Arkiverede nyheder fra 2011.

9. januar 2011

Nyhederne for uge 1 -  Godt Nytår alle sammen, og velkommen tilbage efter juleferien, her på EDR Esbjerg afdelingens nyhedsside.

Så fik vi overstået endnu et årsskifte, og alle er forhåbentlig kommet godt igennem juleferien og helligdagene, uden problemer med for meget af den gode mad, eller søvnløse nætter ovenpå de forhåbentlig spændende julegaver.

     

Som formanden kom ind på i sin Nytårshilsen, er der sket rigtig meget i 2010 i EDR Esbjerg afdeling, og ja, man tror jo ikke det er muligt, men det tegner til at der kommer til at ske endnu mere i 2011. Her tænkes specielt på vores Promotiontrailer (udstillingstrailer) projekt, hvor arbejdet med indretningen nu er kommet så langt frem, at det hele kan ses som en helhed i virkelig størrelse - et lille billede på computeren, ser nu engang lidt anderledes ud i storformat :-) 

Der er godt nok kun meget få heldige, der endnu har set indretningen og de store billeder, men de er så til gengæld meget tilfredse med resultatet. Arbejdet er blevet en del forsinket på grund af vejret og de meget lave temperaturer - det er jo lidt bøvlet når alt fryser, f.eks. er det meget besværligt at glatte en silikonefuge, når sæbevandet bliver til is !!. Desværre er der ikke noget strøm der hvor vi står med byggeriet, så til opvarmning og lys har det været nødvendig at bruge en af vores generatorer, den skal så bare fyldes efter, eller pakkes sammen - midt om natten :-)

Vejrudsigten for den kommende tid lover lidt højere temperaturer - men det havde nu været rart, hvis det var sommer og sådan ca. 26 grader varmt, men der er det som bekendt ikke, og så må vi jo bare indrette os efter forholdene, også selvom det tager meget længere tid. Mere nyt når vi har en dato for indvielsen, og ja, billederne fra byggeriet kommer først her på siden efter indvielsen - man skal jo ikke afsløre et "kunstværk" før det er helt færdigt, og der er jo også en grund til at man pakker julegaver ind :-)

      

Ved årets begyndelse, er det også tid for lidt "update" omkring denne vores hjemmeside. Størrelsen vokser stadigt støt, og vi er nu nået helt op på 20206 tekst / billede filer og en samlet størrelse på 336MB. Den lille "billedefilm" på forsiden, der kom til ved årets begyndelse, er blevet godt modtaget - selvom også en enkelt mener, at den kører lidt for hurtigt. Men den har da i hvert fald inspireret andre, til at lave det samme på deres hjemmeside :-) 

Besøgstælleren viser desværre en lille tilbagegang, således

at der i gennemsnit har været 32,7 unikke besøg pr. dag,

mod 35 besøg pr. dag i 2009 - det må vi ha' rettet op på !!Her i efteråret har det knebet lidt med tiden hos redaktionen, så flere billede serier fra forskellige arrangementer, er først

nu kommet på - klik på "Galleri" og se lidt af det der skete i 2010 i Esbjerg afdelingen. Forslag til nye tiltag samt ris / ros

modtages fortsat gerne - så må vi se om det er noget, der kan gøres noget ved. I det kommende år, vil vores nye "lillebror" www.amatørradio.dk komme på nettet, og ikke som nu bare linke her til siden - et foreløbigt udkast til denne PR-side, kan du dog se her. Den er langt fra færdig, bl.a. skal baggrundsbilledet, og opsætningen passe sammen med billedet på Promotiontraileren, og der skal fortælles mere om mulighederne med vores hobby som Radioamatører - men altså også dette projekt arbejdes der på.  

    

I afdelingens lokalerne er aktiviteterne også i gang igen, efter den lidt korte juleferie - således var der mandag, gang i savværket på værkstedet, og endnu flere ting blev lavet klar til traileren. Og onsdag var det årets første møde, der trak folk til afdelingen - ikke rekord fremmøde, men det var da tæt på. Den kommende uge fortsætter vi i værkstedet, og onsdag er der et opsamlingsmøde, omkring sidste års Rævemodtager projekt - er du "kørt fast" i byggeriet, eller har du problemer med at få den til at virke, er der hjælp at hente hos de mere erfarne selvbyggere. Også din modtager skal vel gerne være klar til den nye sæson ?? Tag stumperne under armen, og kom i afdelingen nu på onsdag.

     

Som skrevet i OZ december, er det tid for lidt reklame for årets Generalforsamling. Onsdag d. 2. marts 2011 kl. 20.00 indkaldes der til ordinær Generalforsamling i foreningens lokaler. Beslutningsforslag der ønskes behandlet, skal skriftlig være bestyrelsen i hænde, senest onsdag d. 16. februar 2011. Så husk at reservere denne dato i din nye kalender - det kunne jo være rart, hvis lidt flere kunne få tid til at komme denne aften, og være med i beslutningerne om afdelingens virke og fremtid.       

      

På gensyn i 2011, i EDR Esbjerg afdeling.

      

16. januar 2011

Nyhederne for uge 2 - Ja, så er vi kommet rigtig i gang igen med radioaktiviteterne. Onsdag var der "opsamling" på sidste års store rævemodtager byggeprojekt, hvor folk der var "kørt lidt fast" kunne få hjælp til færdiggørelsen. Dem

kom der nu godt nok ingen af - til gengæld var der mødt en del op, med deres flotte færdige eller næsten færdige modtagere. Konstruktionen, byggeriet, de sidste detaljer, og personlige overvejelser blev grundigt talt igennem - skal senseantennen f.eks. laves af bremsekabel fra en cykel, knallert, motorcykel, plæneklipper, eller må stængerne fra de gamle undergardiner holde for ??

Jo, alle nok så små detaljer, skal være helt i orden, så det ikke er modtageren , der er problemet - hvis man ikke lige vinder hver gang .....

Det ser ud til at de fremmødte jægere, er ved at være klar til en ny sæson med Rævejagt i Marbækplantage. Endelig planlægning af tidspunkterne, for alle årets Rævejagter sker onsdag d. 16. februar 2011 - så starten på den nye sæson, er ikke længere så langt væk. Har du problemer med dit projekt, og var du forhindret i at komme i onsdags, kan du prøve at henvende dig til Bjarne, OZ1CWP eller Børge, OZ2ZJ for hjælp med færdiggørelsen.

    

Den kommende uge i afdelingen, er højdepunktet onsdagens EDR-foredrag om: FORDUMS DAGE - fra radioens barndom, med Jan Anderschou, OZ3QY. Vi skal se eller gense en række herlige optagelser fra dengang hvor radioen fik sine første ben at gå på. Vi skal bl.a. besøge Lyngby Radio, og se Valdemar Poulsen og P.O. Petersen i fuld sving med datidens teknologi.

Alle uanset medlemskab, er meget velkommen til dette spændende EDR foredrag. Der udover er der selvfølgelig åbent i værkstedet mandag aften, hvor den hektiske aktivitet med de mange projekter betyder, at det nu igen kniber gevaldigt med pladsen på gulvet, ved bordet osv. - det beklager vi selvfølgelig, men det er jo desværre en af de få ulemper ved en aktiv afdeling :-).

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til et spændende foredrag nu på onsdag.

      

23. januar 2011

Nyhederne for uge 3 - Onsdag var der EDR-foredrag i afdelingen. Jan, OZ3QY kom forbi, og fortalte lidt om starten for trådløs kommunikation - og hvordan forskellige opdagelser af de store forskere som f.eks. Edison, Hertz og Ørsted, sammensat gjorde det muligt at tale sammen trådløst over store afstande. Vi var forbi de spændende danske forsøg med Poulsen og Petersen, hvor Jan havde fundet nogle unikke gamle filmklip - dog uden lyd. Jan fortalte også om skibskommunikation, som nok har været en vigtig drivkraft i udviklingen, og historien om firmaet Dansk Radio / Elektromekano, der på Rederiforeningens foranledning byggede radioer til skibsfarten - udstyr som flere af afdelingens medlemmer kunne nikke genkendende til, da det var sådan noget fint udstyr vi fik fat på, og byggede om til store HF PA-trin i begyndelsen af 90'erne.

Tak til Jan, OZ3QY for en meget interessant aften, om radioens meget tidlige barndom.

  

Den kommende uge, er programmet lidt mere almindeligt - mandag er der åbent for manuelt arbejde og nye kreative innovationer i værkstedet, og onsdag mødes vi i afdelingslokalerne f.eks. til gennemsyn af de mange nye blade, indtagelse af de sidste rester fra den forgangne juleafslutning, måske hjulpet godt på vej af varme eller kolde læskedrikke, samt selvfølgelig udveksling af spændende historier, og måske dyr købte erfaringer - med andre ord, er der onsdag Almindelig mødeaften. Og skulle din vej "falde forbi", var det måske en idé at tage dine QSL-kort til bureauet med - kassen er vist ved at være godt fyldt, så en afsendelse til Odense er nært forestående. Og når vi nu skal til at bestille en fragtmand, kan vi jo lige så godt få det hele med i denne omgang.  

   

Ellers ikke så meget at berette fra afdelingen i denne omgang, men man kunne måske gøre lidt reklame for et certifikat kursus her i foråret. Det er jo efterhånden et stykke tid siden, at vi sidst havde fornøjelsen, og nu må det vist være tid igen. Har du eller nogen du kender, interesse for at erhverve et amatørradio certifikat, er det bare med at komme forbi i afdelingen, og udfylde et tilmeldingsskema. Så må vi se om der kan samles et hold, i hvert fald til et D-certifikat weekendkursus - til afholdelse i marts eller april. Se eventuelt mere under Certifikat Kursus.   

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - afdelingen med de fleste Fieldday master.

 

30. januar 2011

Nyhederne for uge 4 - Og hvad er nu det for noget - ugens billede er da vist genbrug - det er da i hvert fald, ikke taget i den forgangne uge !

Nej, det er endda flere år gammelt, men redaktionen synes det var på tide at vi mindes det rigtig gode varme vejr, med forår og sol, de dejlige pølser stegt over glødende kul, god handel og mødet / gensynet med en masse af gode bekendte fra hele landet. Der er nu kun 97dage til HamDay 2011 - og det er jo ikke så lang tid. Det har "mandagsteamet" opfattet, og samtidig med forberedelserne til årets første store udenlandske messer, er der allerede nu gjort en hel palle med gode sager klar til den store dag - lørdag d. 7. maj 2011.   

Tænk lidt over det, hvis tiden her i vinteren bruges på

oprydning / sortering af overskudsgrej. Det kunne jo måske sælges eller byttes til noget bedre, på årets store handelsdag i Esbjerg.

    

Tilbage til nutiden og den forgangne uge, hvor der onsdag var Almindelig mødeaften uden de helt store ting på programmet. Men en del medlemmer mødte da op, til lidt hygge og snak på "de bløde møbler". Årstiden er jo sædvanligvis lidt stille, men derfor kan der jo godt lægges planer for de kommende store begivenheder og arrangementer - og det skete i hvert fald i radiorummet, hvor computerne kom på arbejde, og kalenderen studeret nøje for at finde tid til det hele :-).

Den kommende uge "knokles" der videre i værkstedet mandag aften, Tirsdag er det planen at komme i gang med aktivitetstesterne på VHF - Kjeld, OZ1FF varmer stationen og PA-trinnet op, og er klar i radiorummet fra kl.19.00 - vil du se hvad der sker, er besøgende meget velkomne. Onsdag skal vi se film, det er lang tid siden, vi sidst har fået lidt inspiration fra en af de store DX-speditioner - så hank op i popcorn / snolder, og se hvad der skal til for at kører rigtig mange kontakter. Hvilken film det bliver, er en overraskelse - men der er flere på lager, vi endnu ikke har set - så en "premiere film" bliver det helt sikkert. Og nej, der skal ikke bestilles billetter i forvejen - vores flinke kontrollører, skal nok finde en god plads i mørket, til dig også.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til værkstedsaften, contest og Filmaften i den kommende uge.

         

6. februar 2011

Nyhederne for uge 5 - Onsdag var der Filmaften, hvor vi fulgte et hold virkelig professionelle radioamatører, der i 2009 havde tilladelse til et kort ophold, på den lille ubeboede ø Desecheo (KP5) i Caribbean. Filmen fortalte om hvordan mange tons udstyr, mad, brændstof og sågar et køleskab, blev fragtet til øen med helikoptere. Hvordan telte, antenner og stationer blev opstillet, og vi kunne følge nogle af de over 115.000 QSO'er kørt med ekspeditionens eftertragtede kaldesignal K5D. En meget flot film, hvor man fik et rigtig godt indtryk af hele set-up'et, og hvor meget det kræver for at kunne gennemfører sådan et projekt - og helt gratis, så det jo heller ikke ud til at ha' været !      

Godt at der er nogen der både kan og vil, gennemfører en sådan DX-spedition, der giver lidt udover det sædvanlige, at jagte en forbindelse med, på de forskellige bånd.

Og lidt ny inspiration til vores egne Fieldday aktiviteter er jo også altid meget velkommen - det der med køleskabet, er da i hvert fald værd at tænke lidt på, hvis vi på et tidspunkt skulle "falde over" en af de der små flaskekølere, kendt fra bl.a. tankstationen - en helikopter har vi vist ikke rigtig brug for (endnu) !

       

Lørdag var der også mødeaktivitet i afdelingen. Bestyrelsen havde inviteret vores naboafdelinger - EDR Ringkøbing-Skjern, EDR Herning, EDR Vejen og Omegn, og EDR Give og Omegn, til et lille møde om mulighederne for styrkelse og videreførelse, af vores samarbejde omkring forskellige aktiviteter som f.eks. kurser, radioprøver, udflugter, HamDay osv. Og hvordan vi kan hjælpe hinanden, med at "skaffe" nye medlemmer, og endnu mere liv i afdelingerne. Esbjerg afdelingens egen "Plan 10" - hvor man forestiller sig at der f.eks. er 10 nye medlemmer, der vil løbe rævejagt, eller 10 nye medlemmer der vil være med i et byggeprojekt, eller 10 nye medlemmer der vil være med til Fieldday osv. osv. kan jo sagtens overføres til andre, i større eller mindre målestok. Og at 11 bestyrelsesmedlemmer og afdelingsformænd, vil bruge en lørdag på at snakke om mulighederne, kan jo kun opfattes som yderst positivt, og noget som vi håber på at alle, ikke mindst de nuværende medlemmer rundt omkring, vil få meget gavn af. Nærmere om de forskellige tiltag følger senere.

     

Den kommende uge i EDR Esbjerg afdeling, er igen en af de lidt "rolige" - mandag er der aktivitet i værkstedet fra kl. 19.00 til 21.00, og onsdag er der Almindelig mødeaften, med de sædvanlige mange muligheder for underholdning i radiorummet, værkstedet eller på de bløde møbler ved bladhylden.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med over 500m coaxkabel, klar til Fieldday.

    

13. februar 2011

Nyhederne for uge 6 - Onsdag var der Almindelig mødeaften hvor der bl.a. blev snakket om de forskellige tekniske ændringer i radiorummet, i forbindelse med den nye digital gruppes kommende aktiviteter - et specielt kaldesignal til digitaltrafik, blev der også enighed om.

 

I den kommende uge, skal vi som ugens billede indikere onsdag snakke Rævejagt 2011. Aftenen indledes med et kort indlæg om orienteringsløb (med speciel fokus på orienteringskort) af en repræsentant fra Orienteringsklubben Esbjerg. Herefter skal vi ha' planlagt datoer og tidspunkter for årets jagtsæson. Har du interesse i at deltage i denne aktivitet, er det derfor vigtig at møde op, så man kan blive enige om løbsdage, hvor så

mange som muligt kan være med, og få luftet  løbeskoene, kompasset og "den toptunede modtager", i kampen om titlen som Afdelingsmester 2011.

Onsdag er også sidste frist, for aflevering af skriftlige forslag til årets Generalforsamling - onsdag d. 2. marts. Er der noget du mener vi skal stemme om, er det altså bare med at få det skrevet ned og afleveret til bestyrelsen, eventuelt sendt som e-mail til afdelingen - senest onsdag.

Fredag er der bestyrelsesmøde, og også her er det muligt at indbringe sager (eller gode idéer) til behandling, hvis der er noget som du mener der skal ses på. Bestyrelsen skal i hvert fald forsøge at få de sidste tomme datoer i 1. halvår fyldt ud med noget godt, og så er der vist også en masse andet der skal tages stilling til, og findes frivillige til at ordne.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til bl.a. Rævejagts planlægning i den kommende uge.

   

20. februar 2011

Nyhederne for uge 7 - I ugen hvor mange havde travlt med at holde Vinterferie, fik vi onsdag aften en grundig forklaring på korrekt kortlæsning - en vigtig detalje, når der skal jages ræve i kampen om afdelingsmesterskabet.

Louis Sørensen fra Orienteringsklubben Esbjerg, der levere kortene her i området, stod for den interessante fortælling

- og nu er der vist ingen, der blive væk i skoven :-)

Herefter var der planlægning, af årets Rævejagter i Marbæk plantage. Og ja, det er jo ikke helt let at finde dage hvor alle kan være med, men der var enighed om at flytte jagterne til torsdag aften i den lyse del af sæsonen, og lørdag som hidtil i den mørke del. Datoerne blev også fundet (sådan da) - et par kollidere med andre arrangementer, og så skal vi lige ha' afklaret

brugstilladelsen med Plantøren. Når det hele er i orden, opdateres løbskalenderen her på hjemmesiden. Tak til Louis for foredraget, og måske på gensyn i skoven.

   

Fredag var der bestyrelsesmøde, og her var et af de store punkter på dagsordenen, den kommende Generalforsamling. Og ja, der er ikke indkommet nogen forslag til afstemning, og bestyrelsesmedlemmerne på valg, er villige til at genopstille - så frygten for at blive valgt til et eller andet, skulle altså ikke være grunden til at blive hjemme denne aften. Et andet stort punkt var indvielsen af vores Promotiontrailer - ja, aftenen startede faktisk med, at bestyrelsen var ude og se hvor langt byggeriet er kommet. Og der var ikke meget tvivl om, at flere skulle ha' hånden til hjælp for at holde på underkæben :-) Det kolde vejr er fortsat lidt et problem - limen og malingen vil ikke rigtig tørre, og det hele er lidt mere bøvlet, men vi er nu så vidt at vi kan se en afslutning på indretningen, og kan invitere til indvielse - lørdag d. 2. april kl. 14.00 ved afdelingen. Her vil traileren blive stillet op, så alle kan se hvad de mange penge er gået til, og "det røde bånd" blive klippet som symbol på at vi er klar til at "tage ud" og fortælle omverden, om de mange muligheder med verdens bedste hobby - mere om dette projekt (og måske et lille billede :-)) i næste uge.

Programmet for den kommende tid fik tilføjet et par foredrag - Kjeld, OZ1FF vil endnu en gang slå et slag for aktiviteten på mikrobølge, og Lasse, OZ1LN vil fortælle og opdatere os, om de mange nye ting der er sket med D-star projektet. Mange andre sager skulle der ses på og tages stilling til, så det tog igen små 4 timer at komme igennem.

    

Den kommende uge er der Mandagsåbent i værkstedet, og onsdag er der Almindelig mødeaften. Derudover tager en lille delegation torsdag til Sønderjysk Auktion i Aabenraa, lørdag tager nogen til Ringsted, og deltager i årets Vinter VHF dag, og andre tager til Nordjylland og besøger Amatørtræffet på Øst Vildsund Færgekro - som altid lidt spændende at komme rundt og møde de andre, og måske hente lidt inspiration, eller bare hører hvad de laver.

      

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - eller rundt omkring i landet, i den kommende uge.

    

27. februar 2011

Nyhederne for uge 8 - Og det er med meget stor glæde, at en stolt redaktion i denne uge, nu vil offentliggøre det første billede af vores nye iøjnefaldende Promotiontrailer.

Jans sorte 4-hjulstrækker er med på billedet, så man kan få en lille idé om hvor stor den virkelig er, og er taget da "Designteamet" efter en hel weekends arbejde, forlod fabrikshallen i Føvling ved Holsted, hvor vi havde lånt en opvarmet hal til at montere den udvendige folie.

Hjemturen til Esbjerg var en fornøjelse - men det så ud til at flere af de andre bilister vi mødte, nok skulle ha' lidt hjælp med at få hoved drejet på plads igen :-)

 

Indvielsen er som omtalt i sidste uge, fastsat til:

Lørdag d. 2. april 2011 kl. 14.00 

Hvor det er lykkedes for os, at få formanden for Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg, Knud Jager Andersen, til at foretage den officielle indvielse - men klik selv på billedet herover, og se invitationen til den store dag, og husk så at reservere datoen, det er bestemt ikke en begivenhed du vil gå glip af.

   

De normale aktiviteter i afdelingen i denne uge, omfattede Mandagsåbent i værkstedet - hvor aktiviteterne igen er så omfattende, at besøgende må stå på dørmåtten :-). Onsdag var der Almindelig mødeaften, og torsdag og lørdag var det rundt omkring i landet medlemmerne mødtes, til auktion i Aabenraa og Vildsund, eller Dansk Vinter VHF Dag i Ringsted - alle interessante og pænt velbesøgte arrangementer, hvor de udsendte havde nogle gode timer, og fik mødt en masse gamle bekendte.

  

Den kommende uge i afdelingen, starter mandag i værkstedet hvor bl.a. den store trappe til traileren skal gøres klar til galvanisering. Tirsdag aften fra kl.19.00 "rømmer" Kjeld, OZ1FF stemmen og deltager fra afdelingen i VHF aktivitetstesten - vil du se hvad der sker, er døren åben for besøg og eventuel hjælp ved mikrofonen.

Onsdag er det tid til årets vigtigste møde, og den dag hvor vi håber at se ALLE medlemmer til Generalforsamling 2011 - med dagsorden ifølge vedtægterne. På valg i år er vores kasserere Bjarne, OZ1CWP og bestyrelsesmedlemmerne Allan, OZ1IOM og Kurt, OZ4AFQ, og alle er de villige til genvalg. Der er ikke indkommet forslag der skal stemmes om, men derfor er der nu al mulig grund til at komme alligevel - året 2010 bød på så mange spændende ting, som bestyrelsen meget gerne vil fortælle om, og hører medlemmernes mening. Og denne aften er stedet, hvor ønskerne og planerne for fremtiden fremlægges og diskuteres. Som det bl.a. fremgår af begyndelsen på ugens nyheder, vil der også ske mange spændende og store ting i år - og allerede næste år, kan vi fejre afdelingens 75års jubilæum, så der er jo nok at snakke om - og bestyrelsen vil altså meget gerne hører også din mening, om hvordan vi griber det hele an.

Ugens aktiviteter, slutter med en lille rask 48-timers contest på HF i den kommende weekend - ARRL DX SSB - er i luften. Hvem der vil være med, og hvor lang tid vi deltager aftales på onsdag.        

    

Men på gensyn ALLE sammen til Generalforsamling, på onsdag i DIN afdeling - EDR Esbjerg.

    

6. marts 2011

Nyhederne for uge 9 - Ja, så er Generalforsamlingen 2011 veloverstået, og det er igen et lang stykke tid frem, sikkert at komme i afdelingen uden at risikere, at blive valgt til et eller andet. Nå, men det forløb jo uden problemer. Børge, OZ2ZJ blev valgt til dirigent / stemmetæller, og han startede med at give ordet til formanden Kjeld, OZ1FF og formandens beretning.

Kjeld startede med bede forsamlingen rejse sig, og mindes Carl, OZ3CB der desværre er gået bort.  

Herefter kom Kjeld ind på nogle af de mange ting, det sidste års tid er gået med - foredrag, udflugter, contester osv. osv. afdelingens meget store nyanskaffelser, og også de mange kommende spændende arrangementer, aktiviteter og projekter. Formandens beretning blev godkendt uden kommentarer.

Så aflagde kassereren det reviderede regnskab - og de mange

store udgifter kunne da godt ses, men der er da stadig en "pæn slat på kistebunden" - også regnskabet blev godkendt uden kommentarer (og medlemmer der var forhindret i at komme, kan hente en kopi i afdelingen). Sager til afstemning var der ikke, og fastsættelse af kontingentet var også hurtigt overstået - da det også det næste år forbliver uændret. Så var det tid til valg af kasserer, og der var genvalg til Bjarne, OZ1CWP - der nu har rekorden som længst tid i bestyrelsen, med hele 25 år !

Valg af bestyrelsesmedlemmer gik lige så smertefrit, med genvalg til Allan, OZ1IOM og Kurt, OZ4AFQ. Til valg af suppleant til bestyrelsen, var der genvalg til Svend, OZ1DYI. Også valget af en kritisk revisor blev klaret med genvalg - til Ronald, OZ1CBQ. Endelig punkt 10 - valg af revisorsuppleant - her er ny mand på posten, Uffe, OZ4UB.

    

Sidste punkt på dagsordnen var Eventuelt - og her gennemgik kassereren budgettet for det kommende år, der var lidt snak om vores E-mailservice, lidt om vigtigheden af flere og gerne også yngre medlemmer, og mulighederne med JOTA arrangementet. Lasse, OZ1LN fortalte om fremskridtet med en APRS-node, som han lige pt. arbejder med at få i drift her i Esbjerg - problemet med en rimelig placering blev klaret straks - den kan står på loftet ved Bjarne, OZ1CWP's firma. Jan, OZ1INN orienterede om de mange forskellige henvendelser, om vores hjælp til alt muligt, om vores messedeltagelse rundt omkring i Europa, og vores nye Promotiontrailer blev selvfølgelig også "vendt" bl.a. med lidt om økonomien i dette kæmpe projekt, og om de kommende muligheder og idéer med denne trailer. Næste års 75års jubilæum var der også lidt snak om - og forsamlingen var mest stemt for, et åbent hus arrangement som ved vores 70års jubilæum - om vi så også skal arrangere en stor fest osv. er det op til bestyrelsen at finde ud af (- en færdig "slagplan" ser vi på, til efterårets Medlemsmøde). 

Kl. 21.56 kunne dirigenten takke for god ro og orden, og erklærer Generalforsamlingen for afsluttet - tid for endnu et lille stykke af Allan, OZ1IOM's hjemmebag, inden turen hjem.   

  

Onsdagens arrangement, var ikke det sidste i denne uge - her i weekenden deltager afdelingen i ARRL DX SSB contesten - hvordan det går ser vi på i næste uge. Den kommende uge knokles der videre i værkstedet mandag aften, onsdag er der Almindelig mødeaften, og næste lørdag er afdelingen repræsenteret på "36th Dutch National Radio Flea market 2011" - i Rosmalen ('s-Hertogenbosch) i Holland - så alt er som det plejer :-).

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor der allerede knokles med de næste arrangementer.

    

13. marts 2011

Nyhederne for uge 10 - Først lidt gammelt nyt, for i sidste uge opdaterede nyhedsredaktionen denne side, lige midt i afdelingens jagt på Nordamerikanske stationer i ARRL DX contesten - og resultater synes vi da lige bør nævnes -1200+ QSO'er, med rigtig gode forhold på specielt 15m, lover jo godt for den kommende tid, og selvom der ikke blev kørt "med fuld kraft" er det et af de bedste resultater, der er rapporteret fra OZ.

     

I denne uge fortsatte Mandag Teamet arbejdet på værkstedet - hvor der denne gang skulle pakkes og gøres klar, til weekendens deltagelse i The 36th Dutch National Radio Flea market 2011 - i Rosmalen ('s-Hertogenbosch) Holland. Onsdag var der Almindelig mødeaften med lidt løs snak bl.a. om sidste uges GF, og den kommende indvielse af vores Promotiontrailer.

Fredag var det så tid, til at køre de godt 740km til dette fantastiske arrangement i Holland - Jan, OZ1INN pakkede bilen, og mødes ud på natten med Michael, 5Q5NA, (der var kørt fra Osnabrück) foran hovedindgangen. Så et par hurtige timers søvn, inden porten gik op og vi kunne komme i gang med opstillingen, og være klar til at handle med de rigtig mange besøgende. Og rigtig mange besøgende er ikke helt forkert - folk nærmest væltede ind, da klokken blev 09.00 - en fornøjelse at se så mange glade radioamatører (og så endda med penge på lommen :-))

Handlen gik rigtig godt, og det var faktisk svært for arrangørerne, at få folk til at gå hjem igen, da klokken blev 15.30 - sikke problemer at ha'. Vi fik dog hurtigt pakket de meget lettere kasser på bilen, og fundet en nærliggende Burger Konge, inden turen igen gik hjemover. Ugens billede er fra salgsarealet i stueplan - og selv om det kan være svært at se, så var der altså tæt pakket med over 350 stande, og vel omkring 6000 besøgende i den store messehal - klik eventuelt på billedet, og se en lille video fra sidste år. Og så er der er vist kun tilbage at sige, på gensyn i Rosmalen i 2012.      

    

I den kommende uge i afdelingen, fortsætter aktiviteterne i værkstedet mandag aften. Og onsdag skal vi så forsøge at få lidt styr på, hvem der vil være med i de udendørs radioaktiviter i VHF Fieldday, ILLW og HF Fieldday. Sidste år kneb det lidt med tilslutningen, og vi måtte beklageligvis opgive at deltage VHF Fieldday - det var mange kede af, for de troede jo bare de kunne komme ligesom de plejer - men vi er altså nød til at vide på forhånd hvem der er interesseret i at være med, og hvem der gør hvad. Der er jo mange ting der skal ordnes, og en masse grej der skal fragtes frem og tilbage, stilles op og så videre.

Til i år er der flere nye stykker grej (i den absolutte luxus klasse) der skal med for første gang - her tænkes på Promotiontraileren, der skal vise sin evne som mobilradiorum. Og de store nye TrailerTowere skal vi da også prøve for første gang. Det bliver altså ekstra stort i år, og helt sikkert noget man om mange år, vil huske tilbage på med et meget stort smil - vil du være med til at stille op / pakke sammen, betjene radioerne osv. osv. er det altså bare med at komme i afdelingen, nu på onsdag og tilmelde sig.    

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de aktive medlemmer.

    

20. marts 2011

Nyhederne for uge 11 - Onsdag skulle vi ha' lidt styr på de indledende forberedelser, forud for sommerhalvårets udendørs radioaktiviteter - der var Fielddaymøde 1. Der var godt nok ikke mødt så mange interesserede deltagere op, men vi fik da snakket om en hel del ting, som vi skal ha' kikket lidt nærmere på, inden det går løs de forskellige steder. 

Også fremtidens nye tiltag blev der snakket om - Jan, OZ1INN har investeret i en boom til en 40m yagi, som her beundres af et par af aftenens deltagere. Den når vi dog nok desværre ikke at få færdig til i år, men som altid må man jo slå til når tilbuddet er der - at det så måske kan blive et problem, for folkene på Roskilde Festivalen, at få den store orange scene til at ligne sig selv, er en helt anden sag :-)

Vi fortsætter med planlægningen af årets deltagelse d. 25. maj.

Fredag var der bestyrelsesmøde, og som altid mange ting at se på og tage stilling til bl.a. planlægningen af de sidste detaljer, omkring indvielsen af vores Promotiontrailer (nu har du vel husket at reservere dagen ??), også forårets D-certifikat kursus og radioprøve blev endelig besluttet, og med rigtig mange kommende aktiviteter, var eneste mulighed d. 14./15. maj - tilmelding for interesserede hurtigst muligt. Så er der kommet besked fra IT- &Telestyrelsen, omkring det nye kaldesignal til vores digitalaktiviteter - 5P1EPC - blev det som ansøgt, så nu er det bare at "kører løs".

Plantøren for Marbækplantage har svaret, på vores ansøgning om tilladelse til Rævejagt, og årets løbskalender for denne aktivitet, er nu opdateret her på hjemmesiden.

    

Den kommende uge arbejdes der videre i værkstedet, hvor der efterhånden er blevet lidt bedre plads, da mange af de store ting til Promotiontraileren nu er færdige (og er blevet monteret i denne weekend). Onsdag er der Almindelig mødeaften, og næste weekend er der CQWW WPX contest fra afdelingen - hvordan vores deltagelse i denne contest, kan indpasses i de andre aktiviteter (bl.a. færdiggørelsen af traileren) aftales nærmere på onsdag.

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med radioaktiviterne.

    

27. marts 2011

Nyhederne for uge 12 - Så er det lige før, det "fine papir skal pilles af", og den nye Promotiontrailer afsløres.

Her i weekenden knokles der (som det antydes på ugens billede) så med de allersidste detaljer, for vi skulle jo gerne nå at blive helt færdige, til næste lørdag d. 2. april kl.14.00, hvor den gamle skolegård ved afdelingen, vil danne rammerne for de glade og næsten garanteret begejstrede besøgende, der vil være med og overvære den officielle indvielse.

Kenneth, OZ2ADE og Jan, OZ1INN der har brugt de sidste rigtig mange weekender på projektet, har i hvert fald næsten tårer i øjnene, over hvor godt det er blevet - så husk det nu, gå ikke glip af denne store begivenhed.

           

Ellers er ugen i afdelingen gået med aktiviteter i værkstedet  

hvor de sidste af sæsonens projekter skal gøres færdige. Onsdag var der Almindelig mødeaften, men udover den sædvanlige snak over kaffen, var der besøg af et par unge mennesker, der sammen med deres 4 kammerater, ville hører lidt om muligheden for at deltage i det kommende D-certifikat kursus. Og det er jo herligt, når der kommer nye folk med interesse for vores hobby - allerede har vi modtager andre forespørgsler, så det ser ud til at vi kan samle et pænt stort hold, til weekendkurset og prøven d. 14. / 15. maj - vi du også være med, er det bare med at få sig tilmeldt - klik her.

Her i weekenden, har vi også nået at lufte vores kaldesignal i CQWW WPX SSB contesten på kortbølge, men der er jo lang tid endnu til at denne test slutter, så resultatet må vente til næste uge.  

   

Den kommende uge fortsætter aktiviteterne i værkstedet mandag aften, og så har vi jo fødselsdag på tirsdag - 74 år bliver EDR Esbjerg afdeling - ikke noget vi gør noget ud af i afdelingen denne gang, men du kan da træne lidt privat, for næste år bliver det helt sikkert noget vi rigtig skal fejre. Onsdag kommer Kjeld, OZ1FF og fortæller om opbygningen af en moderne microbølgestation, hvad der kræves, og hvordan han har grebet sagen an.

Og så på lørdag - noget der nok bliver årets begivenhed i EDR Esbjerg afdeling - præsentationen og indvielsen af vores nye Promotiontrailer. Kl.14.00 klipper Formanden for Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg, Knud Jager Andersen "det røde bånd", og det vil være muligt med egne øjne at se, hvad det er afdelingen har investeret i.

Bestyrelsen håber at se alle medlemmer, og mange interesserede til dette arrangement. Ja, også interesserede helt fra Sjælland, Nordjylland og sågar Tyskland, har meddelt deres ankomst - så det skal nok blive lidt af et tilløbsstykke, og der kunne godt gå hen og blive trængsel foran afdelingen. Efter "båndet" er klippet over, er der en lille forfriskning og lidt godt til maven :-). 

     

På gensyn alle sammen, til endnu en stor uge i afdelingens lange historie.

   

3. april 2011

Nyhederne for uge 13 - En travl uge, hvor der var ekstra meget aktivitet i afdelingen - mandag, tirsdag, onsdag og fredag blev der således arbejdet til ud på de små timer, med de sidste detaljer på vores store nye Promotiontrailer.

Og onsdag var der også foredrag i afdelingen, hvor Kjeld, OZ1FF fortalte om hvordan, han har opbygget sin station for trafik og kontakter på microbølge, og hvordan man f.eks. via almindelige rutefly, eller regnvejr kan forbedre rækkevidden betydeligt - tak til Kjeld for den inspirerende fortælling.

 

Så endelig lørdag d.2. april 2011 - indvielse af vores nye Promotiontrailer. Mange folk var i det fine vejr, mødt op for at overværer "snoren" blive klippet, og det for første gang var muligt, at se projektet der er blevet arbejdet med hele vinteren. 

Knud Jager Andersen klippede "snoren" og ja, der var faktisk en fornøjelse at se så mange mennesker gå rundt med et stort "smørret smil". I takt med at folk ankom, og havde fået "løftet underkæben på plads igen", var der mange rosende ord om dette nye aktiv - og som  Formanden for Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg kom ind på i sin tale, burde vi nok skifte navn - Amatører var i hvert fald det forkerte ord at bruge, om det vi går og laver, og arbejder med i vores fritid :-)

Udover vores formand Kjeld, OZ1FF der bød velkommen, og Knud Jager Andersen der forestod den officielle indvielse, var der taler af vores landsformand Martin, OZ3MC og formanden for Roskilde afdeling Palle, OZ1RH, og alle var meget begejstret over vores initiativ. I det hele taget var der en rigtig god stemning, og idéerne til hvad og hvor traileren kunne bruges var hurtigt mange.

Var du forhindret i at komme i afdelingen og se traileren selv, vil det igen være muligt, ved årets HamDay 2011 - lørdag d. 7. maj. Og ja, en lille del af de mange billeder, der blev taget ved lørdagens arrangement, kan du allerede nu se i Galleriet - bare klik på ugens billede. Fra bestyrelsen side, skal der lyde en meget stor tak til alle deltagere ved indvielsen - og vi glæder os meget til at komme rundt, og præsentere verdens bedste hobby for nye radioamatører.

    

Den kommende uge var egentlig afsat til at slappe lidt af - men mandag fortsætter arbejdet i værkstedet, hvor der tages hul på næste projekt. Tirsdag er vi med i VHF aktivitetstesten fra afdelingens radiorum. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget fast på programmet, men mon ikke lørdagens arrangement lige bliver vendt. Ugens slutter med Premieren på den nye Rævejagt sæson - lørdag d. 9. april kl.14.00 hvor jagten starter i området omkring Bopladsvej. Mødestedet er på parkeringspladsen ved vores VHF Fieldday plads, og for nye jægere vil det som altid være muligt at låne en modtager, hvis bare man møder op mindst en halv time FØR starten.

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor de gode idéer bliver til virkelighed.

   

10. april 2011

Nyhederne for uge 14 - Det fine forårsvejr er vent tilbage, og i flot solskin kunne 8 friske jægere tage hul på en ny sæson, med rævejagt i Marbæk plantage. Og der kunne godt gå hen og blive lidt kø, ved de gemte sendere når alle interesserede møder op - for yderligere 6 deltagere, havde meldt afbud til dagens jagt.

Det er meget glædeligt med den pæne interesse for også dette arrangement, men skoven er jo rigtig stor, og der er god plads til mange flere deltagere - hvis du skulle få lyst ??

 

Årets første vinder blev Benny, OZ5MT, og Børge, OZ2ZJ løb med anden pladsen. Rævene var til premiere jagten kyndigt udlagt, af sidste års samlede vinder - Bjarne, OZ1CWP.

Og dagens samlede resultat kan ses - ved at klikke her.

For at få plads i kalenderen til alle årets 14 jagter er næste rævejagt allerede nu den kommende lørdag, og løbsområdet er denne gang området omkring Marbækhøjvej. Mødestedet er ved parkeringspladsen og første udsendelse er kl.14.00 - rævene udlægges af Børge, OZ2ZJ.

Nye deltagere der vil prøve at være med, kan som sædvanlig låne grej og få lidt instruktion i den ædle jagtkunst, hvis man er i start / mål området senest kl.13.30.

 

Og så lige lidt mere, om sidste uges præsentation og indvielse af vores nye Promotiontrailer. Reaktionerne ovenpå afsløringen af dette nye aktiv, har i ugens løb været meget positive - og det er lidt som om "det brede smil" vil blive hængende i lang tid fremover. I ugens løb er en lang række billeder, taget under byggeriet blevet tilføjet her på hjemmesiden. Tag et kik på det omfattende arbejde, og se hvordan det hele blev skabt - bare klik her.

   
Næste store arrangement - HamDay 2011 - nærmere sig nu også hastigt, og der er kun 29 dage til d. 7. maj 2011 hvor handlen igen gives frit på området ved afdelingen. Og selv om vi har bestilt fint vejr, er det jo desværre ikke altid at det lykkedes, så det er ikke spor for tidligt allerede nu at tilmelde sig, hvis man ønsker en plads på loppemarkedet i sikker tørvejr. De første tilmeldinger er ankommet, og der kunne godt gå hen og blive kamp om bordene - alene det store bjerg af billigt kvalitets målegrej, vi selv kommer med fylder jo godt :-) - m
eget mere om årets handelsdag i Esbjerg (tilmelding, osv.) finder du på www.HamDay.dk

     

Den kommende uge, er der også spændende aktiviteter på programmet. Mandag fortsætter "værkstedsteamet" arbejdet, med det næste store projekt - de 2 nye Super TowerTrailere, hvor ombygning og klargøring af rotorene allerede er godt i gang. Onsdag er der EDR foredrag, hvor Jørgen Jensen, OZ8ZY kommer og fortæller om ”Den ultimative HF-antenne” - et emne der helt sikkert vil interessere mange, så kom i god tid for en god plads. Til dette EDR foredrag er alle, som sædvanlig meget velkomne, uanset medlemskab.

Som allerede omtalt slutter ugens aktiviteter i afdelingen, med rævejagt på lørdag - tænk lidt over, om ikke du skal være med i kampen om titlen som Afdelingsmester 2011 ??

    

På gensyn til alle sammen, til nye spændende aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling. 

    

17. april 2011

Nyhederne for uge 15 - Endnu en uge med fart på aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling - mandag med den sædvanlige aktivitet på værkstedet. Og onsdag, hvor der var pænt fremmøde, til det interessante EDR-foredrag om "Den ultimative HF antenne".

Jørgen, OZ8ZY fortalte om og fremviste konstruktionseksempler

på hans bredbåndede mulitibånds antenne, der bl.a. er nærmere beskrevet i Rothammels store blå Antennebog.

Fødekablet (altså hønsestigen) og antennetuneren blev også gennemgået, og Jørgen kunne fremvise flotte billeder fra hans installationer hjemme i Odense - Tak til Jørgen, OZ8ZY for en ganske inspirerende aften, om et emne der så ud til at kunne fange folks opmærksomhed.

 

Lørdag eftermiddag, sluttede vi ugen i afdelingen af med en

lille frisk Rævejagt i Marbæk plantage. Denne gang var jagten henlagt til det nordlige område, og Børge, OZ2ZJ var ræveudligger, og for sådan en "erfaren ræv", var det ikke noget problem at finde nogle gode steder at gemme de små sendere. Dagens vinder blev Lars, OZ1HVR og Thomas, OZ1TDS blev 2'er - i alt var der 9 deltagere i dagens jagt, og alle fandt alle ræve. Næste jagt er sæsonens første aftenjagt - torsdag d. 12. maj, med start kl. 18.30, og løbsområdet er omkring Bopladsvej.  

    

Den kommende uge er der aktivitet på værkstedet mandag aften, hvor der fortsat "kæmpes" med de store rotorer til vores nye TowerTrailere - de skal jo gerne med til Fieldday, og det kunne jo nok være en fordel at vide hvor antennerne peger hen. Masser af grej til de kommende messer, venter også på at blive testet og gjort klar - så der er nok at se til. Onsdag er der Almindelig mødeaften, og i forbindelse med den forestående påskeferie, er mange nok på det tidspunkt på vej i sommerhuset eller campingvognen - for alle andre er der mulighed for påskehygge, i afdelingens bløde møbler

   

Så er der et par kommende arrangementer vi gerne lige vil "slå et slag for". Lørdag d. 7. maj arrangere vi igen i år HamDay, her er det en god idé at få sig tilmeldt til loppemarkedet - både kan man sikre sig en god plads indenfor, hvis vejret igen driller, og ligeledes kan man endnu nå at reservere et eller flere borde til sit grej. Tilmelding via HamDay hjemmesiden. Til dette arrangement skal vi bruge hjælp til alt det praktiske arbejde, og kan du afse et par timer til at give en hånd med ved opstillingen eller oprydningen, hører bestyrelsen meget gerne fra dig.

Ugen efter lørdag / søndag d. 14. / 15. maj, er der D-certifikat weekendkursus og radioprøve - her er der stadig god plads til flere deltagere. Så går du eller nogen du kender og overvejer at deltage,

er det bare med at få sig tilmeldt - nærmere om vores kursus og tilmelding, finder du ved et tryk her.

   

EDR Esbjerg afdeling ønsker alle en God Påskeferie.

     

24. april 2011

Nyhederne for uge 16 - Og denne gang starter vi med lands nyhederne - bladet OZ for april måned, nåede i denne uge postkassen hos alle landsforeningens medlemmer.

Og som i hvert fald de lokale nok kan se, prydes forsiden af Børge, OZ2ZJ der sammen med et par unge gæster, ser nærmere på udstillingen i afdelingens nye Promotiontrailer. Billedet er taget i forbindelse med indvielsen d. 2. april, og inde i bladet kan man på 2 sider læse mere om dette arrangement, vores projekt, og lidt om tanken bag dette nye initiativ.

Lidt usædvanligt at noget kan komme så hurtigt i bladet, men gode nyheder skal jo helst spredes hurtigst muligt :-)

   

Denne uge i afdelingen, var der aktivitet i værkstedet mandag aften. Mange ting skal laves færdig og sæsonen er ved at være 

slut for foråret. Sidste gang der officielt er åbent, er allerede nu på mandag d. 25. april (2. Påskedag), og herefter vil der kun være åbent i følge aftale om mandagen. Første mandagsåbent i den nye sæson er d. 3. oktober kl.19.00. Men får du brug for at benytte det "fine værktøj", er det altid muligt at komme til onsdag aften.

Onsdag var der Almindelig mødeaften uden noget særligt på programmet, men folkene fra Digitalgruppen brugte dog aftenen, til at udskifte den ene pc'er i radiorummet til en ny og mere kraftfuld maskine, så der bedre kan "køres" PSK fra afdelingen. Det nye kaldesignal specielt for denne aktivitet - 5P1EPC - blev efterfølgende luftet for første gang, og en englænder (M6SRH) var den heldige første kontakt. Instruktion i hvordan bruger udstyret fra afdelingen, kan man få ved henvendelse til Hans Peter, OZ5ACC eller Bjarne, OZ1GEJ.

     

Den kommende uge er der onsdag Old-timer aften. En fast tradition på forårs programmet, og noget der normalt kan trække mange mennesker til. Aftenen indledes som altid med et lille foredrag, og i år er det lykkedes at få formanden for Danish DX Group - Finn Hoffmann, OZ7YY til at komme, og fortælle lidt om hans liv med amatørradio. Dette arrangement er åbent for alle, der måtte være interesseret i i at få del i "røverhistorierne", møde gamle venner eller bare nyde en hyggelig aften - og det er absolut ikke noget krav, at man selv har et gammelt gulnet certifikat, hængende hjemme på væggen for at deltage. Lørdag er det på tide at få tørret støvet af hylderne igen, det er blevet tid for den årlige Forårsrengøring af vores lokaler. Vi starter med at blande sæbevandet, og finde støvsugeren frem kl. 10.00, og alle er meget velkomne til at være med i aktiviteterne - efter veludført gerning, er afdelingen vært ved middagsmaden (og det højt belagte smørrebrød). 

 

Mange har sikkert nydt det gode vejr her i påsken, og lad os håbe det vare ved lidt endnu, for om nu kun 13 dage er der HamDay i Esbjerg. Og holder vejret (vi krydser fingre) er der meget god plads på loppemarkedet, men skal du bruge et eller 2 borde, og vil du være sikker på en plads i tørvejr, er det bare med at få sig tilmeldt - nærmere info på www.hamday.dk      

Til vores D-certifikat weekendkursus d. 14. / 15. maj, er der også stadig god plads til flere deltagere - nærmere info finder du her.

    

Det var alt for denne gang - bestyrelsen ønsker en fortsat God Påske.

På gensyn i den kommende uge, i EDR Esbjerg afdeling. 

     

1. maj 2011

Nyhederne for uge 17 - Onsdag var der Old Timeraften i afdelingen. Og alle de friske deltagere - som kan ses på ugens billede - havde sammen med et par af de "unge", en ganske hyggelig aften. Årets gæstetaler, der indledte aftenen var "Mr. DX" alias Finn, OZ7YY og han kom langt omkring, ikke mindst de sidste 50 års mange forskellige stationer og antenner, han havde haft fornøjelsen af at stifte bekendtskab med. Men også mulighederne omkring DX på kortbølge, og den imponerende station Finn selv har opbygget. Efter Finns indledning, var det tid til at snakke lidt med dem man ikke har set i lang tid, og som altid blev det sent, før alle igen var på vej hjem. En stor tak til Finn, OZ7YY, og alle deltagere for endnu en vellykket aften.  

      

Lørdag var der også aktivitet i afdelingen. Det var blevet tid til 

Forårsrengøringen af vores lokaler. Og fra de tidlige morgentimer, blev der knoklet med støvsuger og sæbevand - der blev sorteret (og smidt ud), og der blev sat på plads, så det hele igen fremtræder fint og skinnende rent. Tak for indsatsen til OZ4UB - OZ1BPP - OZ1FF og OZ1INN.

  

Den kommende uge, står der HamDay på næsten hele programmet - tirsdag er det dog planen, at vi "lufter" vores kaldesignal i VHF aktivitetstesten (Kjeld, OZ1FF er klar ved stationen fra kl. 19.00 hvis du vil være med) . Men ellers skal vi ha' fundet og klargjort grejet, til vores egen stand på loppemarkedet (og der er virkelig rigtig meget godt grej !). Men også bordene til de andre udstillere, den store grill osv. osv. skal gøres klar. Der er altså mere end nok at gå i gang med, så vi er klar til: HamDay - lørdag d. 7. maj kl.10.00 på området ved EDR Esbjerg afdeling.   

Vi starter så småt med opstillingen til selve arrangementet fredag aften, hvor vejrudsigten forhåbentlig er helt sikker, og vi fortsætter så tidlig lørdag morgen. Som altid er et par ekstra hænder meget velkomne, til at hjælpe til med opstilling og oprydning - og kunne du afse et par timer, hører vi meget gerne fra dig - onsdag aftaler vi hvem, der gør hvad og hvornår.   

Under forberedelserne til placeringen af de nye sager du påregner at indkøbe, har du måske fundet så meget overskudsgrej, at du selv skal ha' en stand på loppemarkedet - så er det stadig muligt at tilmelde sig, og bestille et bord via HamDay hjemmesiden. Er det bedre brugt grej til auktionen (start kl.14.00), du vil af med, er det bare med at slæbe det med - tydeligt mærket med kaldesignal og eventuel mindstepris. Så må vi håbe at det flotte vejr holder, eller det i det mindste kommer tilbage, og vi igen i år, kan hilse på rigtig mange glade radioamatører til en god handel.

     

På gensyn ALLE sammen til HamDay 2011 i Esbjerg - nu på lørdag d. 7. maj fra kl.10.00.

    

8. maj 2011

Nyhederne for uge 18 - Endnu en uge med fuld fart på aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling.

Mandag, onsdag, og fredag aften, var der stor travlhed med forberedelserne til årets HamDay. Og lørdag var det så endelig så vidt, vejret var perfekt (men dog lidt blæsende), så det blev selvfølgelig et udendørs arrangement. Fra de tidlige morgentimer blev der stillet borde, pavilloner, parasoller osv. op på pladsen, og en masse overskudsgrej stablet op, i håbet om at komme af med det hele (eller i det mindste bare noget af det), så der kunne blive plads til de nye forsyninger, af endnu bedre grej :-). 

Efterhånden ankom de øvrige handlende, der havde fået noget i overskud, og kl.10.00 gik startskuddet til en god handelsdag.

Og det var ikke småting, der blev båret ud til bilerne - der for øvrigt fyldte alle parkeringspladser, og de sidst ankomne          

måtte parkere, ude på gaderne omkring Fritidscenteret. Store og små kasser, blev med stor præcision placeret på bagsæder og i bagagerum - for der skulle jo gerne være plads til alle indkøb.

Og indkøbt blev der, for afdelingens eget vedkomne, med det bedste salg nogensinde. Også forplejningen i form af mad og drikkevarer, oplevede et salg vi ikke tidligere har set - og på flere varer, kunne der meldes ALT udsolgt - det betød nu ikke, at folk var nød til at sulte eller tørste, men måtte vælge noget andet, og så vi slap for en masse madvarer i overskud. De ørige handlende kunne også melde om et rigtig godt salg - selvfølgelig med det forbehold, at det ikke er alt der kan sælges (eller bortgives !!). Det eneste sted, hvor handlen gik helt i stå (eller rettere aldrig kom i gang) var ved Auktionen - der var ved indleveringsfristens udløb, ikke indleveret noget som helst. Så det blev for første gang droppet helt, til fordel for et længere ophold ude i det dejlige sommervejr.      

    

Vores nye Promotiontrailer var i dagens anledning, og for at give alle en chance for at se, hvad det er vi taler om, også opstillet - og der kom rigtig mange meget positive tilkendegivelser, og direkte forespørgsler på mulighederne, for at vi kan hjælpe andre afdelinger med lidt professionel omtalte, ved deres kommende lokalearrangementer. Spændende at se hvad det udvikler sig til, men tænk hvis vi kan bidrage til at der kommer flere radioamatører - og dermed kunder til de kommende års HamDay, det kan man da kalde en "vind, vind situation". 

Ser man på de store mængder af nyerhvervet grej og tilbehør, de besøgende slæbte væk, og de mange store brede smil, kan årets HamDay vist kun betegnes som endnu en stor succes.

Og arrangørerne vil gerne takke ALLE, for jeres deltagelse - vi ses (om ikke før), igen lørdag d. 12. maj til HamDay 2012 - på gensyn.

Billederne fra arrangementet, vil selvfølgelig om kort tid kunne ses i galleriet, her på hjemmesiden - 

   

Den kommende uge, skal vi nok mindst bruge et par aftener, på at rydde op på lagerne og værkstedet - men onsdag er der igen, noget spændende på programmet. Lasse, OZ1LN kommer og fortæller om de mange nye ting, der er sket med D-star projektet, siden den spæde start for bare få år siden. Nye hjemmelavede repeatere over hele landet, har erstattet de "hundedyre" kommercielle, og der er kommet mange flere brugere, og muligheder til. Så kom i afdelingen på onsdag, og hør om alt det sidste nye, omkring din digitale radio.

Lørdag og søndag er der D-certifikat weekendkursus, hvor vi gerne skal ha' lært deltagerne de grundliggende færdigheder - der kan få dem godt igennem den afsluttende radioprøve næste søndag. 7 deltagere er tilmeldt til kurset, så det er da tilfredsstillende. Hvor mange der derudover skal til prøve, vides først når papirerne ankommer fra Telestyrelsen - men held og lykke til dem alle.

            

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor det sker.

   

15. maj 2011

Nyhederne for uge 19 - Ja, som forudset i sidste uge, er det en ordentlig opgave bare at få ryddet gulvet i værkstedet og på lagerne, efter sidste uges mange handler. Men der arbejdes på opgaven, og det er nu muligt at komme helt ind i lokalerne igen - om løsningen så bliver at indrette et nyt højlager eller hvad, må vi se på i den kommende uge.

Onsdag fortalte Lasse, OZ1LN om de mange nye tiltag indenfor D-star, tilvæksten af repeatere og deres opbygning, hvor de eksperimenterende radioamatører rigtig "folder sig ud". Også

de såkaldte "trusts" osv. blev der fortalt om - så jo, der var mange nye tiltag, og ikke mindst nye indstillinger og muligheder med  folks radioer, at hører om. En stor tak til Lasse, OZ1LN for opdateringen - vi arbejder på at finde en dato i nær fremtid, så de aktive brugere alle kan få installeret de sidste nye ting 

/ opdateret radioerne, ved et besøg i afdelingen. Torsdag var der efter en lille pause, igen tid til at jagte rævesendere i Marbæk plantage, og i det trods alt fine løbevejr blev dagens samlede vinder Villy, OZ6KH. I kampen om afdelingsmesterskabet, var der fuld udbytte til Lars, OZ1HVR. Ræveudligger var Benny, OZ5MT der nok regnede med at kunne sælge lidt plaster til deltagerne - for mere tæt krat til at gemme rævene i, skal man godt nok lede længe efter :-).

Det samlede resultat af jagten, kan du se under linket Rævejagt - eller bare trykke her. Næste Rævejagt er torsdag d. 26. maj, og løbsområdet er omkring Marbækhøjvej.

     

Lørdag og søndag var der D-certifikat weekendkursus i afdelingen - og ja, her i dag kl.16.00 blev kurset så afsluttet med en officiel Radioprøve for de 6 kursister. Om det så resultere i nye certifikater er op til Telestyrelsen - men en hurtig gennemgang, af de unge menneskers besvarelser lover godt. Næste mulighed for at deltage i et D-certifikat kursus bliver engang til efteråret, men allerede nu er det muligt at tilmelde sig, bare lige hvis du sidder og er lidt ked af, at du ikke nåede med denne gang. 

     

Den kommende uge, er der efter 2 uger med rigtig mange aktiviteter, onsdag blevet tid til at slappe af og samle kræfter, til de kommende aktiviteter med en Almindelig mødeaften - uden noget fast på programmet. Bladhylden er fyldt godt op med spritnye tidsskrifter, også køleskabet er igen blevet fyldt, og der er købt nye forsyninger af kaffeposer. Så selv om der ikke er planlagt noget, kan det nu godt gå hen og blive en rigtig hyggelig aften. 

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor de næste spændende arrangementer, aldrig er langt væk.  

     

22. maj 2011

Nyhederne for uge 20 - Og vi starter desværre denne uge med en aflysning, og dermed en programændring. Efter de første rygter, er det nu endelig bekræftet, at dette års Funkflohmarkt i Hamborg er aflyst på grund af for få tilmeldte udstillere, og dermed er vores tur derned selvfølgelig også aflyst.

Lidt en skam, når man tænker tilbage på en dejlig varm lørdag i 2005, hvor afdelingen for første gang var taget udenlands, for at komme af med noget godt grej, vi ved et tilfælde af "pludselig vanvid" havde fået alt for meget af. Siden da er der jo sket en del (som det måske kan genkendes på denne uges billede fra arkivet), og vi har med glæde deltaget ved arrangementet i Hamborg hvert år siden.

Efter flytningen af markedet for et par år siden, til langt ude på "bøhlandet", er det gået ned ad bakke - og nu er det så slut.

Vi håber at der måske kan findes en ny placering lidt tættere på Hamborg centrum, og vi til næste år igen kan tage ned, og handle lidt med de lokale. I stedet for en tur syd på - lørdag d. 4. juni, vil vi prøve at arrangere noget helt andet. Hvis det ikke ligefrem er stormvejr eller regnen vælter ned, vil vi tage til HF Fieldday pladsen i Tjæreborg, og prøve at rejse en af de nye super TrailerTowere. Det kunne jo være rart at se og lærer hvordan man skal gøre, inden vi står og "klør os i nakken", få timer inden VHF Fieldday konkurrencen går i gang - mere om dette i næste uge.

  

Aktiviteterne i afdelingen denne uge, var begrænset til vores egne lokaliteter onsdag aften. I mødelokalerne gik snakken i hvert fald lystigt, og på vores hovedlager blev der arbejdet med at opstille nogle nye store tunglastreoler, som det har været nødvendigt at investere i, for at få bare lidt styr på alle "de gode sager", der bliver ved med at strømme til :-)

   

Den kommende uge skal vi ha' ordnet alle detaljerne, forud for Fieldday (både VHF og HF) og ILLW - alle interesserede indkaldes derfor til at deltage i planlægningen, nu på onsdag når der står Fielddaymøde 2. på programmet. Kan du give en hånd med ved opstilling / nedtagning, betjene stationerne, hjælpe med transporten osv. er vi meget interesseret i at hører fra dig. Sidste år var vi desværre nød til at aflyse vores deltagelse i VHF Fieldday, fordi folk ikke havde tilmeldt sig - det skulle jo ikke gerne ske igen.

Torsdag d. 26. maj er der igen Rævejagt i Marbæk plantage. Løbsområdet er denne gang omkring Marbækhøjvej, og første udsendelse fra rævene er kl. 18.30. Som altid er nye deltagere meget velkomne - bare du / i kommer i god tid inden start, så der er mulighed for en kort instruktion i den ædle sport, eller hvis du vil låne en modtager.

    

Så lykkedes det for redaktionen, at finde tid til at lægge nogle af billederne fra dette års HamDay, ind i Galleriet her på hjemmesiden. Vil du se hvad du gik glip af, eller genopleve den fantastiske handelsdag her i Esbjerg - er det bare at trykke her, eller selv gå på opdagelse i Galleriet.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til Fieldday planlægning, eller Rævejagt i Marbæk plantage.     

    

29. maj 2011

Nyhederne for uge 21 - Onsdag var det blevet tid for årets 2. Fielddaymøde, og vi skulle se om det ikke kunne lykkedes at få styr på alle detaljerne. Og jo, der kommer godt nok til at ske en del, med vores udendørs radioaktiviteter i år - VHF Fieldday holder flyttedag, og vi vil i år deltage fra pladsen i Tjæreborg.

Derved sparer vi en masse af den lidt besværlige transport, ikke mindst af de nye TrailerTowere, der kræver en traktor eller lastbil for at blive kørt til pladsen i Marbæk, ved at flytte skal vi ikke kører nær så langt.

Også vores aktiviteter i ILLW holder flyttedag. Efter 5 år i Blåvand har vi besluttet at prøve noget nyt - ikke at vi på nogen måde kan klage over interessen på Danmarks vestligste punkt eller opbakningen fra fyrets ejere. Men de nye muligheder med Promotiontraileren, gør at vi synes det kunne være værd at prøve

et sted lidt tættere, på måske nye radioamatører. Så vi flytter arrangementet til Esbjerg, nærmere bestemt den store græsplæne nord for Sædding centeret, og lige ved siden af Sædden Strand fyrtårn. Vi var forbi og se på stedet onsdag aften, og har også allerede talt med centerets ledelse, som var "Fyr og Flamme" og meget interesseret i vores idé. At så datoen falder sammen med Esbjerg Festuge, gjorde det absolut ikke mindre interessant - og et arrangement, de meget gerne vil inkludere i deres markedsføring og reklame for Sædding centeret. Det bliver spændende at se, hvor mange lokale folk vi kan komme i kontakt med - og måske gøre interesseret i Verdens Bedste Hobby. Generelt er der altså styr på alle 3 arrangementer, men der er stadig god plads til flere deltagere, hvis du skulle være interesseret i at være med ??

   

Torsdag aften var der aktivitet i "Motionsafdelingen", hvor årets 4. løb i kampen om afdelingsmesterskabet blev afviklet i Marbæk plantage. Vinderen blev Bjarne, OZ1CWP skarpt forfulgt af Børge, OZ2ZJ på 2. pladsen. Rævene var denne gang udlagt af Lars, OZ1HVR og alle deltagere kom godt tilbage i målområdet, efter en lille rask tur på ca. 4,8km - det burde være til at overkomme for de fleste. Så var det ikke noget for dig at prøve, ved den næste rævejagt - torsdag d. 9. juni kl.18.30 ??  

    

Den kommende uge, er der onsdag Almindelig mødeaften uden noget fast på programmet - dog har Digitalgruppen bebudet, at de vil lufte vores nye kaldesignal med PSK på HF i juni måned, så der er nok liv i radiorummet / varm kaffe på kanden / kolde vand på køl - og nye blade til gennemsyn i de bløde møbler.

Som omtalt i sidste uge, starter vi "portabel træningen" forud for årets udendørs aktiviteter, med opsætning af en af de nye super master, på pladsen i Tjæreborg næste lørdag - forud sat at vejret ikke er alt for dårligt. Vi starter "rejsegildet" omkring middag, og afdelingens medlemmer er meget velkomne til at komme forbi, og se masten i brug for allerførste gang. Du finder os for enden af Vestre Strandvej, helt ud mod vandet - skulle det knibe med at finde stedet, vil vi være QRV på Esbjerg VHF repeateren ude fra festpladsen.

       

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de helt store projekter.

    

5. juni 2011

Nyhederne for uge 22 - Onsdag var der Almindelig mødeaften i afdelingen, og ja, derfra er der denne gang ikke så meget at berette om - ud over at de fremmødte gæster og medlemmer, så ud til at nyde en hyggelig aften, med mulighed for at fortælle nogle gode "røverhistorier".

  

Lørdag skulle vi jo ha' været til Hamborg - det blev som bekendt desværre aflyst, men da vi nu havde kalkuleret med en dag i fred for familie (og lejere), var det jo nærliggende at finde på noget andet spændende.

Så vi arrangere et lille "rejsegilde" i stedet - i det fantastisk flotte solskinsvejr, kørte vi en af de nye TrailerTowere frem fra lageret, og prøvede for første gang at rejse dette nye super "isenkram". Ingen af afdelingens medlemmer har

nogen specialtræning eller erfaring, i at rejse sådan en mast, så efter at diverse kontakter og forbindelser i EL-styringen var blevet motioneret, og håndbogen konsulteret med hensyn til støttebenenes låsesystem. Gik det egentlig vældig godt, med at hejse de mange kilo aluminium op i luften - og sikke et syn, de tilstedeværende havde næsten alle sammen tårer i øjnene, og lignede nogen der har vundet stort i Lotto. Og stort det er det - sådan ca. 25m høj når den er kørt helt ud - det er lidt svært at se de små mænd for foden af masten, så for en gang skyld kan du i denne uge klikke på billedet, og se det i rigtig stor størrelse. Og så kan du jo lige overveje endnu engang, om du skal med til Fieldday / ILLW - eller hvorfor du endnu ikke er medlem af EDR Esbjerg afdeling :-)    

   

Nå, i den kommende uge er vi vel kommet ned på jorden igen. Tirsdag er der VHF aktivitets contest - Kjeld, OZ1FF er klar i radiorummet fra kl.19.00, og skulle du være interesseret, er du meget velkommen til at hjælpe med QSO'erne på 144MHz. Onsdag er det ikke nødvendigt at spise hjemmefra, vi fejre sommerens indtog med Grillaften - hvor der er store pølser klar, direkte fra den store grill, vejrudsigten lover godt nok massiv regnvejr, med går det galt, er der altid læ og tørvejr under udhænget i atriumgården. Torsdag er der igen Rævejagt i Marbæk plantage - løbsområdet er denne gang omkring Bopladsvej - nybegyndere, og "gamle sølvræve" er som altid meget velkommen til at deltage, eneste betingelse er at du kommer i god tid inden kl. 18.30, og den første udsendelse fra de godt skjulte sendere. Resten  af ugen må du selv sørge for underholdningen, eller måske komme forbi værkstedet hvor alt ledigt tid, bruges på at klargøre grej til HAMRADIO 2011 messen i Friedrichshafen, senere på måneden.

        

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de flotteste portabel master !.  

       

12. juni 2011

Nyhederne for uge 23 - Onsdag, blev der som ugens billede viser "fyret godt op" på grillen. Vejret var ikke det bedste, men under halvtaget var der i det mindste tørvejr, og som efterkommere af de barske vikinger, var det ikke noget problem at indtage de altid gode (og store) pølser på "Restaurant Fodkold", og samtidig fundere lidt over om det lidt fugtige vejr - onsdag, måske i det mindste er godt for årets jordbær høst.

Torsdag var det straks meget bedre med vejret, og det er måske forklaringen på at 12 deltagere havde fundet løbetøjet frem, og var med i 5. afdeling af kampen om Afdelingsmesterskabet i Rævejagt 2011. Løbet blev vundet af Thomas, OZ1TDS og Bjarne, OZ1CWP snuppede 2. pladsen - rævene var denne gang rigtig godt

gemt af Niels, OZ9NJ. Næste Rævejagt er allerede nu på torsdag d. 16. juni kl.18.30, og løbsområdet er omkring Marbækhøjvej. Da det er sidste Rævejagt inden sommerpausen, er der kaffe og kage efter løbet - og ja, det er jo næsten alene grund nok til at møde op og prøve engang.  Vil du prøve, er det bare med at være på parkeringspladsen i god tid inden start, så du kan låne en modtager og få lidt vejledning i hvordan man gør - bare kom, der er masser af plads i skoven.

   

Derudover byder den kommende uge, officielt kun på Almindelig mødeaften onsdag - og det er samtidigt den sidste i dette halvår, inden vi overgår til Sommeråbent. Men derfor kan du jo godt møde op og nyde lidt godt fra køleskabet, og en seriøs snak med de andre medlemmer, om hvad sommertiden skal bruges på. En af afdelingens spændende aktiviteter er VHF Fieldday, og i sidste uge kunne man jo læse lidt om, den vellykkede afprøvning af vores nye super potabelmaster - Allan, OZ1IOM var tilstede, og optog lidt video af generalprøven, og har lagt et par klip ud på Youtube, disse 4 små klip kan du se ved at klikke her - rækkefølgen er lidt vilkårlig, med du vil helt sikkert kun få et endnu bedre indtryk af det nye isenkram, end ved kun at se et billede.

Vi gør opmærksom på, at det stadig er muligt at være med som aktive deltagere, i både VHF og  HF-Fieldday samt ILLW arrangementerne - tilmelding til Jan, OZ1INN :-).

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi er ved at være klar til sommeren.

      

19. juni 2011

Nyhederne for uge 24 - Ugens programsatte aktiviteter, var denne gang begrænset til to dage - onsdag var sæsonens sidste Almindelige mødeaften, inden vi går over til Sommeråbent. Og torsdag sluttede 1. halvårs jagtsæson i Marbæk plantage, med årets 6. rævejagt - vinder blev Thomas, OZ1TDS og Bjarne, OZ1CWP kæmpede sig til anden pladsen. Det var en temmelig våd jagt, da regnen væltede ned, og flere havde problemer med fugt i deres modtagere, men alle 6 jægere havde da held til at finde frem til parkeringspladsen igen. Alle ræve, der denne gang var godt gemt af Henning, OZ1LYO blev dog fundet under de drivvåde grene :-). Næste rævejagt er torsdag d. 18. august i området omkring Bopladsvej - der er altså god tid til at få tørret og tætnet modtagerne. 

 

Nu er vi så nået frem til sommertiden, hvor folk sædvanligvis tager på ferie og den slags, og derfor er aktiviteterne for

medlemmerne i den kommende tid begrænset lidt - vi holder selvfølgelig ved traditionen med Sommeråbent, og åbner dørene for medlemmer og besøgende turister i området, hver onsdag aften fra kl. 19.30 til ca. 22.00. Derudover er der selvfølgelig også enkelte spændende aktiviteter, ikke mindst årets VHF Fieldday der "løber af stablen" d. 2.- 3. juli fra pladsen i Tjæreborg (nærmere bestemt - Vestre Strandvej). Et nyt sted for denne aktivitet, men lidt mindre besværligt at transportere udstyret til, end pladsen i Marbæk. Med alt det nye, ikke mindst de nye TrailerTowere, har vi i år valgt at begrænse vores deltagelse til 50 og 144 MHz - vi skal jo lige lærer hvordan vi får det hele op (og ned igen), og selvom der arbejdes ihærdigt på sagen, mangler vi f.eks. også stadig en helt færdig rotorstyring, og nye styre / coax kabler der kan nå helt op til toppen.

Det bliver spændende at få det hele samlet, og se hvad det kan blive til - vil du være med, eller bare se hvad der sker, er du meget velkommen ved vandkanten.

        

En anden aktivitet allerede den komne weekend, er afdelingens deltagelse i Hamradio messen i Friedrichshafen - ikke en aktivitet der involvere så mange medlemmer, og det er også lidt besværligt bare at kikke forbi, for at se hvad der sker - men der er absolut turen værd. Sidste år var resultatet af vores deltagelse (som eneste danske forening), de 2 nye TrailerTowere - hvad mon vi bliver tilbudt i år ?!*# :-). Nærmere om vores oplevelser, efter ferien.   

     

Hermed er det så også tid til ferie, for redaktionen på www.oz5esb.dk - sker der spændende nyt, vil der selvfølgelig komme opdateringer, men ellers er de ugentlige nyheder her på hjemmesiden, først tilbage omkring uge 32 - liggestolene er sat op, og vejrudsigten lover bedring.

   

Bestyrelsen og redaktionen ønsker alle en God sommer - på gensyn i afdelingen, på Fieldday pladsen eller i Friedrichshafen. 

      

14. august 2011

Nyhederne for uge 32, og sommeren 2011. Siden sidste opdatering her på hjemmesidens nyhedssektion, er der sket en del i og omkring EDR Esbjerg. Vi starter med en lille beretning fra Hamradio messen i Friedrichshafen, hvor Michael, 5Q5NA og Jan, OZ1INN havde nogle rigtig hyggelige dage, med afdelingens stand på det kæmpestore loppemarked. Som sædvanlig er messen et trækplaster for radioamatører fra hele verden, og også i år mødte vi rigtig mange gode venner og bekendte - og ja, vi tror at de fleste danskere dernede, var forbi og hilse på ved vores stand. Sidste års store indkøb af de nye TrailerTowere, kunne vi ikke overgå i år, hvor det var lidt mere begrænset hvad vi købte til afdelingen - men den nye Yaesu FT-5000 HF station var der ellers god plads til i

bilen på vejen hjem :-) Salget af afdelingens fine overskudsgrej, gik yderst  tilfredsstillende, og vi kom af med en meget stor del af det medbragte isenkram. Torsdag hvor alle de mange handlende stiller deres grej op, var faktisk den bedste dag, så allerede inden messen startede, havde vi lidt "bøvl" med at fylde vores borde - vi må tænke lidt over hvordan vi får mere grej, fragtet derned næste år :-). Deltagere antallet så desværre ud til igen at være faldet lidt, men afdelingens udsendte havde altså en rigtig god tur til Friedrichshafen. Billederne fra arrangementet kan du se i Galleriet - bare klik på billedet med Michael, og se lidt af alt det man kunne opleve i år, på Europas største messe for aktive radioamatører.

Efter en lille pause sidste år, var EDR Esbjerg afdeling igen aktive i EDR's VHF Fieldday. Lørdag / søndag d. 2./ 3. juli stillede vi grejet op ved vandkanten i Tjæreborg - fra stedet hvor vi sædvanligvis kører HF Fieldday. Vi var i år ikke så mange deltagere, så vi blev enige om at begrænse vores deltagelse til 50 og 144MHz. Og ja, en historisk fantastisk weekend blev det ikke - vejret var ikke for godt, og under opstillingen måtte vi flere gange søge ly for regnen. Tidlig søndag morgen blev operatørerne for alvor vækket, af et gigantisk tordenbrag - lidt et problem med op til 25m+ høje master i vandkanten. Nå, det gik godt og alt vores grej overlevede - det kostede godt nok en villa, der brød i brand et par hundrede meter længere inde i landet. Lidt mere træls for deltagerne, var de dårlige forhold på båndene - der var rigtig langt mellem hver kontakt, og vi nåede ikke så langt omkring ude i den store verden.

Til alt held, var det de samme forhold for de andre deltagere, så det var ikke den nye plads til denne aktivitet der gjorde udslaget.

Det nye grej - Promotiontraileren som rullende radiorum, var derimod en ubetinget succes - det kan ikke gøres bedre, som det også kan ses på billedet her til højre, hvor Kurt, OZ4AFQ og René, OZ2AKM "varmer" de gode stole og frekvenserne på 144Mhz.

Med aktivitet på kun to bånd, valgte vi at opsætte 50MHz antennen i den lille TrailerTower, og så kun tage en af de nye i brug på 144MHz - vi havde jo ikke prøvet at stille masterne op med antenner på før. Det gik nu over al forventning, og i løbet af ingen tid var antennesystemet højt oppe i luften - de master har nu en fantastisk indflydelse på folks gode humør, og de brede smil :-)

Billederne fra VHF Fieldday kan du se i Galleriet - bare klik på billedet med Kurt og René.

Henover sommeren er der på trods af ferietiden, blevet knoklet i vores PR-afdeling, og således kunne man på forsiden af OZ juli (billedet til venstre) se en af vores nye super master "in action" - lidt reklame for hvad vi kan i Esbjerg, blandt andre radioamatører i Danmark skader vel ikke, og det kunne måske som eksempel, være at nogen udenfor lokalområdet vil deltage i vores HF Fieldday arrangement, og prøve det absolut bedste grej ??

Et andet nyt tiltag er vores PR-hjemmeside www.amatørradio.dk - som nu er blevet aktiveret.

Af tekniske årsager, og forskellige stavemåder, kan siden besøges via følgende links: www.amatorradio.dk -www.amatoerradio.dk og www.amatørradio.dk .

Siden er endnu i sin spæde start, men vil med tiden blive mere udbygget som en forhåbentlig interessant reklameside for vores hobby, med mange flere billeder og beskrivelser af vores hobbys mange muligheder. Det lille aktive billede herunder viser vejen:

Ellers er sommeren i afdelingen som sædvanlig, gået med Sommeråbent hver onsdag i afdelingen - en rimelig velbesøgt aktivitet, hvor vi i år bl.a. har kunnet drøfte verdens gang, og ikke mindst sommervejret (eller mangel på samme) med medlemmer, og enkelte turister der fandt vej til afdelingens hyggelige og regntætte lokaler - samt den varme kaffe.

    

Nu er ferietiden ved at være forbi, og programmet for efteråret byder igen på mange spændende aktiviteter. Onsdag i denne uge startede vi blidt op igen, med sæsonens første Almindelige mødeaften, men allerede nu den kommende uge, er der igen "fuld damp på alle kedler" - onsdag skal vi ha' de sidste ting aftalt omkring ILLW og HF Fieldday på årets 3. Fieldday møde. Og ja, der er god plads til mange flere deltagere til begge arrangementer - både til at stille op / pakke sammen, og ikke mindst betjene radioerne, vil du være med er det bare med at møde op eller give besked.

Torsdag d.18. august kl. 18.30 løbes 7. afdeling i jagten på Afdelingsmesterskabet i Rævejagt 2011. Løbsområdet er omkring Bopladsvej i Marbæk plantage, og som altid er alle også nybegyndere meget velkomne til at deltage i jagten - når blot man kommer i god tid inden kl.18.30, så der er tid til lidt instruktioner og eventuelt lån af en modtager.     

Fredag aften begynder vi med opstilling til årets

ILLW - International Ligthouse / Lightship Weekend .

Vi har som bekendt besluttet at flytte vores deltagelse fra fyrtårnet på Blåvands Huk, til fyrtårnet ved Sædding centeret her næsten midt i Esbjerg, og er dermed også kommet med i arrangementet Esbjerg Festuge.

Med placeringen meget mere centralt ved et af byens store indkøbscentre, håber vi at komme i kontakt med mange flere lokale, og hvem ved måske nye radioamatører. At vores aktivitet i ILLW samtidig er blevet optaget som et arrangement i Festugen, med eksponering både i aviser og på deres hjemmeside gør ikke forventningerne til en rigtig god weekend mindre. Fra bestyrelsens side har man i hvert fald valgt at sætte alle sejl til - og demonstrere vores hobby på allerfineste vis. Og vi kan kun opfordre alle til at

        

kikke forbi, og se hvad der sker på græsmarken når EDR Esbjerg kører det store grej frem. Alternativt kunne man prøve at finde os på 14 eller 3,7MHz for en kontakt.

      

Bestyrelsen håber alle har fået hvilet godt ud, i liggestolene på den hvide sandstrand ved det klare blå og dejligt varme badevand - eller i den våde sovepose på en campingplads i det vestlige Danmark, og er klar til en ny aktiv sæson i EDR Esbjerg afdeling.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til Fielddaymøde onsdag, Rævejagt torsdag, eller ved Sædding centeret i weekenden. 

    

21. august 2011

Nyhederne for uge 33 - Onsdag skulle vi ha´ helt styr på alle detaljer, forud for de udendørs radioaktiviteter i ILLW og EDR´s HF Fieldday. Det var hurtigt overstået, da der af forskellige årsager, ikke var mødt ret mange af de sædvanlige deltagere op - men de sidste ting omkring denne weekends deltagelse i ILLW, fik vi da snakket igennem, og der blev også tid til at arbejde lidt videre på nogle af de mange nye ting, vi skulle ha' med.

Torsdag blev dette arbejde fortsat i værkstedet, samtidig med at 8 jægere i Marbæk plantage havde sjov med sæsonens første Rævejagt. Vinderen blev Bjarne, OZ1CWP og Thomas, OZ1TDS blev to'er. Rævene var denne gang udlagt at Henning, OZ1LYO - der klarede opgaven til UG, endda uden brug af skovl ! 

Det endelige samlede resultat for alle deltagere er lidt forsinket, men resultatlisten her på hjemmesiden opdateres i løbet af den kommende uge. Næste rævejagt er torsdag d. 1. september kl. 18.30 i løbsområdet omkring Marbækhøjvej.

    

Ugens billede (herover) er taget på parkeringspladsen, nord for Sædding centeret - her stillede afdelingen det helt store grej og blikfang op, i forbindelse med vores deltagelse i dette års ILLW arrangement. Og ja, selv om der var en masse praktiske ting der skulle ordenes, for at vi kunne komme "i luften" fra dette nye sted, kan vores deltagelse kun betegnes som en meget stor succes. 

Godt nok kikkede der ikke helt så mange besøgende, forbi vores station / udstilling som vi er vant til i Blåvand - til gengæld var de der kom, så meget mere interesseret i at hører mere om verdens bedste hobby. Vores PR-trailer og en af de store TrailerTowere kunne virkelig fange opmærksomheden, og at trafikken på Tarphagevej ikke endte i kaos, kan vist kun betegnes som rent held, når trafikanterne skulle se hvad der dog skete inde på den store græsmark :-)

Hvor mange nye medlemmer, vi ender med at få ud af weekendens anstrengelser bliver det spændende at se, men det var meget tilfredsstillende, at se så mange både unge og ældre være meget interesseret i at hører om vores hobby, og måske komme i gang som radioamatører - også radioamatører der af den ene eller anden grund, har "ligget stille" i en lang årrække kikkede interesseret forbi, og ville da alvorligt overveje at starte op igen. En enkelt nåede således at besøge os hele 5 gange, i løbet af weekenden - ja, med andre ord overgår det altså vores mest positive forventninger, til hvad dette arrangement ved Sædding centeret og Sædden Strandfyr kunne bringe. Og der er allerede truffet aftale med centerchefen - som for øvrigt satte stor pris på vores på vores aktivitet, om at vi er meget velkomne igen næste år.

      

Den kommende uge i afdelingen er programmet lidt begrænset, og vi møjes nøjes med Almindelig mødeaften - onsdag. Men dermed er der jo god mulighed for at snakke lidt om weekendens positive oplevelser, og måske vise vores faciliteter frem for nye medlemmer :-)

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor radioamatørerne mødes.

   

28. august 2011

Nyhederne for uge 34 - Efter sidste uges succes oplevelse i ILLW arrangementet, var det lidt svært at få armene ned og få fat i værktøjet igen, men også i denne uge blev der

arbejdet seriøs i værkstedet, på at gøre endnu mere grej klar til den næste store oplevelse med radioen - årets HF Fieldday for afdelingsstationer.

Ugens billede, viser en lille del af det der stadig arbejdes på, nemlig "indmaden" i styreboksene til de kraftige  rotorsystemer som sidder i toppen af vores nye TrailerTowere. Gert, OZ1BFV har endnu engang været i gang med at "trylle" med loddekolben / elektronikken, og har udviklet en rigtig smart super styring, med bl.a. digital retningsvisning, rampe op / ned, interlock mellem kontakterne, mulighed for preset retning, samt visning af aktuel vindhastighed i mastetoppen. En styring vi nok bliver nød til at holde hemmelig, for konkurrenter og de store

kommercielle producenter - så kan vi altid senere se på muligheden for, at de kan købe en reproduktionstilladelse for et passende beløb :-). Mens Gert fintænker over programmering af Pic-kredsene arbejder Kenneth, OZ2ADE og Jan, OZ1INN videre på, at få den sidste rotor og styreboks gjort mekanisk klar til brug, inden næste weekend - desværre nok ikke helt færdig, men i hvert fald brugbar, så antennerne kan vende i den rigtige retning.

Ellers en forholdsvis stille uge i afdelingen, hvor der egentlig kun onsdag var noget programsat - nemlig Almindelig mødeaften. Her var et af de store samtaleemner selvfølgelig sidste weekends ILLW aktivitet, og der blev da også trængsel foran en af radiorummets pc'ere, da man fandt ud af at redaktionen her på hjemmesiden kort forinden, havde uploaded en lille billedserie fra arrangement ved Sædding centeret - vil du også se hvad der skete på græsplænen, kan du klikke her.

     

Den kommende uge i afdelingen er der straks meget mere aktivitet, og der står næsten HF Fieldday på det hele. Eneste undtagelse er torsdag, hvor der for de friske jægere er planlagt en lille rask Rævejagt i Marbæk plantage. Jagten foregår denne gang i området omkring Marbækhøjvej, og mødestedet er ved den store parkeringsplads - første udsendelse fra rævene er kl. 18.30. Og som altid er ALLE velkommen til at deltage, og der kan igen lånes "jagtgrej" på stedet, hvis man bare kommer i god tid inden det første signal. 

Så gælder det EDR's HF Fieldday 2011 - onsdag starter vi på at pakke alt det grej, vi skal bruge til en forhåbentlig fantastisk weekend. Vi skal også ha' helt styr på transporten ud til marken, så vi er klar til at begynde med opstillingen af vores udstyr allerede fredag eftermiddag / aften. Lørdag formiddag fortsætter vi arbejdet, så vi er klar i god tid inden kl. 15.00 dansk sommertid, og starten

på 24 timers jagt på point og spændende stationer. 

Med sommerens meget vand, og for meget bedre at vise offentligheden hvad vi kan, har vi besluttet at flytte væk fra "vandhullet" og op på marken, helt op af hovedvejen mellem Esbjerg og  Ribe.

Her vil vi opbygge den til dato største / højeste Fieldday station, i EDR Esbjerg afdelingens historie - med bl.a. alle vores TrailerTowere kørt helt ud :-)

Det bliver stort - meget stort, dette arrangement. Og vi er temmelig sikre på at ingen trafikanter og forbipasserende, vil være i tvivl om at Amatørradio er en seriøs hobby for teknikinteresserede.

Vi vil opfodre ALLE til at kikke forbi, og se vores imponerende portable radiostation - live - og har du lyst til at kører lidt seriøs contest, måske bare et par timer skal du være ekstra meget velkommen. Adressen hvor du finder os, er Vestre Strandvej, Tjæreborg - en sidevej til motortrafikvejen mod Ribe - kniber det med at finde vej, eller har du spørgsmål omkring dette arrangement, er du meget  velkommen til at kontakte Bjarne, OZ1CWP (tlf. 7515 4949) eller Jan, OZ1INN (tlf. 4053 7394). 

      

På gensyn til alle aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor grænserne for det mulige, hele tiden flyttes.

    

6. september 2011

Nyhederne for uge 35 - Og ja, undskyld - ikke kun for den forsinkede opdatering af nyhedssiden, men også til de mange tusinde bilister, der i weekenden måtte dreje hovedet næsten af led, for at se alt det var vi havde gang i inde på stubmarken ved Tjæreborg :-).

Det var ugen for årets HF Fieldday, og der blev hele ugen igennem knoklet hårdt på at få alt udstyr gjort klar, til dette store udendørs arrangement. Det lykkedes næsten, og det der manglede var i den lille småtingsafdeling.

Vi startede opstillingen allerede fredag eftermiddag, hvor de første læs af i alt godt 14 tons udstyr, blev kørt i stilling og opstillet, inden mørket (og myggene) gjorde det besværligt at lave mere. Lørdag blev de sidste ting så  ordnet, og vi var klar i god tid inden starten kl. 15.00. 

I år havde vi valgt en ny mark, til vores radioaktiviteter - ikke ret langt fra den sædvanlige plads, men meget bedre placeret, i forholdet til at skabe opmærksomhed omkring vores forening og hobby - en ting er jo at vinde konkurrencen, noget helt andet er at vinde nye medlemmer :-)

Og selvom vi godt kunne ha' brugt endnu et par erfarne operatører, forløb det nu ganske godt, hvor mange medlemmer og interesserede benyttede muligheden, og kikkede forbi for at se EDR Esbjerg afdelingens super kortbølgestation anno 2011. Udbredelses forholdene på båndende var rimelig normale, og vi "kørte" også denne gang pænt over de 2000 QSO'er, men helt nøjagtig hvor mange det blev til, skal vi først ha' regnet sammen. En ting er dog sikker - at vi er tilbage samme sted, også næste år i EDR's HF Fieldday.

Ugens billede viser 14MHz stationen, med 3.7MHz stationen i baggrunden - mange flere billeder følger asap i Galleriet, men du kan klikke på billedet, og se en lille film som Allan, OZ1IOM optog mens der blev kæmpet med, at få så mange stationer som muligt i loggen.

  

Ugen bød dog også på andet, nemlig endnu en afdeling i konkurrencen om Afdelingsmesterskabet i Rævejagt. Vinderen blev denne gang Lars, OZ1HVR og med Børge, OZ2ZJ på anden pladsen.

Rævene var denne gang udlagt af Thomas, OZ1TDS der havde udset sig nogle rigtig gode gemmesteder - til besvær for deltagerne :-)

Næste Rævejagt er torsdag d. 15. september - der er godt nok også valg til Folketinget denne dag, men mens der tælles stemmer, skulle det vel ikke være noget problem for at kunne deltage - så vidt vides, er ingen af de sædvanlig deltagere opstillet til den store bestyrelse.

 

Denne den kommende uge i afdelingen, er der "kun" Almindelig mødeaften onsdag, på programmet - og der skulle jo være nok at snakke om, oven på den fantastiske weekend i Tjæreborg.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi nu igen, har travlt med at rydde op og sætte på plads :-)

       

11. september 2011

Nyhederne for uge 36 - Så står vi der igen - med en masse grej og udstyr der skal gøres rent / klar til brug, efter sidste weekends Fieldday aktiviteter, og allerede mandag aften, blev der knoklet på at få det hele til at ligne sig selv igen.

Nu har jo vi efterhånden samlet en vis erfaring, også på dette område, så det er ikke så slemt - og et par aftener gør meget ved sagen. For det er altså en stor fornøjelse, når vi næste gang skal bruge grejet, bare at kunne gå på depotet og hente det man skal bruge, uden først f.eks. at skulle reparerer / monterer nye stik, eller filtrer tovværk ud -

en stor TAK til vores aktive værkstedsteam, der hver gang er klar til også at løse denne opgave, for os alle sammen.

    

Onsdag var der Almindelig mødeaften på programmet, og  

der blev blandt meget andet, allerede snakket forbedringer og nye tiltag, til næste års udendørs radioaktiviteter - kaffen blev der dog tid til at få drukket :-).

Vil du være lidt bedre rustet til snakken, om vores deltagelse i årets HF Fieldday, er billerne fra EDR Esbjerg afdelingens portable radiostation klar i Galleriet - du kan bare klikke på ugens billede herover, der viser Thomas, OZ1TDS i fuld gang med kører QSO'er ved 14MHz stationen. 

  

Den kommende uge, havde vi egentlig planlagt en lille udflugt, men det kunne ikke rigtig lade sig gøre, så den må vi udskyde lidt og forhåbentlig vende tilbage til, her engang i efteråret. Så ligesom for at samle op, på vores aktiviteter i VHF / HF Fieldday og ILLW mens hukommelsen er nogenlunde intakt, har vi programsat et evalueringsmøde, hvor vi vil se nærmere på disse aktiviteter.

Der er i år jo sket en hel del nyt - vi har prøvet en ny "adresse" ved alle 3 aktiviteter, vi har fået "prøvekørt" både de nye supermaster, og vores rullende radiorum, og vi har i det hele taget lagt meget mere vægt på at promovere vores hobby i disse aktiviteter. En masse nye tiltag vi skal ha' taget stilling til, og måske ændre eller forbedre lidt til næste år - lad os tage en snak om det hele, nu på onsdag, hvor alle deltagere og medlemmer med interesse for sagen, er meget velkomne med deres mening om afdelingens deltagelse, i de udendørs radioaktiviteter.   

   

Torsdag aften er der Rævejagt i Marbæk plantage. Løbsområdet er denne gang omkring Bopladsvej, og mødestedet er ved parkeringspladsen. Første udsendelse fra rævene er kl.18.30, og som altid er alle velkomne til at deltage, og eventuelt bare lige prøve at se, hvad det går ud på - modtagere kan som sædvanligt lånes på stedet, hvis man kommer i god tid inden starten.

Fredag er der Bestyrelsesmøde, hvor der blandt meget andet skal ses på efterårets og vinterens program, kommende aktiviteter osv. osv. Er der noget du mener bestyrelsen bør se på, eller har forslag der skal behandles, er E-mailboksen åben for post, eller du kan tale med et af bestyrelsesmedlemmerne nu på onsdag.  

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi nu gør klar til alle vinterens aktiviteter.

         

18. september 2011

Nyhederne for uge 37 - Onsdag aften, samlede vi op på vores aktiviteter i årets VHF / HF Fieldday / ILLW, og de mange nye udfordringer, med blandt andet nye uprøvede  "jagtmarker", og en masse nyt (fantastisk lækkert) udstyr.

Også aktiviteter hvor vi satte meget mere fokus på, at gøre offentligheden / forbipasserende opmærksomme på vores hobby og aktive forening.

Der var godt nok ikke mødt så mange deltagere op til evalueringsmødet , men de tilstedeværende var alle enige om at alle 3 arrangementer var forløbet rigtig godt, og det havde været nogle uforglemmelige oplevelser. Men selvfølgelig er der nogle ting, vi skal ha' kikket på om vi kan forbedre, henover vinteren og meget gerne inden næste år.

Vi skal selvfølgelig ha' bygget de nye rotorer helt færdige

vi skal ha' opgraderet nogle af vores antenner til HF, og vi skal se på mulighederne for at få fat på endnu et par PA-trin og egnede stationer. Vi skal også ha' set på mulighederne, for at gøre endnu flere medlemmer interesseret, i at deltage i disse spændende radioaktiviteter og udvikle deres evner som operatører - med det bedste udstyr, og de allerstørste antenner i landet :-)

       

Ugens billeder (herover) er taget torsdag aften i Marbæk plantage. Her blev årets sidste aftenjagt afviklet, i kampen om Afdelingsmesterskabet i Rævejagt 2011. Og dagens vinder blev igen Thomas, OZ1TDS med Bjarne, OZ1CWP på anden pladsen. Rævene var denne gang udlagt / gemt af Allan, OZ1IOM, der dog var lidt bange for at få mudder på skoene - Thomas var hurtigst, og brugte bare godt 20minutter på at finde alle 3 ræve, så for bl.a. at få lidt sved på den unge mands pande, er der et forslag om at forøge antallet af ræve til 4 ??

Næste Rævejagt er allerede næste lørdag d. 24. september med start kl.14.00, og løbsområdet er denne gang omkring Marbækhøjvej - mødestedet er ved den store parkeringsplads. Og som altid er nybegyndere og folk der bare lige vil prøve, meget velkomne - bare man kommer i god tid inden starten.

   

Fredag var der Bestyrelsesmøde. Og det var ikke så få ting på dagsordnen - bl.a. programmet for den kommende tid, forslag til vinterbyggeprojekt, certifikatkurser, vores 75års jubilæum, ansøgninger om tilskud, en udflugt, forslag til foredrag osv. osv. Og vi skulle også ha' helt styr på alle de ting / sager, der var dukket op hen over sommeren. Så det tog sin tid at komme igennem, og det var tæt på midnat, inden man kunne komme hjem. Mange af disse forskellige emner, er noget man meget gerne vil hører også din mening om, eller uddybe lidt nærmere, og det sker på Medlemsmødet - onsdag d. 28. september. Sæt kryds i kalenderen, og deltag i planlægningen af vinterens mange aktiviteter.

   

Den kommende uge er der onsdag Almindelig mødeaften uden noget fast på programmet, og som skrevet, er det muligt at få rørt benmusklerne lørdag eftermiddag i Marbæk plantage. 

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med (næsten) alle muligheder for aktive radioamatører.

   

25. september 2011

Nyhederne for uge 38 - Vi starter denne uge, med et lille kik på pladssituationen på lager 2. Som ugens billede måske antyder, er der jo fyldt godt op :-) og det er der nu også næsten, i hvert fald var det svært at se gulvet. Men mandag aften tog vi fat, på at få de gode sager op på hylderne, og få skramlet og en del af de gamle borde smidt ud. Det hjalp da gevaldigt, og når det sidste er kommet på plads, er der igen god plads rundt om hylderne (i hvert fald for en tid), så vi igen rigtig kan se hvad vi har......

Ellers bød ugens aktiviteter onsdag på Almindelig mødeaften, med god deltagelse af de aktive medlemmer - ja, på et tidspunkt var selv ståpladserne i radiorummet fyldt op, så det er godt vi stadig har rigelig plads i loungen.

Lørdag var der Rævejagt i Marbæk plantage - efterårets

første eftermiddagsjagt, som ikke ligefrem blev det store tilløbsstykke, med kun deltagelse af 3 jægere. Vinderen blev Thomas, OZ1TDS med Bjarne, OZ1CWP på 2. pladsen og Børge, OZ2ZJ på 3. pladsen. Rævene var denne gang gemt af Benny, OZ5MT der havde fundet nogle rigtig gode gemmesteder, der denne gang rigtig kunne få sveden frem på panden hos deltagerne. Næste Rævejagt (med jagt på 4 ræve) er lørdag d. 8. oktober i området omkring Bopladsvej.

      

Så udkom september udgaven af OZ, og dermed offentliggørelsen af resultatet for årets VHF Fieldday - det har godt nok kunne ses på VHF udvalget hjemmeside i lang tid. Men nu er det altså officielt, og EDR Esbjerg afdeling - OZ5ESB sikrede sig 3. pladsen (af de 5 deltagende stationer) i årets dyst blandt afdelingsstationer i den store klasse. B. Ikke så ringe endda, men stadig et godt stykke fra den vindende station, der dog havde samlet alle landets aktive UHF / SHF- entusiaster til at deltage for dem. Så med de muligheder vi har (mangler) på alle de høje bånd, er det jo ikke så ringe endda. Et stort tillykke til afdelingens deltagere med resultatet - måske vi skal prøve at forbedre det i 2012 ??.

   

Så er QSL-kort kassen med udgående kort til bureauet igen fyldt op, og vil derfor blive tømt nu den kommende onsdag. Har du kort liggende, der gerne skal med denne gang, er det altså bare med at huske at tage dem med i afdelingen, når du nu alligevel skal til Medlemsmøde på onsdag.

      

Ja, så kom vi til den kommende uge i afdelingen - mandag starter vi så småt på vinterens aktiviteter i værkstedet, hvor oprydningen fortsætter. Og onsdag er der Medlemsmøde, med en opdatering af vores mange aktiviteter, projekter og forskellige arrangementer siden Generalforsamlingen. Vi skal også se frem mod vinteren, og hvilke ting der allerede nu er planlagt - bl.a. en interessant udflugt til Sønderborg allerede nu d. 12. oktober. Vi skal se på om der interesse for et fælles byggeprojekt - og hvilke forslag der er til dette. Vi skal hører om vinterens kursusplaner, og vi skal ha´ en lille opdatering omkring forberedelserne til vores 75års jubilæum næste år i 2012. Der bliver nok også tid til en lille orientering, om de forskellige forslag, der skal behandles på Repræsentantskabsmødet i landsforeningen EDR Og så er der selvfølgelig også plads til, at snakke om dine konstruktive idéer eller ønsker. Som altid håber bestyrelsen på at så mange som muligt, vil deltage i dette møde for alle medlemmer, og om ikke andet så bakke op om, de mange ting EDR Esbjerg afdelingen efterhånden er involveret i.

Lørdag slutter vi ugens aktiviter med Efterårs rengøringen - hvor vi skal ha' vasket kaffepletterne af bordene, tørret støvet af hylderne og gjort vores faciliteter klar til vinterens mange arrangementer. Som sædvanlig starter vi klokken 10.00, og afdelingen er selvfølgelig vært ved frokosten, til alle der vil give en hånd med, for igen at få vores lokaler og inventar til at skinne, og dufte godt :-).        

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de meget forskellige aktiviteter.

    

2. oktober 2011

Nyhederne for uge 39 - Onsdag var der Medlemsmøde for alle afdelingens medlemmer, og det var da glædeligt at se så mange, være interesseret i at deltage bl.a. i planlægningen af de fremtidige aktiviteter. Mange ting blev "vendt" bl.a. et Vinterbyggeprojekt - flere forslag kom frem, men der var umiddelbar størst interesse, for et SDR-radio projekt fremstillet af KB9YIG, under navnet SoftRock.

Det byggesæt findes i flere forskellige udgaver, men check selv udvalget og tilmeld dig i afdelingen, hvis du vil være med - sidste frist for tilmelding er onsdag d.19. oktober.

Et par gode forslag til spændende foredrag, kom der også og bestyrelsen arbejder allerede på få aftalerne på plads.

Der var en lille orientering, omkring det forestående Repræsentantskabsmøde i landsforeningen EDR, og de   

forslag der vil blive behandlet der. Også vores 75års jubilæum næste år, kom vi ind på - hvilke planer bestyrelsen har for selve dagen, og hele jubilæumsåret 2012. Sommerens forskellige PR-arrangementer, succesen med vores nye Promotiontrailer, og hvilke muligheder der vil være med dette "set-up" i de kommende år. Endelig hørte vi om årets udflugt til INTERRADIO i Hannover d. 5. november - tilmelding på opslagstavlen eller via e-mail. Og udflugten til Sønderjyllands Radiomuseum på EUC Syd i Sønderborg, allerede nu d. 12. oktober - også her er der tilmelding på opslagstavlen i afdelingen, eller via e-mail. Det hele "gled ned" med store dejlige flødeskumskager - så alt i alt en vældig positiv aften.

Lørdag var det blevet tid for Efterårsrengøringen - og ugens billede herover, viser "støvsugerbanden" i fuld gang med at fjerne støv og nullermænd, tørre borde af, sætte på plads / smide ud, ordne / ændre lidt på installationerne i radiorummet, og i det hele taget gøre vores mødelokaler klar til den kommende sæson - en stor TAK til deltagerne for indsatsen, (og tak for mad til medlemmerne).    

   

Den kommende uge i afdelingen, er der officiel sæsonpremiere på Mandagsåbent i værkstedet - helt frem til foråret, vil der hver mandag fra kl.19.00 til 21.00 være åbent og adgang til alt det fine værktøj. Hvis du har lidt mekanisk arbejde du skal ha' lavet, og konen ikke rigtig synes om at du bruger spisebordet :-) er du meget velkommen i værkstedet.

Onsdag er der Almindelig mødeaften, uden noget særligt på programmet - men du kunne jo benytte lejligheden, til at komme af med dine QSL-kort til bureauet, eller tilmelde dig udflugterne. Lørdag er der Rævejagt i Marbæk plantage - med første udsendelse fra rævene kl. 14.00. Løbsområdet er omkring Bopladsvej, og mødestedet er på parkeringspladsen. Vil du prøve at være med, er det meget VIGTIGT at du ikke først kommer kl. 14.00 - så er det altså for sent. Skal man nå og ha' lidt instruktioner i hvordan man gør, og måske låne en modtager, skal man komme allersenest kl.13.30.  

Lørdag kl. 12.00 UTC (kl.14.00 dansk sommer tid) starter dette års SAC SSB contest. Og selvfølgelig vil vi fra EDR Esbjerg afdelingen gøre vores til, at samle så mange point som muligt, i landskampen med de andre skandinaviske lande. Om vi kan være med i alle 24 timer er lidt usikkert, da operatørerne (som sædvanlig) er efterspurgt flere forskellige steder denne weekend, men vi vil i hvert fald gøre et forsøg, på at "banke" gutterne fra OH der plejer at vinde :-). 

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor der ikke er støv på grejet.

   

11.oktober 2011

Nyhederne for uge 40 - Sådan lidt forsinkede......

Det beklager redaktionen selvfølgelig, men der har   desværre ikke været tid før. For sidste uge var igen en travl uge i afdelingen, hvor vi startede mandag med aktiviteter på værkstedet, onsdag var der Almindelig mødeaften - dog uden det helt store på programmet. Og så weekenden, hvor vi lørdag først afviklede sæsonens 11. Rævejagt i Marbækplantage - ugens vindere blev Bjarne, OZ1CWP og Thomas, OZ1TDS der begge fandt de 4 ræve i samme mønster - noget der kan ske når man jager på et lige antal, og det er lidt begrænset med deltagerantallet. Måske man skulle tilføje en 5 ræv ?? Næste Rævejagt er lørdag d. 22. oktober kl.14.00 - hvis du skulle lyst til at prøve.

Lørdag kl. 14.00 gik startskuddet samtidig, til dette års SAC SSB contest - og ja, der er jo tradition for at vi deltager i denne landskamp, mellem de nordiske lande.   

Hvad det endelige resultat blev af de 24 timers aktivitet, er desværre ikke blevet oplyst til redaktionen, men mon ikke det gik tilfredsstillende, og vi har "banket" finnerne. Søndag var afdelingens repræsentanter - Svend, OZ1DYI og Jan, OZ1INN - en tur i Odense til Repræsentantskabsmøde i landsforeningen EDR. Og ja, det første punkt på dagsordnen, var resultatet af årets HF Fieldday. Og EDR Esbjerg afdelingen måtte desværre nøjes, med en beskeden 5. plads ud af de 11 stationer i klasse A. Ikke så godt og nok noget vi skal arbejde lidt på, at få forbedret inden det igen går løs.

Af andre spændende ting på dagsordnen, kan nævnes at der blev snakket PR og reklame, og at der er kommet en aftale i stand omkring tilskud, til arrangementer med vores Promotiontrailer rundt omkring i Danmark. Der blev snakket om kontingent - og en forhøjelse blev afvist. Og der blev brugt meget tid på, at snakke om forslaget til en ny struktur for landsforeningen - det kunne dog heller ikke samle et flertal og blev sendt til viderebearbejdning i et nyt udvalg, som HB skal samle inden næste RM møde i efteråret 2012. Der blev også tid til at hilse på de mange gode bekendte - som også bad os hilse hjemme i Esbjerg. Og først kl. 18.00 var vi færdige, og klar til at tage hjem igen - efter en lang dag, med mange beslutninger om fremtiden for EDR.

   

Så er vi godt i gang med uge 41, og ugens højdepunkt er onsdagens udflugt til "Radio Stikoni" og Sønderjyllands Radiomuseum. Sidste tilmeldingsfrist er for længst overskreddet, og hvem der kører med hvem er aftalt - for god ordens skyld gentages adressen lige for deltagerne: Søndre Landevej 28, 6400 Sønderborg, indgang på den gamle Håndværkerskole, og vi mødes dernede kl. 19.00. Da de aktive medlemmer nu er ude af byen onsdag, er der altså IKKE også åbent i afdelingen, så skal du ikke med på tur, er du onsdag aften selv nød til at sørge for underholdningen :-) og så indhente det forsømte i afdelingen i uge 42.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - eller i Sønderborg onsdag aften.

   

16. oktober 2011

Nyhederne for uge 41 - Onsdag var der trængsel i Stikoni's gamle radioforretning, som i dag er genopført i et lokale på skolehjemmet i Sønderborg. Et vældigt interessant besøg i en svunden fortid, hvor der var tid og råd til at sætte en gammel radio i stand, eller måske købe en brugt.

En meget veloplagt  museumsinspektør - Sven Dyhr med kaldesignalet OZ7NV gjorde med en masse små historier og meget levende fortælling, besøget til en rigtig positiv oplevelse. Hvor de yngre deltagere fik et ægte værksted at se, og de lidt ældre fik genopfrisket synet af det gamle "stuealter", der var at finde i alle gode hjem.

En stor tak til Sven Dyhr for rundvisningen - en oplevelse vi varmt kan anbefale andre, der har mod på en lille udflugt.   

På grund af onsdagens udenbys arrangement var der lukket i afdelingen, men fredag blev der igen tændt lys, da bestyrelsen mødtes for bl.a. at planlægge nogle flere af den kommende tids aktiviteter. Og blandt de vigtigste ting, var planlægningen af et B-certifikat kursus. Vi skal efterhånden lang tid tilbage, til sidst der var deltagere nok til et sådant kursus, men der har på det seneste været flere forespørgelser, så nu prøver vi igen - med 10 kursusdage á 2 timer (5 torsdage i år, og 5 torsdage efter nytår) i alt 20 lektioner afsluttet med en radioprøve i februar måned. Var det noget for dig eller en du kender, er de nærmere detaljer tilgængelige under punktet "Certifikat Kursus". Et D-certifikat weekendkursus er også på programmet for vinteren. Det bliver d.11./12. februar, og med Radioprøve d. 12. februar, også her finder du alle oplysninger om kurset under punktet "Certifikat Kursus".

Et foredrag med Thorvald, OZ7YD om SINE radiosystemet blev der sat dato på, og årets normale program blev fyldt ud med en filmaften. Planlægningen af næste års aktiviteter er også i fuld gang, ikke mindst vores 75års jubilæum i marts - her er vi nu nået så langt at der snakkes menu, ved receptionen - lørdag d. 31. marts 2012 kl.12.00.

Og netop i forbindelse med vores jubilæum, efterlyser vi flere billeder af afdelingens mange aktiviteter og arrangementer gennem tiden - her du nogen liggende (meget gerne scannet ind til .jpg) er vi meget interesseret. Kontakt Jan, OZ1INN for nærmere aftale. Nye tiltag / forbedringer er altid på dagordnen, og et af de nært forestående er en opdatering af vores måleudstyr i radiorummet - hvor en del udstyr vil blive udskiftet med noget bedre - nærmere info følger :-)

    

Den kommende uge i afdelingen, er der mandag aktivitet i værkstedet, og onsdag er der Almindelig mødeaften. Her skal vi bl.a. ha' samlet op på hvem der vil være med, i vinterens afdelings byggeprojekt - en SDR-radio af  KB9YIG (SoftRock). Er du endnu ikke tilmeldt er det altså sidste chance, for at komme med i den samlede bestilling. Lørdag eftermiddag er der Rævejagt i Marbæk plantage, nærmere bestemt i området omkring Marbækhøjvej - og som altid er alle velkommen til at være med, bare man kommer i god tid inden starten kl.14.00.  

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de alsidige aktiviteter.

  

23. oktober 2011

Nyhederne for uge 42 - Mandag aften blev der bl.a. "pudset og poleret" i værkstedet, for som nævnt i sidste uge, har vi besluttet at opgradere vores måleplads i radiorummet, med noget af det nyere overskudsgrej, der lige nu fylder op på lageret. Og inden vi slæbte det op på plads, skulle det jo selvfølgelig afprøves og se lidt godt ud :-)

Onsdag fik vi så byttet lidt rundt på det hele, og gjort plads til det nye: et 400MHz 4 kanal scop, en 1100MHz målesender, et sampling voltmeter og en ny Weller loddestation med både varmluft, udloddekolbe og almindelig kolbe. Så nu er det bare med at komme i gang, med justeringerne og fejlfindingen på det private udstyr, der måske bare står på hylden og venter på at blive kikket på. Vores måleplads er i hvert fald et besøg værd, og der

har aldrig været så meget rigtig godt måleudstyr - klar til brug for vores medlemmer. Vi håber at kunne tilføje endnu mere godt grej, efterhånden som det tilgår lageret - men er der noget du mener vi mangler, eller det kunne være rigtig rart at ha', hører vi også gerne om ønskerne. Og selvom det ikke helt har noget med hinanden at gøre, er der allerede en der har ydret ønske, om indkøb af en ny antennemålebro til vores udlånsservice, og de hjemlige eksperimenter. Er der flere med samme ønske, må vi se på sagen - der er jo trods alt kun godt 2 måneder til jul. 

      

Udover mandagens og onsdagens aktiviteter med målegrejet, bød ugen også lørdag, på årets 12. rævejagt i kampen om Afdelingsmesterskabet  2011. Vinderen blev Lars, OZ1HVR og Børge, OZ2ZJ spurtede sig til anden pladsen. Rævene var denne gang godt gemt af Thomas, OZ1TDS men det lykkedes dog alle deltagere, at finde alle 4 sendere - sender H fik dog en fejl. Det arbejdes der på at få rettet, inden næste Rævejagt - som er lørdag d. 12. november i området omkring Bopladsvej. 

    

Den kommende uge fortsætter aktiviteterne i værkstedet, hvor vi så småt skal begynde at pakke grej til INTERRRADIO messen i Hannover d. 5. november - skal du med til Nordeuropas største arrangement for radioamatører, er det med at få sig tilmeldt. Allerede nu er der 9 deltagere, der vil med ned og se på udvalget af nyheder, skrammel og gode sager, og det kunne jo være fint hvis vi kunne fylde bilerne helt op - tilmelding i afdelingen. Onsdag er der et interessant EDR-foredrag om APRS på programmet - Michael Jensen, OZ1BZJ kommer og fortæller om Automatic Position Reporting System. Et system der bl.a. gør det muligt at følge de mobilstationer, der kører rundt i hele landet - se et billede af den aktuelle aktivitet her - og kom så i afdelingen på onsdag, og få en forklaring på hvordan det virker. Alle er meget velkomne (uanset medlemskab) til dette spændende EDR-foredrag.

 

Den kommende weekend, er det igen tid til at dreje antennerne og få rørt stemmebåndet. Mulighederne for at få en masse nye spændende stationer fra fjerne lande, i loggen er i hvert fald store, i årets absolut største HF-contest - CQWW DX SSB. Og fra afdelingen deltager vi - om ikke i alle 48 timer, så i så mange timer som muligt - med kaldesignalet 5Q1A. En nærmere "slagplan" for de operatører der vil være med, lægges på onsdag efter foredraget. Kører du med hjemmefra, og hører os - er du meget velkommen til at give et kald, og måske en ny mulitiplier :-)

    

Husk sidste tilmeldingsfrist til vinterens B-certifikat kursus, er onsdag d. 9. november - se mere her

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - bl.a. til EDR-foredrag nu på onsdag.

        

30. oktober 2011

Nyhederne for uge 43 - Onsdag var der EDR-foredrag i afdelingen, Michael, OZ1BZJ (med Find, OZ1AFR "på slæb") fortalte i detaljer, om alle de mange ting man kan bruge APRS til. Lige fra positionsbestemmelse af mobil stationer, til lynhurtig SMS service - helt utroligt at man kan klare sig uden, ikke mindst når man er aktiv fra bilen.

Michael havde også slæbt udstyr med, så man kunne se det virke, og det var måske meget praktisk, når man i anledning af besøget, havde nedtaget vores lokale digipeater, så Michael kunne opdatere softwaren, nu han alligevel var kommet til byen.

Mange tak til Michael, OZ1BZJ (og Find) for besøget - vi må håbe at mange flere kommer i gang med APRS. For om ikke andet, kan man se at i kom godt hjem igen :-)        

Hermed sluttede ugens aktiviteter i afdelingen dog ikke, for i denne weekend "lufter" Kurt, OZ4AFQ og Jan, OZ1INN vores kaldesignal (5Q1A) i CQWW  DX SSB contesten. Ikke i fuldt omfang, da alt for mange andre projekter tager tiden. Men lørdag eftermiddag blev da til en meget positiv oplevelse på 28MHz, hvor båndet åbnede til stort set hele verden på en gang - inden for bare 5 minutter kunne man hører (og "køre"), Canada, USA, Brasilien, Australien, asiatisk Rusland og Tyskland. Også på alle de andre contestbånd, var der enormt mange stationer i gang - også fra meget eksklusive steder, så mangler du lidt godt i loggen, er det bare med at få tændt radioen - alle kan deltage, og aktiviteten på 28MHz er her søndag formiddag, allerede godt i gang igen.

      

Den kommende uge, står der mere eller mindre INTERRADIO på hele programmet - mandag fortsætter vi med at pakke grej til vores stand, og det gør vi færdig onsdag - hvor der samtidig er Almindelig mødeaften også for dem, der ikke skal med på turen sydpå. Lørdag MEGET tidligt, går det så løs i retning Hannover Messe og hal 20.

Hvor mange biler der bliver sendt af sted i år, er ikke helt klart, men de første 3 er fyldte - og det kunne jo være at vi kan fylde endnu en. Vil du med, er du nød til at komme i afdelingen på onsdag, så ser vi om der kan blive en plads til dig også. Skal du ha' vekslet sparepengene til Euro, kan du bestille ved Jan, OZ1INN - så spare du i hvert fald vekselgebyret, og har dermed mulighed for at købe endnu mere, af alle de gode sager der normalt tilbydes, fra de omkring 350 stande, på Nordeuropas største messe for radioamatører.

          

Husk sidste tilmeldingsfrist til vinterens B-certifikat kursus, er onsdag d. 9. november - se mere her

       

På gensyn til aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling - eller på INTERRADIO messen i Hannover.

    

6. november 2011

Nyhederne for uge 44 - Ja, hvis vi lige skal afslutte sidste weekends deltagelse i CQWW DX SSB contesten fra afdelingen. I alt 18 timer nåede 5Q1A at være "i luften", og det blev til 1917 QSO'er / 264 lande / 95 zoner på de 6  HF contestbånd, og en samlet  score på 1.543.700 point. En helt fantastisk weekend, med et gennemsnit på over 100 kontakter i timen, og det bedste resultat siden 2004 - det lover godt for de kommende års aktivitet på kortbølge.

     

I denne uge, var der mandag travlt i værkstedet med de sidste forberedelser, forud for afdelingens tur til INTERRADIO i Hannover. Dette fortsatte til dels onsdag, hvor der også var mulighed for at hygge sig med kaffe og de nye blade, på en ellers helt Almindelig mødeaften.  

Fredag var det så endelig så vidt, bilerne blev pakket med grejet til vores stand, madpakker, huskelister, og masser af lommepenge :-). Og Jan, OZ1INN kørte i forvejen, så han sammen med Michael, 5Q5NA / DK5NA, kunne få det hele opstillet og gjort klar på afdelingen stand, inden alle de besøgende blev lukket ind i den store hal kl. 09.00.

I alt 11 deltagere med tilknytning til EDR Esbjerg afdelingen var afsted - og på denne uges billede, kan man måske genkende nogle af de heldige, der her blev "fanget" i at strække ben på en rasteplads lige nord for Hamborg. De havde vist alle sammen en rigtig god tur til det sydlige, hvor nogle fandt det de lige søgte bl.a. antenner og SDR-byggesæt, og flere fik hilst på mange gamle venner og bekendte. På afdelingens stand var der god salg i de medbragte varer - specielt de små ting gik rigtig godt. Generelt var udvalget der blev præsenteret på de over 350 stande, også i år ganske tilfredsstillende, og det var muligt at lave gode handler med næsten alt, man som aktiv radioamatør "lige står og mangler", eller synes det kunne være rart at ha' :-) De trætte deltagere her fra byen, var godt hjemme igen omkring kl. 21.30 - og dagen i dag, skal sikkert bruges på at nærstudere gårsdagens uundværlige nyerhvervelser ?

    

Den kommende uge i afdelingen, er der også interessante aktiviteter på programmet - mandag skal vi ha' tømt kasserne fra weekendens tur / gjort status på lageret, og klargjort endnu mere grej. Det er måske ikke så interessant - men der er jo rart at vide hvad der står tilbage på de mange hylder, og er klar til næste gang :-).

Til gengæld er der onsdag et spændende foredrag, hvor Thorvald, OZ7YD kommer og fortæller om det nye Tetra baserede radiosystem, kaldet SINE (SIkkerhedsNEttet). Som over de sidste par år, er blevet indført som standard hos bl.a. Politi og Brandvæsen, og som gør at det desværre ikke længere er muligt, at lytte med på deres til tider spændende kommunikation. Hvordan virker det, og er det virkeligt umuligt at bryde koden - kom i afdelingen på onsdag, og få en grundig forklaring / demonstration af det nye system.

Lørdag er det igen blevet tid til at få rørt benene, i årets næstsidste Rævejagt i Marbæk plantage - løbsområdet er denne gang i området omkring Bopladsvej, og mødestedet er også denne gang ved parkeringspladsen. Første signal fra de skjulte sendere er kl. 14.00, og som sædvanligt er alle velkomne til at deltage (også nybegyndere), og du kan selvfølgelig også denne gang, låne det nødvendige "jagtudstyr", hvis du bare kommer i god tid inden starten. Som ekstra "lokkemad" til deltagerne, er der også denne gang varm kaffe og kage efter løbet :-)

  

Husk sidste tilmeldingsfrist til vinterens B-certifikat kursus, er nu på onsdag d. 9. november - se mere herHidtil har interessen for at deltage desværre ikke været overvældende, og skal vi ha' startet et kursushold, er det i denne omgang nu sidste chance for at få sig tilmeldt.

     

På gensyn til de forskellige aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling.

    

13. november 2011

Nyhederne for uge 45 - Onsdag var der foredrag i afdelingen - Thorvald, OZ7YD - kom og fortalte om det nye SINE radiosystem, og de mange nye muligheder Politi og Redning nu har, for at kunne snakke sammen helt digitalt.

Thorvald havde også taget udstyr med, så vi kunne se det i virkeligheden, og "gramse" lidt på knapperne.

Eller med pc'en se de aktuelle grupper på serveren, der styre hele herligheden, og f.eks. sender en destination direkte til GPS'en i det køretøj der er sendt afsted.

Desværre kunne han ikke fortælle hvad, der skal til for at "helt normale mennesker" også kan lytte med på kommunikationen, ved indsatsen med blå blink. Alligevel en stor tak, til Thorvald, OZ7YD for en interessant aften -

på ugens billede, ses præsentationen af et vognsæt.  

Også lørdag i denne uge, var der aktivitet - årets næstsidste Rævejagt blev løbet i Marbæk plantage. Og i det fine efterårsvejr, havde de 7 jægere og "ræven" et par hyggelige timer mellem grantræerne - vinderen af det 13. løb om Afdelingsmesterskabet 2011, blev Villy, OZ6KH med Thomas, OZ1TDS på 2. pladsen og Bjarne, OZ1CWP på 3. pladsen. Og det betyder at kampen om den samlede første plads, allerede er afgjort inden sidste løb d. 26. november. Vinder af årets Rævejagter i EDR Esbjerg, og Afdelingsmester 2011 er Thomas, OZ1TDS - et STORT TILLYKKE.

Kampen om de efterfølgende pladser er stadig helt åben, så også ved det sidste løb om små 14 dage, vil der helt sikkert blive "kæmpet om hver meter skov" - ses vi til kampen ??

  

Den kommende uge i afdelingen, fortsætter arbejdet med projekterne i værkstedet mandag aften - resterne fra sidste weekend er sat på plads, så vi fortsætter med at teste grej, rydde op og "grave os ned", så vi igen kan se gulvet. Onsdag er der Almindelig mødeaften, uden noget fast på programmet - ikke at det plejer at betyde noget, for underholdningsværdien ved et besøg i afdelingen :-)

Lidt længere frem i kalenderen, er der onsdag d. 23. november Vinterauktion - og det er jo ikke spor for tidlig, at begynde at finde det grej frem, man har i overskud - tænk på at den plads der dermed bliver ledig, jo kan fyldes op med nyt / brugt grej - det kan man da vist kun kalde en vind vind situation !!

Vi nærmere os også hastigt julemåneden - og der er jo altid en masse ting der skal ordnes, eller deltages i, men HUSK at d. 14. december er der juleafslutning i afdelingen, så der har du og familien ikke tid til at tage på besøg andre steder. Bankospil / snolder / lotteri / gløgg og hjemmelavede æbleskiver, i afdelingen er jo absolut ikke noget man frivillig vil gå glip af.

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med alle muligheder for radioaktivitet.

      

20. november 2011

Nyhederne for uge 46 - En uge hvor der onsdag, var god tid til lidt uformel snak, om bl.a. valget af de forskellige SDR byggesæt, som en del af afdelingens medlemmer har besluttet at bruge vinteren på at bygge, justere og få til at virke - det bliver jo så spændende at se til foråret, hvilken "Software radio" der er bedst ?

Men altså en lidt stille uge, uden planlagte arrangementer eller "ekstra aktiviteter" på programmet - derfor er ugens billede også hentet i arkivet, og viser et nærbillede af vores målegrej i radiorummet. Et  billede af / fra aktiviteten i afdelingen, er jo efterhånden blevet en fast del, af de sidste nye nyheder - man kunne jo heller ikke rigtig forestille sig et ugeblad, uden billeder, vel ?

Godt at der er rigtig mange interessante billeder af

afdelingens udstyr / aktiviteter på redaktørens "lager", klar til at "fylde" på hvis der for en sjælengangsskyld ikke lige sker noget fotogent i afdelingen.     

      

Til den kommende uge, er der så til gengæld nok ikke noget problem, for der er planlagt lidt mere aktivitet. Mandag aften fortsætter de forskellige aktiviteter i værkstedet, og vi skal nok også en tur rundt på lageret, og se om ikke der skulle være et par rigtige "guldklumper", til onsdagens arrangement.

For onsdag er det blevet tid til årets VinterAuktion - med salg og køb af overskudsgrej. Lidt et tilløbsstykke, der sædvanligvis samler rigtig mange glade mennesker fra både nær og fjern. Der er indlevering af grej fra kl.19.00, og hammeren svinges for første gang omkring kl.20.00. Har du noget radiogrej / tilbehør / computergrej du vil af med, er det bare med at tage det med - husk at mærke grejet tydeligt med dit navn eller kaldesignal, og eventuel mindste pris. Alle uanset medlemskab, er meget velkomne til at deltage - både som køber, men også som sælger. Der gælder de sædvanlige betingelser, hvor køber betaler hammerslagsprisen, og sælger betaler 15% i kommission til afdelingen - igen garanti eller fortrydelsesret, og kontakt betaling efter auktionen.  

      

Lørdag eftermiddag afsluttes årets Rævejagt sæson, med Finaleløbet i Marbæk plantage. Førstepladsen samlet, efter alle 14 jagter har Thomas, OZ1TDS allerede sat sig på, men for de efterfølgende placeringer, er der stadig hård kamp om pointene. Start / mål området er på parkeringspladsen ved Marbækhøjvej, og første udsendelse fra de godt gemte rævesendere er kl.14.00.

Også denne gang, er alle meget velkomne til at deltage i jagten, eller som heppekor - også nybegyndere - jagtudstyret kan som altid lånes på stedet, eneste betingelse er at man kommer i god tid inden starten. Efter anstrengelserne mellem krat og de velvoksne juletræer, serveres der varm kaffe og hjemmebagt kage :-). 

Lørdag er også den sidste weekend inden julemåneden, og det er tid til at få afdelingens juletræ i gittermasten monteret, og dermed være vores meget synlige bidrag til at skabe en god julestemning, for alle Fritidscenterets brugere / besøgende og naboer i bydelen. Træet tændes for første gang i år kl.16.00, og vil lyse helt frem til Nytår.

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til værkstedsaften, VinterAuktion, Rævejagt eller Juletræstænding.

          

27. november 2011

Nyhederne for uge 47 - "Brugt grej for alle pengene" - ja, det kunne være overskriften for denne uge i afdelingen. Mandag blev der som efterhånden sædvanligt, arbejdet seriøst med at efterse og klargøre "lager beholdningen" af stumper, ældre stationer, målegrej osv. osv.

Og onsdag var der næsten trængsel ved indgangsdøren, af købelystne deltagere til afdelingens VinterAuktion. Mange interesserede ville ikke gå glip af muligheden for en god handel. Og ja, der var også denne gang muligt at byde på mange forskellige ting, lige fra små indbygningskasser til  et meget fornemt oscilloskop - i alt 46 enheder opnåede mindsteprisen, og den samlede omsætning nåede op på hele 1905,- kr. ikke ligefrem ny rekord. Men folk så virkelig ud til at more sig over de fantastiske indkøb, og det er vel

det der betyder mest - at de glade købere så måske nok fik et lille forklaringsproblem ved hjemkomsten, er vist en helt anden sag :-).

  

Lørdag var der travlhed, med at få ny frisk gran monteret på vores juletræ til gittermasten - og få den hejst op og monteret i godt 20m højde, inden regn og ikke mindst blæst gjorde arbejdet umuligt. Men det lykkedes, og kl.16.00 blev det så tændt for første gang i år. Vi kan så kun håbe på, at alle grenene bliver hængende deroppe i det blæsende søndagsvejr - og "træet" i den kommende tid, vil være med til at sprede lidt glad julestemning. Lørdag blev sidste løb i årets serie af Rævejagter også afviklet - i solskin / regn / blæst var der god brug for fedtblyanterne, til at sætte stregerne på kortet - der var det nu nemmere ved sidste års finale løb, hvor man bare kunne føle sporene i sneen. Samlet vinder af dagens jagt blev Villy, OZ6KH, men i kampen om afdelingsmesterskabet, blev det igen Thomas, OZ1TDS der vandt, med Børge, OZ2ZJ på anden pladsen. Og dermed er Afdelingsmesterskabet i Rævejagt 2011 afgjort - vinderen blev Thomas, OZ1TDS - 2. pladsen gik til de sidste 3 års vinder Bjarne, OZ1CWP og 3. pladsen gik til Lars, OZ1HVR. Det samlede resultat af de 14 jagter i Marbæk plantage, kan du se ved at klikke her. Tak til ALLE deltagere der i årets løb har været med, og på gensyn ved ræven i 2012.   

    

Den kommende uge i afdelingen, er døren mandag aften åben til det elektromekaniske værksted, hvis du har behov for et godt råd eller muligheden for at bukke, bore, klippe, osv. Vi skal også ha' pakket endnu et læs klargjort grej, til den kommende lørdags messe i Dortmund Westfalenhalle. Årets sidste messe med EDR Esbjerg afdelingen som deltager / trækplaster - og forhåbentlig uden bøvl med en massiv snestorm, som sidste år. Onsdag er der Almindelig mødeaften i afdelingen, og et kik i kalenderen fortæller at det faktisk er den sidste i år - så skal du ha' helt styr, på de sidste nye nyheder i de mange udenlandske blade, eller snakket om lidt seriøst med vennerne, er det altså nu på onsdag i afdelingen.

    

Denne vinters tilbud om et B-certifikatkursus, kunne desværre ikke tiltrække nok deltagere til at det kunne gennemføres, det er selvfølgelig lidt ærgerligt, men vi prøver at arrangere et nyt kursus næste år. D-certifikatkurset d.11./12. februar er stadig lidt ude i fremtiden, men vil du eller nogen du kender være med, er det ikke spor for tidlig allerede nu at få sig tilmeldt. Nærmere informationer om vores aktuelle kursus tilbud, finder du under menupunktet - Certifikat Kursus

   

Så er der også ved at være tid, til at gøre opmærksom på vores 75 års jubilæum i 2012. Det lille logo her øverst på hjemmesiden, kan med et klik, bringe dig til siden hvor de forskellige aktiviteter i den forbindelse omtales - foreløbig vores reception d. 31. marts 2012. Men idéer til hvordan vi markeret den glædelige begivenhed er mange, og der arbejdes på hvordan vi kan gennemfører dem - men bestyrelsen er meget modtagelige for flere forslag, hvis du skulle ha' fået en god idé.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - også i julemåneden.

      

4. december 2011

Nyhederne for uge 48 - Så kom vi ind i julemåneden og belyste nisser, juletræer og mere eller mindre fantasifyldte dekorationer pryder gadebilledet. I afdelingen er vi dog lidt beskedne i den retning, men derfor kan vi nu sagtens finde ud af at hygge os indendørs. Og det var også tilfældet onsdag aften, hvor der var Almindelig mødeaften - der blev snakket / fortalt røverhistorier. Enkelte gik på lageret og pakkede grej, til afdelingens stand på årets sidste messe / radioamatørudstilling - DAT i Dortmund.

Messen var i går lørdag, og også denne gang havde Michael, 5Q5NA / DK5NA og Jan, OZ1INN fornøjelsen af at sælge "julegaver" til de mange fremmødte besøgende.

Ugens billede viser Michael, foran det varierede udvalg af godt grej til spotpris. "Julehandlen" i det sydlige gik rigtig

fint, og afdelingens udsendte medarbejdere havde en masse hyggelige oplevelser. Vi fik også lejlighed, til at hilse på rigtig mange gamle venner og bekendte der lagde vejen forbi, dels for at handle lidt eller bare snakke om årets mange aktiviteter, og hvad planerne er for næste år. Kl.15.30 pakkede vi resterne sammen, sagde pænt farvel og kørte nordpå (kun afbrudt af et lille kort besøg på vores stamrestaurant), og var helt enige om at vores deltagelse i disse arrangementer, rundt omkring i Europa, er noget vi absolut må prøve igen næste år.

Jeg skal hilse jer alle fra Michael, og ønske en rigtig Glædelig Jul og et Godt Nytår - næste år har han lovet at komme til byen, bl.a. i forbindelse med vores jubilæum og HF Fieldday.

     

Den kommende uge i afdelingen (her i Danmark), fortsætter aktiviteterne i værkstedet og på lagerne (hvor vi nu igen kan sætte på plads :-) og ellers arbejde videre, på de mange forskellige projekter. Onsdag er der Filmaften, hvor Bjarne, OZ1CWP vil vise en interessant film om den gamle gnistsender SAQ i Grimeton, Sverige, der stadig er aktiv - nu dog som museum. Bjarne har (til konens store og udelte begejstring !) besøgt stedet flere gange, og kan fortælle mange historier om en sender og nogle antenner, der nok i dag ville kræve lidt mere end en nabohøring. Men måske man kunne hente lidt inspiration, til et lille projekt hjemme på villavejen. En anden god grund til at komme i afdelingen på onsdag, kunne være for at afhente QSL-kort - en større pakke ligger og venter på posthuset. Den skal bare lige afhentes, men så skulle der også være "post fra hele verden" til de aktive.    

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling -  stedet hvor også "Radionisserne" mødes.

   

11. december 2012

Nyhederne for uge 49 - Onsdag var der film / foredrag om den gamle svenske gnistsender SAQ Grimeton. Bjarne, OZ1CWP har besøgt stedet et par gange, og viste en interessant film om denne gamle 200kW radiostation, med de 6 flotte 127m høje sendemaster :-) samt fortalte om stationen, der nu er beskyttet af UNESCO som en del af verdens kulturarv. Et imponerende bygningsværk som Bjarne kunne fortælle mange spændende ting om.

Den gamle sender er stadig, her små 90år efter starten fuldt funktionsdygtig - og har du udstyret, kan du juleaftensdag, altså den 24. december kl. 08.00 UTC hører udsendelsen af den specielle julehilsen. Det foregår på frekvensen 17,2kHz / CW. En stor tak til Bjarne, OZ1CWP for en interessant film / fortælling. 

Fredag aften var der bestyrelsesmøde - igen med mange ting på dagsordenen, bl.a. programmet for den kommende tid, hvor enkelte "huller" i kalenderen nu kun mangler endelig bekræftelse. Forberedelserne til vores jubilæum i marts, er der også mange af bl.a. omkring receptionen d. 31. marts, hvor maden nu er bestilt, og borgmesteren har givet tilsagn om at komme. Også en sag om vores vedtægter, hvor kommunen har ønsket nogle ting ændret - ting som vi allerede selv var opmærksomme på, og som vi må se på ved årets Generalforsamling. Også muligheden for tilskud til indkøb af en ny HF-station blev behandlet - vi har tidligere på året søgt, men i mellemtiden er reglerne blevet ændret, så vi opdatere vores ansøgning og prøver igen. 

   

Den kommende uge i afdelingen, er højdepunktet årets Juleafslutning onsdag aften. Som det sig hører og bør, er der indkøbt store mængder snolder, gløgg, småkager og ikke mindre en 57 gevinster som også er blevet pakket pænt ind. Æbleskivepanden er fundet frem, til bagningen af de rigtig hjemmelavede - så vi sammen med alle medlemmer, venner af huset og hele familien kan fejre jul i afdelingen. Husk konen, børn, svigermor, og bankobrikkerne til endnu en uforglemmelig (og hyggelig) aften i EDR Esbjerg afdeling.

Derudover er der selvfølgelig også åbent i værkstedet mandag aften, hvis der er et eller andet mekanisk arbejdet du skal ha' klar eller forberedt, inden juleferien.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til Juleafslutning nu på onsdag.

   

18. december 2011

Nyhederne for uge 50 - Så nåede vi næsten frem til jul og nytårsferien, og der er ikke mange dage tilbage af 2011. Onsdag fejrede vi den kommende højtid - med vores helt traditionelle Juleafslutning, for alle medlemmer og hele familien, og det var som altid hyggeligt at mødes over en kop varm gløgg, lune æbleskiver, banko og lotteri. 

I alt 35 deltagere havde fundet vej til den store festsal, hvor de levende lys og røde blomster også i år, kunne få den helt rigtige stemning frem. Første punkt på programmet var overrækkelsen af pokalen, til årets Afdelingsmester i Rævejagt 2011 - Thomas, OZ1TDS der standsmæssigt med nissehue, modtog den fortjente hyldest. 

Så skulle der spilles Banko, og mens Allan, OZ1IOM med sædvanlig sikkerhed råbte numre op, blev der "gumlet og

gnasket" småkager og snolder i stor stil, mens spændingen om hvem der løb med den næste fine gevinst, var stor. Familierne Breckling og Thomsen blev aftenens helt store vindere - igen. Og det kunne endda være blevet til endnu mere, hvis man havde øvet lidt mere på bankoreglerne, og været helt klar over hvad "2 rækker" og "fuldt kort" betyder :-) nå, men hvad betyder det, så længe folk more sig og har det godt. Tak til alle deltagere, for en rigtig hyggelig aften.

   

Årets sidste aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling, er nu i den kommende uge, hvor vi mandag aften i værkstedet lige får ordnet de sidste julegaver, og onsdag til Ualmindelig mødeaften hvor de programsatte aktiviteter omfatter "yderst usund ædegilde" med resterne fra Juleafslutningen, og ellers bare muligheden for at ønske hinanden en God Jul.

       

Dermed er endnu et år gået i afdelingens lange historie. Og vi kan endnu engang, se tilbage på et nyt helt fantastisk år, med masser af aktiviteter / arrangementer, og nye spændende tiltag / investeringer som f.eks. vores nye Promotiontrailer. Næste år kan vi fejre vores 75års jubilæum, og forberedelserne er allerede godt i gang, så fremtiden tegner lys - mere om året der gik og året der kommer, i Formandens Nytårshilsen der bringes her på vores hjemmeside lige efter jul.

Første aktivitet i det nye år er mandag d. 2. januar 2012, hvor aktiviteten i værkstedet genoptages. Onsdag d. 4. januar 2012 er der Almindelig mødeaften, med god mulighed for at prale lidt med julegaverne, eller måske beklage det manglende udbytte.

 

Bestyrelsen og redaktionen ønsker alle en rigtig Glædelig Jul og et Godt Nytår

- på gensyn i EDR Esbjerg afdeling også i 2012.

     

31. december 2011

Direkte fra studio 2 i Vejers, bringes hermed formandens Nytårshilsen:

   

 Her på årets sidste dag, er tiden kommet til at gøre status for EDR Esbjerg afdeling, og se frem mod det kommende års aktiviteter.

  

Årets højdepunkt var indvielsen af vores nye PR-trailer i begyndelsen af april. Formanden for Esbjerg kommunes kulturudvalg

Knud Jager Andersen foretog den officielle indvielse og "klippede båndet", mange medlemmer og venner fra hele landet havde taget turen til Esbjerg

for at besigtige og beundre resultatet, af en lang og kold vinters kreative arbejde. Ud over at gøre meget synlig reklame for vor hobby,

så er traileren også indrettet som mobilt radiorum når vi er i felten. Det har vi været i forbindelse med VHF Field Day, ILLW Fyrweekend og HF Field Day.

Og ved disse arrangementer, fik vi også for første gang lejlighed, til at afprøve vores 2 nye mastetrailere - en stor fornøjelse.

   

Aktiviteterne har som sædvanligt været mange og alsidige. Rævejagterne i Marbæk er godt besøgt, ligesom foredragene

 og de andre faste arrangementer på kalenderen er det. HAMDAY var igen et tilløbsstykke, og kunne i det fine majvejr afholdes ude i skolegården.

Der har været udflugter til Sønderjyllands Radiomuseum, og diverse messer i ind - og udland, hvor der med en aktiv indsats igen er skaffet et pænt tilskud til klubkassen.

Målepladsen er blevet opdateret med nyt grej, og klubstationen er blevet udbygget, til også at kunne køre de populære digi-modes under kaldesignalet 5P1EPC.

   

I 2012 kan afdelingen holde 75 års fødselsdag - en stor mærkedag der bl.a. vil blive fejret ved en reception. Planlægningen er i fuld gang og vi håber rigtig mange

vil deltage i festlighederne - mere herom, vil løbende kunne ses på vor altid opdaterede hjemmeside. Her kan man også læse meget mere

om en del af det kommende års allerede planlagte aktiviteter og arrangementer - bl.a. certifikatkursus / radioprøve.

   

Ildsjælene har igen arbejdet på stor flamme. En stor tak til dem, og alle medlemmer som har bakket op om vores aktiviteter.

   

Bestyrelsen ser frem til et aktivt år 2012 og ønsker alle et Godt Nytår.

   

 OZ1FF, Kjeld

               

 

Tilbage til Sidste nyt