Arkiverede nyheder fra 2010.

10. januar 2010

Nyhederne for uge 1 - Godt Nytår alle sammen, vi håber i kom godt igennem både julen og festlighederne omkring årsskiftet, og er klar til et nyt år med mange interessante aktiviteter og arrangementer i EDR Esbjerg afdeling.

Bestyrelsen har i hvert fald (efter bedste evne) lagt mange kræfter i at sammensætte et program, der forhåbentlig også kan interessere dig.

 

Vi startede som altid, året lidt let op med mandagsaften i værkstedet, hvor der jo som altid er et eller andet der skal laves. Og fortsatte så onsdag, med et ganske hyggeligt møde i de snedækkede bygninger, hvor en del medlemmer have fået det varme tøj på, og var dukket op til en snak om hvad der var sket de sidste 14 dage, hvor vi har holdt ferielukket.

Snakken fortsætter næsten onsdag hvor der er Almindelig mødeaften på programmet - vi skal jo lige ha' kalenderen til at passe, med vores reservation af det store lokale, inden vi indkalder alle til et eller andet spændende. Og det sker så første gang i år onsdag d. 20. januar, hvor vi egentlig skulle lærer lidt mere om PIC kredsene, men Gert, OZ1BFV som vi har lokket til at stå for undervisningen er desværre blevet forhindret, og vi har så valgt at bytte lidt rundt på et par arrangementer, og lægger i stedet ud med et planlægningsmøde omkring årets Rævejagter, Lidt tidligt og så måske ikke endda, for tilladelsen til at benytte skoven er typisk en god måned undervejs, og er vi tidlige ude er der jo mulighed for et par ekstra jagter i foråret, hvis der er stemning for det - men meget mere om det d. 20. januar 2010 kl. 20.00. Se eventuelt det foreløbige program for 1. halvår 2010, ved at trykke her. Og kan du ikke vente med at komme i gang med PIC-kredsene, kan du jo prøve at se lidt på de forskellige programeksempler, du kan finde på siden for projektet.

Her ved årets start, er der tradition for at fortælle lidt om afdelingens hjemmeside. Og ja, - også i år er der i juleferien blevet brugt mange timer på at få rettet lidt små fejl og opdateret siden bl.a. med et par billedserier fra forskellige arrangementer, der på grund af andre presserende opgaver var blevet lidt forsinket, og ikke kommet på siden endnu. Men nu er de altså alle sammen klar til et kik, og en genopfriskning af minderne om rigtig mange fornøjelige oplevelser med afdelingen.

 

Forsiden er også blevet frisket lidt op bl.a. med en lille hurtig billedserie - en lille "appetitvækker" om man vil, til folk der vil vide hvad vi laver (og har lavet) i foreningens lange historie. 2224 nye filer er der kommet til, så vi nu er nået op på 17884 filer og en samlet størrelse på 287MB.  

Besøgstælleren viser, at vi også sidste år kunne fastholde det pæne besøgstal her på hjemmesiden (i gennemsnit 35 unikke hits om dagen) - ikke så ringe endda. I årets løb er der blevet lavet en del om på sidestørrelsen - fra tidligere hvor standarden var 1024x768, til nu en acceptabel visning i både 1024x768 og 1600x900 har taget meget tid - og et par idéer mangler endnu at blive lavet.

Tak til alle besøgende for interessen, og også de mange forskellige forslag til det ene og andet der er kommet i årets løb.

 

HUSK nu årets Generalforsamling - onsdag d. 3. marts 2010, med dagsorden i følge vedtægterne.

Beslutningsforslag der ønskes behandlet, skal være bestyrelsen skriftligt i hænde senest onsdag d. 17. februar 2010.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - også i 2010.   

 

17. januar 2010

Nyhederne for uge 2 - Onsdag var der Almindelig mødeaften, hvor det uofficielle program denne gang bød på masser af nye blade (med store fold ud billeder af nye lækre stationer), QSL-kort sortering og røverhistorier - garneret med rigelige mængder snolder og julekager levnet fra sidste år - men da stadig lige efterspurgt !!

    

Ellers er vi vist ved at være oppe i tempo igen, med hensyn til aktiviteterne indendørs - udendørs, er det jo lige i tiden nok lidt for koldt til aktiviteter, men så snart det er muligt skal vi altså ha' arrangeret noget med en stor lift, og ha' kikket på / repareret, lidt på installationerne i vores gittermast ved afdelingen. Vi skulle jo gerne indenfor en overskuelig fremtid, ha' udskiftet kablet til vores VHF yagi

og dermed igen få mulighed for at deltage i radioaktiviteterne, i bl.a. NAC-contesterne. Ligeledes skal resten af vores antennesystem selvfølgelig ses igennem, og checkes for problemer så vi kan få det lavet inden det går galt. For det er jo nu trods alt, små 10 år siden det hele blev sat op efter stormen i 1999, og ser man bort fra de par gange hvor en storm har drejet lidt på den største antenne, har det jo fungeret rigtig godt - ikke mindst resultatmæssigt - og det skulle jo gerne fortsætte sådan, mange år frem i tiden.

  

Så skulle alle medlemmer gerne ha' modtaget en lille hilsen fra kassereren, med kontingent opkrævningen for 1. halvår 2010. Som noget nyt, har mange fået indbetalingskortet tilsendt pr. e-mail, så vi dermed har kunnet spare en del mønter på portoen - så må vi håbe at det lykkedes for alle også at få betalt, og de sparede mønter ikke skal bruges på rykkerskrivelser. Har du ikke modtaget et indbetalingskort, eller vil du ha' ændret noget i dit medlemsforhold, eventuelt tilføjet nye medlemmer i husstanden, bedes du kontakte Kassereren.

   

På projektsiden for det kommende PIC-kursus, er der kommet yderligere et par små programmer til - og Gert, OZ1BFV er nu sikker på, at vi også kan begynde at lave små robotter med stepmotorer f.eks. fra batteriboremaskiner eller gamle diskdrev - hvad skal det da ikke ende med :-) Check de nye programmer her, og bemærk den ændrede dato for kursets 2. del.

 

Nu den kommende uge, skal vi onsdag d. 20. januar snakke og planlægge årets rævejagter i Marbæk plantage - hvilke datoer passer deltagerne bedst, hvor mange jagter skal der være, og i hvilke dele af skoven ? Alle tidligere og måske kommende jægere, opfordres til at møde op og være med i planlægningen.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor Radioaktivitet, ikke kun er noget man snakker om. 

  

24. januar 2010

Nyhederne for uge 3 - Onsdag var der kaldt til møde for planlægning af årets Rævejagter i EDR Esbjerg afdeling.

Og også i år var der blandt de fremmødte jægere, enighed om at mesterskabskampen skulle afvikles over 14 jagter -

hvor kun de 10 bedste jagter for hver enkelt jæger, tæller i kampen om flest point. Fra flere sider var der udtrykt ønske om at flytte jagterne om mandagen, så man blev enige om at i år, er tirsdag ny jagtaften i sommertiden - lørdags jagterne fastholdes i den mørke tid. Og så bliver det altså til i alt 8 lørdagsjagter og 6 tirsdagsjagter - lørdage med start kl. 14.00 og tirsdage med start kl.18.30.

Ansøgningen om lov til at bruge skoven, på de ønskede dage er nu sendt af sted til Plantøren - og så snart tilladelsen foreligger, vil løbskalenderen under "Rævejagt" og vores aktivitetsoversigt blive opdateret.  

Med hensyn til Rævemodtager projektet, kunne Bjarne, OZ1CWP fortælle at alle stumperne nu endelig er bestilt, og forhåbentlig allerede godt på vej til byen - så med lidt held kan alle snart komme i gang med byggeriet, og være klar til sæsonstart med det nye grej.

      

Den kommende uge fortsætter aktiviteterne i værkstedet mandag aften, og onsdag er der Almindelig mødeaften - med god mulighed for at få varmen, samt nyde lidt af det sidste snolder / småkager fra sidste års juleafslutning. Næste lørdag er der Dansk Vinter VHF Dag på Ingeniørhøjskolen i København (Ballerup), hvor hele eliten indenfor de høje bånd samles til møde og flere spændende foredrag - var det noget for dig at deltage i, var der måske mulighed for fælles transport her fra vestkysten. Sidste år var der da flere Esbjerg folk tilstede, så det kunne jo være at der i år kunne arrangeres noget for interesserede - programmet for dagen, finder du på dette link: www.vushf.dk/Pages/news/VVHF_2010.htm  

     

Vedrørende D-STAR projektet - altså den (de) nye digitale repeatere, kan man måske huske at vi sidste år besluttede at købe et sæt til afdelingen. Men tilbuddet på de komplette sæt, der på daværende tidspunkt var stillet i udsigt til en rimelig pris, ser ud til at være "forduftet" - det er selvfølgelig lidt ærgerlig, at skulle give fuld pris. Men det er måske heller ikke nødvendigt - Lasse, OZ1LN arbejder lige nu på en meget bedre og billigere løsning, nemlig at bygge dem selv. I samarbejde med bl.a. Hurup afdelingens ekspert, bygges, programmeres, og afprøves der på livet løs - og det ser ud til at lykkedes, i hvert fald er man langt fremme med repeatere til en brøkdel af prisen på et sæt fra ICOM, og så begynder et landsdækkende D-STAR net at være indenfor rækkevidde. Vi følger meget spændt projektet, og vender forhåbentlig snart tilbage med mere nyt - men skal du ud og købe ny radio til bilen, var det måske meget klogt at købe en, med muligheden for også denne form for kommunikation, der ser ud til at blive meget udbredt på VHF / UHF.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de spændende aktiviteter.

     

31. januar 2010

Nyhederne for uge 4 - Vinteren fortsætter med kulde, og efterhånden masser af sne der skrabes sammen i kæmpe store bunker - øv. Så sidder man godt nok lidt og længes, efter sommer og sol - og varme pølser på grillen :-)

Fortvivl ikke, der er nu kun 99 dage til HamDay 2010 og i hvert fald de dejlig varme pølser, og forhåbentlig også det gode vejr, så vi kan være udenfor og rigtig hygge os med de mange udstillere / gæster, og lave nogle gode handler under solens dejlige varme stråler.

Her og nu har vi bøvlet med vinterens vejr, og det var lidt en udfordring at komme frem til afdelingen i den forgangne uge, hvor alle veje var mere eller mindre spejlblanke og

næsten kun fremkommelige med 4-hjulstræk eller larvefødder - det må i hvert fald klart frarådes, at kører af Jakob Gejsingsvej, der mest minder om en meget knoldet ishockeybane. Godt at der ikke var det store på programmet. Men de få der dog trodsede vejret og nåede frem, hyggede sig da mandag aften med byggeriet af lidt nyt PR-grej, og onsdag med Almindelig mødeaften, hvor tidens projekter var det store samtale emne, og der også var tid til igen at dreje lidt på radioerne, og lytte efter spændende stationer på kortbølge. Med vejrudsigten klar for lørdag, var der ikke interesse for at kører til Dansk Vinter VHF Dag i Ballerup, så vi må håbe på et lille referat fra formanden, der så vidt vides var eneste deltager fra afdelingen i år.

      

Den kommende uge håber vi på lidt bedre vejforhold, så også alle deltagerne til første del af vores PIC-kursus på onsdag kan komme sikkert frem, og tilbage med ny viden om de mange spændende muligheder, rigtig programmering af disse kredse kan fører til. For deltagerne var det nok en rigtig god idé, at kikke lidt på de små programmer der ligger på projektsiden, og hente dem over på den bærbare pc man vil bruge til kurset. Så er der da altid lidt at starte på - eller "låne" lidt fra, til andre programmer der måske bedre opfylder ens behov eller gode idé til et projekt.

Det kunne jo være rigtig spændende, igen at lave et eller andet projekt som f.eks. det med de gamle Storno 5000 radioer, der kunne sætte gang i en hel masse medlemmer - vi må se hvad det bringer. Og selv om du ikke aktivt vil deltage i programmeringen og kurset, er du meget velkommen til at komme og hører med, når Gert, OZ1BFV fortæller og demonstrere nu på onsdag.

      

Sidste uges planlægning af årets Rævejagter i Marbæk plantage kan nu afsluttes, og datoerne overføres til din egen kalender - tilladelsen til at benytte plantagen på alle ansøgte datoer, er kommet tilbage fra Plantøren uden anmærkninger, og vi har dermed lov til at være i skoven også i 2010. Alle datoer for den kommende jagtsæson kan ses på Rævejagtsiden, og første del af jagterne er også blevet føjet til Aktivitetsoversigten, så du kan se hvor og hvornår du skal være klar med kort - kompas - og rævemodtageren. 

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - der hvor også PIC programmering er på "menuen".

       

7. februar 2010

Nyhederne for uge 5 - Så kom der gang i vinterens lille startkursus i PIC-programmering. Onsdag blev der for alvor snakket opsætning, bits, banker, koder og program samtidig med at deltagerne prøvede at få deres eget lille PIC kit, til at gøre det samme som det Gert, OZ1BFV viste på storskærmen. Indrømmet en ikke helt let opgave, hvor de der havde kikket lidt på det hjemmefra havde en lille fordel, og relativ hurtigt kom i gang og fik lysdioderne til at blinke som ønsket. Ud på aftenen lykkedes det vist for alle at få "hul" igennem, og efter en masse spørgsmål var det tid til at tage hjem, og forsøge at falde i søvn, med den nye viden omkring det at skrive PIC programmer. 

Vi fortsætter kurset om 14 dage - onsdag d. 17. februar -

hvor der vil være mulighed for at få svar på de spørgsmål, der nok helt sikkert er dukket op undervejs :-) Og vi skal arbejde lidt videre, med at få kredsene programmeret til at lave endnu flere spændende ting - der er i hvert fald nok at gå i gang med. Tak til Gert, OZ1BFV for indsatsen med 1. del, og på gensyn til alle deltagere d. 17. februar til fortsættelsen.

   

Den kommende uge, er der igen åbent i værkstedet mandag aften, hvor arbejdet med de mange forskellige projekter fortsætter ufortrødent, og onsdag hvor der er Almindelig mødeaften, med de sædvanlige righoldige muligheder og tilbud på programmet. Det kunne jo også være, at man har et eller flere konstruktive forslag, til den kommende Generalforsamling man lige vil "ha' vendt" inden de skrives på papir - sidste mulighed for at aflevere beslutningsforslag er onsdag d. 17. februar, og årets Generalforsamling (for ALLE medlemmer) er onsdag d. 3. marts 2010 kl. 20.00, med dagsorden i følge vedtægterne - og en aften, hvor bestyrelsen i år håber at se rigtig mange medlemmer, tage aktiv del i beslutningerne / visionerne om foreningens forholdsvise lyse fremtid.      

          

Hvordan gik det med kontingentopkrævningen ? - fik du printet den vedhæftede fil i kassererens E-mail ud, og har du fået overført beløbet til afdelingens konto ? - ellers er det på høje tid, at få gjort noget ved sagen. Der skal jo trods alt penge i kassen til de faste udgifter, og kommende aktiviteter / investeringer i de ting vi endnu kun drømmer om, "med nærmest julelys i øjnende". Og vil du hører mere om, hvad der helt konkret tænkes på, er det på årets Generalforsamling det sker - og "adgangsbilletten" er altså betalt kontingent.

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor radioamatører, lige for tiden mødes indenfor i varmen.

    

14. februar 2010

Nyhederne for uge 6 - Ja, der kan jo skrives og fortælles meget om hvad man laver i værkstedet om mandagen, men i denne uge, har redaktionen valgt et billede der også viser hvad der sker. På ugens billede er Jan, OZ0AAE og Børge, OZ2ZJ i gang med at klargøre og efterse, forskelligt udstyr, vi har fået doneret, købt billigt eller har i overskud, til de kommende messer og udstillinger - så vi kan få flest mulige "klejner i kassen". På billedet ses også den store rør parabol, som vi er ved at opbygge bl.a. med et stativ og motorstyring, så vi kan få den med til vores udendørs aktiviteter - derudover arbejdes der med at lave støtteben, og en ny topmast til vores TowerTrailer 3 projekt, hvor de første dele nu endelig, er kommet retur fra galvanisering. Så jo der er noget om snakken - der sker

virkelig noget i værkstedet mandag aften. Og selvom pladsen er lidt trang, kan vi nok også finde en lille plads til dig, hvis du vil låne værktøjet til et eller andet af dine egne projekter - der er åbent hver mandag fra kl. 19.00 til kl. 21.00. i hvert fald frem til d. 26. april, hvor vi i "sommertiden" går over til lidt mere sporadiske åbningstider, alt efter de øvrige aktiviteter i afdelingen. 

     

Onsdag var der Almindelig mødeaften, hvor en del sager af interesse blev studeret og snakket igennem. Og den kommende uge, fortsætter vi i værkstedet mandag aften, og onsdag er der mulighed for at lærer lidt mere om PIC programmering, med 2. del i vores lille vinterkursus. Sidst fik deltagerne lysdioderne til at blinke - og det fortsætter vi med, men en lille tilføjelse / udvidelse er også muligt. Til brug for bl.a. PIC-kit 2 sættet har Gert, OZ1BFV lavet et lille print, så det ved hjælp af bare 2 ledninger er muligt at tilslutte og styre et LCD-display, og dermed også skrive klar tekst, eller omsætte målte værdier til noget aflæsbart, med den lille PIC kreds. Printudlæg og styklisten ligger nu klar som en tekstfil på projektsiden - og både 4094 kredsen, og displays er på lager til "små penge" og omgående levering, hvis du vil udvide mulighederne, og komme et skridt videre.

         

Så nærmere vi os årets Generalforsamling onsdag d. 3. marts 2010 - og nu på onsdag d. 17. februar 2010 er det sidste chance, for at aflevere skriftlige beslutningsforslag som man ønsker der skal tages stilling til og stemmes om, på denne årets vigtigste aften i foreningen. Det kunne jo være at der var noget i vedtægterne, du synes skulle revideres, nye investeringer eller lignende - forslag til nye aktiviteter, behøver man ikke at indsende forslag om - dem kan man sagtens foreslå under punktet "Eventuelt", hvor en generel snak om medlemmernes ønsker og bestyrelsens visioner for fremtiden, er meget velkommen. Vi skulle jo gerne fortsætte som en meget aktiv forening, og det gjorde jo heller ikke noget, hvis tilgangen af nye medlemmer gik lidt hurtigere, og vi indenfor en overskuelig fremtid rundede 150 medlemmer.

    

På gensyn til PIC-kursus i Dramasalen, eller snak på 1.salen, nu på onsdag i EDR Esbjerg afdeling.

   

21. februar 2010

Nyhederne for uge 7 - Onsdag var vi nået frem til 2. og sidste del, af vores lille vinterkursus i PIC programmering.

Og Gert, OZ1BFV "rystede" igen koder, forklaringer og gode idéer "ud af ærmet" - til inspiration for deltagerne, som virkede meget interesseret. De fleste sad vist også og filosoferede lidt over, de nye muligheder og i hvilke projekter PIC-kredsen kunne finde plads.

Og da snakken faldt på mulighederne med et display, var alle hurtige til at bestille print ved René, OZ2AKM, og handle kredse og LCD'er med Jan, OZ1INN, der havde fundet afdelingens lagervarer frem.

Nu har deltagerne i hvert fald fået noget at arbejde videre med, og kun fantasien sætter grænser for mulighederne -

om vi så skal fortsætte med en opfølgningsaften - måske til efteråret - er op til deltagerne. En stor TAK til Gert, OZ1BFV for indsatsen, og forklaringerne om programmering af PIC-kredse - vi glæder os til at se hvad det udvikler sig til, og ser med forventning frem til de nye smarte konstruktioner fra deltagerne. Projektsiden om kurset, her på www.oz5esb.dk kører videre, så har du fået sat et lille smart program sammen, som du gerne vil dele med andre, modtager redaktionen meget gerne dit bidrag.

    

Den kommende uge, er der som sædvanligt Mandagsåbent i værkstedet - onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget fast på programmet, og fredag aften samles bestyrelsen, for bl.a. at se på de indkomne forslag til årets Generalforsamling, planlægge aktiviteter / arrangementer, og ellers se på de mange forskellige sager der skal følges op på, og tages stilling til. Har du noget som du mener der skal ses nærmere på, eller forslag, er du meget velkommen til at kontakte en fra bestyrelsen - men du kunne jo også bare møde op på Generalforsamlingen, og foreslå eller spørge direkte. Årets Generalforsamling er onsdag d. 3. marts, og som skrevet og fortalt så mange gange før, håber vi at rigtig mange medlemmer vil afse et par timer og deltage - ikke mindst deltage i debatten om vores aktiviteter, investeringer, medlemstilbud og fremtiden for afdelingen.

    

Så er der endelig godt nyt, omkring det efterhånden "sagnomspundne" Rævemodtager projekt - efter en hel del besvær, med at skaffe de rigtige dele er det meste nu endelig ankommet. Og onsdag starter vi med at sortere og pakke stumperne sammen til byggesæt. Så nu kan byggeriet snart komme i gang, og jægerne være klar til starten på den nye jagtsæson - lørdag d. 17. april.

        

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor de sidste julesmåkager, nu også er historie.

    

28. februar 2010

Nyhederne for uge 8 - Hvor der denne uge, ikke var det helt store på programmet. Mandag fik vi dog samlet de første støtteben til TrailerTower 3 - og selv om det ikke lyder af meget, så har det faktisk krævet en hel del arbejde.

For først er de blevet skåret ned til rigtig højde, der er lavet nye monteringsbeslag, alt er blevet sandblæst og slebet - noget er blevet varmgalvaniseret, andet el-galvaniseret grundet og malet i alt 3 gange. Og nu er vi så kommet til samlingen igen, med nye lejer og masser af god tyk fedt - det virker bare, og det "kører nu som i smørsovs" når man drejer håndtaget. Når de er helt klar, går vi i gang med en helt ny topsektion - med rotor, vindmåler, flyverlys osv.

Onsdag var der Almindelig mødeaften, og det forløb som det plejer med hyggesnak osv. men også en snak om den

kommende uges arrangement - årets Generalforsamling. Og ja, det var også det store emne, ved fredagens bestyrelsesmøde - er der indkomne forslag, hvem er på valg til bestyrelsen, og stiller de eventuelt op igen ? Spørgsmålene trænger sig på, men fakta er at i år, er der ikke indkommet nogen forslag vi skal ha' taget stilling til. På valg til bestyrelsen er vores formand Kjeld, OZ1FF, bestyrelsesmedlem Jan, OZ1INN, og suppleant til bestyrelsen Svend, OZ1DYI, alle på valg - og alle genopstiller til deres nuværende poster. Så det burde ikke være noget problem, at få det hele overstået på et par timer ligesom vi plejer. Men derfor kunne det nu alligevel være rart, hvis alle medlemmer mødte op, og gav deres mening til kende - vi står overfor nogle meget store investeringer (de absolut største i afdelingens historie), og bl.a. tilgangen af nye medlemmer kunne også sagtens være bedre.

Og opfattelse af at man kun skal deltage i generalforsamlingen, hvis man har noget at brokke sig over, er ikke rigtig - ved at møde op viser man interesse for foreningen, og får samtidig mulighed for at hører direkte, hvad bestyrelsens langsigtede visioner går ud på, og må ikke nøjes med en "halv genfortælling på repeateren". Der er hele tiden mange spændende opgaver der skal løses, for at vi kan fortsætte som en af de største og mest aktive / attraktive afdelinger i landet, og samtidig forbedre mulighederne og de mange tilbud til og for medlemmerne. Her er lidt hjælp til bestyrelsen altså engang imellem nødvendig - og en anden god grund til at møde op, er jo som hvert år, det gode gratis wienerbrød - ses vi ??.          

    

Den kommende weekend "lufter" vi afdelingens kaldesignal, i den første af årets store contester på HF. ARRL DX SSB contest er det denne gang - altså den konkurrence, hvor det gælder om at få kontakt med så mange stationer i USA og Canada som muligt. Forholdene på båndene er i klar bedring i forhold til sidste år, så man kan kun håbe det bedste - men "hul igennem" hele døgnet til Nordamerika, kan vi nok desværre ikke forvente endnu. Onsdag ser vi på hvem der vil være med, og hvor meget vi skal være i luften.

     

På gensyn ALLE sammen til Generalforsamling - nu på onsdag i DIN afdeling - EDR Esbjerg.

    

7. marts 2010

Nyhederne for uge 9 - Onsdag var der Generalforsamling på programmet i afdelingen, og 19 medlemmer var mødt op til regnskab, valg og en snak om "rigets tilstand".

Til dirigent var der valg til Svend, OZ1DYI der efter at ha' konstateret at GF var rettidigt indkaldt, gav ordet til formanden - Kjeld, OZ1FF - for aflæggelse af beretningen om året der nu er gået. Her kom Kjeld bl.a. ind på vores mange aktiviteter, møder, foredrag, contester og om vores investeringer i nyt grej. Igen et rigtigt aktivt år, hvor vi som forening har gjort os heldigt bemærket (også uden for landets grænser), og har haft god opbakning fra medlemmerne - eneste lille hjertesuk, var lidt mere hjælp til det praktiske arbejde omkring, ikke mindst de store arrangementer som HamDay og Fieldday, hvor der er en

del ting der skal laves, transporteres, opstilles og nedtages for at det kan blive lige så vellykket, som vi efterhånden er blevet forvendt med. Formandens beretning blev godkendt med applaus. 

Punkt 3. på dagsordnen, var fremlæggelsen af det reviderede regnskab. Og her kunne vores kasserere Bjarne, OZ1CWP fortælle om indtægter og udgifter, der ikke hænger sammen - sådan at forstå, at vi også i år kan overfører et større beløb til investeringskontoen, der dermed snart giver os mulighed for nogle af de helt store anskaffelser. Regnskabet blev godkendt uden bemærkninger, men med brede smil, og næsten stående applaus. Næste punkt var Indkomne forslag, - og da der ikke var indkommet nogen, kunne vi hurtigt gå videre til næste punkt. Fastsættelse af kontingentet, her var der heller ikke nogen forslag om ændringer - så det billige kontingent, fortsætter altså et år endnu.

Punkt 6. valg af formand - her var der efter skriftlig afstemning, genvalg for endnu en periode til Kjeld, OZ1FF. Punkt 7. valg af 1 bestyrelsesmedlem, her var der genvalg til Jan, OZ1INN. Punkt 8. Valg af suppleant til bestyrelsen - her var der genvalg til Svend, OZ1DYI. Og endelig punkt 9. valg af revisor - her var der genvalg til Flemming, OZ1EMY.

Sidste punkt var nr. 10. Eventuelt - her fremlagde Bjarne, OZ1CWP budgettet for det indeværende år, et ganske fornuftigt udgangspunkt. med plads til forbedringer - ikke mindst at huske kaffekassen når man skal ha' læsket halsen. Kjeld, OZ1FF fortalte om kredsmødet i Skive afdelingen d. 13. marts, og at han ikke genopstiller til hovedbestyrelsen i landsforeningen ved det kommende valg. Nye kandidater eller forslag til kandidater er velkomne, og vil man med til kredsmødet kunne Svend, OZ1DYI tilbyde kørerlejlighed.

Bjarne, OZ1CWP fortalte om Rævemodtager projektet, hvor 22 har bestilt et byggesæt, og udleveringen er umiddelbart forestående. Jan, OZ1INN fortalte om vores deltagelse på messer i udlandet sidste år - inklusiv historien om en hemmelig leverance af dele, til en af verdens største elektronikfirmaer, og hvad det måske kunne fører til. Jan fortalte også om planerne for i år, hvor man allerede d. 13. marts vil kunne møde os på en stor messe i Holland, og at det ser ud til at Europas største messe - Hamradio - i Friedrichshafen er ved at være en saga blot - vi har i hvert fald modtaget et brev hvor man nærmeste skriver, at man ikke længere er interesseret i loppemarkedsdelen, og da det er det folk kommer efter, stopper det nok helt i løbet af et par år, hvis de ikke ændre opfattelse - om vi deltager i år, er dermed meget usikkert. På bestyrelsens vegne, fortalte Jan, OZ1INN om flere henvendelser fra forskellige arrangører, der ville ha' vores hjælp til forskellige arrangementer f.eks. den kommende dragefestival på Fanø, og hvordan vi har tænkt os at gribe det an. Ligeledes fortalt Jan om de store investeringer i nyt grej - bl.a. at der på værkstedet arbejdes på dele, til den nye TowerTrailer 3 - altså alle de mange dele der ikke fylder så meget, og om den nye mobile radiostation / udstillingsvogn (promotiontrailer), hvor håbet er at den kan blive færdig i år, og at der nu for alvor begynder at ske noget, og vi inden for kort tid vil søge hjælp til finansieringen gennem forskellige fonde, opbygningen - ja, sågar den grafiske udsmykning blev der fortalt om, og vist eksempler  på. Det endnu ikke løste problem, med en ny permanent opbevaringsplads til vores TowerTrailere blev der også snakket om. Så det sidste punkt på dagsordenen tog lidt tid at komme igennem, men kl. 21.30 var det hele overstået, og med det sidste stykke wienerbrød i hånden / munden, kunne vi trække os tilbage til de bløde møbler på 1. salen, eller tage hjem til sofaen, og filosofere lidt over aftenens mange emner. TAK til de medlemmer, der kunne afse tid til at deltage i en aften for og om afdelingen.

   

Her i weekenden er vi med i ARRL DX SSB contesten fra afdelingen, og lørdagens resultater var ikke for gode - så vi må se hvad søndagen bringer, og håbe det bedste i jagten på stationer fra Nordamerika. Den kommende uge er der gang i arbejdet, mandag aften i værkstedet, onsdag er der Almindelig mødeaften, og mulighed for at aftale nærmere med Svend, OZ1DYI, hvis man skal ha' et lift til Skive på lørdag - vil man deltage i frokosten kl.12.00, er onsdag også sidste chance for tilmelding til Kjeld, OZ1FF. Og lørdag, vil man så også kunne møde afdelingens stand med brugt grej og gode stumper, på det 35. Hollandske national loppemarked for radioamatører i AUTOTRON i Rosmalen ved s'-Hertogengenbosch.           

   

På gensyn til alle aktiviteterne, med EDR Esbjerg afdeling.

    

14. marts 2010

Nyhederne for uge 10 - Så er resultatet af sidste weekends ARRL DX contest fra afdelingen, blevet regnet sammen, og det blev til i alt 815 QSO'er, med 99 stater og provinser - eller 242.500 point - lidt bedre end sidste år - så det går da den rigtige vej, også selv om forholdene var noget langt nede, og vi kun kunne få hul igennem i få timer.

I denne uge, fik vi mandag "rodet op" på værkstedet, og pakket det sidste til messen i Holland, og onsdag blev der igen drejet lidt på radioen, og ellers blev der hygget og snakket lidt i mødelokalet, hvor der endda var tid til at få ryddet op i alle  bladene på reolen, og finde plads til de sidst ankomne nye friske eksemplarer.

     

Fredag kørte Jan, OZ1INN så til Holland - nærmere

bestemt 's-Hertogdenbosch - med vores overskudsgrej. Og lørdag var afdelingen, så for første gang repræsenteret på det det 35. Nationale Hollandske radiomarked - en hyggelige og meget velbesøgte messe, hvor alt mellem "himmel og jord" kunne findes til fornuftige priser. Og ja, også vores grej kunne sagtens finde nye ejere på dette spændende sted - bilen var i hvert fald mange hundrede kilo lettere, at kører hjem til Danmark i går aftes :-).  Så det er nok heller ikke sidste gang, vi har vist "flaget" der, selv om det godt nok er lidt langt væk. Næste mulighed for at møde vores udvalg af bedre brugt grej, tilbehør og gode stumper, er meget meget tættere på, det er nemlig til årets HamDay - lørdag d. 8. maj her i Esbjerg. Og selv om nogen måske nok mener at der er lang tid til, så er de første tilmeldinger til en stadeplads på loppemarkedet allerede kommet - så går du også med planer om en stand, er det ikke spor for tidlig med din tilmelding, og eventuelt reservation af bord / borde. Og så er der jo altså kun 55 dage til at det hele sker, og det fine vejr forhåbentlig har fundet vej til Vestjylland, så vi kan nyde et udendørs marked i år.    

    

Lørdag var der også kredsmøde i Skive afdelingen - bl.a. med opstilling af kandidater til det kommende valg til RM - HB og formand i landsforeningen. Og ja, det kniber godt nok med at finde en der frivilligt, vil opstille til posten som HovedBestyrelsesmedlem for kreds 7. Nå, men det kan nås endnu, med at finde en egnet kandidat, og ellers må en af de kommende RM medlemmer jo tage over. Opstillet til RM-valget senere på året, er her fra afdelingen - Svend, OZ1DYI - Allan, OZ1IOM og Jan, OZ1INN - så husk de lokale kandidater, når krydsene skal sættes. I alt var der mødt 18 medlemmer op til frokost, og en snak om landsforeningen, så det er vel ikke så ringe endda, når mange andre opgaver også skal passes.

  

Den kommende uge, fortsætter arbejdet i værkstedet mandag, og onsdag er der foredrag i afdelingen - Kjeld, OZ1FF kommer og fortæller om hans forsøg med kontakt via månen (altså den ude i rummet - ikke den på hovedet) - EME på 10 GHz. Hvad er det lykkedes at få forbindelse med, og hvor meget "bøvl" har der været med at få samlet udstyret sammen. Kom og hør om Kjelds erfaringer med kontakter, teknik og mulighederne for nye rekorder på de "høje" bånd. Endelig fredag er der konstituerende bestyrelsesmøde, hvor vi skal ha´ fordelt posterne, og taget hånd om de kommende aktiviteter og arrangementer - så jo der sker også noget i den kommende uge, i EDR Esbjerg afdeling.  

   

På gensyn - om ikke før, så til foredrag om EME på 10GHz i EDR Esbjerg afdeling.

   

21. marts 2010

Nyhederne for uge 11 - I denne uge var højdepunktet i afdelingen, onsdagens foredrag med Kjeld, OZ1FF der fortalte om hans spændende projekt med EME eller Moonbounce på 10GHz. Kjeld fortalte om de mange problemer, med at skaffe en brugbar parabol - den mekaniske opbygning, og det nødvendige elektronik for at få det til at virke. Kronet med held, og den første 10GHz QSO mellem Danmark og Nordamerika - som de medbragte lydfiler kunne bevise. Billedet viser den 1,8m store parabol (der bl.a. er det positive resultatet af at spise ved en pølsevogn !!), og selve fødehornet i forgrunden, sammen med isenkrammet fra DB6NT.

TAK, til Kjeld for en interessant fortælling, der klart må være til inspiration for andre, der vil flytte grænserne for det mulige, indenfor amatørradio.       

Fredag var der konstituerende bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen, og bl.a. posten som sekretær skulle besættes - her var der genvalg til Kurt, OZ4AFQ. Andre ting der skulle ses på, var de kommende aktiviteter, hvor det f.eks. er lykkedes at overtalte Kjeld, OZ9QQ til at åbne årets Old Timer aften med et lille foredrag. Der blev også snakket om status, på "Promotionstrailer" projektet hvor ansøgningerne til forskellige fonde er på vej ud. Og sagen om en ny "parkeringsplads" til vores TrailerTowere - her har vi dog allerede fundet, om ikke andet så et midlertidigt sted, og begge trailere er allerede sidste søndag blevet flyttet. Tilbage ved den gamle adresse, er nu kun masten til den nye TrailerTower 3, som vi skal ha' skilt ad og flyttet i løbet af foråret.     

   

Så endelig en længe ventet god nyhed, omkring rævemodtager projektet - udleveringen af byggesæt er begyndt. Ja, flere er allerede godt i gang med at samle komponenter og printplade, til et nyt  effektivt jagtredskab, til den kommende sæsons aktiviteter, med de godt gemte sendere i Marbæk plantage. Første jagt er lørdag d. 17. april kl. 14.00 - sådan bare lige for at nævne hvor meget tid der er tilbage, til at få det samlet og til at virke :-)

  

Den kommende uge er der åbnet i værkstedet mandag aften, onsdag er der Almindelig mødeaften, og næste weekend er der contest fra afdelingen. Årets næststørste konkurrence på kortbølge, med mange tusinde deltagere fra hele verden - CQWW WPX SSB, er på programmet, og selvfølgelig skal 5Q1A ikke mangle, i udvalget af specielle kaldesignaler der kæmper om pointene. Hvordan vi griber det an, og om vi skal være med alle 48 timer aftales på onsdag - hvis du skulle være interesseret i at være med fra klubstationen. Vil du prøve at kører lidt hjemme fra dig selv, og finder os på frekvenserne, er du meget velkommen til at give os et kald (og et point :-)) - i denne contest må alle nemlig kontakte alle - de nærmere regler finder du på CQWW's hjemmeside.

 

For de som hellere vil handle lidt, møde andre radioamatører direkte eller nyde en stor bøf med tilbehør, afholder EDR kreds 6. nu på lørdag fra kl.10.00 til kl.16.00, deres velkendte Forårsmarked på Agerskov kro. Hvor der sikkert igen i år bliver stuvende fuldt, med glade folk der viser grejet frem, og er til at handle med. Desværre deltager afdelingen, ikke selv i dette arrangement - vi kan jo ikke være to steder på samme tid, så vores overskudsgrej må du vente med at se, til HamDay d. 8. maj her i byen.   

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet for aktive radioamatører.

   

28. marts 2010

Nyhederne for uge 12 - Hvor vi nu efter en meget lang vinter, endelig er nået frem til sommertid - i hvert fald hvis man ser på sit ur. Og ud over at det forhåbentlig betyder lidt varmere vejr, og et stop for snevejret, er det også sæsonen for contest. Og i den nu næsten forgangne uge fik vi pudset lidt mere på formen, med træning i CQWW WPX SSB contesten - pga. arbejde og familiefester desværre ikke helt i det omfang vi havde planlagt, men vi fik da luftet både grejet, og vores eftertragtede kaldesignal (5Q1A) nogle timer lørdag og søndag eftermiddag.

Og i alt 600 QSO'er blev det til på hovedsaglig 20 og 40m - og forholdene på båndene var ganske gode - ja, faktisk lykkes det indenfor 5 minutter at "kører" både Japan, Brasilien, og New Zealand - endda uden at dreje beamen !

Ud over weekendens udfoldelser på kortbølge, bød ugens aktiviteter i afdelingen, på Almindelig mødeaften onsdag - hvor der bl.a. i stor stil blev snakket rævemodtager projekt, og endnu flere byggesæt blev udleveret til de ivrige jægere, der dårligt kan vente med at komme i gang med byggeriet, og jagten på "Mikkel" i Marbæk plantage. Alt imens der i de tilstødende lokaler, blev fin tænkt over TowerTrailer 3 projektet, og snakket design og indretning af Promotionstraileren - så jo, der skete en del for bare en "almindelig" mødeaften :-) 

   

I den kommende uge, skal vi ha' startet op på planlægningen af sommerens store udendørs radioaktiviteter - VHF Fieldday - ILLW Fyrweekenden og HF Fieldday er jo ikke længere så langt væk, og det er ikke spor for tidlig at få lidt styr på de praktiske ting, og ikke mindst finde ud af hvem, der af uforståelige årsager ikke vil være med til "radioløjerne" fra markerne, eller pladsen foran fyret på Blåvandshuk. I Fieldday konkurrencerne gælder det kampen om topplaceringerne, mens det i ILLW mere handler om PR og vise hvad vi laver. Og der er opgaver nok til alle - vi skal ha' transporteret udstyr og grej ud på stedet, sat det hele op, lavet en masse kontakter, pakket det hele ned igen og kørt tilbage til afdelingen - hver gang. Og selvom man måske ikke kan afse en hel weekend hver gang, er al hjælp og deltagelse meget velkommen - men kom i afdelingen nu på onsdag til Fielddaymøde 1., så snakker vi om årets arrangementer under åben himmel.  7

      

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - og God Påske til alle.

       

4. april 2010

Nyhederne for uge 13 - Mandag var der trængsel på værkstedet, og det var lige før det begyndte at knibe med bordpladsen. Sæsonens sidste projekter skal gøres færdig, og samtidig skulle et par rævemodtagerbyggere ha´ "tunet" et par huller i printpladerne - godt vi lige har fået ryddet det værste op, så vi kunne være der alle sammen ;-)

   

Onsdag skulle vi, som ugens billede fra arkivet indikere, så småt  ha´ startet op på planlægningen af året frilufts

arrangementer, altså VHF Fieldday, fyrweekenden ILLW og HF Fieldday. Og lidt fik vi da også talt om de forskellige aktiviteter, og hvad der skal ske i år, men den forestående påskeferie, betød et lidt begrænset fremmøde blandt de sædvanlige deltagere - men vi har vel efterhånden også    

så meget rutine og erfaring at trække på, og det meste grej ligger jo allerede "toptunet" og klar til brug på lageret. Jan, OZ1INN samler op på spørgsmål fra deltagerne til alle 3 arrangementer, og vil du være med, kan du skrive dig på listen på opslagstavlen - så ser vi nærmere på, hvem der gør hvad, på det næste forberedelsesmøde d.12. maj.

   

Den kommende uge i afdelingen, er der igen åbent i værkstedet mandag aften - også selvom det er 2. påskedag, er der stadig meget der skal laves og gøres klar, inden sæsonafslutningen sidst i denne måned . Og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget forud bestemt på programmet - men det plejer jo ikke lige frem at være noget problem, for de aktive medlemmer at finde noget at fylde aftenen ud med. Går det som de sidste par uger, vil der helt sikkert også være hjælp at hente, til byggeriet af de nye rævemodtagere - der meget snart skal i brug.

  

HamDay 2010 - lørdag d. 8. maj nærmere sig med hastige skridt, og der er nu kun en god måned til at det store loppemarked / auktionen, trækker en masse glade radioamatører til byen og afdelingen. Forhåndsinteressen blandt sælgerne er god, og der er allerede bestilt 11 borde - så det tegner mindst til en gentagelse, af sidste års rekordmarked. Nu håber vi meget, at vejret bliver lidt bedre end det aktuelle, og vi i år kan være ude i det fine solskinsvejr, men skulle det svigte, og skal du ha´ solgt noget af alt det grej du har i overskud, er det altså ikke spor for tidligt at tilmelde sig allerede nu, og dermed sikre sig en plads indenfor i tørvejr. De nærmere informationer om arrangementet, tilmelding til en stand på loppemarkedet osv. finder du på www.HamDay.dk.    

    

Fortsat God Påske til jer alle, og på gensyn i EDR Esbjerg afdeling.

   

11. april 2010

Nyhederne for uge 14 - Så er påsken, og de ekstra fridage forhåbentlig veloverstået. Og for en del medlemmer er ferien, blevet udnyttet fuldt ud bl.a. til bygning af nye rævemodtagere - ugens billede viser Bjarne, OZ1CWP's produktion, og hvis du klikker på billedet, kan du se mange flere der beskriver hvordan komponenterne skal placeres, og loddes fast på printpladen. En lille beskrivelse af spoleviklingen er der også, så sidder du lige nu og kæmper med ferritstangen er der måske hjælp at hente - du skal jo gerne være klar til "startskuddet", nu næste lørdag d. 17. april kl.14.00, med start fra parkeringspladsen på Bopladsvej i Marbæk plantage - nærmere informationer om årets jagter finder du her.    

         

Ellers forløb ugens aktiviteter i afdelingen som planlagt - mandag blev der arbejdet på værkstedet, og onsdag var

der Almindelig mødeaften med den sædvanlige snak om løst og fast - og en omhyggelig og grundig, gennemgang af de nye blade fyldt med billeder og gode tilbud på smarte nye radioer :-).

   

Den kommende uge fortsætter vi med de forskellige projekter, i værkstedet mandag aften. Og onsdag aften, kommer Niels, OZ7NB og fortæller endnu et kapitel, i afdelings spændende historie.

Som tilhørende til sidste kapitel i efteråret måske kan huske, er vi nu nået frem til 1976 - hvor langt længere frem, vi når - ja, det må man jo møde op og hører, nu på onsdag i afdelingen. Og som omtalt, er det på lørdag at årets Premiere Rævejagt skydes i gang i Marbæk - når du ikke at blive færdig med dit byggeprojekt, eller vil du bare prøve at være med, kan modtagere som sædvanlig lånes på pladsen - hvis du kommer i god tid, inden starten lyder.

    

D-star projektet i Danmark, er for alvor ved at komme op i omdrejninger, og indenfor kort tid er der kommet flere hjemmebyggede repeatere til - og endnu flere er på vej. Dermed nærmere vi os hurtigt et landsdækkende net, med helt unikke muligheder for brugerne - nærmere informationer om mulighederne, dækningskort osv. finder du på hjemmesiden D-star4all, hvor Lasse, OZ1LN har samlet en masse beskrivelser om hvad det hele går ud på, og hvordan du kommer i gang - ligeledes finder du forskellige lydklip, fra de landsdækkende repeatertræf. Opbygningen og "set up" på de lokale repeatere OZ4RED og OZ7RES her i Esbjerg finder du også på denne hjemmeside - så check de nye muligheder på D-star4all.    

    

Nedtællingen til HamDay lørdag d. 8. maj 2010 fortsætter - og ventetiden er nu nede på kun 27 dage. Og det begynder at gå stærkt, med tilmeldingen til loppemarkedet - men der da plads endnu, hvis du skal ha' et par borde til dit overskudsgrej. Nærmere informationer på HamDay hjemmesiden.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling til byggeaften - foredrag og rævejagt i den kommende uge.

    

18. april 2010

Nyhederne for uge 15 - Onsdag underholdt Niels, OZ7NB med et tilbageblik på livet, i afdelingen fra 1977 til og med 1980. En travl tid hvor pladsen igen blev for trang, og man fandt nye lokaler, nye medlemmer begyndte at dukke op i store flokke, og sommerferien blev for rigtig manges vedkomne, brugt på tidens store tilløbsstykke - sommerlejr med EDR Esbjerg afdelingen i Ølgod. Der var fuld fart på aktiviteterne, og omkring 30 deltagere på "teknknisk kursus", der dengang tog godt 6 måneder at komme igennem. Endnu en gang, en stor tak til Niels, OZ7NB for indsatsen med at grave alle de gamle oplysninger frem -

vi ser frem til næste kapitel, engang til efteråret.

Vil du se materialet fra foredraget, ligger det nu klart til download som .pdf fil under "Historien".

Aktiviteterne i denne uge fortsatte lørdag eftermiddag, hvor årets Premiere Rævejagt blev skudt i gang i løbsområdet i Marbæk plantage. Bjarne, OZ1CWP havde lagt rævene ud, og her ved første jagt var der mødt 7 jægere op. Skoven er stadig lidt vissen, og knap så grøn efter den kolde vinter, men vejret var som sædvanlig fint til småløb, i kampen om en god placering. Vinderen blev Villy, OZ6KH, og i kampen om afdelingsmesterskabet, løb Lars, OZ1HVR med maksimum point. Resultatet af lørdagens jagt, kan ses under "Rævejagt" - og næste jagt er lørdag d. 1. maj kl.14.00.   

  

Den kommende uge i afdelingen, er der mandag åbent i værkstedet, onsdag er der Almindelig mødeaften - hvor vi bl.a. skal ha' kikket nærmere, på den store pakke fra QSL bureauet. Og måske få sig tilmeldt til Fieldday / ILLW aktiviteterne, eller vil hjælpe til med afviklingen af HamDay arrangementet - listerne hænger på opslagstavlen. Lørdag er det igen blevet tid til at få ryddet grundig op, og gjort rent i afdelingens lokaler - Forårsrengøringen er på programmet. Og som sædvanlig starter vi støvsugeren kl. 10.00, og afdelingen er vært ved middagsmaden for de aktive deltagere, der vil give en hånd med i arbejdet for rene pæne lokaler, uden støv på hylderne og "nullermænd" i hjørnerne.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor der altid sker noget.

    

25. april 2010

Nyhederne for uge 16 - Mandag blev der "knoklet" og fintænkt, over de sidste endnu ikke helt færdige projekter, inden sæsonafslutningen nu den kommende uge, ikke at det helt lykkedes, for også flere rævemodtagerbyggere  havde fundet vej til det gode værktøj / udloddeudstyr, så der var igen trængsel, og det er måske også på tide, at vi får fat på en stor hal til værksted og alt vores grej :-)

Onsdag var der Almindelig mødeaften og ja, - det forløb sådan lidt lige som det plejer. Der blev hyggesnakket i "de bløde møbler", og foranlediget af et besøg fra Røde kors og deres indsatsvogn, genopfrisket lidt almindelig antenneteori i radiorummet.

  

Lørdag var der så afsat tid i forårs programmet, til at få tørret støvet af hylderne og møblementet, der efter en lang vinter trængte til lidt opmærksomhed. Så med følsom

hånd blev sæbevand "gnedet godt ind" og tørret af. Med hård hånd blev der ryddet op og smidt ud, af det vi aldrig får brug for, og med stærke kemikalier fik vi vinduerne pudset helt blanke igen. Jo, - der blev rigtig lagt kræfter i med arbejdet, og de 2 fotomodeller på ugens billede, mente helt sikkert at middagsmaden var velfortjent.

     

Den kommende uge slutter sæsonen officielt i værkstedet mandag aften, men der er stadig meget arbejde der venter på at blive lavet - ikke mindst klargøring af grej og udstyr til HamDay d.8.maj.

Ligeledes har vi bestilt plads på Hamborg Funkflohmarkt d.5.juni, og på Hamradio messen i Friedrichshafen d. 25.- 27. juni - og så må vi jo heller ikke glemme, VHF Fieldday først i juli måned, hvor vi gerne skulle ha' fået skabt så meget plads på gulvet, at vi kan komme til det grej vi skal bruge til dette arrangement. Så arbejdet fortsætter i værkstedet og på lagerne - hvornår er bare lidt noget, der aftales fra gang til gang blandt de involverede, men hver onsdag er der åbent, og ellers efter aftale med Jan, OZ1INN.

Nu på onsdag inviteres alle, til Old Timer aften i afdelingen - en fast tradition, hvor specielt dem med "lidt støv på certifikatet" mødes og genopfrisker gamle minder. Arrangementet indledes i år med et lille foredrag af Kjeld, OZ9QQ, der vil fortælle om sit liv som radioamatør - herefter er der mulighed for hyggesnak over kaffen og det bløde brød. En aften hvor også de yngre radioamatører, er meget velkomne til at deltage og måske hente lidt inspiration, eller hører om fortidens store bedrifter.

Ugens aktiviteter fortsætter lørdag, hvor der er rævejagt i Marbæk plantage. Denne gang er det i det nordlige jagtområdet omkring Marbækhøjvej rævene er gemt, og første udsendelse er kl. 14.00 - så kom i god tid inden, hvis du vil være med. Mødestedet er parkeringspladsen ved den gl. planteskole på Marbækhøjvej, og modtagere kan som sædvanlig lånes på pladsen, inden start.    

     

Ellers fortsætter nedtællingen til HamDay 2010 - lørdag d. 8. maj. Og der er nu kun 13 dage til, at vi alle sammen mødes til en hyggelig dag med loppemarked, auktion - god mad og mulighed for at møde nye og gamle venner, og måske finde det udstyr du lige mangler. Vejrudsigten for dagen er endnu meget usikker, men vi håber det bedste (lørdag i denne uge var jo fantastisk), og skulle det gå galt har vi jo altid muligheden indenfor - vil du være sikker på en plads i tørvejr, og måske et bord eller to, kan du tilmelde dig via HamDay hjemmesiden.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet uden støv på hylderne, og rod i hjørnerne.

     

2. maj 2010

Nyhederne for uge 17 - Mandag blev der knoklet med - ikke mindst "bjerget" af nyt grej, der er kommet til i løbet af den sidste uges tid - godt det er "handelssæson" :-)

Onsdag havde vi fornøjelsen af at se, en masse kendte ansigter til årets Old Timer aften - og hele 31 med et certifikat fra før 1990. Aften blev som traditionen byder indledt med et lille foredrag, og i år var den ære tilfaldet Kjeld, OZ9QQ der ikke mindst er kendt som et meget aktivt HB-medlem for kreds 6. og formand for EDR's antenneudvalg. Efter foredraget var det tid til årets gruppebillede, endnu et stykke blødt brød, lidt mere kaffe og en snak med alle dem. man ikke har set siden sidste år. Tak til Kjeld, OZ9QQ for det fine oplæg til en hyggelig aften, blandt gamle / nye venner og bekendte.    

Ugens aktiviteter sluttede lørdag eftermiddag, med en rask lille rævejagt i Marbæk plantage, og vinderen blev ligesom sidste gang Lars, OZ1HVR (der lader til at ha' vintertrænet ?), og med Børge, OZ2ZJ på anden pladsen. I alt 7 jægere var med i den hektiske jagt, og et næsten desperat forsøg på at nå alle 3 ræve før de andre - lidt svært, når de var udlagt godt spredt over hele området. Ræveudlægger denne gang var Allan, OZ1IOM. Dermed er lørdagsjagterne her i foråret overstået - næste rævejagt er tirsdag d. 11. maj kl. 18.30, og løbsområdet er omkring Bopladsvej. 

       

Den kommende uge står der HamDay 2010 på hele programfladen - rigtig mange ting skal ordnes, findes frem og gøres klar, så selvom der på onsdag står Almindelig mødeaften, kan du vist godt regne med at der skal ske en del ting, så vi alle sammen på næste lørdag (d. 8. maj), kan få endnu en rigtig hyggelig markedsdag på GammelBy Fritidscenter. Vejrudsigten er endnu meget usikker, men vi kan jo håbe at det bliver solskin og flot varmt vejr, så vi kan være udendørs og nyde foråret - og skulle det svigte, er der reserveret plads til alle indenfor under tag. På selve dagen, er der stadig brug for flere hjælpende hænder til de mange opgaver - så kan du afse et par timer først / midt / sidst på dagen, kan du melde dig hos Jan, OZ1INN eller Bjarne, OZ1CWP.

      

For lige at genopfriske hvad der skal ske: fra kl. 06.30 ankommer sælgerne og stiller op. Kl. 10.00 starter loppemarkedet, (og alle er instrueret i at der ikke må sælges noget fra loppemarkedet, før dette tidspunkt). Løbende gennem dagen og frem til kl.13.30, kan der indleveres grej til auktionen (evt. pakket i salgsklare enheder) - tydelig mærket med kaldesignal / navn, og eventuelt mindste pris. Kl.14.00 starter auktionen - mindste bud er 5,- kr. og sælger betaler 15% i salær af hammerslagsprisen. Fra HamDay caféen tilbydes der fra morgenstunden, friske rundstykker med ost eller pålæg, og fra ca. kl. 11.00 er grillen, og de velkendte HamDay pølser med brød klar til servering. Ligeledes vil der igen i år, kunne købes kold kartoffelsalat og lune frikadeller. Og så vil det selvfølgeligt være muligt at få slukket tørsten med kaffe, øl eller sodavand hele dagen igennem.

Så er "bunken" af overskudsgrej og udstyr i garagen / kælderen eller på loftet, ved at være blevet for stor - er det bare med at få det pakket i bilen. Eller mangler du et eller andet, så er det bare med at komme i banken efter en stor "bunke" sedler - og så alle sammen af sted til:

       

HamDay 2010 - lørdag d. 8. maj.

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - også stedet for en god handel.

    

9. maj 2010

Nyhederne for uge 18 - Endnu en travl og temmelig hektisk uge i afdelingen, hvor en masse praktiske ting skulle ordnes, hentes, og findes frem fra lagere og depoter.

Inden vi lørdag var klar til at "slå porten op", og byde gæster og handlende, velkommen til HamDay 2010.

Vejret var desværre ikke, til et udendørs arrangement - det regnede jo stort set hele dagen, og temperaturen nåede ikke ret langt op på skalaen. Så det er jo rart, at vi også har muligheden indendørs (i tørvejr) - også selvom pladsen er lidt mere begrænset.

I år var antallet af stande på loppemarkedet, lidt mindre end sidste år (som var rekord år), men sådan kan det gå, når nogen får udsolgt, eller bliver optaget af andre ting

- så kan vi jo kun håbe, at det bliver bedre igen næste år. 

De handlende der var kommet, var i hvert fald godt tilfredse, og kunne alle fortælle om godt salg, i de medbragte effekter. Og også afdelingens eget overskudsgrej "gik som varmt brød",

Og det var igen i år, glædeligt at se at radioamatører var kommet fra hele landet, for at handle lidt ind - ja, vi lavede endda en lille byttehandel, hvor manden kørte hjem til Kolding efter "varerne", så vi kunne få handlen afsluttet - sådan - man går (kører) gerne langt, for en god handel. Stemningen var igen rigtig god blandt alle fremmødte - også selv om det kneb lidt, med at få få ild i grillen. Til sidst lykkedes det dog, og alle kunne få stillet sulten med de store pølser, der blev stegt og serveret i lyntempo. Auktionen var desværre lidt "tynd" - men hovedparten af det indleverede, fik da ny ejer. Så alt i alt, igen et rigtigt vellykket arrangement - hvor mange gav udtryk for, at de i hvert fald kommer igen næste år.

Bestyrelsen takker alle for opbakningen - og specielt OZ1LYO, OZ1SYV, OZ1TDS, OZ2ZJ, OZ4UB og Rie, der gav en stor hånd med at få det hele stillet op, afviklet og hele området ryddet pænt op igen. Og bestyrelsen ser allerede nu frem til næste gang - så om ikke før, så på gensyn alle sammen til HamDay 2011 - lørdag d. 7. maj.   

   

Den kommende uge fortsætter aktiviteterne i afdelingen - tirsdag aften, er der således Rævejagt i Marbæk plantage. "Startskuddet" (første signal fra rævene) lyder kl. 18.30, og startstedet er parkeringspladsen på Bopladsvej. Som altid, kan der på stedet købes kort over området, og lånes en modtager, hvis man vil prøve at deltage i jagten - eneste betingelse er, at man kommer i god tid inden start, så du kan nå at få lidt instruktion. Onsdag skal vi for alvor ha' kikket på forberedelserne, forud for de kommende Fieldday konkurrencer, og ILLW aktiviteterne fra Blåvand - der er Fielddaymøde på programmet. Og vil du være med i aktiviteterne, er det bare med at møde op - vi skal bruge folk til alle mulige opgaver, så selv om du måske endnu ikke er den "helt store contest operatør", kan du sagtens være med i årets store udendørs radioaktiviteter, hvor det store grej rulles frem, kæmpe antennerne stilles op, og vi kæmper om hæder, ære og en masse point :-) Og skulle der i ugens løb blive tid til overs, er der vist en masse ting på værkstedet og lagerne, der skal pakkes sammen og stilles rigtigt på plads !!.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor radioamatører fra hele landet mødes.

   

16. maj 2010

Nyhederne for uge 19 - Hvor vi denne gang, starter med en af de helt store og gode nyheder. TUBORGFONDET har meddelt os, at man har bevilget et tilskud på 30.000,- kr. til vores nye store PR-tiltag - en Promotiontrailer.

En topmoderne udstilling / radiostationsvogn, der blandt andet skal bruges lokalt og nationalt, til at gøre reklame for vores hobby, og vise befolkningen at der stadig er en fremtid for teknik og amatørradio. Planerne er som omtalt bl.a. på generalforsamlingen, langt fremme - og det bestyrelsen arbejder med lige nu, er at få finansieringen helt på plads. Og tilsagnet fra TUBORGFONDET, er et meget stort skridt fremad mod det endelige mål, om at

skaffe støtte til ca. 50% af investeringen. Ugens billede er udkastet, til den 18x2.3m store reklame der vil pryde siderne på traileren, der indeni vil kunne rumme en "stat of art" radiostation, samt mulighed for en mindre udstilling, og masser af PR-informationer om vores hobby. Bestyrelsen arbejder ihærdigt videre, med at skaffe de sidste penge til projektet - hvordan det går, og flere detaljer om projektet, vil der blive informeret om på det kommende medlemsmøde (onsdag d. 26. maj). Og skulle dit firma evt. mangle et godt sted, at bruge "reklamekronerne", er vi modtagelige for flere bidrag - klik på billedet for mere information.

   

Her på hjemmesiden, har redaktøren haft travlt med opdateringer den sidste uge - og det betyder, at du nu også har mulighed for at se billederne fra årets Old Timer aften, og HamDay 2010. Genoplev, eller se hvad der skete (og hvad du gik glip af), med et besøg i "Galleriet". Og når du nu er på denne del af hjemmesiden, kunne du jo også tage et kik på sidste års billeder, og se hvad der kommer i den nærmeste fremtid. Udflugterne til Hamborg Funkflohmarkt, HAMRADIO i Friedrichshafen og ikke mindst VHF Fieldday, er ikke længere så langt væk. 

   

I denne uge, var der tirsdag Rævejagt i Marbæk plantage, og vinderen blev Bjarne, OZ1CWP, skarpt fulgt af Lars, OZ1HVR og med Niels, OZ9NJ på 3. pladsen. Rævene var kyndigt udlagt af Børge, OZ2ZJ - ja, rygtet siger at en enkelt deltager, vist endda stod oven på ræven, og havde lidt svært ved at få en god pejling :-) Næste Rævejagt er tirsdag d. 25. maj.

Onsdag var der fin planlægning af årets udendørs radioaktiviteter, med det 2. Fieldday møde. Fremmødet var ikke overvældende, men vi fik da fordelt de vigtigst opgaver, og samtidig snakket om og planlagt, hvilke bånd vi skal aktivere i år i VHF Fieldday. Planen for ILLW arrangementet blev der også kikket på, og igen i år bliver det fra Blåvandshuk fyrtårn - vi må så håbe at teltet, kan holde en sidste gang - næste år, skulle traileren jo gerne være en realitet. HF Fieldday er stadig lidt langt væk - men vi reservere "sumpen" i Tjæreborg, og kikker nærmere på de nye tiltag til dette arrangement efter sommerferien. Ellers mangler vi generelt, flere friske deltagere til alle udendørsaktiviteterne - så vil du være med, er det bare med at få sig skrevet på listerne på opslagstavlen.

Værkstedet er også næsten fremkommeligt igen - mandag aften fik vi ryddet op efter HamDay, sat på plads og smidt ud. Samtidig begyndte vi på at pakke grej, til Funkflohmarkt i Hamborg - lørdag d. 5. juni - vil du med derned, kan du også her, skrive dig på listen på opslagstavlen.

  

Den kommende uge, er det vist blevet tid til "at puste lidt ud" efter et par hektiske uger - så det eneste faste på programmet, er Almindelig mødeaften nu på onsdag. Og så mødes bestyrelsen til møde på torsdag, hvor der blandt meget andet, skal ses på efterårsprogrammet, og der skal arbejdes videre med forskellige nye tiltag som f.eks. Promotiontraileren - så det går nok hen og tager et par timer - er der noget du mener der skal ses på, kan du drøfte det med dit "ynglings bestyrelsesmedlem" på onsdag.  

       

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - og husk nu at få dig tilmeldt, til de mange forskellige aktiviteter.

   

23. maj 2010

Nyhederne for uge 20 - Så kom sommervejret endelig til byen igen - ikke at det stopper de mange indendørs aktiviteter, for vi kan jo bare åbne døre og vinduer, og nyde det gode vejr så længe det varer :-)

Værkstedet og lageret, bogstaveligtalt bugner (som ugens billede antyder) af nyt "surplusgrej", der skal efterses og gøres klar til de kommende udenlandske stævner / messer. Så egentlig er der mere end nok, at gå i gang med, og det gjorde vi så mandag aften. Onsdag aften "pustede" vi ud over et par forfriskninger, og fik bl.a. kikket lidt på stakken af nye blade - ja, en overgang var der helt stille i alle lokaler - det eneste, var lyden af sider der blev vendt, eller folk der slubrede med kaffen / colaen.    

Torsdag var der bestyrelsesmøde, og ja, der var som altid

mange ting der skulle ses på, og træffes beslutninger om. Denne gang var det bl.a. den nye Promotionstrailer, den flotte støtte fra TUBORGFONDET, og hvordan vi får samlet de sidste penge ind til projektet, der blev grundigt behandlet. Også efterårets program og aktiviteter blev drøftet, og interessante emner / foredragsholdere blev fundet - så skal vi bare lige ha' talt med de pågældende, om hvilke dage der passer dem bedst. Andre sager til behandling, var en præsentation af vores afdeling, på årets Nordiske VHF-møde næste weekend på Møn. Afdelingens deltagelse i dragefestivalen på Fanø. Børneattester til kommunen. Mulighed for en ny beacon station her i området, og ny PR-hjemmeside. Så også denne gang, var det noget der tog en knap 4 timer, at komme igennem. De mange forskellige ting, er der sikkert mange der gerne vil ha' uddybet, eller ha' lidt mere information omkring. Og det er der god mulighed for nu den kommende onsdag, hvor der er Medlemsmøde på programmet. Bestyrelsen vil i hvert fald, meget gerne hører din menig om de mange forskellige ting - og som sædvanlig, er det også et godt sted og tidspunkt, at "lufte" dine egne gode forslag / idéer, eller ønsker om tiltag, nyanskaffelser, aktiviteter eller arrangementer.  

   

Den kommende uge, bydes der også på en rigtig udendørs aktivitet - der er tirsdag aften, nemlig rævejagt i Marbæk plantage. Årets 4. jagt "skydes" i gang præcis kl.18.30 i området omkring Marbækhøjvej, og som sædvanlig er alle inviteret, til at være med i jagten på de godt gemte sendere. Og uanset at du måske ikke helt ved hvordan man gør, og det måske virker lidt  svært, så er det altså ikke den store videnskab. Og de allerfleste kan sagtens lærer det - bare mød op i god tid inden start (sådan omkring kl.18.00), og du vil blive mødt af folk, der er klar til at vise dig hvordan man gør. Og mangler du en modtager, kan du sagtens låne en i startområdet. Hvad så, ses vi derude i skoven nu på tirsdag ??.  

    

Så er OZ maj 2010 i denne uge "landet" i din postkasse - ja, selvfølgelig kun hvis du er medlem af landsforeningen, men det er du vel ??. Denne gang er der ud over de mange forskellige nyheder, artikler, og informationer også vellagt en stemmeseddel og et par kuverter. Og bl.a. de lokale kandidater, til landsforeningens repræsentantskab, vil sætte stor pris på, at du bruger et par minutter på at sætte dine krydser på stemmesedlen, og får den indsendt hurtigst muligt - og lidt lokal opbakning til kandidaterne, er vel ikke for meget at forlange :-)

   

På gensyn til Rævejagt og Medlemsmøde, i EDR Esbjerg afdeling nu den kommende uge.    

      

30. maj 2010

Nyhederne for uge 21 - Hvor programmet i afdelingen for denne uge, bød på en hektisk Rævejagt tirsdag aften.

For kort efter at jagten var gået i gang, blev Villy, OZ6KH enig med sig selv om, at det nok tog for lang tid at løbe udenom træerne - hvis man nu bare væltede dem, var der jo også bedre plads næste gang man kom forbi. Det første træ der "skulle af vejen", var dog ikke enig med Villy og blev bare stående - hvor frækt !!

I stedet væltede Villy, med kompas, kort, rævemodtager og hele "pivtøjet" - og en lille ny "købmandsrise" i hovedet.

Træet har det efter omstændighederne godt, og forventes efter et par dage med ro, at komme sig 100%. 

Villy derimod måtte en tur på skadestuen, og ha' syet et (1) sting for at lukke flængen, og meldes i bedring :-)

Vinderen af ugens jagt blev Bjarne, OZ1CWP tæt fulgt af Lars, OZ1HVR og Thomas, OZ1TDS. I alt 8 jægere deltog, og rævene var denne gang udlagt af Niels, OZ9NJ. Næste rævejagt i Marbæk plantage er tirsdag d. 8. juni kl. 18.30, og løbsområdet er omkring Bopladsvej - og lad nu bare træerne stå, de var der trods alt først. 

   

Onsdag var der Medlemsmøde i afdelingen - hvor de fremmødte medlemmer, blev opdateret omkring vores mange kommende aktiviteter, arrangementer og projekter. Der var bl.a. orientering om hvordan forårets arrangementer, og herunder HamDay var forløbet, og også forårets kredsmøde og de manglende kandidater til posterne i landsforeningen blev drøftet. Promotiontraileren, og hvordan bestyrelsen har tænkt sig at skaffe de sidste penge, samt hele idéen med projektet blev gennemgået. Forslag til mulige udflugtsmål og foredrag, til den kommende sæson blev også berørt, og gode forslag og ønsker blev noteret for videre opfølgning. Så alt i alt en rigtig positiv aften, hvor der blev stillet mange spørgsmål, og vi havde en god snak om den nærmeste fremtid. At det så tog næsten et par timer at komme igennem, vidner vel kun om at vi har gang i mange forskellige ting - forhåbentlig til alles fulde tilfredshed.

    

Den kommende uge, er der onsdag Almindelig mødeaften uden noget særligt på menuen - lige bortset fra, at det er sidste tilmeldingsfrist til næste lørdags udflugt, til årets Funkflohmarkt i Hamborg. Vil du se hvad det drejer sig om, kan du klikke på ugens billede, og se billederne fra sidste års tur til dette velbesøgte marked. Igen i år, stiller vi også vores egen bod med overskudsgrej op, så der skulle være mindst en god chance, for at kunne købe noget godt :-). Nærmere om afrejsetidspunkt og kørerlejlighed, aftales altså nu på onsdag, hvis du vil med på lørdag.

  

Har du fået indsendt din stemmeseddel til valget i landsforeningen, ellers er ved at være sidste chance for at bruge sin ret til medbestemmelse. Og i hvert fald de lokale kandidater, håber på en høj valgdeltagelse, der kan indikere at folk ikke er helt ligeglade med hvad der sker for vores landsforening, og støtter det frivillige arbejde også der.    

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - eller Hamborg, den kommende uge. 

   

6. juni 2010

Nyhederne for uge 22 - Så kom sommeren endelig - en nyhed de fleste er glade for. Og hvad kunne være mere naturligt, end at vi brugte onsdagens Almindelige mødeaften, til at træne lidt til den kommende tid med Sommeråbent - der blev hygget i de bløde møbler, snakket, og læst nye blade. Desuden fik en bygget / repareret sin rævemodtager i radiorummet. Og andre havde travlt på lageret, med at pakke det sidste til ugens udflugt, til Hamborg Funkflohmarkt i Uetersen. Lørdag morgen var det så blevet tid, til at kører sydpå med de gode stumper, og forhåbentlig gøre en god handel med de lokale. Jan, OZ1INN kørte fra byen allerede kl. 03.30, så afdelingens stand kunne få en god plads i solen, og Jan være klar med at stille borde og grej op, når kunderne

begyndte at ankomme. Turens andre deltagere sov lidt længere, og kørte fra byen kl. 05.30 - så de var næsten udhvilede, da de ankom op ad formiddagen. Vejret var fra morgenstunden ikke helt godt, men efterhånden klarede det op til det flotteste solskin - så det kunne der dårligt klages over. Til gengæld var markedet ikke særlig velbesøgt i år, og langt hovedparten af gæsterne var "Old-Timere", der absolut ikke mente de manglede noget - så salget gik lidt trægt - men lidt mønter kom der da ind, så helt forgæves var det nu ikke. Og så var der jo bare bedre tid, til at snakke med de mange venner og bekendte på stedet - og få set hvad de andre sælgere havde med. Allerede kl.14.00 var pladsen ved at være ryddet for kunder, så vi pakkede sammen, og kørte direkte til "stamrestauranten" på A7, og fik stillet sulten - en enkelt, havde dog forsynet sig med rigelige mængder ærtesuppe, kort inden hjemturen, så han skulle ikke ha' så meget, og nøjedes med at "hælde" lidt salat ned til ærterne. Vi andre fik fyldt maven med kød / kartofler og is - om det så gik galt, med salaten vides ikke - men alle så da nogenlunde friske ud, da vi nåede tilbage til Esbjerg og afdelingen, for at læsse af. Trods alt igen en god tur, hvor der også blev fundet og købt lidt, man har søgt efter i mange år - så vi vender nok tilbage igen næste år - lørdag d. 4. juni 2011.

     

Så ser det ud til at vi har fået styr på alle detaljer, omkring arrangementet "Fanø Classics" dragefestival. Hvad er det nu, spørger nogen sikkert, så her er historien kort - på den fantastiske strand på Fanø, er der hvert år et arrangement, hvor mange tusinde entusiaster mødes, og flyver med drager. Hvert år er der et tema, og temaet for i år er "antennedrager", hvor man vil forsøge at gøre Marconi og andre kunsten efter - og her er det at vi kommer ind i billedet. Lørdag eftermiddag (d. 19. juni 2010) vil et hold drageeksperter, forsøge at få en 20m dipol op i 100m højde, hvorefter vi sætter en station til, og ser hvor langt man kan komme ud i verden. Altså en rigtig god mulighed, for at vise hvad vi laver, og hvad vi kan - så selvfølgelig er vi med. Nærmere informationer omkring arrangementet, og vores deltagelse på onsdag i afdelingen.     

   

Den kommende uge tilbydes medlemmer og interesserede, følgende aktiviteter: - tirsdag Rævejagt i Marbæk plantage. Startstedet er parkeringspladsen på Bopladsvej, og første udsendelser fra rævesenderne er kl. 18.30. Altså kom i god tid, hvis du vil være med. Onsdag er der Grillaften, og på menuen er der store lækre pølser med tilbehør :-) - vejrudsigten er godt nok lidt dyster, men skulle det gå så galt at det regner, kan vi jo sagtens sidde i tørvejr under halvtaget, og nyde de godt "brankede skinkesøm", uden at blive alt for våd i nakken.

  

Så på gensyn ALLE sammen, til nye udendørs aktiviter i EDR Esbjerg afdelingen også i den kommende uge.

   

13. juni 2010

Nyhederne for uge 23 - Ja, lidt udenfor programmet var der mandag aften stor aktivitet i værkstedet og på alle lagerne. Der står simpelthen grej og udstyr alle vegne nu, og der er næsten umuligt at komme til. Hovedparten skal pakkes ned, og med på messen i Friedrichshafen om nu kun 14 dage, og resten skal gøres klar og sættes på plads, til senere brug. Et kæmpe puslespil, hvor sækkevognene får kørt mange km, men det går da fremad - og til onsdagens arrangement, lykkedes det også at få "gravet" den store grill frem.

  

Tirsdag aften var der Rævejagt i Marbæk plantage - Villy, OZ6KH var igen blevet lodret polariseret, og kunne stolt

præsentere "skaden" fra sidste jagt - pænt indrammet med en ikke særlig moderigtig "sygehusklipning". Godt at se, at det ikke gik værre - træet så også ud til at være i bedring. I alt 9 jægere var denne gang mødt til start, og vinderen blev ikke uventet Villy, OZ6KH der dermed tog revanche, fra sidste jagts tidlige exit. Maksimum point i kampen om afdelingsmesterskabet, gik for første gang til Thomas, OZ1TDS - Bjarne, OZ1CWP og Lars, OZ1HVR fulgte på de efterfølgende pladser. Rævene var denne gang udlagt af Henning, OZ1LYO, der vist har studeret hvordan sådan en opgave gribes rigtig an. Næste Rævejagt er tirsdag d. 22. juni, i området omkring Marbækhøjvej.

   

Onsdag blev der så tændt op - og i den nyindkøbte grillstarter, gik det som en leg. Store saftige pølser, og let lunede brød med forskelligt tilbehør, var klar til indtagelse kort efter kl.20.00. Vejret kunne godt ha' været lidt bedre, men det holdt i det mindste tørvejr, og inden det blev mørkt, klarede det også så meget op at himlen blev blå. En hyggelig aften, hvor der for engang skyld var rigeligt af det hele - og ingen behøvede at gå sultne hjem. Da al plads i maven var fyldt op, og grillen gjort ren, lykkedes det endda at få den sat rigtig på plads på lageret igen ! 

Onsdagens møde foregik altså i det fri, så der var ikke meget "trafik" i radiorummet, men næste gang du kommer forbi der, må du nok hellere tage et kik på kassen med indkomne QSL-kort - endnu engang er der kommet en stor bunke kort fra bureauet, til de aktive medlemmer.   

    

Den kommende uge i afdelingen, fortsætter oprydningen :-), og onsdag er der Almindelig mødeaften, hvor vi bl.a. gør klar til næste lørdags PR-aktiviteter, i forbindelse med Fanø Classics dragefestival. En mindre delegation, tager over til ferieøen i de tidlige formiddagstimer (så vi forhåbentlig slipper for "turist køen" ved færgen), og kører til stranden. Hvis alt går efter planen (og der er tilstrækkelig vind), vil vi engang over middag være klar med opstillingen, og samtidig ha' fået drageantennen op. Når det hele er på plads, vi vil kunne høres / køres på 20m / 14MHz båndet - hvor langt det så rækker, i en antennehøjde lidt ud over det sædvanlige, er vi meget spændte på. Men håbet er i hvert fald at kunne kører "woldwide" - også uden PA-trin, og rigtig vise de mange deltagere i festivalen, hvor langt man kan komme med et par stykker tråd, og måske gøre dem interesseret også i vores hobby. Vil du vide hvad der sker derover på stranden, nu på lørdag, vil vi forsøge at fortælle om status på aktiviteterne, efterhånden som dagen går, via VHF repeateren OZ3REK på 145.650MHz.

    

På gensyn til aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling.

    

20. juni 2010

Nyhederne for uge 24 - Onsdag var der Almindelig mødeaften i afdelingen - ikke det helt store at berette fra en ellers hyggelig aften, hvor vi bl.a. havde besøg af et par flinke radioamatører, der for tiden er på ferie her i området. Og det er jo altid en fornøjelse at vise vores faciliteter frem, hører lidt om hvad der sker andre steder, og få lidt at vide om netop deres interesserer - vi håber der kommer mange flere turister, på besøg hen over sommeren - man er i hvert fald meget velkommen, hvis man er i området. Ellers fik vi ordnet de sidste småting,  inden weekendens arrangement i forbindelse med 

dragefestivalen Fanø Classics. Og lørdag morgen var vi så klar ved færgen, med grej og en lånt trailer til at "kører" QSO'erne fra. Drageeksperterne ankom lidt efter kl.10.00, og kl.11.00 var vi klar til de første radioaktiviteter på 14MHz - som var båndet vi havde valgt, i håbet om transatlantiske kontakter. Antennen - en helt almindelig vandret dipol - blev ved hjælp af en stor løftedrage hejst op i omkring 90m, og det var nu slet ikke så ringe :-). Desværre er der en del tab på så meget kabel, og da vi havde valgt at kører uden det store PA-trin, var vi noget spændte på resultatet - men det gik nu egentlig rigtig godt, og vi fik kørt en hel del QSO'er. Vi havde håbet at kunne være aktive indtil omkring kl.16.00, men kl.15.00 trak nogle sorte skyer op, og det fremkaldte så meget statisk elektricitet, at vi dårligt kunne skrue antennekablet af, uden at få et ordentlig stød, så vi besluttede at stoppe inden det gik galt med grejet eller deltagerne.

Og selvom vejret ikke var det bedste, med kraftig vind (godt for dragerne !!), og temperaturen var lidt for lav, havde vi en fantastisk dag med mange interesserede besøgende i / omkring radiovognen. Bestemt ikke sidste gang, vi gør reklame for vores hobby på denne måde - og alle afdelingens deltagere var enige om, at det nu kun kan gå for langsomt, med at få skaffet de sidste midler og vi kan få realiseret byggeriet af vores Promotiontrailer. En stor tak til folkene bag Fanø Classics dragefestival, for invitationen og samarbejdet, og måske på gensyn en anden gang. Billederne fra vores del af arrangementet, kan du se i Galleriet her på hjemmesiden - bare klik på ugens billede, og kom direkte til billedserien.

     

Den kommende uge er lidt usædvanlig, for onsdag er det Sankt Hans aften, og traditionen her i landet er jo at mødes med venner og familie, for at riste et par pølser, tænde bål og brænde hekse af denne aften, så vi har besluttet at der ikke også er møde i afdelingen. Til gengæld er der tirsdag aften kl.18.30 Rævejagt i Marbæk plantage. Startstedet er denne gang parkeringspladsen ved Marbækhøjvej, og alle - nye som erfarne - er meget velkomne til at komme ud, og prøve sådan en lille rask jagt på de godt gemte sendere. I god tid inden start, kan kort købes på stedet og rævemodtagere lånes - for de helt nye, er det også muligt at få en vejledning i hvordan man gør. Men kom i god tid - der er folk på pladsen i hvert fald fra kl. 18.00.

Nu er rævejagten ikke ugens eneste aktivitet i afdelingsregi, for mens folk ser heksene flyve sydpå, er Jan, OZ1INN også på vej i den retning - den kommende weekend, er der nemlig møde for rigtig mange radioamatører i Friedrichshafen. Og for 5. gang i træk, er EDR Esbjerg afdeling repræsenteret på den store HAMRADIO messe, med vores stand på det kæmpe store loppemarked. Mange hundrede kilo overskudsgrej skal vi ha' derned, og forhåbentlig omsat til noget mere brugbart :-) Vores repræsentant i Tyskland, Michael, 5Q5NA kommer derned i løbet af fredag nat, og hjælper med salget - så på trods af den ballade, messeledelsen har skabt forud for årets messe - håber vi igen på en succesfuld tur, ligesom de efterhånden mange andre gange - nærmere om vores oplevelser, når vi kommer hjem med "overskuddet" :-).

     

God Sankt Hans aften til alle - og måske på gensyn, til ugens Rævejagt i Marbæk, eller på stand nr. F006-009 i hal 3A i Friedrichshafen -

steder hvor du i den kommende uge, kan møde Danmarks mest aktive afdeling - EDR Esbjerg. 

   

27. juni 2010

Nyhederne for uge 25 - Hvor sæsonens sidste Rævejagt, tirsdag aften blev afviklet i Marbæk plantage. Vejret var som sædvanlig rigtig fint - hvilket alle myggene også havde fundet ud af :-). Vinderen af ugens jagt, blev også denne gang Thomas, OZ1TDS der ser ud til at ha' fundet den helt rigtige metode, til at finde de GODT gemte sendere først. På 2. pladsen kom Bjarne, OZ1CWP, og på 3. pladsen kom Børge, OZ2ZJ. Rævene var denne gang udlagt / gemt af Lars, OZ1HVR - og i alt 10 jægere havde en hyggelig aften i skoven.

Nu er der så en lille pause (hvor nogen måske skal træne lidt ?) her henover sommeren i rævejagterne, inden vi

tager fat igen, med den afsluttende runde i kampen om afdelingsmesterskabet 2010 - næste rævejagt er tirsdag d. 17. august kl. 18.30 i Marbæk plantage.

 

Onsdag var det Sankt Hans aften, så med udsigten til at alle medlemmer skulle til bål et eller andet sted, havde vi for engang skyld valgt at holde lukket denne aften - ja, helt lukket var der nu ikke, for først på aftenen blev omkring 800kg grej hentet på lageret, og læsset på Jan, OZ1INN's bil, for henover natten at blive fragtet til Europas største messe for radioamatører - HamRadio i Friedrichshafen. En tur på godt 1100km, der foregik i godt vejr, og uden de helt store problemer med vejarbejde - velankommet blev det torsdag læsset af, og gjort klar til de mange besøgende, der var inviteret til messe fredag / lørdag og søndag, for at se de sidste verdensnyheder, og måske bruge hele kapitalpensionen på bl.a. vores medbragte isenkram. Natten til fredag ankom Michael, 5Q5NA, for at hjælpe til med "betjeningen i butikken" på afdelingens stand. Og kl. 09.00 fredag morgen var vi klar til en god handel, med de mange tilrejsende fra hele verden - vejret var helt utrolig godt dernede, med høj sol og omkring 30 grader i hallerne. Fredag og lørdag blev der kikket, købt og solgt - og lørdag kort før lukketid, havde vi stort set solgt det hele, så vi besluttede at vende "snuden hjemover" med udbyttet af weekendens store oplevelse - og ja, redaktøren har nu været der i alt 6 gange, og hver gang er det bare blevet bedre, at møde så mange gode venner.

Lidt en skam at messeledelsen og DARC, gør sig så store anstrengelser for at ødelægge denne messe, og mødested for så mange interesserede radioamatører - i år var loppemarkedet mindst beskåret med en 1/3del, og rigtig mange af de handlende og gæsterne, var tossede over begrænsningerne der var blevet pålagt på hvad der måtte sælges. Vi havde nu ingen problemer - ja, det skulle lige være at sove - med pengekassen som hovedpude, foregik det næsten stående, men vi kunne jo selvfølgelig bede folk om at veksle til større sedler næste år :-). Ugens billede, viser de glade købelystne kunder fra Danish DX Group - OZ1LO, OZ8BZ, OZ8RW og OZ7JZ, mange flere billeder, følger hurtigst muligt her på hjemmesiden.

  

Tilbage til de lokale aktiviteter, hvor afdelingens program nu er overgået til sommertid - sådan at forstå, at der er ikke noget fast på programmet hver onsdag, men Sommeråbent fra kl. 19.30 til 22.00 for medlemmer, og turister eller feriegæster i området. Der er lagt masser af sodavand på køl, og skulle det blive nødvendigt, er der gjort klar til brygningen af varm kaffe - så falder din vej forbi, er du stadig meget velkommen til at kikke ind - hver onsdag, hele sommeren.

Det eneste arrangement der er planlagt for den kommende tid, er næste weekends VHF Fieldday - hvor vi igen i år, slæber alt det gode grej til pladsen på Bopladsvej i Marbæk, og forventer at gøre os gældende, i konkurrencen med de andre afdelingsstationer fra Danmark. Og som sædvanlig er der brug for alle, der på en eller anden måde vil give en hånd med, i afviklingen af denne contest - nærmere om de sidste detaljer, og bl.a. transport af udstyret aftales nu på onsdag - vil du ikke være med i selve aktiviteten, er det da helt i orden, men du skulle nu prøve at komme ud og se hvad der sker, når de aktive medlemmer drager i felten - besøgende er MEGET velkomne.

   

Så er det også blevet tid til "ferie" for sidste nyt, her på hjemmesiden - sker der revolutionerende / spændende nyt, bliver siden selvfølgelig opdateret, men ellers er vi først tilbage med nyhederne fra Danmarks mest aktive amatørradio afdeling, i begyndelsen af august. Bestyrelsen og redaktionen ønsker alle en rigtig god varm sommer - på gensyn i EDR Esbjerg afdeling. 

    

1. juli 2010

På grund af manglende tilslutning / arbejde / ferie og familiefester, er det med beklagelse, at vi har valgt at aflyse vores deltagelse i årets VHF Fieldday, nu den kommende weekend.

Vi håber at vende tilbage ved næste års arrangement.

Fortsat god sommer - Bestyrelsen.

   

8. august 2010

Så er nyhederne tilbage, efter en velfortjent sommerpause (synes i hvert fald redaktøren selv :-) -  og ja, så er alle medlemmer vel også ved at være klar, til en ny sæson i EDR Esbjerg afdeling.

Sommeren er stadig godt i gang, men ferietiden er for de fleste nu et overstået kapitel - og hverdagen står igen, på bl.a. vækkeur og arbejde, men også de interessante aktiviteter i afdelingen. Et lille tilbage blik på de forgangne uger - hvor sommerpausen og de normale ugentlige aktiviteter, som sædvanlig har været afløst af "Sommeråbent" hver onsdag aften - hvor medlemmer og turister i området, har haft mulighed for at få slukket tørsten med lidt godt fra køleskabet, og en lille snak om alle mulige ting.

Lidt en skam, at vi måtte starte sommeren med at aflyse vores deltagelse i årets VHF Fieldday - men når de normalt faste deltagere, mere eller mindre alle sammen er optaget til anden side, er det lidt svært at planlægge et så stort arrangement, uden tilmelding fra andre interesserede deltagere. Alt grejet skal jo pakkes / transporteres og sættes op, betjenes og det hele skal jo også  tilbage igen - og så er tilmelding fredag aften eller lørdag formiddag altså for sent. Vi håber de interesserede medlemmer, fremover tilmelder sig indenfor tidsfristen, og vi igen næste år kan være med i også denne aktivitet. Vi er dog også godt klar over, at med alle de mange aktiviteter vi tilbyder medlemmerne, er det engang imellem nødvendigt at aflyse et arrangement - det er jo trods alt de færreste, der kan afse 3 eller 4 weekender i træk til aktiviteter i afdelingen. Omvendt vil vi også meget gerne være med "og vise flaget" over alt, så det er lidt svært.  

Ellers er sommertiden næsten "fløjet af sted" for de aktive bestyrelsesmedlemmer, der har haft travlt med mange forskellige projekter og gøremål. Finansieringen af vores Promotiontrailer projekt er kommet i mål - Claus Sørensens Fond har doneret 8.000,- kr. og Esbjerg Fonden har givet tilsagn om 20.000,- kr. Sammen med bidraget fra Tuborg fondet på 30.000,- kr. er det indsamlede beløb, nu nået op på hele 58.000,- kr. Og ja, det overgår jo næsten vores mest positive forventninger. Traileren vil blive bestilt, når bestyrelsen er helt enige om indretningen, og håbet er at den vil kunne være klar til brug, inden årsskiftet. Bidrag til projektet modtages dog stadigt meget gerne - jo, flere penge jo, flere / bedre faciliteter. Klik på billedet af den Engelske GB4FUN trailer, og følg projektets videre udvikling.   

Takket være afdelingens efterhånden omfattende internationale arrangement, og mange spændende personlige bekendtskaber, sker det engang i mellem, at vi får kendskab til muligheder og tilbud lidt udover det sædvanlige. Sådan var det også på årets HAMRADIO i Friedrichshafen, hvor Jan, OZ1INN kom i snak med nogle tyskere omkring et parti TrailerTowere der skulle sælges.  

Trailerne er oprejst 25m høje, og kan bære en topbelastning på 1,9m2 eller 165 kg - de leveres meget lidt brugte og komplette, altså med vogn, støtteben, wire  generator, rotor, kabler osv. osv. Altså det som vi så småt er gået i gang /"pusler" med på værkstedet, omkring byggeriet af vores TrailerTower 3. Og det satte jo nogle ting i gang - for tænk hvis det var noget vi kunne få fat i, til fornuftige penge, og så slippe for det kæmpe arbejde, med at bygge det hele selv, og kunne nøjes med at flytte selve masten over på en ny dansk trailer. Masterne er fra det Tyske militær, (og helt magen til dem der i dag er i brug, hos det Danske militær) - det betyder dog, at de ikke lige sådan bare kan flyttes til Danmark, da det

regnes som krigsmateriel, og ikke må videresælges til "slyngelstater" eller tvivlsomme personer med skumle hensigter (måske et problem, at det er Jan der ligger navn til :-)).

Vi har så ansøgt de tyske myndigheder, om en såkaldt  Ausfuhr- / Verbringungsgenehmigung fra Bundesamtes für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle, og forventer i den kommende uge, at få tilladelse til at fragte et parti til Danmark. Lykkedes det af få dem til landet, er planen at vi selv beholder de 2 - og så skiller os af med TrailerTower 1, samt den store 30m teleskopgittermast, der ligger og venter på at blive brugt. Klik på billedet, og se en lille YouTube film, med opstilling af masten - og følg med her på hjemmesiden, om nyt i sagen :-)

Sommertiden og det gode vejr, er også blevet udnyttet til et tiltrængt eftersyn af afdelingens antenner og gittermast.

Nu 10 år efter det hele blev sat op, efter orkanen i 1999, var et stort serviceeftersyn påkrævet.

Kenneth, OZ2ADE og Jan, OZ1INN fik lavet en aftale omkring at låne en mega stor lift - og en hel lørdag, blev så brugt på at udskifte det øverste kabel til 144MHz antennen, montere den nye 144Mhz Pre-amp, sætte alle kabler bedre fast, montere ekstra bolte i toprøret, efterspænde alle beslag, reparerer 7MHz antennen - og flytte fødekablet til denne antenne. Samt selvfølgelig kontrollere, at det hele så ud til at kunne klarer, forhåbentlig endnu en lang årrække uden de store problemer. Måske skønne spildte kræfter - for i mandags, bakkede en lastbil ind i masten, og bøjede bunden, lige

over soklen. Lastbilen blev slemt bøjet og kræver lidt mere end en polering, og 2 af de 3 nedstøbte ben blev bøjet ca. 5cm - ikke så meget, men i toppen er det altså over 1m.  Hvad der nu skal ske, er overladt til et professionelt firma, der sammen med forsikringen vil finde en løsning - men en kæmpe opgave, hvis vi skal ha' det hele pillet ned for reparationen. Klik på billedet af Jan, OZ1INN i masten, og se bl.a. hvordan udsigten er fra toppen af gittermasten, og arbejdet med at udskifte kabel. 

  

Så jo, selvom det har været ferietid, er der da sket lidt i DIN afdeling. Nu starter vi så op igen, med de planlagte aktiviteter - onsdag er der Almindelig mødeaften (også med mulighed for at få uddybet ovenstående nyheder), og få hilst på alle de andre. Fredag mødes bestyrelsen til møde, for bl.a. at få styr på de mange projekter, og forhåbentlig få udfyldt de sidste "huller" i efterårets program - har du noget der skal behandles eller ses på, er bestyrelsen tilstede for input onsdag aften.

Så er der heller ikke lang tid til ILLW-arrangementet fra Blåvandshuk fyrtårn, og HF Fieldday - så hvis du være med, er det bare med at få dig tilmeldt, og er det selvfølgelig muligt via E-mail til afdelingen, eller på listerne på opslagstavlen !?.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor alt efterhånden er muligt.

  

15. august 2010

Nyhederne for uge 32 - Ja, så er vi kommet rigtig i gang igen. Onsdag var der godt nok "kun" Almindelig mødeaften, og fremmødet var lidt begrænset, men bl.a. de kommende aktiviteter blev da ivrigt diskuteret. Ligesom sidste uges offentliggørelse, af nyhederne om de store projekter, fik et par meget venlige ord, og helt store brede smil med på vejen.  

   

Fredag var der bestyrelsesmøde, hvor der skulle arbejdes videre med de mange sager og projekter, der lige nu "fylder" godt på dagsordnen. De sidste skitser og forslag, omkring Promotiontrailer projektet blev gennemgået - og selve traileren, vil blive bestilt fra fabrikken i den kommende uge. Omkring de nye TrailerTowere har vi, her sidst i denne uge,  rykket de tyske myndigheder for eksporttilladelsen, men der 

er åbenbart ferietid dernede endnu, så det går lidt langsomt, men vi håber så det lykkedes i den kommende uge - vi skulle jo da gerne, ha´ dem prøvet af inden HF Fieldday :-). En anden lidt kedelig sag, er at indholdet af kaffekassen er "forduftet" - i mellem onsdag i sidste uge, og onsdag i denne uge, har nogen lukket sig ind og tømt den for alle kontanter og kvitteringer. Og da kun et meget begrænset antal af vores egne folk, har adgang (og dem mistænker vi godt nok ikke), må det betyde at andre igen har adgang - og det har vi jo desværre også oplevet tidligere. Derfor har vi besluttet at få alle låse udskiftet - desværre på vores regning, men vi kan ikke leve med at folk stjæler vores byttepenge. Ligeledes vil der nu den kommende uge, komme kameraovervågning op i lokalerne - og så er det forhåbentlig et overstået kapitel. Programmet for det kommende halvår, skulle der også ses på - kun et par enkelte dage, mangler nu tilbagemeldinger fra mulige foredragsholdere, så det ser også lovende ud for den kommende sæson, og som sædvanlig kommer der sikkert mere til f.eks. certifikatkursus osv., efterhånden som tiden går. Derudover var der en hel del andre sager der blev drøftet og taget stilling til, så alt i alt tog det godt 5 timer at komme igennem fredagens bestyrelsesmøde - bare lige så du ved, at bestyrelsen ikke sidder og keder sig, men det med det brede smil, er nu også slået igennem blandt bestyrelsesmedlemmerne.

  

Den kommende uge, starter vi aktiviteterne tirsdag aften kl. 18.30, med første Rævejagt i efterårssæsonen. Start / mål området er parkeringspladsen på Bopladsvej i Marbæk plantage, og som altid er det muligt at låne en modtager på stedet, og for begyndere få lidt instruktion i den ædle jagtkunst - hvis du vel at mærke, kommer i god tid inden starttidspunktet. Onsdag skal vi så ha' helt styr på de kommende to udendørs arrangementer, og belært af den manglende tilmelding til VHF Fielddayen, kan vi kun opfordre alle der vil være med i ILLW fra Blåvandshuk fyr, eller HF Fieldday til at møde op til "Fieldday møde 3", nu på onsdag i afdelingen - og der er god brug for alle, der vil give en hånd med ved opstillingen / nedtagningen / transport / betjene radioerne osv.

Som ugens billede antyder, er ILLW allerede næste weekend - og det er som regel noget af et tilløbsstykke, med mange besøgende ved vores station, og mange stationer der kalder os på frekvenserne. Vi stiller igen i år op, lige ved siden af fyrtårnet på Danmarks vestligste punkt. Og for at få det hele til at passe, starter vi opstillingen allerede fredag aften, og regner med at komme i luften midt formiddag lørdag - på 3,7 og 14MHz. Og alt efter vejret, vil vi være i gang til søndag eftermiddag omkring kl. 15.00 / 16.00, hvor vi så pakker sammen og kører tilbage til Esbjerg.    

Derudover deltager afdelingen lørdag, i Frederikssund afdelingens loppemarked - så det bliver vist igen en travl uge, for de aktive medlemmer :-)

     

På gensyn til aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling - i Marbæk plantage, afdelingen, Blåvand eller Frederikssund.

     

23. august 2010

Nyhederne for uge 33 - En uge med fuld fart, på stort set alle områder. Vi startede tirsdag aften, med sæsonens første Rævejagt i Marbæk plantage - det forløb dog lidt anderledes end tænkt, for ræven havde fejlagtigt valgt et andet område end det hvor jægerne var på jagt, så de gemte sendere var noget svære at finde !!. Jagten går over i historien som en træningsaften, og redaktøren har lovet Allan, OZ1IOM ikke at nævne hvem der var ræv. Vi prøver igen tirsdag d. 31. august

kl.18.30 - med start / mål området på Marbækhøjvej.

  

Onsdag var det blevet tid for den sidste planlægning, af vores deltagelse i ILLW her den nu forløbne weekend, og HF Fieldday om nu kun knap 14 dage. Og der kom da styr på de fleste detaljer, men skulle der sidde en enkelt eller 2, der

gerne vil være med i HF Fieldday er der stadig god brug for alle dem, der har lyst til at give en hånd med i årets konkurrence mellem EDR's afdelingsstationer.

ILLW var som skrevet her i weekenden, og allerede fredag aften havde vi travlt med opstillingen af alt grejet, ved det store fyrtårn på Blåvandshuk - vejret var fint, og i løbet af aftenen fik vi det meste på plads til det sædvanlige store "rykind" af interesserede gæster / turister på stedet. Lørdag var vi så (efter lidt småproblemer med computeren) klar til at gå "ON AiR", fra Danmarks vestligste punkt.

Desværre var vejret ikke særlig godt, og antallet af besøgende lidt lavt, men som altid var der mere end nok at lave ved radioen - folk er bogstaveligtalt helt vilde for en kontakt.

Natten igennem fortsatte regnen, og den stærke vind (vi ser rigtig meget frem til den nye Promotiontrailer), men det lykkedes da at kører en hel del QSO'er. Søndag var vejret meget bedre, og rigtig mange besøgende kikkede forbi, til en snak om amatørradio (og fyrtårnet) - omkring kl.16 mente vi at det måtte være nok for i år, så vi pakkede det hele sammen igen, og kørte tilbage til storbyen.

Alt i alt endnu et godt arrangement, med lige knap 1000 QSO'er i loggen, og mange nye spændende bekendtskaber - og planlægningen af næste års ILLW deltagelse er allerede godt i gang.

Lørdag var afdelingen også repræsenteret på Sjællands største marked for radioamatører, ved Frederikssund afdelingen - der var vejret så til gengæld ganske udmærket, og der var godt salg i det medbragte udstyr. Så det var bestemt turen værd - og ikke sidste gang vi optræder på de kanter.  

    

Den nye uge er allerede godt i gang - og her til aften (mandag), er der blevet ryddet op og sat på plads - HF Fieldday er jo ikke så langt væk :-). Og onsdag er der Almindelig mødeaften, uden noget fast på programmet - så kik endelig forbi, der er jo nok at snakke om :-)

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi i denne uge, prøver at  tage det lidt med ro !!

   

29. august 2010

Nyhederne for uge 34 - Hvor ugens billede, viser de moderne produktionsfaciliteter hos EuroWagon i Tjekkiet, hvor man lige nu er godt i gang, med at finde materialerne frem til vores nye Promotiontrailer. Dette kæmpe store projekt, er altså nu endelig sat i gang - konstruktionstegningerne godkendt, og startgebyret indbetalt. Så mens vi venter på leveringen (engang ultimo september), er arbejdet med de mange forskellige ting, der skal gøre vognen til et topmoderne demonstrationsmodul for amatørradio, godt i gang. Vognen er jo kun en tom skal, når den ankommer - som vi skal ha' indrettet, og ikke mindst "pakket ind" i masser af indbydende reklame. Hele konceptet, skal jo også hænge sammen med f.eks. passende brochuremateriale og hjemmeside - sagen er Amatørradio, og derfor har vi erhvervet følgende internet adresser: www.amatørradio.dk - www.amatorradio.dkwww.amatoerradio.dk, disse

linker foreløbig her til www.oz5esb.dk, men så snart promotionstrailerens udvendige udsmykning er klar, vil det danne baggrund for en hel separat hjemmeside - specielt for de besøgende i vognen, eller folk vi møder på vejen. Ligeledes skal der indeni, være en masse spændende at se på - så jo, det er et kæmpe projekt.

 

Det andet kæmpe projekt, vi arbejder på lige nu, er de nye TrailerTowere fra Tyskland. Her venter vi stadig på eksporttilladelsen fra de Tyske myndigheder - torsdag rykkede vi igen, og er igen blevet lovet at den er på vej. Vi håber de snart er kommet igennem "feriebunken", så vi kan få lastbilen sendt af sted mod Danmark. Men desværre løber tiden nu stærkt omkring årets HF Fieldday, og det er langt fra sikkert, at de kan nå at ankomme, så de kan være med i år. Nu er det jo heller ikke legetøj, men topprofessionelt grej, som vi lige skal ha' helt styr på at sætte rigtigt op, så ingen kommer til skade, og kan det først blive til næste år, er der jo ikke noget at gøre ved det - desværre..

 

Ugens egentlige aktiviteter i afdelingen, startede mandag aften hvor vi fik ryddet det meste op, efter sidste weekends ILLW arrangement fra Blåvandshuk fyrtårn. Onsdag var der almindelig mødeaften, uden de helt store ting på menuen - men der er jo som tidligere omtalt, mere end nok at snakke om i disse tider, med de store projekter i afdelingen. Den kommende uge står der HF Fieldday på næsten hele programfladen - tirsdag skal vi dog lige, ha' afviklet ugens Rævejagt i Marbæk plantage. Mødestedet er denne gang parkeringspladsen på Marbækhøjvej, og mon ikke det skulle lykkedes, at få rævene lagt i samme område denne gang :-) Som altid er første signal fra rævene kl.18.30, og nye deltagere der skal låne grej og instrueres, skal komme i god tid inden.

 

Onsdag begynder vi at pakke grej og udstyr, til den store afdelingskonkurrence, og fredag eftermiddag begynder vi at kører det hele til marken i Tjæreborg, og i følge de nye regler, at stille op til weekendens contest. Lørdag kl.15.00 er vi forhåbentlig klar, til at gå i luften på alle frekvenser, når testen starter - og kører frem til søndag kl. 15.00.

Som alle tidligere år, er besøgende meget velkomne til at se hvad der sker, når 5Q1A går "ON AiR" fra adressen: V.strandvej - Tjæreborg (fra Esbjerg mod Ribe drejes til højre lige efter, at den gamle champion fabrik er passeret), og skulle det "griple i fingrene" for at give en hånd med, er det sandelig da også muligt - bare mød op ude på marken.    

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - også stedet med radioaktiviteterne.

    

6. september 2010

Nyhederne for uge 35 - Ugens aktiviteter startede tirsdag aften, med rævejagt (årets sidste aftenjagt) i Marbæk plantage, og Villy, OZ6KH var denne gang den kyndige ræv - der havde fundet den rigtige del af skoven :-). Vinderen blev Lars, OZ1HVR, og Thomas, OZ1TDS løb en 2. plads, hjem til stillingen i afdelingsmesterskabet. Næste rævejagt er lørdag d. 18 september, i Marbæk plantage omkring Bopladsvej, og med start kl.14.00.

Og så stod der ellers HF Fieldday på programmet. Onsdag fik vi planlagt de sidste detaljer, omkring hvem der gjorde hvad og hvornår. Og fredag sidst på eftermiddagen fik vi så pakket grejet, kørt det ud på pladsen, og begyndt opstillingen - kun kortvarigt afbrudt af weekendens eneste lille regnbyge - og vi nåede egentlig temmelig langt, inden det blev for

mørkt og vi skulle hjem og samle lidt kræfter, til den lange weekend ved radioen. Lørdag kl. 09.00 ankom det sidste materiel - og i god tid inden start, var vi klar til kampen om hæder og ære. Vejret var fantastisk, og bortset fra at der var lidt problemer med den digitale kommunikation, forløb det hele rigtig godt - og ja, uden at røbe for meget omkring resultatet, kan vi da allerede nu fortælle om en ny rekord i antallet af QSO'er. Så det bliver spændende at se, hvor langt det rækker, i konkurrencen med de andre afdelingsstationer.

  

Så er der laaanngt om længe godt nyt, fra de Tyske myndigheder - vi har endelig fået en eksporttilladelse, og dermed lov til at fragte de nye super TrailerTowere ud af Tyskland og til Danmark. Et transportfirma er bestilt, og efter planen kører lastbilen, af sted mod Esbjerg allerede i slutningen af denne uge - så det bliver spændende. Kun lidt en skam, at det ikke kunne lykkedes en uge tidligere, og de kunne nå at komme i brug ved dette års HF Fieldday - men næste år, må det bare blive ekstra godt at "kører" fra marken :-).

  

Den kommende uge er afsat til at få "pustet ud", gjort grejet og udstyret rent, og klar til næste gang, samt sat det hele på plads igen - onsdag er der Almindelig mødeaften - og hvem ved, fredag eller lørdag skal vi måske afprøve de nye master.........

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor det hele sker.

   

12. september 2010

Nyhederne for uge 36 - Ja, det skulle jo så ha' været en stille uge, med tid til at få pustet ud. Og det lykkedes da også til dels, men allerede mandag aften, fik et lille veloplagt hold sved på panden, af at rydde op efter sidste weekends HF Fieldday - pladsen på vores lagere, er jo lidt et problem med alt det grej vi efterhånden har fået samlet sammen :-).

Så gik det staks bedre med afslapningen, ved onsdagens Almindelige mødeaften, hvor en hel del medlemmer havde fundet tid til at kikke forbi, til et par hyggelige timer. Og så kom der lige et lille projekt, hvor en af vores nye sponsorere, havde fået bl.a. en stor Racal glasfiber mast i overskud. De havde også et skur der skulle fjernes, og noget grej der skal sendes til Norge - den opgave kunne vi selvfølgelig godt hjælpe med, med udsigten til et klækkeligt bidrag til vores

projekter, og en ny mast til beholdningen. Lørdag drog Allan, OZ1IOM - Svend, OZ1DYI - Børge, OZ2ZJ og Jan, OZ1INN af sted og fik klaret opgaven - som det måske kan ses, på ugens billede, som er taget lige inden vi gik i gang med at fylde 3 trailere og en pick-up - igen sved på panden :-). 

Hvordan gik det så, med de meget omtalte nye TrailerTowere fra Tyskland, der skulle ankomme i denne uge - ja, helt let har denne sag jo ikke været, og også med den specielt store lastbil, der skal bruges til transporten har der været lidt ventetid. Men nu er den altså på vej mod Esbjerg - fredag formiddag er den endelig blevet læsset, og speditøren forventer at den ankommer til byen, mandag kl. 14.00. Det håber vi så holder, og har bestilt en stor kran til at få den læsset af - vi krydser fingre og banker under bordet - nu må det sidste lykkedes.   

     

Den kommende uge, er der onsdag planlagt et evalueringsmøde omkring vores deltagelse i årets Fieldday og ILLW - mange ting er "i spil" inden disse aktiviteter i 2011, så alle med interesse i disse fantastiske udendørs radioaktiviteter, opfordres til at møde op, så vi dels kan få en snak om hvad der skete ved dette års arrangementer, men også få en seriøs snak om, hvad der bliver muligt med alt det nye grej, og allerede nu så småt komme i gang med forberedelserne og planlægningen. Lørdag kl. 14.00 er der Rævejagt i Marbæk plantage - vi tager hul på efterårets 6 lørdagsjagter. Løbsområdet er denne gang omkring Bopladsvej, og start / mål er fra parkeringspladsen ved vores Fieldday plads. Vil du prøve at løbe (eller gå med), kan du låne udstyr på stedet, og en grundig instruktion i hvordan man gør, er også muligt - eneste betingelse er at du kommer mindst en halv time før starten kl.14.00. For når det første signal går "ON AiR", er alle jægere undervejs i jagten på de godt gemte sendere - det gælder jo Afdelingsmesterskabet 2010 !!.

    

På gensyn til alle aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor radioamatører mødes.

     

** BREAKING NEWS***BREAKING NEWS**

Ekstra nyt - i dag mandag d. 13. september kl.11.14, ankom en specialtransporter fra Tyskland, med afdelingens nye kæmpe TrailerTowere (portable teleskopmaster) - en transport der er ventet med længsel, og vil betyde at vi nu også med hensyn til portabelt udstyr, råder over det absolut bedste der findes i landet. I alt ankom der 3 trailere, hvor

EDR Esbjerg afdeling beholder de 2, og den sidste senere kørers til sjælland, og en fremtid i Roskilde afdelingen. Masterne er umiddelbart indsats klare, men vil i løbet af de kommende år blive bygget om, så de vil kunne trækkes af en mindre lastbil, og dermed være med bl.a. i vores PR-aktiviteter rundt omkring i landet.   

Ved en senere lejlighed, vil de blive præsenteret for afdelingens heldige medlemmer.  

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet for seriøse radioamatører.

    

19. september 2010

Nyhederne for uge 37 - Ja, ugen startede jo, som det også kunne ses med en nyhedsopdatering, her på hjemmesiden. Afdelingens nye TrailerTowere ankom fra Tyskland, og blev (med lidt besvær) sikkert læsset af på vores udendørs depot.

Jan, OZ1INN står som "officiel importør" overfor myndighederne, og i fragtbrevet til chaufføren, var der så blevet byttet om på kunde og leveringsadresse. Det betød at politiet ringede, for at hører hvad det var for noget  "krigsmateriel", der pludselig spærrede for deres udkørsel !!!

Nå, med lidt besvær, fik vi lastbilen kørt det rigtige sted hen og læsset af, og et hold medlemmer med "glædestårer i øjnene" måtte konstatere at juleaften kom lidt tidligt i år. Herefter gik vi i gang, med at demontere alle løse dele - der nemt kunne stjæles, og kørte dem til opbevaring i afdelingen. 

Men dermed var ugens aktiviteter langt fra overstået. Onsdag var der et opfølgningsmøde omkring vores Fieldday / ILLW aktiviteter - der var godt nok ikke mødt så mange medlemmer op, men planerne for næste år er så til gengæld mange. Lørdag morgen fortsatte aktiviteterne ved afdelingen - denne gang, var det dog ikke medlemmerne der var i gang, men specialisterne fra firmaet YIT der sammen med en stor kran og lift fra firmaet BMS, fik rettet vores gittermast op, efter påkørslen i sidste måned. Og selv om vejret ikke lige frem var det bedste - med blæst og regn - lykkedes det uden problemer, at få masten rettet tilbage til lodret igen, og alle antenner tilbage i rette vinkel - og klar til de kommende radioaktiviteter - godt klaret.

Lørdag eftermiddag, var der premiere på efterårets lørdagsrævejagter, men det lidt dårlige vejr, havde ikke ligefrem lokket alle de sædvanlige jægere frem - så deltagerantallet var lidt lavt.

Vinderen blev Bjarne, OZ1CWP og med Thomas, OZ1TDS på anden pladsen - rævene var denne gang gemt / udlagt af Børge, OZ2ZJ, og det sikrede jo et godt løb, med mulighed for at se næsten hele skoven :-) Næsten rævejagt er lørdag d. 2. oktober, med start kl.14.00 - hvis du skulle være interesseret i at prøve ??.

    

Den kommende uge er der onsdag Almindelig mødeaften, og et af punkterne til denne aften, bliver nok at få vores klubstation tilbage til driftsklar status, da vores HF-station nu endelig er kommet tilbage efter reparation, og vi skulle jo gerne ha' den prøvet af, så vi er sikre på at det hele virker, inden efterårs store contester. Lørdag er afdelingen repræsenteret (ved Jan, OZ1INN) på den store Amatørradiomesse i Meppel , Holland - hvor vores overskudsdele forhåbentlig vil "gå som varmt brød", og dermed være med til at realisere vores mange store projekter .

Samtidig  er der Kredsmøde for landsforeningens medlemmer i Thisted - det er godt nok langt væk, men vil du med til Nordjylland, og hører lidt om landsforeningen / deltage i snakken om bl.a. fremtiden og forslagene, inden repræsentantskabsmødet i Odense d. 10. oktober, kan der sikkert findes kørerlejlighed i afdelingen på onsdag.

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med den mest lodrette gittermast.

   

26. september 2010

Nyhederne for uge 38 - Det går stadig hurtigt, og således har der ugen igennem, været stor aktivitet omkring værkstedet og ikke mindst vores lager, hvor der bogstaveligt talt stables bedre brugt måleudstyr op, som vi er kommet i besiddelse

af. 2 store læs er allerede hentet, og et 3. kommer forhåbentligt i den kommende uge, så der er virkelig ved at være fyldt rigtig godt op - men man skal jo holde sig til, når muligheden byder sig :-). Nu skal vi jo også gerne af med det igen, så lørdag var Jan, OZ1INN en tur i Holland med et læs, nærmere bestemt loppemarkedet i Meppel, hvor også ugens billede er fra. Et spændende udendørs marked, med et pænt stort antal besøgende - der dog sad lidt tungt på mønterne - nå, men alle kan jo lokkes, hvis tilbuddet er godt nok. Næste stop på vores "salgstur" er INTERRADIO i Hannover

- lørdag d. 30. oktober, hvor du måske gerne vil med ned og supplere lageret, inden vinteren sætter ind ??. I afdelingen var der i denne uge (her i landet) kun et officielt programpunkt - onsdagens Almindelige mødeaften. Her var det håbet, at vi kunne få radiorummet tilbage til "Driftsklar status", men det var lidt mere interessant at se nærmere på alt det nyankomne grej, så det må vente et par dage endnu - kaffen, colaen, snakken og alle de nye blade, skulle jo også passes.

  

Den kommende uge er det onsdag aften, blevet tid for efterårets Medlemsmøde - som man også har kunnet følge her på hjemmesiden, er der sket rigtig mange spændende ting det seneste halve år, og bestyrelsen håber meget at alle medlemmer, kan afse tid til at hører lidt / deltage i debatten, om de mange forskellige projekter / nye tiltag, der er sket / sker i og omkring afdelingen. Det er jo ikke småting vi taler om, men meget store projekter / investeringer, der giver genlyd også uden for landets grænser. Så skal vi også ha' snakket lidt om ønskerne for fremtiden - ikke mindst om hvad medlemmerne kunne tænke sig af aktiviteter - foredrag, byggeprojekter osv. den kommende vinter.

Lørdag er der også aktiviteter - her starter vi "tidligt" - allerede kl. 10.00 hvor vi skal ha' ryddet op, og gjort ordentlig Efterårsrent i vores lokaler. Støvsugeren skal i sving i alle hjørner, og vi skal ha' tørret hylder og borde af, så vores lokaler igen bliver pæne og rene. Som sædvanlig er afdelingen vært ved middagsmaden, for dem der vil give en hånd med.

Aktiviteterne fortsætter lørdag eftermiddag, hvor "startskuddet" kl. 14.00, lyder til rævejagt i Marbæk plantage. Løbsområdet er denne gang omkring Marbækhøjvej (altså det nordlige område), og mødestedet er på parkeringspladsen. Vil du prøve at løb / gå med, så kom i god tid inden, så der er lidt tid til at lærer dig hvordan man gør - udstyret kan du som altid låne, hvis du endnu ikke har noget selv - eneste betingelse er, at du kommer i god tid inden start.      

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til Medlemsmøde, Efterårsrengøring og / eller Rævejagt.

   

3. oktober 2010

Nyhederne for uge 39 - Denne uge var der i følge planen, tre ting på programmet. Vi lagde ud onsdag, med efterårets Medlemsmøde, og en snak om de mange forskellige ting og sager, der er sket siden sidste "opdatering" fra bestyrelsen.

Og vi kom langt omkring - lige fra de nye TrailerTowere, status på Promotiontraileren, Fieldday, messebesøg, rævejagter, ILLW,  møder og aktiviteter osv. osv. Så der var da en del vi skulle igennem, også selv om det plejer at være den stille tid på året. Også de kommende arrangementer og aktiviteter, med spændende foredrag, contest, vinterauktion og juleafslutning for bare lige at nævne nogle få stykker, blev der snakket om. Der var ikke de helt store ønsker fra de fremmødte medlemmer, men et par stykker ville gerne "slå et slag" for PSK aktiviteterne på HF, og måske starter en lokal

EPC- gruppe blandt afdelingens medlemmer. Det vender vi tilbage til d. 10. november hvor Bjarne, OZ1GEJ og Hans Peter, OZ5ACC vil fortælle om de mange spændende muligheder med digital kommunikation. Medlemsmødet bød altså på en lidt udvidet dagsordnen, hvor bestyrelsen håber alle fik svar på deres eventuelle spørgsmål - det så i hvert fald igen ud til, at alle kunne gå hjem med et stort bredt smil på læberne.

     

Lørdag fortsatte aktiviteterne, med Efterårsrengøringen af vores lokaler og faciliteter. Der blev pudset og poleret, støvsuget og tørret af, så det hele igen fremstår pænt og rent, og uden "skrammel i hjørnerne". Også vores radiorum kom der igen styr på, hvor alle radioer blev sat rigtig på plads, og tilsluttet til antennerne - klar til vinterens radioaktiviteter. Ja, der blev også tid til at få lavet nye kabler til vores VHF-setup, så det fine PA-trin og den nye pre-amp i masten endelig kan komme i brug - og det er godt nok noget der virker - med en mange dobling af signalstyrken på beacons og forskellige repeatere, vi prøvede at lytte til. Efter arbejdet med det stærke sæbevand, var det tid til at få rørt benmusklerne lidt, så af sted til Marbæk plantage hvor dagens rævejagt blev skudt i gang kl. 14.00. Resultatet er dog endnu ikke tilgået redaktionen, men vi håber alle er kommet godt hjem igen, og kan så forhåbentlig bringe resultatet i næste uges nyheder.

    

Den kommende uge, starter vi så igen officielt med Mandagsåbent i værkstedet, hvis der skulle være brug for at få lavet lidt mekanisk arbejde, med det store værktøj. Hen over sommeren, er der godt nok blevet lavet en del på værkstedet - og pladsen har været godt fyldt op, men vi har da fået ryddet det meste væk, så det nu igen skulle værre muligt at komme til. Som tidligere år er der åbent fra kl. 19.00 til 21.00, og aktiviteterne "kører" hver uge frem til foråret. Tirsdag aften er der VHF aktivitetstest, og med alt det fine grej på plads i radiorummet, vil Kjeld, OZ1FF, prøve at se hvad det kan blive til, i denne lille contest der starter kl.19.00, og kører frem til kl.23.00. Vil du se hvad der sker og hvor dan det går, er du meget velkommen til at kikke forbi radiorummet - døren er åben tirsdag aften.

Onsdag er der Almindelig mødeaften - med alt hvad dertil hører, af uplanlagte aktiviteter og pludselige indskydelser. I weekenden er der contest - årets SAC SSB konkurrence har holdt flyttedag, fra september måned, og er nu den kommende weekend. En lille hyggelig 24 timers test, hvor vi tidligere har haft god held med deltagelsen - onsdag ser vi på hvem der vil være med, så vi forhåbentlig kan samle et hold friske operatører, til at tage kampen op med de andre nordiske lande. Desværre er der også andre aktiviteter den kommende weekend - bl.a. Repræsentantskabsmøde i landsforeningen, det betyder sædvanligvis også offentliggørelse, af resultatet af årets HF Fieldday - og det bliver spændende at se, hvad det kunne række til i år. Men vi må jo se og det ikke kan lykkedes, at nå det hele - indtil videre, er der ikke planlagt aktiviteter til torsdag og fredag i EDR Esbjerg afdeling :-).

                 

På gensyn til aktiviteterne (næsten hele ugen) i EDR Esbjerg afdeling.

   

10. oktober 2010

Nyhederne for uge 40 - Ja, en del har vel hørt rygterne, men denne uge har redaktøren så valgt, at bekræfte de gode nyheder - vi har nu så meget overskudsgrej på lager, at lager 2 nu også næsten er fyldt HELT op - flere tons målegrej er stablet helt op under loftet, og gulvet er de fleste steder ikke længere synligt. Et rigtigt "bjerg" vi skal ha' afprøvet (godt Mandagsåbent er tilbage på programmet) og meget gerne også afsat den kommende tid - vi starter udsalget lørdag d. 30. oktober, på INTERRADIO messen i Hannover. Og som så mange gange tidligere, arrangere vi fælleskørsel derned - hvis du vil med, er der tilmelding på listen på opslagstavlen.

  

Så mandag aften, var der i hvert fald ingen der "sad på hænderne". Tirsdag blev afdelingens kaldesignal luftet på

VHF, hvor formanden efter lidt problemer med finindstillingen af radioen, for første gang i flere år deltog i månedens aktivitetstest fra OZ5ESB, ikke med det helt store antal kontakter, men det virker i hvert fald rigtig godt, og resten af året er afsat til at få det hele optimeret, så vi er klar til at deltage for alvor efter årsskiftet  Onsdag var der Almindelig mødeaften - uden de store armbevægelser. Og så endelig weekenden, hvor contest teamet fik samlet lidt point sammen til OZ, i den Nordiske SAC konkurrence. Resultatet blev desværre kun 965 QSO'er, under de noget svingende forhold på HF, men nå, sådan var det jo også for de andre deltagere. Og nu vi er ved resultaterne, så blev resultatet af årets HF Fieldday i dag offentliggjort. Og selv om vi slog vores egen rekord, med hensyn til antallet af QSO'er, var det ikke helt nok til at gentage sidste års 2. plads. I 2010 rakte det kun til en samlet 4. plads - splittet lidt op, blev det til en 1. plads på 80m, en 2. plads på 40m og en 3. plads på 20m - og det er vel egentlig ikke så ringe endda, når man tager med at vi stort set kun kørte SSB, på noget der kunne ligne 3.5 station. Nå, vi vender "forstærket" tilbage i 2011 - planerne er i hvert fald ved at blive lagt, til noget rigtig stort :-)

    

Den kommende uge, sker der igen rigtig store ting i afdelingen - her tænkes ikke mindst på modtagelsen af vores nye Promotiontrailer - det største og dyreste enkelt projekt, i afdelingens 73-årige historie, der efter planen ankommer til byen i morgen, mandag. Og går det som planlagt, er du da velkommen til at komme forbi i afdelingen (omkring kl.18.30), og se traileren, inden vi går i gang med at montere stationsfaciliteterne, udstillingen, reklamefolien osv. osv. og gør den klar til at "komme på landevejen", og fortælle om alle mulighederne med vores fantastiske hobby.

Er der tid til overs mandag aften - ja, så er der jo nok at gå i gang med på værkstedet / lagerne. Onsdag er der en spændende demonstrationsaften på programmet, Frank, OZ0FT kommer og viser / fortæller om de nye smarte SDR radioer fra firmaet FlexRadio. Vi er tidligere blevet præsenteret for forskellige SDR byggeprojekter, men nu er de kommercielle også kommet godt med - men kom selv i afdelingen på onsdag, og få alt at vide om software styrede radioer. Fredag er der bestyrelsesmøde - så hvis du har noget, du mener der skal "tages hånd om", er det med at få fat på dit "favoritbestyrelsesmedlem", og få forelagt din sag. Lørdag er det igen blevet tid til at jagte ræve i Marbæk plantage - første signal lyder som sædvanlig kl.14.00, og løbsområdet er omkring Bopladsvej - som altid er nybegyndere meget velkomne, hvis man bare kommer i god tid inden starten - så der er tid til lidt instruktion, og evt. lån af grej.                 

 

På gensyn til alle aktiviteterne - i EDR Esbjerg afdeling.  

   

** BREAKING NEWS***BREAKING NEWS**

Ekstra nyt - i dag mandag d. 11. oktober 2010, ankom den længe ventede Promotiontrailer endelig til Esbjerg.

Jan, OZ1INN hentede den i Fredericia, og fik den fragtet til byen uden problemer, selvom det godt nok er en lidt "stor kasse" at trække rundt på :-)

Og så var der ellers "åbent hus" i afdelingen, hvor flere medlemmer var mødt op, for med egne øjne at se hvad det er for noget, der er blevet snakket og skrevet så meget om.

Da nysgerrigheden var blevet stillet, og de mange forskellige ting der skal gøres, for at få den klar til brug, forklaret. Blev den kørt ud på stedet, hvor byggeriet skal foregå.

Med traileren i byen, er det nu muligt at omsætte de mange idéer til praksis - og vi håber meget at kunne være færdige inden årsskiftet - stay tuned on this homepage :-)   

   

17. oktober 2010

Nyhederne for uge 41 - Ja, igen i denne uge var det nødvendigt, med en ekstra opdatering omkring hvad der er sket i afdelingen. Vi vil jo meget gerne holde alle opdateret, når der sker virkelig store ting - og et må man da vist kalde den nye Promotiontrailer. Det er jo et gammelt ønske om meget bedre, at kunne præsentere vores hobby, (på fornemmeste vis - også udenfor vores lokaler) der er rykket afgørende tæt på, og en meget bedre løsning, end teltet der efterhånden er slidt helt op. Projekt Promotiontrailer - er nu "skudt i gang", og det er blevet tid til at omsætte de mange gode idéer til virkelighed. Traileren skal jo indrettes som en moderne radiostation, med mulighed for alt det vi kender fra radiorummet i afdelingen, men samtidig skal det være muligt at vise besøgende, så meget som muligt fra vores mange

forskellige interesseområder. En masse billeder på væggene både indvendig, men så sandelig også udvendig, skal fortælle om hvad der i dag er mulighed for. Noget laves så det let kan udskiftes, og andet som fast "tapet" der klæbes på, og det er efterhånden ikke småting vi taler om - klæbefolien alene dækker nu ca. 55m2 fyldt med billeder og grafik !! Vi vender løbende tilbage, med en update på opbygningen, og så kommer der jo også på et tidspunkt en officiel indvielse, og mulighed for igen selv "at klappe dyret" :-).

    

Ellers bød ugen på en interessant demonstration, af de softwarestyrede radioer fra firmaet Flexradio (se ugens billede). Frank OZ0FT var i byen, med et udvalg lige fra den helt lille til den helt store model, og fortalte i detaljer om brugen og mulighederne, med disse radioer der byder på fantastiske specifikationer / data, og helt kan styres fra tastaturet på en pc. Tak til Frank for besøget / fremvisningen, og god held med salget. Fredag var der bestyrelsesmøde, hvor tidens mange aktiviteter, og store projekter - ikke mindst Promotiontraileren, blev "vendt og drejet" og hvor bl.a. den lange indkøbsliste, og de mange gode design idéer blev gennemgået. Også den kommende vinters aktiviteter og arrangementer, blev der snakket om -  og ja, desværre er der ikke, lige en god idé til et nyt afdelings byggeprojekt på lager, men så må vi jo nøjes med at lune os med et par spændende foredrag, og måske lade loddekolben varme lidt på de projekter, der endnu ikke er helt færdige - det kunne jo også være, at lige netop det du arbejder med kunne ha' interesse for andre ?? Derud over blev der bl.a. snakket økonomi, messedeltagelse, HB / RM-møde, Fieldday, leje af garage, osv. osv. en temmelig omfattende dagsorden, der tog godt 4 timer at komme igennem.      

Lørdag var der Rævejagt i Marbæk plantage, og også denne gang kunne dagens 9 jægere, virkelig nyde det fine vejr. Dagens ræv var Henning, OZ1LYO (denne gang uden skovl), og vinderen blev (næsten som sædvanlig) Bjarne, OZ1CWP, med Lars, OZ1HVR og Thomas, OZ1TDS på en delt 2. plads. Næste rævejagt er søndag d. 31. oktober kl. 14.00, med start fra parkeringspladsen på Marbækhøjvej - hvis du skulle få lyst til at prøve. 

   

Så er der igen kommet en stor pakken fra QSL-bureauet - så husk at checke QSL-kassen næste gang du kommer forbi radiorummet - det kunne jo være at du var heldig. Har du nogen kort til forsendelse, kunne du jo passende tage dem med. Vi samler sammen, og sender udgående QSL-kort til bureauet igen, sidst i denne måned.  

    

Den kommende uge er programmet lidt mere beskedent, end vi næsten er blevet vant til - mandag er der åbent i værkstedet, og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget planlagt på forhånd. Så der er altså god mulighed for at få en snak med de andre medlemmer, læst de sidste nye blade - eller måske tilmelde sig til udflugten til INTERRADIO i Hannover d. 30. oktober ?

  

En lille opdatering på et af vores lidt ældre projekter. I 2002 byggede vi de velkendte PowerGuard sikringskasser, der lige siden har sikret vores grej og deltagere, ved alle Fieldday arrangementer.

Projektet byggede på en artikel i QST 1994, og er beskrevet her på vores hjemmeside (faktisk som det første). Konstruktionen er designet af WB8IOW, Jerry Paquette, og han har nu fundet vores udlægning af hans projekt her på nettet - og det glædede ham meget at vi kunne bruge idéen, og havde bygget nogle eksemplarer. Han havde en .pdf fil med hele artiklen, som er lidt bedre en den vi havde liggende til download, så den er nu byttet ud. Ligeledes fortalte han, at han arbejder med en forbedring - som så snart den er færdig, vil blive stillet til vores rådighed. En lille sjov fortælling der viser hvad nettet kan bruges til, og at der ikke er nogen sidste salgsdato på gode projekter.

       

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de rigtig gode nyheder.

  

24. oktober 2010

Nyhederne for uge 42 - Som forudset, en lidt stille uge i afdelingen - ja, selv ugens billede måtte findes i arkivet ;-)

Mandag aften var der dog stor aktivitet på både værkstedet og lager 2, hvor der blev fundet og klargjort grej, til næste weekends messe i Hannover - forhåbentlig kan turen, give lidt luft på hylderne. Vil du med derned, så er sidste chance for tilmelding nu på onsdag - vi mangler et par deltagere, i at ha' fyldt endnu en bil - og det plejer jo at være en rigtig hyggelig tur, hvor folk som regel finder et eller andet godt, at slæbe med hjem til billige penge - og med nu kun 2 måneder til juleaften, er det ikke spor for tidlig at komme i gang med indkøb af gaver. Onsdag var der Almindelig mødeaften, hvor tiden bl.a. blev brugt på, at få kikket lidt på "indmaden" i vores VHF-station, som formanden mener mangler lidt

justering. Der blev også søgt og diskuteret mulige leverandører, til nogle af de mere specielle ting, vi skal bruge til Promotiontraileren - det skal jo være noget godt kram, vi bruger pengene på - men billigst muligt selvfølgelig, vi er vel handelsfolk og projektet bliver jo dyrt nok i forvejen. Der blev dog også tid til at nyde kaffen / colaerne, og snakket lidt om hvad der ellers sker, af interessante ting i folks hverdag - der var jo trods alt også efterårsferie for nogle heldige.

 

Den kommende uge sker der så igen en hel masse - mandag fortsætter forberedelserne til INTERRADIO messen i værkstedet. Onsdag er der foredrag hvor Niels, OZ7NB, kommer og fortæller 8. afsnit om afdelingens historie. I den interessante fortælling er vi nået frem til 1981, og som nogen måske kan huske skete der ting og sager dette, og de kommende år, så der er lagt op til endnu et spændende kapitel. Desværre har Niels meddelt, at det også er sidste kapitel "fra hans hånd", en lidt trist men fuld forståelig beslutning - foredraget har jo nu allerede "kørt" i over 3 år, og oplægget var et enkelt foredrag på sådan et par timer, og nu er vi allerede kommet over de 25 !! Vi kan kun opfordre alle til at komme på onsdag, og bakke op det kæmpe store arbejde, Niels har lagt i at finde de mange informationer frem om EDR Esbjerg afdelingen gennem de første 50år.

Lørdag er der flere ting på programmet - dels kan du møde afdelingens stand og flere glade medlemmer, på Nordeuropas største amatørradiomesse i Tyskland, og dels er der CQWW DX SSB contest fra afdelingen, lige hvor aktive vi bliver i denne contest er endnu lidt uvist, men vi håber da at kunne få "luftet" vores kaldesignal, blandt de andre store kanoner på båndene. Søndag fortsætter contesten, men der er også mulighed for at få lidt frisk luft i Marbæk plantage, hvor der kl.14.00 inviteres til Rævejagt i området omring Marbækhøjvej - mødestedet er på parkeringspladsen, og ALLE er meget velkomne til at deltage. Skal du låne en modtager, skal du dog komme i god tid inden første udsendelse kl.14.00, så der er lidt tid til instruktion osv.

     

På gensyn til alle aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling.

     

31. oktober 2010

Nyhederne for uge 43 - Ja, igen en af de uger der går over i historien, som en af de travle, med meget forskellige aktiviteter. Mandag blev der knoklet med at finde grej frem, og få det gjort klart til weekendens messe i Tyskland.

Onsdag fortalte Niels, OZ7NB så endnu et kapitel, i den spændende historie om EDR Esbjerg afdeling. Denne gang var vi nået frem til 80'erne, og næsten traditionen tro, var der problemer med egnede lokaler til vores aktiviteter. Det blev klaret med en flytning til Exnersgade 29 - hvor vi fik sat baghuset i stand og flyttede ind. Der var også lidt problemer med regnskabet, og en station der blev stjålet - jo, der var også nok at se til dengang. Men tænk sig, der mødte over 50 op til generalforsamling - det kunne vi nu godt ønske tilbage.

Vi nåede frem til 1. januar 1990, og her stopper fortællingen 

så foreløbig, men vi håber da engang at få sat fortsættelsen på papir. Der skal i hvert fald lyde en meget stor tak til Niels, OZ7NB for indsatsen med at samle alle tilgængelige oplysninger, om vores forening - og det er ikke uden en vist stolthed, at vi kan fortælle at vi har fuld styr på fortiden.

Onsdagens afsnit vil i løbet af kort tid, kunne læses under "Historien" - redaktøren skal bare lige ha' fundet tid til at konvertere dokumenterne til .pdf.

Torsdag fortsatte arbejdet med at pakke grej, og fredag aften kørte Jan, OZ1INN så sydpå med et ordentlig læs. I Hannover var Michael, 5Q5NA allerede ankommet, og i de tidlige morgentimer lørdag, fik de stillet afdelingens bod op på årets INTERRADIO messe. Ud på formiddagen kom Bjarne, OZ1CWP - Thomas, OZ1TDS - Allan, OZ1IOM og Jan, OZ5JAN også, og så kunne jagten på de gode stumper, og salget af det medbragte grej gå i gang. Som sædvanlig, havde rigtig mange radioamatører fundet vej til denne messe - hvor udvalget blandt de omkring 400 stande spændte meget vidt - lige fra de små reservedele til et par cent, og til en ny station til 13.000,- Euro. Jo, der var nok at bruge pengene på hvis man ønskede det, men man kunne jo også bare gå lidt rundt og se på det hele, og opleve stemningen der var helt i top. Ugens billede viser nogle af de lokale deltagere, med en af nyanskaffelserne - en nyhedshelikopter - TV2 har en, og Thomas synes da også vi skal være med der. Om det så lykkedes at lærer at flyve med den, eller han få klippet håret af, må tiden vise :-)

Deltagerne havde i hvert fald en god dag, så lidt en skam der ikke var flere der ville med, og vi kunne få fyldt mindst endnu en bil. Næste år finder arrangementet sted d. 5. november - så ved du det, hvis du skal ha´ reserveret tid hos familien, og skaffet plads på hylderne til noget nyt grej.     

  

I denne weekend er der også CQWW DX SSB contest, og selvom flere havde snakket om at lufte vores kaldesignal, lykkedes det desværre ikke at komme i gang - næste år passer det bedre med datoerne, og så må vi jo tage revanche. I dag søndag, er det dog stadig muligt at kører et par nye lande, hvis du skulle være interesseret - men allerede kl.14.00, skydes dagens rævejagt i gang i Marbæk plantage. Løbsområdet er denne gang omkring Marbækhøjvej, og som altid er det muligt at låne grej på stedet, hvis du vil prøve at være med - eneste betingelse er, at du kommer i god tid inden første signal fra rævene.       

Den kommende uge er der åbent i værkstedet mandag aften, tirsdag deltager vi i VHF aktivitetstesten på 144MHz fra afdelingsstationen, og onsdag er der Almindelig mødeaften med mulighed for en mere fyldig beretning fra udflugten til Hannover.

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - og hvis du skynder dig, måske allerede ved ræven i Marbæk plantage kl.14.00.

   

7. november 2010

Nyhederne for uge 44 - Vi starter ved ugens billede, der egentlig er fra sidste uge, hvor (formanden) Kjeld, OZ1FF takker Niels, OZ7NB for indsatsen med at "grave" historien om afdelingen frem. Og grunden er, at det nu også er muligt at læse teksten, fra det foreløbig sidste foredrag i rækken.

Sammen med de øvrige 10 afsnit, ligger det klar under menupunktet "Historien" - og dermed har du nu mulighed for at læse, det samlede værk om tiden fra 1937 til og med 1989. En fantastisk fortælling om de første 53 år - som varmt kan anbefales, hvis du vil vide alt om hvad der skete, og hvordan det var dengang. Bare klik på billedet, og kom direkte til de mange gode afsnit.

     

Denne uge i afdelingen, fortsatte arbejdet på værkstedet og lageret mandag aften. Hvor det ved fælles hjælp lykkedes at få ryddet op, så der er lidt mere styr på hvad og hvor, vi har de forskellige ting. Inventaret til Promotiontraileren blev der

også tid til at se lidt på - men der er lige før, vi er nød til at udvide åbningstiden, for at nå bare lidt af det hele, inden sæsonen er overstået !!  Tirsdag deltog afdelingen i VHF aktivitetstesten - ikke med det store store antal kontakter, men udstyret og de nye tilføjelser, ser da ud til at virke efter hensigten. Det bliver spændende at se hvad det kan blive til, når vi for alvor deltager i konkurrencen efter årsskiftet. Onsdag var der Almindelig mødeaften - og selv om det ikke gik helt som planlagt, med opdateringen af vores pc'ere i radiorummet, var det nu ganske hyggeligt igen at få tid til at kikke lidt i de nye blade, og hører lidt om hvad de fremmødte ellers fordriver tiden med.

    

Den kommende uge fortsætter vi i værkstedet - hvor det nu kan lade sig gøre, at komme til værktøjet, hvis du skal ha' lavet et eller andet. Onsdag er der foredrag / demonstration af PSK / digital kommunikation på kortbølge. Bjarne, OZ1GEJ og Hans Peter, OZ5ACC kommer med deres grej, og viser hvordan det foregår, og hvor lidt der skal til for at komme i gang. Der vil også denne aften blive set på muligheden for at starte en lokal PSK-gruppe, med tilknytning til EPC - så vil du se hvad det hele går ud på, kan vi kun opfordre dig til at møde op og hører nærmere.  

Lørdag er det allerede blevet tid til årets næstsidste rævejagt i Marbækplantage. Mødestedet er denne gang parkeringspladsen ved Bopladsvej, og første signal fra rævene er kl.14.00 - som altid er det muligt at være med, også for folk der aldrig har prøvet før - bare kom i god tid, så der er lidt tid til at låne grej, og få fortalt / demonstreret hvordan man gør.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - i værkstedet, til foredrag eller rævejagt - i den kommende uge.

    

9. november 2010

Det er med stor beklagelse, at redaktionen i dag har modtaget meddelelse om, at afdelingens mangeårige medlem OZ3CB, Carl C. Bojsen, søndag d. 7. november 2010 efter længere tids sygdom desværre er gået bort.

Carl bisættes fra Zion kirke - fredag d. 12. november kl. 13.30. 

     

Æret være Carls minde - en nærmere nekrolog følger i OZ.

      

14. november 2010

Nyhederne for uge 45 - Denne uge i afdelingen, var der onsdag foredrag / demonstration, af digital kommunikation (primært PSK31) på kortbølge. Bjarne, OZ1GEJ og Hans Peter, OZ5ACC havde taget deres grej med, og viste / fortalte om mulighederne med denne kommunikationsform, der ikke kræver det helt store udstyr udover en simpel station, en pc, et lille modem, og en beskeden antenne (en stor antenne er dog ikke at foragte :-)).

Glædeligt med det store fremmøde af medlemmer, der ville vide mere om emnet, eller allerede er godt i gang. Om der så også kan samles interesserede nok, til at initiativtagerne går videre med idéen, om en lokal EPC-gruppe må tiden vise - men i hvert fald en stor tak til Bjarne og Hans Peter, for demonstrationen der gav folk noget at snakke om.

Lørdag var der rævejagt i Marbæk plantage - årets næstsidste, desværre er resultatet ikke tilgået redaktionen, inden deadline for den ugentlige opdatering. Men check eventuelt senere på ugen, under menuen Rævejagt. Næste og årets sidste - Finalerævejagten - er lørdag d. 27. november, i området omkring Marbækhøjvej - og starten går som sædvanlig kl. 14.00.

   

Den kommende uge er der ikke noget sådan "ekstra spændende" på programmet, men mandag aften i værkstedet, skal vi så småt til at ha´ fundet lidt godt frem fra lageret, til årets Vinterauktion - onsdag d. 24. november - altså om kun 10 dage. Har du fået noget i overskud, var det måske en idé også at få det fundet frem, og forsynet med dit kaldesignal og eventuelt en mindstepris, så det er klart til at indleveringen åbner kl.19.00 - mener du ikke, der er noget du kan undværer - kan du jo tage konen med på råd !!

Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget fast på programmet, men der skal nu nok ske et eller andet, der gør det værd at kikke forbi, om ikke andet så lidt snak med de andre medlemmer. 

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor der hele tiden sker noget nyt.

     

21. november 2010

Nyhederne for uge 46 - Ja, det er vist på tide med en opdatering, omkring vores Promotiontrailer. Og meget passende viser ugens billede, nogle af de fine materialer der bare venter på, at blive skruet fast de rigtige steder - bordplade i 38mm massiv egetræ, professionelle strømskinner og spot, LED-lysbånd og stålplader i det fineste A4  rustfristål. Jo, der bliver ikke sparet på noget - kun det bedste er godt nok. Desværre går arbejdet ikke helt så hurtigt fremad som planlagt, da flere leverandører "hænger gevaldigt i bremsen", så vi kommer nok ind i det nye år, inden vi er helt færdige med den endelige opbygning.

Vi er dog helt sikre på, at det bliver rigtig godt - og ser frem til at fremvise det færdige resultat, for sponsorer, gæster, medlemmer, og kommende nye radioamatører/medlemmer.

Denne uge i afdelingen, var der udover aktiviteterne i værkstedet mandag aften, onsdag Almindelig Mødeaften uden de store ting på dagsordnen - men de fremmødte medlemmer så da ud til at ha' det vældig hyggeligt - og redaktøren har fundet ud af, den rigtige betydning af ordet NOS, i forbindelse med den tilsendte invitation :-).

     

Den kommende uge, er der mandag travlhed i værkstedet og på lageret, hvor de sidste "emner" til onsdagens Vinterauktion 2010 skal findes frem. Og onsdag er det så, at det bliver muligt at få solgt noget af det grej og udstyr, man har fået i overskud eller som bare står og fylder på loftet, i kælderen eller garagen. Kl. 19.00 åbner vi for indleveringen, og kl.20.00 svinges hammeren for første gang over de indleverede effekter, og det bliver muligt at købe noget man lige står og mangler, eller slet ikke var klar over man havde brug for. Som sædvanlig, er årets vinterauktion et åbent arrangement for alle der måtte ønske at deltage, også uden (endnu) at være medlem af vores forening. Husk at få mærket grejet til salg, med tydeligt navn / kaldesignal og eventuel mindstepris, samt traileren / lastbilen til hjemtransport af de erhvervede "guldklumper".       

Fredag er der bestyrelsesmøde, hvis der var et eller andet du synes der skulle "tages stilling til" eller ses nærmere på. Forelæg sagen for dit "favorit bestyrelsesmedlem", så er den i gode hænder.

Lørdag afslutter vi årets rævejagter i Marbæk plantage, med den store Finalejagt. Start / mål området er parkeringspladsen på Marbækhøjvej, og første signal fra rævene er kl. 14.00. Og skulle du ha' fået lyst til at prøve hvad det går ud på, er du også denne gang meget velkommen til at deltage - bare kom i god tid, for lån af udstyr og en kort instruktion i hvordan man gør. Vi håber alle årets jægere (og gerne også nogle nye) vil deltage, og dermed afslutte endnu en vellykket jagtsæson med manér - årets samlede vinder, og dermed Afdelingsmester 2010 kåres d. 15. december. 

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - og husk nu kontanterne / traileren på onsdag.

   

28. november 2010

Nyhederne for uge 47 - Onsdag var det så blevet tid, til at få skiftet eller suppleret, grejet på hylderne i de små hjem.

Der var inviteret til VinterAuktion i afdelingen, og de mange fremmødte deltagere, havde en fornøjelig aften med at byde på de indleverede effekter. At tænke sig så mange fine sager solgt til langt under indkøbspris, man bliver næsten

helt rørt over så små priser, og så mange glade købere.

I alt opnåede 57 effekter hammerslag, og omsætningen kom væsentlig over sidste års auktion - så det går da den rigtige vej. Vi håber alle kom godt hjem med indkøbene, og fik det hele slæbt ind og gemt godt væk, uden at blive opdaget :-)

   

Fredag var der bestyrelsesmøde, og der var som altid en       

masse sager på dagsordnen. Blandt andet de endnu ledige datoer i det nye år, hvor der skulle findes noget interessant underholdning - mulige emner blev fundet, og de sidste detaljer og aftaler skal nu kun ordnes. Vores forskellige nye tiltag, herunder Promotiontraileren blev også gennemgået - og nu er bestyrelsen i hvert fald helt klar over, hvor stor dette projekt er - på flere måder. Der blev også bl.a. snakket regnskab, hvor årets meget store udgifter jo sætter sit præg på opsparingen :-( - det retter sig dog en del igen når traileren er færdig, og tilskuddet fra vores sponsorer "løber ind på kontoen". Ønsket om en PSK-gruppe i afdelingen, ser nu også ud til at være en realitet, og de nærmere forhold som f.eks. et specielt kaldesignal blev drøftet. Så det trak ud, og først kl. 23.30 kunne bestyrelsen slukke lyset, og tage hjem med de tildelte opgaver.  

  

Lørdag var der flere ting på programmet - i afdelingen blev juletræet (som traditionen foreskriver), monteret i vores gittermast, og præcis kl. 16.00 tændt for første gang i år. I Marbæk plantage var der samtidig Finalerævejagt, som afslutning på årets jagter. Dagens vinder blev Thomas, OZ1TDS med Niels, OZ9NJ på 2. pladsen. Dagens ræve var udlagt af Bjarne, OZ1CWP, der måtte bruge alle kneb, for ikke at røbe sit spor i den nyfaldne sne, og dermed gøre det alt for let for jægerne. Med denne årets sidste jagt afviklet, er det også tid til at kåre årets Afdelingsmester 2010 - og igen i år, og for 3. gang i træk, er det Bjarne, OZ1CWP der vinder titlen - kampen er dog tæt i toppen, hvor Thomas, OZ1TDS samlet blev nr. 2, og Lars, OZ1HVR blev nr. 3.

Et stort TILLYKKE til Bjarne, OZ1CWP med resultatet, og titlen som Afdelingsmester 2010 - pokalen overrækkes ved afdelingens juleafslutning, onsdag d. 15. december. Dermed er der pause i rævejagterne frem til foråret, med allerede d. 12. januar "smager" det igen lidt af jagt, hvor vi holder en opsamlingsaften omkring byggeriet af rævemodtagerne - en del er endnu ikke blevet færdige med deres projekt, og dem skulle vi da gerne ha' hjulpet færdige - så det i hvert fald ikke er nogen grund, til ikke at kunne deltage i næste års jagt om Afdelingsmesterskabet.

   

Den kommende uge i afdelingen, fortsætter arbejdet i værkstedet mandag aften - hvor vi bl.a. skal ha' pakket til næste weekends deltagelse, i det 40. Dortmunder AmateurFunk Treffen - i Dortmund, Tyskland. Ligeledes arbejdes der videre med inventaret til Promotiontraileren, så der er jo nok at gå i gang med. Onsdag er der Almindelig mødeaften, uden noget fast på programmet, og som nævnt udflugt til Tyskland lørdag - Kenneth, OZ2ADE overvejer at tage med derned, og har så plads i bilen til yderligere et par deltagere, vist du skulle være interesseret, og endnu ikke har alle juleindkøb på plads. Nærmere kan aftales med Kenneth på onsdag i afdelingen.  

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor de aktive radioamatører mødes.

   

5. december 2010

Nyhederne for uge 48 - Den første uge i vinteren, og vejret er allerede derefter - godt man kan hygge sig indendørs i afdelingen, som det også skete onsdag aften. Der var Almindelig mødeaften på programmet, og selv om fremmødet ikke var overvældende, blev der da tid til både snakken, kaffen og de nye blade - hvor idéerne til ønskesedlen nærmest står i kø. Men er blev da også tid til at finde det sidste grej, frem til til DAT-messen i Dortmund i går lørdag. Kenneth, OZ2ADE planer om at kører med derned - blev dog set i lyset af vejrudsigten, ikke til noget.

Så Jan, OZ1INN måtte kører helt alene, og så mødes med Michael, 5Q5NA dernede - og sådan blev det. Fredag aften blev 4-hjulstrækkeren, pakket med flere kubikmeter fra lagerets mange hylder, og turen gik sydpå - en lidt

spændende tur hvor det kolde vejr bl.a. betød, at sidespejlene frøs til - lidt en oplevelse når man ville overhale !!. Nå, men turen derned gik sådan set uden problemer, og de 625km blev klaret på godt 6 timer. Michael var allerede ankommet, og sov trygt i bilen - men han har jo også kun 130km at køre. Kl. 06.00 præcis blev hallen åbnet for alle udstillerne, og vi kunne kører helt ind til vores borde med grejet - virkelig velorganiseret, og noget man kunne tage ved lærer af andre steder (f.eks. ved INTERRADIO i Hannover).

Kl. 09.00 blev dørene åbnet for de besøgende, og hurtigt blev der trængsel i hallen - og gang i handlen :-). Og det var nu ikke helt forgæves at kører den lange vej, vores gode sager gik som kolde øl på en varm sommerdag, men omkring kl. 15.00 var købelysten ligesom blevet stillet (alle pengene brugt), og folk hastede hjem inden det dårlige vejr startede for alvor. Så vi pakkede resterne sammen, og kørte en tur på "Familierestaurant" inden turen igen gik mod nord. Hjemturen var meget spændende - og det er jo ikke hver dag, man kan prale af at være den hurtigste bil på motorvej A1, men med 4-hjulstræk kunne hastigheden lige holdes omkring 80-100km/t. Kort før Hamborg blev foreningens udsendte, så udsat for noget der vel mest ligner landevejsrøveri - der var ikke mere sprinklervæske - og en dunk på 5L. blev indkøbt på en Shell tankstation - til ikke mindre end 16.99 Euro (ca. 125,- kr.). Ekspedienten blev forespurgt, om man ikke kom i fængsel for sådanne priser !!

Hjemturen blev klaret på knap 8½ time, og kort før kl. 24.00 blev der læsset af i afdelingen - en fantastisk tur, med et rigtig godt salg - vi kommer helt sikkert tilbage, til DAT i Dortmund - men sprinklervæsken tager vi nu med hjemmefra, næste gang !!

   

Den kommende uge i afdelingen, er der aktivitet i værkstedet og på lageret mandag aften, hvor vi igen gør et seriøst forsøg på at få i det mindste gulvene ryddet. Tirsdag er der Aktivitetstest på 144MHz - afdelingen deltager fra klubstationen, hvis du skulle ha' lyst til at være med, eller bare se hvordan man gør. Kjeld, OZ1FF er på plads ved computeren / mikrofonen fra kl. 19.00, og interesserede er meget velkomne til at kikke ind.

Og så ugens højdepunkt - onsdag aften, hvor der er EDR foredrag - Hans Bonnesen, OZ5RB kommer og fortæller historien om "Radioen der forsvandt i Madum Sø". En spændende fortælling om en radio, der blev nedkastet af de allierede under anden verdenskrig, og landede lidt forkert. Alle uanset medlemskab, er meget velkommen til dette spændende EDR foredrag, og fylder vi salen gør det jo ikke noget - det kunne jo passende være generalprøven på Juleafslutningen, onsdag d. 15. december.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de interessante aktiviteter.

        

12. december 2010

Nyhederne for uge 49 - Hvor ugens højdepunkt, var onsdagens interessante EDR-foredrag - om "Radioen der forsvandt i Madumsø". Hans Bonnesen, OZ5RB havde taget toget til det vestjyske, for at vise det nyligt digitaliserede lysbillede show, optaget i forbindelse med den store gennemsøgning af søen i 1983 - på 40års dagen for den delvis fejlslagne nedkastning fra et allieret bombefly.

Hvordan opgaven blev grebet an, og endelig hvordan der til sidst kom klarhed over, hvad der var sket, og hvor radioen var endt sine dage.

En stor tak til Hans, OZ5RB for den spændende historie - vi håber toget kom godt gennem snedriverne på hjemvejen.

   

Ellers bød ugen, på de sædvanlige seriøse aktiviteter i værkstedet / lageret mandag aften - men tirsdag måtte den

annoncerede deltagelse i VHF aktivitetstesten desværre aflyses, da Kjeld,OZ1FF blev forhindret i at deltage, og andre operatører ikke havde meldt deres ankomst. Vi håber det går bedre, når vi for alvor agter at deltage i konkurrencen efter nytår - vil du være med, kan nærmere aftales med Kjeld, OZ1FF.

   

Så nærmere vi os hastigt jul og nytår, og det betyder jo selvfølgelig også den traditionelle juleafslutning for alle medlemmer og hele familien, med dejlig varm gløgg, hjemmelavede æbleskiver, masser af importeret snolder og søde sager, pakkebanko og lotteri om mange fine gaver. Og ja, - det er altså allerede nu på onsdag, vi dækker op i den store sal til julefest. Som de sidste mange år, håber vi selvfølgelig også denne gang, på et rigtigt stort fremmøde og en næsten fyldt sal - til en hyggelig aften - ses vi ??

Derudover byder den kommende uge, selvfølgelig også på Mandagsåbent i værkstedet, hvor der hele tiden er mange opgaver - bl.a. er der stadig meget der skal fabrikeres til Promotionstraileren på værkstedet. Arbejdet med selve traileren "ude på byggepladsen" går nu endelig hastigt fremad, f.eks. er det meste af den indvendige folie blevet monteret i denne weekend, og de fleste dele til bordet (radiostationsdelen) er lavet, og er klar til at blive monteret. Der mangler dog stadig en hel masse f.eks. den store trappe, hele depotsektionen, belysningen og alle de tekniske installationer, markisen (hvor en specialfremstillet ny dug, endnu kun er på "tegnebrættet"), alt det udvendige folie, osv. osv. Vejret er jo heller ligefrem med os på denne årstid, men det må jo så klares med varmeblæseren. En masse detaljer der nok ikke siger ret mange noget - men det vil det helt sikkert, når vi engang først i det nye år invitere til indvielse og præsentation :-)

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til juleafslutning nu på onsdag.

      

19. december 2010

Nyhederne for uge 50 - Ja, så er alle årets mange aktiviteter ved at være overstået. Onsdag rundede vi af, med den traditionelle Juleafslutning for alle medlemmer og hele familien. Som altid et tilløbsstykke, med rigtig mange glade deltagere. Formanden bød velkommen, og startede aftenen med overrækkelse af pokalen til Afdelingsmesteren i Rævejagt 2010 - Bjarne, OZ1CWP - der dermed er mester for 3. gang i træk - ikke så ringe. Et stort tillykke til Bjarne med resultatet - de andre placeringer kan du se her.

Så var æbleskiverne og gløggen blevet varm, og der blev rigtig guffet - småkagerne og de mange søde sager, blev der også gjort et pæn forsøg på at "få udryddet", men appetitten er ikke helt som i de gode gamle dage, så resterne må vi nok "kæmpe" med i lang tid ind i det nye år :-)  

Den kommende uge, skal vi så fejre jul hver for sig, men det er jo først fra fredag. Så mandag er der åbent i værkstedet, hvis der skulle være brug for det fine værktøj til færdiggørelsen af et par gaver. Og onsdag er der Ualmindelig mødeaften, hvor eneste sikre punkt på dagsordnen er indtagelsen af endnu mere snolder !! 

Så kommer vi til uge 52 - der holder vi juleferie, og afdelingen er lukket. Det betyder at nyhedsopdateringen her på hjemmesiden, de næste par uger ikke udkommer som sædvanlig - men kik forbi alligevel, blandt andet bringer vi omkring årsskiftet formandens Nytårshilsen til alle medlemmer.

  

Dermed er endnu et år gået i afdelingens lange historie, og vi sidder igen tilbage med indtrykket af endnu et fantastisk år, med rigtig mange forskellige spændende aktiviteter - og med lidt held finder redaktøren også tid, til at offentliggøre de mange billeder der venter på at komme i Galleriet her på hjemmesiden, (men arbejdet med næste års helt store samtaleemne - vores Promotiontrailer - tager altså rigtig meget af tiden lige i øjeblikket :-)  - vi håber det lykkedes, så der kan sættes billeder på alle minderne for 2010 i EDR Esbjerg afdeling.

 

Alle aktiviteter er selvfølgelig tilbage i 2011, med start mandag d. 3. januar i værkstedet, og første mødeaften i det nye år er onsdag d. 5. januar, med mulighed for at prale af julens "høst".

 

Bestyrelsen og redaktionen ønsker jer alle en rigtig Glædelig Jul og et rigtig Godt Nytår.

 

30. december 2010

Direkte fra studio 2 i Vejers, bringes hermed formandens Nytårshilsen:

 

Om få dage skriver vi 2011. Derfor er det på sin plads at skue tilbage på det forgangne års mange aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling, men også

at skue fremad på de aktiviteter, som vi så småt kan begynde at glæde os til.

  

I år har vi som noget nyt deltaget i dragefestivalen på Fanø, hvor vi fik en antenne hejst op i en kæmpe drage, og vist hvad der er muligt med Amatørradio.

Den årlige HAMDAY tiltrak igen (på trods af vejret) mange besøgende fra hele landet. Afdelingen har deltaget i årets Field Day på HF

og contest fra afdelingsstationen, og har opnået ganske flotte resultater.

ILLW (Fyrweekenden) fra Blåvands Huk fyr var igen en stor succes. Foredragslisten har været lang og varieret. Og der har været afholdt et kursus i PIC-programmering.

Vi har arrangeret ture til HamTræf i ind - og udland og haft stande på diverse messer i Danmark, Tyskland og Holland.

Rævejægerne har bygget nye modtagere, og gjort Marbæk plantage "radioaktiv" under jagterne.

Aktiviteterne på værkstedet har også i 2010 været omfattende, og mange projekter har været på arbejdsbordet. 

De almindelige mødeaftener, hvor der læses tidsskrifter og diskuteres teknik eller bare vind og vejr, har været godt besøgt.

Og på vores altid opdaterede hjemmeside, kan der læses udførlige referater og ses billeder fra de forskellige aktiviteter.

  

For at få de allerbedste faciliteter også til vore udendørs aktiviteter samt gøre reklame for amatørradio, har vi med fondsstøtte investeret

i en stor udstillingstrailer, som er ved at blive indrettet til formålet. Det kolde vintervejr driller lidt, men traileren vil blive indviet ved en reception i det tidlige forår 2011.

   

Lageret af grej til salg på næste års loppemarkeder er fyldt godt op, og på fjernlageret står to nye mastetrailere, som skal gøres klar til de kommende udendørs aktiviteter -

så også det kommende år vil der ske store ting i EDR Esbjerg afdeling.

 

Jeg vil benytte lejligheden til at takke ildsjælene for det store arbejde, og alle medlemmerne for deres opbakning.

På bestyrelsen vegne ser jeg frem til et meget aktivt år 2011, og ønsker alle et Godt Nytår.

 

 OZ1FF, Kjeld

 

 

Tilbage til Sidste nyt