Arkiverede nyheder fra 2017.

       

8. januar 2017

Nyhederne for uge 1 - Godt Nytår alle sammen, vi håber i er kommet godt igennem juleferien og har haft tid til at få hvilet ud - og er klar til et helt nyt år med masser af spændende aktiviteter, projekter og arrangementer i EDR Esbjerg afdeling.

Som forening tilbyder vi mange forskellige aktiviteter i løbet af et år og det er selvfølgelig ikke alt der har interesse hos alle medlemmer - men det er rigtig positivt at se tilbage på lidt af det vi lavede i 2016  Henover de sidste par uger er der kommet en masse billeder i Galleriet her på hjemmesiden, fra nogle af disse arrangementer, Check dem selv ud og se eventuelt hvad du er gået glip af eller skal huske at være med til i år.

Specielt glædeligt var det for redaktionen at se billederne fra vores aktiviteter med PR og kontakt med unge mennesker - det

lover ualmindeligt godt for fremtiden og er som Formanden også nævnte i hans Nytårshilsen, noget vi også i det kommende år vil bruge tid og kræfter på. Vi har jo efterhånden fundet ud af hvad der virker rigtig godt for at komme i kontakt med folk (og specielt de unge) - og derfor er der også lige ankommet nye forsyninger (byggesæt) fra en af vores udenlandske leverandører :-).

   

Inden vi når frem til forårets højdepunkt - fejring af vores 80års jubilæum, med en lille reception - er der mange andre ting på programmet, og også et par "huller" i kalenderen man arbejder på at få fyldt ud med noget interessant. Og vi er allerede startet - mandag var der gang i aktiviteterne på værkstedet, tirsdag var der A/B-certifikat kursus (på holdet er der 11 deltagere). Tirsdag var der også Tech4Fun, hvor holdet er ved at lægge "sidste hånd" på de små strømforsyninger, og onsdag var der Nytårs Kur og mulighed for at prale lidt med julegaverne. De fleste havde dog mest fået bløde pakker så det var så som så med praleriet - men det skader jo heller ikke bare at se lidt godt ud :-).

  

Den kommende uge forsætter vi på værkstedet mandag aften, tirsdag er der A/B-certifikatkursus, onsdag er der Almindelig mødeaften og fredag er der bestyrelsesmøde.

I weekenden d. 4.-5. februar har vi arrangeret endnu et D-certifikat kursus for helt nye radioamatører, med afsluttende Radioprøve. Vil du være med er det ved at være tid til at få sig tilmeldt - også hvis du kun vil deltage i Radioprøven hos Energistyrelsen. Det skal ske absolut senest fredag d. 20. januar 2017 - se mere under Certifikat kursus.  

  

Godt nytår - og på gensyn i EDR Esbjerg afdeling i 2017.

   

15. januar 2017

Nyhederne for uge 2 - Mandag aften fortsatte arbejdet med flere af de igangværende projekter, Tirsdag fortsatte vores A/B - certifikat kursushold og onsdag var der Almindelig mødeaften.

Fredag var der bestyrelsesmøde og et af punkterne var at få fyldt de sidste tomme pladser ud i kalenderen - frem til sommer. Og det lykkedes - med undtagelse af en bekræftelse på et foredrag d. 24. maj. Vil du se hvad der kommer og kikker på kalenderen - "Aktiviteter" kan du se at der er dukket et helt nyt punkt op. "Skills Night" lyder det velklingende navn, vi har lånt hos Essex Ham i England. Hvad går det så ud på spørger de fleste nok - jo, konceptet er at vi samler en række forskellige folk der vil komme og fortælle, demonstrere og fremvise hvad netop de går og "roder med" uden det skal være et stort flot foredrag der kan fylde en hel aften. Det kunne f.eks. være at se

eksempler på projekterne fra  vores egne Tech4Fun aktiviteter - alle har hørt om det, men kun få har rigtig set hvad der laves - ugens billede er f.eks. prototypen på den strømforsyning vi bygger færdig i den kommende uge. Det kunne også være en praktisk demonstration af hvordan en antenneanalyser virker, eller hjælp til programmering af din egen radio. Mulighederne er rigtig mange - som man kan se ved at klikke på dette link der viser hvad der skete på en af disse aftener i Essex. Vi håber der er et arrangement også vi kan udvikle og indføre som et fast tilbagevendende punkt i kalenderen.  

   

Det var lidt om fremtiden - tilbage til nutiden og den kommende uge hvor vi fortsætter mandag aften med aktiviteterne på værkstedet, tirsdag er der A/B-certifikat kursus og Tech4Fun. Onsdag fortæller Kjeld, OZ1FF om landsforeningens nye moderne hjemmeside, og demonstrer hvordan også du kan deltage aktivt på fremtidens medlemsmedie - eller hurtigt finde de informationer du mangler.

   

Og så lige endnu en opfordring, hvis du ønsker at deltage i Radioprøven d. 5. februar 2017- absolut sidste tilmeldingsfrist ved Energistyrelsen er nu på fredag d. 20. januar - via dette link.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi indimellem varmer fingrene på loddekolberne.

    

22. januar 2017

Nyhederne for uge 3 - Landsforeningens nye hjemmeside var teamet for foredraget onsdag aften i afdelingen. Kjeld, OZ1FF fortalte om hvordan det nu er muligt for alle at bidrage - ikke kun med indlæg på det nye forum, men også med spændende artikler og nyheder der kan publiceres når de er nye. Der er selvfølgelig nogle ting i designet som kan rettes og gøres mere hensigtsmæssige, men man er allerede kommet rigtig langt og der arbejdes intenst på at gøre det endnu bedre. Meget glædeligt at se landsforeningens ansigt ud mod omverdenen endelig er kommet op i gear - en stor tak til Kjeld, OZ1FF for gennemgangen. Vil du selv se mere - så klik på www.edr.dk

  

Den kommende uge fortsætter vinteraktiviteterne i afdelingen - for godt nok kan man allerede så småt begynde at fornemme at dagene er blevet lidt længere, men det er nu stadig mørkt når vi kommer til aften og der er stadig mange ting vi skal ha´ ordnet mens årstiden er til de indendørsgøremål. F.eks. skal vi ha´ gennemgået en bunke grej til årets messer rundt omkring i Europa - den første er allerede i marts hvor vi deltager i Holland. Der kommer også en lind strøm af pakker fra Kina med nye spændende konstruktion vi skal ha' gjort klar til de kommende aktiviteter på bl.a. Korskro Hestemarked, så det er jo ikke fordi vi sidder og keder os i den mørke tid :-).

Mandag er der travlt på værkstedet, tirsdag er der A/B-certifikat kursus og onsdag er der Almindelig mødeaften - med de sædvanlige tilbud om beskæftigelse, men det kunne jo være at vi også skulle bruge et par timer på lageret eller i værkstedet ?

    

Hvordan ser det ud med dine QSL-kort til forsendelse ? - er bunken ved at være nået op i højde var det måske en god idé at tage dem med i afdelingen næste gang du kommer. Vi samler i hvert fald lige nu sammen til en pakke til Bureauet i Odense - hvis du har nogen kort der skal med.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de forskellige aktiviteter.

   

29. januar 2017

Nyhederne for uge 4 - Endnu en pakke fra "Langtbortistan"

(Kina) dukkede op i denne uge (efter at ha' ligget og fyldt op på Skats toldlager i næsten:14 dage -(). Indholdet fremgår af denne uges billede - og ja, det kræver nok lidt specialviden og en god fantasi at se at det er 100 små robotbyggesæt (delvis udpakket) som vi skal bruge ved forskellige PR-arrangementer i det kommende år. Midt i billedet står det første færdigbyggede eksemplar - herligt :-). Vi ved at konceptet med disse byggesæt virker rigtig godt som "lokkemad" (det med bare at stå og fortælle hvor godt det hele er og uddele gamle OZ-blade virker i hvert fald ikke) og et godt indkøb af byggesæt til langt under

halv pris skal man ikke stå tilbage for - og vi skal jo heller ikke stå og mangle stumper til at bygge med, når vi "stiller op" ude i samfundet med vores informationsstand anno 2017.

Nu skal vi så bare ha' finpudset prototypen lidt, pakket alle sæt om i en mere holdbar emballage og fremstillet en letfattelig byggevejledning på dansk - og vi er klar til den kommende PR sæson.

     

Ellers forløb denne uges aktiviter efter planen :-). Den kommende uge er næsten fuld booket - mandag igen med fart på arbejdet med alle projekterne i værkstedet. Tirsdag er der A/B-certifikat kursus og Tech4Fun med ungdomsafdelingen - der skal være testpiloter på byggeriet af den lille ny robot. Onsdag er der Foredrag - Energistyrelsens Støjinspektør, Kim Berg kommer og fortæller om hans arbejde med at løse opgaver hvor der er forstyrrelse af frekvenserne. Hvordan gør man, hvilket udstyr har han til rådighed - og hvad kan man selv gøre hvis f.eks. naboens nye LED belysning støjer i din radio. Det tegner i hvert fald til at blive en rigtig interessant aften, hvor vi håber at rigtig mange medlemmer har mulighed for at deltage og få nogle gode fif.

Torsdag og fredag holder vi fri - inden vi lørdag og søndag afholder endnu et D-certifikat weekendkursus. Søndag afslutter vi med en Radioprøve - og så skal det blive spændende at se hvor mange nye radioamatører vi kan byde velkommen i den kommende tid. I hvert fald ønskes prøvedeltagerne god held med besvarelserne :-).     

   

På gensyn til de mange spændende aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling - i den kommende uge.

    

5. februar 2017

Nyhederne for uge 5 - Onsdagens foredrag med Støjinspektør Kim Berg fra Energistyrelsen kunne trække folk til - og man var bestemt ikke gået forgæves. Det blev en ganske interessant aften hvor Kim fortalte om hvilke opgaver der fylder hans arbejdsdag. I gamle dage drejede det sig mest om jagten på ulovlige sendere og forstyrrelse af radio og tv ude i folks stuer

- i dag er opgaverne hovedsaligt at finde fejl og forstyrrelser i mobiltelefonnettet, f.eks. fra importeret grej der ikke sender på de rigtige frekvenser. Men også invertere og switch mode strømforsyninger i f.eks. solcelle anlæg eller LED belysning der er i stykker eller monteret forkert sørger for at holde Kim og hans 2 kollegaer beskæftiget. Kim dækker et stort geografisk område så "pejlevognen" kommer langt omkring og den blev selvfølgelig også fremvist  - dog ude på parkeringspladsen :-).

Tak til Kim Berg for besøget og en rigtig interessant aften.    

   

Her i weekenden var der mulighed for at deltage i et D-certifikat kursus og i dag søndag var der Radioprøve. Der var 5 deltagere til vores kursus og til prøven var der tilmeldt 11 deltagere - 3 dukkede godt nok ikke op - men 8 deltagere er jo heller ikke så ringe. Resultatet kender vi selvfølgelig først når Energistyrelsen har gennemgået besvarelserne - men en foreløbig gennemgang viser at det nok blev til i hvert fald 8 nye D-certifikater og mindst et par stykker ser også ud til at ha´ nok rigtige til et B-certifikater - et stort tillykke til alle de nye radioamatører og velkommen på frekvenserne :-).

 

Den kommende uge fortsætter vi arbejdet på værkstedet mandag aften, tirsdag fortsætter A/B-certifikatkurset og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget særligt på programmet - men mon ikke der bliver tid til at se lidt nærmere på spørgsmålene i søndagens Radioprøve.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet også for nye radioamatører :-). 

     

12. februar 2017

Nyhederne for uge 6 - Det officielle resultat af sidste søndags Radioprøve i Esbjerg kom allerede onsdag fra Energistyrelsen.

Og ikke uventet var der certifikater til bl.a. Alexander (billedet) og hans far Allan, der onsdag aften mødte op for bl.a. lidt gode råd til indkøb af radioer osv. Det må da vist være rekord i behandlingstid hos en offentlig myndighed - eller også skyldes det måske nytænkning i forhold til at få papirerne fremsendt til København :-) - i hvert fald er det rigtig positivt at Alexander som den første fra vores Tech4Fun afdeling nu kan kalde sig radioamatør. Endnu engang et stort tillykke til alle.

   

Ellers forløb ugens aktiviteter næsten som planlagt - mandag blev der pakket og klargjort grej på værkstedet. Tilsyneladende skønne spildte kræfter for da det skulle stilles på plads i vores 

kælderlokale opdagede vi at - alle døre var åbne og der var fri adgang for alle til alt. Derudover er en stor del af det grej vi har stående dernede, dækket af rødt murstøv - oven i købet kunne vi konstatere at vores grej tilsyneladende også er velegnet som dørstopper i nogle af de andre rum. Det er efterhånden svært at finde ord for kommunens behandling af deres lejere (os) - men døren er nu i hvert fald igen blevet låst, og vi forventer snarest en adresse for fremsendelse af regningen for oprydning og rengøring - og det bliver ligesom huslejen, IKKE billigt.

  

Den kommende uge er der for mange Vinterferie, men det betyder nu ikke det store for vores aktiviteter. Mandag er der nu mere end rigeligt at tage fat på i værkstedet (eller på lageret) og tirsdag er der undervisning for A/B-certifikatet. Onsdag skal vi ha' planlagt årets Rævejagter - hvilke skove der skal jages i og på hvilke dage. Derfor opfordre vi alle med interesse i at deltage til at møde op, så vi sammen kan finde de dage flest har mulighed for at være med - i kampen om Afdelingsmesterskabet 2017.

      

Onsdag d. 15. februar 2017 er sidste frist for fremsendelse eller aflevering af forslag til årets Generalforsamling - onsdag d. 1. marts 2017.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - og husk kedeldragen hvis du skal på lageret.

   

16. februar 2017

Det er med stor beklagelse at bestyrelsen i dag har modtaget meddelelse om at foreningens mangeårige medlem Henning Karlo Thulin, OZ1LYO tirsdag d. 14. februar 2017 er gået bort efter lang tids sygdom. Henning bisættes tirsdag d. 21. februar kl. 13.30 fra Gormsgades Kapel.   

     

Æret være Hennings minde.

    

19. februar 2017

Nyhederne for uge 7 - Vintertiden synger næsten på sidste vers og snart er det forår og tid til igen at tage i skoven og pejle "ræve". Onsdag blev årets 14 Rævejagter i konkurrencen om Afdelingsmesterskabet 2017 planlagt - hvilke dage det skal være og i hvilke skove. Heller ikke denne gang var det nogen let opgave at få det passet ind mellem alle de andre aktiviteter i afdelingen - men det lykkedes. Nu skal vi så ha' indhentet tilladelserne af fra de forskellige skov ejere / plantører - og så vil løbskalenderen endelig blive offentliggjort her på hjemmesiden.

For god ordensskyld kan det oplyses at man ifølge reglerne jo  gerne må begynde at træne og komme i andet end "kageform" inden de første signaler udsendes.

 

Vi har endnu ikke helt styr på kaldesignalerne som er blevet

tildelt vores deltagere ved sidste uges Radioprøve, men vi arbejder på sagen og håber hurtigst muligt at kunne præsentere dem her på hjemmesiden :-).

Endnu en uge hvor pakkeposten måtte slide for sin løn - flere store pakker med byggesæt, måleinstrumenter og ja, og en hel kasse UHF radioer er "landet" fra vores udenlandske leverandører. Så nu er lageret igen ved at være fyldt op så vi er klar til den kommende tids aktiviteter med Tech4Fun, PR og spejderne. Prototyperne er blevet samlet og byggevejledninger er under udarbejdelse. Men det stopper ikke, flere nye spændende ting er på vej - udfordringen ligger i at vi ikke ved hvor lang tid det tager at komme frem. Lige nu har vi bl.a. en pakke liggende på Postcenter København - der har den ligget siden d. 2. februar - vi er lidt uenige om toldkoder og moms, så de sender et brev med "fodpost" - beder om svar på e-mail og svare igen med "fodpost" - jo, man kan godt forstå det ikke ligefrem går fremad for PostNord - positivt at de selv sørger for arbejde til deres ansatte :-).

          

Den kommende uge er der som sædvanligt travlt i værkstedet mandag aften, tirsdag fortsætter vores A/B- certifikat kursus og de unge "bøvler" videre med de små robotter i Tech4Fun. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget særligt på programmet - ikke at det betyder noget særligt for underholdningens værdien af et besøg i afdelingen :-).

    

Tiden nærmere sig for årets Generalforsamling - det er onsdag d. 1. marts 2017 kl.20.00 - og der er også brug for at DU deltager og er med til at træffe beslutningerne.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor de glade radioamatører mødes.

   

26. februar 2017

Nyhederne for uge 8 - En lille smart robot var ugens projekt i Tech4Fun - og ja, der er slet ikke så svært at få sådan en til at følge stregen rundt på vores bane og noget teknik man virkelig kan forholde sig til :-). Onsdag var store flyttedag - for vores 2 campingvogne som vi bruger til Fieldday, og som vi gennem en årrække har haft stående i hjørnet på parkeringspladsen. Men nu skal de tomme bygninger og lokaler bruges til en af kommunens afdelinger - og de skal bruge alle parkeringspladser. Og så må vi bare fjerne vores grej - et andet sted kunne man ikke anvise - men vi kunne da kortvarigt få lov til at stille dem på græsplænen ud mod Darumvej - så dem flyttede vi onsdag aften. Det er jo ikke særlig smart når spejderne igen starter deres udendørs aktiviteter. Så er der nogen der kender et sted vi kan ha' dem stående, hører vi meget gerne om mulighederne. I det hele taget

sker der igen en masse med vores og de andre foreningers tilstedeværelse på Gammelby Fritidscenter - noget der også vil blive orienteret om på Generalforsamlingen.

   

Generalforsamlingen afholdes nu på onsdag - med dagsorden i følge vedtægterne. På valg til bestyrelsen er Konstitueret Formand - Kjeld, OZ1FF og Kjeld er villig til at modtage valg for et år - frem til ordinært valg til posten næste år. Kasserer, Bjarne, OZ1CWP og Bestyrelsesmedlem, Kurt, OZ4AFQ er også på valg og begge genopstiller. Henrik, OZ1HBM der i efteråret indtrådte i bestyrelsen stiller op til den ledige plads i bestyrelsen. Så hvis medlemmerne synes, er det kun en ny Suppleant til Bestyrelsen vi skal ha' fundet. Der er indkommet en række forslag fra Lasse, OZ1LN der skal tages stilling til - et af dem er at man skal kunne se forslagene her på hjemmesiden - ikke noget problem - du kan se dem her: Forslag 1 - Forslag 2 - Forslag 3 - Forslag 4 og Forslag 5.  

Der er også valg til Revisor - her er Ronald, OZ1CBQ på valg og han er også klar til genvalg.

Men kom selv i afdelingen og deltag i debatten om fremtiden - det starter kl.20.00 (når spejdernes Fastelavns fest er slut i Dramasalen).

   

"Vores egne" deltagerne i Radioprøven d. 5. februar har nu alle sammen fået udstedt deres kaldesignaler - og de nye radioamatører du kan møde på frekvenserne her i lokalområdet er:

Alexander, OZ1AO - Allan, OZ1HO - Morten, OZ1MOL - Jan, OZ5XPE - Frank, OZ7STY og Bo, OZ9KBO. Endnu engang - velkommen til alle sammen.

   

På gensyn alle sammen - til Generalforsamling - nu på onsdag d. 1. marts 2017 kl.20.00.

  

5. marts 2017

Nyhederne for uge 9 - Denne uge var det blevet tid for årets Generalforsamling - onsdag aften. 19 stemmeberettigede medlemmer havde fulgt opfordringen til at deltage og være med i beslutningerne om foreningens fremtid. Svend, OZ1DYI blev valgt til dirigent og så kunne han lade Kjeld, OZ1FF aflægge beretning. Den kan du læse på dette link. Beretningen blev godkendt uden spørgsmål. Vores Kasserer - Bjarne, OZ1CWP fremlagde det reviderede regnskab og desværre var der et mindre underskud. Specielt huslejen og vores forsikringer tynger og det bliver nok ikke mindre i fremtiden - men vi har trods alt stadig nogle ting vi kan ændre lidt på så indtægter og udgifter kan komme i balance. Der var flere uddybende spørgsmål og svar inden regnskabet blev godkendt. Næste punkt var indkomne forslag - første forslag var fra Henrik, OZ6TL omkring

et forslag til et foredrag - dette forslag blev vedtaget. De resterende forslag var alle fra Lasse, OZ1LN - det første Forslag blev forkastet med 16 stemmer imod, 1 blank og 2 for. Næste Forslag blev også forkastet med 11 stemmer imod, 5 blanke og 3 stemmer for. Til næste Forslag blev der efter lidt debat vedtaget et ændringsforslag med 16 stemmer for, 1 blank, 1 ugyldig og 1 imod. Teksten på ændringsforslaget lyder "Alle forslag offentliggøres på afdelingens hjemmeside eller Facebook gruppe inden Generalforsamlingen". Lasse, OZ1LN valgte at trække hans sidste 2 forslag så de blev ikke sat til afstemning. Fastsættelse af kontingentet - bestyrelsen foreslog uændret kontingent - dette blev vedtaget. Så var vi nået frem til valg til Bestyrelsen - og ekstra ordinært skulle der vælges en Formand for et år. Kjeld, OZ1FF stillede op og blev valgt med 17 stemmer for, 1 blank og 1 ugyldig. I følge dagsordnen var der så valg af Kasserer - Bjarne, OZ1CWP blev valgt til denne post i 1987 og har været der siden, men han var villig til at genopstille. Bjarne blev genvalgt med 17 stemmer for og 2 blanke. Valg af 2 Bestyrelsesmedlemmer - Kurt, OZ4AFQ var på valg og blev genvalgt. Den anden Bestyrelsespost var jo egentlig Kjelds, men da han trådte ind som Konstitueret Formand var Bestyrelsessuppleanten - Henrik, OZ1HBM indtrådt i bestyrelsen. Dette havde ikke skræmt ham og Henrik stillede op til valg - og det blev han så. Så skulle der findes en ny Suppleant til Bestyrelsen - her blev Finn, OZ1IJS foreslået og valgt. Valg af Revisor - her var Ronald, OZ1CBQ på valg og blev genvalgt. Valg af Revisorsuppleant - til denne post blev Allan, OZ1HO valgt.

Så var vi nået til Eventuelt, her startede Kassereren med at gennemgå budgettet og forklarer lidt om hvad bestyrelsen tænker på for at få balance i regnskabet igen. Lasse, OZ1LN orienterede om arbejdet i Repeater udvalget og fortalte om områdets repeatere. Jan, OZ1INN orienterede om vores aktiviteter med Tech4Fun, og om vores nye naboer og lokalesituationen på Gammelby Fritidscenter. Klokken 22.45 var Generalforsamlingen slut og bestyrelsen kunne som det ses på ugens billede, nyde det resterende wienerbrød inden der blev ryddet op. 

    

Udover Generalforsamlingen var der selvfølgelig også Mandagsåbent på værkstedet, certifikat kursus tirsdag og denne weekend er vi med i ARRL DX SSB contesten. Det vil altså sige at vi også i dag søndag er på jagt efter stationer fra Nordamerika. Forholdene den vej var i går lørdag absolut ikke de bedste, så vi håber det i går lidt bedre i dag :-).

   

I den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag - en masse grej skal pakkes inden vi næste weekend deltager i Radio messen i Rosmalen, Holland. Tirsdag er der Tech4Fun og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt.

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - og HUSK vores 80 års Jubilæum - lørdag d. 1. april.

  

12. marts 2017

Nyhederne for uge 10 - Sidste weekend var vi med i ARRL DX SSB contesten fra afdelingen. Og ja, forholdene til Nordamerika blev ikke meget bedre søndag, hvor det eneste bånd hvor vi kunne komme bare nogenlunde igennem var 20m. I alt nåede vi op på 377 QSO'er - eller under halvdelen af sidste års resultat.

Vi håber de atmosfæriske forhold bedre sig bare lidt, inden det går løs med CQWW WPX SSB om små 14 dage.

    

Denne uge i afdelingen var der som altid travlt i værkstedet mandag aften, hvor det sidste skulle pakkes til vores deltagelse i den store Radiomesse i Rosmalen, Holland. Tech4Fun holdet tog tirsdag hul på byggeriet af de lidt større robotter - motorer og hjul blev monteret og de første ledninger forbundet.

Også tirsdag fortsatte vores kursister ufortrødent med at studere  

materialet til A/B - certifikat prøven. Onsdag var der Almindelig mødeaften med en snak om årets rævejagter, QSL-kort sortering, snak om vores jubilæum og et besøg på kælderlageret. Ugens aktiviteter sluttede som også ugen billede illustrerer, med afdelingens deltagelse i det der på lokalsproget hedder:  42ste Landelijke Radio Vlooienmarkt - Rosmalen. Som altid en meget velbesøgt messe med rigtig mange deltagere - der er virkelig drevne i jagten på gode tilbud og ikke skyer nogen midler for mest mulig rabat. Men nu ikke noget problem for lidt vestjysk købmandskab :-).

Turen frem og tilbage var også en oplevelse med masser af vejarbejde, kilometer lange køer, smutveje og motorvejslukninger - men alt i alt en god oplevelse, så vi er nok tilbage næste år.

   

Den kommende uge skal vi mandag aften ha' ryddet op i resterne fra turen til Holland - og det er også ved at være tid til at begynde at finde grejet frem til HamDay 2017 - lørdag d. 6. maj. Tilmeldingerne og bestilling af borde er godt i gang og den første kommercielle forhandler bekræftede lørdag, at de kommer med både antenner og udstyr. Så vil du også ha' en plads, skal du ikke holde dig tilbage - nærmere info om tilmelding finder du på www.hamday.dk   

Tirsdag fortsætter A/B - certifikat kurset og onsdag er der noget helt nyt på programmet - "Skills Night". Her vil vi præsentere forskellige ting og sager folk "roder med" - altså ikke kun et foredrag om et enkelt emne, men mange forskellige demonstrationer og en uformel snak om tingene, der måske kan inspirere dig til at prøve noget nyt eller give dig en god idé. Helt nøjagtigt hvad - ja, det må du møde op og selv se - dette arrangement er åbent for alle uanset medlemskab og vi starter kl. 20.00.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - f.eks. til Skills Night og måske ny inspiration. 

    

19. marts 2017
Nyhederne for uge 11 - Engang i mellem skal man prøve noget nyt for at give medlemmerne inspiration, og få afdelingen til at udvikle sig - det gjorde vi i onsdags hvor vi for første gang havde "Skills Night" på programmet. Der bliver jo "rodet" med mange forskellige ting rundt omkring og ikke alt er lige let at vise eller velegnet til et stort "forkromet foredrag". Onsdag aften kunne man komme tæt på bygning af udstyr til 47GHz med Kjeld, OZ1FF. Jan, OZ5JAN viste forskellige projekter med Arduino - bl.a. et lille smart digital kompas der nærmest er perfekt til indbygning i næste generation rævemodtagere. Jan, OZ1INN præsenterede de efterhånden mange projekter der er blevet bygget med Tech4Fun, og endelig demonstrerede Bjarne, OZ1CWP hvordan afdelingens forskellige antenneanalysere virker og hvordan de skal betjenes.  Der var en rigtig god snak

ved bordene omkring de forskellige projekter, og det er bestemt ikke sidste gang vi samler og præsentere flere ting / projekter på denne måde.

   

Et større læs blandede komponenter har fundet vej til vores lager - Egon, OZ3SK skulle rydde hans fjernlager og det ville vi da meget gerne hjælpe med :-). Nu skal vi så ha' kikket i alle kasserne og fundet ud af hvad vi skal bruge det til - et hurtigt kik i bare et par kasser lover i hvert fald godt. En stor tak til Egon, OZ3SK.

  

Den kommende uge er der travlt på værkstedet mandag aften - det gør jo ikke noget hvis det bare ser nogenlunde ud, hvis nogle af gæsterne vil se faciliteterne til vores jubilæumsreception. Tirsdag fortsætter vores A/B-certifikatkursus, samtidig tirsdag fortsætter robot bygningen med vores deltagere i Tech4Fun. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet, men vi skal ha' lagt en slagplan for vores deltagelse i næste weekends store CQWW WPX SSB contest. Så vil du være med og måske få lidt erfaring med at kører contest, er det bare med at møde op så du kan få en plads i vagtplanen. Det skal bemærkes at lige netop denne contest er rigtig god for nybegyndere - her er der ikke en masse zoner, områder osv. man skal holde styr på - alle må snakke med alle og alle QSO'er tæller. Der kan selvfølgelig godt være "tryk på", men vi kan - hvis vi vil, kører med alle 48timer - og på nogle tider går det lidt langsommer end på andre, så hold dig endelig ikke tilbage hvis interessen er der, for at prøve en rigtig stor contest...

   

Forberedelserne er i fuld gang til fejringen af vores 80års jubilæum - så husk nu et STORT kryds i kalenderen ved lørdag d. 1. april :-).

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de mange muligheder.

       

26. marts 2017

Nyhederne for uge 12 - Der er travlt med alle forberedelserne til fejringen af vores 80års jubilæum i den kommende uge. Og med forhåbentlig mange gæster på besøg, gør det jo ikke noget hvis der er bare nogenlunde ryddet op og sat på plads. Ikke at vi sådan går og roder i dagligdagen - men lidt hober der sig op når der er mange forskellige aktiviteter i vores lokaler. Det meste er der styr på - så her i weekenden var / er der også tid til at lufte vores kaldesignal i CQWW WPX SSB contesten.   

Lørdag var der rimeligt gode forhold på 14MHz - men på 21 og 28 MHz var der ikke meget liv, lige bortset fra en enkelt åbning til Sydamerika. Vi prøver igen et par timer i dag søndag og ser hvad det kan blive til :-). Der er kommet svar fra de forskellige skov ejere og plantører, så nu er løbs programmet for dette års Rævejagter klar og kan ses i kalenderen under Rævejagt, her

på hjemmesiden. Første jagt er lørdag d. 8. april - så det er ved at være sidste chance hvis der skal trænes lidt inden jagten starter på Afdelingsmesterskabet 2017.

    

Mandag d. 29. marts 1937 mødtes en gruppe lokale radioamatører og dannede foreningen Eksperimenterende Danske Radioamatører, Esbjerg afdeling - det er i år ca. 29.220 dage eller 80 år siden, og bestemt en mærkedag vi mener skal fejres. Det sker på lørdag d. 1. april fra kl.13.00 til kl.16.00 i festsalen ved vores lokaler på Gammelby Fritidscenter.

Vi håber alle medlemmer, venner af foreningen, samarbejdspartnere og alle interesserede vil deltage og fejre den runde dag. Der vil være lidt godt til både hals og mave og der vil selvfølgelig også være mulighed for at se vores faciliteter. Flere prominente gæster har meldt deres ankomst bl.a. 1. viceborgmester Jesper Frost Rasmussen og EDR's landsformand Finn Madsen - og dig ?

   

Udover lørdagens reception byder den kommende uge også på forskellige andre aktiviteter - mandag aften er der åbent i værkstedet, tirsdag er der A/B-certifikat kursus og onsdag er der Almindelig mødeaften - med kun et punkt på programmet - klargøring til lørdagens arrangement.

     

På gensyn alle sammen til Jubilæumsreception - nu på lørdag i EDR Esbjerg afdeling :-).

      

2. april 2017

Nyhederne for uge 13 - Først og fremmest en meget stor tak til alle deltagere i vores 80års jubilæumsreception. Det var dejligt at se så mange fra både nær og fjern, der ville være med til at fejre endnu en stor milepæl i vores forenings lange historie. 

Vores formand - Kjeld, OZ1FF bød velkommen og i hans tale kom han ind på vores historie og hvad der har drevet foreningen i så mange år. Der blev serveret sandwich med forskelligt fyld og kagemand samt forskellige drikkevarer "ad libitum" :-). Esbjergs 1. viceborgmester Jesper Frost Rasmussen holdt tale og fortalte bl.a. om hans egen baggrund som svagstrømsingeniør og han var meget interesseret i vores ungdomsarbejde som passer rigtig godt med kommunens overordnede målsætning. (absolut ikke noget skidt udgangspunkt når Jesper senere på året stiller op til valget om borgmesterposten). Bjarne, OZ1CWP havde gravet lidt

i  vores arkiv og havde fundet ud af at Jespers far, faktisk var ham der leverede dansemusikken da vi fejrede vores 60års jubilæum

- så Jesper var meget glad for en kopi af billedet med hans far.   

De mange rosende ord om vores mange forskellige aktiviteter, og måden vi har valgt at gøre tingene på og ikke bare acceptere et nej, fortsatte i talen fra EDR's Landsformand, Finn OZ1AHV - der også udtrykte håb om at blive inviteret med til rejsegildet på vores helt eget klubhus engang i den nærmeste fremtid.....

Patrick fra ESTV lavede videooptagelser af arrangementet - de skal bruges til en række udsendelser de arbejder på at lave om vores forening og alle de spændende ting vi beskæftiger os med. Så ham kommer vi til at se meget mere til :-)

     

I forbindelse med vores 75års Jubilæum blev der skrevet en bog om vores forening. Men der er jo ikke så længe siden, så en ny bog var ikke lige en aktuel idé. Bestyrelsen synes dog at alle medlemmer også skulle ha' et lille minde om vores 80års jubilæum, så de kunne tage et flot krus med hjem. Kunne du ikke deltage i receptionen, kan du afhente dit krus næste gang du kommer i afdelingen.    

  

Endnu en gang en stor tak til alle, for endnu en rigtig god dag i EDR Esbjerg afdeling.

   

Den kommende uge er alt tilbage ved det gamle - der skal ryddes op på værkstedet mandag aften - og her er der igen mere end

nok at se til. Der er kommet rigtig meget forskelligt grej ind. Bl.a. har afdelingen arvet alt Henning, OZ1LYO (SK) amatørradio udstyr - en rigtig flot gestus fra Henning og hans familie - mange tak for det. Tirsdag fortsætter vores A/B-certifikat kursus, og de unge mødes til mere robotbyggeri under Tech4Fun. Onsdag er der Almindelig mødeaften - uden noget specielt på programmet, så der bliver nok tid til en snak om lørdagens mange oplevelser. Endelig byder den kommende uge på opstart af dette års Rævejagter og kampen for at blive Afdelingsmester 2017. Det sker lørdag eftermiddag i Marbæk plantage - område nord og mødestedet er på parkeringspladsen ved Marbæk gård. Første signal udsendes kl.13.00 - men der er jo lidt tid siden sidst, så man bør nok komme i god tid inden så der er tid til lige at genopfriske teknikken. Har man aldrig prøvet at jage ræve, er man også meget velkommen - udlåns grejet er klar og er du der senest kl.12.30 er der også tid til lidt instruktion.

    

På gensyn til aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling - nu med mere end 80års erfaring i Amatørradio :-)

    

9.april 2017

Nyhederne for uge 14 - De grønne blade på træerne er ikke rigtig sprunget ud endnu, så deltagerne måtte nøjes med de hvide blade og grønne nåle, da den nye Rævejagtssæson blevet skudt i gang lørdag eftermiddag i Marbæk plantage. 11 friske jægere stillede til start (ikke alle nåede dog med på ugens billede ) og de kunne nyde det fine forårsvejr på turen rundt til de små sendere. Dagens vinder blev Villy, OZ6KH med Thomas, OZ1TDS på anden pladsen og Bjarne, OZ1CWP var ræv. Næste rævejagt er lørdag d. 22. april i Esbjerg Nørreskov - og der må du også gerne være med, i kampen om Afdelingsmesterskabet 2017.

 

Ugens øvrige aktiviteter i afdelingen gik nogenlunde som forudset - mandag var der travlt på værkstedet, tirsdag blev der skruet lidt mere på de små robotter og onsdag var der bl.a.

snak om sidste lørdags arrangement. Ikke mindst om en af de gaver afdelingen modtog - et gammelt senderrør af Blåvand Radios første rørsender blev beundret. Det er jo trods alt ikke hver dag man kan studere et dansk bygget glasrør fra 1938, og lidt sjovt at sammenligne med det bjerg af meget store moderne senderrør der lige nu fylder godt op på vores lager :-).

    

Den kommende uge er det påske og ja, de fleste nyder nok de ekstra fridage - vi fortsætter dog ufortrødent med aktiviteterne i værkstedet mandag aften, tirsdag knokles der videre med formler og viden om radioteknik på vores A/B-certifikat kursus, og onsdag skal vi se om vi kan få planlagt de overordnede detaljer for vores udendørs aktiviteter med VHF Fieldday, ILLW og HF Fieldday. Vi har jo efterhånden været med i mange år, så en vis erfaring er der - men skal vi opruste i år ?? Kom med dine gode idéer - det kunne jo være sjovt at give de andre baghjul :-).

    

God Påske - og på gensyn i EDR Esbjerg afdeling.

   

16.april 2017

Nyhederne for uge 15 - Påsken er over os og de ekstra fridage er forhåbentlig blevet godt udnyttet - måske til en lille påskefrokost eller til at få ordnet noget af det man ikke lige har nået i hverdagen f.eks. i haven eller radiorummet. Ugens billede er taget ind på vores lager - adgangen er meget begrænset. Det har da vist aldrig har været så fyldt med rigtig gode sager. Her skal der nok bruges lidt mere end bare et par dage på at få det hele sorteret og gjort klar :-).

    

Der var selvfølgelig travlt med forskellige aktiviteter i afdelingen også i denne uge - der er jo hele tiden nye ting i "støbeformen".

Mandag på værkstedet og tirsdag med med vores A/B-certifikat kursus hvor man efterhånden kan mærke fremskridtet. Nu er der også fundet en dato for Radioprøven - det sker søndag

d. 11. juni i forbindelse med endnu et D-certifikat weekendkursus. Så er du eller nogen du kender interesseret i at deltage i Radioprøven eller i D-certifikatkurset er det bare med at få sig tilmeldt. De nærmere detaljer og links finder man under - Certifikat Kursus. Onsdag skulle vi ha´ set på planlægningen af de udendørsaktiviteter - VHF Fieldday, ILLW og HF Fieldday men det var nu meget begrænset hvad der blev af tid til at drøfte dette emne. Så som udgangspunkt bliver det som i 2016 - med masser af aktivitet og gang i alt det store grej - og en ekstra indsats for at tage 1. pladsen :-).  

    

Den kommende uge i EDR Esbjerg afdelingen knokles der videre på værkstedet og lageret mandag aften (og nej, - der udbetales ikke kompensation for at arbejde på en helligdag). Tirsdag gælder det endnu mere vidensdeling på vores A/B-certifikatkursus og vores ungdomsafdeling bygger videre på Tech4Fun robotterne. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget bestemt på programmet. Ugens sidste aktivitet er lørdagens Rævejagt i Esbjerg Nørreskov - forårets sidste lørdags jagt - første signal udsendes kl.13.00 og mødestedet er på parkeringspladsen ved 

Erhvervsakademi Sydvest - Rybners på Spangsbjerg Kirkevej. Vil du være med eller bare prøve, er det bare med at møde op - dog senest kl. 12.30 så der er til til evt. at låne det nødvendige grej.

     

Tiden for årets store handelsdag i Esbjerg - HamDay - nærmere sig hastigt og der er i dag kun 20 dage til du kan gøre det store indkøb, eller komme af med det grej / udstyr du selv har fået i overskud. Der er stadig mulighed for at reservere et bord eller to i sikker tørvejr - men du skal nok ikke vente for længe - det begynder at gå stærkt med reservationerne og pladsen er trods alt lidt begrænset. Hvad, hvordan og hvorledes samt alt omkring tilmelding for sælgere finder du på www.HamDay.dk

    

Fortsat God Påske og måske på gensyn i den kommende uge i EDR Esbjerg afdeling ?

 

23. april 2017

Nyhederne for uge 16 - Denne uges aktiviteter med Tech4Fun var til dels henlagt til gulvet. Der er kommet "liv" i de fleste af de små robotter der er blevet bygget i den seneste tid - og når de først begynder at spurte afsted er det ligesom om at bordet hurtigt bliver for lille :-). Næste gang skal vi se om vi kan få lidt mere styr på hvor de kører hen og hvorfor..........

 

Mandag aften blev der sorteret stumper til "den helt store guldmedalje" - godt nok var det en helligdag, men bl.a. HamDay er jo ikke ret langt væk og alt det vi vil af med skal vi jo ha´ fundet frem - ellers bliver det jo bare ved med at fylde op på lageret. Dette arbejde fortsætter i den kommende tid - og man kan godt begynde at overveje, at hæve pensionsopsparingen, så man har rigeligt med kontanter med til HamDay - der er allerede mange rigtig fine sager klar til salg.  Onsdag var der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet - Christoph, OZ8AP/HB9AJP er igen på ferie i området, så han kikkede forbi til en lille snak og en rundvisning i rodet blev det

da også til :-). Lørdag var der Rævejagt i Esbjerg Nørreskov og selvom vinden krævede at huen var trukket godt ned over ørerne - så den ikke blæste af - var det nu egentlig fint vejr. Dagens vinder blev Bjarne, OZ1CWP med Villy, OZ6KH på anden pladsen - rævene havde Thomas, OZ1TDS i fællesskab med Rie fundet nogle rimeligt gode gemmesteder til. Det lykkedes alle 8 jægere at finde dem, så det var slet ikke så ringe. Næste Rævejagt er torsdag d. 4. maj i Marbæk plantage - med start kl. 18.30.

  

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet og lageret mandag aften. Tirsdag er der A/B-certifikat kursus og onsdag er der Old Timeraften - årets store chance for at møde alle de radioamatører der har været med i mange år, og få nogle gode fif eller hører de gode historier om hvordan man gjorde (eller hvad der gik galt) i "de gode gamle dage". Aftenen indledes med et lille foredrag - og i år har Ernest, OZ3EB lovet at stå for den del. Afdelingen er vært med gratis kaffe og kage - og alle uanset medlemskab er meget velkomne. Man skal dog ha´ et certifikater der er mere end 20 år gammelt for at få lov til at være med på årets gruppebillede.

 

Fredag er der Bestyrelsesmøde - hvis der skulle være et eller andet du mener man bør se på, eller f.eks. har et godt forslag til nye aktiviteter. Indlæg der ønskes behandlet kan sendes til info@oz5esb.dk eller mundtlig formidles til medlemmer af bestyrelsen inden fredag.

     

På gensyn ikke mindst til Old Timer aften i EDR Esbjerg afdeling.

    

30. april 2017

Nyhederne for uge 17 - Årets Old Timer aften var også denne gang ganske velbesøgt. Hele 18 af deltagerne har være med i hvert fald 20 år (eller mere) og de er alle sammen stadig aktive radioamatører - det kan man vist godt kalde en succes :-).

At vi også kunne hilse på flere med et certifikat der kun er et par år eller måneder gammelt, fortæller om den gode spredning i vores forening - de må dog vente lidt med at komme med på gruppebilledet. Aften blev traditionen tro indledt med et lille foredrag - denne gang med Ernest, OZ3EB der bl.a. kom ind på hvordan han var startet og nogle af de mange oplevelser han har haft med verdens bedste hobby. En stor tak til Ernest for et godt oplæg til hyggesnakken - der fortsatte helt frem til kl.22.45.   

 

Fredag var der Bestyrelsesmøde og som altid var der mange

sager og projekter der skulle ses på. Blandt andet det svineri kommunens ombygning har medført på vores depot / lager i kælderen - og det store arbejde det medfører for os. Det har der været møde om og ja, kommunen og deres såkaldte håndværkere fra firmaet Blue-Tech A/S var totalt ligeglade med alt det de har ødelagt og svinet til - det er vores eget problem. Virkelig flot at vi skal bøde for at kommunen vælger et så useriøst firma, der nok burde holde sig til arbejde i cykelskure og hønsehuse. Det sidste er absolut ikke sagt i denne sag...... Heldigvis var der også andre mere opløftende projekter at snakke om, et af dem er et nyt tiltag vi starter til efteråret - det er en udbygning af vores Tech4Fun aktiviteter. Vi er jo efterhånden kommet langt omkring med mange forskellige projekter med de helt unge, og flere af vores lidt ældre medlemmer har spurgt til hvordan de kunne være med og lærer f.eks. om SMD lodning og bygning og programmering af Arduino. Hvad og hvordan kommer der mere om lige efter sommerferien - så er du også interesseret så hold øje med hjemmesiden, projektet kommer til at hedde Tech4Fun XXL.

  

Den kommende uge drejer det sig først og fremmest om årets store handelsdag i Esbjerg - HamDay 2017. Men tirsdag er der også Tech4Fun og A/B-certifikat kursus og torsdag er der Rævejagt i Marbæk plantage - område Syd. Første signal udsendes kl. 18.30 og mødestedet er på parkeringspladsen på Bopladsvej - hvis du vil være med ?

Men ellers står der som skrevet HamDay på hele proramfladen - der er jo meget der skal ordnes, gøres klar og findes frem så vi er klar til at slå dørene op - lørdag d. 6. maj kl.10.00 til det store udvalg af stumper og godt brugt grej / udstyr, super forplejning og i det hele taget en hyggelig dag med radioamatører fra nær og fjern. Desværre lader det helt sikre gode sommervejr stadig vente på sig, så for en sikkerheds skyld er pladsen indenfor reserveret så der garanteret kan handles i tørvejr.

Landsforeningens Næsteformand og vores repræsentant i HB - Jørgen, OZ0J har meldt hans ankomst til lørdagens arrangement, og som en ekstra service vil han tage QSL-kort med retur til bureauet i Odense, hvis du har nogen der skal sendes. Har du nogen der skal sendes direkte til udlandet, og gerne vil spare en mindre formue kan han også være behjælpelig - se mere her.

  

En travl uge venter altså forude - på gensyn ALLE sammen til HamDay 2017- på lørdag i EDR Esbjerg afdeling.

     

7. maj 2017
Nyhederne for uge 18 - Det var ikke kun småting der blev slæbt fra markedspladsen i går lørdag, da vi endnu engang kunne byde velkommen til HamDay i Esbjerg. Vejret var rimeligt og blev bare bedre efterhånden som dagen gik - så det var super at vi igen kunne være udendørs i det danske forår. Om det så styrkede folks lyst til at handle om det forskellige grej er der nok nogen der vil argumentere for eller imod - dog kan vi slå fast, at hvis prisen er rigtig, så hjælper det nu ganske godt på at komme af med det forskellige - også selvom det måske ikke helt når det prisniveau  man kunne ønske sig, så er pengesedler nu nemmere at stable. Afdelingen havde i hvert fald et rigtig fornuftigt salg - godt og vel et par kubikmeter blandet "kram" kom vi af med, og fik et ikke helt lille beløb til nye aktiviteter og indkøb. Blandt kunderne var et tysk ægtepar fra Stuttgart der

havde været på ferie i Løkken, og lige ville en tur forbi og se hvordan radioamatørerne i Danmark hygger sig. Det betød selvfølgelig også en rundtur i vores lokaler - og på lageret, hvor en delvis skrottet HF-station (der lige var kommet ind), fangede interessen. Den skulle selvfølgelig med hjem - til den HF station man havde erhvervet af os i Friedrichshafen i 2016 :-).

Glade kunder kommer igen - og næste mulighed for at mødes til en god handel og nyde lidt god forplejning er til HamDay 2018 - lørdag d. 5. maj. 

En stor tak til alle deltagere i HamDay 2017- vi håber i er kommet godt hjem med nyerhvervelserne og har fået det slæbt ind uden for store problemer :-).

         

Selvom HamDay forberedelserne krævede mange timer med at få det sidste grej gjort klar, var der i denne uge også tid til en Rævejagt - det skete torsdag aften i Marbæk plantage. Og årets første aftenjagt blev "en af de lange" - mere end 8km rundt til de godt gemte sendere - Anette, OZ1BCC var ræv og havde fundet nogle rigtig gode gemmesteder. Dagens vinder blev Thomas, OZ1TDS med Villy, OZ6KH på anden pladsen. Den lange tur rundt betød ekstra appetit hos jægerne, så hele Anettes hjemmebagte kage blev efterfølgende sat til livs - det forlyder dog at bageformen overlevede og skulle kunne bruges til at bage en ny :-). Næste Rævejagt er torsdag d. 18. maj i Vrøgum plantage - Lars, OZ1HVR er ræv.

   

Den kommende uge fortsætter vi med de store arrangementer - nu gælder det vores store informationsstand på Korskro Hestemarked i Bededagsferien (næste weekend). Inden da skal vi ha¨ ryddet op efter HamDay og gjort klar til, og fundet frem til de 3 dage med fuld fart på markedsområdet ved Korskroen. Vi opstiller igen vores Promotionstrailer med udstilling og teltet med Tech4Fun elektronik byggeri. Så håber vi vejret holder bare nogenlunde - og meget gerne uden sne som sidste år. Vil du se hvordan det går er du meget velkommen til at kikke forbi - du finder os på plads: O 16 - med lettest adgang fra parkeringsplads Nord.

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - eller måske på Korskro Hestemarked næste weekend.

          

14. maj 2017

Nyhederne for uge 19 - Rigtig mange "nye kunder i butikken" - vores deltagelse i dette års udgave af Korskro Hestemarked har efter de første 2 dage til fulde opfyldt forventningerne.

Rigtig mange har været forbi vores informationsstand til en snak om verdens bedste hobby, eller har måske prøvet at bygge det lille byggesæt vi har med denne gang. Vejret fredag var dog temmelig blæsende og ikke så varmt, men folk stoppede alligevel op ved vores stand. Lørdag var det meget bedre med et perfekt vejr til at vise hvad vi laver, og få en god snak med folk - der virker meget overrasket (og flere direkte imponeret) over vores mange forskellige aktiviteter og muligheder som radioamatører. Det skal altså gå meget galt, hvis ikke det i den kommende tid betyder mange besøg i klubben, fra helt nye folk der vil være med - forhåndsinteressen for at være med på

efterårets nye Tech4Fun hold tegner også rigtig lovende. Så næsten ligegyldigt hvad der sker i dag søndag, har det igen været en kæmpe succes at "vise flaget" blandt de forventede 50.000 besøgende på Korskro Hestemarked. Vil du også se hvad der sker er vi i dag søndag, igen klar på pladsen fra kl.10.00 frem til kl.16.00 hvor det slutter. Man finder os på plads O-16 - lige ved parkeringsplads Nord.

      

Den kommende uge i afdelingen var det vel egentlig tid til at puste lidt ud efter to store arrangementer lige efter hinanden - men tirsdag knokles der videre med robotprogrammeringen og Tech4Fun, samtidig med det tekniske stof studeres på A/B-certifikat kurset. Onsdag bliver vi nok nød til at rydde op og få det hele stillet på plads på lager og værksted - men forhåbentlig bliver der også tid til at sidde lidt og snakke om den seneste tids mange indtryk. Torsdag er der forhåbentlig igen "fuldt opladet batterier" når det gælder  4. afdeling i kampen om Afdelingsmesterskabet. Denne gang i   Vrøgum plantage - starten går fra OK West’s Klubhus, Filsøvej 30, 6840 Oksbøl kl.18.30 - men kom i god tid, specielt hvis du bare lige vil prøve og skal ha´ lidt instruktion og måske låne noget grej.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - og nu tilbage til vores informationsstand på Korskro Hestemarked.

        

21. maj 2017

Nyhederne for uge 20 - Som det allerede i sidste uge kunne konstateres, var vores deltagelse med en informationsstand på Korskro Hestemarked en stor succes, og den opfattelse ændrede sig ikke på den sidste dag - selv vejret var fantastisk. Søndag var nok den dag med færrest besøgende, men alligevel kikkede mange forbi for at se hvad vi lavede eller for selv at prøve og bygge det lille LED byggesæt. Der er godt nok brugt meget energi på dette arrangement, men alle var enige om at det gør vi meget gerne igen - næste år.

   

Mandag startede vi på oprydningen på værkstedet hvor alle de "dele" vi havde brug for på vores stand er stablet ind - så der er nok at flytte rundt på inden gulvet igen er helt synligt. Tirsdag blev der programmeret Tech4Fun robotter - der nu endelig gør

hvad de får besked på - sådan næsten da :-) samtidig med at der blev undervist på vores A/B certifikat kursus. Onsdag var der Almindelig mødeaften - og ja, "luften var gået lidt af ballonen" så det blev kun til lidt radioaktiviteter og ellers tid til en snak om den seneste tids mange forskellige oplevelser - godt tilbagelænet i de behagelige bløde møbler.

   

Så var der pustet ud - meget passende for deltagerne i torsdagens Rævejagt der denne gang var arrangeret i Vrøgum plantage. Lars, OZ1HVR var ræv og havde gjort sig meget umage med at få de små sendere lagt på en pæn lige linje. Det kunne dog ikke snyde Thomas, OZ1TDS der blev dagens vinder og Emils, OZ1ED der snuppede anden pladsen. Næste Rævejagt er torsdag d. 8. juni i Esbjerg Østskov - første signal udsendes som sædvanligt kl.18.30.

 

Der er vel ingen hemmelighed, at vi hele tiden arbejder på at tilbyde de allerbedste muligheder og det allerbedste udstyr til brug for  medlemmerne til vores forskellige aktiviteter. Det kan selvfølgelig betyde at det også koster mange penge. Men er man "lidt om sig" kan det godt lade sig gøre uden det betyder "et hul i muldvarpen". Hvad med f.eks. en professionel og spritny 22kW Caterpillar generator canapy - der godt nok mangler nogle dele, men så absolut er en god start for det ultimative Fieldday kraftværk. Desværre vejer sådan en "fætter" godt til og er ikke lige noget man bare tager på nakken og bare lige bærer på plads, men med lidt udspekuleret snilde og kreativ tankegang fik vi "den store kasse" læsset af traileren og bugseret ned på vores lager. Nu stater jagten så på det der mangler... helt utroligt hvad man kan finde (og få fat i) hvis man bare er opmærksom på mulighederne :-).    

Den kommende uge fortsætter vi tirsdag aften med vores A/B certifikat kursus, hvor slutspurten nu så småt er sat ind. Onsdag er der foredrag - Erland, OZ1EM kommer og fortæller om systemet WSPR - Weak Signal Propagation Reporter. Og hvad er så det - jo, et system så man kan finde ud af hvor godt lige netop din antenne rækker, og på hvilke tidspunkter det er bedst at kontakte hvilke områder rundt i verden. Det kræver vist en nærmere forklaring - og den kan du få på onsdag i afdelingen :-).

   

Husk sidste frist for tilmelding til Radioprøven i Esbjerg, søndag d.11. juni kl.16.00 er nu på fredag d.26. maj via dette link.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - også stedet for folk med interesse for teknik.

    

28. maj 2017

Nyhederne for uge 21 - Det går så små fremad med oprydningen efter den seneste tids aktiviteter - men det kan jo sagtens blive lidt kedeligt kun at rydde op :-). Til alt held kikkede Erland, OZ1EM forbi onsdag, med et foredrag om hans erfaringer med WSPR - (udtales som "Wisper"). Hvad er det så og hvad kan det bruges til - jo systemet er ikke noget man i den forstand laver kontakter med det er noget der "står og passer sig selv". Man tilslutter et modem til stationen - der så automatisk udsender et signal med et vist tidsinterval, resten af tiden lytter det på frekvensen. Alle modtagne kaldesignaler uploades til en hjemmeside hvor man så kan se hvor langt ens eget signal er kommet ud i verden. Det betyder at man kan få et meget nøjagtigt billede af hvor godt ens antenne virker, og i hvilket tidsrum man vil ha´ de bedste chancer for en rigtig kontakt med f.eks. Sydamerika. Det lyder måske indviklet

men lige netop dette emne behandles også i den sidste nye udgave af internet TV programmet "TX Factor" - som er et rigtig godt (og professionelt) engelsk program for radioamatører. Du kan se det via dette link - TX Factor Episode 16 - kender du ikke dette program, kan vi varmet anbefale at du sætter hele eftermiddagen af, og ser alle de foregående episoder :-)  Tak til Erland, OZ1EM for inspirationen til selv at gå i gang og prøve dette spændende system.

    

Det gode sommervejr er endelig dukket op - og det er jo bare med at nyde det så længe det varer. Så den kommende uge begrænser vi os til aktiviteter tirsdag og onsdag - tirsdag med A/B certifikat kursus og sæson afslutningen på Tech4Fun. Onsdag er der Almindelig mødeaften - godt at køleskabet er fyldt op :-).

  

Sommertiden er lige om lidt - men der skal jo også ske noget efter. Og noget af det kan du se i vores aktivitets oversigt her på hjemmesiden der nu er blevet opdateret helt frem mod årsskiftet. Et par huller er der stadig men bestyrelsen arbejder på at få dem fyldt ud med noget spændende og interessant - så du kan godt begynde at glæde dig :-). 

      

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også radioamatører mødes.

     

4. juni 2017

Nyhederne for uge 22 - Nu nærmere vi os hastigt sommerferien og i denne uge var der sæsonafslutning for vores Tech4Fun aktiviteter. Og der blev virkeligt gået til tasterne for at få de små robotter programmeret, så de helt selv kan kører rundt uden at ramme diverse forhindringer. Selvfølgelig er der lidt plads til forbedringer, men de kom alle sammen til at virke, og skulle der nu komme et par dage med regnvejr i sommerferien, er der jo god tid til at tilføje lidt mere, så de kører perfekt når vi starter med Tech4Fun igen til september.

 

Onsdag var der Almindelig mødeaften uden noget særligt på programmet, men vi fik da snakket om nogle af de kommende aktiviteter, "udbenet" et par overskuds pc'er, sorteret nogle QSL-kort og kikket lidt på hovedantenneomskifteren som gav

op efter mange års tro tjeneste, med at vælge den helt rigtige antenne. Godt at den er hjemmelavet - så skal den bare loddes fra hinanden og ha' skiftet koblingen.

    

Den kommende uge slutter vores A/B certifikat kursus - tirsdag gennemgås formlerne en sidste gang, inden Radioprøven næste søndag. Den afholdes i forbindelse med vores D-certifikat weekend kursus. Onsdag har vi planlagt årets Grillaften nede i skolegården - og ja, vejrudsigten lover ikke for godt, men lad os se hvad der sker og om ikke andet kan vi jo nyde de store saftige HamDay pølser i sikker tørvejr under halvtaget. Så ingen grund til at blive hjemme og sidde og hører på at maven knurrer.   

Skulle det uheldige nu ske at man får spist et par pølser for meget og man kommer til at føle sig lidt oppustet, har vi selvfølgelig også råd for det  Man deltager bare i torsdagens Rævejagt - den afvikles i Esbjerg Østskov og mødestedet er på parkeringspladsen ved Grønnegårdsvej (Bålhytten), 6705 Esbjerg Ø. Første signal udsendes kl.18.30 - men er det første gang du skal prøve, skal du være der senest kl.18.00 - så der er tid til lidt instruktion og lån af det nødvendige udstyr.

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - og god held til prøvedeltagerne næste søndag.

     

11. juni 2017

Nyhederne for uge 23 - Der skal mere end lidt vind og regnvejr til at stoppe vores aktiviteter - det blev endnu engang slået fast onsdag aften i afdelingen, hvor årets Grillaften ikke ligefrem blev tilsmilet med flot sommervejr. De store lækre pølser smagte måske endda lidt bedre - i hvert fald var der kun to tilbage, da alle havde fået fyldt maverne og forsamlingen forflyttede sig til vores mødelokaler for at få varmen i de pølser der normalt er gemt i lommerne - og det lykkedes uden problemer.

    

Torsdag aften kunne man så løbe de mange ekstra kilo af igen i sæsonens 5. Rævejagt om Afdelingsmesterskabet . Løbet var denne gang i Esbjerg Østskov og dagens vinder blev Thomas , OZ1TDS med Villy, OZ6KH på anden pladsen - ræven var denne gang Bjarne, OZ1CWP. Vejret var ikke blevet meget

bedre end det var onsdag, så alle deltagere var godt gennemblødte da de nåede målstregen og kunne nyde lidt varm kaffe og kage :-). Næste rævejagt er allerede nu på torsdag kl.18.30 hvor de små og godt gemte sendere jages i Marbæk plantage område Nord. Mødestedet er på parkeringspladsen ved Marbæk gård. Som altid er alle velkomne til at komme ud og prøve at jage med - bare man er der senest kl.18.00 så der er tid til lidt instruktion og lån af det nødvendige udstyr.

      

Udover rævejagten torsdag byder den kommende uge - onsdag på sæsonens absolut sidste Almindelige mødeaften, inden vi går over til det meget uformelle Sommeråbent for medlemmer og ikke mindst turister der holder ferie her på Guldkysten.

      

Resultatet af dagens Radioprøve her i Esbjerg skal vi da også lige ha' med. Der var denne gang 5 deltagere og som det ser ud giver det et A, et B og et D-certifikat. Vi håber Energistyrelsen kommer frem til mindst samme resultat - og ønsker de heldige tillykke med resultatet, og velkommen på frekvenserne.

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi næsten er klar til sommerens aktiviteter.

    

18. juni 2017

Nyhederne for uge 24 - Denne uge i afdelingsregi var det endnu engang muligt at få lidt frisk luft og motion - der var Rævejagt i Marbæk plantage - i det fine sommervejr torsdag aften. Vinderen blev denne gang Bjarne, OZ1CWP med Thomas, OZ1TDS på anden pladsen. Rævene var udlagt af Villy, OZ6KH der virkelig havde gjort sig umage med at finde nogle gode gemmesteder, der ikke bare sådan lige kunne pejles. Men det skal jo heller ikke være lige let hver gang og det gav så lidt ekstra appetit til Anette, OZ1BCC's hjemmebagte æblekage :-).

   

I det hele taget fyldte Rævejagt en del i denne uge - der var nemlig også fuld gang i byggeriet af en stak nye modtagere, der skal bruges i forbindelse med radioaktiviteterne på den kæmpe store spejderlejr ved Sønderborg i næste måned. Og som vi

hjælper JOTA udvalget med at samle / bygge - så der blev monteret, loddet og kontrolleret i stor stil. Svend, OZ1DYI har været i Odense og har fået en stak QSL-kort med hjem til bl.a. OZ1LDO - OZ1FF - OZ3EB - OZ1BPP - OZ2ZJ - OZ1CWP - OZ4ABH derudover ligger der en del kort klar til afhentning til andre - så husk at kikke i QSL-kassen næste gang du kommer forbi radiorummet i afdelingen.

 

Nu er vi så gået over til Sommer programmet - det betyder at der er åbent hver onsdag aften for medlemmer, gæster og turister i området hele sommeren, men at der ikke er planlagt noget specielt, køleskabet er dog fyldt op og klar til hedebølge. Og helt stille bliver det jo ikke, de næste par måneder:

    

          Mandag d. 19. juni kl.19.30 afvikler vi en Rævejagt for EDR Herning afdelingen - det sker i Marbæk plantage område Nord - mødestedet er på parkeringspladsen bag Marbæk gård.   

         Torsdag d. 29. juni afvikler vi den sidste Rævejagt i kampen om Afdelingsmesterskabet, inden der også her er sommerferie - det sker i Esbjerg Nørreskov kl. 18.30 og mødestedet er på   

         parkeringspladsen ved Erhvervsakademi Sydvest - Rybners på Spangsbjerg Kirkevej.

         I weekenden d. 1.-2. juli deltager vi i EDR's VHF Fieldday - det sker fra en mark i Tjæreborg (helt bestemt hvor vides endnu ikke da det afhænger lidt af hvilke marker der kan bruges til  

         opstilling af alt det store grej. Vil du være med aftales de nærmere detaljer onsdag d. 28. juni i afdelingen.

         Fra d. 14.-16. juli deltager afdelingen med en stand på Europas største messe / udstilling for radioamatører i Friedrichshafen i hal A3.

         Og endelig hjælper vi med udlån og opstilling af bl.a. vores Promotiontrailer og en Towertrailer ved Spejderlejren i Sønderborg - d. 22.-30. juli.

 

Så ja, selvom det er sommerferie sker der nu en hel del alligevel i og omkring EDR Esbjerg afdeling - og du er MEGET velkommen til at deltage eller bare kikke forbi og se hvad der sker.

     

Nyhederne her på hjemmesiden holder nu ferie - og er først tilbage med regelmæssige opdateringer igen i begyndelsen af august.

 

Med ønsket om en God Sommer til alle - på gensyn til ferieaktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling. 

   

13. august 2017

Nyhederne for uge 32 og sommeren 2017 - Så er i gang igen med de planlagte aktiviteter og kan bare se tilbage på endnu en forholdsvis våd ferieperiode. Der har dog også været mange lyspunkter f.eks. har der hele sommeren været et rigtig fint fremmøde til "Sommeråbent" hver onsdag - både fra medlemmer men også turister der lige skulle se hvad vi laver. Der var også vores deltagelse i årets VHF Fieldday fra græsmarken i Tjæreborg - hvordan det gik rent resultatmæssig vides ikke endnu, men vi havde en rigtig hyggelig weekend. Billedet til højre viser en del af mandskabet i fuld gang med at samle den meget lange 6m yagi. Vores signal blev også i år "luftet" på både 2m og 6m - og om ikke andet blev vores "set-up" beundret af de mange besøgende på den store parkeringsplads lige ved siden af :-).

For 12. gang i træk, var vi repræsenteret med en stand i Friedrichshafen - i år dog lidt senere på sæsonen, så der også var plads til en anden messe. Det var der delte meninger om - specielt syntes en af vores venner fra Odense at det var lidt træls. Han var nemlig kørt derned 3 uger for tidlig - på den sædvanlig dato :-). Mange af de folk vi normalt mødes med dernede var der ikke - om det så skyldes ferie med familien vides ikke, men til gengæld var der så mange andre vi kunne handle med og diskutere verdens tilstand.
Sideløbende med messen Hamradio var der også i år messen Maker Faire og det var igen et rigtig godt arrangement hvor man bl.a. kunne opleve et helt mekanisk rock band, robotter i alle afskygninger og en imponerende PromotionTrailer fra det Tyske Videnskabs Ministerium. Det var som altid en stor oplevelse at deltage i dette kæmpe arrangement. Det bliver spændende at se hvem der dukker op næste år - der afholdes messen allerede i begyndelsen af juni så vores gode ven fra Odense har vi for en sikkerhedsskyld udstyret med et lille huskekort til opslagstavlen.     
    
Vores egen PromotionTrailer har været på sommerlejr - sammen med spejderne i Sønderborg. Vi var nede at stille den og den lille TowerTrailer op (selvfølgelig også med et par store HF antenner) så de havde mulighed for at vise hvad man kan med amatørradio.
Folk fra hele landet bemandede aktiviteten - og ja, de havde også deres udfordringer med regnen (og mudderet) men det var vist gået rimeligt, i hvert fald var der over 750 spejdere der gjorde sig fortjent til et JOTA / JOTI mærke - ja, flere bestod endda en Radioprøve dernede og kunne tage hjem med et Amatørradiocertifikat :-)

Nu er vi så i gang igen her i lokalområdet - og der er blevet lagt lidt blødt ud med den første Almindelige mødeaften uden noget særligt på programmet - men allerede dagen efter kunne man få pulsen op i sæsonens første Rævejagt. Det skete i Ål plantage ved Oksbøl - Lars, OZ1HVR er stedkendt så han var ræv, og han havde da også fundet nogle gode gemmesteder der gav jægerne nogle rimelige udfordringer. Jagtens vinder blev Thomas, OZ1TDS med Villy, OZ6KH på anden pladsen. Næste Rævejagt er torsdag d. 24. august i Esbjerg Østskov.

  

Den kommende uge gælder det vores deltagelse i Esbjerg Festuge og ILLW 2017 - det sker igen i år fra den store græsplæne nord for Sædding centeret, hvor vi fredag stiller udstyret op og er aktive frem til søndag eftermiddag. Det kræver selvfølgelig nogle forberedelser - det ordner vi onsdag aften, hvor det nødvendige udstyr skal pakkes og gøres klart. Vil du være med eller bare se hvad der sker er du meget velkommen - kik forbi i afdelingen (onsdag) eller ude ved centeret - lørdag og søndag.

  

Den første opdatering her efter feriepausen har desværre trukket lidt ud - det skyldes at vores hjemmeside efterhånden er blevet for stor. Altså det gamle system kan ikke rigtigt håndtere de mange tusinde filer du kan se her on-line. Engang i mellem er der forskel på hvad der ligger på webhotellet og på redaktionens computer - de skal så lige synkroniseres. Og det er godt nok noget der tager tid...... Vi håber at de fleste sider igen alle sammen er aktive - og så arbejder vi videre med en helt ny side :-).

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - eller til Festuge / ILLW ved Sædding centeret.

     

21. august 2017

Nyhederne for uge 33 - Ja, det er jo ikke fordi redaktionen har tænkt sig at lave om på den sædvanlige søndags opdatering, af nyhederne omkring aktiviteterne i Esbjerg. Men den nu forgange weekend var vi igen travlt beskæftiget med vores deltagelse i ILLW og Esbjerg Festuge - igen i år fra græsplænen nord for Sædding centeret. Vejret var bestemt ikke med os - dels gav det lidt udfordringer med at holde døren lukket til vores trailer (så vi ikke fik alt for meget regnvand ind) men der var jo heller ikke ligefrem noget det fik ret mange til at kikke forbi og se hvad vi kan tilbyde. Et par unge knægte "gik dog i fælden" lørdag eftermiddag og de fik hver især bygget den lille LED rollator - med hjælp fra bl.a. Thomas, OZ1TDS som det ses på ugens billede. Især Svend, OZ1DYI var meget aktiv ved radioen og der kom masser af spændende kontakter i loggen så helt forgæves

var det bestemt ikke at vi brugte et par dage med Amatørradio og Tech4Fun ved Sædding centeret - og hvem ved, men vi er nok tilbage igen i 2018. Tak til Sædding centeret for husly og hjælpsomheden. Udover weekendens arrangement - og forberedelserne dertil skete der ikke det store i afdelingen - men et par interesserede og måske nye medlemmer kikkede forbi onsdag aften - så det er absolut ikke spildt at vi udnytter alle muligheder og gør opmærksom på mulighederne i vores forening :-).

  

Den kommende uge - ja, mandag aften er allerede blevet brugt på at rydde lidt op og sætte på plads efter ILLW. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet, men årets HF Fieldday er jo lige om lidt og det var måske passende at vi fik set på hvilke marker der er blevet høstet og ser ud som om vi kan kører på dem med almindelige biler. Torsdag er der Rævejagt - denne gang i Esbjerg Østskov - mødestedet er på parkeringspladsen ved Grønnegårdsvej (Bålhytten), 6705 Esbjerg Ø og første udsendelse fra rævene sker kl.18.30 (og er årets sidste aftenjagt).

Vil du prøve at være med er du meget velkommen - bare du er der senest kl.18.00, så der er tid til at låne det nødvendige grej og eventuelt få lidt instruktion.

   

I den forgange uge kunne vores landsforening fejre 90år jubilæum - også her fra det vestjyske, skal der selvfølgelig lyde et MEGET stort Tillykke med Dagen. Det er glædeligt at det endelig går fremad med fornyelsen og de nye initiativer, der vil sikre foreningens fremtid. Der er stadig en del at gøre inden det hele er "ryddet pænt op" og de sidste rester af forældet tankegang er fjernet, men kursen er lagt - og det kunne jo ikke være mere positivt :-) - endnu en gang tillykke til EDR - vores landsforening.

     

På gensyn til nye aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling.

      

27. august 2017

Nyhederne for uge 34 - Onsdag aften var der Almindelig mødeaften uden noget på forhånd planlagt - men der var jo også nok at snakke om - bl.a. vores deltagelse i ILLW og en lille beretning fra dem der havde være i Odense til jubilæum. Torsdag var der Rævejagt, denne gang blev der jaget i Esbjerg Østskov. Thomas, OZ1TDS ser ud til at ha' fundet formen i år i hvert fald blev han igen nr. 1, med Villy, OZ6KH på anden pladsen. Rævene var godt gemt af Anette, OZ1BCC der havde fundet nogle rigtig gode gemmesteder :-). Det var så årets sidste aften jagt - næste rævejagt er lørdag d. 16. september i Marbæk Syd. Første ræv sender kl. 13.00 og mødestedet er på parkeringspladsen ved Bopladsvej - hvis du skulle få lyst til at være med ?

   

Ugens billede er taget i 2015 og viser en del af vores HF

Fielddaystation  opstillet i Tjæreborg - og HF Fieldday er det eneste på programmet den kommende uge. Der er jo rigtig mange ting der skal ordnes når vi ruller det store grej frem - ja, bare det at finde en passende mark (uden majs og alt for meget mudder) kan godt være en udfordring. Men det skal nu nok lykkedes - det plejer det :-) - og en vis rutine er der da opbygget.

Onsdag aften planlægger vi hvem der gør hvad og hvornår, og starter med at pakke det grej der skal med. Vi starter fredag aften med at kører grejet frem og stille op - det fortsætter så lørdag formiddag så vi forhåbentlig er klar til starten kl.13.00 UTC (kl.15.00 dansk sommertid) - og de 24 timers konkurrence. Vil du være med vil det være rigtig godt hvis du kunne komme i afdelingen onsdag (eller give besked). Der er god brug for alle der på en eller anden måde vil være med til en fantastisk weekend - så hold dig ikke tilbage.

Vil du bare se hvad der sker, er du også meget velkommen på vores portable super station - en helt præcis adresse er der ikke - men kør mod Ribe på motortrafikvejen, og se dig omkring ved Tjæreborg - så skal du nok få øje på de prægtige antenner :-)

    

På gensyn til Fieldday aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling.

    

4. september 2017

Nyhederne for uge 35 - Ja, det er jo med at udnytte de sjældne sommerdage med godt vejr (og så er vi vist endda allerede gået over til efteråret). Den nu forgange weekend rullede vi alt det store grej ud og "luftede" afdelingens kaldesignal i årets HF Fieldday fra en af de eneste tilbageværende marker i Tjæreborg, hvor der ikke er sået majs. Den var ikke helt så synlig som vi plejer, men stubmarken var ellers ganske fin til formålet. Hvordan gik det så - ja, rent resultatmæssigt gik det nok som det plejer - med en forventet placering i top 5 :-). Maden - jo den kunne der heller ikke klages over, med Kurt, OZ4AFQs grillstegte mørbrad svøbt i bacon og med hjemmelavet kartoffelsalat. Vejret jo det var rigtig fint - høj sol, kun lidt vind og måske vigtigst så skulle vi ikke bøvle med regn (og senere mudder).

Eneste punkt hvor det kunne være lidt bedre er endnu et par

operatører - men det kommer nok med tiden og efterhånden som solpletterne forsvinder kan vi jo nok sparer den ene station væk. Nå, det ser vi nærmere på inden det går løs næste gang - men i hvert fald en stor tak til alle deltagere og besøgende for endnu en fantastisk weekend i Tjæreborg Enge.

    

Denne uge er allerede godt i gang - og her til aften blev det første udstyr gjort rent og sat på plads igen. I morgen tirsdag holder vi Informationsmøde for opstart af et nyt Tech4Fun begynder hold.

Og onsdag er der Almindelig mødeaften - uden noget specielt på programmet - men der er nok at gå i gang med, når det gælder oprydning efter HF Fieldday.............:-)

    

På gensyn til aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling.

    

10. september 2017

Nyhederne for uge 36 - Oprydningen efter de udendørsaktiviteter er som omtalt i sidste uge i fuld gang. Og der er nok at gå i gang med - bare til HF Fieldday havde vi mere end 800m kabel af forskellige udførelse i brug - som vi lige skal ha´ checket og eventuelt repareret, inden det kan sættes på plads og være klar til næste gang. Derudover er der så lamper, styrebokse, osv. der også lige skal gøres klar - så der er da arbejde til et stykke tid :-).

  

Denne uge i afdelingen var der tirsdag informationsaften for opstart af et nyt Tech4Fun hold - og det starter selvfølgelig op, selv om der godt kunne være lige et par stykker mere på holdet. Men vi har været lidt tilbageholdende med reklame efter vi har hørt hvor mange der står på venteliste rundt omkring ved byens

andre tekniske fritidstilbud  - for selv om vi da gerne vil, kan vi ikke håndtere flere hundrede nye deltagere, og vi vil være meget kede af at skulle til at arbejde med ventelister for at være med. Ugens billede viser projekter for det gamle Tech4Fun hold - altså dem der efterhånden har lidt erfaring med hvordan man gør - en 6 akslet robotarm vi skal ha´ bygget og programmet til at lave forskellige ting.

    

Onsdag var der Almindelig mødeaften - her fik vi sat det mest af grejet til igen i radiorummet. Så nu er det da i hvert fald muligt at bruge HF stationen. Tilslutningen af alle de andre radioer følger snarest. Svend, OZ1DYI havde igen travlt med sorteringen af vores mange QSL-kort - og fandt denne gang bl.a. nogle gamle 1296MHz kort vi helt havde glemt :-).

      

Den kommende uge starter vi så op med Tech4Fun aktiviteterne tirsdag aften, onsdag er der foredrag hvor Lasse, OZ1LN kommer og fortæller om "Fra AM til DMR på VHF og UHF" et foredrag han også præsenterede på jubilæumsdagen i Odense i sidste måned. Var du ikke i Odense og vil du gerne hører om udviklingen, er der altså nu en ny mulighed - også selvom du måske ikke er medlem er du meget velkommen til at deltage - foredraget starter kl.20.00. Lørdag er det igen blevet tid til Rævejagt - denne gang i Marbæk plantage område Syd med start og mål på parkeringspladsen på Bopladsvej. Første udsendelse fra rævene sker kl. 13.00, og som altid er alle velkommen til at deltage, bare du er der mindst en halv time før, hvis du skal låne noget grej og ha´ lidt instruktion.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de mange forskellige muligheder.

       

17. september 2017

Nyhederne for uge 37 - Denne uges "tilløbsstykke" i afdelingen var onsdagens foredrag med Lasse, OZ1LN - der fortalte om udviklingen på VHF og UHF gennem de sidste 50år.Med titlen "Fra AM til DMR på VHF og UHF" var der et tilbageblik på de hjemmebyggede AM-stationer i 1960'erne og helt frem til de moderne programmerbare DMR-stationer. Og der er godt nok sket meget og mulighederne har aldrig været større - en del klager godt nok over at der ikke er så meget liv på de gamle analoge repeatere længere - men tæller man aktiviteten med på de forskellige digitale muligheder er der nok ikke sket den store tilbagegang. Tak til Lasse, OZ1LN for en meget interessant aften.   

Lørdag var der Rævejagt i Marbæk plantage. Vejret var i modsætning til vejret i Esbjerg centrum ganske udmærket og

tørt.Bjarne, OZ1CWP var denne gang hurtigst rundt i skoven, mens Thomas, OZ1TDS klarede 2. pladsen - det betyder at Thomas ikke længere kan indhentes på point og dermed er Afdelingsmester 2017. Et stort tillykke med resultatet til Thomas, OZ1TDS. Efter jagten på de små sendere - som var udlagt af Villy, OZ6KH var der hjemmelavet æblekage a la Anette, OZ1BCC :-).

Næste Rævejagt er lørdag d. 7.oktober også i Marbæk - jagten d. 30. september er udsat, da den falder sammen med et arrangement vi er med i på Hovedbiblioteket. Hvornår denne jagt kan passes ind i kalenderen meddeles snarest.

   

Den kommende uge i afdelingen er der på programmet kun Almindelig mødeaften onsdag - men mon ikke der også er uofficielle aktiviteter mandag aften på værkstedet :-).

      

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor der også er plads til det ikke planlagte :-)

   

24. september 2017

Nyhederne for uge 38 - En for engang skyld lidt rolig uge i afdelingen hvor der kun var planlagt noget onsdag aften - og det var Almindelig mødeaften uden de store nye landvindinger.

Til gengæld lykkedes det at lave en aftale om et besøg på den store satellitstation - Teleport Blåvand.

Og det sker allerede onsdag d. 11.oktober kl.19.00 og er kun for medlemmer der tilmelder sig senest d. 4. oktober, i afdelingen eller via: info@oz5esb.dk

Vi har arbejdet længe på at kunne komme indenfor hegnet og se hvad der egentlig gemmer sig i de røde bygninger - eller kikke lidt nærmere på de kæmpestore parabolantenner der søger for kommunikation med hele verden. Er du også lidt nysgerrig, så skynd dig at tilmelde dig - vi arrangere fælleskørsel fra afdelingen kl.18.00 eller man kan kører selv.  

    

Efter en rolig uge er der noget mere travlhed i den kommende - mandag starter vi igen med officielt åbent på værkstedet fra kl.19.00 til 21.00. Tirsdag er der Tech4Fun hvor der stadig er muligheder for at være med for helt nye deltagere. Onsdag gør vi klar til Maker Event - lørdag på Hovedbiblioteket i Nørregade. Vi skal ha¨ pakket det hele sammen, så vi er klar til at stille op fredag aften. Lørdag fra kl.10.00 åbner dørene så til bl.a. vores informationsstand - og vi håber at rigtig mange interesserede kikker forbi og ser på alle mulighederne for en kreativ fritidsinteresse i Esbjerg - det slutter igen kl.14.00 - så der kommer forhåbentlig tryk på i de 4 timer :-).

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling eller måske på hovedbiblioteket på lørdag ?

     

1. oktober 2017

Nyhederne for uge 39 - Denne uge var der igen travlt - mandag aften på værkstedet hvor det sidste til Maker Event skulle gøres klar. Tirsdag var der Tech4Fun og onsdag fik vi fundet det sidste der skulle med til lørdagens arrangement. Torsdag fik vi sammen med spejderne lavet en plan for årets JOTA - som bliver en gentagelse af sidste års succes i Marbæk plantage. Fredag stillede vi op i det store samlingsområde på Hovedbiblioteket i Nørregade - og så endelig lørdag hvor der var inviteret til Maker Event 2017. Vi ankom kl.08.00 og gik straks i gang med opstillingen af det sidste inden dørene officielt åbnede kl.10.00. Som også sidste år gik det lidt roligt i starten - men hurtigt var der mange mennesker at snakke med og vi kunne godt ha' brugt lidt mere bordplads til vores loddeaktivitet hvor der hele tiden var kø. JyskeVestkysten - den lokale avis var også forbi - klik på linket

og læs den fine artikel om lørdagens event og vores stand. Arrangementet sluttede allerede igen kl.14.00 men der gik nu næsten en halv time mere inden de sidste havde fået liv i deres lille "Blink Fætter", og var klar til at tage hjem. Oprydningen gik hurtigt og kl.15.30 var det hele læsset af i afdelingen igen. Endnu en rigtig god dag hvor vi mødte mange mennesker der kunne være interesseret i vores hobby og aktiviteter - en stor tak til Hovedbiblioteket for hjælp og god forplejning - vi er helt sikkert også med en anden gang.

    

Den kommende uge er der åbent i værkstedet mandag aften - onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet - altså udover at det også er sidste frist for tilmelding til besøget på Teleport Blåvand - som beskrevet i sidste uge. Lørdag er der Rævejagt - denne gang i Marbæk plantage område Syd. Første signal udsendes kl.13.00 så kom i god tid hvis du vil prøve at være med. Mødestedet er på parkeringspladsen på Bopladsvej - og alle kan være med :-).

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor det sker.

     

8. oktober 2017

Nyhederne for uge 40 - Lørdagens Rævejagt tegnede til at blive en temmelig våd affære og det kunne ses på deltagerlisten. Dagens vinder blev Bjarne, OZ1CWP med Villy, OZ6KH på anden pladsen. Rævene (placeringen kan ses på ugens billede) var denne gang udlagt af Thomas, OZ1TDS og Rie - og de havde meget flinkt sørget for at sprede dem godt, så jægerne rigtigt kunne nyde de flotte efterårs farver i det meste af området - og de godt mudrede stier. Næste Rævejagt er allerede næste lørdag den 14. oktober, mødestedet er parkeringspladsen ved Rybners (på Spangsbjerg Kirkevej). Første ræv sender kl. 13.00.og Henrik, OZ1HBM og Finn, OZ1IJS lægger ræve ud - så kan man jo håbe på tørvejr

og høj sol. Ellers denne uge i afdelingen blev der traditionen tro arbejdet med forskellige projekter på værkstedet mandag aften - det største er et evigt tilbagevende projekt - oprydning efter aktiviteter - og det er vel ikke så dårligt, og meget bedre end at tørre støv af :-). Onsdag var der Almindelig mødeaften - snakken gik lystigt, der var gang i HF stationen og endnu en stak QSL-kort blev sorteret.

  

Den kommende uge fortsætter arbejdet på værkstedet mandag aften. Tirsdag er der Tech4Fun - og der er stadig ledige pladser på det nye hold, hvis du skulle kende nogen omkring 11år der kunne tænke sig at være med - vi starter kl.18.00. Onsdag skal vi på udflugt til Teleport Blåvand - så afdelingen er lukket. Besøget starter kl. 19.00 på Fyrvej 38, 6857 Blåvand. Vi arrangere fælleskørsel fra afdelingen og vi kører kl. 18.00 - men nogen bor jo sæt på, så man må også gerne kører derud direkte. Parkere venligst ved Blåvand radios gamle hovedbygning.

Næste lørdag er der som skrevet ovenfor Rævejagt - men der er også HF-contest når årets Scandinavian Activity Contest SSB går i luften. SAC er en 24timers contest og vi starter kl.14.00 - vil du være med så giv besked til info@ozesb.dk senest onsdag, og fortæl hvornår du gerne vil fylde kontakter i loggen. Torsdag og fredag sker der indtil videre ikke noget i afdelingen i denne uge :-).

  

På gensyn til forskellige aktiviteter - med EDR Esbjerg afdeling.

    

15. oktober 2017

Nyhederne for uge 41 - Igen en uge med mange forskellige aktiviteter i afdeling - højdepunktet var dog onsdagens besøg på Blaavand Teleport hvor vi fik lejlighed til at komme helt tæt på de imponerende store parabol antenner og hører om teknikken der sørger for kommunikation med f.eks. de store krydstogtskibe eller folk i verdens brændpunkter. Vi var i alt 20 deltagere der havde taget turen til Blåvand og det var bestemt turen værd - et anlæg i den størrelse er jo ikke noget man finder ret mange steder i verden og det var meget interessant at se og hører hvordan man styrer det hele. Arne og Per viste rundt og kunne fortælle alle detaljer om anlæggets mange dele - de havde også rigget en skibsantenne til, så vi kunne se det imponerende mekanik, der hele tiden holden den rigtige position på antennen - uanset hvor høj søgangen måtte være. Mange tak til Arne og Per for rundvisningen

og en meget interessant aften - vi håber vi må komme forbi en anden gang - måske for at hente noget overskudsgrej :-)

   

En anden af ugens aktiviteter var lørdagens Rævejagt i Esbjerg Nørreskov. Vinder blev Bjarne, OZ1CWP med Thomas, OZ1TDS på anden pladsen. Rævene var denne gang udlagt af Finn, OZ1IJS og Henrik, OZ1HBM - og man kunne ikke mærke at det var første gang, at de havde ansvaret for at gemme de små sendere - det lykkedes i første forsøg :-). Næste Rævejagt er lørdag d. 4. november. Her i weekenden er vi med i SAC contesten - og ja, forholdene lørdag var i hvert fald ikke særlig gode, men vi kan jo håbe det bliver lidt bedre i dag søndag inden det slutter kl. 12.00 UTC.

       

Den kommende uge er der Efterårsferie for de skolesøgende - men det er også tid for årets JOTA. Der er vi med fra spejderhytten "Pløk" i Marbæk - ligesom sidste år. Og det tegner til at blive en rigtig god weekend - 41 spejdere og 19 ledere er tilmeldt til en weekend med radio, rævejagt og elektronik bygning. Vi starter med opstilling af grej fredag eftermiddag - og kører så hele weekenden på 20 og 80m med kaldesignalet OZ4DSR. Du er selvfølgelig meget velkommen til at kalde ind hvis du hører os. Vi regner med at pakke sammen igen søndag eftermiddag efter kl.14.00. Udover JOTA er der i efterårsferien selvfølgelig åbent på værkstedet mandag aften, og onsdag er der Almindelig mødeaften - uden noget specielt planlagt - altså ud over at vi skal ha´ pakket alt det grej sammen, vi skal bruge til JOTA.

     

I denne uge blev resultatet af årets HF Fieldday offentliggjort - og i klasse A lykkedes det igen afdelingens contest hold at hente en hæderlig 2. plads i det samlede resultat blandt landets aktive afdelingsstationer. Det kan man vist kun ønske holdet tillykke med - og så håbe at det næste gang lykkedes at tage 1. pladsen :-).

  

På gensyn til aktiviteterne i den kommende uge - med EDR Esbjerg afdeling. 

   

22. oktober 2017

Nyhederne for uge 42 - JOTA var ugens højdepunkt :-)

Vi startede fredag eftermiddag med opstilling af det store grej vi havde slæbt med til Marbæk - en af de store TrailerTowere, en 3 element yagi til 14MHz og en dipol til 3,7MHz. Indenfor en radiostation med alt hvad hjertet kan begærer og udstyr til Rævejagt og elektronik bygning. Spejderne var mødt talstærkt frem - 41 unge og 19 ledere sørgede virkelig for at der var liv i Hytten. Lørdag morgen efter flaghejsningen gik det for alvor løs ved radioen, i skoven blev der fundet ræve og i et stort lokale blev der bygget små robotter. Om aftenen / natten var der radioløb hvor man skulle finde rundt og løse forskellige opgaver ved hjælp af små håndradioer. Foruden dette var der også muligheder med JOTI - men det gik for de fleste vist ud på at "sænke slagskibe" :-) Det var igen et rigtig godt arrangement og det var glædeligt at se

en del der også har været med tidligere. Vi glæder os allerede til næste år - selv om vi nu er ved at nå maksimum, for hvor mange der kan være i den største spejderhytte i Esbjerg området.

    

Den kommende uge i EDR Esbjerg afdeling - mandag skal vi ha' ordnet grejet og sat på plads efter JOTA. Tirsdag fortsætter vi arbejdet med de unge i Tech4Fun, og onsdag orientere Kjeld, OZ1FF  om hvad der skete og blev besluttet på årets Repræsentantskabsmøde (RM) i landsforeningen EDR. Man bør jo ikke løbe med rygter - så kom i afdelingen og få alle de rigtige informationer om den fremtidige retningen for hvordan foreningen skal ledes og om hvilke aktiviteter man regner med at drosle ned - og hvilke aktiviteter der skal opprioriteres.

 

Vi fortsætter ved radioen næste weekend - der er CQWW DX SSB contest - og ja, selv om folk også har en masse andre ting der skal passes, vil vi lufte vores kaldesignal i årets største contest.

Vil du være med så aftales hvordan og hvorledes på onsdag i afdelingen.

    

På gensyn til nye aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling.

    

29. oktober 2017

Nyhederne for uge 43 - Man skal handle når muligheden byder sig og i denne uge betyder det så at afdelingen er kommet i besiddelse af en 5m parabolantenne :-). Ja, nu rabler det da vist helt, er der nok nogen der mener - men der er god mening med galskaben. En parabolantenne i den kaliber hænger jo "ikke på træerne" og vil være et fantastisk aktiv for nye aktiviteter, når vi har et sted at stille den op - det har vi ikke lige nu - og så må vi jo bare ha' den på lager indtil. Historien kort er at Verner, OZ5TG ved Horsens har fået en ny lidt mindre parabol og bare ville skrotte den gamle !!! - det ville jo være en skam. Inden parabolen "landede" i Horsens blev den brugt af TV2 i Odense - og nu skal den så til Esbjerg. Altså vi skal bare ha' den hentet hjem - og det skal ske inden for den allernærmeste fremtid. Heldigvis kan den skilles ad så den kun er 2,5m høj  og kan

transporteres på en autotrailer - så det burde jo ikke være et problem for en 3-4 friske fyre :-) . Vil du hjælpe med et hente den hører Jan, OZ1INN gerne nærmere fra dig.

   

Ellers i denne uge blev der mandag ryddet op efter sidste weekends JOTA, tirsdag blev der igen programmeret robotter med Tech4Fun. Onsdag orienterede Kjeld, OZ1FF om forløbet af årets RM møde i Odense. En på næsten alle områder glædelig beretning om at landsforeningens "sort seere" er sat udenfor indflydelse, nye tiltag som f.eks. overtagelse af certifikat administrationen fra Energistyrelsen, og at der nu endelig er taget beslutning om at strukturere foreningen så det også kan fungere i virkeligheden. Fremtiden for Landsforeningen EDR tegner lysere end den har gjort i mange år, og nu er der i hvert fald ikke ingen saglige begrundelser for ikke at være medlem, og støtte op om en stærk organisation der arbejder for vores interesser.

Ugens aktiviteter slutter her i weekenden hvor vi er med i CQWW DX SSB contesten - lørdag var der efter solpletternes antal rigtig gode forhold - og der kunne let køres en 3-4 QSO'er i minuttet :-)

- vi må se hvad det bliver til i dag - eller om dagen skal gå med at rydde op efter nattens blæsevejr.  

   

Den kommende uge fortsætter vi arbejdet på værkstedet mandag aften  - gulvet og bordene er næsten ryddet for skrammel (et læs røg på genbrugspladsen i går) så det går igen fremad :-). Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt, og ugens aktiviteter slutter lørdag med endnu en Rævejagt - denne gang i Esbjerg Østskov - mødestedet er på parkeringspladsen ved Grønnegårdsvej (Bålhytten), 6705 Esbjerg Ø. Og første signal udsendes kl.13.00 - vil du prøve at deltage skal du være der senest kl.12.30 for lån af det nødvendige grej.

Søndag sker der også noget for radioamatører - der er der ATF (Amatør Træf Fyn) i Odense - så måske der kunne aftales noget fælles transport til dette arrangement - onsdag aften.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med MEGET store planer for fremtiden :-)

   

5. november 2017

Nyhederne for uge 44 - Igen i denne uge lidt forsinkede, men redaktionen skulle jo ligesom en del af afdelingens medlemmer lige en tur til Odense og ATF 2017, for at se om der kunne gøres en god handel samt selvfølgelig for at møde en masse venner og bekendte. Og der blev både handlet (dårligt plads til mere i bilen) og trykket hænder (må nok gå en handskestørrelse ned i morgen) - men igen en rigtig god dag på Fyn :-)

I denne uge i afdelingen var det lidt roligt - efter en lang periode med fuld fart på. Mandag fik vi efterset rotoren til den lille TrailerTower, repareret en styreboks og ryddet lidt mere op på de ting der fylder gulvet. Onsdag var der Almindelig mødeaften her blev der bl.a. sorteret QSL-kort til bureauet, snakket arduino program til servostyring og aftalt nærmere om turen til Odense.

Lørdag blev årets næstsidste Rævejagt afviklet i den regnvåde

Esbjerg Østskov. Dagens vinder blev Villy, OZ6KH med Bjarne, OZ1CWP på anden pladsen - rævene var denne gang gemt af Thomas, OZ1TDS og Rie der hvad sørget for at jægerne fik set mest muligt af skoven - endda med mulighed for et forfriskende fodbad / mudderbad undervejs :-).

Næste - og årets sidste Rævejagt er lørdag d. 18. november. Og som sædvanligt gøres der lidt ekstra ud af Finalejagten i Marbæk plantage. Derfor vil du være med, må du meget gerne give Bjarne, OZ1CWP besked (senest onsdag d. 15. november) så der kan blive købt rigtigt ind af de gode sager. 

  

Den kommende uge fortsætter vi arbejdet på værkstedet. Tirsdag er der Tech4Fun og onsdag er der Almindelig mødeaften. Vi havde godt nok en aftale om et foredrag men det må desværre vente da foredragsholderen er optaget af andre opgaver. Så vi må nøjes med hinandens selskab - og måske gøre lidt grej klar til afhentning af den store parabolantenne. Den skal vi ha´ hentet næste søndag og flyttet til Esbjerg - og ja, skulle du kende et godt sted hvor den kan stå på lager et stykke tid hører Jan, OZ1INN meget gerne nærmere.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi ser på muligheder og ikke begrænsninger :-)  

      

12. november 2017

Nyhederne for uge 45 - I dag søndag fik vi skilt den store parabol antenne i Horsens og fragtet den hjem til Esbjerg. Lidt en opgave - den er trods alt temmelig stor. Bjarne, OZ1CWP og Verner, OZ5TG står på billedet foran den ene halvdel og det fortælle vist hel godt at det er en "ordentlig fætter" :-). Antennen er nu sat på lager til vi (forhåbentlig snart) finder et sted den kan opstilles sammen med alt det andet fantastiske grej vi har fået fingre i.

    

Ellers forløb ugen som planlagt - mandag aften var der aktivitet på værkstedet hvor bl.a. en 1GHz spectrumanalyser købt på ATF blev afprøvet. Også en nyerhvervet gravermaskine blev afprøvet - til fuld tilfredshed - så nu skal der rigtig mærkes grej, og spectrum  analyseren bliver nok tilføjet "instrument parken" i radiorummet.

Tirsdag lagde Tech4fun holdet sidste hånd på de små kørende robotter - og tiden er nu kommet til at vi skal i gang med bygning og programmering af robot arme - det bliver en spændende vinter. Onsdag var der Almindelig mødeaften hvor bl.a. oplevelserne i Odense blev livligt debatteret, og enkelte nyanskaffelser vist frem.

   

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet  mandag aften, onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt - men værkstedet er fuld af store jernkonstruktioner vi skal se om ikke vi kan få presset ind på kælderdepotet. Ugen slutter med årets Finale Rævejagt i Marbæk plantage - lørdag eftermiddag. Mødestedet er på parkeringspladsen ved Marbæk gård og kl.13.00 starter de små sendere. Efter jagten fejres sæson afslutningen på behørig vis med bl.a. varm kakao og lune æbleskiver - derfor vil Bjarne, OZ1CWP meget gerne vide hvor mange der kommer - så han kan købe passende ind. Og skulle du ha' fået lyst til at prøve er du meget velkommen til at deltage - bare du lige fortæller at du kommer og at du er der senest kl.12.30 - så der er tid til at låne det rigtige grej og få lidt instruktion i hvordan man gør - så er du også godt rustet til starten på den nye sæson i 2018.  

   

På  gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med det absolut største fuglebad :-)

    

19. november 2017

Nyhederne for uge 46 - Lørdag var det blevet tid for årets Finale Rævejagt, og efter endnu en rimelig velbesøgt jagtsæson blev afslutningen fejret på behørig vis, med lidt ekstra godt til maven inden sendere og modtagere nu kan holde pause til engang i foråret 2018. Vinder af lørdagens jagt blev Villy, OZ6KH med Anette, OZ1BCC på anden pladsen - rævene var udlagt af Thomas, OZ1TDS og Rie. På ugens billede ses en del af deltagerne under indtagelse af dejlig varm Cocio kakaomælk og lune æbleskiver mm. - endnu en god grund til at deltage :-).

I det samlede resultat for 2017 og de individuelt 10 bedste jagter blev årets Afdelingsmester - Thomas, OZ1TDS. Anden pladsen gik til Bjarne, OZ1CWP og tredje pladsen gik til Villy, OZ6KH. Et stort TILLYKKE til jer alle - og om ikke før så på gensyn i skove / plantager i 2018.

Ellers ikke det store at berette fra denne uges aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling. Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag aften, hvor vi skal ha' set lidt på den sidste tids mange nye pakker fra udlandet med elektronik byggesæt og også ha' fundet lidt frem til Vinterauktionen. Tirsdag er der Tech4Fun hvor det gælder servo-programmering.

Onsdag er der auktion - årets VinterAuktion over diverse overskudsgrejer. Så har du noget liggende der bare fylder op, så tag det med og få det byttet ud med noget du måske bedre kan bruge eller byttet til et lille bidrag til "Black Friday" tilbuddene. Indlevering af effekter kan ske fra kl.19.00 - husk tydelig mærkning med kaldesignal eller navn og eventuel mindstepris.

Auktionen starter kl. 20.00 og alle er velkommen - som købere / sælgere uanset medlemskab. 

   

Fredag er der bestyrelsesmøde - så er der noget du mener bestyrelsen skal behandle er du velkommen til at kontakte formanden eller din personlige favorit repræsentant :-).

Ugen slutter med opsætning af vores juletræ i antennemasten - de første forespørgsler er allerede kommet om hvornår det sker - og det kunne måske hjælpe lidt på den yderst mangelfulde belysning af den kommunale parkeringsplads. 

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor der også kan gøres en god handel.

    

26. november 2017

Nyhederne for uge 47 - Igen en uge med næsten fuldt program. Mandagens værkstedsaften blev brugt i vores kælderdepot hvor der blev ryddet op og sat på plads - det var godt nok tiltrængt og vi er heller ikke færdige endnu, men det hjælper. Tirsdag aften var der Tech4Fun hvor vi dog startede med at "bjærge" den ene ende af vores 160m dipol der var faldet ned - efter 17år var snoren oppe ved fødepunktet knækket. Indenfor igen skulle de unge mennesker ha' været i gang med at bygge robotarme, men et nyt byggesæt var netop ankommet fra Kina så det skulle vi da lige prøvebygge - resultatet - et elektronisk timeglas som det ses på ugens billede. Så bygger vi robotter næste gang :-)

Onsdag var det blevet tid til årets VinterAuktion - og ja, det var ikke de store "kostbarheder" der blev indleveret, men det meste blev da solgt og flere havde mere med hjem end de kom med.

Fredag var der bestyrelsesmøde og ja, det er nok ikke nogen hemmelighed at vores økonomi er presset af de stadigt stigende husleje gebyrer. Nu var der så kommet besked om at vores postboks også skulle stige i pris til 3062,50kr. pr. år - ja, du læste rigtigt over 3000,- kr. for at modtage vores blade og QSL-kort. Et "klogt" hoved hos Postnord har åbenbart fundet løsningen på deres kæmpe underskud - det vil vi bare ikke betale alene. Bestyrelsen har derfor besluttet at vi opsiger vores postboks og opsætter en postkasse på adressen: Rolfsgade 87, 6700 Esbjerg. Det koster kun en postkasse og er så fremadrettet gratis for os. Man skal vist være ansat hos Postnord for at kunne se fornuften i deres vanvittige forretning.

Der blev sat dato på det næste D-certifikat kursus her i Esbjerg - det sker i weekenden d. 27.-28. januar - hvis du skulle være interesseret. Næste års Generalforsamling afholdes - onsdag d. 28. februar og her skal vi blandt meget andet alvorligt ha' vendt vores lokalesituation.

Lørdag fik vi installeret vores juletræ i gittermasten - og samtidig renoveret vores 160m antenne. Det var en kold omgang, med vi nåede da lige at blive færdige inden det igen begyndte at regne :-).

    

Den kommende uge fortsætter vi mandag aften i værkstedet, og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget på forhånd planlagt. Lørdag er afdelingen repræsenteret med en stand på DAT i Dortmund hvor vi endnu engang vil forsøge at komme af med noget af vores overskudsgrej - og hvem ved måske købe lidt godt :-).  

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor julestemningen (i hvert fald i antennemasten) nu breder sig.

    

3. december 2017

Nyhederne for uge 48 - Så kom vi ind i "Julemåneden" og vi nærmer os de sidste aktiviteter i 2017. I denne uge blev der som sædvanligt arbejdet flittigt på værkstedet mandag aften, hvor der blev pakket grej til vores stand på "Dortmunder Amateurfunk Treffen" - DAT. Onsdag var der Almindelig mødeaften hvor vi fik sat den ny erhvervede spectrumanalyser til i radiorummet, og gjort et ihærdigt forsøg på at få et par gamle printere til at virke, så den ene kan erstatte vores gamle kopimaskine, der efterhånden ikke er særlig pålidelig. Fredag pakkede Jan, OZ1INN bilen med de gode overskuds grejer fra lageret og kørte til Dortmund i Tyskland og årets DAT messe. Michael, 5Q5NA / DK5NA og Jan fik lørdag morgen hurtigt pakket ud og gjort klar til de mange besøgende der var på udkik efter en god handel :-).

Kl.09.00 åbnede dørene og det så rigtig godt ud med de mange

der ventede udenfor - desværre var der også en anden messe i nabo hallen - en Antik messe - så de skulle ikke alle ind til os. Det skulle de måske alligevel har været, for udvalget af gammelt og til dels antikt radiogrej var stort  - slet ikke at sammenligne med vores fine sager :-). Der var god gang i handlen og vi kom af med en pæn del af de medbragte grejer, og måske endnu mere interessant fik vi kontakt med nogen der kunne være interesseret i at overtage nogle af de ting som vi har rigtig mange af på lager. Messen i Dortmund er altid et hyggeligt arrangement og der var da også tid til at komme lidt rundt og se på hvad der blev tilbudt på de forskellige stande - og ja, lidt blev der da også indkøbt :-). Hen på eftermiddagen døde det lidt ud - folk havde vist fået brugt deres penge og kl.15.00 begyndte vi at pakke sammen. En hurtig tur rundt i de små gader i Dortmund og så ellers ud på motorvej A1 og den første afkørsel, hvor der blev aflagt et besøg hos Mc D. inden turen igen gik tilbage mod Danmark. Men endnu en rigtig positiv oplevelse og bestemt den lange tur værd - Michael var også glad for at være med igen, og han sender de bedste hilsener til jer alle.

   

Den kommende uge i EDR Esbjerg afdeling fortsætter vi på værkstedet mandag aften - tirsdag er der Tech4Fun og onsdag er der EDR-foredrag. Jan, OZ1ADL kommer og fortæller den fantastiske historie om hvordan arbejdet med at opbygge en superstation i et gammelt hønsehus i Stjær, udviklede sig til at hjælpe med opbygningen af endnu en superstation i Qatar. Til foredraget er der fri adgang for alle uanset medlemskab - så bare mød op - der er siddepladser til de første 60 personer og foredraget starter kl.20.00.

    

Når vi nu er ved tilløbsstykkerne så husk at årets legendariske Juleafslutning er onsdag d. 13. december - med det sædvanlige program og traktement  - for alle medlemmer og hele familien. 

    

På gensyn til EDR Foredrag - nu på onsdag i EDR Esbjerg afdeling.

    

10. december 2017

Nyhederne for uge 49 - Mandag aften blev der arbejdet videre med oprydning på vores lager - og nogle ting sorteret fra - vi kan jo trods alt ikke gemme alt. Så det blev til et større læs til både genbrugspladsen og produkthandleren. Tirsdag tog vores ungdomsafdeling Tech4Fun fat på bygningen af robotarme - ikke bare lige sådan at få alle de mange metaldele sat rigtigt sammen men heldigvis har vi en model at kikke på, så det skal nok også blive et fantastisk projekt :-).

Onsdag skulle der ha' været foredrag men desværre måtte Jan, OZ1ADL melde fra pga. af sygdom. God bedring til Jan - vi prøver at finde en ny dato en gang i det nye år. Heldigvis er vi gode til selv at klarer underholdningen på mødeaftenerne - så vi benyttede bl.a. tiden til at få ryddet lidt op og sågar støvsuget radiorummet, og få noget skrot slæbt ned til bunken på værkstedet.      
I den kommende uge fejre vi afslutningen på jubilæumsåret med

den traditionelle Juleafslutning for alle medlemmer, familien og venner af huset. Formandsnissen har igen kaldt til samling (ugens billede) med: julehygge, gløgg, æbleskiver, snolder, kager, banko og lotteri over et stort og varieret udvalg af flotte gevinster - hovedgevinsten er en YAESU FT65R Dual band håndstation. Så hold jer endelig ikke tilbage - fyld bilen og tag hele familien med i afdelingen på onsdag - husk nissehue, bankobrikker og lidt lommepenge - gløggen er drikkeklar fra kl.20.00. Udover juleafslutningen er der mandag aften åbent på værkstedet - og det forlyder at der er nogenlunde plads, hvis du skal bruge værktøjet til at kreere en julegave eller måske sætte nye beslag på juletræsfoden - der er åbent fra kl. 19.00.

      

På gensyn - alle sammen - til Juleafslutning i EDR Esbjerg afdeling.

    

17. december 2017

Nyhederne for uge 50 - I dag er der kun en uge tilbage inden Jul.

Det blev fejret med vores traditionelle Juleafslutning onsdag aften i afdelingen - hvor alle medlemmer var inviteret til julehygge med mulighed for rigtig at komme i træning med indtagelse af de gode og søde sager. Formanden bød velkommen og startede med at overrække pokalen til årets Afdelingsmester i rævejagt - Thomas, OZ1TDS - der havde været hurtigst rundt i de forskellige skove og plantager i jagten på de små gemte sendere. Et STORT Tillykke til Thomas med sejren og den ærefulde titel. 

Havde man ikke allerede været forbi de store fade med hjemmelavede æbleskiver eller gløggtønden var det på tide - for nu skulle der spilles banko om en lang række attraktive gevinster. Hovedgevinsten - en YAESU dual band håndstation blev i al beskedenhed vundet af Kjeld, OZ1FF der straks skulle

trykke på knapperne og se om den virkede :-). Tid til optankning af endnu flere æbleskiver og gløgg (der i år høstede mange kokkehuer) inden vi gik i gang med det amerikanske lotteri og endnu flere gode gevinster - jo, det var helt som det plejer nogen var mere heldige end andre, men i år blev de mange gevinster nu godt fordelt rundt blandt de glade deltagere.

   

Tilbage i 2017 er der nu kun 3 aktivitetsaftener tilbage - i morgen mandag er der åbent på julemandens værksted, tirsdag bygger Tech4Fun videre på arduino robotterne og endelig onsdag er der mulighed for at hjælpe med resterne fra juleafslutningen og ønske hinanden en glædelig jul inden vi holder en velfortjent uges ferie.

      

Redaktionen og Bestyrelsen ønsker alle en rigtig Glædelig Jul og et Godt Nytår - på gensyn i EDR Esbjerg afdeling i 2018.

      

31. december 2017

Direkte fra studio 2 i Vejers, bringes hermed formandens Nytårshilsen:

        

  Timeglasset for 2017 løber stille ud og i morgen skifter vi årstal til 2018.

Inden vi kommer så vidt et kort tilbageblik på 2017, som sædvanen tro har budt på en lang række spændende aktiviteter

som alle har været båret af foreningens ildsjæle godt støttet af medlemmerne og radioamatør venner fra nær og fjern.

Årets store begivenheder var fejringen at vort 80 års jubilæum i foråret efterfulgt af EDRs 90 års jubilæum i august.

             

En af vore vigtigste aktiviteter er at sikre afdelingens fortsatte udvikling og beståen. Dette gør vi bl.a. ved at fokusere på ungdomsarbejde

hvor vi under det meget synlige Tech4Fun logo har præsenteret unge mennesker for teknikkens vidunderlige verden bl.a. på Korskro Hestemarked

og ved  Maker Event på Esbjerg Hovedbibliotek. Dertil kommer vores faste ungdomsaktiviteter, tekniske kurser og certifikatprøver, som også på kort sigt

giver nye medlemmer og aktivitet på båndene. Det kommende år fortsætter vi naturligvis alle aktiviteter på disse områder.

            

Årets HamDay tiltrak igen besøgende fra udlandet og hele Danmark. På radiosiden har der været deltagelse i forskellige contester og

deltagelse i årets Field Days på VHF og HF med flotte placeringer. I oktober blev det store grej slæbt til Marbæk, hvor vi sammen med mere end 60 aktive spejdere

deltog i årets JOTA / JOTI. Igen en stor succes, som vi håber at kunne gentage i det kommende år.

Også i 2017 har en trofast og stadig større skare trodset vejrliget og jaget "ræve" i skovene i og omkring Esbjerg.

         

På værkstedet og vores lagre har der været travlhed med mange forskellige projekter - ikke kun om mandagen. Til tider har det knebet lidt med gulvpladsen

 da mange har betænkt os med forskelligt overskudsudstyr til brug for vores aktiviteter - mange tak for det - og fortsæt endelig med at

tænke på om det er noget afdelingen kan bruge. Vi har som sædvanligt haft stande på diverse loppemarkeder i ind- og udland.

De almindelige mødeaftener, hvor der bl.a. læses tidsskrifter og diskuteres al mulig teknik eller bare vind og vejr, har været rigtig godt besøgt.

Foredragslisten har været varieret og heller ikke her har der manglet interesserede deltagere.

På denne vores altid opdaterede hjemmeside kan der læses udførlige referater og ses billeder fra de forskellige aktiviteter - og et besøg i "Galleriet" fortæller

med billeder, ganske godt at vi har gang i det helt rigtige.

          

På repræsentantskabsmødet 2017 i EDR blev der vedtaget, at foreningen skulle have nye vedtægter.

Disse blev endeligt vedtaget på et ekstraordinært møde i december og træder i kraft den 1. januar 2018.

Fra 1. maj 2018 overtager EDR administrationen af certifikater og prøver fra Energistyrelsen. Dette vil medføre nye aktiviteter på kontoret i Odense

og være med til at knytte flere radioamatører til foreningen. En glædelig fornyelse, som forhåbentlig tilfører nye medlemmer lokalt og på landsplan.

    

Bestyrelsen vil også i det kommende år bestræbe sig på at skabe rammerne og de allerbedste muligheder for et alsidigt udbud af aktiviteter inden for verdens bedste hobby.

En hobby der absolut ikke er stillestående, men som udvikler sig hastigt og hvor der løbende kommer nye komponenter, stationer og antenner

eller rigtig gode nye idéer til løsning af tekniske udfordringer.

       

Jeg ønsker alle et Godt Nytår og på gensyn i EDR Esbjerg afdeling i 2018.

      

 Vy 73 de OZ1FF, Kjeld.

    

 

 

Tilbage til Sidste nyt