Arkiverede nyheder fra 2008.

6. januar 2008

Nyhederne for uge 1 - Og selvfølgelig Godt Nytår til jer alle, redaktionen håber den lille juleferie har hjulpet til at få "ladet lidt på batterierne", så man er klar til alle aktiviteterne i det nye år.

Det ville jo være en fornøjelse hvis vi kan holde samme niveau, som de sidste mange år - planlægningen er i gang, og f.eks. er de første tilmeldinger til besøget hos TV-Syd i april allerede kommet, så det tegner lovende.

  

Og ja, nu er vi altså i gang igen - onsdag var der Almindelig mødeaften (bare lige for sådan, at få hilst på hinanden) og om ikke andet, kunne aftenen bruges på den store bunke nye blade, der var dukket op i postboksen. Selvfølgelig blev muligheden, for at nyde et par gamle småkager fra sidste år udnyttet - men generelt var folk nok lidt trætte efter ferien !!!   

Næste onsdag er der "lysbilledshow", fra afdelingens deltagelse på sidste års kæmpe store HAMRADIO messe i Friedrichshafen på programmet. Bjarne, OZ1CWP og Jan, OZ1INN viser billeder fra turen, og fortæller om mødet med de ca. 20 000 andre radioamatører på Europas største messe for vores hobby.   

      

Så er det jo også på denne tid af året, vi kikker lidt nærmere på denne - vores hjemmeside.

Og ja, der kan da vist ikke være tvivl om, at den til stadighed vokser og udvikler sig - alene størrelsen er i det forgangne år steget fra 129MB fordelt på 11085 filer, til nu 204MB fordelt på 13837 filer. Besøgstallet er også steget lidt fra 9485 i 2006, til 11267 i 2007 og dermed har der i gennemsnit været 30+ besøg hver dag året rundt - igen meget tilfredsstillende.

Juleferien er blevet brugt på forskellige opdateringer, ligesom en hel del billeder fra vores mange aktiviteter og arrangementer i 2007, er blevet lagt ud på siden - check f.eks. Galleri 2007 eller Rævejagt.

Redaktionen takker for interessen, og som sædvanlig er ris / ros og nye forslag altid meget velkomne.

  

På gensyn til "lysbilledshow" fra HAMRADIO 2007 - nu på onsdag i EDR Esbjerg afdeling.

   

12. januar 2008

Nyhederne for uge 2 - Og ugen hvor vi for alvor kom tilbage i fulde omdrejninger efter julen. Således blev værktøjet igen "motioneret" i værkstedet, hvor den første Mikkeline rævesender nu næsten er færdig, og de andre godt på vej, til at være klar til den nye sæson.

 

Onsdag underholdt Bjarne, OZ1CWP og Jan, OZ1INN med billeder og små historier, fra deres oplevelsesrige tur til Europas absolut største mødested for glade  radioamatører - HAMRADIO - i Friedrichshafen, helt nede i det sydlige tyskland tæt på grænsen til Schweiz og Østrig. En rigtig god tur, hvor de i et par dage passede afdelingens stand på det meget store loppemarked, og fyldte pengekassen med guld til

vores nye fremtidige investeringer. Den store mængde billeder fra turen og messen, fortalte i hvert fald om at det ikke havde været kedelig, og bestemt ikke sidste gang man vil kunne møde OZ5ESB's medlemmer på de kanter.

- og ja, hvem ved måske allerede d. 27. - 29. juni 2008, sådan lidt afhængig af om man kan få lidt ferie og hvor stort lageret af overskudsgrej er, men invitationen til afdelingen er altså allerede ankommet !!

Var du forhindret i at hører om turen, kan nogle af billederne da ses her på hjemmesiden - bare klik på billedet.

  

Næste onsdag er der igen Almindelig mødeaften, og så var det måske en ide at snakke lidt om der var noget, man synes der skal tages stilling til på årets Generalforsamling. Det behøver jo ikke være helt nye vedtægter, men forslag om f.eks. udstyr du mener vi mangler, andre nye blade eller nye aktiviteter kunne måske også være et forslag værd. Tænk lidt over hvad du kunne forestille dig, kunne gøre det endnu mere attraktivt at være medlem af EDR Esbjerg afdeling - forslag skal skriftlig, være bestyrelsen i hænde senest d. 6. februar og alle medlemmer er inviteret til årets Generalforsamling onsdag d. 20. februar 2008 kl. 20.00.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor rigtige radioamatører mødes.

   

20. januar 2008

Nyhederne for uge 3 - Sådan cirka halvvejs gennem vinteren, og stadig uden de store problemer med sne, storm og frost, begynder man jo næsten at savne de forskellige udendørs aktiviteter - som f.eks. HamDay, men lidt hurtig sammentælling, viser desværre at der nu stadig er hele 132 dage til at handelen starter. Lad os håbe vejret er med os i år, og vi kan være udendørs - pladsen ser i hvert fald klar ud, i lidt flot januar vejr.

 

Nå tilbage til nutiden, hvor tiden går med de indendørs gøremål, og der er jo meget der skal ordnes og gøres klar, til den kommende tid - og lidt snak om de  forskellige igangværende aktiviteter og projekter, var der god mulighed for ved onsdagens Almindelige

Mødeaften. En tilsyneladende lidt større opgave - med resterne fra juleafslutningen, ser der også ud til snart at være en løsning på, der blev i hvert fald arbejdet på opgaven.

 

Næste onsdag er der igen foredrag på programmet - Lasse, OZ1LN kommer og fortæller om hvordan man kommer godt i gang med de smarte PIC kredse, der snart er at finde over alt bl.a. også i de sidste års bygge projekter i afdelingen (LC-meteret - Powermeteret - UHF radioerne og de nye rævesendere). Hvad og hvordan gør man, og hvor meget kan man egentlig få dem til - kom selv og hør Lasse fortælle, nu på onsdag i afdelingen.   

   

På gensyn til foredrag i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor "opsvinget har bidt sig fast".

 

27. januar 2008

Nyhederne for uge 4 - Onsdag var der så igen meget  interessant og lærerigt underholdning, (også for de knap så håndboldinteresserede) i afdelingen.

Lasse, OZ1LN havde ryddet hylderne, og slæbt forskellige eksempler og billeder med, for at kunne forklarer de mange tilstedeværende om de smarte PIC-kredse. Lige fra kredsenes tekniske data, den forholdsvis enkle programmering, forsøgsopstillinger og til hvad de kan i den færdige konstruktion.

  

Bestemt en god mulighed for de eksperimenterende, der ikke er bange for at prøve nyt - en stor tak til Lasse for et godt og let forståelig foredrag. Vi håber flere medlemmer tager idéerne op, og ser frem til mange  

nye spændende konstruktioner. Nærmere om Lasses konstruktioner finder på hans hjemmeside - klik her.

  

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften, med de sædvanlige muligheder for adspredelse på programmet.

Det kunne jo være at vi skulle ha' motioneret rotoren lidt, for forårets 2 store HF contester er jo ikke så langt væk, og så er det da en fordel, vis antennerne ikke lider af en uopdaget stormskade. Det kunne jo også være en god lejlighed, til at "slæbe" et par interesserede bekendte med, og tilmelde dem til forårets certifikat kursus og prøve, sidste tilmeldingsfrist er godt nok først d. 10. marts, men jo før jo bedre.

Nå, men mulighederne og tilbudene er som bekendt mange i Esbjerg afdelingen - det er bare med at møde op.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - i værkstedet, ved de bløde møbler, radiorummet eller osv. osv.

      

3. februar 2008

Nyhederne for uge 5 - Ja, hvorfor lede efter uopdagede fejl på antennesystemet, når endnu en rask lille storm kan gøre det helt synligt. Fredag nåede vi igen op på orkanstyrke med vindhastigheder omkring 40m/sek., og det gik ikke ubemærket forbi - vores 20/15m yagi i afdelingens antennesystem, er drejet et par grader ud af kurs. Tilsyneladende den eneste lille detalje, vi lige skal ha' ordnet ved førstkommende lejlighed - lidt mere alvorlig ser det ud hos andre bl.a. hos Esbjerg Politi, hvor toprøret (endda uden store antenner) i 45m højde knækkede, og siden hen faldt ned.

Nå, men som man siger, sker der ikke noget i blæsten - er dine antenner for små !!!   

Onsdag var der Almindelig mødeaften, og næste onsdag tager vi endnu en rejse tilbage i fortiden. Niels, OZ7NB kommer og fortæller om afdelingens historie gennem tiden. I det 3. foredrag i forbindelse med foreningens 70 års jubilæum i 2007, er vi nået frem til 1952 - udviklingen begynder nu at tage fart, og mange af de radioamatører vi stadig ser i afdelingen, begynder at dukke op i lidt større antal.

En rigtig spændende og interessant fortælling, hvor Niels har lavet et virkeligt stort og grundigt stykke arbejde, med at finde alt frem om vores forening - så kom i afdelingen og hør om afdelingens historie. Skulle du være gået glip af de første foredrag i serien, kan du downloade materialet under menupunktet "Historien". 

   

Onsdag d. 6. februar, er samtidig sidste frist for indlevering af skriftlige forslag til årets Generalforsamling (d. 20. februar 2008). Har du et forslag om vedtægterne, nyanskaffelser osv. som du mener medlemmerne skal tage stilling til, er det altså med at få det overført til papir, og afleveret til bestyrelsen - senest på onsdag.

  

På gensyn i afdelingen - stedet med de interessante aktiviteter både før og nu.

   

10. februar 2008

Nyhederne for uge 6 - Igen en yderst interessant uge i afdelingen, mandag blev der klargjort og afprøvet grej og udstyr, til de kommende messer og loppemarkeder i ind, og ikke mindst udland.

Og onsdag underholdt OZ7NB, Niels med 3. afsnit i historien om afdelingens fortid. Som skrevet var vi nået frem til 1952, og ja, hvad der findes i de gamle bøger omkring foreningens fortid, kommer sådan lidt i bølger alt efter hvor flinke man har været til at gemme oplysningerne, eller har omtalt de mange forskellige aktiviteter i OZ. Og 1952 var et godt år - faktisk så godt at vi ikke rigtigt nåede videre :-)

Niels havde fundet så meget frem, at 2½ time kun lige var nok, til at fortælle om dette år frem til EDR's 25 års

jubilæumsfest i august !!. Sjovt at hører om aktiviteterne, der tog beslag på mindst 3 dage i ugen, og programmet næsten hver gang var en hemmelighed - så var medlemmerne jo nød til at møde op, for ikke at gå glip af noget (måske en idé til eftertanke ?). Igen en meget detaljeret og interessant fortælling, hvor vi allerede nu ser frem til fortsættelsen - en meget stor TAK til Niels, OZ7NB for indsatsen.

Materialet fra foredraget, kan som de tidligere afsnit downloades under "Historien" (afsnit 5) eller klik på billedet.

Redaktionen skal i forbindelse med foredraget, beklage at vores E-mail service denne uge svigtede - der vil blive set på en løsning for fremtiden.

     

Onsdag var også sidste chance, for at indlevere forslag til årets Generalforsamling d. 20. februar 2008 - og et enkelt fra medlemmerne kom der da, om bestyrelsen også har noget i "ærmet", afgøres næste fredag på det sidste bestyrelsesmøde inden GF. Har du noget der skal "ses på" af bestyrelsen, er muligheden der nu på onsdag, hvor vi lader op til de store beslutninger med en Almindelig mødeaften.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdelingen - stedet med god styr på fortiden. 

   

17. februar 2008

Nyhederne for uge 7 - Onsdag fik mange medlemmer opdateret deres viden, om det sidste nye inden for vores hobby, ved gennemlæsning af de mange nye og rigt illustrerede magasiner, der fortløbende fylder godt op på reolen. Eller ved lidt seriøs "small talk" henover bordene - altså der var Almindelig mødeaften.

Men fremtiden skal der også tænkes på, og derfor skydes forårets hvervekampagne, rettet mod nye radioamatører i gang i den kommende tid. Vi skulle jo gerne bevarer den pæne tilgang til vores hobby lokalt, og et par ekstra medlemmer er der da endnu plads til. Billedet her til højre, viser vores lille plakat du vil kunne møde i bybilledet, på udvalgte opslagstavler, rundt omkring i butikker, samt på forskellige skoler og          

læreranstalter. Men bestyrelsen kan jo ikke overkomme det hele, så kender du til steder det kunne være være interessant at gøre opmærksom på vores hobby, kan hvervematerialerne hentes i afdelingen. Ligeledes håber vi at alle, vil gøre lidt ud af at fortælle interesserede om forårets D-certifikat kursus og radioprøve her i Esbjerg.

 

Fredag var der bestyrelsesmøde, forud for den kommende uges Generalforsamling - onsdag d. 20. februar.

Og hvis vi ser lidt på programmet (dagordenen) for denne aften er der bl.a. valg til formand - her er Kjeld, OZ1FF villig til genvalg. På valg til bestyrelsen er Jan, OZ1INN, også klar til endnu en periode, og som suppleant er det også muligt at genvælge Svend, OZ1DYI. Revisorposten som Flemming, OZ1EMY har siddet på gennem nu snart mange år, plejer også at betyde genvalg - så der er altså ikke nogen umiddelbar "farer eller risiko" for et ekstra job, hvis nogen skulle frygte dette. Indkomne forslag er der kun et af : om aktivering af radioerne.

Og med hensyn til kontingent satserne, er der fra bestyrelsen side ikke forslag til ændringer. Så det tegner til en fredelig aften - men derfor kan du jo godt komme alligevel - bestyrelsen har da i hvert fald flere idéer til fremtidige investeringer, og tiltag man ønsker "vendt" med ALLE medlemmerne, også DIG.

Ligeledes er der et par ting omkring landsforeningen, vi skal ha' snakket om bl.a. at landsformanden trækker sig ved det kommende valg i maj, og vores nuværende HB medlem for kreds 7. Martin, OZ3MC er ny kandidat til formandsposten. I den forbindelse opstiller Kjeld, OZ1FF til HB, og Svend, OZ1DYI og Jan, OZ1INN er kandidater til RM - og det ville jo være rart med stor lokal opbakning til disse kandidater og landsforeningens ledelse, (stillerlister for kandidaterne vil blive fremlagt) hvor afdelingen ikke har været repræsenteret de sidste par år, og ændringer / nytænkning er nødvendig, for at sikre landsforeningen en fremtid. 

Og så må man jo heller ikke glemme - gratis wienerbrød denne aften - et tilløbsstykke i sig selv.

 

På gensyn ALLE sammen til Generalforsamling - i EDR Esbjerg afdeling - nu på onsdag.

  

20. februar 2008

Det er med stor beklagelse, at redaktionen i dag har modtaget meddelelse om, at afdelingens mangeårige medlem OZ2FM, Frode C. Madsen, tirsdag d. 19. februar 2008 pludselig og helt uventet desværre er gået bort.

  

Æret være Frodes minde - en nærmere nekrolog følger i OZ.

   

24. februar 2008

Nyhederne for uge 8 - Ugen hvor årets  Generalforsamling var hovedbegivenheden, og alle medlemmer var inviteret med i beslutningsprocessen.

Ikke at det betød fuldt hus, for det går jo egentlig rigtig godt i EDR Esbjerg afdeling, som formanden kom ind på i hans beretning for året der gik. Akkompagneret af lidt stille "smasken" i alt det fine bagerbrød, blev beretningen uden bemærkninger godkendt med applaus, fra de 20 fremmødte medlemmer. Lige så stor bifald, tilfaldt kassereren under fremlæggelsen af det reviderede regnskab, der igen kunne berette om en pæn fremgang, og en omsætning på 71.911,83 kr. i 2007 - og altså at der er ved at være "guld" nok på kontoen, til de næste store investeringer. Indkomne

forslag var der et af - her ønskede OZ5ACC mere aktivitet ved radioerne om onsdagen. Men man blev dog enige om at man ikke kunne stemme om, hvad folk havde lyst til på de enkelte mødeaftener - og var der behov for instruktion i brugen af grejet, kunne man jo bare aftale en demonstration med en af de mange der kender udstyret.

Næste punkt var fastsættelsen af kontingentet - og igen i år, var der ikke forslag om ændringer, så vi fortsætter med det lave / utrolig billige kontingent endnu et år.

Punkt 6. valg af formand - her var der genvalg til Kjeld, OZ1FF. Og de næste poster gik også med genvalg til : bestyrelsesmedlem Jan, OZ1INN - suppleant til bestyrelsen Svend, OZ1DYI og revisor Flemming, OZ1EMY. 

Sidste punkt var Eventuelt, og her blev der snakket om PR og nye / flere medlemmer - rævejagt og måske JOTA med spejderne - medlemskab af landsforeningen / problemerne / løsninger, og afdelingens kandidater til HB og RM der er parat til at tage fat efter det kommende landsforeningsvalg - bladet Funkamateur på hylden fremover - forslag / interesse for sommerudflugt, og afdelingens aktiviteter i almindelighed.

Klokken 21:43 kunne dirigenten - Svend, OZ1DYI takke for god ro og orden, og afslutte årets Generalforsamling.

 

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften på programmet - og ja, det er jo nok nærliggende lige at vende punkterne fra årets Generalsamling, eller måske nærlæse regnskabet igen (en kopi kan afhentes på bladhylden), men et kik i QSL-kort kassen er det da også værd at bruge lidt tid på, den sidste modtagne forsendelse er kommet på plads i kassen. Og endelig, kunne man jo også se om der skulle være lidt hul i gennem på HF - flere DX-ekspeditioner er i følge clusterne i fuld gang, og lidt forhåndsviden om forholdene inden næste weekends ARRL DX SSB contest kunne da være rart. En contest hvor også afdelingen vil være at finde blandt deltagerne, i hvert fald noget af tiden, da forholdene i de mørke timer stadig ikke er til så mange kontakter med Nordamerika.    

    

Så er redaktionen blevet kontaktet af Villy, OZ6KH der gør opmærksom på valget til EDR's rævejagtsudvalg. Valget foretages nu på onsdag d. 27. februar 2008 i Kolding - nærmere info ved Villy, eller i OZ februar side 102.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor de store idéer udtænkes.

   

2. marts 2008

Nyhederne for uge 9 - En uge med Almindelig mødeaften onsdag, og HF contest aktivitet både lørdag og søndag - og selv om antennerne hoppede lidt voldsomt i den stærke vind, der igen nåede op over de 30 sek./M lykkedes da at komme igennem til flere stationer i Nordamerika - men i alt, et lidt nedslående antal QSO'er lykkedes det at få i loggen. Og ja, nogen forbedring i forhold til sidste år, hvor forholdene heller ikke var særlig gode, var der altså ikke - vi må håbe det nu endeligt går den rigtige vej - for det er jo ligesom lidt sjovere, hvis andre bånd end 20m og 40m er åbne for trafik, og forholdene er som f.eks. i 2002 hvor det blev til næsten 5 gange så mange kontakter i samme contest. Men vi prøver igen sidst i denne måneden hvor

året næststørste contest løber af stablen - CQWW WPX SSB - så må vi bare håbe igen.......

 

Så er det også ved at være på høje tid, med tilmeldingerne til diverse arrangementer og aktiviteter:

Onsdag er der sidste tilmeldingsfrist til frokosten, på EDR opstillingsmødet i Herning næste lørdag d. 8. marts.

Sidste tilmeldingsfrist til forårets D-certifikat weekendkursus og prøve, er mandag d. 10. marts.

Turen til TV-syd i Kolding er også ved at være aktuelt - her er sidste tilmeldingsfrist d. 12. marts.

Og endelig er der jo årets HamDay - hvor tilmeldingerne til loppemarkedet, så småt er begyndt at komme i gang. Så vil du være sikker på en tør plads (og måske et bord), er det ikke spor for tidlig at få sendt din tilmelding afsted - der er jo også kun 83 dage til, at grillen bliver tændt og den gode handel starter.  

Kom i afdelingen og tilmeld dig på listerne ved kopimaskinen, eller send os en E-mail og vær sikker på en plads.

     

Næste onsdag planlægger vi årets program, for Rævejagterne i Marbæk plantage. Hvilke dage skal vi jage de gemte sendere, og hvordan udformer vi reglerne så man kan finde en værdig vinder.

Alle tidligere og kommende deltagere, opfordres til at komme og være med i planlægningen - så vi kan fortsætte efterårets mange store succes oplevelser, og igen nyde den dejlig friske natur i Marbæk plantage.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de mange forskellige aktiviteter.

      

9. marts 2008

Nyhederne for uge 10 - Onsdag blev der rigtig snakket Rævejagt - Lasse, OZ1LN havde medbragt den første, næsten færdig "Mikkelinesender" (billedet), så folk kunne se hvad det bl.a. var blevet til på værkstedet, i løbet af vinteren. Og selv om der mangler lidt tekst ved knapperne, er den klar - de næste 2 mangler kun lidt  montage. Så senderne burde være i orden, til jagterne starter i Marbæk plantage. Er du interesseret i den tekniske opbygning af disse sendere, kan du på Lasse, OZ1LN's hjemmeside finde hele beskrivelsen. På mødet blev man enige om at der i år, skal være i alt 14 jagter - 6 lørdagsjagter og 8 mandagsjagter, og kun de 10 tæller i kampen om titlen som årets vinder, og afdelingens bedste Rævejæger 2008. Vi skal dog lige

ha tilladelsen fra plantøren, men vi regner med at første jagt "skydes i gang" lørdag d. 12. april kl.14.00 fra parkeringspladsen på Bopladsvej. Nærmere om alle løbsdatoerne, finder du her på hjemmesiden når tilladelsen foreligger. Med hensyn til Rævemodtagerprojektet er sagen lidt mindre fremskreden - men for at få samlet sammen på hvad der mangler, og hvem der laver hvad, opfordres alle tilmeldte deltagere til projektet, til at komme i afdelingen nu den kommende onsdag, så vi kan få en plan for byggeriet, og så mange som muligt kan blive klar til starten på sæsonen, og ikke er nød til at blive hjemme på sofaen :-).

    

Lørdag var der EDR Kreds 7. opstillingsmøde i Herning, og ud over at finde kandidater til de forskellige poster

som Landsformand, Hovedbestyrelsesmedlem, og Repræsentantskabsmedlemmer blev mange forskellige punkter omkring landsforeningen vendt og drejet. Og ja, det skorter ikke på gode idéer og forslag, til hvad der kan gøres lidt bedre, og bringe foreningen tilbage på ret kurs - så skal resten af landet bare overbevises om det samme. De opstillede kandidater er i hvert fald klar til at løfte opgaverne - så husk at giv dem din stemme, og opbakning ved valget - stemmesedlen finder du i OZ maj 2008.

Næste EDR Kreds 7. møde er i efteråret - nærmere bestemt d. 20. september 2008 - og det afholdes i Esbjerg.

  

Næste onsdag er der - udover Rævemodtager projektet - mulighed for en uformel snak om løst og fast, tilmelding til udflugten d. 2. april til TV-Syd i Kolding, eller forårets D-certifikat prøve / kursus - der er Almindelig mødeaften på programmet, og du er frit stillet foran alle tilbudene i værkstedet, radiorummet eller måske ved bladhylden.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor alle rigtige radioamatører samles.      

      

16. marts 2008

Nyhederne for uge 11 - Ja, vi kunne jo starte med at fortælle, at der nu endelig ser ud til at de lidt kaotiske pladsforhold på værkstedet bliver løst. Med virkning fra d. 1. april, har vi fået tildelt et (dejligt stort) lokale i kælderen under selve centeret, og her vil vi (i hvert fald for en tid) få god plads til alle de ting og sager, vi ikke bruger så tit som f.eks. vores borde til HamDay, eller et par paller med komponenter. Det bliver lækkert at vi så ikke længere skal stable det hele i flere uoverskuelige lag, og bedre kan komme til udstyret / grejet når vi skal bruge det - nærmere om selve flytningen når vi kommer så langt, og har brug for lidt hjælp til at slæbe og pukle.

 

Onsdag var der Almindelig mødeaften, og udover at få

lidt styr på Rævemodtager projektet, og de lidt specielle dele der mangler, var der også sidste tilmeldingsfrist til et par af de kommende aktiviteter. Til vores udflugt til TV-Syd i Kolding d. 2. april, er der endnu en (1) plads ledig - og den kan man man få, hvis man hurtigst muligt sender en E-mail til Bjarne, OZ1CWP (først til mølle).

Til vores D-certifikat weekendkursus d. 5./6. april er der endnu to (2) ledige pladser - her kan man hurtigst muligt, tilmelde sig med en E-mail til Jan, OZ1INN. Vi kan jo lige så godt få fyldt op, når vi nu er i gang :-).

    

Næste onsdag starter vi for alvor på forberedelserne, til årets store udendørs radioaktiviteter - VHF Fieldday / Fyrweekenden / HF Fieldday. Hvem vil være med til disse spændende arrangementer, og eventuelt hjælpe med at løse de mange forskellige opgaver, der er i den forbindelse. Vi skal også ha' set lidt på hvordan status er, på de forbedringer af udstyret vi talte om efter sidste års deltagelse, og hvad vi når at få færdig til i år. Så vil du være med i løjerne når afdelingen ruller det helt store grej frem, så kom i afdelingen nu på onsdag - der er opgaver nok til alle, også selv om du ikke lige er professionel Rigger, "DX-haj", Superoperatør eller Mesterkok.  

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor juleøl, stadig er en lagervarer.

    

23. marts 2008

Nyhederne for uge 12 - Påskeugen med et par ekstra fridage til at slappe af, besøge venner og familie, eller knokle som en hest med forskellige projekter...

Mulighederne er mange, også for senere på året at få lidt sjov og frisk luft - det blev der snakket om onsdag, hvor vi kikkede nærmere på idéer / planer og alle forberedelserne, til dette års VHF / HF Fieldday og Fyrweekend.

Desværre var størstedelen af "stampersonalet", forhindret i at deltage i dette formøde, men vi fik da snakket om hvad der skal gøres - og så må vi ha' samlet sammen på resten lidt hen af vejen, og inden det næste planlægningsmøde d. 11. juni, hvor VHF - Fieldday godt nok er lige om hjørnet. Nyd billedet fra

arkivet - sommer, sol / godt vejr, kæmpe store antennesystemer / stationer og mange kontakter, en fantastisk fin weekend i Marbæk plantage. Ja, det er da ikke noget man frivilligt går glip af, så tilmeld dig som deltager til radioaktiviteterne i VHF / HF Fieldday eller Fyrweekenden - Jan, OZ1INN samler trådene.

          

Så er der kommet tilladelse fra plantøren til at bruge Marbæk plantage, til årets rævejagter, på de dage man blev enige om på rævejagtsmødet. Og kalenderen med datoerne, for de i alt 14 jagter kan du se under Rævejagt, eller under Aktiviteter. Så er det bare med at reservere dagene hos familien, træne lidt med løbeskoene på, justere kompasset, og gøre plads på kaminhylden til pokalen, som tilfalder vinderen af afdelingsmesterskabet.

    

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften, og den kommende weekend forsøger vi at få et par tusinde QSO'er i loggen, i CQWW WPX SSB contesten - vi må se hvordan det går, og om operatørerne i det hele taget kan få fri fra familien til at deltage. Man kunne jo også lægge vejen forbi Agerskov Kro, hvor EDR kreds 6. næste lørdag fra kl. 10.00 til 16.00 afholder deres traditionelle Forårsmarked - bøffen alene, skulle efter sigende være turen værd, og det kunne jo også være, at man kunne finde lidt godt grej, blandt standene på loppemarkedet.

   

Fortsat God Påske til alle, og på gensyn i EDR Esbjerg afdeling.

      

30. marts 2008

Nyhederne for uge 13 - Og et stort tillykke til afdelingen og alle medlemmer - i går d. 29. marts kunne vi fejre 71 års fødselsdag. Ikke at vi i den anledning, gjorde noget specielt ud af dagen (det må lige vente 4 år endnu). Men vores naboer i syd - Ribe afdelingen, havde valgt dagen til at markere deres 40 års jubilæum som afdeling, og inviteret alle til ÅBENT hus. Så med udsigten til "lidt godt til hals og mave", som der stod i invitationen, samt selvfølgelig muligheden for at se lokalerne, og overrække en lille gave i dagens anledning, drog en delegation af sted mod syd. Velankommet kl. 13.40 spejdes der på adressen, efter måske bare et enkelt lille flag eller anden identifikation på hvor festen afholdes - forgæves.

Og efter 45 minutters søgen, og "rusken" i alle døre, piften og råben, en forgæves opringning til formanden, og kontakt til alle forbipasserende / folk i området - måtte man konstatere at vi åbenbart var inviteret til LÅST hus.

Og så er vi faktisk nået derhen, hvor man ikke rigtig ved om man skal grine eller græde - eneste tegn på at der måske engang, var en aktiv afdeling på området, var denne gamle og temmelig vejrbidte plakat (billedet) ved indgangen, samt en enkelt bil med en tilsvarende invitation på bagsædet !!!!!

EDR Ribe afdelingens 40 års jubilæum, blev for vores vedkomne (og på egen regning) fejret på "Skovgrillen", inden turen igen gik nordpå - og gaven, ja det kan vist ikke betale sig, at gemme den til deres 50 års jubilæum.

  

Tilbage til de sprællevende - onsdag var der Almindelig mødeaften, dog uden de helt store ting på programmet men dog med et pænt fremmøde, og fredag var der bestyrelsesmøde, med en del sager til behandling - bl.a. konstituering efter generalforsamlingen, videre planlægning af programmet for efteråret, gennemgang af status på verserende sager, og selvfølgelig ivrig drøftelse af nye gode idéer og forslag.

Her i weekenden, skulle der ha' været kørt contest fra afdelingen, men sygdom, familiearrangementer (og turen til Ribe) lagde beslag på operatørne, så det måtte vi desværre opgive - ærgerligt, men sådan går det jo når man er aktive på flere områder, og så kan vi forhåbentlig også nå at få rettet antennerne op igen efter vinterens mange storme, inden næste mulighed byder sig, senere på året. 

    

Nu den kommende onsdag, er der udflugt på programmet - vi tager til Kolding, og ser hvordan det hele foregår når man laver fjernsyn på TV-Syd. Og for de tilmeldte deltagere, hvor der ikke er lavet andre aftaler, er der afgang fra afdelingen præcis kl. 17.45. - så ikke noget med at komme bare lidt for sent, vi SKAL være der præcist for at kunne følge aftenens udsendelser. Ligeledes er der ikke flere ledige pladser, så hvis du ikke har tilmeldt dig, må du desværre pænt blive hjemme - for afdelingen er altså LUKKET for almindeligt besøg, nu på onsdag.

Den kommende weekend er der D-certifikat kursus på menuen, og med bare lidt held, betyder det igen nye radioamatører på båndene i løbet af kort tid.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - mandag i værkstedet / onsdag i Kolding eller til kursus i weekenden.     

  

6. april 2008

Nyhederne for uge 14 - En uge der bl.a. bød på en rigtig interessant udflugt, til TV Syd i Kolding.

Her fik de heldige deltagere, der havde sikret sig en af de kun 30 pladser, et godt indblik i teknikken bag kulisserne, på den professionelle TV-station.

En spændende rundvisning, hvor vores ellers meget flinke værter følte at det måske var påkrævet, at gøre opmærksom på at vi altså IKKE, måtte pille ved de mange knapper - ellers lidt fristende. Redaktionen, redigerings rum, kontrolrum og studiet blev grundigt studeret, og deltagerne var lidt imponeret over de fine grejer, og hvor meget der egentlig bliver produceret i de forholdsvis små lokaler - på studieværtens stol var der dog god plads, og her benyttede flere da også

chancen til et øjeblik midt i rampelyset. Flere billeder fra turen, vil selvfølgelig om kort tid kunne nydes i galleriet - tak til de to værter for en god aften - et arrangement, vi varmt kan anbefale andre interesserede.

     

I weekenden blev der knoklet med Q-koder, impedanser, frekvenser, volt, ohm og ampere på forårets D-certifikat kursus - og selvom deltagerne synes det ser lidt indviklet ud, skal det nu nok gå - det plejer det da.

Og det bringer os videre til den kommende uge, hvor der mandag er åbent / travlhed i værkstedet, med nogen af vores mange igangværende projekter.

Og tirsdag eftermiddag, finder vi så ud af om weekendens undervisningen har båret frugt - Telestyrelsen afholder i samarbejde med afdelingen, Radioprøve i vores lokaler - for helt nye radioamatører eller for dem der gerne vil ha' opgraderet, og dermed lov til lidt mere. For deltagerne en stor dag - men for historien, måske en lidt større, det ser nemlig ud til at tirsdagens prøve bliver den sidste i provinsen, ledet af Telestyrelsen. Hvis alt falder på plads, vil afholdelsen af prøverne fremover, blive overtaget af afdelingerne og EDR - en virkelig positiv ændring, der nok vil betyde at flere kommer til prøve, og dermed bliver radioamatører - vi venter spændt på de nye retningslinier, og ønsker deltagerne alt mulig held med prøven tirsdag.

   

Onsdag er der Almindelig mødeaften, og på lørdag d. 12. april kl. 14.00 starter Rævejagtssæsonen så igen, som sædvanlig foregår jagten i Marbæk plantage, og start / mål er parkeringspladsen ved Bopladsvej. Kort over området kan købes på pladsen, og muligheden for at låne en modtager er der selvfølgelig også. Check reglerne, afdelingsmesterskabet og løbskalenderen, under menupunktet "Rævejagt".

   

På gensyn til endnu en travl uge i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor det sker.    

  

13. april 2008

Nyhederne for uge 15 - Som forudset, igen en rigtig aktiv uge i afdelingen. Mandag aften blev det meget fine vejr, udnyttet til at få rettet op på et par af vinterens skader på vores antennesystem, og endelig blev de sidste ting samlet på de 3 nye rævesendere, så de er klar til den kommende jagtsæson.

  

Tirsdag var det så blevet tid, for den måske historisk sidste Radioprøve ved IT & Telestyrelsen i afdelingens lokaler. Ikke at vi fremover stopper med at afholde radioprøver, snarere tværtimod, men meget tyder på at det fremover bliver EDR der vil stå for afviklingen.

Til prøven denne gang var der 25 deltagere fra hele landsdelen, og det blev til i alt 19 nye D-certifikater, og 4 nye B-certifikater (kun 2 bestod ikke) - et rigtigt flot resultat, og et stort tillykke og velkommen på båndene til de nye radioamatører. Næste kursus og måske radioprøve i Esbjerg afdeling, forventes tilbudt engang i efteråret 2008 - nærmere info følger, når de praktiske formaliteter er kommet i orden.

  

Onsdag var der Almindelig mødeaften - og aftenen gik vist mest med at samle lidt kræfter, inden ugens sidste aktivitet - årets første Rævejagt i Marbæk plantage, lørdag eftermiddag.

Og sikke en premiere i det fine forårsvejr, hvor 8 deltagere / jægere i god tid før kl.14.00 havde fundet vej til parkeringspladsen på Bopladsvej. Ikke uventet var hurtigste mand til at finde rævene Villy, OZ6KH, men de lokale kan nu godt være med - dog vil det nok være en fordel, hvis pointsedlen fremover bliver taget i den rigtige rækkefølge :-). En god jagt mente deltagerne, der dog sagtens kunne bruge lidt mere konkurrence - og skoven er jo temmelig stor, så der er god plads hvis du vil være med næste gang. Og næste gang er allerede lørdag d. 26. april 2008 kl. 14.00 - ses vi derude ??? 

     

Til på onsdag er der annonceret et foredrag med Lars, OZ1HPS om hans DX-pedition til Svalbard, men desværre er Lars blevet forhindret. I stedet vil vi viser filmen fra en af de sidste års største / mest omtalte, og historiens indtil nu dyreste DX-pedition - til 3Y0X Peter 1. isl. v/ Antarktis.

En tur hvor 22 "gale" radioamatører lejede en stor isbryder med helikopter og det hele, og sejlede ud til den lille snedækkede ø med det ene formål, at lave så mange QSO'er som muligt med hele verden. Over 86.000 kontakter blev det til (inkl. en med OZ5ESB) så helt bestemt en stor succes. Men kom selv i afdelingen og se hvordan det hele gik til, da alle for alvor rettede antennerne sydpå - nu på onsdag - foredraget med Lars, OZ1HPS håber vi at kunne vende tilbage til, engang i løbet af efteråret.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de mange forskellige aktiviteter.

   

20. april 2008

Nyhederne for uge 16 - Onsdag var der Filmaften i afdelingen, i stedet for det ellers planlagte foredrag med Lars, OZ1HPS som vi desværre var nød til at flytte til et senere tidspunkt. Men filmen om DX-peditionen til Peter 1 isl. (3Y0X) i 2006 var nu heller ikke uinteressant, og gav et godt indblik i det kæmpe arbejde, og den indsats der skal gøres for at alle vi andre, kan få et sjældent land i loggen - værd at tænke lidt på, når man næste gang sidder lunt og godt indendørs, og prøver at få forbindelse i "pile up'en".

 

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget særligt på programmet, og nu på lørdag er der hele 2 arrangementer samme dag - vi starter kl. 10.00.

med Forårsrengøringen af vores lokaler, der efter en lang vintersæson trænger til en ordentlig omgang med både vaskeklud og støvsuger. Til denne ganske fornøjelige og nødvendige aktivitet, er alle medlemmer selvfølgelig inviteret - ikke at vi regner med at alle kommer, men til deltagerne er der som sædvanlig gratis middag.

      

Så må vi håbe at folk ikke spiser for meget i afdelingen, eller hjemme ved køkkenbordet, for allerede kl. 14.00. starter næste aktivitet - Rævejagt i Marbæk plantage. Og her er en ikke alt for tung krop, bestemt en fordel når de 3 ræve skal løbes op, og vigtige point samles til titlen som Afdelingsmester. Som altid, er jagten åben for alle der måtte ønske at være med, og har man ikke selv en modtager kan man låne en ude på pladsen - kort over området kan købes hos kassereren. Start / mål området er ved parkeringspladsen på Bopladsvej, og skoven er jo stor nok til at du også kan være der - så ses vi derude ???      

  

Her på hjemmesiden er et par sene nattetimer, blevet brugt på at opdatere lidt i "Galleriet" - bl.a. er en lille billedserie fra udflugten til TV-syd i Kolding nu klar - hvis du vil genopfriske minderne, eller se hvad du gik glip af !!

    

HamDay 2008 - forårets største arrangement, er heller ikke længere så langt væk, om kun 34 dage starter handlen med de gode sager, og ja det er jo nok lidt for meget at håbe på at det fine vejr holder så længe, men vi kan jo håbe det så i det mindste kommer igen, og vi i år kan holde arrangementet udenfor. Tilmeldingerne til loppemarkedet er godt i gang, og selv om området er stort og der er plads til rigtig mange købere og sælgere, kan vi anbefale at du får dig tilmeldt, hvis du har noget du ønsker at sælge på loppemarkedet - specielt er antallet af ledige borde, efterhånden lidt begrænset. Check HamDay hjemmesiden, og læs nærmere om loppemarked, auktion, tilmelding, og "husordenen".   

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også rævejægere mødes.

    

27. april 2008

Nyhederne for uge 17 - Med en kort gennemgang af ugens mange aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling.

Mandag var der igen, travlhed med forskellige projekter i værkstedet - bl.a. afprøvningen af udstyr, forud for de kommende messer og udstillinger. Ligeledes blev der færdig samlet lidt mere, af vores portable netværksgrej der skal i brug ved Fieldday, og lidt oprydning i kasser og på hylder, fik man da også tid til.

Onsdag blev der snakket og diskuteret lidt i de bløde møbler, samt uddelt og sorteret QSL-kort til de tilstedeværende / kassen med indkomne kort - så husk lige at checke næste gang du kommer i afdelingen, om der måske også var "gevinst" til dig denne gang.  

Lørdag var der "tryk på" - allerede kl. 10.00. blev

sæbevand gnubbet godt ind i bygningsdele og inventar, der blev støvsuget i alle hjørner, sorteret og smidt ud eller lagt på plads, og malepenslen blev nænsomt svunget, over opståede småskader i de tildelte gemakker. Det var blevet tid for Forårsrengøringen af vores lokaler - og med en ihærdig indsats fra OZ4UB, OZ1DYI, OZ1CWP og OZ1INN lykkedes det igen, at få det hele tilbage på den sædvanlige høje standard for mødelokaler - deltagerne takker alle (inkl. OZ1BPP der desværre ikke nåede det) - for den fine middag.   

 

Så var det hurtigt videre til Marbæk plantage - her havde Benny, OZ5MT grundig afsøgt området, og fundet de mest besværlige og uvejsomme steder, til placering af de 3 rævesendere. Præcis kl. 14.00 startede forårets sidste lørdags Rævejagt så - og i sædvanlig tempo stormede deltagerne af sted. Lasse, OZ1LN var hurtigst ved den første, og Villy, OZ6KH var hurtigst ved de 2 sidste ræve, så samlet set blev vinderen Villy, OZ6KH - og blandt de lokale var Lasse, OZ1LN vinderen (men det skyldes nok at Lars, OZ1BPP heller ikke nåede frem til dette arrangement ?), og Bjarne, OZ1CWP blev en sikker 2. plads rigere, i kampen om Afdelingsmesterskabet.

Næste jagt er allerede mandag d. 5. maj, og første udsendelse fra rævene er kl. 18.30 - ses vi derude ???

 

Nu på mandag afslutter vi sæsonen i værkstedet - med den sidste planlagte aktivitet der, inden sommerpausen - at det så nok betyder, at der engang i mellem er stor aktivitet alligevel om mandagen, er en anden sag - for der skal jo ryddes op efter både HamDay, Fielddays osv. osv. Men skal du ha' noget lavet, er du velkommen til at kontakte Jan, OZ1INN, og hører om der er åbent den pågældende aften, ellers er der jo stadig muligheder hver onsdag - også hen over sommeren. Første Mandagsåbent i efteråret, er d. 29. september kl. 19.00.

    

På onsdag er der Old Timer aften - en fast tradition og altid meget velbesøgt aften, hvor de helt nye, nye og de knap så nye radioamatører, mødes til en hyggelig snak om aktiviteterne og oplevelserne i forrige århundrede.

Aftenen indledes også i år med et lille foredrag - og denne gang har Benny, OZ5MT lovet at komme, og fortælle lidt om hans oplevelser gennem livet, og hobbyen som radioamatør. I forbindelse med dette arrangement, har flere  spurgt til hvor gammel certifikatet skal være, for at man er Old Timer (og kan komme med på gruppebilledet) - og her hos os, regner vi det altså som 20 år fra første licens (certifikat).

Men det er jo slet ikke det, dette arrangement handler om - nej, det kunne jo være at de helt nye radioamatører, måske kunne lærer lidt om hvad man skal, eller ikke skal gøre - som f.eks. da en frisk, innovativ og nytænkende radioamatør i 1984 havde konstrueret en rigtig stor, flot og lige GP-antenne til Fieldday, men sparet lidt for meget på bardunerne ;-). Så kom roligt i afdelingen på onsdag - uanset om certifikatet er 4 uger eller 40 år gammelt.

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor du måske også, kan møde OZ1BPP.

   

4. maj 2008

Nyhederne for uge 18 - Ugen for et af årets traditionelle tilløbsstykker - Old Timer aften.

Og også i år, var der stor tilslutning til dette hyggelige  arrangement, som blev indledt med et lille foredrag af Benny, OZ5MT der meget veloplagt fortalte om, og viste billeder fra hans mange projekter gennem tiden med amatørradio - lige fra den første krystalmodtager, til den (næsten) professionelle kortbølge transceiver.

En spændende og interessant fortælling - hvor Benny oven i købet også havde, slæbte en masse rigtig flot hjemmebygget grej med, så der var noget at se på og "savle over" for et trænet øje. På billedet her til højre, kan man se de af deltagerne der har været med i mindst 20 år - og flere billeder kan findes i galleriet.

En stor tak til Benny, OZ5MT for det fine oplæg, til den videre snak ved bordene og omkring grejet.

   

I den kommende uge, er der mandag aften jagt på de udlagte rævesendere i Marbæk plantage. Vi starter selve jagten kl. 18.30, men allerede fra kl. 18.00 vil der (under grundig vejledning) være mulighed for at træne lidt på en "ræveunge", udlagt tæt på parkeringspladsen på Bopladsvej - hvis man endnu ikke er helt fortrolig med sin modtager, eller den man har lånt ude på pladsen. Altså ingen undskyldninger - kom ud i det dejlige vejr og den friske skov, og deltag i jagten på hæder, ære og de 3 rævesendere.

         

Onsdag aften er der Almindelig mødeaften, uden noget specielt på programmet - men det kunne jo være, at vi lige skulle snakke lidt om det næste store arrangement - HamDay 2008 - her er der også i år, brug for lidt hjælp fra medlemmerne til de efterhånden mange opgaver, der skal løses for endnu en vellykket dag. Og kunne du hjælpe et par timer med f.eks. opstilling eller oprydning, hører vi meget gerne fra dig - på onsdag eller evt. med en E-mail til afdelingen. Skal du af med noget af dit overskudsgrej, og ønsker en plads på loppemarkedet ved siden af f.eks. Radioamatørernes forlag, kan dette også lade sig gøre endnu - check HamDay hjemmesiden, og tilmeld dig.  

          

   

Og den kommende tid byder på flere muligheder, for at få lidt nyt grej eller sjældne løsdele - således arrangere vi igen i år, lørdag d. 31. maj en udflugt til det store loppemarked i Hamborg. Markedet er godt nok flyttet til en ny adresse, så et besøg hos Conrad er ikke med i planerne, men derfor kan man jo sagtens være heldig og finde noget godt til små penge - tilmelding på listen v/ kopimaskinen i afdelingen.

Ligeledes er det blevet besluttet at afdelingen igen i år - og for 3. gang i træk - deltager i Europas absolut største messe - Hamradio - i Friedrichshafen d. 27.- 29. juni 2008. Allan, OZ1IOM og Jan, OZ1INN fylder bilerne med så meget som overhovedet muligt af vores overskudsgrej, og forsøger at bytte det til mere anvendelige kontanter :-). Nærmere info ved Jan, OZ1INN (eller direkte ved vores store stand i messehal B2 - Friedrichshafen).

     

På gensyn til Rævejagt på mandag, eller Almindelig mødeaften på onsdag - i EDR Esbjerg afdeling.

   

11. maj 2008

Nyhederne for uge 19 - Hvor redaktionen endnu en gang, kan berette lidt fra de spændende rævejagter i Marbæk plantage. Sæsonens 3. jagt blev i høj solskin afviklet mandag aften, og i alt 6 hold / deltagere stillede til start - ja, det vil sige at en enkelt deltager, mente at han var så hurtig, at han først ankom 15 minutter efter start, og da trods alt nåede en 4. plads og næsten samme sluttid som vinderen - bare omvendt.

Samlet vinder blev Benny, OZ5MT skarp forfulgt af Lasse, OZ1LN og Lars, OZ1HVR - på billedet er Lasse for alvor kommet op i tempo !!! (Flere billeder og resultaterne, findes på linket om Rævejagt). Men alle nåede da i mål, og ingen blev efterladt som "føde for rovdyrene". Næste rævejagt er mandag d. 19. maj 

med start kl. 18.30 (ja - Børge, OZ2ZJ det er kl. 18.30), og ALLE interesserede er selvfølgelig meget velkomne, til at deltage eller bare prøve hvad det er for noget - også uden nødvendigvis at "flyve" rundt.

    

Onsdag var der Almindelig mødeaften, og udover at "pløje de nye blade igennem" blev der bl.a. også tid til en lille snak om årets HamDay - lørdag d. 24. maj 2008. Her er planlægningen for så vidt, kommet på plads - og det ville jo være skønt hvis vejret kunne holde, (eller komme igen til dagen) og vi kunne være udenfor, og ikke som de sidste 2 år indenfor i ly for regnen. Under alle omstændigheder, kunne vi dog stadig godt bruge yderligere et par friske folk, til at hjælpe med opstillingen fredag aften og lørdag morgen - for der er jo en hel del, der skal slæbes frem ude eller inde, og vi kunne jo håbe på at det blev parasollerne og teltet, der skal frem fra gemmerne i år. Kontakt Jan, OZ1INN hvis du vil give en hånd med.

Tilmeldingerne til loppemarked kommer også stadig ind, og allerede nu er der flere tilmeldte end sidste år - så det tegner godt - men der er da endnu god plads til mange flere, og afdelingen har også været ude og investere i yderligere borde, så der burde ikke være problemer, med at få præsenteret de gode sager for de besøgende.   

Mere info om arrangementet, eller tilmelding for sælgere på loppemarkedet, findes på HamDay hjemmesiden.

  

Den kommende uge, ser vi onsdag aften igen lidt på historien - når Niels, OZ7NB fortæller 4. afsnit om EDR Esbjerg afdeling, medlemmerne, aktiviteterne og hverdagen 1937 - 2007. Vi er nået frem til året 1952, og endnu flere af de kendte ansigter begynder at dukke op i den spændende fortælling, om opgang og nedgangs tider i Danmarks vestligste afdeling for radioamatører. Siddepladser til dette foredrag / tilløbsstykke kan reserveres via E-mail, og de første kapitler af historien kan downloades under linket "Historien".

     

Galleriet her på hjemmesiden, er i weekenden blevet udvidet med en lille billedserie fra årets Old Timer aften - så hvis du vil gense noget af alt Benny, OZ5MT's fine udstyr, eller deltagerne er det bare at klikke her.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor de aktive radioamatører mødes.

    

18. maj 2008

Nyhederne for uge 20 - Og, ja endnu en uge med et  interessant foredrag i afdelingen - for onsdag aften præsenterede Niels, OZ7NB 4. kapitel af historien om EDR Esbjerg afdeling gennem tiden.

Og igen fik tilhørerne et meget fint og detaljeret "billede", af aktiviteterne og personerne - denne gang i tiden omkring 1952 til 1957. Hvor gamle kendinge som f.eks. formand N.C. Blohm, OZ7Boston England,   OZ2København Holland, og OZ6SB, Sven Hansen dukkede op i fortællingen, om mødeaftener på diverse lokale beværtninger / "dinglende medlemmer", og problemer med at inddrive udestående kontingenter, eller aktivere de gamle medlemmer i lidt arbejde.

Jo, det var tider, men læs selv materialet fra 4. kapitel ved at klikke på billedet af OZ7BE ved afdelings stationen, eller de foregående afsnit under menuen

"Historien". Endnu engang en meget stor TAK til Niels, OZ7NB for indsatsen - vi ser frem til fortsættelsen engang i det kommende efterår.

    

Fredag var der bestyrelsesmøde, hvor forskellige sager krævede behandling og enkelte ting skulle besluttes. Ikke det store at berette fra mødet, men nu ved du da at bestyrelsen mødes og forsøger at få det hele til at lykkedes.

      

Så er OZ bladet for maj måned udkommet, og ud over et fint billede fra vores VHF Fieldday på forsiden, er der denne gang også et par sedler der kræver en lille indsats fra dig - først et spørgeskema, der kan være med til at optimere landsforeningens tilbud til dig, og så er der jo stemmesedlen for valg til landsforeningens ledelse.

Tag dig nu de par minutter, det tager at udfylde dem og få dem sendt af sted (portoen er oven i købet allerede betalt), og de mennesker der frivilligt er opstillet for at gøre det bedre - også for dig - håber selvfølgelig på så høj stemmeprocent som muligt (og ikke de sædvanlige kun ca. 20 %) - de lokale kandidater til HB og RM, vil i hvert fald blive glade for din stemme og opbakning i arbejdet.

     

Den kommende uge byder på endnu mere aktivitet, og vi ligger hårdt ud mandag aften med årets 4. rævejagt i Marbæk plantage. Her er der stadig ingen, der har skilt sig klart ud i kampen som årets afdelingsmester, og alle har stadig en god chance for at løbe med titlen - også selvom du måske har været forhindret, i at deltage i de første 3 jagter, er det altså ikke for sent at være med. Første udsendelser fra rævene er kl. 18.30, og som sædvanlig starter jægerne fra parkeringspladsen på Bopladsvej - for nybegyndere er der træning og instruktion fra kl. 18.00, og modtagere kan også stadig lånes ude på pladsen, hvis du ikke selv har fået bygget et eksemplar.

  

Onsdag er der Almindelig mødeaften - og her kommet det nok til at dreje sig lidt om HamDay 2008. Alle "salgsgrejerne", borde, grill (og forhåbentlig parasollerne) osv. osv. skal så vidt muligt findes frem, og gøres klar til opstilling, så vi ikke skal starte lørdag morgen med at lede efter sagerne. Dette arbejde fortsætter fredag aften, hvor de små borde skal samles, og opstillingen til auktionen skal på plads - alle hjælpere (og der kan stadig godt bruges endnu et par stykker), samles så igen tidligt lørdag morgen til den endelige opstilling.

             

Lørdag d. 24. maj kl. 10.00. sker det så - årets HamDay åbnes for ALLE interesserede, der kunne tænke sig en hyggelig dag med handel, loppemarked, auktion, store grillpølser og møde med nye/gamle venner på området omkring EDR Esbjerg afdeling. De 4 afdelinger (Ribe, Give og Omegn, Herning og Esbjerg) der står som arrangører, håber i hvert fald på en gentagelse af de sidste års succes - og som vejrudsigten lover - kan vi endelig igen, afvikle loppemarkedet som det var tænkt fra starten - udenfor som et rigtigt "bagsmækmarked" - vi krydser fingere og håber det bedste, ellers må vi jo være indendørs som de sidste par år. 

          

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - bl.a. til HamDay nu på lørdag.

                   

25. maj 2008

Nyhederne for uge 21 - Vi starter ved denne uges sidste, og nok årets største arrangement i afdelingen - HamDay 2008 - og ja, billedet siger jo næsten det hele - sommer, sol, mange glade mennesker, og en rigtig masse god handel med fine sager.

    

Årets markedsdag - HamDay blev igen en stor succes, og et tilløbsstykke hvor både købere og sælgere fra hele landet, gav udtryk for begejstring, og fuld tilfredshed med handlen og bespisningen, på området omkring afdelingen. Rigtig mange "gode grejer" skiftede glade ejere i løbet af dagen, og flere sælgere kunne melde næsten udsolgt, da de pakkede resterne sammen, og sidst på eftermiddagen kørte hjem igen. 

Arrangørerne - de 4 afdelinger - fra Ribe, Give og Omegn, Herning og Esbjerg, takker alle for en rigtig god dag -

og om ikke før, håber på gensyn alle sammen - til HamDay 2009, lørdag d. 16. maj i Esbjerg.

Billeder fra arrangementet vil som sædvanlig, (i løbet af kort tid) kunne findes i "Galleriet" her på hjemmesiden.

 

Men ugen startede jo mandag, med endnu en rævejagt i Marbæk plantage, hvor deltagerne nød det fine vejr i skoven. Rævene var udlagt af Lars, OZ1BPP og deltagerne fik også denne gang god motion, og chancen for at se en meget stor del af skoven :-) - vinderen blev Lars, OZ1HVR og Bjarne, OZ1CWP blev 2'er.

I alt var kun 5 jægere med i jagten denne gang - så du kan jo godt se, at der også var / er god plads til dig ????

Næste rævejagt "skydes i gang" mandag d. 2. juni kl. 18.30. - og så kunne du jo prøve bare at kikke ud, og se hvad det egentlig er for noget, det kunne jo være du også fik smag for "fundet ræv".

          

Onsdag aften gik som forudsagt med lidt hygge i mødelokalerne, og forberedelser til lørdagens arrangement i værkstedet. Og nu på næste onsdag er der Medlemsmøde, hvor vi gør lidt status over de afholdte aktiviteter /  hvilke aktiviteter der allerede er planlagt, og ser på ønskerne for fremtiden fra medlemmerne - efteråret / vinteren kommer jo trods alt igen, og er der emner du mener kunne være interessante vi bruger energi på i den kolde tid, er det ikke spor for tidligt at komme i gang med forberedelserne, eller træffe aftaler med de involverede - så kom i afdelingen nu på onsdag, og vær aktivt med i planlægningen af den nærmeste fremtid.

      

Den kommende uge byder også på handel, for selvom HamDay hjalp lidt på vores lager af overskudsgrej - er der stadig meget mere der skal væk - vi tager til det store loppemarked i Hamborg, og sætter Euro prisskiltene på vores fine sager. Vil du med og se på udvalget sydpå, og måske købe det du ikke lige fandt lokalt i lørdags, arrangere vi fælleskørsel - sidste tilmeldingsfrist er nu på onsdag, hvor vi så aftaler nærmere om hvem der lægger biler til, hvad tid vi kører osv.

      

Hvordan går det med din stemmeseddel til landsforeningsvalget og spørgeskemaet ?? - har du fået stemt / svaret på spørgsmålene og sendt dem af sted ?? - ellers er det ved at være på høje tid, hvis du vil være med i beslutningerne om foreningens fremtid, for du er vel ikke "sofavælger" ??

          

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de glade medlemmer.

  

1. juni 2008

Nyhederne for uge 22 - Igen denne uge, starter vi nyhederne med et lille tilbageblik på ugens sidste arrangement, hvor afdelingen var repræsenteret.

Lørdag drog således en lille eksklusiv udvalgt delegation af sted mod syd, til det store Funkflohmarkt i Uetersen ved Hamborg. Og ja, vejret var igen i år fantastisk, og udvalget af grej det bedste der er set i meget lang tid - desværre var der bare ikke så mange købelystne, der havde fundet vej til det nye sted ca. 30 km fra Hamborg centrum. Et bus garageanlæg, hvor pladsen måske endda også var lidt trang til de mange sælgere, der var kommet med deres boder, og parkeringsforholdene til de besøgende, vist ikke aftalt helt på plads. Vi var dog meget heldige, med en god

placering af vores bod, og de medbragte "Guldklumper" lige ved indgangen - hvor man i år, også som noget nyt  krævede entré (2 Euro), og så med muligheden for, at vinde nogle fine præmiere på entrebilletten.

Desværre var det ikke helt nok med en god placering - for salget gik ikke helt så godt, som sidste år. Men sådan kan det jo gå engang i mellem - vi havde en god tur, og vi er helt sikre på at det nok bliver bedre igen, når først folk er blevet klar over det nye sted, og vi regner i hvert fald stærkt med at komme igen i 2009.

      

Onsdag var der Medlemsmøde i afdelingen, og udover en gennemgang af de afholdte aktiviteter og dem der allerede er planlagt til resten af året, var der en længere snak om hvad fremtiden kunne bringe af mulige udflugter, foredrag og nye interessante fælles byggeprojekter. For at vi (som en af de få afdelinger), kan fortsætte den positive nettotilgang til vores forening, er det jo hele tiden nødvendig med udvikling og attraktive tilbud til medlemmerne. Og selv om vi gør hvad vi kan, er det ikke altid det går lige efter planerne - f.eks. med vores rævemodtager projekt, der har haft lidt svært ved at komme rigtig i gang. I denne sag er der dog håb forude da René, OZ2AKM efter sommerferietiden, har lovet at tage lidt hånd om projektet, så deltagerne i løbet af efteråret kan komme i gang med byggeriet. Bestyrelsen ser på de "indkomne forslag", og er selvfølgelig altid interesseret i at hører nærmere, hvis du skulle få en god idé til nye tiltag eller aktiviteter.

         

Den kommende uge byder på Rævejagt mandag aften i Marbæk plantage - hvis altså Margrethe og PET ikke er blevet hængende nede på Marbæk gård. Nå, tilladelsen er da ikke blevet tilbagekaldt i forbindelse med det royale besøg i plantagen, og skulle majestæten og hele følget være der endnu, kunne det jo være at de ville være med i en lille frisk jagt på de udlagte ræve - jagten er i hvert fald åben, for ALLE der måtte ønske at deltage.

      

Onsdag er der Almindelig mødeaften, og dermed god mulighed for få pustet lidt ud i den lidt hektiske tid med mange aktiviteter, udflugter osv. - turen til HAMRADIO i Friedrichshafen og VHF Fieldday er jo lige "om hjørnet".

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med køleskabet fuld af kolde drikkevarer.

     

8. juni 2008

Nyhederne for uge 23 - Mandag blev årets 5. rævejagt afviklet i Marbæk plantage - med 6 jægere / hjælpere, og OZ1BPP, Lars som "ræveudlægger". Hurtigste mand var igen OZ1LN, Lasse, og OZ1CWP, Bjarne (med lidt hjælp fra Mads, OZ6AGY) sikrede sig igen en velfortjent 2. plads. Hverken de kongelige, eller borgmesteren med følget deltog i jagten - de var for længst draget videre til nye forpligtelser og håndtryk.

Men det royale besøg havde dog haft en yderst positiv effekt, på de lidt støvede grusveje i plantagen - de var som Lasse udtrykte det, blevet "voldsvandet" lige inden besøget, så støv på de store veje var ikke noget problem denne gang.

Noget andet var sommervarmen og støvet på de små  

stier, der sikrede en god sund og naturlig tørst hos deltagerne når de kom i mål - med tungen ud af munden ;-). Næste rævejagt og sæsonens sidste, afvikles mandag d. 16. juni 2008 kl. 18.30. 

 

Onsdag var der Almindelig mødeaften, med mulighed for at nyde af de dejlig kolde forfriskninger fra køleskabet. Køleskabet er blevet fyldt op igen, og vi er klar til næste møde nu på onsdag, hvor ugens billede (fra arkivet), antyder at vi skal snakke om de forestående udendørsaktiviteter - VHF / HF Fyrweekend møde 2.

Vi skal først og fremmest ha' helt styr på de sidste detaljer, omkring VHF Fieldday - hvem er med, hvem sørger for grejet, og hvilke bånd skal vi ha' "ON AiR" i år ??

Fyrweekenden er jo heller ikke så langt væk længere - hvem vil med til Blåvandshuk fyrtårn, og møde en masse interesserede besøgende / radioamatører på båndene ??

Kom i afdelingen nu på onsdag, og vær med i planlægningen af årets store aktiviteter - jo flere der vil med, jo bedre og sjovere plejer det at blive.

       

Så er der i den forgangne uge igen kommet QSL-kort fra bureauet - denne gang var der dog kun gevinst til OZ1DYI og OZ1FF, samt selvfølgelig en større bunke til afdelingen. Men check selv lige kassen næste gang du kommer forbi, flere medlemmer har en del kort stående og vente på afhentning.     

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de mange aktive medlemmer.

        

15. juni 2008

Nyhederne for uge 24 - Onsdag fik vi på årets 2. Fieldday møde, vist stort set, styr på de mange forskellige forberedelser til dette års VHF Fieldday.

Og der var faktisk en del ting, vi lige skulle ha' snakket om i den forbindelse - bl.a. vores sædvanlige QTH hvor tørken, og dermed brandfaren er ret alvorlig. Andre mulige (gode) steder at opstille grejet blev vendt - så var / er vi da i hvert fald forberedt. Nu bliver det nok ikke nødvendig at flytte fra vores faste "VHF adresse", for de sidste par dages regn har hjulpet lidt på problemet, og fredag gav plantøren os tilladelse til at bruge pladsen i Marbæk plantage. Andre spørgsmål, var den fulde udnyttelse af certifikatets effektgrænse specielt på 144Mhz - her faldt et forslag (som vores   

konkurrenter ikke behøver at læse om her) i god jord blandt mødets deltagere, så den sag arbejdes der intenst videre med. Ligeledes med vores pre-amps, der bliver gjort kampklare efter alle kunstens regler - så det tegner rigtig godt for dette års VHF Fieldday. Fyrweekenden og HF Fieldday blev der selvfølgelig også snakket om, men her er der jo stadig lidt længe til, så presset her er endnu ikke helt så højt - dog vil vi meget gerne hører fra dig, hvis du kunne tænke dig at være med, i disse spændende aktiviteter i det fri.

 

Aktiviteterne i den kommende uge, byder mandag aften (altså i morgen !!) på den sidste rævejagt inden sommerpausen. Vi mødes på parkeringspladsen på Bopladsvej, og første udsendelser fra rævene er kl. 18.30.

Som sædvanlig kan modtagere lånes, og kort over området købes ude på pladsen lige inden starten, og for nybegyndere vil der fra kl.18.00. være mulighed for at træne den ædle pejlekunst, på en udlagt "ræveunge".

Har du endnu ikke prøvet en rævejagt - så kom op af sofaen, og ud i det grønne, og prøv det - ses vi i morgen ??

Første rævejagt i efterårssæsonen, er mandag d. 11. august 2008 - og stillingen i afdelingsmesterskabet kan du se / følge her : Afdelingsmester i rævejagt 2008.

   

Onsdag er der Almindelig mødeaften, uden noget fast emne på programmet - men det betyder nu ikke at de mange fremmødte, bare sidder og kikker tomt ud i luften. Nej, - der er altid et eller andet der skal snakkes om, f.eks. resultatet af rævejagten eller status på forberedelserne til VHF Fieldday, men man kunne jo også for engang skyld prøve at starte stationerne op, og lave et par QSO'er fra radiorummet.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de mange aktiviteter (også udendørs).     

    

22. juni 2008

Nyhederne for uge 25 - Med deltagerrekord (i år), blev mandagens rævejagt i Marbæk plantage en fin afslutning på forårssæsonen. Jagtens vinder blev Benny, OZ5MT der i sikker stil, hurtigst fik fundet vej til de 3 ræve, der godt fordelt i skoven (udlagt af Allan, OZ1IOM) sikrede at deltagerne, fik set så meget som muligt af den dejlige natur - Lars, OZ1HVR tog sig af 2. pladsen, og Børge, OZ2ZJ fik 3. pladsen.

    

Og her efter de første 6 jagter i kampen om titlen i  Afdelingsmesterskabet, har Lasse, OZ1LN regnet lidt på tallene - og med en kompleks Nano logaritme, samt anvendelse af det sidste nye viskelæder, er et meget  

nøjagtigt delresultat fremkommet. Check stillingen her - hvor du også kan se at absolut intet er afgjort endnu, og du med en ihærdig indsats sagtens kan nå at vinde, også selv om du ikke har deltaget i de første jagter.

Næste rævejagt i Marbæk plantage er mandag d. 11. august 2008 kl. 18.30. - lidt lang tid til, men ventetiden må da gerne bruges på lidt hjemmetræning, og evt. optimering af udstyret her hen over sommeren.

     

Ugens billede er fra værkstedet, hvor der samtidig med rævejagten blev pakket grej og udstyr, til vores stand på Europas absolut største messe for radioamatører - HAMRADIO 2008 - i Friedrichshafen. Og det er ikke småting vi denne gang slæber derned, og selvfølgelig håber på at komme af med - bunken er vel efterhånden oppe på omkring 1ton - og der pakkes endnu !!!

Første bil med grej sendes af sted tirsdag formiddag, og den lille truck kører fra Esbjerg i løbet af onsdag aften, så vi kan være fremme i løbet af torsdagen og nå at stille det hele op, inden messen åbnes for publikum (sådan en 18.000 - 20.000 radioamatører fra hele verden) fredag kl. 09.00 og frem til kl.18.00.

Lørdag og søndag fortsætter det, men lidt afhængig af hvor meget der bliver solgt, kører vi nok hjem mod nord lørdag aften - søndag tror alle bare, at det hele er blevet alt for billigt ;-)=)

Teamet ser frem til den lidt forlængede weekend - og vi skal da nok sende alle en venlig tanke, når vi står og "gramser" på de sidste nye modeller fra YAESU, KENWOOD, Hilberling, osv. osv....  

      

Nå, men for de mange, der ikke kan få lov til at tage med, sørger afdelingen da for lidt lokale aktiviteter og et lille plaster på såret - onsdag er der Grillaften i afdelingen, og de store HamDay© pølser og lidt godt brød, brankes på den store grill - serveret med godt med dyppelse, og kolde drikke fra køleskabet. Og skulle konen eller familien være interesseret, er de selvfølgelig velkomne til at deltage - skulle det mod forventning give lidt vand fra oven, har vi da før bevist at det er muligt at sidde under halvtaget - i tørvejr, så hold jer ikke tilbage.

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - ved standen i Friedrichshafen, eller grillen i Esbjerg.

    

3. juli 2008

Nyhederne for uge 26 - God nok lidt senere end normalt, men redaktionen har været travlt beskæftiget med dels de mange forskellige gøremål, i forbindelse med aktiviteterne i Friedrichshafen, og forberedelserne til den kommende weekends VHF Fieldday, og man kan jo næsten ikke beklage for mange aktiviteter :-).

 

Først lidt nyt fra turen til HAMRADIO 2008 i Friedrichshafen - hvor Alex, OZ1KBS, Allan, OZ1IOM og Jan, OZ1INN havde nogle fantastisk gode dage sammen end ca. 25 andre danskere, og ca. 17100 blandede radioamatører fra hele verden. På billedet er en stor del af de danske deltagere, forsamlet til et lille hurtigt "Old Timer møde" ved den udendørs restaurant.

Og de fleste af dem kikkede da også forbi vores stand, på det kæmpe store loppemarked - men dem var der nu ikke meget handel i. Det var der til gengæld i mange af de andre deltagere, der nærmest ryddede standen for alle medbragte varer, allerede den første dag - og der måtte de helt store kreative dekorations evner i sving, før anden dagen, så vi ikke skulle ligne sælgere i "en gammel polsk bagerbutik" - og det lykkedes udover al forventning, efter 2 dage var der stort set udsolgt af alt, og pengekassen kunne fragtes ud med sækkevognen, til værditransporten mod nord.

Altså hvis ikke lige det var fordi, at Jan kom forbi en sælger med et virkelig flot stykke isenkram, der lige manglede i vores ellers næsten perfekte radiorum. Så der blev handlet, og pengekassen lettet en del - men sådan er det jo, hvad der kommer let forsvinder let ;-) (og det fine nye udstyr kan forhåbentlig opleves, allerede nu i den kommende weekends VHF Fieldday).

Med altså en rigtig god tur, hvor specielt Alex og Allan fik en rigtig STOR oplevelse, på Europas største og bedste messe for radioamatører, fra hele verden. Og hvem ved - med lidt held, kan du måske også næste år møde EDR Esbjerg afdeling på HAMRADIO messen i Friedrichshafen d. 26. - 28. juni 2009. 

      

Onsdag aften i sidste uge, blev der til de tilstedeværendes store glæde, serveret Grillmad i form af de velkendte HamDay pølser med tilbehør, og dermed samtidig markeret at vi nu er nået godt igennem, første halvdel af årets mange aktiviteter og arrangementer. Og så er der ellers i lang tid fremover, Sommer Åbent på programmet hver onsdag aften fra kl.19.30 til kl.22.00 for alle medlemmer, gæster og turister i området.

     

Den kommende weekend, er afdelingen deltagere i EDR's VHF Fieldday fra vores faste plads i Marbæk plantage. Med store master / antenne systemer / top tunede radioer og friske operatører, er vi klar til kampen om hæder og ære - og har du muligheden, synes vi du skulle tage ud og se den største / eneste station på vestkysten, med alt det fine grej "rullet ud" og radioaktivitet på de høje bånd - besøgende er i hvert fald meget velkomne.

    

Første aktivitet efter ferietiden, og Sommeråbent er mandag d. 11. august hvor vi starter efterårssæsonens serie af rævejagter, og onsdag d. 13. august er der Almindelig mødeaften.

    

Bestyrelsen og redaktionen ønsker alle en rigtig god sommer.

             

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor radioamatører mødes - også om sommeren.

     

(Nyhederne her på siden, er tilbage i uge 33).

        

19. august 2008

Nyhederne for uge 33, og sommeren 2008.

Så er vi igen tilbage med rigtige seriøse aktiviteter efter  sommerferietiden - hvor medlemmerne forhåbentlig har nydt det fine vejr, og fået slappet lidt af på den bløde liggestol, så man er helt klar til at tage fat på de mange kommende aktiviteter.

 

For uge 33 startede vi aktiviteterne mandag aften, hvor  sæsonens første rævejagt blev afviklet i Marbæk plantage. Ikke med så mange deltagere denne gang, men til gengæld med en enkelt ny (på prøve) - vinderen i næsten ny "olympisk rekord tid" blev Benny, OZ5MT. 

Og onsdag var det så blevet tid for første mødeaften efter det lidt sparsomme sommerprogram - der blev hilst

på, og bl.a. også snakket ILLW - der løb af stablen i weekenden. Det var dog ikke det eneste arrangement hvor vores deltagelse var ønsket, så for at få det hele til at passe sammen, blev vi enige om at kører grejet til fyrtårnet i Blåvand allerede fredag aften, og stille det hele op så vi var klar til at gå i luften lørdag formiddag fra DEN-002. Efter endt opstilling kørte Jan, OZ1INN tilbage til Esbjerg og pakkede bilen, så den var klar til at tage til Sjælland tidlig lørdag morgen, og repræsentere afdelingen på det store stumpemarked hos OZ6FRS (EDR Frederikssund afdeling), og måske komme af med lidt mere, af vores store lager af godt overskudsgrej.

Så det blev en lidt hektisk weekend - både ved radioen i teltet i Blåvand, og også lørdag ved grejstanden i det sjællandske. ILLW (altså den årlige Fyrtårns weekend) blev igen i år en meget stor PR succes, hvor over 1300 fik kontakt med os på 3,7 eller 14MHz, og de mange interesserede besøgende på stedet, fik et lille indblik i vores spændende hobby - korrespondancen blev i hvert fald fulgt ivrig, og folk var meget imponeret over de mange nåle i verdenskortet, og en del brochurer blev der da også uddelt til de mange turister.

I Frederikssund blev der hilst på en del gamle bekendte,  eller folk der ville handle lidt, så det var jo heller ikke så ringe - og at vi så var meget heldige med vejret til det hele, gjorde jo ikke oplevelsen mindre.  

Vi ser allerede nu frem til næste år, hvor vi i hvert fald er

med igen fra Danmarks vestligste punkt  - Blåvandshuk fyrtårn / ARLH DEN-002.

 

Ellers er sommertiden i afdelingen jo forløbet helt efter planen - med et rigtig pænt besøg af glade medlemmer og gæster hver onsdag til Sommeråbent. Og årets VHF Fieldday var jo også en meget positiv oplevelse for deltagerne - med aktive stationer på 50/144/433 og 1296 MHz, samt selvfølgelig det nye PA-trin på 144 MHz gjorde det ikke mindre sjovt at være med, og et foreløbig resultat kunne tyde på en placering som nr. 3 - så det er jo ikke så ringe endda.

Der har selvfølgelig også været forskellige aktiviteter i værkstedet - der efter turen til Friedrichshafen og VHF FD mest lignede en meget stor rodebutik :-). 

Men også dette rod var der ved at være styr på - nu er det så bare rodet fra ILLW der fylder gulve og borde, så det hele fortsætter jo i fin stil - med lidt held, når vi lige at få ryddet op inden HF Fielddday !!!

    

Nu på onsdag er der Almindelig mødeaften, og på mandag er der så igen mulighed for lidt motion og dejlig frisk luft, i sæsonens 2. rævejagt i Marbæk plantage. Som sædvanlig starter vi fra parkeringspladsen på Bopladsvej, og første udsendelse fra rævene er kl. 18.30. og skulle du mangle en pejlemodtager, kan sådan "en fætter" selvfølgelig også lånes ude på pladsen - ses vi derude ???

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling, stedet hvor tingene sker. 

    

24. august 2008

Nyhederne for uge 34 - Hvor vi lige endnu en gang, ser på vores deltagelse i sidste uges Fyrweekend (ILLW) fra Blåvandshuk fyrtårn. Billederne fra dette og andre af sommerens interessante arrangementer, er nemlig nu klar til gratis beskuelse i "Galleriet" her på hjemmesiden - hvis du skal ha' genopfrisket minderne, eller se hvad du gik glip af, sammen med vennerne fra afdelingen.

     

Ellers er ugen forløbet med oprydning i værkstedet mandag aften, og Almindelig mødeaften med alt hvad dette indebærer onsdag aften.

Den kommende uge byder mandag aften på Rævejagt i Marbæk plantage - og nu er det da vist på tide, at også DU får prøvet hvad sådan en jagt egentlig går ud på.

Første udsendelser fra rævene er kl. 18.30, og vi mødes lidt før på parkeringspladsen på Bopladsvej.

 

Onsdag aften ser vi frem mod næste store arrangement i det fri - vi skal ha' planlagt de sidste detaljer omkring vores deltagelse i årets EDR HF Fieldday i weekenden d. 6. - 7. september. Og det er jo altid et arrangement med fuld fart på CQ-maskinen, store antenner, fuld effekt og masser af spændende opgaver for deltagerne - vil du være med, så mød op i afdelingen på onsdag - der er god brug for ALLE der på den ene eller anden måde, vil hjælpe med til at forsvarer / forbedre sidste års samlede 3. plads.

    

Fredag mødes bestyrelsen, og (forhåbentlig) får styr på de administrative opgaver omkring foreningens ve og vel, som f.eks. programmet for den kommende tid, efterårs certifikat kurser og evt. nyanskaffelser. Har du noget du mener der bør ses på eller tages stilling til, kan du evt. kontakte et bestyrelsesmedlem nu på onsdag.

 

Og nu vi er ved "sager til behandling", så mangler vi et nyt godt sted til langtidsparkering af vores TowerTrailere - så kender du evt. et firma med lidt plads i "baghaven", hvor vi kan stille dem når de ikke er i brug ??

Ligeledes mangler vi en stor garage, lagerhal, stald eller lignende hvor vi engang i løbet af efteråret / vinteren, kan stå med opbygningen af den nye TowerTrailer 3 - kan du hjælpe, hører vi meget gerne fra dig.

  

På gensyn mandag til Rævejagt, og onsdag til Fielddaymøde - i EDR Esbjerg afdeling.

    

31. august 2008

Nyhederne for uge 35 - Mandag aften var der igen gratis motion, og frisk luft til alle medlemmer - der var Rævejagt i Marbæk plantage, og denne gang var der liv i alle tre sendere (ræve), så det blev en fin rundtur i skoven for de desværre lidt få deltagere. Vinderen blev Lars, OZ1HVR

der dermed for alvor, blander sig i kampen om titlen som afdelingsmester 2008 - intet er dog afgjort endnu, og meget kan ske på årets sidste jagter.    

Onsdag aften var der afsat tid på programmet, til at få de sidste detaljer omkring vores deltagelse i årets HF Fieldday på plads - hvem kan levere campingvogne osv. og det ser faktisk rigtig godt ud, med det største hold deltagere i mange år - men vil du også være med, er der da plads endnu til både operatører og hjælpere.

       

Ugens billede viser Jan, OZ1INN i masten ved afdelingen, for i det fine solskinsvejr lørdag eftermiddag fik Thomas, OZ1TDS, Bjarne, OZ1CWP og Jan kikket lidt på problemet, med at antennerne i kraftig blæsevejr står og "nokker" lidt i toprøret. Nederste del af toprøret og rotoren blev demonteret, og står nu på værkstedet - for problemet er lidt alvorligt - det stykke massive "stål" (50mm tyk) der forbinder de to rør, er blevet så slidt i hullerne at de er ovale.

Og et nyt stykke kan ikke bare monteres - så det kræver lidt overvejelser, over hvad vi kan gøre. Mens en løsning findes og rotoren lige renoveres lidt, er det altså ikke muligt at dreje med vores antennesystem fra radiorummet. 

   

Af øvrige aktiviteter i uge 35, kan det nævnes at bestyrelsen fredag aften bl.a. kikkede lidt på de mange aktiviteter der venter forude, og de sidste tomme pladser på programmet blev fyldt ud (vi skal bare lige ha' dem bekræftet hos foredragsholderne). Ligeledes blev man enige om kursusprogrammet, hvor vi også dette efterår vil tilbyde et

D-certifikat weekendkursus og radioprøve d. 15./16. november. Og et A/B-certifikat kursus er der også planer om, hvis vi kan samle et hold - nærmere info, finder du under menuen Certifikatkursus.

Sagen om de manglende "Funkamateur" blade, der endnu ikke er ankommet blev også vendt - så må se om en ny henvendelse hjælper. Vores succes med E-mail service bliver også forbedret lidt, med endnu flere omtalte aktiviteter, og en ny redaktør - Allan, OZ1IOM overtager jobbet fra uge 37. Nyanskaffelser blev det også til - en 144MHz Preamp bestilles og monteres i masten (når den engang ankommer), så aktiviteten bl.a. med aktivitetstesten forhåbentlig kan få lidt fornyet interesse. Det blev også besluttet, at udskifte de sidste af de gamle borde, der fylder "helt vildt" meget i vores nye lagerrum i kælderen. Osv. osv. mødet varede 2½ time, så en hel del sager blev behandlet - forhåbentlig til alle medlemmers udelte tilfredshed.

    

Den kommende uge bliver igen en af de travle - onsdag er der Almindelig mødeaften, men snakken vil dog nok dreje sig en hel del om HF Fieldday. For fredag aften, pakkes alt grejet til den kommende weekends store konkurrence på kortbølge - EDR HF Fieldday fra marken i Tjæreborg. Lørdag formiddag stiller vi op, og fra kl. 15.00 vil du kunne møde 5Q1A på alle bånd - testen løber over 24 timer, så søndag kl. 15.00 er det slut igen.

Besøgende er som altid meget velkomne ude på pladsen, hvis du bare vil se hvad der sker - og vil du give en hånd med ved radioen, opstillingen / oprydningen er du selvfølgelig også meget velkommen.

Du finder os for enden af V. strandvej - en sidevej fra motortrafikvejen (Esbjerg / Ribe) - helt ud mod Vesterhavet, og som sædvanlig sørger vi for skilte frem mod gerningsstedet - ses vi derude ????

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi også er klar til HF Fieldday.   
     

8. september 2008

Nyhederne for uge 36 - Og ugen hvor alle aktiviteter mere eller mindre, handlede om afdelingens deltagelse i EDR's HF Fieldday. Onsdag blev de sidste opgaver fordelt mellem deltagerne, fredag aften blev der pakket gjort klar og hentet grej - og endelig lørdag morgen, var det tid til at få det hele samlet og sat rigtig op.

Ikke så lidt af en udfordring i år, hvor engen var lige lovlig våd - ja, faktisk var der på store områder 10cm blank vand, så 4 hjulstrækkeren og næsten alle vores store pløkker, kom på arbejde. Men det lykkedes da at nå det hele, (også den traditionelle "Mågemiddag") inden starten kl.15.00 præcis. De efterfølgende 24 timer blev der så i et pænt tempo, "kørt QSO'er" på alle vores arbejdsfrekvenser - og resultatet tegner da vist godt.    

Nu skal det hele så bare tælles sammen, og loggen sendes til Manageren - resultatet ventes i løbet af oktober.

På billedet ses en del af årets deltagere, samt køretøjet der gjorde det muligt, at få alt grejet fragtet ud af mudderet.

    

I denne uge er der også lidt andet på programmet, således var der her til aften rævejagt i Marbæk plantage - resultatet kendes dog endnu ikke. Og i værkstedet blev der puklet med sæbevand og knofedt, så alt grejet kan blive gjort klar, til næste gang vi tager i marken (2009). Onsdag aften ser vi nærmere, på alle årets udendørs radioaktiviteter med et evalueringsmøde omkring Fyrweekend, VHF og HF Fieldday - hvad gik godt / hvad gik mindre godt, og hvad skal vi evt. ha' investeret i eller bygget til næste år ???

Deltagerne i alle aktiviteter opfordres til at møde op, så vi om muligt kan gøre det endnu bedre næste år.

  

Ellers er det også ved at være på tide, at få sig tilmeldt til efterårets A/B og D certifikat kurser, samt selvfølgelig EDR kreds 7. mødet - lørdag d. 20. september - hvor punkterne på årets Repræsentantskabsmøde snakkes godt igennem, og nye forslag til / fra afdelingerne / landsforeningen, vendes med deltagere fra de andre afdelinger i kreds 7. - tilmelding til dette kredsmøde er dog kun nødvendig, hvis man ønsker at deltage i frokosten inden selve  mødet der starter kl. 13.00 (frokosten serveres fra kl.12.00).

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor rigtige radioamatører mødes.

    

14. september 2008

Nyhederne for uge 37 - Ja, så er solen for sidste gang i år, gået ned over vores Fieldday station, og den forgangne uge blev brugt på oprydning (hvor vi stadig mangler en del), og en evaluering af årets aktiviteter.

     

Og deltagerne på onsdagens møde, var da enige om at det trods et par småproblemer, også havde været en stor fornøjelse at deltage i år.

På mødet blev der også snakket resultater, nye tiltag og forbedringer til næste år - og her kunne Kjeld, OZ1FF oplyse at EDR Esbjerg afdelingen / OZ5ESB på EDR´s VHF Fieldday 2008 havde opnået en flot samlet 3. plads (lige efter de 2 microbølge stationer OZ1ALS og OZ9EDR) - så et stort TILLYKKE til VHF Teamet. 

ILLW - fyrtårnsweekenden var som tidligere omtalt, også et rigtig godt arrangement med mange kontakter på båndene, og mange interesserede besøgende i teltet. Resultatet fra HF Fieldday er stadig under udarbejdelse, men det foreløbige resultat viser det største antal QSO'er nogensinde - så alt i alt kan årets "udbytte" af vores deltagelse i disse aktiviteter, kun betegnes som en ubetinget succes. Vinteren vil nu blive flittigt brugt på yderligere optimeringer, træning og forbedringer, så vi er klar igen til nye udendørs aktiviteter i 2009.

     

Den kommende uge er der onsdag Almindelig mødeaften, og her skal vi bl.a. ha´ fundet ud af om der er deltagere nok til et A/B-certifikat kursus - vil du være med, er onsdag altså sidste chance for at tilmelde sig i denne omgang.

D-certifikat weekendkurset er endnu lidt langt væk, men har det din eller måske en bekendts interesse, er det ikke spor for tidlig at tilmelde sig til dette kursus allerede nu. Ligeledes er det onsdag sidste frist, for at tilmelde sig til frokosten, i forbindelse med lørdagens EDR kreds 7. møde i Esbjerg. Frokosten starter kl.12.00, og selve mødet omkring landsforeningen EDR, og sager til behandling på årets repræsentantskabsmøde starter kl.13.00 - her er tilmelding dog ikke nødvendig, så mød endelig bare op. 

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor fremtiden planlægges.

      

21. september 2008

Nyhederne for uge 38 - Mandag blev der arbejdet videre, med oprydningen og rengøringen af grejet efter vores deltagelse i HF Fieldday - vi skulle jo gerne ha' ryddet gulvet, så vi er klar til Mandagsåbent igen officielt er tilbage på programmet.

Onsdag var der Almindelige mødeaften, hvor vi bl.a. fik tilsluttet alle radio osv. i radiorummet igen. Lidt tid til snak og "teknisk diskussion" var der selvfølgelig også, for det aftenen var afsat til - tilmelding til efterårets A/B certifikat kursus - blev desværre lidt for hurtig overstået, og vi må konstatere at der ikke er tilmeldte nok til at dette kursus kan startes på nuværende tidspunkt.

Vi lader tilbudet "stå åbent" lidt endnu, og håber så på at

tilstrækkelig mange får lyst til at deltage lidt senere på sæsonen. Tilmeldingen til D-certifikat kurset går også lidt træg, men vi håber folk snart vågner op - radioprøven bliver i hvert fald gennemført.

 

Onsdag var der også sidste frist, for tilmelding til frokosten forud for EDR Kreds 7. mødet, som blev afholdt i afdelingens lokaler lørdag. Igen var der ikke den store interesse for at deltage, men afdelingen kunne da stille med halvdelen af deltagerne. Ellers et ganske interessant møde, hvor punkterne til det kommende Repræsentantskabsmøde i landsforeningen blev gennemgået, ligeledes blev en hel del ting omkring foreningen bl.a. endnu engang landsforeningens "sløve" hjemmeside, tilgangen til vores forening, fremtiden og mulige nye aktiviteter i lokalafdelingerne, blandt meget andet snakket igennem - og vores kommende nye landsformand Martin, OZ3MC fik da lidt med at tænke over i bilen hjem.

Så er ugen næsten gået, men med lidt held lykkedes det måske lidt senere i dag søndag, at få vores rotor og  antennesystem i afdelingen repareret og gjort klar, til næste weekends SAC SSB contest - nærmere i næste uge. 

 

Den kommende uge står i Rævejagtens tegn - således er der igen jagt mandag aften kl. 18.30, med start fra det sædvanlige sted på parkeringspladsen ved Bopladsvej. Og onsdag ser vi endelig nærmere på det Rævemodtager projekt, der har ladet vente på sig i lidt for lang tid - vil du være med i byggeriet, er det jo så nok en meget god idé at komme i afdelingen nu på onsdag.

I den kommende weekend, er det så som omtalt blevet tid for SAC SSB contesten - der i år for øvrigt kan fejre 50 års jubilæum - og selvfølgelig vil du også kunne møde OZ5ESB som deltager. Testen starter lørdag kl. 14.00 DST (12.00 UTC) og løber 24 timer frem - en ganske interessant konkurrence, hvor det er hele verden der forsøger at få kontakt med stationer fra Skandinavien, så der plejer at være masser af meget eksotiske stationer på båndene. En rigtig god mulighed, hvis du mangler lidt fyld til et DXCC diplom til stationen derhjemme - vil du se hvad der sker i afdelingen, er døren "forsøgsvis" åben lørdag eftermiddag.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med radioaktiviteterne. 

   

28. september 2008

Nyhederne for uge 39 - Jo, det lykkedes da, sidste søndag at få den nye kobling på toprøret i vores gittermast monteret. Som omtalt i sidste uge, var vejret jo helt perfekt til at få den nederste del af toprøret, tilbage i masten sammen med rotoren - en lidt større opgave, der tog 4 timer i masten, for flere ting drillede jo selvfølgelig. Blandt andet var det nødvendigt at demontere rotor pladen, så røret kunne komme ind igen - og røret med den nederste del af koblingen, vejer altså på den forkerte side af 50 kg, så det var noget bøvl.

Der var også lidt problemer med at den nye aksel, der skulle ind i øverste del af toprøret - den var blevet lidt for stor, og så den måtte ned igen, og der måtte drejes yderligere en 0,5 mm af. Til sidst lykkedes det at få det hele samlet - lige bortset fra de sidste 3 bolte øverst på koblingen, for i andet hul knækkede snittappen !!!

Inden det blev helt mørkt kravlede montøren ned, og mente at resten måtte vente, til vi alligevel skal op og skifte kablet til VHF antennen, og montere den nye VHF- preamp. Så den gode nyhed er altså, at vi nu igen kan dreje antennerne i den ønskede retning - den dårlige er at vi ikke blev helt færdige.

 

Onsdag blev der kikket på, og snakket om projektet med de nye  "rævemodtagere" - hvad skal vi bygge og

hvordan. Hvilke dele kan skaffes og hvor - ja, spørgsmålene var mange, og resultatet blev at man besluttede at bygge en ny prototype, inden projektet "sættes i produktion". Vi vender tilbage til projektet efterhånden som der sker noget nyt - de forskellige gamle projekter, vil i løbet af kort tid komme her på hjemmesiden, under "Projekter".

         

Her i weekenden, fik vi så igen lejlighed til at få rørt stemmebåndene på kortbølge - OZ5ESB var med i 50 års jubilæumsudgaven af Scandinavian Activity Contest (SAC) på SSB. En altid ganske hyggelig contest, med god mulighed for kontakter med mange sjældne lande, og sådan var det også i år. Dog var forholdene ikke de bedste, så QSO tallet blev ikke så højt, men vi nåede da 913 QSO'er og 125 lande på 4 bånd. Vi håber det bliver lidt bedre, når det om en lille måned er CQWW DX SSB det gælder.

      

På mandag starter vi så officielt igen, på den kommende sæsons Mandagsåbent i værkstedet, og frem til foråret vil der være mulighed for at udnytte alt det fine værktøj, til spændende projekter - værkstedet er åbent fra kl.19.00 til kl. 21.00. Næste onsdag er der Almindelig mødeaften på menuen, og på lørdag finder vi igen vaskekludene og skurebørsten frem - det er blevet tid for Efterårsrengøringen. Vi starter kl.10.00 og som sædvanlig er middagen på afdelingens regning.

    

Ja, den mørke tid nærmere sig nu hastigt - og det er ikke spor for tidligt, at få slæbt venner og kollegaer med i afdelingen, og tilmeldt dem det kommende D-certifikat kursus - det ville jo være synd, hvis de skal tilbringe endnu en vinter sneet inde, og uden mulighed for at tale med nogen om en fornuftig hobby. Eller de mange spændende aktiviteter i afdelingen - som f.eks. HF Fieldday hvor billederne nu endelig er klar til gennemsyn i "Galleriet".   

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi gør værkstedet klar til vinterens aktiviteter.

   

5. oktober 2008

Nyhederne for uge 40 - Hvor der mandag aften, blev lagt hårdt ud i værkstedet med oprydning, og montering af nye værktøjstavler - ja, nye er de ikke helt, men efter lidt rengøring og maling ser de i hvert fald sådan ud. Og håndværktøjet er rigtig kommet flot op og hænge - lige til at gribe, når der skal arbejdes.

Næste projekt er nok forbedringen, af de 20 nye borde til brug i forbindelse med f.eks. HamDay - de fylder jo godt op på værkstedet, og det vil være rart at få dem gjort færdige, og flyttet over på depotet.

  

Onsdag var der Almindelig mødeaften - bl.a. med sortering af de ankomne QSL-kort fra bureauet. Om der var nogen med til dig, kan du jo selv checke næste gang

du kommer forbi kassen i radiorummet. Til orientering vil kassen med QSL-kort til afsendelse via bureauet, blive tømt næste gang onsdag d. 22. oktober - hvis du har nogen der skal med.

  

Aktiviteterne fortsatte lørdag, hvor et friskt hold på 11 medlemmer mødte op kl.10.00 og i løbet af et par timer, fik ryddet grundigt op, sat på plads, gjort rent, og støvsuget i alle hjørne og kroge - så EDR Esbjerg afdeling igen kan prale af vores fine og meget rene lokaler - klar til de næste mange aktiviteter. På ugens billede ses en del af holdet, med den velfortjente belønning for det veludførte arbejde.

Efter den overdådige middag, blev der slået mave en ½ times tid, og så var bestyrelsen ellers klar til at tage hul på planlægningen af den nærmeste fremtid i afdelingen, bl.a. hvilke foredrag der vil være mulighed for her den kommende vinter, samt hvilke aktiviteter det ellers kunne være interessant at kaste sig over. Hvilke opgaver der var blevet løst siden sidste bestyrelsesmøde bl.a. reparationen af vores gittermast osv. Ligeledes var der kommet et par sager / forslag, der skulle tages stilling til - så det tog alt sammen lidt tid at komme igennem, men kl.17.00 kunne vi da lukke og slukke, og endelig tage hjem og holde weekend.

  

Nu på onsdag er der Medlemsmøde, hvor bestyrelsen planer for fremtiden præsenteres, og vi tager en snak om hvad medlemmerne kunne tænke sig - det kunne som sædvanlig være ønsker til aktiviteter, nyanskaffelser, kurser, udflugter, eller hvad som helst, der kan gøre det endnu mere attraktivt at være medlem af afdelingen. Det kunne også være forslag om nye byggeprojekter - udover rævemodtager projektet - til den kommende vintertid. Så kom i afdelingen nu på onsdag, og tag del i beslutningerne om de kommende aktiviteter.

   

Endnu en gang skal vi også denne uge, opfordre interesserede til at komme i afdelingen og tilmelde sig det kommende D-certifikat kursus - der er stadig god plads til flere deltagere, så hvis du vil være med er det bare med at få sig tilmeldt - de nærmere informationer finder du her.

  

På gensyn til Medlemsmøde - i EDR Esbjerg afdeling, nu på onsdag.

   

12. oktober 2008

Nyhederne for uge 41 - Hvor ugens aktiviteter, sluttede af med endnu en frisk Rævejagt i Marbæk plantage, lørdag eftermiddag. 8 hold jægere var mødt op med alt grejet "kampklar", for nu begynder det for alvor, at spidse til i kampen om afdelingsmesterskabet. Men der var dog også tid, til at lærer de mindre jægere hvordan man gør - Anette, OZ1BCC og Villy, OZ6KH's barnebarn fik i hvert fald en grundig instruktion, af et par "proffer".

Jagtens vinder blev Lars, OZ1HVR der dermed blander sig kraftigt i top striden - så årets sidste jagter, bliver altså en ren gyser at følge - med 4 mesterkandidater.

Næste rævejagt er lørdag d. 25. oktober kl. 14.00 - og der er stadig god plads til, at DU også kan være med. 

Ellers bød ugens øvrige aktiviteter, bl.a. onsdag på efterårets Medlemsmøde, hvor vi så tilbage på de allerede afholdte aktiviteter / arrangementer, og fik fortalt lidt om hvad der venter af spændende ting i den nærmeste fremtid. Der var også lidt snak om nye afdelingsprojekter, som f.eks. en QRP transceiver til 80m, eller måske en smart digital Antenneanalyser (Lars, OZ1FUS har fået et byggesæt hjem, som vi nu bygger som en mulig prototype), men også Rævemodtager projektet blev vendt, og her regner man med at kunne præsentere det første færdige eksemplar, til foredraget d. 5. november 2008. Ellers blev der fortalt om planerne, for en genoptagelse af vores deltagelse i 144MHz Aktivitetstesten (starten er dog lidt afhængig af, hvornår vi får skiftet kablet til antennen og monteret Pre-ampen). Og de manglende parkerings muligheder til vores transportable master, og et sted hvor vi kan stå med opbygningen af den nye TrailerTower 3, blev der også snakket om.

Så mange ting blev vendt med forsamlingen, og det tegner som sædvanlig til en travl vinter, med masser af forskellige aktiviteter og projekter, til at holde medlemmerne og bestyrelsen i gang i den kolde tid.      

    

Så nærmere vi os også udflugterne, til efterårets messer og udstillinger i ind og udland. Og igen i år arrangere vi fælleskørsel til Interradio i Hannover lørdag d. 1. november, og til Amatør Træf Fyn søndag d. 2. november - vil du med, er der mulighed for tilmelding, ved at skrive sig på listerne ophængt på opslagstavlen v/kopimaskinen.

Og nu vi er ved tilmelding - den kommende onsdag, er det D-certifikat kurset vi søger deltagere til - så hvis .......er det altså nu på onsdag.

Den kommende onsdag er der derudover Almindelig mødeaften, med en snak om løst og fast - og lidt seriøst rådgivning til dine egne projekter, eller radiomæssige problemer. Du må også huske at tage dine QSL-kort til forsendelse med - kassen tømmes næste gang onsdag d. 22. oktober.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor der er lidt langt mellem kaffepauserne.

   

19. oktober 2008

Nyhederne for uge 42 - Og ugen hvor mange fik afviklet efterårsferien, sådan var det dog ikke i afdelingen. Mandag var der stor aktivitet, med bl.a. klargøring til INTERRADIO i Hannover og ATF Odense, arbejdet med at forbedre vores nye borde, skrider også godt frem - og det er også nødvendigt, for pladsen på værkstedet og depotet, er efterhånden fyldt godt op (igen) - så det skal blive rart at komme af med noget grej, og få bordene flyttet over på fjernlageret.

 

De få ledige stunder, på kontoret for forefaldne opgaver og besvarelse af direkte QSL-kort, er også i den forgangne uge, blevet brugt på at fylde en del af de flotte nye QSL-kort ud, og besvarer de flere hundrede kort vi

har modtaget direkte. For vores deltagelse i ILLW, Fieldday og forskellige contests, bliver sandelig bemærket rundt omkring i den store verden - hvem havde for få år siden, drømt om at vi skulle modtage så mange forespørgsler om direkte QSL-kort, fra lande som Japan (JA), Australien (VK), Canary isl. (EA8), Balearic isl. (EA6), Puerto Rico (KP4) for ikke at nævne de rigtig mange fra U.S.A. Der arbejdes på sagen, og med udgangen af den kommende uge, skulle der gerne være ryddet helt op i bunken.

Nu er der jo også muligheden for ekspedition af QSL-kort via bureauet, og har du nogen der skal med til forsendelse bliver "Udgående" kassen tømt nu på onsdag, og sendt med personlig kurér til Odense.

 

Den kommende uge byder selvfølgelig også på aktiviteter - således knokles der videre i værkstedet mandag, onsdag kommer Niels, OZ7NB og fortæller det næste kapitel, om afdelingens spændende historie - en virkelig interessant fortælling, du absolut ikke bør gå glib af (de foregående kapitler kan du downloade her).

Lørdag og søndag deltager vi i CQWW DX SSB contesten fra afdelingen - dørene er åbne om eftermiddagen, hvis du vil se hvad der sker, i årets største contest på kortbølge. Ligeledes lørdag er der, Rævejagt i Marbæk plantage - efterårets 2. lørdagsjagt starter med udsendelserne fra rævene kl. 14.00, og som sædvanlig er det en god idé at komme lidt før, så man er helt klar til starten. Kort over området kan købes på parkeringspladsen på Bopladsvej, og vil du gerne prøve at deltage, kan modtagere lånes samme sted i god tid før start. 

    

Som nævnt, pakker vi grej til vores deltagelse i både INTERRADIO i Hannover (d. 1. november), og ATF i Odense  (d. 2. november) - messer hvor du også har mulighed for at komme med, og gøre en god handel, eller bare opleve stemningen når en masse radioamatører mødes, og kikker på det sidste nye inden for vores hobby. Vil du med, og ikke vil kører alene, er der tilmelding til fælleskørsel på opslagstavlen v/ kopimaskinen - senest onsdag d. 29. oktober (efter først til mølle / alle biler fyldt).

   

Vinterens kursus program, er i modsætning til tidligere, desværre ikke så efterspurgt i år - har vi mon tømt markedet for nye radioamatører ?? - det kan da vist ikke passe, og vi har heller ikke opgivet endnu, så vil du være med er det altså muligt lidt endnu, hvis du henvender dig til Jan, OZ1INN eller Bjarne, OZ1CWP hurtigst muligt.

De nærmere informationer om kurser og radioprøve, finder du her.

  
På gensyn til endnu en travl / aktiv uge, i EDR Esbjerg afdeling.

   

26. oktober 2008

Nyhederne for uge 43 - Onsdag var det blevet tid, til det  næste kapitel i historien om EDR Esbjerg afdeling.

Og Niels, OZ7NB præsenterede også denne gang et spændende og grundigt tilbageblik på aktiviteterne i afdelingen - denne gang for perioden 1957 til 1963.

En tid hvor lokalesituationen var et tilbagevendende problem, men også en tid med hele 45 deltagere på det  tekniske kursus og 22 deltagere på morsekurset - årligt kontingent var 8,- kr. og der var hele 306,- kr. gemt på "kistebunden". Til aftenens fortælling, var også nogle af datidens bærende kræfter i foreningen, mødt frem for at hører Niels fortælle. På ugens billede ses (fra venstre) Henrik, OZ2BR (ex.OZ6BG), Svend, OZ6SB og Niels, OZ7NB. Hele materialet fra aftenens foredrag, kan du læse under menuen "Historien" som kapitel 7.

Endnu engang en stor tak til Niels, OZ7NB for foredraget, og indsatsen ved de gamle bøger og blade - vi håber på en fortsættelse engang til foråret 2009.

    

Lørdag blev der jagtet ræve i Marbæk plantage - en jagt med fuld fart på de 6 deltagere, der nærmest fløj hen over skovbunden. Hurtigste jæger ved alle 3 ræve var denne gang Bjarne, OZ1CWP, der dermed også blev dagens vinder, skarpt fulgt af Børge, OZ2ZJ og med Benny, OZ5MT på 3. pladsen. Om det så også var afgørelsen på årets mesterskab, er ikke helt sikkert for endnu 2 kandidater, kan med en god slutspurt lige nå det - næste jagt er lørdag d. 8. november kl.14.00. Og resultaterne fra årets øvrige jagter finder du her (klik).

   

Lørdag og søndag er der blevet kørt CQWW DX contest fra afdelingen - men desværre var flere af de sædvanlige / faste operatører forhindret af andre opgaver for foreningen, så det kunne ikke blive til deltagelse i alle 48 timer, men vi fik da "luftet" vores contestcall 5Q1A, og nåede trods alt op på 1215 QSO'er, 152 lande og 53 CQ zoner - ganske udmærket med kun 15 timers aktivitet.

 

Og nu vi er ved vores contest aktiviteter, så var der søndag Repræsentantskabsmøde i landsforeningen EDR, og som sædvanlig på dette møde, blev resultatet af årets HF Fieldday for afdelingsstationer offentliggjort.

Og ud af de deltagende 23 stationer, lykkedes det igen i år EDR Esbjerg afdeling (5Q1A) at kæmpe sig til en sikker 3. plads - redaktionen ønsker deltagerne et STORT tillykke med resultatet.

(Hele resultatlisten kan ses på Danish DX Group's hjemmeside).

 

På onsdag er der Almindelig mødeaften - uden noget fast på programmet, andet end at vi skal ha' fundet ud af hvor mange, der vil med på næste weekends 2 udflugter, til henholdsvis INTERRADIO i Hannover lørdag, og ATF i Odense søndag. Begge steder, vi du for øvrigt kunne møde afdelingens stand, med gode sager og billige grejer :-)

Så hvis du allerede nu, tænker på gode julegaver til dig selv, var det jo en oplagt mulighed.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de mange aktiviteter (både her og der).  

    

4. november 2008

Nyhederne for uge 44 - lidt forsinkede - men endnu en travl uge med, fuld fart på aktiviteterne i ind og udland. Mandag med stor travlhed på værkstedet, forud for weekendens arrangementer, og onsdag med Almindelig mødeaften hvor bl.a. de længe ventede Funkamateur blade for 2008 nu endelig er sluppet forbi det håbløse postvæsen, og klar til at blive grundig studeret - vi håber at det fremover går mere smertefrit, med at få bladet leveret hver måned.   

Så kom weekenden - og kl. 02.00 natten til lørdag kørte Jan, OZ1INN så af sted mod syd, til INTERRADIO 2008 i Hannover, sammen med alt grejet til vores stand på årets udstilling - endnu en bil fyldt med forventningsfulde medlemmer kørte fra byen kl. 05.00. Og så havde vi

ellers en rigtig god dag med handel, snak og hilsen på mange gode venner og bekendte i det sydlige - omkring

kl. 15.00 pakkede vi sammen, og efter det traditionelle stop hos "den gyldne måge", kørte vi igen tilbage mod nord. Tilbage i Esbjerg blev kasserne med grej, så fyldt godt op igen og ekstra kasser læsset på, inden det efter et par timers søvn, var tid til at kører videre til den næste arrangement - ATF 2008 i Odense.

Kl. 06.00 kørte vi fra Esbjerg, og det hele startede forfra - opstilling, god handel, møde med endnu flere venner og bekendte, og nedpakning igen efter endnu en god dag. Altså en ganske hektisk og interessant weekend, hvor vi fik mødt en masse mennesker, og for afdelingens vedkomne fik solgt en meget pæn del grej - til stor glæde for "investeringskassen" - i alt var vi af sted i 31 timer, og Jans lille (overlæssede) lastbil kørte sammenlagt 1218km.

   

Denne uge er programmet knap så omfattende - mandag aften blev der ryddet op på værkstedet og lageret, hvor de sidste rester fra vores deltagelse i de forskellige radioamatørmesser, blev / bliver pakket sammen og gemt væk til foråret, hvor de så forhåbentlig også kan blive byttet til noget nemmere "stabelbar".

Onsdag er der foredrag, hvor Lasse, OZ1LN kommer og fortæller om hvordan man gør, og også får succes i den lokalt meget omtalte aktivitet med Rævejagt. Få forklaret udstyret, pejlemetoder, tricks og hør om de mange sjove oplevelser i jagten på de skjulte rævesendere - er vejret til det, skulle det være muligt at "prøvejage" på ræveungen ude i skolegården. Så kom i afdelingen på onsdag og hør hvordan man gør, og deltag så i årets næstsidste jagt - nu på lørdag d. 8. november i Marbæk plantage - udsendelserne fra rævene starter kl. 14.00, så kom i god tid inden, og vær helt klar til første udsendelse.   

  

Lidt nyt om et af vores lidt ældre byggeprojekter - det digitale watt meter designet af Thomas, OZ2CPU.

Thomas er kommet med en opdatering af softwaren bl.a. med et par nye finesser - så var du med i projektet, så check OZ2CPU's hjemmeside, og er det noget du mener kunne være interessant også for dit projekt, kunne vi måske finde ud af en projektaften for opdatering af Pic kredsen.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor tingene sker, og radioamatører mødes.

   

9. november 2008

Nyhederne for uge 45 - Onsdag blev alle aspekter, i jagten på de skjulte sendere i skoven vendt og drejet.

Lasse, OZ1LN præsenterede sende og modtager udstyret, reglerne, og demonstrerede både teoretisk og "live" hvordan man pejler sig frem til en sender når det gælder Rævejagt. Den praktiske øvelse  var dog henlagt til Dramasalen, så de fleste havde da held til at finde senderen - endda uden kompas og kort over området !!!

Vi kan jo så bare håbe, at dette inspirerende foredrag kan hjælpe til med, at "trække" lidt flere medlemmer op af lænestolen, og med ud i skoven. En stor tak til Lasse for en interessant aften.

 

Lørdag, var det så muligt at omsætte onsdagens mange gode tricks og fif til virkelig. Årets næstsidste Rævejagt  

løb af stablen i Marbæk plantage, og selvom det kneb lidt med nye deltagere, var 9 hold med i jagten. Hurtigste jæger i kampen om afdelingsmesterskabet var Lars, OZ1HVR skarpt forfulgt af Bjarne, OZ1CWP og med Benny, OZ5MT på 3. pladsen. Der meldes om en god jagt, hvor rævene denne gang var udlagt af Børge, OZ2ZJ og vejret kan der jo heller ikke klages over. Årets sidste Rævejagt afholdes lørdag d. 22. november 2008, med første udsendelse fra rævene kl.14.00, og mødestedet er som sædvanlig, parkeringspladsen på Bopladsvej i Marbæk plantage lige ved vores VHF Fieldday plads. 

   

Den kommende uge, er der mandag aften åbent i værkstedet - hvor oprydningen skrider godt frem, og det snart vil være muligt, let og ubesværet at komme til al værktøjet, også uden først at skulle flytte noget andet. Og onsdag er der Almindelig mødeaften, med hvad det indebærer af valgfrie aktiviteter.

Den kommende weekend, er der radioprøve i afdelingen - nærmere bestemt søndag eftermiddag - hvor vi for første gang, selv står for hele den praktiske del af prøven. Til prøven er der i følge Telestyrelsen sidste opgørelse for 3 uger siden tilmeldt 5 deltagere, men flere udenbys deltagere kan være kommet til - så vi venter i spænding på hvor mange der dukker op, og i hvert fald ønsker vi alle, held og lykke med besvarelsen.

     

Som den opmærksomme besøgende her på siden, måske har opdaget, har vi tilføjet et lille ekstra vindue øverst på denne side. Det er en løbende opdateret prognose, for udbredelses forholdene på LF (<10MHz), MF (10 - 20MHz) og HF (>20MHz) - så er du da lidt forberedt på, hvor det kunne være fordelagtigt at lede efter spændende nye kontakter. Redaktionen håber du får glæde af oplysningerne, når du nu alligevel er forbi og checke nyhederne.

      

På gensyn til aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling.

      

16. november 2008

Nyhederne for uge 46 - Mandag blev der arbejdet i værkstedet, og onsdag var der Almindelig mødeaften med en snak om løst og fast.

Og søndag d. 16. november 2008 blev der så for første gang, afholdt Radioprøve helt i EDR regi i afdelingen. Lidt en mærkedag, ikke mindst for de 4 deltagere, men sandelig også for afdelingen, hvor vi nu selv kan bestemme, hvornår det passer os at holde radioprøve.

Selve prøven forløb lige efter bogen, og nu er det så bare at vente på at IT & Telestyrelsen, har fået kikket på svarskemaerne og meddelt deltagerne resultatet.

Det ser dog lovende ud, så med mindre de tilsynsførende ved dagens prøve har taget meget fejl, vil vi om kort tid kunne byde de 4 nye radioamatører - 

velkommen på vores frekvenser. Næste radioprøve og kursus, forventes at kunne tilbydes engang til foråret 2009 i EDR Esbjerg afdelingen - vil du være med næste gang, er din tilmeldingen allerede nu meget velkommen.   

 

Den kommende uge i afdelingen, byder på flere interessante aktiviteter - onsdag får vi besøg af Per, OZ1EQC der vil fortælle om et ganske spændende kommunikationssystem, der kaldes ALE - Automatic Link Establishment, som er en metode til at opretholde konstant kommunikation på HF-båndene trods de varierende udbredelsesforhold, Per vil også demonstrere PCALE, som er noget software, der ved hjælp PCens lydkort og en HF-transceiver gør det muligt at koble op i et verdensomspændende kommunikationsnetværk på amatørbåndene.

Foredraget er et EDR foredrag, og der er selvfølgelig fri adgang for alle (uanset medlemskab), der måtte ønske at hører om dette spændende emne.

Lørdag jages der Rævesendere for sidste gang i år i Marbæk plantage, hvor den endelige placering i kampen om afdelingsmesterskabet i Rævejagt skal afgøres. Den samlede vinder af alle årets jagter er allerede fundet, også inden lørdagens jagt, men der kæmpes stadig meget intens, om de efterfølgende placeringer.

Har du endnu ikke prøvet at deltage i en Rævejagt, er denne jagt en rigtig god mulighed for at prøve, for allerede i næste jagt er det igen alvor, der starter kampen om mesterskabet 2009.

Vi mødes på parkeringspladsen på Bopladsvej, i god tid før første udsendelse kl. 14.00, og modtagere kan som sædvanlig lånes på pladsen.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til bl.a. EDR foredrag og Rævejagt.  

     

24. november 2008

Nyhederne for uge 47 - Og endnu en uge, hvor vi kan se tilbage på spændende aktiviteter i afdelingen.

Onsdag fortalte Per, OZ1EQC om det der ALE - altså ikke øllet, men den ganske interessante kommunikations form af samme navn, som ikke mindst inden for det Amerikanske nødhjælps net på HF, og det militære / civile (MARS) område, har vundet stor udbredelse.

Per fortalte detaljeret om systemet, og demonstrerede programmet PCALE - desværre lykkedes den praktiske forevisning ikke, da forholdene på HF ud på aftenen var meget lidt samarbejdsvillige, men de mange små historier hjalp på forståelsen af systemet.

Vil man vide mere, kan et besøg på hjemmesiden: www.hflink.com nok fylde de sidste huller ud.        

En stor tak til Per, OZ1EQC for besøget, og en meget interessant aften - vi håber det har givet lidt nyt inspiration, til de fremmødte tilhører.

   

Lørdag var det blevet tid for årets sidste Rævejagt - og i det fine vintervejr, løb 9 hold sig varme i Marbæk plantage. Vinder af ugens jagt blev Lars, OZ1HVR skarpt forfulgt af Børge, OZ2ZJ og med Benny, OZ5MT på 3. pladsen - rævene af denne gang udlagt af Bjarne, OZ1CWP. Og dermed er alle årets 14 jagter afviklet, og en samlet vinder er fundet - årets bedste rævejæger og afdelingsmester 2008 er Bjarne,OZ1CWP.

Lars, OZ1HVR fik en flot 2. plads, og Benny, OZ5MT en lige så flot samlet 3. plads - et stort tillykke til jer alle 3 med resultatet. Pokalen for årets indsats overrækkes onsdag d. 3. december, lige inden årets store Vinterauktion - og det samlede resultat fra alle jagter, kan du se på resultatlisten her på hjemmesiden.

   

Denne uge er allerede godt i gang, og med nu kun en måned til jul, er der mange ting der skal ordnes - blandt andet skal vi i denne uge, ha' gjort klar til til næste uges Vinterauktion, og ha' gjort juletræet klar / monteret det i vores mast (og tændt for første gang i år), så på onsdag er der Almindelig mødeaften, hvor vi forhåbentlig kan få ordnet nogle af punkterne.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor tingene sker. 

  

30. november 2008

Nyhederne for uge 48 - Så nærmere vi os hastigt igen jul og fra lørdag eftermiddag, spreder afdelingens juletræ i toppen af vores gittermast, også i år, julestemning til naboer og brugere af Gammelby fritidscenter - vores lille beskedne bidrag til de mange juleaktiviteter i centeret, men tilsyneladende til alles store tilfredshed, da flere fra de andre foreninger i den forgangne uge, har spurgt til hvornår det endelig blev sat op :-)  

 

Ellers er ugens aktiviteter gået bl.a. med sortering og oprydning på værkstedet, hvor endnu et større parti gode sager fylder godt op. Og onsdag var der Almindelig mødeaften - med den traditionelle snak om alt muligt, og 

bl.a. en lille demonstration af protypen på den nye rævemodtager - der ser ud til at virke ganske fint.

Bjarne, OZ1CWP arbejde videre med de sidste forbedringer af projektet, og det bliver spændende at se hvor langt han er kommet - måske allerede nu den kommende onsdag.

  

Og nu den kommende uge, er hovedbegivenheden så årets VinterAuktion - sædvanligvis et meget velbesøgt arrangement, hvor næsten alt kan sælges (og købes). Vi starter aftenen med kåringen, og overrækkelsen af pokalen til årets Afdelingsmester i rævejagt - herefter svinger vores auktionarius Børge, OZ2ZJ hammeren over de indleverede effekter. Og her er det DU kommer ind i billedet - for hvis DU ikke slæber noget grej, komponenter, antenner, udstyr eller andet for dig overflødigt med, er der jo heller ikke noget for andre at købe - og det skulle jo gerne være muligt at "få fingere" i noget, man lidt bedre kan bruge. Grænserne for hvad der kommer under hammeren, er denne aften lidt større end ved HamDay auktionen - men indholdet af skrotkassen, behøver du ikke tage med. Mener du at priserne måske er lidt for små, er det jo bare at sætte en mindste pris på det indleverede - så er det værste der kan ske, jo at du må slæbe det med hjem igen. Indleveringen starter kl. 19.00, og selve auktionen omkring kl. 20.00 - og alle (uanset medlemskab) er meget velkomne til dette arrangement / tilløbsstykke.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - og husk traileren, til alt grejet / dine mange julegaveindkøb på onsdag.

   

7. december 2008

Nyhederne for uge 49 - Hvor årets afdelingsmester 2008 i rævejagt - Bjarne, OZ1CWP onsdag aften lige inden VinterAuktionen, af formanden fik overrakt det synlige bevis på titlen. En flot pokal med indgraveret call, til at pryde på kaminhylden det næste år frem.

Og med bl.a. 3 første pladser, og 6 anden pladser i årets 14 jagter, var det altså ikke helt ufortjent at Bjarne løb af med den samlede sejr - men opløbet var tæt, og efter 12 jagter var der faktisk flere kandidater til titlen.

Så det tegner jo til at blive en rigtig spændende kamp, om titlen som afdelingsmester 2009. I dette års rævejagter, har der hen over året været 16-20 deltagere, så bestemt en aktivitet der er kommet for at blive - løbs kalenderen for den kommende jagtsæson planlægges

onsdag d. 11. marts, men med så tæt konkurrence er det måske nødvendig med lidt privat vintertræning :-).

   

Så kom vi frem til selve auktionen, der desværre nok må betegnes som en lidt tynd omgang, med kun få ting der kom op på et rimeligt hammerslag. Og omsætningen nåede da også kun lige omkring 800,- kr., men de mange glade deltagere så da ud til at ha' en god aften alligevel. At det lave antal effekter "under hammeren" nok skyldes at folk ikke mangler noget, eller bare køber det de mangler, kan man jo ikke beklage - men man mindes nu godt nok de dage, hvor det ikke var usædvanligt at der skulle mere end en tur ud til bilen, med det nyindkøbte.

Vi håber det bliver bedre næste gang, vi mødes til bl.a. auktion - HamDay 2009 - lørdag d. 16. maj.

Den kommende uge, er der mandags åbent i værkstedet fra kl. 19.00, og onsdag er det blevet tid til årets sidste  Almindelig mødeaften og bl.a. med muligheden for at få tømt QSL kassen, eller hente lidt inspiration til et par sidste julegaveønsker, i de mange nye spændende radioamatørblade og magasiner.

  

Årets sidste arrangement er onsdag d. 17. december, hvor afdelingens traditionelle juleafslutning for ALLE medlemmer og hele familien afholdes - og forberedelser er godt i gang - således er der allerede, indkøbt store mængder frisk snolder og julegløgg, indkøbslisten med gaver småkager osv. er skrevet, og æbleskivepanden til de hjemmelavede er "testkørt". Så vi håber meget at kunne gentage sidste års succes med 48 deltagere, og en rigtig hyggelig aften - så husk at "slå et kryds i kalenderen", en aften man absolut ikke må gå glip af.  

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor julehyggen breder sig.

  

14. december 2008

Nyhederne for uge 50 - En uge, hvor der endnu en gang blev arbejdet flittigt i værkstedet, mandag aften. Ikke med julegaverne, men med grejerne til den kommende sommers mange aktiviteter og arrangementer - jo, jo man sidder skam ikke på hænderne i Esbjerg afdeling.

Onsdag var der Almindelig mødeaften - årets sidste - og mange emner blev vendt og drejet, og bl.a. blev der drejet flittigt på HF-stationen, hvor specielt en OD5- station tiltrak opmærksomheden hos operatøren.

 

Den kommende uge, runder vi aktiviteterne i året 2008 af med Mandagsåbent i værkstedet, hvor en rask lille  "juleoprydningen" nok er på programmet, og så endelig

vores store traditionelle Juleafslutning onsdag aften - en rigtig familieaften, hvor vi håber at se alle medlemmer og hele familien, til et par rigtig hyggelige timer med gløgg, banko, æbleskiver, snolder, Amerikansk lotteri, fine gevinster, brunkager og julestemning. Og det vil da i hvert fald glæde bestyrelsen (og julemanden), hvis vi kunne blive mindst lige så mange deltagere i år som sidste år - og der er købt stort ind - så bare fyld hele familien i bilen, og tag dem med til julehygge i afdelingen, nu på onsdag d. 17. december 2008 kl. 20.00.

   

På gensyn ALLE sammen, til Juleafslutning i EDR Esbjerg afdeling - nu på onsdag.

     

21. december 2008

Nyhederne for uge 51 - Så blev det også endelig jul i Esbjerg afdelingen. Mandag blev der som spået i sidste uge, ryddet pænt op på værkstedet og lageret så vi næste år, kan starte på de nye opgaver, uden at falde over alt for meget grej der burde være sat på plads, eller direkte smidt ud - og det pyntede da gevaldigt !!!

    

Onsdag aften, blev dørene så "slået op" til årets Juleafslutning for alle medlemmer og hele familien - og det var meget glædeligt, at se så mange deltage i dette traditionelle og hyggelige julearrangement.

Helt nøjagtigt 51 deltagere (og måske ny rekord) havde fundet vej til det veldækkede bord, med masser af gløgg, æbleskiver og snolder - og ingen behøvede at 

gå sultne hjem i seng - hvad vist heller ingen gjorde. Der blev i hvert fald spist ca. 250 hjemmelavede æbleskiver, ca. 3 kg snolder, og ca. 1,5 kg småkager, alt sammen "skyllet ned" med 8L. gløgg, 6 kander kaffe og en del sodavand - dette ikke indberegnet en stor bunke snolder / kager der blev levnet, og som vi ved fælles hjælp må stå sammen om, og gøre en indsats for - at få spist i løbet af januar måned :-)

Bankospillet og lotteriet forløb også helt som det plejer - de 50 gevinster - bl.a. søde nisser, alkoholiske drikke, smukke juledekorationer, julestjerner og radiogrejer - som jævnt fordelt, burde betyde næsten en gave til hver, blev fordelt så bl.a. familierne Madsen og Thomsen, næsten kunne få en rygskade af at slæbe hjem - vi ønsker tillykke, og takker alle deltagere for endnu et rigtig vellykket arrangement. 

     

Så er lyset slukket (dog ikke i juletræet), og de hvide lagner lagt over møblerne - vi holder juleferie, helt frem til mandag d. 5. januar 2009, hvor vi starter op igen med Mandagsåbent i værkstedet. Så må vi håbe at det ikke bliver for hårdt, ikke at kunne komme i afdelingen, og møde de mange gode venner - men skulle savnet blive for stort, kunne man jo prøve og tænde radien, og hører om de er aktive på en af repeaterne, og måske snakke med dem der. Næste uge bringer vi her på hjemmesiden, formandens Nytårs hilsen.

 

Bestyrelsen og redaktionen ønsker ALLE en rigtig Glædelig Jul.

    

28. december 2008

Nyhederne for uge 52 - Hvor vi (traditionen tro) direkte fra studie 1 i Vejers, bringer Formandens Nytårshilsen:

 

Så rundes endnu et årsskifte. Og tilbageblikket viser igen et år, som har budt på en lang række aktiviteter:

 

På vinterens mandags aftener er der bl.a. pakket, og forberedt grej / komponenter til salg på messer i

ind - og udland, til fordel for investeringskassen. Her skal selvfølgelig også nævnes årets HamDay, som havde rekorddeltagelse i 2008. Turen til HAM RADIO i Friedrichshafen var også en succes, og en del af overskuddet blev straks konverteret til hardware, i form af et nyt lækkert 2m PA-trin.

 Der er udskrevet i tusindvis af QSL-kort, som kvitteringer for de mange forbindelser, lavet under årets

contester og fyrskibsweekenden.

 

Der er også i år holdt kurser til certifikatprøverne, som der er afholdt 2 af i vore lokaler.

Den sidste prøve i november, blev som noget nyt afholdt helt i EDR-regi.

 

Vi har deltaget med fine placeringer i årets 2 EDR Fielddays fra Marbæk plantage og Tjæreborg enge.

 Sidste år blev rævejagter igen taget på programmet, og denne udendørsaktivitet blev forsat i år med fin deltagelse, og kåringen af en afdelingsmester med efterfølgende overrækkelse af en vandrepokal.

 

Klubaftenerne har også i år været rigtig godt besøgt, og der er blevet diskuteret flittigt og/eller læst tidsskrifter.

På foredragsaftenerne har Niels, OZ7NB fortsat beretningen om foreningens historie - Niels forstår på en

levende måde, at berette om store og små hændelser, og vi ser frem til næste afsnit.

Der har også været foredrag om bl.a. PIC-programmering, rævesendere og rævejagt,

 ALE-kommunikation, samt oldtimer aften, grillaften, udflugt og m.m.

 

Alle disse aktiviteter er et resultat af ildsjæles arbejde, og medlemmernes store opbakning.

På bestyrelsen vegne ser jeg frem til et aktivt år 2009, og ønsker alle medlemmer et Godt Nytår.

 

OZ1FF, Kjeld

  

 

Tilbage til Sidste nyt