næste ordinære Radioprøve med kursus osv. bliver arrangeret i november måned - så er du interesseret må du gerne allerede nu give besked hvis du vil være med.

Sommeren igennem har der været meget travlt med forskellige projekter der kommer til at foregå i den kommende sæson - til Tech4Fun er der lavet prototyper. Og til det store PR arrangement på Hovedbiblioteket har vi travlt med at gøre de forskellige ting klar der skal med. Dette arrangement falder sammen med et andet PR arrangement - vores aktivering af OU0POLIO fra Esbjerg Konference center, så der bliver brug for mange der vil give en hånd med - lørdag d. 1. oktober.

   

Nu starter de planlagte aktiviteter så op igen - onsdag er der Almindelig mødeaften og torsdag er det igen blevet tid til rævejagt. Denne jagt finder sted i Ål plantage og mødestedet er "Oksenstald, Skolevænget 21, 6840 Oksbøl. Starttidspunkter er kl.18.30 og som altid er alle meget velkomne til at deltage - skal du låne grej eller ha´ lidt instruktioner skal du være der mindst en halv time før.

     
På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til en ny sæson :-)

    

14. august 2016

Nyhederne for uge 32 - Så er vi i gang igen :-)

Og man har næsten rævejægerne mistænkt for at ha´ siddet og hoppet på havemøblerne i forventning om snart at komme i gang igen. I hvert fald var der stor tilslutning til torsdagens jagt i Ål plantage - 11 jægere var på jagt i den flotte skov og Lars, OZ1HVR havde sørget for at man rigtig fik lejlighed til at nyde så meget som muligt. På ugens billede kan man se rævenes placering og Bjarne, OZ1CWP´s rute rundt på stierne. Dagens vinder blev (igen) Villy, OZ6KH med Thomas, OZ1TDS på anden pladsen.

Næste rævejagt er torsdag d. 25. august i Esbjerg Østskov og der er der også god plads - så du skal ikke holde dig

tilbage hvis du vil prøve at være med. Rævejægerne bedes bemærke at vi har flyttet lidt rundt på et par datoer omkring jagt nr.12 og 13, så de ikke kollidere med vores andre aktiviteter. Den aktuelle løbskalender er opdateret her på hjemmesiden og alle de sædvanlige deltagere har fået direkte besked.

 

Ellers forløb sæsonstarten stille og roligt - onsdag var der et pænt fremmøde og god mulighed for at drøfte sommerens hændelser og begivenheder. Der blev også slæbt nye donationer i form af overskudsgrej ind på lageret - virkelig positivt at så mange betænker os, når der står oprydning på programmet hjemme på loftet. Ikke alt kan vi bruge, men vi står gerne for sorteringen af grej, udstyr  og tilbehør. Det vi ikke kan bruge skal vi nok sende videre til genbrugspladsen :-).

  

Den kommende uge er der ikke planlagt noget særligt spændende - normalt deltager vi i ILLW, men i år er der nogle private arrangementer der gør at vi ikke også kan deltager i dette arrangement. Det er selvfølgelig ærgerligt at vi ikke får lejlighed til "at vise flaget" ved Sædding centeret - men vi arbejder på at være med igen næste år. Og med de forskellige andre arrangementer der kommer her i efteråret skal vi nu nok få gjort opmærksom på vores forening. Så i den kommende uge nøjes vi med Almindelig mødeaften - nu på onsdag i afdelingen.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også de glade rævejægere mødes. 

   

21. august 2016

Nyhederne for uge 33 - Kornet er ved at være klar til at blive høstet - og hvad har det så lige at gøre med vores aktiviteter i EDR Esbjerg afdelingen - altså udover det vistnok bruges i vores rundstykker når vi har et eller andet arrangement ?

Jo, normalt stiller vi vores imponerende HF Fieldday station op på marken ved Vestre Strandvej i Tjæreborg, men i år har vores gode ven der ejer marken, valgt at så majs. Og majs bliver først høstet sent i efteråret - det betyder at vi ikke kan være på den vante plads. Heldigvis er der mange flinke landmænd i området, så en forespørgsel hos naboen betyder at vi har fået lov at låne marken på den anden side tættere på rastepladsen. Det er absolut lige så godt - ja, faktisk lidt bedre da denne mark ligger noget højere og der er jo meget praktisk hvis det giver regnvejr og masser af vand som sidste

år. Og lidt ekstra højde på antennerne har nu heller aldrig været til nogen skade - det bedste af det hele - en meget bedre eksponering af vores arrangement hos de mange forbipasserende :-).

   

Som det fremgik af sidste uges opdatering var der ikke planlagt noget specielt denne uge for medlemmerne - altså udover vores faste sammenkomst onsdag aften. Det hyggelige samvær er dog nok til at lokke en del medlemmer i afdelingen, så det kan man bestemt ikke klage over. Det giver jo samtidig mulighed for bl.a. snak om hvad der sker rundt omkring, og ikke mindst om nogle af de ting vi selv skal i gang  med. I denne uge havde bestyrelsen møde med repræsentanter for Esbjergs forskellige spejderkorps, omkring vores deltagelse i årets JOTA - og det har potentialet til at blive rigtig godt med mange deltagere. Arrangementet vil blive afholdt i Marbæk plantage, hvor man har lånt den absolut største hytte - med sovepladser til 70. Så mange forventer vi dog ikke her det første år men der er jo virkeligt et område med mange muligheder for forskellige aktiviteter, så det er vores håb at vi kan sætte en helt ny standard for afvikling af verdens største spejder arrangement.

JOTA er i år i weekenden d. 14.-16. oktober - altså den første weekend i efterårsferien. Mere info følger når vi kommer lidt tættere på.

  

Til den kommende uge er der udover Almindelig mødeaften - onsdag også planlagt endnu en Rævejagt i kampen om Afdelingsmesterskabet. Det sker torsdag aften i Esbjerg Østskov - mødestedet er på Parkeringspladsen ved Grønnegårdsvej (Bålhytten), 6705 Esbjerg Ø og startsignalet udsendes kl.18.30. Vejrudsigten lover fantastisk sommervejr - så vil du prøve at være med bliver det nok ikke ret meget bedre :-). Skal du ha´ lidt instruktioner eller låne noget grej skal du som altid være ved startstedet senest 30 minutter før startsignalet.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også de glade radioamatører mødes.    

      

28. august 2016

Nyhederne for uge 34 - Sommervejret er tilbage på næsten fuld styrke - og det kan man jo ikke rigtig være bekendt at klage over (altså udover dagens regnvejr måske). I hvert fald synes deltagerne på denne uges billede at være svært tilfredse med at der var sol på himlen ved torsdagens rævejagt i Esbjerg Østskov. Vinder blev Thomas, OZ1TDS med Villy, OZ6KH på anden pladsen - rævene var godt gemt af Henning, OZ1LYO. Efter jagten var det tid til at få tørret sveden af panden, nydt kaffen og den fantastiske sommeraften - snakken trak ud - og det bliver jo hurtigt mørkt. Så Henning måtte afsted igen fredag for at finde alle dele til vores rævesendere :-).

Selvom hverken Villy, OZ6KH eller Anette, OZ1BCC vandt denne rævejagt håber vi at de stadig er ved godt mod.

De deltager nemlig næste weekend i WM i Rævejagt i Bulgarien - og selvom der er flere (og måske hurtigere) konkurrenter end her lokalt, ønsker vi Villy og Anette alt mulig held og lykke til at bringe hæder og ære med hjem til Danmark.

 

I afdelingen var der onsdag Almindelig mødeaften - uden de helt store ting at berette fra en ellers hyggelig aften. Onsdag var der også møde på hovedbiblioteket med styregruppen omkring et arrangement d.1. oktober der skal gøre byens borgere opmærksomme på alle mulighederne bl.a. vores aktiviteter med Amatørradio og ikke mindst vores ungdomsaktiviteter - Tech4Fun. Udover vores deltagelse vil man også kunne møde folk der arbejder med robotter, droner, 3D-printere, laser skærer osv. osv. så vi håber at rigtig mange vil lægge vejen forbi til Esbjergs første "Maker event" - d.1. oktober på Esbjerg Hovedbibliotek.

     

Den kommende uge gælder det årets HF Fieldday - ja, okay torsdag er der lige endnu en rævejagt. Det sker i Marbæk plantage område SYD, med start fra parkeringspladsen på Bopladsvej k.18.30. Men ellers skal vi onsdag aften ha´ fordelt de mange opgaver og fundet ud af hvem der gør hvad. Som fortalt i sidste uge skulle aftalen om selve pladsen være i orden, så mangler vi  bare at få alt grejet kørt derud, stillet op, betjent / brugt, pakket sammen igen og kørt tilbage på plads. Ja, det lyder jo ikke særlig spændende og involvere en masse arbejde - men det er absolut det hele værd, når først  signalerne brager igennem og QSO'erne kommer i loggen i en lind strøm. En rigtig fantastisk weekend hvor også den fortæringsmæssige side er helt på toppen - vores kok (Kurt, OZ4AFQ) er efterhånden blevet trænet op til at den grillstegte steg er helt perfekt - og med hjemmelavet kartoffelsalat / grøn salat er der ikke nogen der går rundt med knurrende maver :-).

Vil du være med i årets største udendørs radio arrangement er det bare at møde op i afdelingen onsdag aften (eller give besked) - så finder vi ud af hvordan og hvorledes.

   

Vil du bare se hvordan det går, er du også meget velkommen på vores Fieldday site - du finder os (fra Esbjerg siden) lige inden rastepladsen overfor "lille Mallorca" på motortrafikvejen til Ribe. Kør ind ad Vestre Strandvej og drej ind på markvejen lige efter - men er du først kommet så vidt, er der vist ingen problemer med at se hvor det sker :-). 

   

På gensyn til aktiviteterne med EDR Esbjerg afdelingen i den kommende uge.

    

6. september 2016

De forsinkede nyheder for uge 35 - Sikke en uge - med fuld fart på. Og sikke meget grej at flytte rundt på - først frem og så tilbage :-). Ja, man er vel ikke i tvivl om at det er vores deltagelse i årets HF Fieldday der er tale om - og selvom afslutningen bød på regn og mudder "ad libitum" fik vi da ryddet marken inden det blev hel mørkt søndag aften. Men endnu en rigtig god weekend selvom forholdene kunne ha´ været bedre, vi kunne ha´ brugt nogle flere operatører og vejret også godt kunne har været lidt bedre. Til gengæld kan vi ikke klage over den nye mark - selvom den vise steder blev lidt blød efter det massive regnvejr søndag formiddag, så er det altså en næste perfekt reklameplads for vores hobby. Noget vi bl.a. kunne se på de besøgende - ikke lige Knud, OZ7UD der pryder denne uges billede, men helt almindelig folk og "hvilende" radioamatører der stoppede op og kom

ind for at se nærmere på hvad vi havde gang i :-). Nu er der så bare lige oprydning og rengøringen tilbage - og vi er allerede godt i gang. Det første mudder er i hvert fald vasket af pløkkerne - og vi fortsætter i morgen med at sætte på plads.

Ikke alt handlede om Fieldday i sidste uge - torsdag var der også lige tid til en rævejagt i Marbæk plantage. Vinderen blev igen Villy, OZ6KH med Thomas, OZ1TDS på anden pladsen. Bjarne, OZ1CWP var ræv og det var igen lykkedes at finde nogle gode gemmesteder :-). Det var årets sidste aften jagt - næste rævejagt er lørdag d. 17. september kl.13.00 i Esbjerg Nørreskov. 

  

I morgen onsdag er der Almindelig mødeaften - med i hvert fald oprydning på programmet :-)

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor grejet helst skal på plads for at fylde mindst.

   

11. september 2016

Nyhederne for uge 36 - Ja, det er jo lidt en gåde hvorfor det fine vejr skulle holde en lille pause sidste weekend - det kan vi så "glæde" os over et stykke tid endnu, mens mudderet vaskes af grejet. Det fortsætter vi med i den kommende uge.

Ellers bød den forgange uge ikke på de store arrangementer - men der er også nok at tage fat på, som ugens billede af et meget fyldt lager viser.

I den kommende uge starter vi den nye sæson med Tech4Fun - det sker tirsdag aften kl.18.00. Hele sommeren har vi haft travlt med at forberede den kommende sæson - hvad skal vi bygge og hvordan. Har man ikke været med tidligere har vi masser af afprøvet materiale og byggesæt klar - og for vores testpiloter venter en sæson med bl.a. bygning af en lille strømforsyning og små robotter - det skal

nok blive rigtig godt :-). Tech4Fun er EDR Esbjerg afdelingens ungdomsafdeling for piger og drenge fra 5. klasse og op - og der er endnu plads til et par nye deltagere, hvis du skulle kende nogen der kunne være interesseret i at lære om elektronik og kommunikation - nærmere oplysninger finder man på www.tech4fun.dk og vi starter altså igen på tirsdag

 

Onsdag er der Almindelig mødeaften - uden noget særligt på programmet - altså ud over at få sat noget mere på plads .-). Lørdag er der rævejagt - denne gang i Esbjerg Nørreskov. Mødestedet er på parkeringspladsen ved Erhvervsakademi Sydvest - Rybners, på Spangsbjerg Kirkevej. Første signal udsendes fra rævene kl.13.00. Vil du prøve at være med, er du meget velkommen - og det er slet ikke så svært - du kan få lidt instruktion og låne det nødvendige grej på stedet - bare du er der senest kl.12.30.

      

På gensyn til aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling :-)

   

25. september 2016

Medlemsinformation: 

Bestyrelsen har med beklagelse modtaget formandens, René, OZ2AKMs udmeldelse af foreningen.

Derfor har bestyrelsen på et møde den 23. september 2016 valgt at konstituere sig som følger:

 

Kjeld, OZ1FF                                 Konstitueret formand til næste generalforsamling

Bjarne, OZ1CWP                          Kasserer

Kurt, OZ4AFQ                               Sekretær

Jan, OZ1INN                                  Bestyrelsesmedlem

Henrik, OZ1HBM                           Bestyrelsesmedlem

 

Der er i bestyrelsen enstemmighed om, at den linje, som EDR Esbjerg afdelingen har fulgt gennem mange år, skal fortsættes.

 

P.b.v.

 

Kjeld Bülow Thomsen, OZ1FF
 

Nyhederne for uge 38 - Onsdag var der Almindelig mødeaften, uden noget særligt at berette fra endnu en hyggelig aften. Udover snakken blev der dog også tid til at arbejde lidt på noget vi skal bruge i forbindelse med næste weekends Maker Event arrangement på Esbjerg Hovedbibliotek. Lørdag var der rævejagt - eller " Pokémon GO - Classic" som det vel burde hedde, hvis man skal følge tidens store dille. Jagten foregik i Marbæk plantage (område syd) og vinderen blev Villy, OZ6KH med Bjarne, OZ1CWP på anden pladsen - Thomas, OZ1TDS var ræv. Næste rævejagt er pga. forskellige andre aktiviteter lidt ude i fremtiden - nemlig først lørdag d. 22. oktober i Esbjerg Østskov.

   

Den kommende uge er der tirsdag Tech4Fun, hvor de unge bl.a. har travlt med printplader og ætsegrej for fremstillingen af deres egen lille strømforsyning. Onsdag er der klargøring og pakning af grej til lørdagens arrangement på Esbjerg Hovedbibliotek i Nørregade - egentlig havde vi givet tilsagn om deltagelse i to arrangementer denne dag, men aktiveringen af OU0POLIO fra Esbjerg Konferencehotel er blevet aflyst. Dels er en stor del af aktiviteterne blev flyttet i forhold til hvad der oprindelig var planlagt, og dels er initiativtageren og vores kontaktperson blev syg - så det er udskudt til en senere lejlighed. Så har vi så "kun" arrangementet tilbage på biblioteket, og det kan jo nok også udfylde dagen - for det tegner til at der kommer "tryk på" når man for første gang stiller de store lokaler til rådighed for forskellige foreninger, der beskæftiger sig med ting man samlet set kalder for "Maker" eller "Hackspace". Der vil komme nogen der viser 3D-print, laserskæring, mini robotter i forskellige udførelser, droneflyvning og ja, så viser vi hvad vi laver med Tech4Fun og giver samtidig mulighed for at folk kan prøve at bygge en lille "blink fætter" eller hører lidt om amatørradio. Der er selvfølgelig gratis adgang og det hele sker fra kl.10.00 til 16.00. På bibliotekets hjemmeside kan man læse mere om arrangementet - klik her.   

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling.

   

2. oktober 2016

Nyhederne for uge 39 - Denne uge drejede vores aktiviteter sig om igen at "viser flaget" og reklamere for vores hobbys mange forskellige muligheder. Vi deltog i lørdagens "Maker Event" på Hovedbiblioteket i Nørregade - og det var bestemt en positiv oplevelse. Mange kikkede forbi vores stand og vi fik mange forklaret hvad en radioamatør i 2016 beskæftiger sig med. Vores ungdomsafdeling Tech4Fun var det store trækplaster og vores små robotter kørte mange kilometer rundt på vores lille bane der nok var den aktivitet der tiltrak størst interesse. De mange små konstruktioner vi har bygget blev ivrigt studeret og der var også en hel del der prøvede selv at bygge en lille "Blink Fætter. En journalist fra JydskeVestkysten var forbi og ja, vi er godt nok ikke nævnt direkte i artiklen, men den fortælle ganske fint om hvad det

hele drejede sig om - artiklen kan man læse her: http://www.jv.dk/artikel/2395328:Esbjerg--Ole-Opfindere-overtog-hovedbiblioteket-i-Esbjerg

   

Den kommende uge starter vi igen med Mandagsåbent i værkstedet - så er der noget du skal ha´ lavet med det store værktøj er det igen en mulighed. Der er åbent fra kl.19.00 til 21.00. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet - vi skal dog ha´ fundet ud af om og hvordan vi deltager i næste weekends Scandinavian Activity contest SSB. Det vil jo være rigtig fint at hjælpe med nogle point til Danmark i kampen om det Nordiske mesterskab. Vil du være med er det bare med at møde op på onsdag så vi kan lave en plan.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med alle mulighederne.

 

9. oktober 2016

Nyhederne for uge 40 - Så startede endnu en sæson med Mandagsåbent i værkstedet. Og som ugens billede viser er der nok at gå i gang med - igen. Der er kommet forskelligt nyt grej til henover sommeren, og noget har været i brug i forbindelse med vores forskellige udendørsarrangementer - alt sammen skal vi ha´ det gået efter, gjort rent  og sat på plads på lageret eller depotet - og så kan vi måske se hele gulvet igen. Har du brug for det store værktøj har du altså nu igen muligheden - hver mandag fra kl.19.00 til kl.21.00.

  

Onsdag var der Almindelig mødeaften uden noget særligt på programmet men vi fik da tid til at evaluere lidt på sidste lørdags arrangement på Hovedbiblioteket - og se lidt frem mod det næste arrangement - årets JOTA / JOTI.

Torsdag var vi til møde med spejderne omkring dette arrangement - og det tegner rigtig godt. Foreløbig er 25 spejdere tilmeldt - og med ledere, køkkenhold og radioamatører er vi altså oppe på at det samlede deltagerantal bliver over 50 - det kan man da vist ikke klage over :-).

 

JOTA / JOTI er næste weekend og vi deltager fra den store spejderhytte "Pløk" på spejder øen i Marbæk plantage. Så den kommende uge bliver der travlhed med at få gjort klar og pakket alt det grej vi skal ha´  med, så vi kan stille op fredag aften - forhåbentlig uden at ha´ glemt alt for meget. Vi slutter igen søndag først på eftermiddagen, så vi kan nå at pakke sammen inden det bliver alt for mørkt. Skulle du få lyst til at se hvad der sker, er besøgende absolut velkomne - vejen dertil er rimelig nem (der er jo kun en vej op til øen) og vi er i den første hytte lige efter svinget. Man kan jo også bare kikke efter vores antennemast der helt sikkert vil være synlig over trætoppene :-).

    

På gensyn i afdelingen - eller måske Marbæk plantage i den kommende uge.

     

16. oktober 2016

Nyhederne for uge 41 - Denne uges store arrangement i afdelingen - JOTA / JOTI - var en stor oplevelse. Fra hytten "Pløk" i Marbæk plantage var der liv og glade dage - der blev løbet Rævejagt, samlet byggesæt og kørt radio. De omkring 50 deltagende spejdere fik i hvert fald en god oplevelse og vores største forventninger blev mere end indfriet. Selv om vejret til tider var lidt vådt og blæsende var der ingen problemer med at få dem med ud i skoven og finde de godt gemte sendere. Og ved radioen var meldingen flere gange "at nu er det altså min tur til at snakke i radio" - og ja, så måtte der jo skiftes hjælpeoperatør. Lidt omtale i den lokale presse kommer der sikkert også - en journalist og fotograf fra ugeavisen var forbi, så det bliver spændende at se hvad det bliver til når næste udgave kommer på gaden.

Arrangementet slutter i dag først på eftermiddagen - og så skal vi ha´ ryddet op - men mon ikke vi vender tilbage næste år :-).

  

Lørdag blev resultatet af årets HF Fieldday offentliggjort - og ja, en hæderfuld plads på skamlen blev det da til. Samlet fik EDR Esbjerg afdelingen en 3. plads ud af  9 stationer i klasse A. og i alt deltog der 19 stationer i dette års mesterskab for afdelingsstationer. Et stort tillykke til teamet med årets placering.

   

Den kommende uge er der - for nogen efterårsferie - i afdelingen er der mandag åbent i værkstedet, onsdag er der Almindelig mødeaften (måske med et lille referat fra RM mødet i Odense) og lørdag er der rævejagt. Jagten er denne gang i Esbjerg Østskov og mødestedet er på parkeringspladsen ved Grønnegårdsvej (Bålhytten), 6705 Esbjerg Ø. Første udsendelse fra rævene er kl.13.00 - og vil du prøve at være med, skal du være der allersenest kl.12.30 - så der tid til lån af det nødvendige grej og få lidt instruktion i brugen.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdelingen - stedet hvor vi ikke sidder på hænderne.

   

23. oktober 2016

Nyhederne for uge 42 - Først lige lidt opfølgning på sidste weekends JOTA fra Marbæk plantage. For ganske rigtig kom der en fin artikel i Esbjerg Ugeavis - der nævnes godt nok ikke noget om alle vores forskellige aktiviteter men amatørradio delen er vel heller ikke så dårlig at reklamere for.

Artiklen kan du se via dette link - side 34.

 

I denne uge stod der mandag så oprydning på programmet. Onsdag var der Almindelig mødeaften hvor snakken bl.a. handlede om hvordan arrangementet i Marbæk var forløbet og lidt om rygterne fra RM mødet i Odense. Lørdag var det blevet tid for sæsonens næstsidste rævejagt - denne gang i Esbjerg Østskov. Vinder blev Thomas, OZ1TDS med Anette, OZ1BCC på anden pladsen - Villy, OZ6KH var ræv.

Desværre var der ikke ret mange deltagere denne gang - så der var rigeligt med æblekage. Thomas er dog altid flink til at give en hånd med og det var så også tilfældet med at få gjort kål på den lune kage - så han skal nok først ha´ mad igen på mandag :-). Årets sidste rævejagt - Finale jagten - afholdes lørdag d.5. november kl. 13.00 i Marbæk plantage. Efter jagten er der som traditionen byder æbleskiver og varm kakao - og for at vi nu ikke får købt for lidt ind, bedes du fortælle Bjarne, OZ1CWP om du deltager. Det kan du f.eks. gøre ved at sende ham en E-mail eller personligt i afdelingen.

    

Den kommende uge fortsætter aktiviteterne mandag aften i værkstedet, tirsdag er der Tech4Fun og onsdag beretter Kjeld, OZ1FF om årets Repræsentantskabsmøde i landsforeningen EDR. Hvad blev der besluttet og hvad tegner det til i fremtiden. I weekenden er der contest - CQWW DX SSB - altså årets største konkurrence for radioamatører. Skal vi være med og eventuelt hvordan aftales også på onsdag.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - hele ugen - undtagen torsdag, der holder vi nemlig fri ;-)

 

30. oktober 2016

Nyhederne for uge 43 - Så kom vi ind i vintertiden og tiden for de indendørssysler i hobbyrummet :-).

I denne uge i afdelingen blev det knap så travlt som forventet - for der var ikke nogen der havde tid til at kører contest lidt ærgerligt, men man kan jo kun være et sted af gangen.

Mandag var der travlt i værkstedet hvor vi fik rengjort lidt mere af det meget mudrede fieldday grej - helt utroligt hvordan der kan komme mudder helt ind i stikkene. Tirsdag lærte de unge at lave fotoprint - og ja, de synes godt at den metode var lidt nemmere end at tegne med tusch. Onsdag fortalte Kjeld, OZ1FF om det netop afholdte RM møde i landsforeningen 

- et officielt referat er vist lige på trapperne - men generelt et møde hvor der blev set fremad og hvor det med den nye formand i spidsen, tegner til at man igen vil arbejde for medlemmerne og deres interesser. Det skal blive spændende at følge den nye tid for vores landsforening.

 

Den kommende uge fortsætter arbejdet i værkstedet - mandag aften. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet - men det kunne jo være at man kunne aftale nærmere om eventuelt at kører sammen til næste søndags ATF i Odense ?. Lørdag slutter Rævejagt sæsonen med det store Finale løb i Marbæk plantage. Mødestedet er parkeringspladsen bag Marbæk gård og første udsendelse fra rævene er kl.13.00. Efter jagten er der hygge og varme æbleskiver / varm chokolade til deltagerne - så vi vil rigtig gerne vide hvor mange der kommer, så vi ikke indkøber for lidt :-). Giv venligst besked til Bjarne, OZ1CWP senest på onsdag hvis du vil deltage.    

   

På gensyn til aktiviteterne i den kommende uge - i EDR Esbjerg afdeling.

   

26. oktober 2016 - opdateret

Det er med stor beklagelse at bestyrelsen i dag har modtaget meddelelse om at Steffen W. Hansen, OZ2WQ onsdag d. 26. oktober 2016 desværre er gået bort, i en alder af blot 64 år.

Steffen bisættes torsdag d. 3. november kl. 13.30 fra Jerne Kirke.   

     

Æret være Steffens minde.

 

6. november 2016

Nyhederne for uge 44 - Ingen tvivl om at vores medlemmer er med "helt fremme i skoene" når det gælder om nye måder at  ha´ det sjovt med vores hobby. Kjeld, OZ1FF tager dog helt alene "stikket" i denne uge med hans forsøg på mobil EME.

Det er så vidt vides ikke prøvet før, men hvad gør man ikke når det ser ud til gode muligheder for en ny kontakt. Så ser du den lille røde bil liste meget langsomt rundt i Vejers centrale rundkørsel er det altså ikke en ualmindelig forsigtig pensionist på udflugt - men bare Kjeld der forsøger at finde den helt rigtige pejling til månen.....

 

Denne uge i afdelingen blev der arbejdet flittigt i værkstedet mandag aften. Onsdag var der Almindelig mødeaften - her var et af de helt store samtaleemner antenne teori.

Fredag var der bestyrelsesmøde - her blev der bl.a. fundet frem til en række foredragsholdere der forhåbentlig kan være med til at underholde os i den kommende tid. Lørdag var der sæsonafslutning for de aktive rævejægere med Finalen i kampen om titlen som årets afdelingsmester. Og udsigten til æbleskiver og varm chokolade kunne virkelig lokke folk til en tur i skoven :-). Dagens vinder blev Thomas, OZ1TDS, og der regnes nu intenst på at finde årets samlede afdelingsmester, som hyldes ved vores juleafslutning.

   

Den kommende uge i afdelingen fortsætter vi på værkstedet mandag aften, tirsdag bygger Tech4Fun holdet videre på deres strømforsyninger og onsdag er der foredrag. Kenneth, OZ1IKY kommer og fortæller om hans medvirken i DX-speditionen til Clipperton Isl. i 2013 - TX5K og der bliver måske også tid til at hører lidt om turen i år til Cuba. Kenneth er jo godt kendt med at kører radio fra nogle af de rigtig eksotiske steder rundt omkring i verden og ved hvad man gør når frekvensen er overfyldt med stationer der kalder en - alle sammen på en gang. Kom i afdelingen og hør om Kenneths mange spændende oplevelser - men kom i god tid, vi starter præcist så Kenneth kan nå toget hjem igen.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor der sker lidt forskelligt.

  

13. november 2016

Nyhederne for uge 45 - Denne uge i afdelingen var det helt klare højdepunkt onsdagens foredrag med Kenneth, OZ1IKY der fortalte om hans spændende tur til den lille ø Clipperton i Stillehavet - bare for at kører radio. Nu har vi jo mange gange tidligere hørt om hvad der sker, når nogen drager ud for at aktivere et sjældent land - men Kenneth fokuserede hans foredrag om alt det udenom. Altså selve turen derud, ankomst, opstilling og ikke mindst "en fotografisk" rundtur på øen. Og

det var rigtig interessant at hører om alle de ting man normalt ikke fortæller fra sådan et stort projekt. En stor tak til Kenneth, OZ1IKY for en rigtig god og hyggelig aften.

 

Den kommende uge fortsætter arbejdet mandag aften på værkstedet - hvor der nu er ved at være bund i oprydningen og

rengøringen af vores grej efter sommerens udendørsaktiviteter - alt sammen er eller kommer på plads, så der er lidt mere "albuerum" til den kommende vinters projekter. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget på forhånd fastlagt. Torsdag er der informationsaften omkring opstart af et nyt A/B- certifikat kursus - så vil du være med og ha´ opgraderet dit D-certifikat er det bare med at møde op, så man kan finde ud af om der kan etableres et hold og hvornår det passer bedst at det skal afvikles.

Er det et D-certifikat du er interesseret i har vi planlagt endnu et weekendkursus - d. 4.-5. februar 2017 - mere information om begge kurser kan du se under menupunktet Certifikat Kursus. Dog kan du nok først tilmelde dig til Radioprøven d. 5. februar 2017 hos Energistyrelsen i løbet af den kommende uge.

   

Her på hjemmesiden er kalenderen blevet justeret og der er kommet lidt mere med om de planlagte kommende aktiviteter. 2017 er jo igen et år hvor vores forening kan fejre en rund fødselsdag. 

80 års fødselsdagen er den 29. marts og det skal vi da på en eller anden måde fejre - men mere herom efterhånden som vi nærmere os :-)

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - også stedet med de gode foredrag.

   

20. november2016

Nyhederne for uge 46 - Torsdag var der informationsaften for at se om der var interesse for at starte et nyt A/B Certifikatkursus her henover vinteren. Ingen tvivl - interessen er der, så vi starter et nyt hold. Undervisningen starter tirsdag d. 29. november kl.19.00 og vil så fortsætte hver tirsdag til engang i foråret. Skulle du eller nogen du kender være interesseret i at deltage, kan man altså sagtens nå at være med fra starten - bare mød op.

 

Ellers forløb ugens aktiviteter næsten som de plejer med de forskellige aktiviteter. Det fortsætter i den kommende uge, sådan at forstå at mandag er der gang i værktøjet på værkstedet, tirsdag er der Tech4Fun og onsdag er der foredrag. Svend, OZ1DYI kommer og fortæller om QSL-kort og hvordan man kan gøre for at få bekræftet de mange  radioforbindelser man laver. Hvad skal der stå på kortet, skal det være pap eller elektronisk, hvordan udveksler man kortene og hvad kan de så bruges til. En masse forskellige spørgsmål som det kan være lidt svært at finde rundt i - men afdelingens QSL-manager er om nogen manden

der kan give dig svar på dine spørgsmål, og med en meget stor interesse også for diplomer skal det nok blive en interessant aften når Svend, OZ1DYI først får "lukket op for posen". Foredraget er ikke kun for de nye - også for dem der har været meget lidt længere, vil der helt sikkert være nogle gode guldkorn - så kom også i afdelingen på onsdag.

Den kommende uges aktiviteter slutter på lørdag med monteringen og årets første tænding af vores juletræ i antennemasten - så må vi håbe at vejret bare er nogenlunde så den gamle kravlenisse kan komme op i masten - og sikkert ned igen.

   

Bestyrelsen arbejder lige nu med programmet for de første måneder i det nye år - som den opmærksomme vil ha´ opdaget ved et kik på kalenderen. Der er stadig et par "huller" men det skyldes at vi lige skal ha' det hele til at passe med forskellige andre datoer - men vi kan jo ikke skjule at EDR Esbjerg afdelingen i 2017 kan fejre 80års fødselsdag. Og det har vi da tænkt os at gøre lidt ud af - dog i lidt mindre omfang end vores 75års jubilæum. Men glæd jer og hold lørdag d. 1. april fri for andre aftaler :-).   

   

På gensyn til bl.a. foredrag den kommende uge i EDR Esbjerg afdeling.

  

27. november 2016

Nyhederne for uge 47 - Ingen tvivl om at Svend, OZ1DYI er meget glad for QSL kort. Det har han ikke mindst vist i hans store indsats for at få afdelingens enorme samling sat i system - og besvaret alle de kort der med jævne mellemrum kommer fra bureauet. Onsdag fortalte Svend om hvordan alt det med QSL kort fungere, hvad og hvordan blev dygtigt forklaret så også de der endnu ikke er kommet i gang kan være med i denne del af vores meget omfangsrige og alsidige hobby.

Tak til Svend, OZ1DYI for en ganske interessant aften.

  

Lørdag middag - inden regnen og blæsten - blev vores juletræ i gittermasten sat op. En fast tradition der i hvert fald også bliver glædeligt bemærket hos vores naboer og folk i kvarteret - som en ældre dame, der luftede hund, fortalte. Så det er jo ikke helt forgæves at vi på den måde gør opmærksom på vores mast :-) 

Den kommende uge gøres der mandag forskelligt grej klar til årets VinterAuktion (d. 7. december). Bl.a. har vi fået en del godt kabel og hjemmebygget grej indleveret som vi ikke selv kan bruge og nu sætter "under hammeren". Måske et eksempel på inspiration til andre - altså få ryddet op i det der bare står og fylder, så der kan blive plads til noget nyt :-). Tirsdag (kl.19.00) starter vores nye A/B-certifikat kursus - hvis du vil være med ? Der er stadig plads til flere deltagere, så hold dig endelig ikke tilbage.

  

Onsdag er der Almindelig mødeaften - uden noget på forhånd planlagt, men det plejer jo ikke at være et problem, for de aktive medlemmer der møder op. Lørdag skulle / skal vi deltage i DAT i Dortmund men af forskellige årsager er vi ikke helt sikre på at vi kan deltage i år - vi må lige afvente og se hvad der sker i løbet af ugen. Går det "i vasken" er der jo en hel dag mere at bruge på juleforberedelserne - eller foran radioen måske :-). Og netop julemåneden står jo for døren - med masser af familiebesøg og forskellige arrangementer rundt omkring. Her er det vist på sin plads at gøre opmærksom på vores store Juleafslutning - med alt hvad dertil hører. Det sker i år onsdag d. 14. december - så husk det, når alt det andet skal passes ind i kalenderen. 

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også kravlenisserne kommer.

    

4. december 2016

Nyhederne for uge 48 - Vi nærmere os hastigt juletiden og nu er kravlenisserne også dukket op i radiorummet - det skal nok blive godt :-). Denne uge var det mest de sædvanlige aktiviteter der fangede de aktive medlemmers interesse - i værkstedet mandag og onsdagshygge i vores lokaler.

Thomas, OZ1TDS og Henrik, OZ1HBM fik dog næsten sved på panden med opsætning af vores QSL-kort printer der lige skulle tilpasses et nyt styresystem på pc'en. Men med lidt prøven frem og tilbage lykkedes det vist til sidst.

 

Ugens bedste nyhed var dog tilslutningen til vores A/B-certifikat kursus, hvor foreløbig 8 deltagere er klar til at bruge vinteren på at lære om teknik og alle de nødvendige formler. Et par stykker yderligere har også meldt deres interesse i at være med, så det er jo slet ikke så ringe. Vil du eller nogen du kender

også være med, er det bare med at komme i afdelingen nu den kommende tirsdag fra kl.19.00 til 21.00 og så hver tirsdag, frem til engang i foråret hvor vi slutter kurset med en Radioprøve.

 

Den kommende uge i afdelingen arbejdes der fortsat flittigt i "Julemandens værksted " mandag aften, og tirsdag bygges der videre på de små strømforsyninger med Tech4Fun holdet.

Onsdag gælder det årets VinterAuktion over diverse grej og brugt udstyr - helt nøjagtigt hvad der vil blive tilbudt vides ikke endnu, så du er simpelthen nød til at deltage hvis du ikke vil gå glip af et rigtig godt køb eller muligheden for at erhverve noget du lige mangler. Der er selvfølgelig også mulighed for at komme af med noget af alt det grej du bare har stående og fylde op - så er der gode chancer for at konen bliver glad, og du får plads til noget andet og måske bedre grej - altså en ren vind / vind historie :-). Indleveringen starter kl.19.00 (husk at mærke dit grej tydeligt med kaldesignal eller navn og eventuel mindste pris). Hammeren svinges over de indleverede effekter fra kl.20.00. Dette arrangement er åben for alle - uanset medlemskab af EDR Esbjerg afdelingen - så kom i god tid, der kan godt blive kamp om de bedste pladser :-).

  

HUSK - Juleafslutning - onsdag d. 14. december 2016 kl.20.00. 

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til årets store VinterAuktion - nu på onsdag.

    

11. december 2016

Nyhederne for uge 49 - VinterAuktion var trækplasteret denne uge i afdelingen. Og ja, der har været indleveret mere grej - men som man siger "hellere lidt godt, end en masse skrammel" og det var faktiske kun fine sager der kom under hammeren denne gang. Henrik, OZ1HBM havde debut som auktionarius - og man kunne godt fornemme at han havde studeret hvordan de professionelle gør hos bl.a. Bruun Rasmussen, som man for tiden kan se det i tv. Og med lidt mere træning skal han nok nå op på højde med Claus fra Aars Landbrugsauktion. Priserne var yderst rimelige både for købere og sælgere, og samlet nåede vi op på et salg på i alt 1860,- kr. - igen ret langt fra en ny rekord. men det var fine sager de glade købere skulle hjem og præsentere for familien :-). Sælgerne havde det nok lidt lettere med at skjulte den lidt forøgede tykkelse på "muldvarpen" :-).

Der er vel ikke ret mange tilbage der kan være i tvivl om at vi skal ha´ gang i nogle flere unge radioamatører, hvis vi også i fremtiden skal ha´ nogle at snakke med på vores frekvenser, og nogen som kan viderefører verdens bedste hobby. December måned har gennem en årrække af IARU været udnævnt til særlig aktivitetsmåned for radioaktiviteter med de forskellige ungdomsgrupper (Youngsters On The Air) rundt omkring i Region 1 (Europa og Afrika).
Og ja, med en flok interesserede unge mennesker her i Esbjerg synes vi da også at vi skulle benytte lejligheden til at træne lidt med den store HF station, og forhåbentlig give dem lidt "blod på tanden" for deres eget kaldesignal. Desværre er der mange andre aktiviter i denne tid, men lørdag eftermiddag var vi i gang med afdelingens specialkaldesignal OZ1YOTA. Forholdene var dog ikke så gode på de høje HF bånd, men det blev da til nogle QSO'er med bl.a. 9K2. Alexander (på billedet) havde lidt besvær med at "grifle" kaldesignalerne ned - det går jo hurtigt :-) - men der blev bestemt ikke givet op, og vi havde da en rigtig hyggelig eftermiddag. Vi må se om der kan blive tid til et par timer mere ved radioen inden jul.

     

Den kommende uge i Esbjerg afdelingen fortsætter aktiviteterne i værkstedet mandag aften - Jan, OZ5JAN havde endnu et læs LED tal med fra vores sponsor, så der skal igen findes ledig plads på hylderne i kælderen. Tirsdag er der A/B certifikat kursus og de nu 10 kursister ser helt sikkert frem til det næste spændende kapitel i lærebogen ....... 

Onsdag er der Juleafslutning for alle medlemmer og hele familien. Gløgg og snolder er allerede købt hjem (i rigelige mængder) - bankopladerne er støvet af og der er købt lodder til det store lotteri og ingredienserne til de hjemmelavede æbleskiver er fundet frem. Jo, vi er ved at være klar til en rigtig hyggelig afslutning på årets mange aktiviteter, og vi ser frem til at hilse på jer alle sammen. Bankospillet starter kl.20.00 så "hang op" i konen, ungerne, manden, naboen, kollegaen, svigermor osv. og kom i lidt god tid, så der er tid til at finde de bedste plader - dørene åbnes kl.19.30.

   

Om ikke før, så i hvert fald på gensyn til Juleafslutning - nu på onsdag i EDR Esbjerg afdelingen.

  

18. december 2016

Nyhederne for uge 50 - Årets mange aktiviteter blev afsluttet med maner og god stil - ved Juleafslutningen onsdag i afdelingen.

45 glade deltagere havde fundet vej til alle lækkerierne, banko og julehygge. Vi startede med at kårer årets Afdelingsmester i Rævejagt - endnu engang tilfaldt denne titel / hæder Villy, OZ6KH der også i 2016 havde været bedst (hurtigst) i de 14 jagter.

Villy fik overrakt vandrepokalen af formanden og modtog forsamlingens velfortjente klapsalve - med et glimt i øjet udtrykte Villy stor  bekymring over hvor hurtigt de yngre mennesker haler ind på ham :-) Et stort tillykke til Villy med resultatet.

Villy havde et par medaljer med i lommen - de var til Bjarne, OZ1CWP og Thomas, OZ1TDS for deres resultat i Rævejagterne

i EDR Herning afdelingen. Så jo også vores rævejægere gør sig flot bemærket uden for lokalområdet - også et stort tillykke til Bjarne og Thomas - der ligeledes modtog en velfortjent klapsalve.

  

Så blev der ellers gået til de lune æbleskiver, og den varme gløgg - der i år høstede megen ros - jo, det kan godt betale sig at købe luxus udgaven. Tid til det store bankospil - og intens spænding om at få del i de mange gevinster. Og som altid er der nogen der er mere heldige end andre - men de blev nu godt fordelt bordet rundt. Tid til lidt mere gløgg, snolder og småkager inden spændingen forsatte med det amerikanske lotteri - Sille blev som yngste deltager valgt til at udtrække de heldige vindere, og det gjorde hun godt. Også her blev de mange gevinster pænt fordelt  - så  de fleste kunne bærer "høsten" ud på en gang. Som afslutning på endnu en vellykket Juleafslutning ønskede Formanden alle en Glædelig Jul og et Godt Nytår - og det var blevet tid til at rydde op.

   

Nu skulle vi så holde juleferie, men i den kommende uge knokles der mandag aften videre på værkstedet - hvis der er et eller andet du skal ha´ lavet f.eks. tunet juletræsfoden. Tirsdag er der afslutning for Tech4Fun - her skal der lige fremstilles et lille smart USB-juletræ.  Tirsdag kan der også lige nås endnu et kapitel i lærebogen for vores A/B-certifikat kursus inden julefreden endelig sænker sig og medlemmerne kan koncentrer sig om familiehyggen.

  

Vi starter alle aktiviter igen i uge 1 - Mandag d. 2. januar med Mandagsåbent på værkstedet, tirsdag d. 3. januar med Tech4Fun og A/B-certifikat kursus. Og onsdag d.4. januar med Nytårskur og rig mulighed for eventuelt at prale lidt de nye julegaver, eller beklage sig over antallet af bløde pakker og samtidig trøstespise lidt af de søde rester fra juleafslutningen :-).  

   

Bestyrelsen (og redaktionen) ønsker alle en Glædelig Jul og et Godt Nytår - på gensyn i 2017 i EDR Esbjerg afdeling.

    

30. december 2016

Direkte fra studio 2 i Vejers, bringes hermed formandens Nytårshilsen:         

 

I morgen skal vi skifte årstal til 2017, men inden vi kommer så vidt, skal der være tid til et tilbageblik på 2016, som sædvanen tro har budt på en

lang række spændende aktiviteter, som alle har været båret af foreningens ildsjæle godt støttet af medlemmerne og radioamatør venner fra nær og fjern.

        

En af vore vigtigste aktiviteter er at sikre afdelingens fortsatte udvikling og beståen. Dette gøres bl.a. ved at fokusere på ungdomsarbejde, hvor vi under det meget

synlige Tech4Fun flag har præsenteret unge mennesker for teknikkens vidunderlige verden bl.a. på Korskro Hestemarked

og ved  Maker Event på Esbjerg Hovedbibliotek. Dertil kommer vores faste ungdomsaktiviteter, tekniske kurser og certifikatprøver, som også på

kort sigt giver nye medlemmer og aktivitet på båndene. Det kommende år vil helt sikkert byde på endnu mere aktivitet på dette område

        

Årets begivenhed var HamDay, som igen tiltrak besøgende fra hele landet. På radiosiden har der været deltagelse i diverse contester og deltagelse

i årets Field Days på VHF og HF med flotte placeringer. I oktober blev det store grej slæbt til Marbæk, hvor vi sammen med mere end 50 aktive

spejdere deltog i årets JOTA / JOTI. En stor succes, som vi håber at gentage næste år.

Også i 2016 har en trofast og stadig større skare trodset vejrliget og jaget "ræve" i skovene i og omkring Esbjerg.

      

 På værkstedet har der været travlhed med mange forskellige projekter - ikke kun om mandagen. For til tider har det også i år knebet lidt med gulvpladsen da

mange har betænkt os med forskelligt overskudsudstyr til brug for vores aktiviteter - mange tak for det .

Vi har som sædvanligt haft stande på diverse loppemarkeder i ind- og udland. De almindelige mødeaftener, hvor der bl.a. læses tidsskrifter og diskuteres al mulig teknik

eller bare vind og vejr, har været godt besøgt. Foredragslisten har været varieret og heller ikke her har der manglet interesserede deltagere.

På denne vores altid opdaterede hjemmeside kan der læses udførlige referater og ses billeder fra de forskellige aktiviteter.

      

Gennem de sidste år har der desværre været meget uro i landsforeningen EDR.  Mange har haft en mening om hvad der skulle ske, og ved forårets valg

til repræsentantskab og hovedbestyrelse blev alle poster for en gangs skyld besat.

Glædeligt skete der en kraftig foryngelse og fornyelse af medlemmerne i ledelsen. Der nu bl.a. gennem en ny hjemmeside giver synlighed for, at der

arbejdes på en kraftig tiltrængt fornyelse af EDR, hvilket allerede har givet mange ny- / genindmeldelser som resultat.

      

Bestyrelsen vil også i det kommende år, hvor vores forening kan fejre 80 års fødselsdag, fortsat bestræbe sig på at skabe rammerne og de allerbedste muligheder

for et alsidigt udbud af aktiviteter inden for verdens bedste hobby. En hobby der absolut ikke er stillestående, men som udvikler sig hastigt og hvor der løbende

kommer nye komponenter, stationer og antenner eller rigtig gode nye idéer til løsning af tekniske udfordringer.

   

Jeg ønsker alle et Godt Nytår - på gensyn i EDR Esbjerg afdeling.

   

OZ1FF, Kjeld

       

 

 

Tilbage til Sidste nyt