Arkiverede nyheder fra 2020.

       

12. januar 2020

Nyhederne for uge 2 - Først og fremmest Godt Nytår alle sammen og velkommen ikke bare til et nyt år, men og så et nyt årti. I de forløbne 10 år er der sket mangt og meget i vores lille forening, så det bliver spændende hvad de næste 10 år byder på.

Traditionen tro er Galleriet her på hjemmesiden blev opdateret i juleferien - og igen har det været en meget positiv oplevelse at gennemgå billede arkivet for at finde de allerbedste billeder fra udvalgte arrangementer og aktiviteter. Tag selv et kik - og genoplev nogle af sidste års mange højdepunkter i Galleriet.

   

Den forgangne uge startede vi året - mandag aften på værkstedet med igen at sortere indholdet af en bunke pakker fra Asien.

Tirsdag byggede vi VU-meter med Tech4Fun hold F, og onsdag var der mulighed for at prale med julegaverne fra sidste år - noget flere benyttede sig af :-). Torsdag var der afsluttende møde for vores Tech4FunXXL hold. Hvor vi samlede op på de sidste "løse ender" og ellers havde en lille snak om folks forventninger og om de var blevet indfriet. Det var de stort set, så det er jo meget positivt - og vi arbejder fortrøstningsfuldt videre med konceptet - og lykkedes det at finde endnu et par deltagere starter vi næste Tech4FunXXL hold allerede d. 6. februar.

Bestyrelsen tyvstartede dog året med bestyrelsesmøde d. 3. januar - hvor man fik styr på bl.a. programmet for den kommende tid. Bl.a. blev der fundet en dato til årets GF så - der indkaldes hermed til Generalforsamling - onsdag d. 11. marts 2020 kl.20.00 med dagsorden i følge vedtægterne. Foredrag og en mulig lørdags udflugt blev også drøftet - og noget kan du allerede nu se under Aktiviteter - mens der arbejdes videre med andet.  

   

Den kommende uge fortsætter vi mandag aften på værkstedet - der er åbent fra kl.19.00 til 21.00. Tirsdag bygger Tech4Fun hold E videre på den lille strømforsyning, og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet.

   

På gensyn i 2020 - til mange nye aktiviteter og arrangementer med EDR Esbjerg.

    

19. januar 2020

Nyhederne for uge 3 - Efter en lang juleferie er det dejligt at få rørt nogle af de muskler, der måske ikke har været så meget i bevægelse på sofaen eller turen rundt om juletræet. Tirsdag fik de unge mennesker på ugens Tech4Fun hold rigtig rørt sig ved filebænken på værkstedet, hvor der blev lavet huller i kasserne til deres lille strømforsyningsprojekt. De var dog svært skuffede da de fik at vide at Allan, OZ1OH havde smidt boret væk til de firkantede huller og de derfor var nød til at file dem ud - som Lukas sagde "det kan man da ikke" - men han blev klogere :-). Desværre er vores værksted ikke egnet til en større gruppe - og helt sikkert ikke til nogen der aldrig før har prøvet at arbejde med en stor søjleboremaskine - men det lykkedes - hullerne var rigtige, i vinkel og alle fingre kom med hjem igen.  

Den kommende uge arbejder vi mandag aften videre på de forskellige projekter på værkstedet - en stor del af dem skulle jo gerne blive færdige inden den nye sæson for PR og udendørsaktiviteter. Tirsdag er der Tech4Fun og i den forbindelse mangler vi noget jernklorid (Ferriklorid) til nogle print (fin ætsekrystal og lignende vil vi helst ikke bruge med ungerne). I gamle dage kunne det jo købes mange forskellige steder, men det kan det ikke længere - og de få der stadig sælger det, tror det er rent guld. Så derfor har du en pose eller bøtte stående i overskud er vi meget interesseret - eller måske kender du nogen på et renseanlæg der kunne undvære et par liter ? Onsdag er der Almindelig mødeaften med mulighed for at deltage i kampen "for at gense bunden i kagedåserne". Småkager, blandet snolder og karameller er klar til at supplere kaffen og de øvrige aktiviteter efter eget valg.

 

Næste forsendelse af direkte QSL-kort til det store udland - via Tyskland (og den lave porto) sker i den kommende uge. Har du nogen der skal med, skal de afleveres senest onsdag til vores

QSL-manager - Svend, OZ1DYI sammen med afregning i DK kroner for forsendelsen.  

     

På gensyn - mandag, tirsdag eller onsdag i EDR Esbjerg afdeling.

    

26. januar 2020

Nyhederne for uge 4 - Det er jo ingen hemmelighed at vi sidste år var så heldige at få en masse udstyr fra satellitstationen i Blåvand - en masse rigtig fint udstyr til brug for f.eks. EME eller satellit kommunikation. En af de parabolantenner vi hentede er den 2,4m på ugens billede - med Bjarne, OZ1CWP som "fotomodel" i forgrunden (så man kan sammenligne størrelsen).

Hvad er så planen med alt dette udstyr ? - jo, der er jo flere  muligheder, men hvad har andre haft held med ?  Det skal vi se nærmere på lørdag d. 4. april hvor vi har fået en aftale i stand om et besøg hos DL0SHF i Kiel. Med mulighed for at se det hele og hører om deres mange forskellige aktiviteter bl.a. også med skoler og universiteter - måske noget vi kan bygge videre på i et eller andet omfang her i  Esbjerg. Flere informationer følger når vi er kommet lidt tættere på - men reservere allerede nu datoen

- og vil du vide mere om denne imponerende super station og hvad de har fået opbygget, kan du kikke lidt på DL0SHF¨s hjemmeside - bare klik her.

     

Denne uge i afdelingen (som hver uge) startede vi med projekterne i værkstedet mandag aften. Tirsdag byggede Tech4Fun (hold F) endnu et lille projekt - og onsdag var der Almindelig mødeaften.

Et af aftens projekter var forsøget på at få liv i vores database pc- altså den der holder styr på alle vores QSO'er - men desværre bundkortet er kaput. Det letteste vil være at flytte harddisken osv. over i en anden - så ligger du inde med en fungerende stationær DELL af nyere dato, du kan undværer hører Henrik, OZ1HBM eller Bjarne, OZ1CWP gerne fra dig.

  

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag, og tirsdag er det Tech4Fun hold E der holder instruktørerne beskæftiget. Onsdag er der foredrag - med titlen - SDR Hands on.
Bjarne, OZ1CWP viser og demonstrere hans Arduino SDR HF modtager 150 kHz – 30 MHz. Bygget op omkring Elektors SDR-Shield 2.0 (+ Arduino UNO og Elektor Arduino Experimenting Shield 2.0 ). Bjarne vil også vise og demonstrere de forskellige anvendelsesmuligheder med dette lille set-up.

   

På gensyn - vel i hvert fald til foredraget onsdag - i EDR Esbjerg afdeling.

     

2. februar 2020

Nyhederne for uge 5 - Det behøver absolut ikke at koste en større formue, hvis man vil bygge sin egen SDR radio. Det må være konklusionen på onsdagens foredrag i afdelingen hvor Bjarne, OZ1CWP fortalte om og fremviste det lille "byggesæt" han havde købt hjem fra England. Byggesæt er måske så meget sagt - kun et par connectorer skal man selv lodde i printet - resten er samlet fra leverandøren - som er det velkendte forlag Elektor. Sæt det ovenpå en Arduino Uno, forbind et par ledninger, download programmet til din computer og man er godt i gang (for under 1000,- kr.). Det eneste Bjarne manglede var et passende kabinet - men det må vente til han engang bliver gammel og får tid :-).

Tak til Bjarne, OZ1CWP for en interessant aften.

    

Den kommende uge fortsætter alle aktiviteterne på værkstedet

mandag aften. Tirsdag er der Tech4Fun for de unge (hold F) og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt. Torsdag er der Informationsaften omkring vores Tech4FunXXL og vi ser på om der er fornødent interesse til at vi kan starte et ekstra hold her i foråret. Der vil være mulighed for at ser de ting vi skal arbejde med og hører nærmere om kurset - vi starter kl.19.00.

   

Vi får løbende henvendelser om deltagelse i et kursus eller en Radioprøve for at opnå certifikat til amatørradio frekvenserne - derfor arrangere vi i weekenden d. 14.-15. marts igen D-certifikat kursus og Radioprøve. Vil du eller nogen du kender være med så se mere her - og tilmeld dig / jer.

    

Når vi nu er ved de kommende aktiviteter er det også værd at gøre opmærksom på HamDay 2020 - der finder sted lørdag d. 16. maj. Det er ikke spor for tidligt at sikre sig en god plads på loppemarkedet og det ønskede antal borde - din tilmelding er kun mulig via HamDay 2020 men indbakken er åben, så hold jer endelig ikke tilbage.  

        

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også de glade radioamatører mødes.

    

9. februar 2020

Nyhederne for uge 6 - En næsten helt normal uge i vintersæsonen - med travlhed på værkstedet mandag, Tech4Fun for de unge tirsdag og Almindelig mødeaften onsdag. Men torsdag havde vi inviteret alle interesserede til et lille informationsmøde om Tech4FunXXL - for at se om der er basis for at starte et nyt kursus for de voksne her i foråret. Og det er der - i hvert fald starter vi igen hver torsdag med aktiviteter for de voksne, der gerne vil i gang med at arbejde med elektronik og kommunikation. Godt nok er der stadig et par ledige pladser - men de der mødte op var meget interesserede i at være med, så det tegner rigtig godt :-).

       

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag aften - tirsdag / torsdag holder Tech4Fun / Tech4FunXXL ligesom skolerne vinterferie - loddekolberne kunne også godt trænge til en

lille pause. Onsdag skal vi ha' planlagt afviklingen af årets Rævejagter i kampen om Afdelingsmesterskabet 2020 - hvornår skal vi jage og i hvilke skove. Foråret er jo lige om lidt og vi skal ha' alle tilladelser i orden inden vi skyder den nye sæson i gang. Vil du være med er det en god idé at deltage i onsdagens planlægning - så flest mulige kan være med, når modtagerne og det spraglede og farvestrålende løbetøj igen skal luftes rundt omkring i skovene. Er du ikke til de store fysiske udfoldelser og anstrengelser - er der ledig plads i de bløde møbler, eller måske ved radioen - forudsat at søndagens blæsevejr ikke roder rundt med vores mange antenner.

       

På gensyn - i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også Rævejægerne mødes.

       

16. februar 2020

Nyhederne for uge 7 - Så er planen for årets 14 Rævejagter i hvert fald lagt. Altså hvilke dage der skal jages efter de små godt gemte sendere i skovene - nu skal vi så bare lige ha' kontakt med de forskellige plantører og skovejere og ha' lavet aftaler om vores arrangementer. Det er lidt et puslespil at få det hele til at gå op - for der sker faktisk temmelig mange andre ting i områdets skove.

Når alle tilladelserne foreligger opdateres løbskalenderen alle relevante steder, så du kan få det indpasset i alle dine andre gøremål - men man kan jo godt allerede nu begynde at træne lidt.

Lige i dag - søndag d. 16. februar vil dog nok være tilrådigt at vælge en rute med medvind lidt væk fra kysten - eller måske bare nøjes med at checke batterierne :-).

    

Ellers bar ugens aktiviteter præg af vinterferien - så der var tid til at få ordnet nogle af de ting der ikke er blevet nået i den travle hverdag - og ellers gjort klar til de næste mange aktiviteter.

Den kommende uge er der mandag aften åbent hus på værkstedet - nye kasser (med spændende indhold) skal kontrolleres og undersøges for værdi og mulig fremtid. Tirsdag er der Tech4Fun (hold F) og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget særlig specielt planlagt - altså udover alle de muligheder som mange opfatter som helt almindelige :-).

Torsdag starter vi næste omgang Tech4FunXXL for voksne deltagere - og ja, det er da plads til endnu et par stykker, hvis interessen skulle være der for at lære det grundlæggende med elektronik og robotprogrammering - nærmere informationer finder man på www.tech4fun.dk

   

Reklamer:

Det er ved at være tid til at tilmelde sig, hvis man vil deltage i vores næste D-certifikat weekendkursus - og Radioprøve - nærmere info via dette link. 

Vil man med på turen til satellit stationen DL0SHF i Kiel d. 4.april er det med at få sig tilmeldt på listen i afdelingen - vil man vide mere om stedet - så bare klik her.

Er hylderne ved at være overfyldte, kælderen og loftet overfyldt eller er der bare for meget grej på lager, var det måske noget med en stand på HamDay 2020 - lørdag d.16 maj - tilmelding her.

Har man fundet "de vise sten" eller fået en rigtig god idé som man mener bør behandles på årets Generalforsamling d. 11. marts - skal forslaget være bestyrelsen i hænde senest d. 26. februar.

Reklamer - slut.  

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - vi fortsætter det høje tempo - også i den kommende uge :-)

    

23. februar 2020

Nyhederne for uge 8 - Opstarten på endnu et Tech4FunXXL hold er ikke bare at sørge for at der bliver bestilt nogle byggesæt og så ellers gå i gang. Der skal også sammensættes en mappe med det aktuelle indhold for kurset - og det er faktisk ret mange sider der skal til for at gøre det til en positiv oplevelse for deltagerne.

Godt at vi efterhånden har et omfattende arkiv med letforståelige forklaringer og byggevejledninger der "bare" skal rettes lidt til, udskrives - og sættes i mapper.....

Mandag aften blev alt disponibelt bordplads på værkstedet taget i brug for at samle det næste sæt mapper - godt at døren er tæt, så vinden ikke kunne lave rod i det mange bunker med papir :-)   

Tirsdag var der Tech4Fun for de unge, onsdag var der Almindelig mødeaften og torsdag startede vi det nye Tech4FunXXL hold for voksne :-). Det skal nok blive godt - alle byggesæt virkede til sidst.

    

Den kommende uge ser der ud til at være plads til igen at bruge værktøjet - mandag aften på værkstedet. Tirsdag er der Tech4Fun (hold E) og nye udfordringer for de unge. Onsdag er der Foredrag - 

"Kan en spektrumanalysator med trackinggenerator til en plovmand bruges til noget ?" - Kjeld, OZ1FF har investeret i dette lille vidunder - men hvad kan det og er det noget man absolut er nød til at eje selv, eller er pengene smidt ud af vinduet ? Kom og hør mere om mulighederne - evner og begrænsninger med dette moderne stykke værktøj.

     

Onsdag er samtidig sidste frist for tilmelding til D-certifikat weekendkurset d. 14.-15. marts. Tilmelding til Radioprøven skal ske senest på fredag d. 28. februar direkte til Energistyrelsen.

Har man forslag der ønskes behandlet på årets Generalforsamling d. 11. marts er onsdag sidste frist for rettidig aflevering i henhold til vedtægterne. Forslag skal være skriftlige og kan afleveres i afdelingen eller sendes som E-mail til info@oz5esb.dk

  

På gensyn - i hvert fald til foredraget på onsdag - i EDR Esbjerg afdeling. 

     

1. marts 2020

Nyhederne for uge 9 - Ja, det var jo så den vinter, altså i følge kalenderen. Vi sluttede den kolde (og meget våde) sæson med et interessant foredrag om en lille billig spectrumanalyser som Kjeld, OZ1FF havde købt hjem fra det store udland. Spejderne havde godt nok lånt den store sal til deres Fastelavnsfest - så vi var henvist til de bløde møbler for en nærmere præsentation af det lille instrument. Anskaffelsesprisen er så absolut det bedste man kan sige om enheden - virkemåden er lidt mere tvivlsom og har sine begrænsninger. Men selvfølgelig hvis man vil samle nogle erfaringer med måling på og justering af f.eks. filtre, er det ikke penge "direkte ud af vinduet" - så kan man jo altid spare sammen til et lidt bedre instrument. Tak til Kjeld, OZ1FF for et interessant

foredrag og præsentation. Ellers forløb ugen som planlagt med aktiviteter på værkstedet mandag aften, og med Tech4Fun for både de unge og de lidt ældre tirsdag og torsdag aften.

      

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag, og med nye udfordringer for Tech4Fun / Tech4FunXXL deltagerne tirsdag og torsdag. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet, og fredag er der Bestyrelsesmøde bl.a. med tømning af kassen med indkomne forslag til Generalforsamlingen d. 11. marts. Lørdag og søndag er der ARRL DX SSB contest

- hvor vi plejer at "lufte" vores kaldesignal. Om alle de andre vigtige gøremål igen spænder ben for en masse QSO'er i loggen ser vi på - på onsdag. Vil du være med - måske et par timer - er det bare med at melde sig. Men altså en uge uden fridage eller mulighed for at møblerne når at køle helt af :-).

    

På gensyn - hvis du vil - til aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling.

     

8. marts 2020

Nyhederne for uge 10 - Den danske regering udsendte i denne uge en henstilling om at alle arrangementer med mere end 1000 deltagere bliver aflyst af frygt for Corona virus - og det er jo desværre alvorlig nok, men "desværre" ikke noget der rammer vores aktiviteter. Aflysninger oplever man desværre engang i mellem ligegyldigt hvad - f.eks. er næste weekends certifikatkursus aflyst fordi de folk der havde ytret ønske om at deltage alligevel ikke kan, eller denne weekends contest hvor de sædvanlige deltagere har travlt med alt muligt andet. Lad os håbe at den aktuelle livstruende situation snart er under kontrol - og at hvis du føler dig lidt dårlig bare bliver hjemme under dynen..

             

Denne uges øvrige planlagte aktiviteter forløb som planlagt.

       

Den kommende uge er der åbent på værkstedet mandag aften, tirsdag er der Tech4Fun (hold E) og torsdag er der Tech4FunXXL for de voksne. Ugens og vel årets højdepunkt er onsdag hvor der er Generalforsamling med dagsorden i følge vedtægterne. Den starter kl.20.00 - men dørene åbnes kl.19.30 hvis du vil sikre dig en god central siddeplads.

Der er ikke indkommet forslag der skal behandles, så dette punkt er hurtigt overstået. Men der er valg til Formandsposten - her er Kjeld, OZ1FF på valg. Der også valg til Bestyrelsen - her er Jan, OZ1INN på valg og som suppleant til bestyrelsen - her er Uffe, OZ4UB på valg. For alle 3 poster gælder det at genvalg er muligt, men nye kandidater er meget velkomne.

Vi skal ha' valgt en ny Revisor - på valg er Jørgen, OZ4ABH og Jørgen genopstiller desværre ikke. Vi skal selvfølgelig også ha' gennemgået og godkendt regnskabet og set på budgettet for 2020.

Under Eventuelt vil det være muligt at lufte gode idéer, eller ønsker til fremtiden for vores lille aktive forening. Generalforsamlingen er åben for alle - men det er selvfølgelig kun de medlemmer med Aktivt medlemskab og betalt kontingent der kan deltage i afstemningerne.

     

Skal du med på udflugten d. 4.april til Kiel er det muligt at tilmelde sig på onsdag - og foreløbig bliver vi 12 der tager ned og ser på den imponerende station - DL0SHF.

  

På gensyn alle sammen til Generalforsamling - nu på onsdag. 

     

15. marts 2020

Nyhederne for uge 11 - Som en af de sidste aktiviteter inden COVID-19 nedlukningen nåede vi forgangne onsdag at afholde årets Generalforsamling som planlagt. Ikke det store tilløbsstykke med bare 12 deltagere inkl. bestyrelsen. Knud, OZ8KF blev valgt til dirigent - Thomas, OZ1TDS og Henrik, OZ1HBM blev valgt til stemmetællere. Kjeld, OZ1FF aflagde Formandens beretning - hvor han kom vidt omkring blandt vores mange forskellige aktiviteter - formandens beretning blev godkendt med applaus. Vores kasserer Bjarne, OZ1CWP fremlagde det revidere regnskab - der desværre viste et lille minus, men stigende kontingentindtægter :-). Regnskabet blev godkendt med applaus.

Punkt 4 - indkomne forslag - der var ikke indkommet nogen så det punkt var hurtigt overstået. Punkt 5 - Fastsættelse af kontingentet - på trods af det lille minus var indstillingen at der ikke sker

ændringer - og det blev vedtaget. Formanden var på valg i år - og da der ikke var nogen modkandidater stillede Kjeld, OZ1FF sig til rådighed for endnu en periode. Kjeld, OZ1FF blev valgt med 10 stemmer (2 blanke). Valg til bestyrelsen - på valg i år var Jan, OZ1INN og han blev også genvalgt for endnu en periode. Som suppleant til bestyrelsen var der genvalg til Uffe, OZ4UB. Thomas, OZ1TDS blev valgt til Revisor - og så manglede vi en revisor suppleant - det var ikke nemt at finde en ny men til sidst modtog Frits, OZ1SYV valget. Sidste punkt var Eventuelt - her gennemgik Kassereren budgettet for det kommende år - og ja, det er lidt svært at vide hvad der sker og hvad vi må aflyse, men vi er jo ikke "uden midler på kistebunden" så det går nok. Der var lidt snak om "problembarnet"- vores hovedorganisation (hvis man kan blive ved med at kalde den det), og vores forskellige nye projekter bl.a. portabel udstyr til Oscar OQ100. Kl.21.25 kunne dirigenten takke for god ro og orden og erklærer Generalforsamlingen for afsluttet. En kopi af det reviderede regnskab kan afhentes i afdelingen (når vi åbner igen).

   

COVID-19 forholdsreglerne betyder at vi nu holder en ufrivillig pause med alle vores aktiviteter - noget bliver aflyst f.eks. vores mandagsaftener, mødeaftener, Tech4Fun og Tech4FunXXL. Andet bliver flyttet til en senere mulighed f.eks. vores udflugt til Kiel. Foreløbig er alt lukket ned frem til og med uge 13 - så må vi se hvordan der ser ud med hvilke aktiviteter der kan gennemføres derefter.

Hjemmesiden opdateres løbende - så følge med her om situationen - og hvornår vi er i gang igen.

    

Pas godt på jer selv og hinanden - vi mødes igen engang i fremtiden i EDR Esbjerg afdeling.

   

15. marts 2020
Det meste af Verden (og Danmark) er ramt af Pandemien COVID-19 - og alle ikke nødvendige og vitale aktiviteter er lukket ned.
Derfor er alle vores aktiviteter aflyst, foreløbig frem til om med søndag d. 29. marts 2020.
Nærmere informationer om vores aktiviteter følger her på siden, som de fremkommer.

  

22. marts 2020
Intet nyt om situationen - alle vores planlagte aktiviteter er forsat aflyst.

  

29. marts 2020

Genoptagelsen af alle vores aktiviteter er blevet udsat - nu tidligst efter mandag d. 13. april.

Heldigvis har mange af vores medlemmer certifikat og en almindelig VHF radio stående på hylden - så hvis man savner lidt godt selskab, var det måske en idé at mødes til Virtuel mødeaften på Esbjerg repeateren (145.650MHz) onsdag aften ? HamDay 2020 - d. 16 . maj - der er stadig lang tid til, men flere har spurgt om det gennemføres. Som udgangspunkt så ja, men det kræver i hvert fald at forsamlingsforbuddet ophæves. Så lige nu kan vi ikke love noget - kun håbe :-)

     

5. april 2020

Onsdagens virtuelle mødeaften på VHF repeateren var ikke ligefrem et stort "tilløbsstykke", men kvaliteten var nu helt i top og deltagerne gav udtryk for at det var rigtig hyggeligt at mødes på den måde - og så var der jo god mulighed for samtidig at nyde f.eks. en god hjemmelavet ostemad - uden misundelige blikke og klager over smaskelyde. Så vi prøver igen - onsdag aften, omkring kl.20.00 (dansk sommertid) på VHF repeateren 145.650MHz. Savner man nogen at snakke med er der mange muligheder her i området - på VHF og UHF er der som regel altid nogen på:

 

2 m analog repeater, 145.650/145.050, 1750 Hz opkald.
70 cm analog repeater, 434.9625/432.9625 MHz, 88.5 Hz pilottone.
70 cm D-Star repeater, 434.550/432.550 MHz, OZ4RED B.
2 m D-Star repeater, 145.7625/145.1675 MHz, OZ4RED C.
Simplex FM 144.950 MHz.
Simplex FM 70.450 MHz.
Der er også jævnligt aktivitet på simplex FM 1297.500 MHz.
  

Er man mere til at møde nye folk, er der god hjælp at hente på Lasse, OZ1LN's hjemmeside, hvor bl.a. det altid opdaterede repeaterkortet for hele Danmark er. 

Listen med frekvenser / oplysninger på alle repeatere kan ses her: http://www.oz1ln.dk/kort_og_lister/

         

8. april 2020

Esbjerg kommune har opdateret deres retningslinjer for kommunens foreninger der benytter kommunens bygninger / faciliteter.

Det betyder at alle vores aktiviteter nu frem til og med søndag d. 10. maj 2020 er AFLYST - det samme gælder vores deltagelse i Korskro Hestemarked.

HamDay 2020 er programsat til lørdag d. 16. maj - men det vil være utopi at tro at vi får lov til at samles så mange allerede. Derfor er HamDay 2020 desværre også aflyst.........

Kalenderen her på hjemmesiden er blevet opdateret med de aktuelle ændringer.

   

Bestyrelsen ønsker ALLE en rigtig God Påske - på genhør til Virtuel mødeaften på Esbjerg repeateren - onsdag aften kl.20.00.

     
19. april 2020

Desværre endnu ikke noget godt nyt om hvornår vi må starte igen - kun endnu en aflysning. Denne gang er det Hamradio messen i Friedrichshafen der "har trukket stikket" og opgivet at gennemfører arrangementet i år. Dermed er antallet af vores aktiviteter eller arrangementer vi skulle ha' deltaget i kommer over 40....

Et af de få lyspunkter under denne "Lockdown" er vores virtuelle mødeaften - på VHF repeateren - onsdag aften. Eneste ulempe er at kun en kan tale af gangen :-). Men hold jer ikke tilbage for at melde ind der er plads til alle - også hvis man har spørgsmål til det ene eller andet. Så altså - onsdag aften kl.20.00 på 145.650Mhz.

    

3. maj 2020
Stadig ikke noget afgørende nyt om hvornår vi igen må starte vores aktiviteter - men vi håber.....

Der arbejdes på at vi kan starte med at løbe Rævejagt igen - nærmere informationer følger.
Kalenderen er opdateret frem mod årsskiftet, men intet er sikkert endnu - så der laves ikke aftaler om aktiviteter, før vi er sikre på at de kan gennemføres.
  
10. maj 2020

I denne uge opdaterede staten retningslinjerne for bl.a. fritidsaktiviteter, og heraf fremgår at alle indendørs aktiviteter frem til om med søndag d. 7. juni ikke er tilladt. Kalenderen er opdateret med de nye aflysninger. Der er blevet lukket lidt op for mulighederne for udendørs aktiviteter og det giver mulighed for at op til 10 personer ad gangen, bl.a. kan løbe Rævejagt. 

Vil man være med - torsdag aften - kan man tilmelde sig via: info@oz5esb.dk  skriv Rævejagt i emnefeltet og man vil modtage besked om hvor og hvornår der jages.
   

24. maj 2020
Også i denne uge var der nye udmeldinger fra myndighederne om hvad og hvem der kunne genoptage aktiviteterne. Esbjerg kommune har endnu ikke udsendt en revideret plan for benyttelse af de kommunale bygninger, så indtil vi hører andet regner vi med at genoptage aktiviteterne i uge 24.

    

1. juni 2020
Ny uge - nye retningslinjer. Kulturministeriet har i denne uge udsendt retningslinjerne for at bl.a. vores aktiviteter kan starte igen - problemet er bare at der max. må være 10 deltagere og at lokalerne skal ha' en størrelse der giver hver deltager 4m2 gulvplads - hos os betyder det at vi (inklusiv radiorummet max må være 8 deltagere) og det giver ikke meget mening. Man har stillet i udsigt at deltagerantallet muligvis hæves i den kommende uge - så vi afventer dette og håber det endelig kan lykkedes igen efter d. 7. juni.
   

8. juni 2020

Nyhederne for uge 23 - Endelig "We are Back" efter 12 ugers ufrivillig pause og den længste afbrydelse af vores aktiviteter siden Anden Verdenskrig. Efter mere end 60 aflyste møder, aktiviteter  og arrangementer kan vi nu endelig se mulighederne for så småt at starte igen.

I denne uge er det dog kun muligt at starte med vores Tech4Fun hold for de unge - og alle deltagere har fået direkte besked.

Onsdagens mødeaften er desværre aflyst, så vi kan nå at få helt styr på hvad der forlanges - det skal jo ikke være nemt og retningslinjerne ændres hele tiden (de seneste er modtaget i dag mandag kl. 14.32). Det håber vi at man har forståelse for.

 

For at komme godt i gang (helt efter reglerne) fejre vi at det går den rigtige vej med Grillsaften - onsdag d. 17. juni kl.20.00 i

gården - ude i solen eller i læ for regnen under halvtaget. HamDay blev der jo ikke noget af i år, så gå ikke glib af denne enestående mulighed for at sætte tænderne i en (eller måske 2) af de store lækre pølser med tilbehør. Derudover er det jo en rigtig god mulighed for lige at hilse på hinanden, og få fortalt de forskellige gode historier fra de sidste 3 måneders LockDown. 

 

På gensyn ALLE sammen ...........på onsdag i næste uge i EDR Esbjerg afdeling.

     

14. juni 2020

Nyhederne for uge 24 - Nye tider og nyt tilbehør til værktøjskassen - Håndsprit - store flasker er fremskaffet, så ungerne kan blive ordentlig desinficeret inden der "gramses" på de små dele.

Man kunne godt fornemme at det var lidt tid siden de sidst havde brugt hænderne på andet end at trykke på  tastaturer - men det kom de nu hurtigt efter . og aftenens lille projekt blev endnu en succesoplevelse for alle deltagere. Næste tirsdag bygger vi videre på de små regulerbare strømforsyninger - og så må vi se om vi bliver helt færdige, eller vi tager en ekstra omgang inden sommerpausen og ferietiden.

   

Grillen, grejet og den store pose med kul er lokaliseret på lageret og der er gjort de forberedende tiltag til at kunne kravle frem og fragte det hele ud fra lageret, til onsdagens Grillaften i skolegården. Så må vi se hvordan vejret arter sig - om det bliver ude i solen og sommervarmen eller i læ under halvtaget. Efter

planen vil en liflig duft af stegte pølser, brød og varme kul brede sig over området omkring kl.20.00 - bare det alene er jo en rigtig god grund til at komme forbi og hilse på hinanden, og så samtidig få stillet den værste sult - skyllet ned med kølige og læskende drikke fra vores velassorterede lager af NOS importvarer fra det sydlige naboland.    

    

Vi har lært at det er svært at spå om fremtiden, men som det ser ud nu vil det meste af vores normale program og aktiviteter kunne genoptages efter sommerferien - om det bliver med både ILLW og Fieldday er det endnu for tidligt at spå om - men der vil i den kommende tid blive arbejdet på en masse forskellige aktiviteter til efterårets program. Helt som vi plejer vil der hen over sommeren være Sommeråbent hver onsdag - for medlemmer og eventuelle turister.

    

På gensyn alle sammen - rundt om grillen nu på onsdag i EDR Esbjerg afdeling.

    

21. juni 2020

Nyhederne for uge 25 - Pølsemanden (Uffe, OZ4UB) og alle fremmødte havde de store smil fremme - onsdag aften ude i skolegården. Om det var gensynsglæde eller udsigten til at sætte tænderne i en dejlig veltilberedt  pølse er lidt uklart - men nok en kombination. I hvert fald gik snakken lystigt og folk fik i den grad stillet sulten. Vejret var helt tilpas - med en lille regnbyge til at tage støvet en time før, og så ellers tørvejr resten af aftenen.

Så absolut en godkendt genstart på vores aktiviteter. Inden vi går over til "SommerÅbent" er der nu på onsdag ganske Almindelig mødeaften - bl.a. med mulighed for at kikke lidt på den store bunke urørte blade der er ankommet siden nedlukningen. Køleskabet er fyldt op med nye friske forsyninger af dejlige kolde læskedrikke - så selvom der loves hedebølge er der mange gode grunde til at komme i afdelingen igen. 

Vores aktiviteter med Tech4Fun for de unge, havde vi håbet på at kunne afslutte i tirsdags - men det kneb lidt med koncentrationen, så vi skal lige bruge en aften mere. I skyndingen blev der meldt ud at det sker nu på tirsdag - men det er det jo Sankt Hans aften - så det går jo ikke, også selvom alle de store bål arrangementer er aflyst kommer der nok god gang i grillen rundt omkring privat. 

Derfor rykker vi det en uge og mødes en sidste gang inden sommerpausen - tirsdag d. 30. juni. Deltagerne får selvfølgelig direkte besked 

      

På gensyn til Almindelig mødeaften - på onsdag i EDR Esbjerg.

   

28. juni 2020

Nyhederne for uge 26 - I disse tider hvor der også snakkes "sortering af affald" er det absolut en fordel at der på Gammelby Fritidscenter er blevet opstillet en container til genbrugs pap. Det fylder jo hurtigt lidt når vi har været ude og hente et nyt overskudslager af gode sager der bare skulle destrueres - og som nu i stedet kan gøre god gavn i vores projekter :-).

   

Denne uge i afdelingen var der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet - det var nu heller ikke nødvendigt for at underholde de fremmødte - alene bunken med ulæste blade og magasiner fra det store udland er rigelig stor. Og i sommervarmen er det lidt svært at mobilisere kræfter til alt for meget hårdt arbejde, men med alle vinduer åbne og en dejlig kold læskedrik i hånden gik det lige med at klarer varmen.
    

Som vejret varsler er vi nu kommet over i sommerferie tiden - og

afdelingen aktiviteter er begrænset til "Sommeråbent" - hver onsdag fra kl.19.30 til 22.00 for medlemmer, gæster og turister i området. Dette fortsætter helt frem til d.12. august hvor den nye sæson forhåbentlig kan starte uden for mange restriktioner og besvær. Nyhederne her på hjemmesiden holder også ferie - så med mindre der sker noget helt specielt er vi først tilbage med nyhedsopdateringerne i begyndelsen af august.

    

Med ønsket om en RIGTIG GOD sommer / ferie til alle - på gensyn i EDR Esbjerg.

     

16. august 2020

Nyhederne for sommeren - Og den er stadig i fuld gang med temperaturer omkring 30 grader - så det er nok knap så interessant lige nu at sidde indendørs. Men nu er vi altså i gang igen med efterårets aktiviteter. Onsdag var der det førte officielle møde efter ferietiden - og ja, læskedrikkene var dejligt kolde selv om en sikring var sprunget og køleskabet helt automatisk var blevet afrimet .

Med alle vinduer åbne var det så absolut en mulighed at holde varmen på et brugbart niveau i vores lokaler.

  

Henover sommeren har der været åben hver onsdag i afdeling - som sædvanligt. Der har været tid til at få endnu et par projekter færdige på værkstedet og verdenssituationen er blevet grundigt analyseret - enkelte turister har også været på besøg. Så en sommer næsten som vi kender den. Det næste store projekt er at få den store skibsparabol til at virke (ugens billede) - styringen

virker og vi er nu gået i gang med at lave et stativ  så vi kan flytte den rundt og tage den med til forskellige arrangementer. Imponerende mekatronik hvor der virkeligt er tænkt på alle detaljer.

Håbet er at vi i løbet af efteråret kommer så vidt, at vi kan begynder på RX / TX systemet og en nærmere præsentation på Darumvej.

   

Bestyrelsen arbejder på aktiviteter til efteråret - men covid-19 situationen er stadig en uvis faktor - så nogle ting må vente til næste år bl.a. vores besøg på satellitstationen i Kiel. Men foredrag og et lille spændende byggeprojekt er på vej. Den kommende uge er der Almindelig mødeaften - onsdag. Torsdag er der Tech4FunXXL (det hold der blev afbrudt i marts) og torsdag er der Rævejagt.

Forsamlingsforbuddet er jo blevet hævet så alle medlemmer nu kan være med i kampen om Afdelingsmesterskabet - er du interesseret, er det torsdag aften kl.18.30 i Esbjerg Østskov, og man mødes på parkeringspladsen ved Grønnegårdsvej (Bålhytten), 6705 Esbjerg Ø. Skal man låne grej eller ha' lidt instruktion er man nød til at være der senest kl.18.00.

    

Velkommen tilbage fra ferien - og på gensyn i EDR Esbjerg afdeling.

    

23. august 2020

Nyhederne for uge 34 - Varmen er heldigvis lidt aftagende og de fleste har fået lidt regn til græsplænen. Men inden længe er det nok de indendørs aktiviteter der igen trækker - ikke at loddekolben ikke virker rigtigt i sommervarmen - det beviste deltagerne på Tech4FunXXL holdet torsdag aften hvor den "spidse model" var fundet frem for at lære at lodde SMD. Godt med flux middel og den store luplampe så kørte det bare. Torsdag var der også Rævejagt denne gang i Esbjerg Østskov. Vinder blev Thomas, OZ1TDS med Bjarne, OZ1CWP på andenpladsen - Villy, OZ6KH var ræv.

Onsdag var der Almindelig mødeaften - ikke det store at berette, men når vi engang flytter bør vi nok overveje lokaler med køleanlæg. Godt at køleskabet i det mindste virker og at det er næsten fyldt med drikkevarer :-)

Den kommende uge er der onsdag Valgaften - som nogle måske

har opdaget er der valg til ledelsen af landsforeningen EDR. Det går jo mildt sagt ikke særlig godt i den tidligere hæderkronede forening, og med stor dygtighed er det lykkedes at kører "helt i hegnet". Er det på tide at lukke helt eller er der bare lidt håb endnu - kom og hør hvad de fremmødte kandidater til Repræsentantskabet mener. Og har du problemer med at finde ud af hvilken stemmeseddel der skal bruges eller hvor du absolut ikke skal sætte kryds, er der hjælp at hente denne aften. Valgaftenen er et åbent arrangement for alle uanset medlemskab.

   

Torsdag er der Rævejagt - denne gang i Aal plantage ved Oksbøl - Præstegaardsvej 21, 6840 Oksbøl (Det Gamle Vandrehjem)). Mødestedet er på parkeringspladsen og første ræv sender kl. 18:30. OZ1HVR – Lars er ræv. Vil du være med og har brug for at låne noget grej eller har brug for lidt instruktion skal du være på pladsen senest kl.18.00.

Ligeledes torsdag aften er der Tech4FunXXL hvor vi fortsætter med de små spændende byggeprojekter.

   

På gensyn de forskellige steder - til aktiviteter med EDR Esbjerg.

    

30. august 2020

Nyhederne for uge 35 - Onsdag var der Valgaften - forud for valget i landsforeningen EDR. Det kunne vist ikke rigtigt kaldes for et tilløbsstykke - men de få fremmødte fik da mulighed for at få svar på deres spørgsmål. Der var lidt debat om hvilken vej "den gamle dame" skal gå - men desværre har stort set alle dem der kunne og ville ændre tingens tilstand for længst forladt "den synkende skude".

Meget sigende blev det fortalt, at der på medlemsmødet i Sønderborg blev oplyst, at en optælling på QSL Bureauet viste at der var kommet kort til 2600 aktive radioamatører der ikke er medlem af EDR - altså dobbelt så mange som de omkring 1300 der er medlem. Derfor burde selv den mest forstokkde og konservative RM kandidat kunne indse at folk vil noget andet end kommaflytning i vedtægterne, ledelsens personlig prestige projekter og økonomisk udnyttelse af foreningen.........

Torsdag var der Rævejagt i Aal plantage - og endnu engang var det Thomas, OZ1TDS der var hurtigst til at finde de små sendere. Bjarne, OZ1CWP kom ind på anden pladsen. Rævene var denne gang godt gemt af Lars, OZ1HVR. Næste Rævejagt er lørdag d. 12. september i Esbjerg Nørreskov 

     

Ugens billede kræver nok at man kikker godt efter - men der er en stor bunke "samfundshjælpere" med Tech4Fun logo - netop ankommet fra vores leverandør. Den nye sæson starter snart og vores normale muligheder for at gøre reklame og tiltrække deltagere er pga. Covid-19 aflysninger noget begrænset i år. Derfor har vi brug for al den opmærksomhed vi kan få - ved uddeling af små reklameartikler eller f.eks. med ophængning af vores plakater rundt omkring hvor folk mødes. Kender du nogle gode steder, kan plakater og reklameartikler afhentes i afdelingen.

    

Den kommende uge er der onsdag Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet, og torsdag er der Tech4FunXXL for de voksne.

   

På gensyn til aktiviteterne i EDR Esbjerg.

      

6. september 2020

Nyhederne for uge 36 - Der ikke nemt at planlægge noget i denne covid-19 tid. Nye retningslinjer / fortolkninger fra kommunen betyder at der max. må være 20 personer i Dramasalen. Så hvis der skal arrangeres f.eks. et foredrag skal det ikke være alt for interessant,  så folk strømmer til. Hvis dette vare ved bliver vi nok nød til at holde Juleafslutningen over 3 gange eller finde et større sted.....

Bestyrelsen vil så gerne gøre det så attraktivt som muligt at være medlem, men det er godt nok ikke nemt i denne tid.

 

Denne uge i afdelingen var der mødeaften onsdag uden noget specielt på programmet - men det var nu ikke et problem for en hyggelig aften. Torsdag byggede Tech4FunXXL holdet ESR testere og det gik næsten som det skulle - vi mangler dog et nyt 8MHz krystal. Det er på lager - vi skal bare finde kassen :-)

            

Den kommende uge starter Tech4Fun for de unge på en ny sæson - tirsdag er det hold E der skal i gang igen. Kender du nogen der er interesseret i at være med, starter vi et nyt hold for unge, tirsdag d. 15. september 2020 kl.18.30 - nærmere information på www.tech4fun.dk - hvor man også kan se mere om det næste hold for voksne, som starter d. 5. november.

Onsdag er der mødeaften med åbent hus i radiorummet, på værkstedet og i mødelokalet med de bløde møbler, og torsdag er der Tech4FunXXL for de voksne. Ugen slutter med en lille frisk Rævejagt lørdag eftermiddag - denne gang i Esbjerg Nørreskov - Første signal udsendes kl. 13.00. Og mødestedet er på parkeringspladsen ved "Dyrehaven", Parkvej 31, 6710 Esbjerg V. Alle uanset medlemskab er velkomne til at deltage - løbeskoene skal man selv medbringe, men skal man låne grej eller ha' lidt instruktion i hvordan man gør, skal man være på pladsen senest kl.12.30.

    

På gensyn til aktiviteterne i Esbjerg også i den kommende uge.

      

13. september 2020

Nyhederne for uge 37 - Vores Tech4Fun aktiviteter er selvfølgelig også lidt berørt af tidens mange restriktioner. Men med alle regler opfyldt - mundbind og godt med håndsprit, lykkedes det også for Lukas at få samlet den lille strømforsyning rigtig. Lukas var glad og fandt undervejs ud af en hidtil ukendt mulighed med håndspritten - det er faktisk rigtig godt til at få uønsket kølepasta af fingrene ....

    

Onsdag var der Almindelig mødeaften og ja, der er jo altid masser af muligheder for aktiviteter. F.eks. i denne uge hvor 3 mænd gik ned på kælderlageret i jagten på rullen med 8Mhz krystaller - det lykkedes efter mange anstrengelser desværre ikke. Men når man nu alligevel var kommet ned i dybet kunne tiden jo lige så godt også bruges på at flytte lidt ind på hylderne. Det betød at det faktisk blev muligt at se gulvet flere steder - vi håber gevaldigt at det næste år vil være muligt at komme af med noget af det, på de internationale messe rundt omkring i Europa. Indtil da stabler vi bare op - og nu er der allerede god plads til meget mere.....  

Torsdag aften gik det igangværende Tech4FunXXL kursus ind i den afsluttende fase - og der blev samlet robotarme med små skruer og møtrikker over det hele. Lørdag var der Rævejagt i Esbjerg Nørreskov - regnvejret var ikke befordrende for deltagerantallet, lidt en skam for Villy, OZ6KH og Anette, OZ1BCC der var ræve, havde fundet nogle rigtig gode gemmesteder. Jagten blev vundet af Thomas, OZ1TDS og Bjarne, OZ1CWP der hver især havde lige mange point - Steen, OZ5N snuppede 3. pladsen. Næste Rævejagt er søndag d. 27. september i Marbæk plantage.

    

Den kommende uge er der tirsdag aften kl.19.00 Informationsmøde for start af et nyt Tech4Fun hold for de unge. Som omtalt tidligere er vi i år noget udfordret med at få budskabet ud om denne mulighed til mulige interesserede deltagere, men vi håber det bedste. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet og torsdag bygger de voksne deltagere i Tech4FunXXL videre på de små robotarme og begynder på programmeringen.

    

På gensyn til nye DIY aktiviteter i Esbjergs centrum for innovative fritidsinteresser.

    

20. september 2020

Nyhederne for uge 38 - Vores Tech4FunXXL hold kom endelig i mål med en meget vellykket gennemførelse af de sidste projekter.

I denne uge blev der lagt en sidste hånd på den lille robotarm og programmeringen af arduinoen kom helt på plads. Tilbage er kun et opfølgningsmøde i den kommende uge, hvor vi ser på det vi har lavet og kikker lidt på nogle af deltagernes egne "problemprojekter". Yderst glædeligt er der nu fra flere sider forespørgsler om der kommer en efterfølgelse - altså både et helt nyt hold, men også en fortsættelse for deltagerne på de første hold. Og ja, vi håber at kunne samle deltagere nok til at kunne starte næste hold d. 5. november og en "version 2" med start ultimo februar 2021. For begge gælder at vi meget gerne hører fra interesserede hurtigst muligt - så vi kan få bestilt flere materialer.

Tirsdag havde vi et lille informationsmøde om et nyt Tech4Fun hold

for de unge - desværre lykkedes det ikke umiddelbart at samle et tilstrækkeligt antal deltagere til at vi kan starte lige nu. Men vi lader invitationen stå åben og ser om det ikke kan lykkedes lidt senere på sæsonen. Vi har i hvert fald et par idéer i "støbeskeen" til hvordan vi kommer i kontakt med målgrupperne.

Ellers i denne uge kan vi berette om god aktivitet på værkstedet - med flere spændene projekter end vi næsten kan overkomme - så det kan man vist ikke klage over. Radioerne blev onsdag aften også motioneret - den næste store contest er jo lige om hjørnet og det er rart at vide at det hele virker som det skal.

    

Den kommende uge er der Tech4Fun for de unge, tirsdag aften. Onsdag er der Almindelig mødeaften, torsdag er der afslutning for Tech4FunXXL og ugen slutter med Rævejagt søndag eftermiddag. Denne gang jages der i Marbæk plantage - område Nord - og første signal udsendes kl. 13.00. Mødestedet er på parkeringspladsen bag Marbækgård og alle er velkommen til at deltage - skal man låne grej skal man være der mindst 30min. før første signal udsendes.  

   

På gensyn i EDR Esbjerg - stedet hvor også de glade radioamatører mødes.    

    

27. september 2020

Nyhederne for uge 39 - Efterårs sæsonen er allerede godt i gang og den kommende uge starter vores "Mandags åbent på værkstedet" officielt igen. Godt nok har der hen over sommeren været forskellige aktiviteter blandt alle de gode sager - eller som nogen fejlagtigt måske kunne mene - midt i rodet. Så okay, en af de første opgaver bliver nok at få sig gravet ned til bordpladen igen og ryddet lidt op inden en ny spændende sæson med mange interessante projekter allerede i gang eller i "støbeskeen". Der er åbent fra kl.19.00 til 21.00 - hver mandag.

   

Denne uge i foreningen startede de unge deltagere i Tech4Fun tirsdag aften op med Arduino programmeringen, og der var de fleste på hjemmebane så det ser ud til at blive en sand "dans på roser" at arbejde med dette henover vinteren.

Onsdag var der Almindelig mødeaften uden noget på forhånd planlagt - men det lykkedes som altid at få en god aften ud af det. Bl.a. demonstrerede Uffe, OZ4UB den sidste nye udgave af vores helt egen danske ESR-tester. Og på værkstedet fik en af vores små robot demonstrationsmodeller en ny servomotor - og kører igen. Torsdag sluttede Tech4FunXXL holdet med bl.a. fejlsøgning på en laptop monitor og en snak om ønsker for fremtiden. Ugens aktiviteter slutter i dag søndag med Rævejagt i Marbæk plantage - område Nord. Jagten starter kl.13.00 og mødestedet er på parkeringspladsen ved Marbækgård.

 

Den kommende uge er der mandag aften sæsonpremiere på værkstedet, onsdag er der Almindelig mødeaften og på lørdag er der igen Rævejagt - denne gang også i Marbæk plantage men i område Syd. Mødestedet er på parkeringspladsen på Bopladsvej og første signal fra rævene starter kl.13.00. Alle er velkommen til at deltage - skal man låne grej skal man være der mindst 30min. før første signal udsendes.

 

Så på med løbeskoene - du kan måske lige nå dagens Rævejagt - ellers på gensyn den kommende uge i EDR Esbjerg.

    

4. oktober 2020

Nyhederne for uge 40 - Gennem tiden har der været forskellige spændende byggeprojekter i foreningen - f.eks. ombygning af Storno 5000, powermeter og rævemodtagere. Nu er det næste projekt på trapperne - en rigtig god lille ESR-tester der kan måle og teste : modstande. kondensatorer. spoler. transistorer osv.

Med en lille skærm der fortæller alt om benforbindelser og værdier - altså et rigtigt nyttigt instrument hvis man arbejder bare lidt med elektronik. Efterhånden har vi bygget en del af dem med Tech4Fun og de virker bare - ja, det vil sige at det gør de nu. Vi var lidt uheldige med en leverance det var med russisk software. Det var lidt en udfordring, men nu er det lykkedes Uffe, OZ4UB at bryde koden så det lille instrument nu er med dansk tekst i displayet.

Byggeprojektet er for alle medlemmer og vil strække sig over to onsdage hvor vi sammen bygger og får dem til at virke. Det er ikke endnu fastlagt hvornår det skal være - men vil du være med så meld dig hos Jan, OZ1INN eller skriv dig på listen i afdelingen.
Prisen for at deltage inkl. alle dele er bare 100,- kr. 

Sidste søndag efter opdateringen her på hjemmesiden, var der Rævejagt i Marbæk plantage - område Nord. Vinderen blev Bjarne, OZ1CWP med Thomas, OZ1TDS på anden pladsen - rævene var godt gemt af Finn, OZ1IJS og Henrik, OZ1HBM.

Denne uge i foreningen var der mandag aften god gang i aktiviteterne på værkstedet og det fortsatte onsdag aften hvor der også var tid til lidt snak og hygge i de bløde møbler. Den annoncerede Rævejagt i går lørdag, er blevet flyttet til i dag søndag. Stedet er stadig Marbæk plantage - område Syd. med start / mål og mødested på parkeringspladsen ved Bopladsvej og det starter kl.13.00.

     

Den kommende uge er der mandag aften åbent på værkstedet fra kl.19.00 til 21,00. Tirsdag er der Tech4Fun for de unge og onsdag er der åbent hus i mødelokalerne - fra kl19.30 til sidste mand slukker lyset og låser dørene. Næste weekend er der Scandinavian Activity Contest SSB - fra lørdag kl.12.00 til søndag kl.11.59 UTC. Vil du være med aftales det nærmere onsdag aften - med fordeling af vagter, så alle (lige nu) gældende Covid-19 regler vistnok bliver overholdt, for ophold i radiorummet.  

    

Der har været et par henvendelser (og en enkelt tilmelding) til et D-certifikat weekend kursus - vil du eller nogen du kender være med er vi modtagelige for tilmeldinger. Når et tilstrækkeligt antal har meldt sig, vil vi melde en dato ud for næste weekendkursus og Radioprøve. 

 

På gensyn til alle de forskellige interessante DIY aktiviteter i Esbjerg området.

      

11. oktober 2020

Nyhederne for uge 41 - Sidste søndag eftermiddag blev der jagtet ræve i Marbæk plantage. Et lille hul i regnvejret blev udnyttet til at finde de 4 små sendere som Thomas, OZ1TDS og Rie havde fundet nogle gode gemmesteder til. Vinderen blev Bjarne, OZ1CWP med Henrik, OZ1HBM på anden pladsen. Regnen startede igen da alle jægere var kommet i mål - så god timing.

 

Aktiviteterne i denne uge startede mandag aften med de fortsatte aktiviteter på værkstedet - en ny prøvebygning af en lille "blink fætter" med farveskiftende dioder gik over al forventning :-).

Tirsdag var der Tech4Fun hvor de unge fik lidt mere Arduino programmeringstræning - meget glædeligt er det noget de allerede har rigtig godt "fat i". Så vi bliver nok nød til at springe lidt frem i det planlagte program. Onsdag var der Almindelig

mødeaften med mange forskellige aktiviteter rundt omkring i de forskellige lokaler, Her i weekenden var der mulighed for at deltage i SAC SSB contesten men endnu engang kunne det ikke passes ind i folks mange andre planer og aktiviteter - vi må se om det ikke kan lykkedes at få et signal i luften til CQWW SSB  lidt senere i denne måned..   

    

Den kommende uge holder alle de unge og mange af de lidt ældre Efterårsferie - og så plejer der jo at ske lidt forskelligt rundt omkring, så man ikke går og keder sig. Og ja, vi var faktisk ret langt med et spændende PR-projekt her i ferien hvor vi havde lånt en tom butik i Sædding centeret til udstilling og aktiviteter - men ak ja, efter nye regler og restriktioner måtte også dette projekt opgives. For nu i hvert fald - når forholdene forhåbentligt igen snart bliver normale er vi meget velkomne.

Til onsdag var der egentlig ikke planlagt noget - men i gamle dage, var der over en lang årrække altid Filmaften i uge 42 - og det er vist ved at være på tide at se eller gense nogle af de sjove gamle Fieldday film - så det gør vi nu på onsdag (husk selv popcorn og snolder). Lørdag  er der Rævejagt - denne gang i Marbæk plantage - område Nord. Mødestedet er på parkeringspladsen ved Marbækgård, og første signal rævene udsendes fra kl. 13:00.

    

God ferie til de heldige - og på gensyn i EDR Esbjerg.

    

18. oktober 2020

Nyhederne for uge 42 - Med behørig og anbefalet afstand mellem biografpublikummet kunne man onsdag aften få et interessant gensyn - eller et kik tilbage i fortiden. Den gamle VHS-maskine var fundet frem og vi fik bl.a. set hvordan HF og VHF Fieldday forløb i 1989 og 2003. En del af de medvirkende er heldigvis stadig aktive når vi er med - men der er godt nok sket meget med både udstyret og måden der jagtes stationer til loggen. Desværre var der ikke helt det forventede antal film i vores samling - så er der nogen der har lånt dem, eller måske har kopier liggende er vi meget interesseret i at få dem tilbage eller evt. en kopi af disse vigtige brikker i vores forenings lange historie.

Lørdag var der Rævejagt - denne gang i Marbæk plantage, Vinderen blev Villy, OZ6KH med Bjarne, OZ1CWP på anden pladsen. Rævene var denne gang blevet rigtig godt gemt af

Steen, OZ5N. Der restere nu 2 rævejagter i årets løbskalender men på grund af sammenfald med andre aktiviteter har det været nødvendigt at flytte lidt rundt på datoerne. Således afvikles næste rævejagt - søndag d. 1. november kl.14.30 i Esbjerg Østskov og Finale jagten afvikles søndag d. 8. november kl.13.00 i Marbæk plantage område Nord.     

          

Den kommende uge er der mandag aften åbent på værkstedet - fra kl.19.00 til 21.00. Tirsdag er der Tech4Fun for de unge og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt. Men vi skal ha' fundet ud af om nogen vil være med til igen at lufte vores kaldesignal - denne gang i årets absolut største SSB contest - CQWW. I hvert fald er det sikkert at radiorummet er aktivt lørdag og søndag eftermiddag, og man er meget velkommen, hvis man vil se hvordan det foregår anno 2020 eller måske selv prøve at sidde med "pileuppen".

    

På gensyn - måske på vestkystens bedste radiostation - i den kommende uge.

    

25.oktober 2020

Nyhederne for uge 43 - Det er nok ikke gået nogens opmærksomhed forbi at der fredag blev meddelt nye Covid-19 restriktioner. Men lige hvad det helt nøjagtigt betyder for vores aktiviteter og hvilke tiltag vi skal iværksætte forventes myndighederne først at melde ud i de kommende dage - som det fremgår af en meddelelse udsendt af DGI. Når vi ved mere om disse nye tiltag vil vi selvfølgelig tilrette vores aktiviteter og faciliteter efter dem - følg med her på hjemmesiden.

 

Denne uge i afdelingen var der mandag åbent på værkstedet, og  tirsdag byggede Tech4Fun deltagerne en lille sjov blinkende stjerne med de nye 3-farvede LED'er. Onsdag var der Almindelig mødeaften - uden noget særligt spændende at berette. Men de fremmødte så bestemt ikke ud som om de var gået forgæves :-).

Her i weekenden "lufter" vi 5Q1A i CQWW DX SSB contesten. Det er jo desværre ved at være et stykke tid siden vi sidst var med i kampen om QSO'er og point - og vi kører denne gang heller ikke med for at lave en ny rekord, men mere for lige at se hvad der sker på de forskellige frekvenser og måske finde lidt godt til vores 5 bånds DXCC. Lørdag eftermiddag var der rimeligt gode forhold på 20, 15 og 10m båndene - og specielt er det glædeligt at det igen går den rigtige vej med mulighederne på 10m  Det blev kun til omkring 40 QSO'er på 10m - og mest Europa, men en enkelt Sydamerikaner kom da også i loggen. Jagten på de mere specielle og eksotiske DXCC-lande fortsætter i dag (søndag eftermiddag) - hvis du skulle få lyst til at se og hører hvad der sker, er du da velkommen til at kikke forbi i radiorummet.

  

Den kommende uge er der mandag aften igen åbent på værkstedet - fra kl.19.00 til 21.00. Onsdag er der Almindelig mødeaften med DIY underholdning og søndag er der Rævejagt - denne gang i Esbjerg Østskov. Første signal udsendes kl. 14.30. Mødestedet er på parkeringspladsen ved Grønnegårdsvej (Bålhytten), 6705 Esbjerg Ø.
Alle er velkommen til at deltage, og skal man låne grej skal man være der mindst 30min. før første signal udsendes.

      

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - eller måske On Air og 100% Covid-19 sikkert på en af repeaterne ?

    

1. november 2020
Nyhederne for uge 44 - Så kom retningslinjerne for vores aktiviteter det næste stykke tid ud i fremtiden. Og som den lille illustration fortæller er der forskellige forholdsregler og betingelser vi nu skal opfylde - forsamlingsforbuddet betyder som hovedregel at der max. må være 10 personer forsamlet i det samme lokale f.eks. vores mødelokale, men der må samtidig godt være f.eks. 10 i Dramasalen, 2 i radiorummet og 4 på værkstedet. Med fælles hjælp er det nok til at overkomme. Det samme gælder kravet om mundbind, som man skal ha´ på ved ankomst og afgang men kan undværes når man sidder ned - og nyder kaffen eller drejer på radioerne. Håndsprit forefindes ved siden af køleskabet.      

      

Denne uge i foreningen var der mandag og onsdag travlt på bl.a. værkstedet, i radiorummet og mødelokalerne. Der blev boret, savet, loddet, bladret og der blev også tid til at få loggen fra sidste weekends indsats i CQWW uploaded - og i dag søndag er der blevet jagtet ræve i Esbjerg Østskov (resultatet foreligger ikke endnu). Så jo, der sker stadig en masse forskellige aktiviteter på trods af restriktioner og nye regler - det er bare et spørgsmål om at se mulighederne frem for begrænsningerne.

    

Den kommende uge er der mandag åbent på værkstedet fra kl.19.00, tirsdag er der Tech4Fun for de unge og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet. Torsdag ser vi om der er kan samles nok deltagere til et nyt Tech4FunXXL hold - i lyset af vores manglende muligheder for at komme ud og hverve nye deltagere, er vi ikke helt så fortrøstningsfulde, men vi håber da at det lykkedes. Vil du eller nogen du kender være med og lære det grundlæggende for at komme i gang med DIY elektronik og Arduino programmer er det bare med at møde op - nu på torsdag kl.19.00.

På søndag jages der for sidste gang i år ræve når Finale jagten løbes i Marbæk plantage - område Nord - første signal udsendes kl. 13.00. Og mødestedet er på parkeringspladsen bag Marbækgård. Alle er velkommen til at deltage - skal man låne grej skal man være der mindst 30min. før første signal udsendes.

   

Så bare på med mundbindet og afsted til nye spændende oplevelser i og med EDR Esbjerg.

    

8. november 2020

Nyhederne for uge 45 - og lidt fra uge 44. For vi starter med resultatet fra sidste søndags Rævejagt i Esbjerg Østskov. Finn, OZ1IJS og Henrik, OZ1HBM var ræve og havde igen fundet nogle gode gemmesteder til de 4 ræve - så jægerne rigtigt kunne komme rundt i den flotte efterårs klædte skov og nyde det gode vejr. Dagens vinder blev Bjarne, OZ1CWP med Villy, OZ6KH på anden pladsen. Efter jagten var der god tid til at nyde en kop varm kaffe og lige vende dagens udfordringer med at finde de små sendere.

Mandag var der Værkstedsaften - hvor vi kom et godt stykke videre med de efterhånden mange projekter der fylder på alle borde. Tirsdag var der Tech4Fun for de unge der nu er gået i gang med at bygge en Ardiuno 3D cube - det skal nok blive godt. Vi er godt nok også glade for vores lille transport vogn når de mange forskellige ting og sager skal transporteres frem og tilbage til Dramasalen  :-) Onsdag var der Almindelig mødeaften - for første gang med påmonteret "sutteklud" - det bliver nok aldrig et hit .......

Torsdag var der Informationsaften for opstart af et nyt Tech4FunXXL hold - og ja, i den nuværende situation bliver det desværre ikke til noget. Realistisk set bliver det nok ikke muligt at starte noget nyt før tidligst næste efterår. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt men ikke rigtig noget vi kan gøre noget ved - det eneste positive er at vi så får lidt mere tid til at arbejde med nye spændende projekter til de kommende deltagere. Ugens aktiviteter slutter i dag søndag med Finale Rævejagten i Marbæk plantage område Nord. Første signal udsendes kl. 13.00. Og mødestedet er på parkeringspladsen bag Marbækgård. Alle er velkommen til at deltage - skal man låne grej skal man være der mindst 30min. før første signal udsendes.   

    

Den kommende uge fortsætter vi mandag aften arbejdet på værkstedet - bl.a. er der ankommet en større mængde spændende målegrej, og komponenter vi skal ha' kikket nærmere på og fundet plads til på lageret - og der kan det efterhånden godt være at vi får brug for det helt store skohorn. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt på forhånd. meen......

    

På gensyn (med mundbind) i EDR Esbjerg afdeling.

    

15. november 2020

Nyhederne for uge 46 - og lidt fra uge 45. Sidste søndag fik vi sat navn på Afdelingsmesteren i Rævejagt 2020 i årets Finale løb i Marbæk plantage. Vinderen af det sidste løb i år blev Bjarne, OZ1CWP med Grethe, OZ1AGQ på anden pladsen. Thomas, OZ1TDS og Rie havde lagt rævene ud inden de gik i gang med forberedelserne til en lille hyggelig sammenkomst for deltagerne.

Resultatet af dagens jagt betyder at det samlet er Thomas, OZ1TDS der det næste år kan kalde sig Afdelingsmester i Rævejagt - et STORT tillykke til Thomas. Ruten på årets sidste jagt kan ses på ugens billede - med pejleretninger fra startstedet.

          

I denne uge var der som sædvanligt travlt på værkstedet mandag aften hvor der blev boret huller i de forskellige metaldele der skal svejses sammen til stativet for vores nye mobile satellitsystem. Dette fortsatte onsdag hvor der også var Almindelig mødeaften.

Den kommende uge fortsætter vi aktiviteterne på værkstedet mandag aften. Tirsdag er der Tech4Fun for de unge - her bygger vi videre på de små smarte 3D LED cubes. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget på forhånd planlagt - men mon ikke der bliver tid til lidt information fra årets Repræsentantskabsmøde i EDR.

  

På gensyn i EDR Esbjerg - stedet hvor også de innovative radioamatører mødes.

      

22. november 2020

Nyhederne for uge 47 - Som det nok ikke er forbigået nogens opmærksomhed er forsamlingsbegrænsningen på max. 10 personer blevet forlænget foreløbig frem til d. 13. december - det betyder at vores VinterAuktion foreløbig er blevet udsat til slutningen af januar måned. Det betyder desværre også at vores traditionelle Juleafslutning for første gang siden anden verdenskrig er aflyst. Det giver jo desværre ikke meget mening eller hyggelig julestemning at flytte den til engang i foråret. Aktivitetskalenderen er opdateret de næste par måneder frem - så må se hvad der kan gennemføres og hvad der må flyttes eller aflyses. 

    

Denne uge i afdelingen var arbejdet koncentreret omkring vores værksted - som det ses på ugens billede er gulvpladsen lige nu svært begrænset. Billedet er taget før 4 mand onsdag aften gik i gang med at sortere og flytte på hylder eller i kasser. 3 timer senere kunne man dårligt se at der var sket noget, så vi arbejder

fortrøstningsfulde videre i den kommende tid - det ville jo være dejligt at kunne se bare lidt mere af gulvet inden årsskiftet. For at komme i bund med  med de seneste indkøb og donationer er Vareindleveringen lukket i den kommende uge. Udover opgaverne på værkstedet var der tirsdag gang i loddekolberne med de unge Tech4Fun deltagere, der byggede videre på deres 3D LED cube - med lidt held når de at blive færdige inden juleferien. Onsdag var der Almindelig mødeaften hvor der også blev tid til et lille mundtlig referat, fra Repræsentantskabsmødet i Landsforeningen.

    

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag og onsdag aften - onsdag er der også mulighed for at diverse DIY underholdning i radiorummet eller tilbagelænet i de bløde møbler.

     

På gensyn blandt alt "guldet" på værkstedet eller i vores hyggelige lokaler - også i den kommende uge.

   

29. november 2020

Nyhederne for uge 48 - Nisser, juledyr i næsten enhver udgave og farvestrålende belysning er i disse dage på kraftig fremmarch i haver, vinduer, på hustage, i folks stuer - ja, stort set over alt.

Det er jo super hyggeligt hvis altså det ikke lige var for alt det støj de billige strømforsyninger og LED drivere udsender specielt på HF-båndene. De to nisser på billedet fra radiorummet larmer eller støjer heldigvis ikke, så de får lov til at blive siddende og følge med i hvad der sker når der bliver drejet på alle knapperne.

   

Denne uge i afdelingen fortsatte arbejdet på værkstedet - og det går da i den rigtige retning med at få ryddet op og sat alt det nye på plads eller få fundet en ny plads. En tur på genbrugspladsen og det begynder at hjælpe med gulvpladsen. Det er rigtig godt at tiden snart igen kan blive brugt på nogle af de mange forskellige projekter der venter på at blive færdige. 

Den kommende uge fortsætter vi mandag aften med opgaverne på værkstedet. Tirsdag er det de unge deltagere i Tech4Fun der bygger videre på deres 3D LED cubes - onsdag er der Almindelig mødeaften  - Vinter Auktionen der var planlagt til denne dato, er (som oplyst i sidste uge) flyttet til slutningen af januar. Så det bliver en DIY onsdag som vi efterhånden er vant til - og det ser nu ikke ud til at være et problem, selvom det kunne være dejligt med et lille (eller større arrangement) der kunne fylde alle stole. Vores egen lokale julehyggespreder - juletræet i masten skal lige ha' monteret lidt nyt gran, og så er planen at den fra i aften vil lyse i de mørke aften og morgentimer frem til årsskiftet - så enkelte ting og traditioner er da som det plejer at være.......

      

Trænger du til lidt seriøst adspredelse er det bare på med mundbindet (og nissehuen) og afsted - f.eks. nu på onsdag ?

     

6. december 2020

Nyhederne for uge 49 - Det griber om sig, nu har nisser og juledyr også holdt deres indtog på værkstedet. Og det er jo faktisk ikke så ringe endda - med hjælp fra et par af de store alfer er der sket betydelige fremskridt med oprydningsprojektet. Igen er store dele af gulvet blevet synligt, der er sket betydelige fremskridt med flere projekter og ikke mindre vigtigt er, at der igen er åbent for indlevering af overskudsgrej og donationer :-).

  

Denne uge i afdelingen (og lidt i sidste uge) for sidste søndag lykkedes det kravlenissen, at få udskiftet de visne kviste på vores juletræ i gittermasten, med flotte friske grangrene. I alt sin pragt og glans lyser juletræet nu morgen og aften og spreder lidt god stemning blandt naboer og besøgende på Fritidscenteret.

Mandag aften blev der bl.a. boret huller, loddet og afprøvet på værkstedet. Tirsdag blev der bygget videre på de små 3D LED cubs med Tech4Fun - et par stykker har dog tilsyneladende      

misforstået de ellers meget udførlige instruktioner, så deres cubes ligner mest noget man ellers kun finder i Pisa. Men pyt det virker og det er vel det vigtigste - nu mangler så kun programmeringen og det klarer vi inden jul. Onsdag var der Almindelig mødeaften - og blandt aftenens interessante samtale emner var Thomas, OZ1TDS´s nye tidlige julegave - en Rashperry Pie de luxe. Vi glæder os til at se hvad den kan bruges til når Thomas får "proppet" noget program i den.

    

Den kommende uge er der åbent på værkstedet mandag aften (fra kl.19.00 til 21.00) og onsdag er der Almindelig mødeaften med DIY underholdning (fra kl.19.30 til 22.00).

   

På gensyn - blandt julenisserne i EDR Esbjerg afdeling.  

    

13. december 2020

Nyhederne for uge 50 - Vi starter med en rigtig god nyhed.

Spar Nord Esbjerg og Spar Nord Fonden har meddelt os at man har besluttet at understøtte vores Tech4Fun aktiviteter med en kontant donation på 10.000,- kr. Det er da virkelig en nyhed der varmer i en kold og mørk tid. Bestyrelsen er beæret over at være en af de 12 foreninger i Esbjerg, der modtager et sådant flot  beløb til vores forskellige aktiviteter. Det er jo ingen hemmelighed at vores sædvanlige muligheder for at finansiere de forskellige indkøb af udstyr og materialer, i år har været  væk - så donationen falder på et tørt sted, og vil sikre at vi er klar til mange nye Tech4Fun aktiviteter når virkeligheden og hverdagen forhåbentlig snart igen bliver helt normal.      

    

Oven på denne gode nyhed, er vi nu for alvor ved at komme i julestemning - og på værkstedet er der bl.a. blevet indleveret nyt spændende målegrej. Så det var godt at der blev "skaffet" lidt gulvplads :-). Og vi røber nok ikke noget ved at fortælle at noget af

det fine grej allerede er sendt videre til indpakning, og vi nu helt officielt kan kalde os for leverandør til selveste Julekonen  Onsdag var der en større mængde nye blade i postkassen - så det var noget roligt rundt omkring i de bløde møbler, mens der blev drømt og spekuleret over hvad der måske venter under juletræet, ved siden af alle de bløde pakker........

       

Den kommende uge er der mandag aften åbent på værkstedet - hvor de store alfer flittigt arbejder videre med de forskellige projekter. Tirsdag er der Tech4Fun for de unge - der gerne skulle få programmet til at virke, så de kan bruge juleferien på at lave de flotteste figurer på deres 3D LED cubes. Onsdag - ja, der skulle jo ha' været Juleafslutning, men det bliver der ikke noget af i år. I stedet er der Almindelig mødeaften uden noget særligt planlagt - altså udover at vi må hjælpes med at få finpudset  julestemningen - på trods af mundbindet.

     

På gensyn i den kommende juleuge - i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de ekstra brede, glade smil  :-)

   

20. december 2020

Nyhederne for uge 51 - Ja, den passende betegnelse for året 2020 må nok være "Annus  horribilis" - ikke engang en sidste Almindelig mødeaften kunne det blive til, inden vi privat skal fejre Jul og Nytår.

Der har dog også været enkelte lyspunkter i det nu næsten forgangne år - et af de store var onsdag eftermiddag hvor Kjeld, OZ1FF og Jan, OZ1INN (billedet) på det lille torv foran Spar Nord's afdeling i Strandbygade fik overrakt det synlige bevis på deres  donation til vores fortsatte aktiviteter. Heldigvis regnede det ikke, men det var godt nok en kold omgang - ude i kulden foran banken hvor de 12 udvalgte foreninger havde taget opstilling, med behørig afstand - forsamlingsforbuddet skal jo overholdes. Heldigvis gav checken en dejlig indre varme, så det var absolut ikke noget problem at modtage deres anerkendelse af vores arbejde.      

En meget stor tak til Spar Nord Esbjerg og Spar Nord Fonden.  

      

Der er ikke flere planlagte aktiviteter tilbage i år - så nu gælder det

familien og den hjemlige julehygge. Men skulle der være lidt tid i overskud er der jo gammel tradition for at de der har muligheden mødes på Esbjerg VHF repeateren (145.650MHz) juleaftensdag. For nu ikke at kalde forgæves var det måske en idé at mødes inden Disneys Juleshow på tv - altså mellem kl.14.00 og kl.16.00 og ønske hinanden en Glædelig Jul.

    

De nyværende restriktioner omkring nedlukning af vores aktiviteter i kommunens ejendomme, gælder frem til d. 3. januar 2021 - men om det holder eller bliver forlænget ved ingen endnu. Vi håber det bedste og regner med at vi kan starte igen mandag d. 4. januar 2021 - men følg med her på hjemmesiden.

  

Bestyrelsen (og redaktionen) ønsker ALLE en rigtig Glædelig Jul og et Godt Nytår - vi ser frem til alle de nye aktiviteter og muligheder i 2021.

    

31. december 2020

Direkte fra Formandens residenspalæ i Vejers bringer vi her Formandens Nytårshilsen:

   

Kære venner
   
Året 2020 lakker mod enden. Et år, som nok vil gå over i historien, fordi der blev vendt godt og grundigt rundt på vore
indgroede vaner i vort daglige liv og hverdag på grund af Covid-19 pandemien.
   
De fleste mennesker er på en eller anden måde blevet berørt. Nogle har lidt store menneskelige tab. Andre har lidt store økonomiske tab.

I OZ5ESB har vi mærket det ved at vore klublokaler var lukkede det meste af foråret og forsommeren.

Dette afskar os fra de ugentlige møde og aktivitetsaftener, men også fra at vise flaget ved diverse lokale arrangementer.

Messer og træf i ind- og udland, hvor vi gennem mange år har hentet finansiering til vore mange projekter har heller ikke været muligt.
   
Hen over sommeren og indtil nyligt har pandemien været under kontrol, så vi har kunnet mødes igen, dog med begrænsninger.

Vi har tydeligt på fremmødet kunnet mærke, at man ikke har glemt den tillærte vane med at undgå kontakt og holde afstand.

Derfor har der heller ikke været arrangeret de traditionelle mødeaftener med foredrag, juleafslutning m.v.

Vi skal nok helt tilbage til 2. verdenskrig for at finde et så lavt aktivitetsniveau i vores forening.
   
Heldigvis har ikke alt har været negativt i 2020.

Landsforeningen EDR har valgt repræsentantskab og en ny hovedbestyrelse, som allerede har sendt signaler, som giver forhåbninger om nye tider i foreningen.

Noget, som vi i OZ5ESB vil følge tæt. På vores værksted og lagre har det været et usædvanligt travlt år - masser af grej og udstyr er kommet til.

Lige inden jul betænkte Spar Nord fonden os i anledning af deres Esbjerg filials 12-års jubilæum med DKK 10.000,- til vore Tech4Fun aktiviteter. Dette er vi rigtig glade for.
  
Vi starter desværre det nye år som vi nu slutter det gamle - med restriktioner. Esbjerg Kommune har med begrundelsen i tiltag til smittebegrænsning

meddelt, at alle fritidslokaler er lukket indtil d. 3. januar 2021. Det vil med de sidste udmeldinger helt sikkert blive forlænget til mindst d. 17. januar 2021.

Vi følger selvfølgelig udviklingen, så vi hurtigst muligt i det nye år kan melde planerne for foråret ud.

Vi håber på, at du vil fortsætte med at bakke / støtte op om OZ5ESB - der er "kraftigt lys for enden af tunnelen".
   
På bestyrelsens vegne ønsker jeg alle et Godt Nytår - og forhåbentlig snart på gensyn til nye aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling.

   
Vy 73 de OZ1FF, Kjeld
  

 

 

 

Tilbage til Sidste nyt