Arkiverede nyheder fra 2007.

6. januar 2007

Nyhederne for uge 1 - Og selvfølgelig - Godt Nytår - til

alle, vi håber at du er kommet godt over juleferien (og er tilfreds med udbyttet fra d. 24. :-)).

Nu skriver vi så 2007, og aktiviteterne er igen i fuld gang i afdelingen - starten på et nyt år, med mange interessante arrangementer på programmet , ikke mindst vores 70. års jubilæum i marts, som vores formand Kjeld, OZ1FF, også kom ind på i sidste uges Nytårshilsen. Men selvfølgelig også mange andre aktiviteter, bl.a. fortsætter vi det gode samarbejde med Telestyrelsen også i 2007, og det betyder at der i foråret, nærmere bestemt tirsdag d. 17. april, igen

afholdes Radioprøve i Esbjerg afdeling - og selvfølgelig arrangere vi inden, certifikatkurser for interesserede.

Mere information om prøven og kursustilbudene, finder du ved at klikke her. Men check selv Aktivitetskalenderen, og se en del af alt det der venter medlemmerne, det kommende år i EDR Esbjerg afdeling.

 

Onsdag startede vi så "lidt blødt" op igen efter ferien, med en Almindelig mødeaften - og god tid, til at få snakket om diverse projekter (herunder vores radiorum, hvor tæppet og alle panelerne nu er blevet monteret), eller om andre spændende ting, der har optaget medlemmerne siden sidst.

Næste onsdag, er der årets første foredrag på plakaten - Lasse, OZ1LN kommer og fortæller om / demonstrere hans meget interessante projekt, med ombygningen og opdateringen af Storno 5000 radioer. Relativt simple ændringer, der vil gøre disse radioer topmoderne på 70cm båndet, eller lidt mere omfattende ombygninger, der vil få dem til at virke som superstationer på 23cm. Kom og hør om mulighederne, for at blive aktiv på 70 eller 23cm for små penge, og lær samtidig lidt om moderne PIC teknik.

  

Så er der jo også tradition for, her ved årets begyndelse, at fortælle lidt om denne vores hjemmeside, og hvad der er sket i det forgangne år. Siden januar 2006 til i dag, er størrelsen igen vokset "lidt" - fra 102MB fordelt på i alt 8865 filer - til nu 129 MB fordelt på 11085 filer. Igen er den store stigning i størrelse, hovedsalig sket på grund af de mange billeder fra sidste års mange aktiviteter, og med tilføjelse af billedserier (i Galleriet) fra ikke mindre end 15 af disse arrangementer. Besøgsantallet her på siden, nåede også op på nye højder - med næsten

10 000 hits, giver det et gennemsnit på lidt over 27, hver dag året rundt - meget tilfredsstillende.

Designmæssigt er der også sket lidt - bl.a. med en lidt mere læsevenlig baggrund, på de mange sider med meget tekst. Men der har da også været et par små problemer i 2006 - her var det største nok, at der i forbindelse med udskiftningen af vores server til en nyere / bedre, skete lidt med formateringen af siden, og visse skrifttegn blev næsten kinesiske - også det fik vi løst. Der har også i foråret, været besøg af hackere - men de opgav - så ingen problem der heller. Tiden hvor hjemmesiden har været offline, har også været begrænset, men ombygningen af radiorummet (hvor serveren er placeret), har altså betydet at det har været nødvendigt - forhåbentlig ikke til alt for stor gene for gæsterne. Som altid er ris / ros og nye forslag omkring hjemmesiden, meget velkomne - Webmaster.   

På gensyn til årets første foredrag - nu på onsdag, i EDR Esbjerg afdeling.

   

12. januar 2007

Nyhederne for uge 2 - Hvor vi kan berette, om et meget interessant foredrag i afdelingen, onsdag aften.

Lasse, OZ1LN fortalte om og demonstrerede, hvad ham har fået ud af nogle ældre Storno 5000 radioer, hvad han har gjort, problemerne undervejs, og det fantastiske resultat der er kommet ud af anstrengelserne - 240 kanaler på 70cm / 310 kanaler på 23cm (med direkte digital frekvens udlæsning), scanning, automatisk repeaterspacing, 1750hz opkaldstone, samt selvfølgelig omkring 20W ud på 70cm. Og det bedste af det hele er næsten, at ombygningen er forholdsvis simpel, og ikke koster en formue. Men check selv Lasses hjemmeside, hvor du kan finde meget mere information om projektet -   

tak til Lasse, for en virkelig interessant aften. Men nu stopper vi ikke, med projekt "Storno 5000" her, for som det vel efterhånden er de fleste bekendt, har afdelingen en større stak af de omtalte radioer liggende, og vente på nye ejere. Og mange deltagere, var da også interesseret i straks at overtage et eller flere eksemplarer, for at gå i gang med ombygningen og det er jo glædeligt, men desværre kender vi ikke standen på radioerne - og en afprøvning er lidt besværlig, inden de er trimmet / bygget om. Derfor - er du også interesseret i at være med i projektet, modtager vi bestillinger på radioer indtil onsdag d. 17. januar, hvorefter vi bestiller de vigtigste dele hjem for ombygningen, og finder en dag i nærmeste fremtid for at få dem trimmet om. Prisen på selve radioen er fastsat til 300,- kr. (som alle ubeskåret går til nye dejlige indkøb af materiel / udstyr) - dertil kommer så prisen på krystaller, de specielle sokler osv. - nærmere oplysninger / bestilling ved Jan, OZ1INN.

 

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften, og om ikke andet, ligger der en stor bunke friske, farvestrålende, nye blade fra hele verden og venter på at blive læst, men det kunne jo også være at der var nogen, der ville snakke om en lille frisk udflugt - her tænkes på et nyt initiativ for aktive radioamatører: Dansk Vinter VHF Dag lørdag

d. 27. januar på Ingeniørhøjskolen i København, hvor der vil være aktiviteter og foredrag omkring VHF / UHF - de nærmere informationer finder du på VHF-udvalgets hjemmeside. Og det kunne jo tænkes, at der kunne samles en bil fuld eller 2, til en tur til hovedstaden, for at se hvad der rører sig i denne "afkrog" af landet.

        

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - centrum for aktiviteterne.

 

19. januar 2007

Nyhederne for uge 3 - Der denne gang (igen), starter i radiorummet, hvor vi nu er nået til den lidt sjovere del  af renoveringen - grejet skal på plads igen, og tilsluttes de rigtige steder - helst. Som det ses på billedet her til højre, er næsten alt vores måleudstyr da i hvert fald nu, kommet op og kører igen, og lånegrejet er også kommet op af kasserne / frem i lyset, og er igen i fuldt omfang klar til udlån, for de medlemmer der måtte ha brug for lidt assistance, med et eller andet.

Bunken der ses på gulvet - ja, det er faktisk også det der gør, at du kan se denne side, for det er vores server, router, modem, Access point osv. osv. men der kan det jo ikke blive liggende, så en ny hylde skal

monteres, og så venter alle radioerne, endnu flere computere, PA-trin osv. på at komme op på ædeltræshylderne,

og få lidt strøm, så vi igen kan gå i gang med jagten, på nye spændende kontakter på HF - VHF og UHF.

      

Onsdag var der Almindelig mødeaften, bl.a. med mere snak om Storno 5000 projekterne, og næste onsdag vil vi prøve at få udfyldt de sidste QSL-kort, fra vores aktiviteter i sidste års Fyrweekend, og få dem gjort klar til forsendelse til bureauet. Og skulle det gå hurtigt med "griflerne", er der projektet med det 5BDXCC - for sådan en valnødsplakette, vil nu godt nok pynte på væggen i det nye radiorum.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med mange forskellige aktiviteter.

  

28. januar 2007

Nyhederne for uge 4 - Onsdag var der så afsat tid, til endelig at få udfyldt de sidste QSL-kort, fra vores aktiviteter i sidste års Fyrweekend (ILLW). Og ved bordene og de bløde møbler, blev der flittigt og meget koncentreret "griflet" til den store medalje - med ægte manuelt udfyldte kort. Men som det måske er de fleste bekendt, var vores deltagelse i dette arrangement, sidste år igen en stor succes. Og det betød at der bl.a. også blev kørt rigtigt mange QSO'er - og dermed så også mange QSL-kort. Og vi nåede altså ikke at udfylde dem alle sammen, men hvis vi nu lader kassen stå fremme, kunne det jo være at vi kunne få de sidste skrevet ud, i den kommende tid.  

Så er vinteren kommet til landet - det blæser til tider ret så kraftigt, det sner ind imellem, og så er det bare blevet "isbjørnekoldt" - så i stedet for at rende rundt, ude i haven og lege med antenner, var det måske en idé at kaste sig over familiealbummet i stedet, og kikke efter billeder fra aktiviteter i afdelingen - det kunne jo være, at de kunne få en plads i "Old Timer sektionen" i Galleriet her på hjemmesiden. Kontakt Jan, OZ1INN hvis du har noget at bidrage med - papirbilleder eller indscannede filer, er lige velkomne.

  

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften, og udover aktiviteterne i mødelokalet, har vi tænkt os på værkstedet at starte op på projektet, med at få justeret og ombygget Storno 5000 radioerne - om alle krystallerne når at komme, er dog ikke helt sikkert. Men vi kan da i hvert fald få lukket radioerne op, få lavet de mekaniske små ændringer i selve radioen, og afprøvet om de virker - er du, eller vil du være med i projektet, så mød op, vælg en radio og lav ændringerne i din egen radio. 

 

Datoen for Årets Generalforsamling nærmere sig også hastigt - og eventuelle forslag man ønsker behandlet, skal afleveres (skriftligt) til bestyrelsen senest onsdag d. 7. februar 2007, altså ikke nu den kommende onsdag, men ugen efter. Så fat fyldepennen og papiret, hvis du har et forslag at bidrage med.

  

Forårets certifikat kursus og prøve, er heller ikke så langt væk længere - og tilmelding hertil, er allerede nu meget velkomne - hvis du selv, eller nogen du kender måtte være interesseret i at deltage.

 

På gensyn til aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling, også den kommende uge.

  

3. februar 2007

Nyhederne for uge 5 - Onsdag var der Almindelig mødeaften i afdelingen - nå, ja almindelig og almindelig kan man vel ikke helt kalde det, for der blevet udvalgt, skruet, skilt og justeret i den helt store stil -

Storno 5000 projektet er startet, og deltagerne var mødt op, for hver især at finde den fineste og flotteste model, højtaler og mikrofon, der alt sammen blev funktionstestet og gjort klar til ombygningen. Så rundt omkring i de små hjem, bliver der nu pudset og "kælet om" de nyerhvervede radioer, inden næste fase - udlevering af print og komponenter. Her er vi lovet en leveringstid på delene indenfor de næste 14 dage, og det satser vi selvfølgelig på, men deltagerne vil få direkte besked. Og skulle du være blevet interesseret i,

at være med i dette projekt omkring denne super station til UHF / 70cm eller 23cm båndet, kan du bare komme forbi i afdelingen, eller kontakte Jan, OZ1INN. 

 

Onsdag aften var der også en stor pakke QSL-kort, til fordeling blandt afdelingens mest aktive medlemmer bl.a. :

OZ1DYI - OZ4ABH - OZ1HXQ - OZ1FF osv. osv. og enkelte bør nok medbringe en trillebør, for hjemtransport.

  

Næste onsdag fortsætter vi byggeaktiviteterne, med præsentationen af endnu et spændende projekt for nybegynderen, eller den lidt mere erfarne tekniker - 80m modtageren fra OZ 2006 - hvor Niels, OZ1IKW kommer og demonstrere dette modulopbyggede projekt, der kan erhverves fra EDR's forlag. Også et rigtigt godt projekt til de lange vinteraftener, der jo nok varer ved et stykke tid endnu.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med byggeboom, og meget lav arbejdsløshed.

   

10. februar 2007

Nyhederne for uge 6 - Hvor der onsdag, var endnu et spændende foredrag på programmet.

Vi havde nemlig igen "lokket" Niels, OZ1IKW til at tage turen til Esbjerg fra Sønderborg, for denne gang at fremvise en lille smart modtager til 80m båndet.

Et projekt der har været beskrevet i OZ 2006, og som byggesæt kan bestilles ved EDR's forlag.  

Niels fortalte detaljeret om projektet - hvordan det hele var kommet i stand, hvem der har lavet hvad, og hvordan og hvorledes den er opbygget.

Og på billedet viser Niels demonstrationsmodellen, hvor man rigtigt kunne se de enkelte moduler - mens "vor egen" Lasse, OZ1LN havde medbragt hans færdig byggede model, der meget smart, var blevet indbygget

i et kabinet fra en defekt  Storno radio. Tak til Niels for endnu en interessant aften - vi håber du og Arne, OZ1EC kom godt hjem, trods vintervejret.

 

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften, med hvad der af følger af aktiviteter, men derudover håber vi at der er kommet krydstaller, og måske print til vores Storno 5000 projekt  - så det kan meget vel tænkes at loddekolben og målesenderen, kommer på overarbejde (kommer delene, vil deltagerne få direkte besked), og de nye blade må måske vente lidt på "æselørerne".

 

Og så er det vel på sin plads, igen at gøre medlemmerne opmærksom på, at der er:

Generalforsamling - onsdag d. 21. februar 2007

hvor bestyrelsen også i år, håber på stort fremmøde og en positiv snak om vores forening. For det er nu engang medlemmerne der bestemmer, og det kunne jo være at der var noget der kunne gøres bedre / anderledes, eller man kunne bare komme og vise sin tilfredshed med aktiviteterne, og medlemstilbudene som de er i deres nuværende form, og dermed støtte bestyrelsen i det fortsatte arbejde - nå, ja så er der jo også det gratis wienerbrød, der kunne være en god grund til at møde op :-).

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - selvfølgelig også med "fuldt" program i vinterferien.

    

17. februar 2007

Nyhederne for uge 7 - Onsdag  var der Almindelig mødeaften, igen en meget aktiv aften, hvor de mange velankomne stumper - print og alle komponenter - blev uddelt til deltagerne, i vores projekt med opgradering af Storno 5000 radioerne. De tilstedeværende fik samtidig monteret de nye krystaller i deres radioer, og Lasse, OZ1LN justerede med kyndig hånd alle radioer til maksimal følsomhed, og passende udgangseffekt.

 

Tilbage for deltagerne står nu kun, at få det hele samlet og endelig afprøvet - og det kunne for fleres vedkomne, godt blive allerede i dag, at man var interesseret i en rapport. Så husk at tænde for UHF stationen, og lyt på 70cm repeateren OZ9REL, efter de nye signaler.    

   

Fredag var der bestyrelsesmøde - forud for årets Generalforsamling - nu den kommende onsdag, med en længere gennemgang af sagerne og opgaverne, der skal planlægges og løses for fortsat at kunne holde gang i det hele, og udvikle nye tiltag, til glæde for medlemmerne.

Men nærmere herom på onsdag d. 21. februar 2007 kl. 20.00, hvor der så er blevet tid for årets Generalforsamling - selvfølgelig med dagsorden i følge vedtægterne, og bl.a. valg til posterne som Kasserere (Bjarne, OZ1CWP), to Bestyrelsesmedlemmer (Kurt, OZ4AFQ og Allan, OZ1IOM) samt Bestyrelsessuppleant (Kenneth, OZ2ADE) - poster i foreningen, hvor der er mulighed for genvalg til alle kandidaterne.

Der er ikke indkommet nogen forslag, så det punkt kommer vi nok ret hurtigt igennem :-). Til gengæld håber bestyrelsen, at rigtig mange medlemmer vil møde op, og være med til en snak om fremtidige aktiviteter og projekter - eller måske bare støtte op om det arbejde, den nuværende bestyrelsen har udført i det forgangne år. 

  

På gensyn ALLE sammen, til Generalforsamling - nu på onsdag i EDR Esbjerg afdeling

 

24. februar 2007

Nyhederne for uge 8 - Med en frisk reportage, fra årets Generalforsamling onsdag aften i Esbjerg afdeling.

Der selvfølgelig, startede med valget af en dirigent til at "styrer løjerne" - Svend, OZ1DYI blev valgt. Herefter aflagde Kjeld, OZ1FF sin første beretning som formand for afdelingen, bl.a. med et tilbageblik på nogle af alle sidste års mange aktiviteter og arrangementer -

bl.a. de mange spændende foredrag, contest og Fieldday aktiviteter, HamDay, EDR kreds og valgmøde, byggeprojekterne,  Mandagsåbent i værkstedet, certifikatkurserne og prøverne (i et godt  samarbejde med ITST), udflugterne til loppemarkeder / messer i Tyskland, Old timer aften, juleafslutning, Fyrweekend, Vinterauktion og Medlemsmøder, men

også aktiviteterne på de trods alt mange såkaldte Almindelige mødeaftener. Andre væsentlige aktiviteter, som renoveringen af radiorummet, vores hjemmeside og det kommende projekt, med en ny 30m høj TrailerTower blev omtalt - alt i alt, igen et fantastisk aktivt år, hvor eneste lille minus var, at der godt kunne bruges lidt flere medlemmers hjælp, i den praktiske gennemførelse af specielt de store arrangementer. Kjeld takkede for opbakningen, og ser frem til de mange nye aktiviteter i 2007. Beretningen blev enstemmigt godkendt - eneste kommentar fra forsamlingen var, "Godt gået".

Kassereren Bjarne, OZ1CWP fremlagde det reviderede regnskab (en kopi kan hentes i afdelingen), der viste en omsætningsfremgang fra 54 487,- kr. i 2005, til 65 670,- kr. i 2006. Regnskabet blev også enstemmigt godkendt.

Der var ikke indkommet nogen forslag, så det punkt blev hurtigt overstået, det samme var med punktet om fastsættelse af kontingentet - ingen ændringer - det billige kontingent fortsætter også i 2007.

    

Så skulle der vælges medlemmer til bestyrelsen - på valg til kassererposten var Bjarne, OZ1CWP der blev genvalgt for endnu 2 år (oven i de 20 år, der allerede er afsonet) - og til de 2 bestyrelsesposter, var der ligeledes genvalg til Allan, OZ1IOM og Kurt, OZ4AFQ . På posten som suppleant til bestyrelsen, var der nyvalg til Svend, OZ1DYI - vi takker Kenneth, OZ2ADE for indsatsen på posten siden 2005.

Til jobbet som den ene af 2 Revisor, var der genvalg til Ronald, OZ1CBQ, og som revisorsuppleant var der nyvalg til Knud, OZ8KF - da Svend, OZ1DYI jo ikke kan passe 2 opgaver.

    

Punkt 11 og sidste punkt på dagsordenen - Eventuelt - her gennemgik Bjarne, OZ1CWP budgettet, Jan, OZ1INN gennem gik Storno 5000 projektet, vi havde en snak om vores indlæg i OZ - der fremover vil blive beskåret en hel del (alle oplysninger, endda med billeder, finder du jo hurtigere her på hjemmesiden). Kjeld,OZ1FF orienterede om den kommende Temadag i afdelingen, Bjarne, OZ1CWP fortalte om planerne for 70 års jubilæet - og endelig havde vi en snak om ønskerne til kommende aktiviteter - idéer der nu vil blive arbejdet videre på.

   

Klokken 21.32 kunne formanden afslutte årets generalforsamling - takke for god ro og orden - og samtidig konstatere, at det ikke var lykkedes for de 19 fremmødte medlemmer, at "æde" sig gennem den store bunke rigtigt lækker bagerbrød, leveret fra byens førende bageri. Så bevæbnet med en xtra fastelavnsbolle, kunne turen nu gå hjemover, uden pludselige problemer med opståede sultfornemmelser.........

     

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften på programmet , og næste weekend prøver vi om der igen er "hul igennem" til Amerika, i årets ARRL DX contest fra afdelingen.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling.

   

3. marts 2007

Nyhederne for uge 9 - Hvor der selvfølgelig igen, var mange forskellige aktiviteter i afdelingen.

Bl.a. lykkedes det i et par forholdsvis vindstille timer, at få pillet det efterhånden lidt brune juletræ i masten ned, for man må jo nok konstatere, at højtiden for længst er forbi - vejret har bare ikke rigtigt været til arbejde i 20 meters højde. Samtidig med "juleoprydningen", fik vi monteret vores 80m dipol ud på en ny udligger 1m fra masten (ligesom 160m antennen) - samt skiftet linen i antennen, der efter næsten 10 års "træk" til dels havde givet op, under en af vinterens utallige storme og dage med kraftig blæst.

Nu er linen i hvert fald ny, og 80m antennen er igen klar til mange nye kontakter fra OZ5ESB.

 

Mandag aften blev der ryddet op på værkstedet - klargjort flere Storno 5000 radioer til ombygning, og fundet dele og komponenter til den sidste bunke radioer, der er ved at være temmelig efterspurgte. Dette bringer os let og elegant frem til aktiviteterne onsdag aften, hvor der var Almindelig mødeaften, men også et stort fremmøde af folk, der skulle have ombyttet Pic kredsen til deres Storno 5000, og dermed få del i Lasse, OZ1LN's sidste nye program version, med endnu flere muligheder og smarte faciliteter - altså et rigtig godt projekt, der bare bliver bedre og bedre - check selv projektet med et besøg på www.OZ1LN.dk , og se billederne fra byggeaktiviteterne i afdelingen under "Projekter".

Ugens sidste aktiviteter foregår nu i weekenden, hvor vi jagter Nordamerika i ARRL DX SSB contesten fra afdelingen - dog ikke med de store forventninger, da forholdene stadig er langt nede på kortbølge. Men vil du se hvad der sker, så kontakt Jan, OZ1INN for en aftale - da hoveddøren desværre vil være låst.

 

Næste onsdag står der U/VHF - HF Fieldday og Fyrweekend møde 1. på programmet. Her tager vi en snak om den kommende sommers udendørsaktiviteter - hvem der vil være med, hvem der laver hvad, og så ser vi også på hvordan det går, med de forskellige opdateringsprojekter. Selvfølgelig arrangementer hvor vi altid har det rigtig hyggeligt, med masser af grej, mange kontakter og sjove oplevelser - det bør du selvfølgelig ikke gå glip af - så kom i afdelingen, og hør lidt om hvad planerne går ud på i år. Også selv om du måske mener, at det ikke er noget

du kan være med i - der er opgaver nok der skal løses, også for nybegyndere.

 

Og så er der igen Kreds 7. møde, denne gang i Struer afdeling, næste lørdag d. 10. marts 2007 kl. 13.00 - med spisning fra kl. 12.00. Som sædvanlig, regner vi med at sende en delegation af sted til mødet - vil du med, kunne det være at der kunne findes ud af noget samkørsel derop. Det snakkes der også om - i afdelingen, nu på onsdag. 

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor aktive radioamatører mødes.

 

10. marts 2007

Nyhederne for uge 10 - Der endelig kan berette om at "OZ5ESB is back", som en aktiv deltager i contest.

For efter 6 måneders radiotavshed, (på grund af renovering af vores radiorum) blev der sidste weekend endelig igen "fyret op" under grejet, og kørt lidt seriøs radio fra afdelingen - vi var med i ARRL DX SSB konkurrencen på kortbølge. En contest som desværre ikke blev den helt store succes - rent resultatmæssigt

(kun 457 QSO'er) - men så absolut en fornøjelse for deltagerne, der kunne nyde faciliteterne og grejet i landets bedste, og flotteste radiorum.

At denne indvielse var længe ventet, er vist ikke nogen hemmelighed - og blandt de besøgende, der ville se stationen i gang igen, var selvfølgelig også formanden -

OZ1FF, Kjeld der ses på billedet herover, sammen med OZ4AFQ, Kurt ved mikrofonen.

 

Og renovering har været lidt af en opgave, men som skrevet d. 16.9.2006 "skal det være lidt skidt for at blive rigtig godt" - at det så inkluderede: opmuring af vægge, nyt gulv, loft, el-installationer, ventilation, tæppe, hylder, borde, maling, væv osv. osv. i det lille rum, hvor der højest kunne arbejde et par stykker af gangen, var måske lidt overraskende. Men nu er vi altså endelig blevet færdige - sådan næsten da - det eneste der stadig mangler er ventilationen, der ikke er koblet på anlægget oppe på loftet endnu - det sker dog snarest, og i hvert fald inden den kommende sommers hedebølge.

Men kom selv forbi afdelingen og se resultatet - der er gratis ledsaget rundvisning hver onsdag.

  

Onsdag var der så tid til at få set lidt nærmere, på forberedelserne forud for vores deltagelse i sommerens radio aktiviteter i U/VHF Fieldday, Fyrweekenden og HF Fieldday. Og interessen er da stadig fuldt ud til stede - selv om der sagtens, kunne være mange flere deltagere - men vi fortsætter planlægningen, og "skruer lidt op" på indsatsen med de nye forbedringsprojekter, bl.a. med mere mandskab på "byggeriet". Så det kan faktisk gå hen, og blive rigtig rigtig godt i år - nærmere info i afdelingen, eller på næste FD møde d. 16. maj.   

 

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften, og samtidig sidste chance for tilmelding til forårets certifikat kursus, og prøve ved Telestyrelsen - så vil du være aktivt med, i verdens bedste hobby, er det på onsdag i afdelingen vi klarer papirarbejdet, og svarer på alle spørgsmål fra interesserede. 

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med faciliteterne, og mulighederne.

  

17. marts 2007

Nyhederne for uge 11 - Med en reportage fra "Studie1" - radiorummet i afdelingen. Hvor der onsdag aften, bl.a. blev ledt efter spændende stationer på kortbølge.

Og den nye 2007 kollektion i moderigtigt operatør dress, blev præsenteret i de perfekte omgivelser. 

En lækker sweatshirt, med et "frækt" tryk på både for og bagside - der burde kunne få en samtale i gang -

og selvfølgelig lange ærmer.  

 

Skulle du også være interesseret i, at være klædt pænt på ved afdelingens aktiviteter, kan trøjerne selvfølgelig erhverves af alle - pris 150,- kr. pr. stk. - leveret i størrelserne: S-M-L-XL eller XXL. Leveringstiden er små 14 dage, og de kan bestilles ved Jan, OZ1INN.

Onsdag var der også sidste tilmeldingsfrist til forårets D-certifikat weekend kursus - og der er altså desværre endnu ikke helt nok tilmeldte til, at det kan gennemføres - så vi giver det lige en chance mere, hvis du eller nogen du kender, måtte være interesseret  i at deltage, så kontakt Jan, OZ1INN eller Bjarne, OZ1CWP - hurtigst muligt.    

 

Næste onsdag er der foredrag i afdelingen - vores formand - Kjeld, OZ1FF kommer og viser / fortæller om det spændende projekt, han har arbejdet med hen over vinteren: en næsten uhyggelig præcis GPS-styret frekvensnormal, der bl.a. vil kunne få din frekvenstæller til at tælle helt rigtigt, og som kan bruges som erstatning for frekvensnormalen fra Kalundborg langbølgesender, der nu er lukket ned.

 

Så løber nedtællingen til vores 70. års jubilæums Reception og Åbent hus lørdag d. 31. marts 2007 efterhånden også stærkt, og planlægningen / bestilling af alverdens ting og sager, er nu alt sammen stort set kommet på plads, til et rigtigt hyggeligt arrangement, hvor vi selvfølgelig også håber at se dig til lidt snak og et par forfriskninger.

Vi håber samtidig at rigtig mange interesserede, der måske ikke tidligere har set vores faciliteter, vil lægge vejen forbi og se de mange muligheder, vi nu 70 år efter starten tilbyder vores medlemmer.

Alle er i hvert fald velkommen - lørdag d. 31. marts 2007 fra kl. 12.00 til kl. 16.00 i EDR Esbjerg afdeling.

  

Men først foredrag - nu på onsdag i EDR Esbjerg afdeling - ses vi ?

 

24. marts 2007

Nyhederne for uge 12 - Hvor vi igen, kan berette om et ganske interessant foredrag i afdelingen - denne gang med vores formand Kjeld, OZ1FF, der fortalte om og fremviste et spændende projekt, hvor satellit navigation (GPS) bliver brugt til noget helt andet, end at finde vej i sommerlandet. Nemlig som frekvensreference i bl.a. din frekvenstæller, eller din station, og som vil hjælpe dig med at finde den helt rigtige (og nøjagtige) frekvens, der specielt på de højere bånd godt kan være en hel anden, end den målegrejet viser.

 

Tak, til Kjeld for forevisningen af grejet, der som det ses på billedet her til højre, blev flittigt studeret af deltagerne - der måske kunne være interesseret i en kopi. Det kunne jo også være, at der var interesse for

på et senere tidspunkt, at arrangere en måleaften for folks eget grej, så man kan få fornemmelse for hvor galt det egentlig er - en forskel på 2 eller 3kHz, er jo ikke helt uvæsentlig hvis man vil ha forbindelse.

 

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften, men også mandag er der aktivitet - i værkstedet knokles der med fuld kraft, på flere af vores mange projekter der da gerne skulle være færdige, inden sæsonen officielt slutter.

 

Og så er vi efter 70 år med radio aktiviteter, også kommet ind i jubilæums ugen i EDR Esbjerg afdeling:

 

29. marts 1937 - 2007

 

Og som alle nok ved, fejre vi denne begivenhed med reception og åbent hus

- lørdag d. 31. marts fra kl.12.00 til 16.00, for ALLE nuværende og tidligere medlemmer, venner, bekendte,

 gæster, naboer og interesserede. Hvor vi vil byde på lidt godt til halsen og ganen,

samt viser hvilke aktiviteter og faciliteter, vi tilbyder vores medlemmer her 70 år efter starten.

 

På gensyn ALLE sammen, i EDR Esbjerg afdeling.

  

31. marts 2007

Nyhederne for uge 13 - Med en dugfrisk reportage, fra dagens reception / åbent hus arrangement, i anledning af afdelingens 70 års jubilæum - d. 29. marts.

  

En rigtig god dag, med strålende solskinsvejr, og med besøg af rigtig mange nuværende og tidligere medlemmer, gæster og repræsentanter fra vores nabo afdelinger, pressen og EDR der alle ville være med til at fejre dagen - og nyde lidt lækkert til halsen eller ganen bl.a. et par "vaskeægte" EDR kager.

På billedet her til højre (ved en af  afdelingens nye "gobeliner") ses formanden - Kjeld, OZ1FF holde en lille tale til forsamlingen, og byde alle velkommen. 

 

En stor TAK til alle, for en hyggelig eftermiddag - en billedserie fra jubilæet, følger i Galleriet hurtigst muligt.   

 

Andet nyt, som den opmærksomme besøgende her på siden måske allerede har opdaget, er at der er kommet en lille tilføjelse bl.a. i overskriften - 5Q1A. Et tiltag som bliver afdelingens nye specialcall, til brug bl.a. i forbindelse med visse contester, special aktiviteter og arrangementer. Altså ikke et nyt "master kaldesignal" for afdelingen, men bare en tilføjelse til dem vi allerede råder over. Og et kaldesignal vi ser frem til, rigtigt at få "luftet" i fremtiden.

     

Onsdag aften var der Almindelig mødeaften, og udover at få snakket lidt om lørdagens arrangement, blev endnu en bunke fra QSL-bureauet sorteret til medlemmerne - så altså husk, at checke kassen ved dit næste besøg i afdelingen - det kunne jo være, at du var blandt de heldige modtagere. Og skulle du ønske at komme af med en bunke til forsendelse, er der stadig plads i den udgående kasse.

   

Aktiviteterne omkring vores 70års jubilæum, forsætter i den kommende uge - onsdag aften præsentere Niels, OZ7NB et foredrag om, hvad han har fået ud af at "grave" i afdelingens historie - hvad er de første 70 år gået med, hvilke aktiviteter har beskæftiget medlemmerne osv. osv. Et interessant emne, der måske kunne give idéer til en relancering f.eks. hvad med 70'ernes rævejagter ? 

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til foredrag nu på onsdag.

 

5. april 2007

Nyhederne for uge 14 - Hvor aktiviteten omkring vores 70års jubilæum forsætter, således var der onsdag et meget interessant foredrag, med Niels, OZ7NB om afdelingens historie gennem de første 70 år.

Ja, det vil sige at på godt og vel 2½ time, nåede vi frem til 1941, hvor krigen for alvor satte sine spor på aktiviteten i Europa, og ikke mindst i Esbjerg afdeling.

 

Så færdige med at hører om fortiden blev vi langt fra, for Niels har altså rigtig gravet i historien, og brugt utallige timer med gamle OZ'ere og besøg på byhistorisk arkiv, for at kunne fortælle denne spændende historie, om aktiviteten i og omkring afdelingen. Lige fra byens første radioamatører, der

ikke alle sammen var rigtig inde i lovgivningen, og troede at licensen gav lov til at udsende underholdningsmusik, til lokalerne i Tømrergade 2 der pludseligt forsvandt fra bykortet. Ligeledes var der en fyldig beskrivelse af hvem personerne bag kaldesignalerne var, og hvad de bedrev, med det til tider lidt ustabile hjemmebyggede grej til kortbølge. En stor tak til Niels for en virkelig interessant aften, hvor vi ser frem til fortsættelsen - tiden efter WW2 - og som vi forventer, vil blive programsat til en gang i efteråret 2007.

Er du blandt de uheldige, der var forhindret i at overværer denne første del af foredraget, er der lidt hjælp at hente, for hele materialet vil i løbet af kort tid, kunne hentes som en samlet fil til download, under "Historien".

  

Som en sidste detalje, i forbindelse med jubilæumsreceptionen, kan du nu gå ind i Galleriet, og se eller gense de mange "gyldne øjeblikke", fra sidste lørdags arrangement.

 

Så en lidt trist meddelelse, omkring den forestående certifikatprøve ved Telestyrelsen her i Esbjerg. Der mangler endnu 3 deltagere i at prøven d. 17. april 2007 kan gennemføres, og det er jo lidt ærgerlig for de der har tilmeldt sig, og gerne vil i gang som radioamatører eller som vil opgradere deres certifikat. Tilmeldingsfristen for at deltage er for længst overskredet, men du eller nogen du kender der måtte ønske at deltage kan altså lige nå det endnu - eneste og sidste mulighed er, at kontakte Jan,OZ1INN på tlf. 40537304 inden mandag d. 9. april 2007. 

 

Ellers er vi nu nået frem til (for de fleste) en velfortjent påskeferie, hvor den måske står på familiehygge og koncentreret afslapning - og det er jo også meget hyggeligt alt sammen, men var det ikke meget bedre også at  bruge tiden til lidt fornuftigt ?? - Hvad med f.eks. at få ryddet op i laget af det grej, stumper og diverse tilbehør, du alligevel aldrig vil få brug for, og tilmelde dig med en stand på årets HamDay ??

Tiden løber jo stærkt, og der er nu kun 38 dage til, at dette arrangement løber af stablen - nærmere info og tilmelding på www.hamday.dk   

  

Med ønsket om en God Påske - på gensyn i EDR Esbjerg afdeling i næste uge.

  

14. april 2007

Nyhederne for uge 15 - Der denne gang kan berette om, at vores ellers super solide værkstedsbord næsten er ved at "skvatte sammen", under vægten af kasser og poser med nye komponenter i 10 000vis. Der pakkes igen de berømte og eftertragtede lykkeposer, i meget stor stil - ja, hele flyttekasser, fyldte med nye høj kvalitets komponenter, sorteres og deles ned til mere brugbare størrelser. Det er jo dog trods alt de færreste, der lige har brug for 6000 stk. BC549, eller 8000 1% 1kohm modstande - så er en 100 stykker af hver, nok mere passende til hjemmelageret, og de kommende projekter og konstruktioner.

   

Ligeledes findes alt det andet fine overskudsgrej, vi

siden sidst har fået doneret (sammen med resterne fra sidste år) frem, og gøres klar til loppemarkederne på HamDay (d. 12. maj), på HAMRADIO messen i Friedrichshafen (d. 22. - 24. juni) eller på Funkflohmarkt i Hamborg (d. 9. juni) - sådan bare for lige at nævne nogle af de steder, vi "banker" salgsstanden op i den kommende tid ;-).

    

Onsdag var der "bare" Almindelig mødeaften på programmet, men i forbindelse med ovenfor nævnte "pakke aktiviteter", fik vi da også lejlighed til at demonstrere et eksempel, på det mere kuriøse i vores udsøgte og blandede varesortiment - en ægte krystal modtager - der til trods for endog stor skepsis, hos en enkelt af de unge mennesker, (redaktionen har lovet Keld, OZ6BAM ikke at fortælle hvem) virkede !!!

Næste onsdag er der så forberedelsesmøde, forud for HamDay 2007- og det kunne jo være dejligt, hvis der er i år måske kunne opleves trængsel, for at tilbyde lidt hjælp i forbindelse med aktiviteterne, det behøver jo ikke at være hele dagen, men lidt hjælp med opstilling eller oprydning er meget velkommen - kik forbi onsdag, og hør nærmere om årets største arrangement i afdelingen.

  

Så er det med beklagelse, at vi må konstatere at det desværre ikke lykkedes at samle deltagere nok, til at certifikat prøven ved Telestyrelsen kunne gennemføres. Og det er jo ærgerligt, at eneste mulighed så er en tur til hovedstaden, eller at væbne sig med lidt tålmodighed, og vente til næste mulighed til efteråret. Men sådan er det altså desværre denne gang, de tilmeldte har fået direkte besked fra ITST - og nærmere info om næste prøve mulighed, får du i afdelingen eller under punktet "Kursus", når tiden nærmer sig.

  

Næste lørdag er der PR og reklame for vores hobby, på plakaten - EDR's informationsudvalg afholder i samarbejde med Esbjerg afdelingen, en temadag i vores lokaler, hvor deltagerne vil drøfte mulighederne for at gøre lidt mere opmærksom på, de mange muligheder og udfordringer vores hobby tilbyder. Samt selvfølgelig udveksle idéer til attraktive aktiviteter, for både nuværende men også nye radioamatører - bestyrelsen håber selvfølgelig på at det måske også hos os, kunne betyde lidt nyt på programmet - mere info herom efter mødet. Mødet er hovedsagligt tiltænkt bestyrelserne fra alle EDR's lokal afdelinger og PR-udvalget der i det daglige sidder med udfordringerne, og sidste tilmeldingsfrist for deltagelse er d. 16. april 2007 til Flemming, OZ8XW.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også de gode idéer opstår. 

 

21. april 2007

Nyhederne for uge 16 - Hvor vi onsdag aften, gennemgik alle detaljer omkring afholdelsen af HamDay 2007 - og ja, der er altså en del, der skal ordnes for at handlen igen kan forløbe til alles glæde og tilfredshed. En del medlemmer var da også mødt frem, for at hører hvor de kunne hjælpe, men specielt med opstillingen og oprydningen kunne det var rart, med endnu et par hjælpere - var det noget for dig, hører bestyrelsen meget gerne fra dig. Og der er jo ikke så lang tid igen, til HamDay 2007 løber af stablen - om nu kun 21 dage - dette kan også ses på tilmeldingerne til loppemarkedet, der nu for alvor begynder at indløbe til arrangørgruppen - info om tilmelding osv. på HamDay hjemmesiden.    

  

Lørdag var der så indkaldt til et temamøde, omkring PR og reklame for vores hobby. Et arrangement afholdt i samarbejde med EDR's informationsudvalg, og med afdelingen som vært for de i alt 28 deltagere, der kom som repræsentanter fra udvalget, og bestyrelserne i 16 interesserede lokalafdelinger fra hele landet.

I en meget positiv stemning blev landsforeningens mange  forskellige reklamemuligheder og materialer præsenteret, og gennemgået for en mulig opdatering og mere tidssvarende udgave - lige fra foldere, bladet OZ, udstillingsstande og EDR's hjemmeside.

Også lokalafdelingernes tilbud og aktiviteter blev vendt og drejet, og mange gav udtryk for at de havde fået et fint udbytte af dagen, og mange nye idéer at arbejde

videre med - også selv om denne del af vores forenings arbejde er temmelig omfangsrig, og en løsning på alle ønsker og idéer vil kræve en masse arbejde og tid for gennemførelse. Så det bliver jo nok nødvendigt at mødes igen engang (måske i en ny del af landet), og arbejde videre med projekterne og de kommende tiltag for en

styrkelse af vores image - men nu er processen da i hvert fald sat i gang.

      

Næste onsdag er der igen Almindelig mødeaften -  

for der skal jo også være tid, til at få læst alle de nye blade der er dukket op på det seneste - f.eks. april 2007 udgaven af OZ, hvor et par "gamle kendinge" pryder forsiden.

    

Niels, OZ7NB og Mads, OZ6AGY foreviget under forrige års VHF Fieldday fra Marbæk plantage, i færd med at scanne 70MHz båndet - med et temmelig solidt gammelt russisk portabel sæt.

Ja, det kunne jo måske give stof til lidt eftertanke - skal vi ha' gjort lidt ved udstyret på dette bånd ?

Til i år kan vi nok ikke nå det, men det er jo ikke for tidligt at tænke lidt over hvad den kommende vinter sæson skal bruges til.

       

Onsdag aften kunne man jo også prøve at dreje antennen / tænde for kortbølgeradioen, og lytte efter gutterne fra SCARBOROUGH REEF der nok har fået pakket grejet ud, og er klar til lidt seriøs pile-up.

  

Og så kunne man jo også bare, kikke forbi i afdelingen til en uformel snak om rigets tilstand, eller for at hører lidt mere om lørdagens temadag.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor aktive radioamatører mødes. 

     

28. april 2007

Nyhederne for uge 17 - Der denne gang, endelig kan berette om godt nyt med hensyn til Storno 5000 projektet.

Mandagsteamet har nu fået de sidste radioer og byggesæt, gjort klar til levering - alle dele er kommet hjem / pakket i poser, og alle radioerne er blevet afprøvet / justeret lige klar til at gå i gang med. Et usædvanligt populært projekt, hvor mange af disse sæt allerede på forhånd er reserveret - men vi har jo en del, så skulle du være interesseret i at være med, er der stadig byggesæt og radioer på lager - kontakt Jan, OZ1INN for nærmere info.   

 

Onsdag var der Almindelig mødeaften for alle medlemmer - og fredag var der møde kun for bestyrelsen, med mange emner på programmet bl.a. planlægningen af de sidste "tørre pletter" på efterårets program - her kan man, udover alt det der allerede er planlagt, se frem til en spændende udflugt og 3 interessante foredrag, så det skal nok blive mindst lige så godt som det plejer - i EDR Esbjerg afdeling.

Lørdag var der denne uge også aktiviteter - ja, for som vi i større eller mindre grad, forventer at medlemmerne ankommer nyfriseret, er vi efterhånden også blevet forvente med, at et besøg i vores lokaler ikke nødvendigvis indebærer, at man skal hjem og vaskes med sæbe. Det var blevet tid for Forårsrengøringen -

absolut ikke det største tilløbsstykke i det fine sommervejr, men med en ihærdig indsats lykkedes det da at få fjernet støvet fra en hektisk vintersæson. Altså den nye uvante lugt i lokalerne, har en helt naturlig forklaring.

 

Næste onsdag, er der så traditionen tro Old Timer aften - ikke at der er lukket for de yngre medlemmer, der selvfølgelig er mere end velkomne også denne aften. Sædvanligvis indledes aftenen med et mindre foredrag, inden snakken med nye og gamle venner tager over - men hvem der er årets foredragsholder er altså lidt hemmeligt, da det afhænger lidt "af formen på dagen", en reserve venter dog i hvert fald i kulissen, hvis "førstevalget" ikke lykkedes. Så altså kom i afdelingen på onsdag det bliver hyggeligt - også selv om certifikatet måske ikke er 20år gammelt.   

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet for både nye og erfarne radioamatører.    

     

4. maj 2007

Nyhederne for uge 18 - Der kan berette om et pænt fremmøde, ved årets Old Timer aften - onsdag i afdelingen. 22 deltagere med certifikat i 20 (eller mange flere) år, var sammen med flere af de "nyere" mødt op til en hyggelig aften, der i år blev indledt med et lille foredrag af vores formand Kjeld, OZ1FF - da den person vi først havde i tankerne, ikke kunne komme.

Kjeld klarede det nu også ganske godt, med en kort beretning om hans eget liv som radioamatør, og hvad han nu går og roder med på specielt de lidt høje bånd

- Tak til Kjeld for oplægget, til den videre snak ved bordene. Det meget fine sommersolskinsvejr var helt fantastisk - og derfor blev gruppebilledet, fra årets Old Timertræf denne gang forlagt, til solnedgangen under det flotte ny udsprungne træ i gården.

Et flot billede der sammen med flere billeder fra arrangementet, i løbet af kort tid vil være at finde under "Galleri".

 

Noget andet - længe efterspurgt - er materialet fra 1. del af Niels, OZ7NB's foredrag om afdelingens historie 1937-2007. Billederne og teksten kan du nu downloade som .pdf filer fra menuen "Historien" - fordelt på foreløbig 3 filer og på hver ca. 8MB. Så har du da i hvert fald muligheden for at være forberedt, når Niels præsentere 2. del af historien, med et foredrag onsdag d. 31. oktober 2007.

  

Næste onsdag, er der Almindelig mødeaften på programmet - men helt uden aktiviteter bliver det jo nok ikke, for vi skal lige ha' det sidste klaret og forberedt, inden vi næste lørdag (d. 12. maj) slår dørene op til årets store marked for radioamatører, computer og elektronikinteresserede - HamDay 2007 på området ved afdelingen.

De fleste ting er allerede nu på plads og klar - det helt store spørgsmål er vel nærmest, om solskinsvejret holder og vi kan være i gården, eller vi lige som sidste år er nød til at flytte ind under taget på selve Fritidscenteret.  

Men lige gyldigt hvordan, så er det helt sikkert at man uden betænkning, vil kunne komme tørskoet rundt på markedsområdet - og handle med de mange, der allerede har meldt deres ankomst, og lovet store bunker af godt grej og stumper til rene fantasipriser. Forplejningen er også på plads, med den traditionelle menu og til de sædvanlige yderste attraktive priser - så der skulle vel ikke være noget, der holder en tilbage for at deltage og gøre en god handel - nu på lørdag d. 12. maj 2007 fra kl.10.00 til kl.16.00 ved HamDay 2007.

  

På gensyn på onsdag og lørdag - i EDR  Esbjerg afdeling.

   

13. maj 2007

Nyhederne for uge 19 - En travl uge med aktiviteter både mandag (hvor det sidste grej, til HamDay 2007 blev gjort klar), onsdag (hvor der var Almindelig mødeaften), fredag (hvor der var opstilling af borde, flagstænger, osv. osv.) og endelig lørdag, hvor det var blevet tid for årets største arrangement i afdelingen:

HamDay 2007

igen i år et meget vellykket og velbesøgt arrangement, med deltagere fra hele landet, og pæn omsætning både hos de handlende, på loppemarkedet og ved auktionen, hvor rigtigt mange effekter skiftede ejere. Som det ses på billedet her til højre, blev alle muligheder for en handel udnyttet - både ude og inde.

For som sidste år, var vejret ikke helt på vores side, og udsigten til regnvejr omkring middag, havde fået os til at flytte alle boder indendørs - men en hurtig handel fra bagsmækken, var der da stadig plads til. Også grillen med de fantastiske HamDay pølser, var på plads udenfor ved indgangen, så folk behøvede i hvert fald ikke at tage sultne hjem. På de arrangerende afdelingers vegne, vil vi gerne takke deltagerne for en fornøjelig dag - og vi håber at se jer alle sammen igen - til HamDay 2008. Som sædvanlig vil en billedserie fra arrangementet, i løbet af kort tid være at finde i "Galleriet", her på hjemmesiden.

     

Næste uge står der oprydning på programmet, og onsdag ser vi nærmere på forberedelserne til vores aktiviteter i V/U/SHF-Fieldday, Fyrweekend og HF-Fieldday, med det andet planlægningsmøde forud for disse dage "ud af huset". Vi skal ha´ fulgt op på hvem der vil deltage / hjælpe lidt til, samt set på hvordan det går med de forskellige nye tiltag og projekter. Så altså vil du være med - så kom i afdelingen nu på onsdag.

  

Det kunne jo også være, at du ovenpå lørdagens succesoplevelse i afdelingen, har fået "blod på tanden" til lidt mere handel - og det kan jo ske, med en tilmelding til vores udflugt til det store loppemarked i Hamborg, lørdag

d. 9. juni. Som vi plejer fylder vi bilerne, og kører derned (også med afdelingens egen stand), og handler lidt med de lokale, eller hvis udbudet ikke rigtigt er som ønsket, går en tur hen til CONRAD der ligger lige rundt om hjørnet, og se på tilbudene der. Tilmelding sker ved at skrive sig på listen, der hænger over kopimaskinen, og som tidligere er det en tur hvor vi kører fra Esbjerg kl.06.00, og er hjemme igen først aftenen.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor aktiviteterne sker.

  

18. maj 2007

Nyhederne for uge 20 - Hvor dagene i denne uge bl.a. er gået med oprydning, rengøring, optælling og sætte på plads, efter sidste lørdags HamDay. Specielt værkstedet og depotet bar præg af den store dag - og det var faktisk lidt vanskeligt, overhovedet at komme ind i lokalerne. Men nu ligner alt næsten sig selv igen, alle borde, grill, osv. er gjort rent og sat på plads - det eneste er en større (og stadigt voksende) bunke med grej, udstyr og komponenter der er allerede nu, er ved at blive gjort klar til de næste udstillinger i Hamborg og Friedrichshafen, hvor vi selvfølgelig også i år deltager med en stand - vil du med, er der tilmelding i afdelingen. 

Og vil du genopleve stemningen ved HamDay ? - så kik i Galleriet, hvor du nu finder en masse billeder fra dagen.

 

Onsdag var der det 2. møde, forud for vores deltagelse i sommerens U/VHF Fieldday, Fyrweekend og HF Fieldday. Lidt flere detaljer, og smarte tekniske løsninger kom på plads, og endnu en aktiv deltager meldte sig - så det går den helt rigtige vej, også med disse "ud af huset" arrangementer. Aktiviteter hvor vi i år, håber på at kunne fortsætte den meget positive dækning i lokalaviserne, og dermed gøre folk endnu mere opmærksomme på vores forening, og vores mange gode tilbud til medlemmerne.

    

Nationalt, er vi jo efterhånden også helt godt med - for anden måned i streg, kommer forsidebilledet på bladet OZ, fra aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling - denne gang med landsformanden Svend, OZ7S der skærer den specielle EDR Esbjerg kage ud, for bl.a. den tidligere landsformand Niels, OZ1IKW ved Temadagen om PR / reklame og medlemstilbud i afdelingen -

man begynder at forstå ønsket om, at vi udvider med

et medlemskab, for folk med langt til afdelingen !!!

 

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften på programmet, og så er det vel også på tide at få tømt kassen, med de mange udgående QSL-kort - har du nogen der skal med til bureauet, kan du jo passende tag dem med til mødet, nu på onsdag.

  

Det kunne jo også være, at du skal ha' suppleret sommergarderoben med en af de nye afdelingstrøjer - en stor kasse med sweatshirts i størrelse L-XL og XXL er ankommet fra trykkeriet, og er klar til udlevering - og der er kommet ekstra, så selvom du ikke har bestilt en,

kan du sagtens nå at blive klædt pænt og moderigtigt på, til de kommende aktiviteter og arrangementer i afdelingen, eller moster Oda's 60 års fødselsdag.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - mødestedet for radioamatører.

  

25. maj 2007

Nyhederne for uge 21 - Og denne uge, kan redaktionen berette om stadig større og mere koncentreret travlhed, med forberedelserne forud for de mange kommende aktiviteter ude i det dejlige solskinsvejr. Ja, det håber vi da i hvert fald, men man kan jo aldrig være helt sikker - derfor var der onsdag aften, bl.a. prøveopstilling af vores nye luxus pavillon, så vi kan være sikker på at den virker, og at grejet ikke er i fare for at blive vådt.   

    

Onsdag aften, var der derudover god tid, til endeligt at få kikket lidt i den store bunke af friske blade, der er ankommet på det seneste, og ellers få talt lidt med de andre fremmødte, og hører hvad de går og roder med for tiden - altså udover alle projekterne i afdelingen.   

Næste onsdag er der Medlemsmøde - bl.a. med en præsentation af kommende aktiviteter og arrangementer f.eks. foredrag, en udflugt til TV-SYD i Kolding, certifikat kursus osv. men også en snak om nye tiltag f.eks. om der er interesse blandt medlemmerne, for at være med til at opbygge en APRS digipeater, eller måske ønsker om nyt grej til værkstedet, eller flere interessante blade på tidsskriftshylden osv. Altså mange, rigtig gode grunde til at tage i afdelingen nu på onsdag, og deltage i debatten, eller få "luftet" andre gode idéer / forslag om nye medlemstilbud, oven i alt det andet, der i forvejen tilbydes i EDR Esbjerg afdeling.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi ikke hviler på laurbærbladene.

 

2. juni 2007

Nyhederne for uge 22 - En uge, hvor programmet i afdelingen bød på forårets Medlemsmøde, bl.a. med en gennemgang af alle de i foråret, afholdte aktiviteter og arrangementer. Og en snak om de kommende, bl.a. hvilke foredrag man kunne ønske til efteråret, om der var tilslutning til en udflugt til TV-syd, kommende certifikatkurser, tiltrækningen af nye medlemmer osv. Samt hvilke nye aktiviteter, medlemmerne gerne så "menuen" udvidet med - og her var der måske lidt overraskende (set i lyset af visse medlemmers efterhånden lidt korpulente fremtræden), stor interesse for at genoplive en tidligere meget velbesøgt aktivitet i den dejlige natur - nemlig:

Rævejagten i Marbæk plantage.

Og det er jo selvfølgelig altid en fornøjelse, når et forslag bliver mødt med så stor forhåndsinteresse fra

medlemmerne. Derfor vil vi hen over sommeren få kikket på grejet (senderne), og forhåbentlig engang i august, være klar til at arrangere den første prøvejagt, på de gamle "jagtmarker" i Marbæk. Skulle du være i besiddelse af en rævemodtager, er det altså med at få den (og løbeskoene) fundet frem og støvet af, så du er klar

- et fint jakkesæt (som på billedet), er der derimod ikke noget krav om, for at være med første gang :-).

Og skulle du mangle en modtager, kan du nok nå at bygge en, men du kan jo også vente og se om det er noget for dig - da det selvfølgelig vil være muligt at låne en. Vil du gerne bygge, kunne det jo i stedet være en rigtig god idé at tilbyde din assistance med afdelingens sendere ?? - Nærmere oplysninger om tid og sted for første jagt, følger efter sommerferien / Sommeråbent.

  

Driftsforstyrrelser på hjemmesiden hører heldigvis til sjælenhederne, men tirsdag skete det altså igen - af ukendte årsager gav strømforsyningen til vores Router op, og serveren gik kold. En ny strømforsyning var klar onsdag morgen, og som du kan se :-) kører det hele igen, som det skal - vi håber det fortsætter sådan. 

  

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften, og også sidste chance for at tilmelde sig, til vores udflugt til det store radioamatør loppemarked i Hamborg næste lørdag (d. 9. juni) - interessen er foreløbig så stor, at de første 3 biler er fyldt (den ene dog med alt grejet til vores godte bod) - så det tegner til en gentagelse, af de sidste års succeser. Skulle du også ha fået lyst til at komme med - ned til godterne (og skramlet), eller til et besøg i den store Conrad elektronik butik lige i nærheden - er det altså sidste chance på onsdag, for at hører om der er en ledig plads.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - her, der, og alle vegne.

  

10. juni 2007

Nyhederne for uge 23 - En uge der bød på dejligt sommervejr, og flere fornøjelige aktiviteter i afdelingen - onsdag var der Almindelig mødeaften, hvor bl.a. de kolde drikke gik som "varmt brød", og de daglige begivenheder blev grundig vendt og drejet. Og lidt mere pakkeri og finde frem fra gemmerne, forud for lørdagens tur blev der også tid til.

 

Lørdag gik turen så endelig igen til Hamborg, og det velbesøgte Funkflohmarkt. I 4 biler gik det i de tidlige morgentimer mod syd, hvor vi skulle prøve at finde noget godt til hylden derhjemme, og samtidig få overbevist de andre besøgende, om hvor meget man

har behov for f.eks. en af vores meget populære "Wundertyten", indbygningskabinetter, krystalradioer, scoper,  antenner, køleplader eller noget af alt det andet, vi havde slæbt med derned. Og det lykkedes faktisk ganske godt - dagen igennem var der livlig handel, og mange besøgende ved vores pavillon, der virkelig kom til sin ret i den bagende sol, og en temperatur omkring 33 grader + (Allan, OZ1IOM fik i hvert fald ikke meget brug for den medbragte overtrækstrøje !). Efter flere ture rundt hos de handlende på pladsen - en tur hen til Conrad for at se på nyheder, og så lige en ekstra rundgang var de fleste vist lidt udmattede, så omkring kl. 15.00 pakkede vi resterne sammen, og kørte en tur hen til "den gule måge", hvor de havde masser af iskolde læskedrikke, bøffer og softice klar til vores ankomst. Sulten og tørsten blev stillet, og i et pænt tempo gik turen igen mod nord.

Altså igen en rigtig god tur, til markedet i Hamborg - hvor deltagerne vist allerede er klar, til en ny tur i 2008.

    

Programmet for næste onsdag, har der været lidt uvished omkring - vi har jo altid en eller anden form for aktivitet hver anden onsdag, men et foredrag i bagende hede, eller en grillaften i styrtende regn - er ikke lige sagen.

Og ikke noget erfaringen viser, tiltrækker mange deltager - men nu foreligger rapporterne fra vejrprofeterne, og det betyder at vi har sat drikkevarerne på køl, og gjort klar til at få branket et par "skinkesøm med kindrødt og kage". Altså der er lagt op til en hyggelig Grillaften, nu på onsdag i afdelingen, og var du ikke med, kan du helt sikkert få en levende beretning af alle lørdagens oplevelser, i sydens sommer og sol.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de bedste sæsontilpassede aktiviteter.

  

15. juni 2007

Nyhederne for uge 24 - Hvor vi igen, vel sagtens kunne starte ved det "varme brød" - denne uge dog direkte fra den brandvarme grill, ledsaget af en eller flere af de fra HamDay, så velkendte super gode frankfurter pølser, og selvfølgelig med godt med dyppelse, og kolde drikkevarer. Onsdag havde vi fundet grejet frem, så det hele kunne blive ordentlig tilberedt, og selv om vejret ikke helt blev det der var forudsagt, strømmede folk til og alt blev spist på rekord tid - vi arrangere en ny Grillaften efter sommersæsonen, og bestiller lidt flere råvarer til næste gang - ingen skal jo gå sultne hjem.

Den kommende uge byder programmet på en Almindelig mødeaften for de lokale, og internationalt er EDR Esbjerg afdelingen igen i år, repræsenteret på Europas største messe for radioamatører - HAMRADIO 2007 i Friedrichshafen ved Boden søen i sydtyskland. Allerede i morgen lørdag, kører den første bil mod syd med grej, og onsdag aften følger den næste. I alt regner vi med at fragte over et ½ ton grej, udstyr, komponenter og gode sager ned til afdelingens loppemarkeds bod, og vil med en ihærdig indsats, forsøge at bytte det hele til et par kilo sedler, der ikke fylder nær så meget at have liggende på lageret ;-), og som forhåbentlig vil kunne bringe os lidt tættere på målet, med finansieringen af det næste projekt. I hvert fald ser afdelingens deltagere frem til at møde en 15 - 20.000 andre radioamatører fra det meste af verden (og måske sælge dem noget), se de sidste nyheder fra verdens førende producenter af udstyr, eller måske købe noget godt af de mange andre handlende - det skal nok blive noget af en oplevelse for de heldige, men det kan vi måske vende tilbage til, med en fyldig beretning i løbet af den kommende vintersæson.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling, eller ved stand L030/31 i Friedrichshafen. 

    

24. juni 2007

Nyhederne for uge 25 - Lidt forsinkede, i forhold til den normale opdatering, men som tidligere omtalt var dette ugen, for afdelingens deltagelse i Europas største messe / udstilling for radioamatører i Friedrichshafen. 

Og ja, afdelingens udsendte medarbejdere på det enormt store loppemarked, havde nogle fantastiske dage med mange gode handler, gensyn med tilfredse kunder / gamle venner og bekendte, snak med andre danskere på besøg, samt snak / handel / bytte med vores efterhånden, mange gamle / nye internationale forretningsforbindelser.

 

Jo, det var rigtig godt - at vi så oven i købet, næsten

kunne melde alt udsolgt på det medbragte grej, gjorde jo ikke turen mindre interessant - eller indbringende. Bestyrelsen vil gerne benytte lejligheden, til at takke de mange der på forskellig vis har bidraget med grej, udstyr osv. til vores "salgsafdeling", og dermed hjulpet os et godt stykke videre i finansieringen af vores næste store projekt - den 30m høje TrailerTower. Billeder fra turen vil som altid, i løbet af kort tid kunne findes i "Galleriet" - og en nærmere beretning fra turen, vil kunne opleves som en del af vinterunderholdningen.     

 

Kniber det med tålmodigheden i ventetiden på de nye billeder, kan man jo tage et kik på billedserien fra vores tur til Funkflohmarkt i Hamborg d. 9. juni, der nu er klar til at deltagerne kan genopfriske oplevelserne, eller man kan ærgre sig vildt over, at man ikke var med - uanset hvad, så bare tryk her.  

 

Efterretningerne fra onsdagens Almindelige mødeaften omfatter ikke de store verdensnyheder, så det er jo nok forløbet efter planen - nu den kommende onsdag, fortsætter vi med de uplanlagte aktiviteter, med sæsonen sidste Almindelige mødeaften inden vi skærer lidt ned på åbningstiden, og går over til Sommeråbent.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - i den kommende uge, dog kun i Danmark.

      

30. juni 2007

Nyhederne for uge 26 - Endelig sommerferietid med god tid til familien, og måske en ferie her i landet, eller hvis man foretrækker den uden regnvejr - udenlands. Onsdag var der sæsonens sidste Almindelig mødeaften i afdelingen, inden vi går over til det klassiske og altid hyggelige Sommeråbent.

    

Aftenens emner var som sædvanligt meget varieret bl.a. med en demonstration af en af de nye rævesendere, hvor  Lasse, OZ1LN igen har svunget loddekolben, og samlet et af de byggesæt der næsten var gået i glemmebogen. En medbragt rævemodtager viste i hvert fald at det virker - så mangler kun det mekaniske arbejde med en regntæt kasse, med plads

til batteri osv. og det følger forhåbentlig hen over sommeren - vi skulle jo gerne, ha' gang i jagten i løbet af august måned. Hvordan går det for resten med din egen modtager og løbeskoene ? - er du klar ?

 

Onsdag lå der også en større pakke, fra EDR's QSL-bureau og ventede på at blive delt ud til afdelingens aktive medlemmer, og at der er blevet ryddet op på bureauet kunne denne gang nok fornemmes - der var gevinst til rigtig mange, så husk at checke kassen ved dit næste besøg i afdelingen.  

 

Så er vi som skrevet, nu gået over til Sommerprogrammet i afdelingen, og det betyder at vi har skåret lidt ned på åbningstiden, onsdag aften de næste 6 uger, hvor medlemmer, gæster, besøgende og turister i området er meget velkomne fra kl. 19.30 til kl. ca. 22.00, til en kold cola eller en kop varm kaffe. Program er der som sådan ikke noget af, men vores mødelokaler, radiostationen og værkstedet er da klar til brug efter behov.

 

Aktiviteter er der selvfølge stadig, også hen over sommeren - for allerede næste weekend, pakker vi alt grejet sammen og drager til Marbæk plantage, hvor afdelingen er med i EDR's U/VHF Fieldday - en stor oplevelse for deltagerne, og en oplagt mulighed for besøgende, for at se alt det afdelingen kan stable på benene i løbet af et par timer. Vi er på pladsen ved Jernalder bopladsen fra lørdag formiddag, til søndag eftermiddag og håber da at du får tid til at kikke ud - bare for at se hvad der sker, eller måske hjælpe med opstilling / nedtagningen, eller som operatør ved en af VHF eller UHF stationerne. Bare følg skiltene gennem plantagen, eller kontakt Jan, OZ1INN med spørgsmål omkring arrangementet.   

 

Bestyrelsen ønsker alle en rigtig god sommer.

  

Nyhederne her på hjemmesiden, holder også ferie - altså med mindre, der sker et eller andet vigtigt - og er først tilbage i normalt omfang i uge 32. Redaktionen ønsker ligeledes alle en god sommer.

 

18. august 2007

Nyhederne for uge 33 - og sommeren 2007. For de fleste er sommerferien nu igen et overstået kapitel, og også i afdelingen er vi nu igen klar til nye aktiviteter - selv om vi sandelig ikke har ligget på den lade side, hen over sommeren. Der har f.eks. været rigtig mange deltagere, ved vores sommeråbent aftener - om det så skyldes manglen på godt vejr, eller interessen for at møde flinke mennesker, må stå hen i det uvisse :-)

Der udover har vi selvfølgelig også i år, været med i årets VHF Fieldday, der i rimeligt vejr - altså uden regn, men med kraftig blæst, løb af stablen den 1. weekend i juli.

 

Som sædvanlig med mange medlemmer, til at klarer både opstillingen og betjeningen af radioerne - men desværre var forholdene på båndene, så absolut ikke på højde med de foregående år, og resultatet blev da også derefter - lidt en skuffelse.

Som det kan ses på billedet, var det i hvert fald muligt med en lille lur, mellem kontakterne på 1296 MHz.

 

Flere billeder fra arrangementet, kan du selvfølgelig se i  Galleriet her på hjemmesiden - bare klik på billedet.  

Så havde vi jo egentlig også regnet med at køre med i IARU HF contesten, men aktiviteter 4 weekender i træk for nogles vedkomne var nok lidt for meget, så det droppede vi i år. Til gengæld fik vi ryddet op, og gjort grejet / udstyret fra VHF Fieldday klar til næste gang.

   

I værkstedet er der også blev lavet forskellige ting hen over sommeren, bl.a. er vi gået i gang med at renovere de genbrugbare dele til den nye TrailerTower (nr.3), og lageret af overskudsgrej er blevet stuvet lidt bedre sammen, så det nu er muligt at se lidt af gulvet igen.

Byggeriet af de nye "rævesendere" er også så småt kommet i gang - ja, faktisk er prototypen så klar, at vi gerne vil prøve den af under de rigtige betingelser. Derfor arrangere vi den første prøvejagt i nyere tid - tirsdag d. 21. august 2007 kl. 19.30. Mødestedet er parkeringspladsen ved vores VHF Fieldday plads, på Bopladsvej i Marbæk plantage - så skynd dig at få din modtager støvet af, skiftet batterierne, og fundet løbeskoene frem.

Første onsdag aften i den nye sæson, blev fejret med en stor stak lækre pølser (selvfølgelig med tilbehør). Og selv om dette arrangement i det fri, blev lidt af et tilløbsstykke, var der denne gang rigelig med "skinkesøm" - til stort held for de, der af konen var blevet nægtet aftensmad nu da hun havde fundet ud af, at de skulle i byen og spise :-)

  

Aktiviteterne fortsætter - her i weekenden er afdelingen, således repræsenteret i den Internationale Fyrtårn / Fyrskibs Weekend fra Danmarks vestligste punkt - nemlig fyrtårnet på Blåvandshuk. Vi regner med at komme i luften omkring lørdag middag, og vil være aktive til engang søndag eftermiddag - alt efter vejret og interessen fra de besøgende, til dette PR arrangement

for vores hobby - som tidligere er vi aktive på både 20 og 80m. Altså det perfekte udflugtsmål for hele familien - hvis man vil se det fine fyrtårn, og samtidig demonstrer hvad vi kan bringe det til, med en ordentlig antenne.

  

Næste onsdag ser vi på de sidste forberedelser og detaljer, forud for årets HF Fieldday - bl.a. hvem der ordner hvad, og hvordan vi får det hele slæbt ud på marken - der i parentes bemærket står under vand efter "sommervejret", så en ny i nabolaget er blevet udvalgt. Men mere info på onsdag - også hvis du vil være med til årets begivenhed på kortbølge.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til Fyrweekend, Rævejagt eller Fieldday møde i den kommende uge.

 

26. august 2007

Nyhederne for uge 34 - Hvor vi starter med en lille beretning, fra sidste weekends arrangement - ILLW fra fyrtårnet på Blåvandshuk. Igen en fantastisk weekend, med rigtig mange (flere hundrede) interesserede besøgende i vores telt, over 1300 kontakter med hele verden, og rimelig godt vejr begge dage - det kan faktisk ikke blive bedre.

Ja, det skulle da lige være, at de mange der ville vide mere om vores hobby alle kom fra Esbjerg, og ikke vores nabo lande :-) men så skulle vi jo også bare ud og lede efter nye og meget større lokaler.

Også i år havde vi fornøjelsen af at møde et par nye radioamatører på ferie i området, så succesen var komplet - billederne fra ILLW 2007 følger snarest.   

Og aktiviteterne fortsatte tirsdag aften, hvor 15 deltagere var mødt frem til den første Rævejagt, i nyere tid i EDR Esbjerg afdelingens regi. Ja, selv Villy, OZ6KH der netop var kommet hjem fra de nordiske mesterskaber i Norge, kom "lige forbi" for at checke interessen og evt. vise hvordan man gør - det var nu ikke noget problem, for de erfarne deltagere dannede hold med de nye, og var faktisk for længst undervejs, inden Villy fik snøret "hurtig løber skoene" og dannede bagtrop.    

Efter den vellykkede jagt, var der så absolut interesse for at prøve igen, så torsdag d. 13. september kl. 18.30. starter vi rævejagten igen, og forsøger at finde den gemte sender et nyt sted i området omkring vores VHF Fieldday plads, i Marbæk plantage. 

Onsdag aften var der Fieldday møde, med en sidste snak om forberedelserne til dette årets sidste store udendørs aktivitet, og ja, helt klart er det ikke endnu - men det må vi så ha ordnet nu på onsdag, hvor der godt nok er programsat en såkaldt "Almindelig mødeaften", men samtidig er der mødepligt for alle deltagere, hjælpere og muligt interesserede deltagere. Specielt et af det nye tiltag - hvor de "uøvede" spiller hovedrollen, skal vi meget gerne have helt på plads, inden det næste weekend går løs på pladsen i Tjæreborg.

     

Så er der også godt nyt, for de der ønsker at få et af de eftertragtede radioamatør certifikater - EDR Esbjerg afdeling har endnu engang, indgået aftale med Telestyrelsen om at lægge faciliteter til, en ekstraordinær radioprøve for alle interesserede - tirsdag d. 13. november 2007 kl. 16.00.

I den forbindelse, arrangere vi selvfølgelig også kurser - og i hvert fald håber vi, at kunne samle et hold til et D-certifikat weekendkursus, men er interessen tilstede kan et A/B-kursus også afholdes. De nærmere informationer om vores certifikat kursus finder du ved at trykke her, eller ved personligt fremmøde i afdelingen.

  

Den kommende onsdag er der Almindelig mødeaften i afdelingen, men også sidste frist for tilmelding til udflugten d. 5. september, til Harte vandkraftværk ved Kolding. Som det måske er de fleste bekendt, havde vi håbet på at kunne komme på besøg på TV-SYD - men interessen for at se hvordan man laver TV, er meget stor og man kunne altså ikke "presse" os ind her i efteråret. Så det må vi have til gode til d. 2. april 2008, hvor vi har reserveret studiet.

I stedet har vi kikket på andre mulige udflugtsmål i området, og valget faldt altså på det gamle vandkraftværk ved Kolding - der for øvrigt stadig er i drift, og skulle være et rigtigt interessant bekendtskab. Så kom i afdelingen, eller send os en E-mail (senest onsdag) og tilmeld dig til denne udflugt.  

   

Og så endelig den kommende weekend, hvor afdelingen deltager i EDR's HF Fieldday fra pladsen i Tjæreborg - ikke lige på den sædvanlige mark (der står under vand) men nabomarken. En sædvanligvis temmelig hektisk weekend med 4 cifret QSO tal, og rigtig god gang i frekvenserne. I hvert fald vil vi gerne opfordre alle til at komme ud og se hvad der sker, når afdelingen ruller det store grej frem fra gemmerne og sætter effekt på kortbølge båndene. Besøgende er som altid meget velkomne, og du finder os for enden af V. Strandvej - en side vej til motortrafikvejen mod Ribe, lige inden rastepladsen ved "lille Mallorca" - hvor vores skilte selvfølgelig også viser vej mod Fieldday pladsen nede ved vandet.   

  

På gensyn til endnu en meget hektisk uge, i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de aktive medlemmer.

 

3. september 2007

Nyhederne for uge 35 - Med en lille beretning fra de lidt større aktiviteter i afdelingen den forgangne uge. Onsdag blev de sidste småting, forud for deltagelsen i årets EDR HF Fieldday snakket godt igennem, og den store bunke direkte QSL kort fra vores deltagelse i fyrweekenden der allerede er ankommet kikket igennem (de specielle QSL-kort for dette arrangement, skal dog lige trykkes inden vi kan svarer). Tilmeldingen til denne uges udflugt, blev også opdateret med de sidste interesserede deltagere, og endelig blev der tid til udvekslingen af diverse gode historier mellem de fremmødte medlemmer.

 

Fredag aften startede så årets HF Fieldday - ja, nu må

man jo ikke tro at vi tyvstartede, men de efterhånden ganske store mængder udstyr, blev fundet frem fra lagerne og pakket på biler og trailere - klar til opstilling lørdag morgen kl. 09.00 +-. Hvor de forventningsfulde deltagere mødte op med hver deres læs grej, og opstillingen kunne komme i gang - i skarp kapløb med de truende skyer. Men det lykkedes da, også uden folk blev alt for regnvåde, og i god tid inden kl. 15.00 var vi klar til kamp.

Hvordan gik det så ?? - jo, det gik da vist nogenlunde (de mange logs skal jo lige tælles sammen), men et hurtigt kik afslører da en mindre fremgang i antallet af QSO'er, så det er jo ikke så ringe endda. Om det så skyldes lidt bedre forhold, dygtigere operatører eller vores nye kaldesignal må jo stå i det uvise - efter anstrengelserne fik vi pakket sammen, og nåede næsten at blive færdige inden grejet på trailerne blev grundigt gennemblødt - og meget kan man sige om weekendens vejr, men sne fik vi da ikke.......

Nærmere info om resultatet, og billederne fra arrangementet følger snarest - her på hjemmesiden.

 

Den nye uge er nu kommet godt i gang, og her mandag aften lykkedes det så at få klargjort / rengjort det meste af det i weekenden anvendte udstyr, og adgangsvejene til lageret og værkstedet er nu igen blevet delvis farbare. Onsdag venter den næste aktivitet - udflugten til Harte vandkraftværk ved Kolding - hvor vi fylder bilerne, og kører fra afdelingen præcis kl. 18.00, med forventet hjemkomst omkring kl. 22.30.

I den forbindelse gøres der opmærksom på, at afdelingens lokaler er lukket for besøg, nu den kommende onsdag aften - stampersonalet skal jo også med på tur.

  

På gensyn til nye aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling - også i denne uge.

       

8. september 2007

Nyhederne for uge 36 - Der også denne gang, kan berette om et vellykket arrangement - onsdagens udflugt til det gamle Harte vandkraftværk v/ Kolding.

Et rigtigt "hyggeligt" lille kraftværk, fra dengang der var tid til at pudse messingsmørerkanden, og gøre lidt ekstra ud af bl.a. de store marmorplader med alle knapper og instrumenterne - Harteværket og tilhørende søer og kanaler, er færdigbygget i 1920 - og kunne med effekten på knap 1 MW dengang levere 50% af hele el-forbruget i Kolding by, i dag svarer effekten til 50% af gadebelysningen !!

Det store antikke indløbsrør (det røde på billedet), turbinesalen, afløbet og udstillingen blev nøje studeret af

deltagerne, og der var enighed om at besøget bestemt var turen værd. En stor tak til TRE-FOR for rundvisningen.    

 

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften på programmet - og det er vist også på tide, at vi får pustet lidt ud efter den sidste tids mange aktiviteter i afdelingen.

Og den derved måske opsparede energi, vil der så være god mulighed for at få "brændt af" igen torsdag aften

d. 13. september, hvor vi endnu engang gemmer ræven (rævene) i Marbæk plantage og arrangere Rævejagt.

Vi mødes ved parkeringspladsen på Bopladsvej, og jagten skydes i gang kl. 18.30 - som sidst, vil der være mulighed for låne en pejlemodtager ude på pladsen, hvis man endnu ikke selv har fået en bygget, og kort over området kan købes hos kassereren.    

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor aktive radioamatører mødes.

  

16. september 2007

Nyhederne for uge 37 - En forholdsvis stille uge i afdelingen - kun med aktiviteter 3 dage.

Mandag aften lagde værkstedet lokaler til den fortsatte klargøring / reparation af grejet, der har været med til aktiviteterne i forbindelse med ILLW og Fieldday.

Og der blev da også tid til at "omforme" nogle nye men dog kasserede træplader, til nye underlægningsplader for støttebenene på vores Towertrailere, og det er jo ikke så ringe, når vi kan forbedre grejet ganske gratis.

     

Onsdag var der Almindelig mødeaften, med en snak om løst og fast, samt et lille kik på den store bunke breve (på billedet) der er kommet med direkte QSL-kort fra

sommerens aktiviteter. Vi arbejde hårdt på opgaven med fremstillingen af de specielle QSL-kort, og håber at få dem klar, så vi kan få dem udsendt i løbet af kort tid - men ha' venligst lidt tålmodighed, det tager jo tid at få dem designet, trykt og udfyldt, specielt når det drejer sig om så mange kort.

    

Denne uges sidste aktivitetsdag var torsdag, hvor afdelingens friske medlemmer mødtes til endnu en Rævejagt i Marbæk plantage - og det usædvanligt flotte efterårsvejr, lagde ikke nogen dæmper på deltagerne, der næsten stormede af sted uden at nyde naturen, og allerede efter kun 3 udsendelser fra ræven, var Benny, OZ5MT fremme som den første. Og det kunne jo tyde på at "prøvetiden" er ved at være overstået, i hvert fald ser der ud til at være stor interesse for rævejagt blandt medlemmerne, og det er jo yderst glædeligt. Men der da god plads i plantagen til mange flere deltagere, så var det ikke noget for DIG at prøve ???  

Ræven jages igen nu den kommende torsdag kl. 18.30. - mødestedet er som sædvanlig parkeringspladsen på Bopladsvej, og modtagere kan igen lånes ude på pladsen hvis man vil prøve. Kort over området kan købes hos kassereren, også ude på pladsen.

 

Her på hjemmesiden, er der i den forgangne uge også sket lidt. Blandt andet er det endeligt lykkedes redaktøren, at finde et par ledige stunder, og få lagt de meget efterspurgte billedserier fra ILLW / Blåvandshuk fyrtårn og HF Fieldday, ind på Galleriet - så håber jeg, du synes det har været ventetiden værd.

  

Næste onsdag, ser vi på hvordan det gik med vores deltagelse i årets udendørs aktiviteter i VHF Fieldday / Fyrweekenden og HF Fieldday. Hvad skal vi prøve på at få forbedret, hvad skal vi ha' bygget til næste gang og hvad mener deltagerne om disse arrangementer. Vi håber meget at se alle deltagere, til dette evalueringsmøde om fremtidens deltagelse - og gode forbedringsforslag / udvidelser af aktiviteterne vil være meget velkomne.

  

Den kommende weekend, starter træningen til næste års HF Fieldday - måske lidt tidligt - men vi regner med at deltage i årets SAC (Scandinavian Activity Contest) SSB sektion, fra afdelingen. Vil du se hvad og hvordan, kan aftale om besøg træffes med Jan, OZ1INN - da vi desværre er nød til at låse hoveddøren.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de bedste aktiviteter.      

  

23. september 2007

Nyhederne for uge 38 - En lidt travl uge, der hovedsalig stod i contestens tegn. For onsdag evaluerede vi vores deltagelse i årets 2 (VHF - HF) Fielddays, gennemgik hvad vinteren skal bruges på at forbedre, og hvad vi skal ud og ha' købt ind osv. osv.

Og det endelige resultat fra VHF delen, der i OZ blev  offentliggjort i ugen der gik, blev selvfølgelig også lige gennemgået - for det lidt magre resultat af årets anstrengelser, betød desværre at sidste års 3. plads, i år kun rakte til en 4. plads - de elendige forhold var dog ens for alle, så vi må bare træne lidt mere, og så finde noget endnu større grej frem til næste år !!!

På HF delen regnes der endnu, men det kan da oplyses at vi for i år, har "krævet" 1.720.445 point.

Med et samlet QSO antal på 1806 og 223 multipliere - bliver det spændende at se hvor langt det rækker, når  resultatet offentliggøres på RM mødet,  i begyndelsen af oktober. Fortsætter vi lidt med contesterne, kan vi berette at afdelingens deltagelse i weekendens SAC SSB contest, var en rimelig succes med lige nøjagtig 1000 QSO'er  (dog - 2 dubletter) på de 24 timer, og lidt overraskende med en del QSO'er på både 10 og 15 meter - det var dog ikke helt nok til at holde liv i Thomas, OZ1TDS der som det ses på billedet, ud på morgenen gik lidt "sukkerkold" og lige fik en lille tiltrængt lur, på radiorummets knap så bløde gulv.

  

Nu bød ugen dog også på andet end bare contest, torsdag var der således igen mulighed for at deltage i en lille hurtig Rævejagt i Marbæk plantage. 11 friske jægere tog udfordringen op, og var klar i starthullerne da de første udsendelse gik i luften - over stok og sten gik det, og til de ældres / meget rutineredes store beundring  var det René, OZ2AKM der på hans første jagt fandt ræven som den allerførste. Spørgsmålet i dette tilfælde er jo nok om det er rent begynderheld, medfødt talent eller en regulær fejl (:-)). Men det kan vi jo få testet, når der igen jages - torsdag d. 4. oktober 2007. Årets sidste jagter fastlægges på Medlemsmødet d. 3. oktober, så tænk lidt over dine ønsker og mød frem når vi kommer så vidt.

  

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften, uden noget fast på programmet, men vi skal da lige ha' fundet ud af hvor mange, der vil med til næste lørdags EDR kredsmedlemsmøde i Skive afdeling, og om der skal arrangeres noget fælleskørsel - men nærmere herom på onsdag.

  

Så er det vist også ved at være på tide, at reklamere lidt for efterårets D-certifikat weekendkursus og prøven her i Esbjerg. Er du, eller nogen du kender interesseret i at deltage, eller bare hører lidt mere om en af de eftertragtede Radioamatør certifikater, så ville et besøg i afdelingen nu på onsdag jo være en oplagt mulighed - ses vi ?.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - centrum for aktiviteterne.

 

29. september 2007

Nyhederne for uge 39 - Hvor der onsdag aften var Almindelig mødeaften i afdelingen, med alt hvad dette indebærer af underholdning, snak og løsning af alskens tekniske problemer og udfordringer.

   

Lørdag var der EDR Kreds 7. medlemsmøde i Skive afdeling, hvor landsforeningens mange forskellige opgaver, og medlemstilbud blev grundigt vendt / drejet. De forskellige forslag og sager til behandling, på årets Repræsentantskabsmøde i Odense næste lørdag, blev selvfølgelig også snakket grundigt igennem. Alt i alt et positivt møde, med deltagelse fra de fleste afdelinger i kredsen - et lille kort referat, følger på Medlemsmødet.

Og Medlemsmødet er på programmet for næste onsdag (d. 3. oktober) i afdelingen. Her skal vi også have kikket lidt på den kommende tids ønsker om aktiviteter, udflugter til INTERRADIO i Hannover og ATF i Odense, certifikatkursus og prøve, byggeprojekter til vinteren, og eventuelle nyanskaffelser.

Vi skal også ha' snakket lidt om den sidste tids, store interesse for rævejagt - f.eks. hvilke dage, skal vi jage her i den mørke tid, og er der evt. ønsker omkring afviklingen. Altså en del at snakke om i afdelingen, nu på onsdag.

    

Med hensyn til Rævejagten, har vi på forhånd planlagt dette års sidste aftenjagt, til på torsdag d. 4. oktober kl. 18.30. Mødestedet er som sædvanlig parkeringspladsen på Bopladsvej, og modtagere vil igen kunne lånes ude på pladsen - af hensyn til den fremskredne tid på året, kunne en lommelygte måske blive nødvendig.

      

Men ellers en uge hvor efteråret, sådan rigtig har fået bladene til at falde af træerne - og så er det jo godt at det er varmt og tørt indenfor. Og for sikre at det fortsætter på denne måde, er kommunens håndværkere i fuld gang med at lægge nyt tag, på bygningen med vores lokaler - et flot nyt (ægte) skifertag, der helt sikkert vil pynte de næste mange år. Desværre betyder arbejdet udenfor, at det også har svinet og støvet lidt indendørs - det forsøger vi at rette op på den kommende lørdag, hvor der er Efterårsrengøring på programmet. Som altid startes kl. 10.00, og afdelingen giver middag til deltagerne.

   

Her på hjemmesiden, er Medlemslisten endelig blevet opdateret - nogle få, har siden sidste opdatering meldt sig ud, nye er kommet til, og enkelte er strøget på grund af manglende betaling af kontingentet. Men check selv listen - og skulle du meget mod forventning, finde fejl hører vi meget gerne fra dig. Linksiden er også blevet opdateret, og her det nok først og fremmest Telestyrelsens Frekvensregister der igen er kommet on-line, der bør ha' din interesse. I hvert fald, giver en hurtig søgning på Esbjerg, flere oplysninger der er forkerte. Specielt bør du selv undersøge om den adresse der er opført, også er den rigtige - er du f.eks. flyttet skal ændringen meddeles Telestyrelsen. Vær venligst også opmærksom på at resultatet af en søgning, kommer frem som et "pop-up" vindue - kan du ikke se den, skal du lige tillade dette i opsætningen af dit Internet program.       

  

På gensyn til aktiviteterne mandag / onsdag / torsdag eller lørdag i EDR Esbjerg afdeling.

   

7. oktober 2007

Nyhederne for uge 40 - Og vi starter denne uge, med nyt fra sportsredaktionen. Torsdag aften i det sidste dagslys, kæmpede 14 aktive deltagere med modtager, kort, fedtstift og kompas i kraftig regn, tåge og torden om den bedste placering i årets sidste aftenrævejagt i Marbæk plantage.

     

Og på trods af visse startvanskeligheder, lykkedes det efter en heroisk og målrettet indsats, teamet med OZ1CWP - OZ1FF og OZ6AGY at være de første, til at finde begge ræve og komme sikkert tilbage til start / mål området, hvor der endelig kunne findes lidt ly i bilerne.

   

På billedet prøver Erik, OZ9EY at holde tungen lige i munden, og samtidig få en ordentlig pejling.

Men allerede mandag var der aktivitet i afdelingen, hvor sæsonens første officielle Mandagsåbent løb af stablen. Og der er mange projekter der venter bl.a. skal vi ha bygget de nye rævesendere ind i kasser, pakket de sidste Storno 5000 radioer, bygget nye spil til TrailerTower 3, samt selvfølgelig ha' ordnet de defekte grejer, der venter i

køen ved arbejdsbordet. Men mangler du at få lavet noget til dig selv, er der altså nu igen en mulighed i værkstedet hver mandag fra kl.19.00 til 21.00, frem til foråret 2008.

    

Onsdag var der Medlemsmøde - hvor vi så lidt nærmere på arrangementerne i afdelingen, fik snakket om vinterens byggeprojekt, hvor flere muligheder blev foreslået, men valget ikke overraskende faldt på en rævemodtager - hvilken model det helt nøjagtig bliver afgøres d. 24. oktober, da der var lidt usikkerhed om de forskellige stumper stadig kan skaffes. Situationen i landsforeningen blev også diskuteret - med et kort referat fra kredsmødet i Skive, og gennemgang af forslagene til RM mødet i Odense. Nødvendigheden af at finde egnede kandidater, til næste års valg til landsforeningen, var der i hvert fald ikke ret meget tvivl om.

Andre ting der blev snakket om, var ønskerne til fremtiden, og bestyrelsen leder allerede med lys og lygte efter bl.a. foredragsholdere, der vil kunne opfylde medlemmernes ønsker.

Årets sidste rævejagter blev også planlagt - lørdag d. 20. oktober / 3. november og 24. november 2007 kl.14.00  starter de skjulte sendere deres udsendelser, i området omkring Bopladsvej i Marbæk.

   

Torsdagens aktiviteter har vi omtalt, og fredag var der fridag i afdelingen - men lørdag var der igen heftig aktivitet. Fra kl.10.00 var OZ1CWP,OZ1DYI,OZ1FF,OZ1INN,OZ1IOM,OZ1SYV,OZ2ZJ,OZ4UB og OZ7YS travlt beskæftiget med støvsuger, vaskeklud og malerbøtte for igen at få vores lokaler til at leve op til alles forventninger, og høje standard. Man takker for indsatsen, og håber ikke deltagerne fik bøvl med maven, efter indtagelsen af alt det lækre og højt belagte smørrebrød.

Efter rengøringen fortsatte bestyrelsen med bestyrelsesmøde, hvor en del sager krævede lidt behandling bl.a. programmet for første halvdel af 2008, der stadig mangler lidt i at være klart. QSL-kort for vores nye kaldesignal 5Q1A, vedligeholdelsen af vores repeatercontainer, og deltagelse i loppemarkedet på INTERRADIO og ATN, sådan bare lige for at nævne nogle af sagerne. Og kl.17.30 kunne vi efter endnu lidt malerarbejde, slukke og lukke.

 

Den kommende uge byder programmet på Mandagsåbent i værkstedet, og onsdag er der igen Almindelig møde aften. Her kunne man jo passende komme forbi og hente QSL-kort - en stor pakke er i hvert fald ankommet, og sorteret ud til medlemmerne. Man kunne jo også komme forbi, og tilmelde sig vores D-certifikat weekendkursus til afholdelse d. 10/11. november - et par enkelte deltagere mere, ville være meget velkomne.

  

På gensyn i Danmarks reneste og flotteste afdeling - EDR Esbjerg.

   

13. oktober 2007

Nyhederne for uge 41 - Hvor vi denne uge starter i værkstedet. Her er alt ledig plads på borde, stole og en pæn del af gulvet igen (igen !) blevet fyldt med store bunker grej, måleudstyr og tilbehør.

Jan, OZ1INN har tømt et større værksted, for udrangeret men dog stadig fuldt funktionsdygtigt, og temmelig fint målegrej fra fortiden. Nu skal vi så lige skal ha' gået det hele igennem, og ha' det afprøvet - men heldigvis er vinteren jo ikke engang begyndt endnu.

 

Et andet læs grej, som også hjælper med at fylde godt op på værkstedet, og som du kan se Bjarne, OZ1CWP og Niels, OZ7NB beundre, på billedet her til højre.

Er en større samling af OZ2HG(sk) hjemmebyggede grej fra tiden omkring krigen, meget venligt doneret af Humlegårds efterladte. Samlingen omfatter mange spændende ting - flere vistnok sendere og modtagere, kasser med antikke rør og stumper, og lidt blandet     

litteratur fra dengang. Ligeledes har man under oprydning, fundet et gammelt fotoalbum som familien dog ønsker at beholde - men som vi da har fået lovning på at låne, for kopiering af "radiobillederne" og selvfølgelig en senere  offentliggørelse, her på vores hjemmeside.

 

Så kom resultatet fra årets EDR HF Fieldday - offentliggjort på RM mødet i Odense sidste søndag.

Og anstrengelserne se ud til at bære frugt, med et trods alt begrænset antal operatører, lykkedes det afdelingen at forbedre sidste års 4. plads, til en samlet 3. plads i klasse A i år. Resultatet blev en 1. plads på 80m - en 2. plads på 40m - og 4. pladser på 20m - 15m og 10m. I alt deltog 26 afdelingsstationer (13 i klasse A, og 13 i klasse B) så en placering som nummer 3 blandt alle, kan nok ikke betegnes som dårlig, men vel heller ikke målet. Vi arbejder videre med konceptet, og håber du måske vil være med næste år, når vi udfordre de 2 næste pladser.

I hvert fald et stort TILLYKKE til hele holdet, med 3. pladsen i årets HF Fieldday.

     

Onsdag var der Almindelig mødeaften, med alt hvad det fører til, og nu den kommende onsdag lige midt i skolernes efterårsferie, er der Filmaften på programmet. Hvad er der så på plakaten ? - ja, i år har der ikke været så mange kamerafolk tilknyttet vores mange spændende arrangementer, og filmene fra tidligere tiders bedrifter fortjener vist lidt længere liggetid. Derfor har vi fundet en rigtig filmperle, der godt nok ikke har det fjerneste med vores hobby at gøre, men næsten helt sikkert vil kunne få de meget brede smil frem hos "biografgæsterne" - næste onsdag i Esbjerg afdeling.  

   

Næste lørdag d. 20. oktober er der så premiere på lørdagsrævejagterne. Kl. 14.00 præcis lyder "startskuddet" til jagten på de gemte sendere, så kom lidt i god tid - det ville jo være lidt træls at komme bagud allerede inden start, bare fordi løbeskoene skal snøres, eller batteriet i modtageren skal skiftes. Som sædvanlig er start/mål området parkeringspladsen på Bopladsvej - og igen kan modtagere lånes på pladsen, og kort over området købes.

     

Efterårets messer / udstillinger nærmere sig også hastigt, og i år har vi besluttet at deltage (og bestilt plads) til vores loppemarkedsstand, på INTERRADIO i Hannover d. 27. oktober, samt på AmatørTræfFyn (ATF) i Odense d. 4. november. Der arrangeres selvfølgelig også i år, fælleskørsel for medlemmerne til begge arrangementer, og kunne du tænke dig at komme med, er der tilmelding på listerne ved kopimaskinen, eller via en E-mail til afdelingen. Sidste tilmeldingsfrist er henholdsvis d. 24. oktober og d. 31. oktober - efter princippet, at når bilerne er fyldt op, er der ikke plads til flere :-) - altså ikke noget med at sidde på anhængertrækket. 

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de mange varierende aktiviteter, og tilbud.

   

21. oktober 2007

Nyhederne for uge 42 - Igen med godt nyt fra elite sportsafdelingen, der kan berette om en rigtig fin rævejagt i Marbæk plantage lørdag eftermiddag, hvor også vejret denne gang var med deltagerne. Ikke færre end 16 jægere var klar til start, da den første udsendelse gik i luften kl.14.00. Og i skarp "luntetrav" gik det af sted gennem skov og krat mod den første ræv, der uden de store vanskeligheder blev fundet af alle, lidt sværere var det med ræv 2, der voldte flere deltagere hovedbrud - men nu skal det jo heller ikke være alt for let :-).

 

Også denne gang, havde rygterne om rævejagt spredt sig - og flere deltagere var rejst langt, for at være med. Og det er selvfølgelig rigtig glædelig med den store

interesse - også fremover er gæster uanset medlemskab af afdelingen, meget velkomne deltagere. På billedet herover, ses de glade jægere der allerede nu, ser frem til næste jagt - lørdag d. 3. november kl. 14.00.

   

Ellers bød den forgangne uge, også på hektisk aktivitet i værkstedet i mandags, hvor grejet til de næste udstillinger og messer er ved at blive fundet frem fra gemmerne og gjort salgsklar - og vi håber gevaldigt på, at komme af med en stor del af det, for ellers er vi nok nød til at leje en større lagerhal ude i byen, så vi kan gøre os håb om igen at se arbejdsbordet dette efterår. Onsdag var der som altid i skolernes efterårsferie Filmaften på programmet, og i manglen af noget bedre blev der til de tilstedeværende medlemmers begejstring, vist en munter film om livet til søs i den danske handelsflåde, vistnok fra tiden før 11 timers reglen :-).

 

Den kommende uge, byder selvfølgelig også på nye spændende aktiviteter i afdelingen : mandag knokles der således videre i værkstedet, onsdag er der Almindelig mødeaften - hvor der udover det sædvanlige hyggesnak, også skal tages en beslutning omkring rævemodtager projektet - hvilken konstruktion skal vi vælge, og hvem vil være med ?. Check de forskellige konstruktioner her, og kom i afdelingen på onsdag, hvis du vil være med i vinterens afdelingsbyggeprojekt. Onsdag er også sidste chance, for at sikre sig en plads til lørdagens udflugt til INTERRADIO, Nordeuropas største radioamatør messe i Hannover. Som nævnt (og som de sidste par år), vil afdelingen også denne gang, være repræsenteret på det store loppemarked med vores udvalg af godt grej.

  

Men lørdag og søndag er der også meget stor aktivitet på kortbølge, årets største contest (CQWW DX SSB) løber af stablen, og ja, det er jo svært at nå det hele, men vi forsøger da i hvert fald noget af tiden at lufte afdelingens kaldesignal på alle contest bånd - og hører du os, skal du være velkommen til at kalde ind.

          

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de interessante tilbud.

   

28. oktober 2007

Nyhederne for uge 43 - Igen en uge hvor vi geografisk set, havde spredt aktiviteterne ud over et stort område.

Mandag med de fortsatte aktiviteter i værkstedet, onsdag med Almindelig mødeaften i Esbjerg, og lørdag med endnu en hyggelig tur, til den store INTERRADIO messe i Hannover, Tyskland.

 

Og INTERRADIO er jo næsten blevet en tradition - vi har da i hvert fald regelmæssigt deltaget siden 1986 - og de sidste 3 år, har vi også haft vores egen stand på loppemarkedet. Det havde vi selvfølgelig også i år, hvor handlen med specielt de små ting gik rigtig godt - de store grejer, var der kun begrænset interesse i at slæbe hele vejen ud til bilerne. Nå, men overskud gav det da :-).

Lidt anderledes var det med de fra OZ medbragte deltagere - ja, redaktionen kan kun bemærke, at det vist var godt at mørket var faldet på, da vi endelig var tilbage i Esbjerg. Ellers kunne det jo nok blive lidt meget svært at forklare konen, hvad bl.a. den kæmpe russiske antennetuner i bagagerummet, eller nye radio skulle bruges til - nu kunne det jo i ly af mørket, sniges / pukles ind uden at blive opdaget - det var sørme heldigt - hvad Kenneth ?

På billedet ses nogle af deltagerne fra Esbjerg, beundre de fantastiske indkøb, samtidig med at vores overskudsgrej pakkes sammen, og snuden (selvfølgelig efter et besøg på Mc Donalds) vendes tilbage mod nord.

Altså igen en ganske fornøjelig udflugt, hvor de 9 deltagere fra afdelingen havde en god tur.

 

Vender vi tilbage til onsdag aften, var det jo aftenen hvor vi var blevet enige om at vælge hvilken rævemodtager, der skal være afdelingsprojektet den kommende vinter. Og valget faldt altså på en forbedret udgave af den såkaldte EU79 modtager, nu skal vi lige ha' styr på de foreslåede ændringer, og hvor mange der vil være med, inden vi starter "produktionen" - så altså tilmeld dig på listen i afdelingen, hvis projektet er noget for dig. 

 

Den kommende uge byder på Mandagsåbent i værkstedet, og onsdag aften præsenterer Niels, OZ7NB så 2. del af afdelingens historie. 1. del der blev fortalt i foråret, var virkelig en oplevelse og efter 2½ time, var vi endda kun kommet frem til 1943. På onsdag, fortsætter fortællingen så om tiden under og lige efter besættelsen, og så må vi se hvor langt vi kommer frem i sidste århundrede - men en spændende og interessant fortælling kan garanteres. Niels har i hvert fald lavet et virkelig grundigt og stort stykke arbejde, med at samle alle tilgængelige oplysninger om vores foreningen historie - var du forhindret i at opleve den første del af foredragsrækken, kan du downloade del 1. (opdelt i 3 afsnit) under menuen "Historien".

Lørdag eftermiddag samles vi igen, i Marbæk plantage til Rævejagt. Jagten startes som sædvanlig kl. 14.00, og modtagere vil igen kunne lånes ude på pladsen, ligesom kassereren igen forhandler kort over området.

Søndag pakker vi så igen bilerne med grej og kører til Odense, og deltager i Amatør Træf Fyns loppemarked - vil du med og søger du en transport mulighed, aftales dette inden foredraget onsdag aften.

 

På gensyn mandag, onsdag, lørdag eller søndag til aktiviteter med EDR Esbjerg afdeling.

 

4. november 2007

Nyhederne for uge 44 - Hvor vi også denne uge, kan berette om mange interessante aktiviteter.

Således kunne man søndag møde afdelingens loppemarkedstand på årets Amatør Træf Fyn. Og ikke kun salgsteamet var draget til Odense, mange af afdelingens medlemmer havde også taget turen over bæltet, og redaktøren bemærkede da at det så ud til at alle havde en god dag - med for nogle, et par tiltrængte indkøb til igangværende projekter, eller måske bare til hylden og fremtidens planer.

På billedet ser Lasse, OZ1LN - Knud, OZ8KF og Erik, OZ9EY på udvalget, af gode og fantastisk billige grejer og udstyr, ved afdelingens velassorterede stand.

  

Lørdag var det blevet tid, for årets næstsidste rævejagt i Marbæk plantage, og igen kunne deltagerne berette om en god jagt i den dejlige natur - resultatet er lidt usikkert, men det forlyder at blandt andet OZ1ESC, OZ1BCC og OZ9EY gjorde sig heldigt bemærket, dog uden konkret tidsregning - vi træner jo endnu.

 

Onsdag aften var der foredrag, om afdelingens historie gennem de første 70 år. Og ja, man må jo konstatere at Niels, OZ7NB gjorde det igen - en fantastisk beretning om tiden under og lige efter besættelsen, hvor fakta og små historier fra tiden blev fortalt. En stor tak til Niels, OZ7NB for en meget interessant aften.

Skulle du være gået glip af dette afsnit af fortællingen, eller ønsker du at læse teksten og gense billederne, kan afsnittet hentes som .pdf fil under menuen "Historien". Fortsættelsen følger onsdag d. 6. februar 2008.

 

Og så endelig mandag, hvor der i værkstedet blev pakket grej til søndagens loppemarked. Den kommende uge (i omvendt, men rigtig rækkefølge) starter med mandag, hvor vi pakker ud og lægger på plads - læs: pakker paller til lagerhotellet. Onsdag behandles den sidste tids mange nye indtryk, under uformelle former med en Almindelig mødeaften, og endelig den kommende weekend, hvor endnu et hold nye radioamatører forberedes til D-certifikat prøven d. 13. november her i Esbjerg.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de aktive medlemmer, både før og nu.  

   

11. november 2007

Nyhederne for uge 45 -

Det er med stor beklagelse, at redaktionen i dag har modtaget meddelelse om, at afdelingens mangeårige medlem OZ3IR, Henning Hansen, fredag d. 9. november 2007 efter længere tids sygdom, desværre er gået bort.

  

Æret være Hennings minde - en nærmere nekrolog følger i OZ.

   

I afdelingen er der på lageret / værkstedet hele ugen, blevet arbejdet hårdt på at få ryddet op, og få alle vores grejer og udstyr pakket sammen og sat på plads, så det ikke fylder så meget - bemærk det nederste grå midtfor på billedet - ja, det er faktisk gulvet, man nu igen kan se.

 

Og dermed er vi nu endelig ved at være derhenne, hvor vi igen kan koncentrere os om de mange projekter, der lige nu venter på at blive færdiggjort, påbegyndt eller udviklet - i værkstedet om mandagen. 

 

Onsdag var der Almindelig mødeaften, uden det helt store på dagsordenen - men der skal jo også være tid til at få "ladet batterierne" lidt op engang i mellem.

I weekenden blev der knoklet videre - denne gang med pensummet til D-certifikatet, hvor deltagerne ved efterårets weekendkursus samlede de nødvendige informationer og viden, for at kunne bestå prøven og komme godt i gang på frekvenserne med et amatørradiocertifikat. Og prøven - ja, det sker nu på tirsdag d. 13. november i afdelingens lokaler, hvor Telestyrelsens repræsentant kommer på besøg, og afvikler denne lille sag.

   

I forbindelse med prøven, har en del deltagere endnu ikke modtaget et indbetalingskort til betaling af prøvegebyret, fra Telestyrelsen - hvad der er gået galt vides ikke, men er du tilmeldt og har du endnu ikke modtaget dette indbetalingskort, skal du mandag kontakte  Ludmila Slawinska hos IT- og Telestyrelsen på telefon 35 45 02 23, og aftale hvad i gør, så du kan deltage i prøven.
  

Næste onsdag er der EDR foredrag på programmet, Kalle OZ5WK kommer og fortæller om fremtidens radio - det  såkaldte
Software Defined Radio (SDR) koncept, hvor den imponerende store kasse med de mange knapper og lysende lamper, er udskiftet med "en lille sort kasse" og din computer. Men kom og se selv hvad det hele går ud på, og hør om rygterne om de helt fantastiske egenskaber virkelig er korrekte. Til dette spændende EDR foredrag er der selvfølgelig også denne gang, fri adgang for alle uanset medlemskab.

 

På gensyn - og god held til prøvedeltagerne - i EDR Esbjerg afdeling.

  

12. november 2007 - Ekstra nyt - Ekstra nyt - Ekstra nyt - Ekstra nyt - Ekstra nyt - Ekstra nyt - Ekstra nyt.

 

I forbindelse med tirsdagens certifikat prøve, er der som tidligere omtalt, problemer med udsendelsen af indbetalingskort. Telestyrelsen oplyser i dag, at ALLE uanset om man har modtaget indbetalingskortet og betalt eller ej, er velkomne til at deltage i prøven.

Har man betalt, medbringes Girokvittering eller netbanksudskrift - har man ikke modtaget et indbetalingskort, får man kredit til indbetalingskortet modtages og betales efterfølgende. Det bemærkes, at der selvfølgelig ikke kan udstedes et certifikat, ved efterfølgende manglende betaling.

 

Husk at medbringe legitimation - uanset hvad.

 

God held til deltagerne, og på gensyn i EDR Esbjerg afdeling.

 

17. november 2007

Nyhederne for uge 46 - Hvor IT&Telestyrelsen tirsdag eftermiddag, igen kom til det vestjyske (endda i en helt ny, og flot skinnende pejlevogn), og afholdte årets eneste prøve for radioamatører udenfor København.

 

Og på trods af lidt bøvl med deltagernes betaling, antallet af medbragte prøver, og klarhed over hvem der overhovedet var tilmeldt, lykkedes det uden yderligere problemer, at få afviklet prøven. Og denne gang, var der rimelig interesse for at deltage, i alt 28 var mødt frem fra hele landsdelen - ja, der var deltagere fra Thisted, Ålborg, Skagen, Struer, Fredericia, Haderslev osv. - men desværre var der også denne gang, enkelte der måtte tage hjem igen, uden det ønskede certifikat -

for afdelingens egne deltagere, var der dog "gevinst" til alle - Niels endda med 0 fejl i alle 50 spørgsmål, og et direkte A-certifikat. Et stort tillykke til alle de heldige, og forhåbentlig på gensyn til de uheldige.

  

Næsten prøve vil blive engang i foråret, men om det bliver i Esbjerg er noget uklart, da et par af de sønderjyske afdelinger i modsætning til de nordlige mener, at det er alt for langt at kører til Esbjerg - til gengæld er der fuld opbakning til at fortsætte med prøven her i byen, fra folkene bag kurset i Haderslev !!. Nu må vi se, for vi har da ikke eneret på at  stable et sådant arrangement på benene, og hvis andre gerne vil stå for arbejdet skal man da være velkommen, hovedsagen må være at der i det hele taget, tilbydes en prøvemulighed og det hele ikke løber ud i sandet. Vi ser hvad man finder ud af, men i hvert fald kan vi godt love, at der kommer en ny mulighed for at komme til certifikatprøve, også uden for København i foråret 2008.  

Onsdag var der EDR-foredrag på programmet.

Kalle, OZ5WK var kommet til byen for at fortælle og fremvise, hans projekt med en såkaldt Software Defined Radio (SDR), hvor computeren og lidt software, overtager den besværlige del af radioens "arbejde", og det dermed er muligt at fremtrylle nogle helt fantastiske egenskaber, så som storsignal håndtering og filtrering af det modtagne signal - ting der på traditionelvis koster "spidsen af en jetjager" at få helt i top.

32 deltagere var mødt frem til denne aften, og flere gav udtryk for med det samme at tage direkte hjem til loddekolben, og efterbygge Kalles konstruktion der også har været bragt i OZ. Tak til Kalle for en interessant aften, og lidt ny inspiration til vores medlemmer.

Den kommende uge byder på Mandagsåbent i værkstedet, Almindelig mødeaften onsdag, og årets sidste rævejagt, i Marbæk plantage lørdag d. 24. november kl. 14.00. Benyt denne enestående chance for lidt motion, inden den søde juletid og hvad deraf følger..... deltag sammen med familien, eller kom selv, til en hyggelig eftermiddag i skoven. Som sædvanlig mødes vi lidt før start, på parkeringspladsen på Bopladsvej, og et antal rævemodtagere er igen klar til udlån, hvis du endnu ikke selv har fået bygget en (skal du være med i rævemodtager byggeprojektet kan du tilmelde dig på listen i afdelingen - senest d. 28. november), ligeledes kan kort over området købes på pladsen.

   

På gensyn til aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling - både ude og indendørs.

  

25. november 2007

Nyhederne for uge 47 - Med endnu en reportage, fra rævejagten i Marbæk plantage, hvor sæsonens sidste jagt i trods alt rimeligt vejr, blev afviklet lørdag eftermiddag. På billedet ses Kjeld, OZ1FF og Bjarne, OZ1CWP pejle efter ræv nr. 2 - jagten på ræv nr. 3 trak dog lidt (meget) ud, og ved mørkets frembrud blev det overvejet at sende et redningshold af sted til teamet.

Men da teamet også inkluderede Kurt, OZ4AFQ og hans ræverøde sporhund, blev det besluttet at se tiden lidt an.

 

Ved redaktionens slutning, forlyder det at holdet lidt forkommen, endelig er nået tilbage til målområdet  ;-).

 

Altså igen en rigtig hyggelig eftermiddag i skoven -

og bestyrelsen vil gerne benytte denne lejlighed, til at takke alle for den store interesse for deltagelse i afdelingens rævejagter dette efterår - vi ser frem til en ny sæson. Forslag og ønsker til de kommende løbsdatoer, modtages gerne, og endeligt løbsprogram fastlægges på generalforsamlingen i 2008.

  

Onsdag var der Almindelig mødeaften, med hygge og snak i de bløde møbler - nok lidt mere afslappet end næste onsdag. Hvor vi nærmest forventer fuldt hus, til den STORE VinterAuktion over brugt grej og udstyr - indleveringen af effekter starter som sædvanlig kl. 19.00, og selve auktionen starter kl. 20.00 - og der er kun siddepladser til de første 60 deltagere. Så hank op i traileren, lastbilen eller "muldvarpen" og kom til afdelingen i god tid, og få det hele byttet til nogle ganske uundværlige og meget værdifulde juleindkøb - alle er meget velkommen.

 

Lørdag - den første dag i julemåneden, tændes afdelingens juletræ i masten. Og igen i år markeres det med frisk nisseøl til de fremmødte, der vil overvære det magiske øjeblik, når træet tændes kl. 16.00 og hele december, vil sprede lidt julestemning i de mørke timer, over Gammelby Fritidscenter.

 

På gensyn til nye store begivenheder i EDR Esbjerg afdeling.

   

2. december 2007

Nyhederne for uge 48 - Med endnu en opdatering omkring aktiviteterne, i EDR Esbjerg afdeling her kun et par uger, inden julepausen sænker sig over foreningen.

     

Onsdag var det endelig blevet tid for VinterAuktionen - og ud fra forhåndsomtalen, havde vi da regnet med at det godt kunne gå hen og blive lidt sent, inden vi var færdige med at "svinge hammeren". Men sådan gik det ikke helt, for allerede efter godt et par timer, havde det meste af det indleverede skiftet ejere - og sådan kan det jo gå, når næsten alle er kommet for at bruge penge !!

    

Så altså ingen rekordomsætning denne gang, men gode udsigter til den næste mulighed - HamDay 2008.

Salget blev traditionen tro, hjulpet godt på vej med lidt lækkert brød fra byens bedste bager, og ingen behøvede at tage sultne hjem, og fortælle om aftenens indkøb eller mangel på samme.

     

Lørdag startede julemåneden og igen i år, blev dette markeret med den officielle tænding af afdelingens juletræ, monteret tæt på toppen af vores gittermast. Et næsten højtideligt øjeblik - der dog i år var tæt på at blive udsat, da vejret så absolut ikke var det bedste til at kravle i master, men intet er som bekendt umuligt for elektrikere, og med lidt tålmodighed, råstyrke og næsten magiske overtalelsesevner, lykkedes det at få "træet" hejst de 20m op, og boltet forsvarligt fast - nå, lidt vind i håret skader vel ikke, og de nye "nisseøl" smagte faktisk rigtig godt.   

 

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften, med god mulighed for hyggesnak i de bløde møbler, eller måske en gennemgang af arbejdsfordeling på rævemodtagerprojektet. Fredag runder bestyrelsen året af, med et bestyrelsesmøde - så måtte du ha' et eller andet til behandling, kan du jo drøfte sagen med et eller flere af  bestyrelsesmedlemmerne onsdag aften.

  

Her i den travle juletid hvor det er svært at nå det hele, var det måske en idé at gøre familien opmærksom på, at afdelingens traditionsrige juleafslutning i år er onsdag d. 12. december 2007.

Og i år kunne det jo være, at det blev lidt anderledes end tidligere - ikke at gløggen skal udskiftes, den er for resten lige kommet på lager, sammen med 6,9 kg snolder !! . Men bl.a. har der været forslag fremme om at starte lidt tidligere, måske endda med lidt spisning (et sildebord har været nævnt). Bestyrelsen kikker på forslagene, og hører også meget gerne din mening - nærmere info offentliggøres i næste uge.  

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med det flotteste juletræ.

   

8. december 2007

Nyhederne for uge 49 - Så er det igen, lige før at æbleskiverne er klar til servering - bankokortene er fremskaffet, gløggen hentet hjem, småkagerne bagt og de mange eksklusive og attraktive gevinster, er ved at blive pakket smukt ind. 

  

Det er endelig JUL igen, og afdelingen invitere nu på onsdag d. 12. december, ALLE medlemmer og hele familien, til den traditionelle og hyggelige juleafslutning.

  

Ganske som vi plejer med et par bankospil, amerikansk lotteri og snolder i store mængder. Der har godt nok været idéer fremme om lidt forandring / fornyelse i dette arrangement - traditionerne skal jo stadig overholdes. 

Tænk lidt over hvad du kunne tænke dig, vi tilføjede eller sløjfede - bestyrelsen "lytter med store øre" på forslag.  

 

I den forgangne uge, var der onsdag almindelig mødeaften, og fredag samledes bestyrelsen til møde omkring afdelingens drift, og medlemmernes trivsel / velfærd. Og blandt andet programmet for første halvår af 2008, blev behandlet og er nu næsten komplet - check evt. selv alle de mange aktiviteter der venter her. Vores genoplivede og meget populære aktivitet med rævejagt, blev der også set på - her blev vi enige om at indkalde alle interesserede, til et lille planlægningsmøde d. 5. marts, så vi kan få reglerne for at vinde pokalen på plads, ligeledes skal vi ha' fundet ud af løbs datoerne i 2008. Vores ambitionsniveau, omkring de helt store (kortbølge) diplomer blev der også set på, og planen for 2008 er at der skal gøres en indsats, for at få samlet kortene til DXCC, 5BDXCC, WAS, WAZ osv. de allerfleste (om ikke alle) lande / zoner er kørt for opnåelse af diplomerne - QSL kortene skal bare findes frem, eller udveksles med de forskellige managere. Også vores mange igangværende projekter, kommende certifikatkurser, radioprøve, nye reklamefremstød osv. osv. blev der kikket nærmere på.

   

Men nu gælder det nutiden - så altså frem med nissehuen, få familien, venner og bekendte proppet i bilen og af sted, til årets juleafslutning i EDR Esbjerg afdeling - på gensyn ALLE sammen.

    

16. december 2007

Nyhederne for uge 50 - Med en lille reportage, fra årets sidste store arrangement i afdelingen -

 Juleafslutningen for alle medlemmer og familie.

En rigtig hyggelig aften, hvor de 48 deltagere gjorde en ihærdig indsats ved gløgggryden, de hjemmelavede æbleskiver, snolderet, småkagerne, kaffen, "nisseølet", og de farvestrålende sodavand. 

Der blev selvfølgelig også spillet både banko og lotteri, og de mange fine gevinster blev i år godt fordelt blandt gæsterne - selvfølgelig med enkelte undtagelser, der ikke kunne nøjes med at vinde en enkelt gang :-).

Glædeligt med det pæne fremmøde også her sidst på året, og heller ikke så ringe, at man ikke kunne spise alt helt op - kun æbleskiverne blev alle båret hjem indvortes.

Det bringer os frem til næste onsdag, hvor vi runder af med det sidste Ualmindeligt Hyggelige Møde i 2007 - og prøver at "æde" os igennem de sidste bunker af småkager og snolder (det kræver da vist endnu, et enkelt glas dejlig varm julegløgg). For gå til spilde skal det ikke, og afdelingen holder jo lukket hele uge 52 - tænk hvis godterne lå og blev dårlige, så hellere lidt ondt i maven til medlemmerne - og lidt træning inden juledagene.

    

Ellers ikke det store at berette her kort tid før ferien - det skulle lige være at EDR Esbjerg afdeling i samarbejde med Telestyrelsen endnu engang arrangere A-B-D certifikat prøve for radioamatører. Denne gang er prøven aftalt til tirsdag d. 8. april 2008 kl. 16.00. og selvfølgelig afholder vi i den forbindelse igen kursusaktiviteter for interesserede - nærmere info følger her på siden, først i det nye år.

 

På gensyn til "ædegilde" og Ualmindelig Hyggelig Mødeaften, nu på onsdag i EDR Esbjerg afdeling.

  

23. december 2007

Nyhederne for uge 51 - Ja, hvordan skal man snart kunne sige det anderledes, end at det var jo så 2007.

Og med et så aktivt år, kan det jo ikke forbavse at også den sidste uge inden juleferien, gik med forskellige aktiviteter - mandag blev der hygget på værkstedet, med lidt mere mekanisk arbejde på rævesenderne, og snak med "julegæsterne" der lige ville hilse på.

    

Det forsatte onsdag aften hvor årets sidste møde - Ualmindelig Hyggelig Mødeaften - rundede sæsonen af med maner, og de deltagende gæster gjorde et rimelig pænt indhug i "snolderdåsen"/ kagedåserne. Og ud over snakken om lakrids eller karamel, blev bl.a. også de nye dugfriske QSL-kort for vores special call    

beundret - rigtig flotte kort, der helt bestemt vil vække modtagernes interesse. Nu skal de første så bare fyldes ud og sendes af sted - inden de nye porto prisstigninger :-).

   

Næste uge ser vi nærmere på året der gik, men for nu ønsker bestyrelsen og redaktionen jer alle sammen:

 

 En Rigtig Glædelig Jul.

 

 

28. december 2007

Nyhederne for uge 52 - Hvor vi direkte fra studie 1 i Vejers, bringer Formandens Nytårshilsen:

 

Om få dage siger vi farvel til 2007, et år som har budt på et rigt udvalg

af interessante aktiviteter for den radioaktive familie.

Årets største begivenhed var nok foreningens 70-års jubilæumsreception i marts

hvor medlemmer og venner fra vidt omkring, kiggede forbi for at hilse på, se lokaliteterne

 og nyde bl.a. EDR-kagen. Den lokale presse mødte også op og refererede udførligt om vor hobby.

  

HamDay i maj var igen et tilløbsstykke, hvor store mængder af godt grej skiftede ejermænd

 - som igen kom fra hele landet. Der har været foredragsaftener om en lang række

spændende temaer. Specielt nævnes skal OZ7NB’s to foredrag om foreningens historie

 hvortil kun skal siges, at vi med stor spænding ser frem til fortsættelsen.

  Også i år har vi deltaget i amatørtræf i ind - og udland, hvor vi på stumpemarkeder har solgt

store bunker grej og komponenter til fordel for afdelingen, og de kommende nyanskaffelser.

Og der har igen været afholdt teknisk kursus og certifikatprøve i samarbejde med IT & Telestyrelsen.

 

Det almindelige klub liv trives fint om mandagen i værkstedet og på klubaftenerne om onsdagen.

Og i sommerperioden har vi glædet os over besøg af udenlandske radioamatører

 som bl.a.  finder frem til os via denne vores hjemmeside, som bl.a. altid byder på spændende nyt

og billedreportager fra de afholdte aktiviteter.

  

Det nyrenoverede radiorum har været rammen om vores contestdeltagelse og traditionen tro

har vi været i felten til VHF- og HF-fieldday samt deltaget i Fyrweekenden fra Blåvand fyr.

Efter sommerferien startede vi op med rævejagter i Marbæk plantage

en aktivitet, som byder på frisk luft og motion for hele familien.

Den traditionelle juleafslutning med gløgg, æbleskiver og bankospil var så velbesøgt, at det blev nødvendigt at hente flere borde fra depotet.

 

På bestyrelsens vegne vil jeg takke medlemmerne for den meget fine opbakning

- og vi ser frem til stort fremmøde også til de mange nye aktiviteter i 2008.

  

Jeg ønsker alle et Godt Nytår.

 

 OZ1FF, Kjeld

  

Redaktionen ønsker ligeledes alle et Godt Nytår - på gensyn her på www.oz5esb.dk i 2008.

   

 

Tilbage til Sidste nyt