Arkiverede nyheder fra 2006.

6. januar 2006

Nyhederne for uge 1 - og Godt Nytår til jer alle sammen.

Efter en hel uges ferie, uden aktivitet i afdelingen, er vi nu igen i gang på alle fronter. Mandag blev der knoklet i værkstedet, tirsdag blev vores kaldesignal luftet i NAC aktivitetstesten på 144 MHz, og onsdag havde vi årets første mødeaften - som sædvanlig for denne mødedag, med god mulighed for at prale lidt med høsten fra d. 24. december, eller få lidt trøst over de uopfyldte ønsker.

Næste onsdag ser vi på en af den kolde sæsons store sysler - hjemmebyggeriet. Med Byggeprojektaften tager vi et kik på, og en snak om sidste års afdelingsprojekt - LC-meteret, hvor vi håber også at kunne hjælpe dem, der måtte have problemer med at få det bygget færdigt. Samt forhåbentlig får mulighed for at se og beundre, de færdige eksemplarer fra dem, hvor det er lykkedes at få det færdigt. Vi tager selvfølgelig også en snak om dette års projekt - Powermeteret - hvor printpladerne og komponenterne, må være lige på trapperne.  

 

Så er det lykkedes igen - at få samlet alle trådene - så vi igen i foråret 2006 kan tilbyde nye radioamatører, både et D-certifikat weekendkursus, og ikke mindst en prøve ved Telestyrelsen her i Esbjerg - denne prøve er kommet i stand, takket være et godt samarbejde med Telestyrelsen og landsforeningen EDR's Informations udvalg, og vil nok blive den eneste i Syddanmark, det kommende forår - selvfølgelig henvender denne prøve sig også til radioamatører, der ønsker at opgradere deres nuværende B eller D-certifikat, og alle uanset medlemskab af EDR eller ej kan deltage. Kurset vil blive afholdt i weekenden d. 1-2. april 2006, og prøven tirsdag d. 4. april 2006. Nærmere information om tilmelding til kurset - finder du her

 

Så er det jo også ved denne tid på året, at redaktionen kommer med lidt info om denne, vores hjemmeside.

Og det er jo efterhånden, er ved at være lidt af en "bamse" - og i hvert fald ubetinget den største, fra nogen danske amatørradio forening. Siden januar 2005 til i dag, er den vokset fra 50,1 MB fordelt på i alt 5072 forskellige filer, til i dag at fylde over 102MB fordelt på i alt 8865 filer - den væsentligste årsag til forøgelsen er nok, at der i 2005 er kommet 647 nye "klikbare" billeder til, fra vores mange aktiviteter og projekter. Hvert billede er nemlig lig med 3 filer - det lille billede, det store billede, og så selve siden det store billede vises på.

Desværre er der i løbet af året, "gået lidt ged" i registreringen af antal besøg på siden. Den gamle tæller måttes desværre fjernes, da firmaet bag begyndte at bruge den til at vise "pop-up" vinduer på vores hjemmeside - og det bruger vi ikke, så den røg af. Vi prøvede en ny, den "døde" efter bare et par uger, så væk med den også.

Nu leveres tælleren fra IPSTAT, og det ser ud til at virke tilfredsstillinde, så den beholder vi, hvis altså de opfører sig "ordentligt" - på den (den lille kasse under menuen) kan man ved et tryk, se at der siden d. 11/12 til nu, har været ca. 680 besøg = ca. 26 besøg om dagen - og det er redaktionen da i hvert fald tilfredse med.

Her hen over juleferien er en del små fejl blevet rettet, nye billeder (fra bl.a. Vinterauktionen og Juleafslutningen) tilføjet, og nye kommende aktiviteter føjet til listen. Og en del af denne løbende opdatering kører videre - og bl.a. vil også de sidste, ikke "klikbare" billeder i afsnittet om "Vores faciliteter", blive skiftet ud med nye, der mere klart viser de forhold vi tilbyder medlemmerne.

Og Ja, vi kunne næsten blive ved med at fortælle - men hvad synes du, er der noget du mangler, er der noget du mener skal ændres, eller har du bare et godt forslag til en endnu bedre hjemmeside for EDR Esbjerg afdeling - så modtages Ris / Ros og Idéer som sædvanlig her

 

På gensyn til Byggeprojektaften i EDR Esbjerg afdeling - nu på onsdag.

  

13. januar 2006

Nyhederne for uge 2 - Onsdag var der "Byggeprojektaften" i afdelingen, ikke det helt store tilløbsstykke - så det ser ud til at byggeriet af i hvert fald LC-meteret, er i gang endnu eller er forløbet uden problemer. Og er det sidste tilfældet er det jo positivt, og tegner godt, når byggeriet af Powermeteret kommer i gang.

Næste onsdag er der igen Almindelig mødeaften, uden noget fast på programmet, men man kunne jo lige vende eventuelle forslag til den kommende Generalforsamling (d. 22. februar) med sidemanden. Det kunne jo være det kunne udvikle sig til et eller flere, gode konstruktive forslag om valg til bestyrelsen, vedtægtsændringer, nye investeringer eller forslag til nye aktiviteter - men HUSK, at for at det kan blive behandlet på årets GF, skal forslagene skriftligt være bestyrelsen i henne, senest onsdag d. 8. februar.  

 

Og nu vi er ved Generalforsamlingen - så sendte vores kasserer "adgangsbilletten" ud til alle medlemmer midt i den søde juletid. For det tilfælles skyld, at den har forputtet sig mellem alle reklamerne, er det nu på høje tid at komme forbi posthuset, og få den betalt. Har du klaret den lille sag allerede, kan du glæde dig til de mange kommende aktiviteter i afdelingen. Og her på hjemmesiden ("Aktiviteter") kan du allerede nu se, at der er kommet mere på programmet, end den oversigt der er trykt bag på det lille nyhedshæfte, der fulgte med kontingent opkrævningen, så det går stærkt med at "strikke" et program sammen, der da gerne skulle blive mindst lige så godt som de foregående.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de bedste medlemstilbud.

  

20. januar 2006

Nyhederne for uge 3 - Onsdag var der Almindelig mødeaften, med hyggesnak og nye gode idéer på programmet. Og med en samlet (og ihærdig indsats), lykkedes det os også at få udryddet, den sidste pose med pebernødder fra juleafslutningen - tilbage står nu kun de tomme kagedåser, minderne og ca. 10 nisseøl.

Næste onsdag er der igen foredrag i afdelingen - så håber vi også vejret er blev lidt bedre - og alle kan komme i afdelingen, og hører Bjarne, OZ1CWP og Kenneth, OZ2ADE fortælle, og demonstrere mulighederne med Digitalkommunikation som f.eks. RTTY og PSK 31.

Så er det ved at være tiden, for igen at "banke lidt" på reklametrommen, og gøre venner, naboer og "uoplyste medborgere" opmærksomme på vores eksistens, de mange muligheder vi tilbyder medlemmerne, og ikke mindst forårets D-certifikat weekendkursus

 

Og som du kan se på billedet her i højre, har vi igen trykt en lille plakat til opsætning på opslagstavler rundt omkring i byen, på skoler, biblioteker, indkøbscentre og alle større virksomheder, hvor nye radioamatører kunne tænkes at komme forbi. Til dette arbejde - altså med at finde sådanne steder, er hjælp fra alle meget velkommen - så kender du en til en "tom" opslagstavle der besøges af mulige interesserede, kan du hente et eller flere eksemplarer af plakaten i afdelingen.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til foredrag.

 

 

27. januar 2006

Nyhederne for uge 4 - Onsdag var der igen et meget interessant foredrag i afdelingen, denne gang om hvordan og hvorledes, man kommer godt i gang med Digitalmode (f.eks. RTTY, PSK31 osv.) på radioen.

 

Bjarne, OZ1CWP og Kenneth, OZ2ADE havde taget deres grej med, og viste hvordan man konvertere det lidt uforståelige "støj" på båndene, til klar tekst med mulighed for spændende QSO'er.

En stor TAK til jer begge, for et godt foredrag der -

som man kunne hører på forsamlingen - i hvert fald fik nogen, til at forhører sig nærmere om modem leverandører og programmer. Vi håber interessen vare

ved "også natten over", og vi dermed får lidt flere medlemmer, også med interesse for denne del af vores efterhånden meget vidtrækkende hobby.

  

Onsdag var der også glædelig nyt fra Telestyrelsen -

i en sag, hvor en af vores "kære" naboer, følte sig forstyrret af vores aktiviteter, var der efter en høring (ikke "bare" en almindelig klagesag), endeligt  faldet en afgørelse - til fordel for os.

  

Meget kort fortalt handler sagen om, at klageren mente vi igen forstyrrede hans TV og telefon, men da han bl.a. ikke, ønskede nogen form for kontrolbesøg af Telestyrelsen, og da slet ikke indgreb i det påståede forstyrrede udstyr, er sagen AFVIST. Og klageren er samtidig belært om reglerne om immunitet - også i hans eget udstyr. Vi er selvfølgelige meget tilfredse,

med denne udgang på en lidt kedelig sag, hvor både Telestyrelsen og vi (uden held) har strakt os meget langt, for at være behjælpelig, og finde en løsning på klagerens problemer, og vi håber denne sag nu endelig er afsluttet.

  

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften, uden noget fast på programmet - men det kunne jo være, at i hvert fald printpladerne til vores vinterbyggeprojekt er ankommet. De skulle nu være på vej, med posten fra England, men med det serviceniveau Postdanmark byder sine kunder (os), er det jo ikke sikkert. Men altså alle vores leverandører er rykket for levering, og vi håber at modtage det hele meget snart, så byggeriet kan komme i gang.

  

Husk venligst at forslagene til Generalforsamlingen, skal afleveres senest d. 8. februar, og sidste tilmeldingsfrist til forårets D-licens weekendkursus er d. 1. marts 2006.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet for de aktive radioamatører.

  

2. februar 2006

Nyhederne for uge 5 - Onsdag var der Almindelig mødeaften, og blandt aftenens højdepunkter var en stor pakke fra EDR's QSL-bureau. Den blev sorteret, og der er nu igen større eller mindre bunker, klar til afhentning for bl.a.: OZ1DYI-OZ1FF-OZ1HXQ-OZ2CDJ-OZ3EB og OZ4ABH. Var der ikke noget til dig denne gang, er der et par muligheder hvorfor - først skal du jo "kører" nogle kontakter, med stationer der vil udveksle kort, (og det burde jo ikke være noget problem, med de sidste dages helt fantastisk gode forhold), og så skal du jo også være tilmeldt QSL-bureauet med levering gennem afdelingen. Tilmelding kan ske i afdelingen - er gratis -, og kræver kun at du også er medlem af landsforeningen.

  

Og nu vi er ved de spændende kontakter, man meget gerne vil have bekræftet med et QSL-kort. Så er den største DX-ekspedition i nyere tid, lige på trapperne - 22 radioamatører ombord på en isbryder (pakket med egen helikopter, og 20 ton udstyr som telte, antenner, stationer, store PA-trin osv. ) er lige nu på vej til den lille ø - Peter den første - helt nede ved Antarktis. De regner med at være fremme omkring d. 5. februar - og i luften ca. d. 7-8. februar, alt afhængigt af vejrforholdene. Og der er jo nok nogen, der meget gerne vil have dem i loggen, (man forventer at lave 100 000 QSO'er på 14 dage) og så er det en stor fordel at være medlem af Esbjerg afdeling -

for med en af de bedst udstyrede radiostationer i OZ, burde der være en god chance for kontakt.

Følg aktiviteten fra 3Y0X (når de kommer i gang) på DXWATCH - og følg med her på "Sidste nyt",

om hvornår vi holder ekstra åbent, for at også du kan få chancen for at forsøge og "kører" dem.  

       

Næste onsdag d. 8 februar, er der igen et spændende EDR-foredrag på programmet i afdelingen :

 Pejling... hvad og hvordan ? - Støjinspektør Gynther Berndt fra IT & Telestyrelsen vil vise os i teori og praksis, hvordan man pejler og tyder pejleresultaterne. Vi ser frem til en interessant aften, med et foredrag der burde kunne fylde hele salen med tilhører. Og selvfølgelig - dette foredrag er for ALLE, uanset medlemskab eller ej.

  

Husk også, at der nu på tirsdag er VHF-aktivitetstest fra afdelingen - vil du være med (og måske lærer hvordan man gør), så kontakt Kurt, OZ4AFQ. Og at det nu på onsdag d. 8. februar 2006, er sidste chance for indlevering af skriftlige forslag, til årets Generalforsamling d. 22. februar 2006.

  

På gensyn til spændende foredrag i EDR Esbjerg afdeling - nu på onsdag.

  

10. februar 2006

Nyhederne for uge 6 - Mandag aften blev der bygget videre, på vores efterhånden lidt længerevarende VHF PA-projekt i værkstedet. Tirsdag blev antennerne og vores kaldesignal "luftet", i VHF aktivitetstesten - resultat: 48 QSO'er og 27228 point.

Og onsdag, var der som billedet her til højre viser, et pænt fremmøde til aftenens interessante foredrag, om "Radiopejling........ hvad og hvordan" med Gynther Berndt fra IT og Telestyrelsen. Gynther startede med en kort gennemgang af radiobølgernes udbredelse, og derefter var der en gennemgang af de forskellige pejle teknikker, og en demonstration af alt det fine udstyr, som Gynther kører rundt med i hans pejlevogn. Spørgelysten fra de fremmødte var stor, og vi nåede

vidt omkring. En STOR tak til Gynther Berndt, for en vældig hyggelig, lærerig og interessant aften.

  

Fredag var der bestyrelsesmøde bl.a. om forslagene til årets Generalforsamling, kommende aktiviteter (bl.a. Sommerudflugten, HamDay, næste års 70års jubilæum osv.), kommende nyanskaffelser, og nye reklamefoldere for vores forening. Nærmere informationer fra dette møde - og meget meget mere - får du på Generalforsamlingen d. 22. februar 2006 (der forhåbentlig bliver lige så velbesøgt, som onsdagens foredrag ??).

  

OBS : Søndag d. 12. februar - altså nu på søndag - er der åbent i afdelingen, fra omkring kl. 13.00 og et par timer frem, for de der måtte ønske at prøve, på at få kontakt med ekspeditionen fra 3Y0X.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - STEDET for aktive radioamatører.

      

16. februar 2006

Nyhederne for uge 7 - Søndag var der intens jagt, på en QSO med 3Y0X ved HF stationen i afdelingen.

Men desværre var der ikke hul igennem, på SSB denne dag - så selv med de bedste hensigter (og den bedste radio / største antenne) var der ikke noget at gøre. Helt umuligt er det dog ikke, for onsdag aften prøvede Jan, OZ1INN lige igen, og efter kort tid var OZ5ESB kommet i loggen, nede på den lille snedækkede og vindblæste ø, tæt på Antarktis.

 

Har du lyst til at prøve på at få en kontakt, er stationen igen varmet op og klar, nu på søndag d. 19. februar fra kl. 13.00 til omkring kl. 15.00.

  

Onsdag var der Almindelig mødeaften, der udover lidt seriøs DX også bød på nye blade og hyggesnak.

 

Og næste onsdag kl. 20.00 er der vel nærmest mødepligt for alle aktive medlemmer, der er nemlig Generalforsamling 2006, og skal vi fortsætte som en af landets bedste afdelinger, er det vigtigt at også du kommer, og bakker op om (eller kommer med kritik af) bestyrelsens beslutninger. Og eventuel "skræk" for at blive valgt til noget, bør ikke holde dig tilbage - på valg i år er: Formand OZ1FUS, Lars - Bestyrelsesmedlem OZ1INN, Jan og Revisor OZ1EMY, Flemming. Og der er fundet frivillige kandidater til evt. ledige poster. Af indkomne forslag er der kun et - om en minimal kontingentjustering. Derudover vil bestyrelsen gerne foreslå oprettelsen af flere udvalg, bl.a. et Jubilæumsudvalg til at forberede festlighederne, i forbindelse med næste års 70års dag, men kom selv og hør om idéerne, og vær med i planerne for fremtiden. Og så må vi jo heller ikke glemme, at der er GRATIS wienerbrød til alle medlemmer denne aften. 

 

På gensyn - alle sammen - til Generalforsamling i afdelingen, nu på onsdag.

  

18. februar 2006

Ekstra nyt - Sidste nyt fra Peter 1 øen fortæller, at teamet nu regner med at gå QRT allerede søndag. Dermed er sidste mulighed for en QSO nok i dag - og der har forholdene endnu ikke været særlig gode, til vores del af verden. Planen om aktivitet fra afdelingen søndag eftermiddag, er desværre derfor også AFLYST.

   

24. februar 2006

Nyhederne for uge 8 - Onsdag var det blevet tid for årets Generalforsamling. Og 21 medlemmer havde da også fundet vej til stedet for beslutningerne -

en fremgang i forhold til 2005 på lidt over 10%.

Til dirigent blev Børge, OZ2ZJ valgt, hvorefter vores formand Lars, OZ1FUS fremlagde sin beretning om året der gik. Lars kom ind på vores mange aktiviteter, udflugter og projekter i 2005, og beretningen blev da også enstemmigt vedtaget, uden spørgsmål.

Vores kasserer Bjarne, OZ1CWP fremlagde det reviderede regnskab, der viste en omsætnings-fremgang til 54.487,13 kr. mod 48.518,75 kr. for 2004.

Vil du se hvordan de enkelte poster er fordelt, kan en kopi af regnskabet hentes i afdelingen. Til regnskabet var der enkelte uddybende spørgsmål, inden også det  

blev enstemmigt vedtaget. Til i år var der ikke indkommet nogen forslag, så det punkt blev hurtigt overstået. Næste punkt var kontingent fastsættelsen, her var der et forslag fra bestyrelsen om en stigning på 10,- kr. pr. år for aktive medlemmer, men kassereren havde efter regnskabets afslutning, et ændringsforslag på 20,- kr. - dette skal ses i lyset af, at vi fremover er blevet pålagt tvangsafgifter til både Post Danmark og landsforeningen EDR, på samlet ca. 2000,- kr. Så efter lidt debat frem og tilbage, blev forsamlingen enige om en forhøjelse for aktive medlemmer på 20,- kr. pr. år, og det halve for de andre kategorier - dog ikke familiemedlemskabet, der fortsætter uændret.

   

Så var der Formandsvalg - på valg var Lars, OZ1FUS - Lars ønskede dog ikke genvalg, så til posten som formand blev Kjeld, OZ1FF foreslået, Kjeld var eneste kandidat, og blev valgt med 20 stemmer / 1 blank, som ny formand for EDR Esbjerg afdeling. Vi takker Lars, OZ1FUS for indsatsen, som formand for afdelingen de sidste 2 år, og ønsker Kjeld god held med jobbet. Til pladsen i bestyrelsen var Jan, OZ1INN på valg, og Jan blev (sjovt nok) genvalgt for endnu en periode. Til posten som suppleant til bestyrelsen, var der ligeledes genvalg til Kenneth, OZ2ADE, og til posten som revisor var der genvalg til Flemming, OZ1EMY. På billedet herover kan du se den ny bestyrelse for afdelingen, i hvert fald for det kommende år.

   

Sidste punkt på dagsordenen var Eventuelt - her blev der bl.a. snakket om Powermeter projektet, kommende projekter, det forestående jubilæum i 2007, kredsmødet og evt. nye kandidater (specielt til HB).

Kl. 21.13 var årets generalforsamling overstået, og alt wienerbrødet spist.

  

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften, hvor der samtidig er sidste tilmeldingsfrist til forårets D-certifikat weekendkursus, og den eneste certifikat prøve (her i Esbjerg) udenfor København dette forår.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet for rigtige radioamatører.

  

3. marts 2006

Nyhederne for uge 9 - Onsdag var der almindelig mødeaften - hvor sidste uges GF da lige blev vendt, men hvor et af hovedtemaerne var tilmelding til forårets D-certifikat kursus, og Telestyrelsens prøve i Esbjerg d. 4. april.

Og ja, det var faktisk sidste chance for at tilmelde sig, men da vi har lidt ekstra tid, kan du altså nå det lidt endnu hvis du kontakter Jan, OZ1INN på tlf. 4053 7394 (hurtigst muligt) for kursus eller prøve.

   

Torsdag aften var der konstitueringsmøde i bestyrelsen - og posterne er også i tiden fremover, fordelt som på GF.

Andre sager til behandling var bl.a. årets Sommerudflugt for alle medlemmer med hele familien - og nu er de sidste detaljer endelig kommet på plads - lørdag d. 17. juni 2006, går bussen til Egeskov slot og museum samt selvfølgelig det store parkanlæg - et attraktivt udflugtsmål for alle aldersgrupper, og vi håber da også at kunne fylde bussen i år - sidste bindende tilmeldingsfrist er d. 31. maj.

En anden sag var mere synliggørelse af vores forening, arrangementer og aktiviteter for nye og tidligere medlemmer - og mange gode idéer blev vendt, men mere herom når tid er. Der blev også talt om kommende nyanskaffelser, forbedringer af vores faciliteter, og nye aktivitetstilbud til vores medlemmer.

      

Så er Medlemslisten her på hjemmesiden, også blevet opdateret - nye medlemmer er kommet til, men desværre er der også nogen der er blevet slettet, eller har meldt sig ud. Men check selv, hvem du kan "risikere" at møde i afdelingen, og skulle du meget mod forventning finde fejl, hører Kassereren meget gerne fra dig. 

  

Næste onsdag er der igen EDR Foredrag på programmet - en "gammel kending" Bent, OZ6BP kommer og fortæller om Radioastronomi og radioamatører. Og hvad drejer det sig så om, ja det kan du hører om onsdag aften, hvor Bent også vil demonstrere det hjemmebyggede grej han bruger til formålet.

   

På gensyn til endnu et spændende foredrag i EDR Esbjerg - stedet for rigtige Radioamatører.

   

10. marts 2006

Nyhederne for uge 10 - Onsdag var der som annonceret, et meget interessant (og velbesøgt) EDR foredrag om Radioastronomi med Bent, OZ6BP i afdelingen.  

Bent havde taget turen fra sit nye hjem på "Djævleøen", for at fortælle os om den lidt anderledes måde, at se på stjernerne og galakserne i verdensrummet omkring os - nemlig ved at lytte til dem. Med sig havde Bent også taget det fine hjemmebyggede grej (se billedet her til højre), han bruger til sine observationer, og sågar en større parabolantenne havde fundet plads i bilen.

 

Tak, til Bent, OZ6BP for en rigtig interessant, lærerig og hyggelig aften. 

 

Ellers har det været en travl contest uge i afdelingen - sidste weekend var vi således aktive i ARRL DX SSB contesten på HF. Det gav 792 QSO'er og 282 744 point med aktivitet på 15/20/40/80 og 160m, og forholdene var da rimelige (alt taget i betragtning), og i løbet af både lørdag og søndag eftermiddag, lykkedes det os da at få et par gode "runs", med op til 5 QSO'er i minuttet. Tirsdag aften var der også aktivitet i radiorummet - Kurt, OZ4AFQ og Kenneth, OZ2ADE luftede vores kaldesignal i VHF Aktivitetstesten - ikke helt med samme resultat, men træningen til årets V/UHF Fieldday skal jo holdes ved lige, og de håber da også at flere kunne tænke sig at være til aktiviteterne, den første tirsdag i hver måned - kontakt Kurt, OZ4AFQ for nærmere info.

  

Nu den kommende lørdag er der EDR kredsmøde i Holstebro, og flere deltagere fra afdelingen tager derop -

og så er jo nok lidt at snakke om næste onsdag, hvor der er Almindelig Mødeaften i afdelingen, uden noget andet specielt tema på programmet.

 

Her i den kolde del af foråret, var det måske på sin plads at gøre "kuldeskærer medlemmer" opmærksom på, at det nu hastigt går den rigtige vej, og at der kun er 72 dage til:  HamDay 2006.   

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - bl.a. stedet med de mest aktive Contest Teams.

      

18. marts 2006

Nyhederne for uge 11 - Lørdag i sidste uge, var en delegation på 6 medlemmer her fra afdelingen, draget på tur til Kredsmøde i Holstebro afdeling. På dagsordnen var bl.a. en beretning om arbejdet i landsforeningen, og her kom vi bl.a. ind på landsforeningens hjemmeside, forlagets salg af div. produkter, kopiservice, og prøveafholdelse i lokalafdelingerne, et andet punkt var opstillingen af kandidater til EDR's repræsentantskab (RM), hovedbestyrelse (HB), og til formandsposten i landsforeningen. Og vores lokale medlem af RM, Svend, OZ1DYI meddelte at han nu mente, at der skulle nye kræfter til - som nye kandidater til posterne blev bl.a. Allan, OZ1IOM og Kenneth, OZ2ADE opstillet. Vi takker Svend for indsatsen, som afdelingens repræsentant i RM, og håber at EDR's medlemmer vil støtte de lokale medlemmer når stemmesedlen skal udfyldes. På mødet blev vi også opmærksomme på, at der for første gang i over 25 år, bliver kampvalg om formandsposten da Jørn, OZ1HYP fra Agerskov, har ladet sig opstille som modkandidat til vores nuværende formand Svend, OZ7S.

Og hvem er så hvem, og hvad står de forskellige kandidater så for - ja, det håber vi du får chancen for at finde ud af, når vi invitere dem alle sammen til Valgmøde i Vest - onsdag d. 17. maj kl.19.00 i Esbjerg afdelingens lokaler. Hvem der så kommer er stadigt ikke helt klart endnu, (og alle invitationer er heller ikke sendt ud) men i hvert fald den nye formandskandidat Jørn, OZ1HYP har meldt sin ankomst - mere info når tiden nærmere sig.

 

Onsdag var der Almindelig mødeaften - bl.a. med en snak om kredsmødet, diverse "røverhistorier" og nye Fieldday antenner. Og apropos Fieldday, så er der nu den kommende onsdag - Fieldday møde 1. - hvor vi vil fortælle om afdelingens høje ambitionsniveau, finde ud af hvad vi endnu mangler af udstyr, og hvem der vil være med i de fantastiske aktiviteter - altså både V/UHF Fieldday, Fyrweekend og HF Fieldday. Var det noget for dig, håber vi du kommer og er med i planlægningen, og der er opgaver nok til alle - lige fra dem der kun kan afse et par timer til at hjælpe med opstillingen, dem der vil sørge for foto/video, eller dem der kan bruge en hel weekend ved radioen. Og med sidste års aktiviteter i hukommelsen, tegner det mindst ligeså godt i år.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de nyeste, og bedste aktiviteter.

     

24. marts 2006

Nyhederne for uge 12 - Onsdag var der årets første møde omkring afviklingen, af sommerens store udendørs aktiviteter - VHF Fieldday, Fyrweekend og  HF Fieldday. Og meget glædeligt var 19 interesserede deltagere mødt op, for at hører om vores planer for et Fieldday "set-up" på både VHF og HF, der næsten er tilbage på niveauet fra midt i 80'erne, og en gentagelse af sidste års PR-scoop, fra Fyrtårnet i Blåvand. Der blev også snakket om de mange forskellige projekter, til brug i forbindelse med disse arrangementer, der stadig er under konstruktion - og det går den rigtige vej, så ved fælles hjælp skal det nok lykkedes at stable nogle aktiviteter sammen, der vil blive talt om længe - vil du også være med, kan du kontakte OZ1INN, Jan, eller "checke ind" på næste Fieldday møde d. 14. juni.

  

Så er der også kommet tilsagn fra EDR's landsformand - OZ7S, Svend - om deltagelse i det store Valgmøde i Vest, onsdag d. 17. maj kl. 19.00. Og det betyder at begge kandidater til formandsposten kommer, og at du vil få mulighed for at få svar, på alle spørgsmål omkring landsforeningen og foreningens fremtid. Dette møde forventer vi vil blive et stort tilløbsstykke, med interesserede deltagere fra hele landsdelen - og det kunne meget vel tænkes at alle stole (og lidt til), bliver optaget denne aften.

  

Og så er det jo at den opmærksomme læser, har bemærket at dette valgmøde er "blevet skubbet" ind i programmet, og andre aktiviteter er blevet flyttet. Men check selv datoerne, i den eneste aktuelle oversigt over de kommende arrangementer i foreningen - tryk her, og se Aktiviteterne et stykke ud i fremtiden. 

    

I den kommende weekend, er vi med i CQWW WPX SSB Contesten fra afdelingen, og nu på tirsdag er der kun en uge til NAC Contesten på VHF - hvis du skal have "pudset" færdighederne af inden Fieldday, så giv Kurt, OZ4AFQ en hånd med ved mikrofonen eller ved tastaturet. Og næste onsdag er der faktisk Fødselsdag for afdelingen (69 år) og kun 1 år til jubilæet, men ellers står der igen Almindelig mødeaften på programmet, og hvem ved hvad, eller hvem der bliver snakket om - vil du være sikker på at få det hele med, kunne du jo komme forbi, om ikke andet er der igen kommet friske nye blade på hylderne, fotoprint kassen er blevet pudset, stationerne og alle måleinstrumenterne er driftsklare - såååeee skal vi reservere en siddeplads til dig ???

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de bedste tilbud til radioamatører.

   

1. april 2006

Nyhederne for uge 13 - Sidste weekend var der HF contest i æteren, en af de rigtig store endda, nemlig CQWW WPX SSB 2006, og selvfølgelig var vi med fra afdelingen. Resultatet blev 1482 QSO'er og 2.139.950 point - fordelt med 73 kontakter på 15m, 552 kontakter på 20m, 277 kontakter på 40m, 193 kontakter på 80m og 387 kontakter på 160m. Absolut ikke det bedste resultat vi har lavet i denne test, men så må man  jo nøjes med det indtil nu, bedste rapporterede danske resultat for 2006.

Onsdag var der Almindelig mødeaften i afdelingen - og så alligevel ikke så almindelig endda, der blev nemlig lidt i det små fejret fødselsdag. For EDR Esbjerg afdeling har nu været aktive "ON AiR" i 69 år, og det blev da behørigt fejret med lidt god kage - næste år bliver der nok gearet lidt op på festlighederne, i forbindelse med vores 70 års jubilæum, vi glæder os i hvert fald allerede nu.

   

Den kommende weekend og uge, byder også på en del aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling - i weekenden er der således D-certifikat kursus, mandag bygger vi videre på det store VHF PA-trin, tirsdag er der først certifikatprøve ved Telestyrelsen i afdelingens lokaler (med 37 deltagere tilmeldt), og tirsdag aften kører vi med i VHF aktivitetstesten fra afdelingen - vil du være med, eller se hvordan det foregår så kontakt Kurt, OZ4AFQ. Næste onsdag er der foredrag, hvor vores formand Kjeld, OZ1FF, vil dele ud af hans mange erfaringer med Operations og QSO teknik på V/U/SHF - og rækker ambitionsniveauet bare lidt udover repeater QSO'erne, kan vi da varmt anbefale dig at komme forbi og hører hvordan man får mest muligt ud af båndene.

   

Nedtællingen til årets HamDay 2006 fortsætter, og der er nu kun 50 dage til handlen starter.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også de kommende radioamatører mødes.

  

7. april 2006

Nyhederne for uge 14 - Tirsdag var der certifikat prøve ved Telestyrelsen i EDR Esbjerg afdelingens lokaler. Et tilløbsstykke med 35 deltagere fra bl.a. Thisted, Holstebro, Århus, Haderslev og selvfølgelig Esbjerg. Og det gik for langt de flestes vedkomne godt, men enkelt må desværre prøve igen. Lokalt lykkedes det for Thomas og Palle at bestå D-certifikatet, og Henning OZ2HSR kan nu skrive B-certifikat på visitkortet - et stort tillykke til jer alle, og velkommen på båndene.

Var det også noget for dig med et D-certifikat, eller måske en opdatering til et B eller A-certifikat, modtager vi allerede nu tilmeldinger til efterårets kurser - og de første har altså allerede meldt sig.

   

Tirsdag aften var afdelingen med i NAC aktivitetstesten på 144MHz. Men desværre var der endnu engang problemer med transistor PA-trinnet, så indsatsen blev med QRP-effekt. Resultatet blev derefter - 36 QSO'er og 19 lokatorfelter - Kurt, OZ4AFQ glæder sig til at rør PA-trinnet, forhåbentligt snart bliver færdigt !!!

   

Onsdag var der foredrag, denne gang med vores formand Kjeld, OZ1FF der fortalte, og gav eksempler på de rigtig mange muligheder der er, når interessen er langdistance kontakter på de høje bånd, og Kjeld kom (som det kan ses på billedet) langt omkring emnet - Operations og QSO teknik på V/U/SHF.

Tak til Kjeld, for en meget interessant aften. 

  

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften - ja, det kalder vi det nu om dage, når der ikke er noget arrangement på programmet, men i en pause under sidste weekends D-certifikat kursus, faldt redaktøren over en stak gamle "OZ'er" fra 1955, og her hed det altså "Problemaften" - tiderne skifter, men har du et problem med noget, kan vi næsten helt sikkert stadig, også klarer det - på en Almindelig mødeaften i afdelingen, nu på onsdag.

  

God Påske alle sammen, og på gensyn i EDR Esbjerg afdeling.

  

9. april 2006

Det er med stor beklagelse, at bestyrelsen i dag har modtaget meddelelse om, at vores medlem

OZ5KHA, Karlo Holger Andreassen, i dag søndag d. 9. april 2006 efter kort tids sygdom, desværre er gået bort.

  

Æret være Karlo's minde - en nærmere nekrolog følger i OZ maj 2006.

     

13. april 2006

Nyhederne for uge 15 - Onsdag var der Almindelig mødeaften - ikke med det store på "menuen", for påskefreden har da vist sænket sig, og kun små mindre "problemer", der kunne løses med det samme blev omtalt.

Af interessante indslag denne aften, kunne nævnes nye blade og endnu en stor pakke fra QSL bureauet - sorteret, gav det større eller mindre bunker til bl.a. - OZ1DYI-OZ1FF-OZ1HXQ-OZ1IOM og OZ4ABH, men kik selv i kassen næste gang du kommer i afdelingen, det kunne jo være der ligger nogen og venter til dig også.

   

Nu er det så småt ved at blive lidt varmere i vejret, og udflugtssæsonen i EDR Esbjerg afdelingen starter snart. Først med turen til Jubilæums Funkflohmarkt i Hamborg d. 10. juni, og så selvfølgelig Sommerudflugten for hele familien, som i år går til Egeskov Slot og museum d. 17. juni - udflugter der begge 2 har deres egne traditioner, og hvor vi selvfølgelig også i år, håber på stor tilslutning fra medlemmerne (og jeres familier) - tilmeldingen kan ske på opslagene ved kopimaskinen i afdelingen, eller ved at trykke her, med oplysninger om hvilken udflugt, og hvor mange i kommer.  

 

Men, der er jo stadig et sted, hvor vi ikke før har arrangeret en tur til, nemlig til Europas absolut største messe for radioamatører - HAMRADIO i Friedrichshafen - som i år afholdes d. 23.-25. juni.

Og lad det være sagt med det samme (af en der har været der), dette er STEDET for radioamatører -  med mange hundrede kommercielle udstillere, bl.a. alle de store producenter, kommer med store teams og nyheder fra både USA og Japan, flere haller fyldte med loppemarkedsstande, og omkring 20 000 besøgende på de 3 dage.

 

Nu ligger det jo desværre lidt langt væk (ca. 1150 km hver vej), og alene transport og ophold for et par dage vil koste omkring 200 Euro pr. deltager - men er du stadig interesseret, og kunne du tænke dig at deltage i en fantastisk tur til dette paradis, (kan du få fri fra arbejde (og familien) et par dage, og er du villig på at bruge "hele formuen" på nyt grej ??), hører redaktionen da gerne fra dig. Så må vi se, om vi kan fylde et par biler, eller vi skal lade det blive ved drømmen - vil du vide lidt mere om HAMRADIO 2006, kan du klikke på deres logo herover, og se meget mere på deres hjemmeside.

 

Næste onsdag ser vi på årets lokalt største arrangement, nemlig HamDay 2006 altså planlægning og uddelegering af opgaverne. Og bestyrelsen håber da, at der også i år melder sig nogen til at være behjælpelig med de mange forskellige opgaver, der skal løses for at vi alle får en god dag med handel på området omkring afdelingen, ikke nødvendigvis noget du skal bruge hele dagen på, men evt. lidt hjælp med opstilling og oprydning vil være meget velkommen, men det snakker vi om på onsdag.

I den forbindelse - altså HamDay d. 20. maj 2006 - er der nu kun 38 dage til det går løs,

Og meget glædeligt er der ved at komme gang i tilmeldingen til loppemarkedet - invitationerne udsendes endda først i næste uge - og der er da også endnu plads til mange flere, men har du noget du gerne vil sælge, skal du være meget velkommen til allerede nu at sende din tilmelding til arrangørgruppen, og har du ikke været med før, eller måske glemt hvad det hele går ud på, kan du se eller genopfriske minderne ved et besøg på hjemmesiden for arrangementet - www.hamday.dk

 

Bestyrelsen (og redaktionen) ønsker dig en fortsat god Påske.

 

På gensyn i næste uge, til aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling - STEDET hvor det sker i Danmark.

 

21. april 2006

Nyhederne for uge 16 - Onsdag var der forberedelsesmøde, forud for årets HamDay d. 20. maj 2006.

Og ja, - det var da synd at sige, at denne aften blev "årets tilløbsstykke" - men bestyrelsen og de frivillige hjælpere, der trods alt vil give en hånd med, klarer det jo nok også igen. Og nu da aftenen var afsat til planlægning, blev Valgmødet d. 17. maj da også lige vendt - når vi (forhåbentlig) får nogle flere forhånds tilkendegivelser om antal deltagere, vil det sidste i den anledning, også komme helt på plads.

     

Et nærmere kik på hjemmesidens menu afslører, at der er kommet et nyt punkt til - Historien. Har vil vi (med alles hjælp) forsøge at gøre det store arbejde H.P. Kjærbro, OZ1LN har startet, med at indsamle fakta om vores forening, færdigt. Ikke mindst i forbindelse med næste års jubilæum kunne det være sjovt, at få så mange huller som muligt fyldt ud - men check selv siden, og hjælp med rettelser eller flere informationer hvis du kan.

  

Og så skete det endeligt - de sidste dele til vores Powermeter projekt er langt om længe ankommet, sorteret, og pakket. Deltagerne vil få nærmere besked omkring udlevering osv.

  

Næste onsdag er der Almindelig Mødeaften - ikke det store er planlagt til denne aften, men hvis vejret holder kunne det jo være at vi prøvesamler, nogle af delene til den nye FD 3 element 40m fullsize yagi, nede i skolegården. Eller måske hører mere om, hvad Jan, OZ1INN (det "gale" menneske) nu har været ude og "tuskhandle" om - en ting er sikkert - det bliver stort det her.

På torsdag er der bestyrelsesmøde, og har du sager, forslag eller andet som du mener der bør kikkes på, hører bestyrelsen gerne fra dig inden da.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - afdelingen med flest cola'er i køleskabet - klar til hedebølgen.

       

28. april 2006

Nyhederne for uge 17 - Mandag sluttede sæsonen (i denne omgang) i værkstedet om mandagen - da i hvert fald officielt, for som sædvanlig er der stadig gang i mange spændende projekter, der gerne skulle blive færdige inden Fieldday. Og derfor kan der være åbent, også om mandagen et stykke tid endnu - men skal du have lavet noget og ikke vil kører forgæves, kan du kontakte Jan, OZ1INN og hører om der er åbent den pågældende mandag.

Onsdag var der Almindelig Mødeaften - hvor vi bl.a. prøvesamlede elementerne til 40m Yagi'en, fik udleveret de længe ventede komponenter til Powermeteret, og klaret et par små problemer for medlemmerne.

Torsdag var der bestyrelsesmøde, og her fik vi bl.a. tilrettelagt en stor del af programmet helt frem til juleferien - check det under Aktiviteter - , snakket om nye tiltag, nye projekter og kommende arrangementer i afdelingen.

Men ugen er da ikke slut endnu - lørdag puster vi støvet af hylderne, polere vinduerne, skrubber inventaret og gør det til en fortsat ren fornøjelse, at aflægge afdelingen et besøg. Og skulle du synes, at det er på høje tide, at også du giver en hånd med ved dette arrangement - så kom og vær med - vi starter kl. 10.00 og afdelingen giver selvfølgelig igen, gratis middag til de friske deltagere.

   

Så er der kommet brev fra ITST - til Palle og Thomas - med deres certifikat. Palle har fået kaldesignalet OZ1PLS, og Thomas har fået kaldesignalet OZ2FTB. Endnu engang tillykke og velkommen på båndene.

  

Næste onsdag er der Old Timer aften i afdelingen - en fast tradition - der sædvanligvis, byder på stort rykind af både ældre og yngre radioamatører til en rigtig hyggelig aften med gode historier og gamle minder. Denne aften indledes også i år med et mindre foredrag, hvor EDR's tidligere landsformand Niels Krogh Hansen, OZ1IKW fra Dynt v/Sønderborg kommer og fortæller om - ja, han har fået frie hænder, så emnet må være en overraskelse, men en del af hans mange byggeprojekter, har han da lovet at tage med. Kik forbi - du vil helt sikkert ikke fortryde det.

  

Ja, så er der jo også lige nedtællingen til årets HamDay - der er nu kun 23 dage til - og stadig ledige pladser til loppemarkedet - nærmere info på www.hamday.dk

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til Old Timer aften - nu på onsdag.

      

5. maj 2006

Nyhederne for uge 18 - Mandag var Kurt, OZ4AFQ og Jan, OZ1INN på en rask lille køretur, med Kurts store sættevogn til Haderslev, for at redde en temmelig stor TrailerTower fra forfald og arbejdsløshed.

Masten der tidligere har været i brug ved Marinens ubåds støtteenhed, har nu i over et år, stået til salg ved indfaldsvejen til byen, men var åbenbart ikke lige noget for de lokale, så den har Jan "tuskhandlet" sig til - og så må vi se om det går hen, og bliver et nyt projekt for afdelingen, eller den skal sælges videre - det vender vi tilbage til på Medlemsmødet d. 31. maj.

Men lidt data på masten: Fabrikat TRI-EX (fra USA) den er fuldt udskudt 30m høj, den er udstyret med 2 x 230V el-spil, den er ekstrem kraftig lavet (EXTRA 

HEAVY DUTY), og i stand til på samme tid at bærer 2 x130cm paraboler monteret på toppen, der er fastmonteret en 3kW /  230v generator, og masten er leveret med 2 kraftige TELEX rotorer, stålbarduner, pløkker og sågar

5 liter benzin til generatoren fulgte med - MEN den kan desværre IKKE umiddelbart tages i brug, eller gøres lovlig at transportere på de danske landeveje, så et stort arbejde venter, hvis afdelingen skal overtage den.

  

Tirsdag aften var Kurt, OZ4AFQ med i VHF aktivitetstesten fra afdelingen - resultat - 57 QSO'er og 18 lokator felter - ikke så ringe endda. Næste gang (d. 6. juni) er sidste frist for lidt træning inden VHF Fieldday, og vil du lærer hvordan man gør, så kontakt Kurt, OZ4AFQ så du kan være godt forberedt, til opholdet i Marbæk plantage.  

     

Onsdag var der Old Timer aften i afdelingen - en fast tradition der plejer at betyde godt vejr udenfor, og stort fremmøde i afdelingen. Sådan var det også i år - 27 radioamatører (3 mere end billedet viser) med et radiocertifikat på mindst 20år, og nogle af de yngre var mødt op til en hyggelig aften med foredrag og snak.

Årets foredragsholder var Niels, OZ1IKW der på levende vis, fortalte om hans spændende liv - lige fra "Kastanjekanonen" og tobaksdyrkningen i de yngre år, til posten som borgmester og landsformand for EDR - en stor TAK til Niels, for det fine oplæg til snakken ved bordene, der fortsatte helt frem til kl. 23.00.

Billeder fra dette arrangementet, finder du i "Galleriet" her på hjemmesiden - bare klik på Old Timerne. 

  

Næste onsdag puster vi ud, og samler kræfter med en Almindelig Mødeaften, inden der om 14 dage bliver travlt med de 2 store arrangementer - Valgmøde onsdag d. 17. maj, og HamDay lørdag d. 20. maj.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi ikke hviler på laurbærbladene.

   

12. maj 2006

Nyhederne for uge 19 - Onsdag var der Almindelig mødeaften, uden noget særligt at berette om - andet end måske om forberedelserne til den kommende uge, der byder på 2 store arrangementer i afdelingen:

 

Onsdag d. 17. maj lægger vi ud med det meget omtalte Valgmøde, forud for valget til repræsentantskab (RM), hovedbestyrelse (HB), og landsformand for landsforeningen EDR - et møde hvor du vil få en enestående mulighed, for at hører kandidaternes synspunkter og holdninger om fremtiden for landsforeningen, inden krydset skal sættes på stemmesedlen, der følger med i maj udgaven af "OZ". Til mødet hvor alle interesserede, fra hele landsdelen er inviteret, vil du bl.a. kunne møde de 2 kandidater til posten som landsformand - Svend, OZ7S og Jørn, OZ1HYP, samt HB og RM kandidater fra hele Jylland og Fyn, ordstyrer vil være Ronald, OZ1CBQ her fra Esbjerg. 

Vi regner denne aften med et stort rykind - forhåndsinteressen på bl.a. de forskellige repeatere, er der i hvert fald - og vil du være helt sikker på en god stol, kan vi kun opfordre dig til at komme i god tid. Bemærk venligst også, at af hensyn til dem der kommer langvejs fra, så starter dette møde lidt tidligere end normalt for vores mødeaftener, nemlig allerede kl. 19.00. Som skrevet, er dette møde for alle uanset medlemskab af det ene eller andet, men det kunne jo være, at du efter mødet får lyst til at melde dig ind i landsforeningen,i hvert fald synes vi, at du skulle bruge denne chance, for at finde ud af hvad kandidaterne vil arbejde for, i landsforeningen de næste 2 år.

       

Lørdag d. 20. maj kl. 10.00 afholder vi igen, i samarbejde med afdelingerne fra Ribe, Give og Omegn, og Herning årets Loppemarked og Auktion - HamDay på området omkring afdelingen. Og også til dette arrangement er alle inviteret, og forberedelserne ved at være på plads - det sidste skud på stammen, kan du se på billedet her til højre - vores egen store "Luksus Grill" (bygget af Thomas, OZ1TDS og Jan, OZ1INN) er klar, og venter kun på et par sække grillkul, en tændstik, og de mange lækre HamDay pølser.

Sælgere på loppemarkedet, har også meldt deres ankomst - med "bjerge" af gode stumper og grej  - men pladsen er jo stor, så du kan da sagtens nå at tilmelde dig med en stadeplads - se mere på www.hamday.dk

Hvad der kommer på Auktionen, ved vi af gode grunde

ikke før indleveringen lukker kl. 13.30, men har du noget du mener kan sælges der, er du meget velkommen til at tage det med - og mangler du et eller andet - ja, så bare husk godt med kontanter, og alle "handelstalenter".

 

Det tegner altså til en meget travl uge i Esbjerg afdeling, med disse 2 arrangementer -

og vi glæder os meget til også at møde dig, både onsdag til Valgmøde, og lørdag til HamDay.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor alle radioamatører mødes.

 

18. maj 2006

Nyhederne for uge 20 - Onsdag var det så endeligt blevet tid for Valgmødet, forud for valget til ledelsen for landsforeningen EDR.

Og ca. 45 deltagere havde taget imod invitationen, til at møde de 2 kandidater til formandsposten - Svend, OZ7S og Jørn, OZ1HYP, samt RM og HB kandidater fra området vest for Storebælt. Og selv om der sagtens kunne have været dobbelt så mange deltagere, var det et meget positivt møde, hvor alle kandidater fik lejlighed til at præsentere deres visioner og tiltag for landsforeningen. Og der blev hen over aftenen, også stillet mange spørgsmål fra salen, og specielt de 2 formandskandidater måtte svarer for sig - blandt emnerne var bl.a. strukturen i foreningen, stationen i

Odense (OZ1HQ), og nye tiltag for mere klart at profiler foreningen. Herunder blev den nye hjemmeside, præsenteret - og ja, på storskærmen, var det lidt svært at se nogen forskel på den nye og den gamle.

Men efterfølgende, ved et nærmere eftersyn, må man sige at de ansvarlige da er på rette vej, og det tegner til at blive godt - men check den selv, for redaktionen for www.oz5esb.dk har fundet ud af at den indtil videre, er at finde på denne Internet adresse. 

Vi håber deltagerne fik de informationer, der måske manglede, for at kunne sætte de rigtige krydser på stemmesedlen - i hvert fald håber vi, at medlemmerne vil benytte deres ret, og bruge den stemmeseddel der er med i det OZ, der kommer ind af døren en af dagene. EDR Esbjerg afdeling takker ordstyreren for veludført arbejde, og alle deltagere for interessen for dette arrangement, og hvem ved måske på gensyn i 2008.

   

Så er vi næsten noget frem til næste arrangement i denne uge, på området ved EDR Esbjerg afdeling - nemlig:

HamDay 2006  

her er de sidste forberedelser ved at være på plads - det eneste der endnu ikke er helt klart, er vejrudsigten !.

Men vi er forberedte på både regn og sol, så altså frem med overskudsgrejet eller kontanterne,

og af sted til endnu en god handelsdag (ude eller inde) -  lørdag d. 20. maj fra kl.10.00.

 

På gensyn til HamDay i EDR Esbjerg afdeling.

    

25. maj 2006

Nyhederne for uge 21 - og lidt flere for uge 20, der som spået, blev den nok travleste uge i år i afdelingen.

For efter det vellykkede Valgmøde onsdag, var det lørdag, så endelig blevet tid til HamDay - i år i lidt andre omgivelser end tidligere, for vejret var så absolut ikke til udendørsaktiviteter (det skulle da lige være en stor grill i et telt), så vi havde flyttet hele arrangementet indenfor i sikkert tørvejr, på selve fritidscenteret.

  

Og selv om dette betød, at der var lidt lavere til loftet, var der stadig god plads til alle, og arrangementet blev da også igen i år et tilløbsstykke, med mange (200+) deltagere fra hele landet, livlig handel, og rigtig hyggelig samvær med andre radioamatører.    

Arrangørgruppen (de 4 afdelinger) er meget glade for den store tilslutning, fra både de handlende (hvor flere ved lukketid, kunne melde alt udsolgt), og de besøgende der også alle gav positiv udtryk for, en meget vellykket dag - og vi ser allerede nu, frem til at mødes igen ved HamDay 2007 - lørdag d. 12 maj. Som altid, er en større mængde billeder fra sidste uges arrangementer, klar til gennemsyn i "Galleriet" - klik her eller på billedet fra HamDay 2006.

  

Onsdag i denne uge, blev der så "pustet ud" med en Almindelig mødeaften, hvor der igen var tid til bl.a. at kikke i de nye blade der er ankommet, eller få en snak om sidste uges aktiviteter - og det kan da lige bemærkes, at der i sidste uge, sammenlagt var aktiviteter / opstilling og oprydning i 35 timer, i afdelingen !

  

Næste uge er der Medlemsmøde, hvor vi bl.a. ser på allerede afholdte og kommende aktiviteter. Og der er jo nok at tage fat på - og de næste står lige for døren bl.a. turen til Hamborg Funkflohmarkt d. 10. juni, Familie Sommerudflugten til Egeskov slot og museum d. 17. juni, turen til Hamradio i Friedrichshafen d. 23.-25. juni, og endelig U/VHF Fieldday d. 1.-2. juli, for bare lige at nævne de store. Vi skal også have "vendt" et par projekter, bl.a. den nye 30m høje TowerTrailer, og den kommende renovering af vores radiorum - men kom og deltag i snakken, og tilmeld dig til turene hvis du vil med.

  

De sidste par uger, er der udover alt det andet, også blevet arbejdet lidt med både vores VHF, men også vores UHF repeater, og i den forbindelse kunne vi godt bruge informationer omkring, om du har oplevet problemer med nogen af dem, eller de igen kører tilfredsstillende - info til Brian, OZ1LNI eller bestyrelsen.

En anden sag i den forbindelse er, at der på VHF repeateren nu gennem et stykke tid, har været problemer med indslag fra en anden repeater - specielt ved lidt løftede forhold, eller hvis stationen der vil bruge repeateren, ligger i yderområdet (mod øst). Denne forstyrrelse er nu identificeret - den kommer fra en Echolink repeater placeret ved Vejle, den har kaldesignalet OZ8REQ, og er ejet / drives af OZ1BIN. Formanden har kontaktet ejeren, og har forsøgt at få ham til at indse det uheldige i hans valg af frekvens, dog uden held - for han mener, at vi bare kan skrue ned for vores repeaters effekt og følsomhed, for nu vil han altså "lege" på den frekvens, vi har fået tildelt og været aktive på - siden 1972. Så vi er altså ikke kommet ret meget videre, men vi arbejder da fortsat på en løsning, der kan få ham til at flytte frekvens - mere info også om denne sag, på Medlemsmødet - nu på onsdag.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling, stedet med de mange aktiviteter - også i den kommende uge.

  

3. juni 2006

Nyhederne for uge 22 - Vi starter med en reportage fra værkstedet og depotet, hvor det i disse dage, er lidt svært at komme frem til værktøjet. Begge lokaler er nemlig fyldt næsten helt op, med i 10 000vis af nye komponenter, og bjerge af andre rigtig gode dele - alt sammen noget, der bliver arbejdet hårdt på at få sorteret og pakket, til de kommende loppemarkeder i udlandet. Hvor vi håber at kunne "bytte" det meste ud med lidt kontanter (som det er nemmere at stable), og der er mere brug for, til nogle af de næste nye store projekter, som der bl.a. blev snakket om på onsdagens

 

Medlemsmøde, hvor vi lagde ud med et par sager, der 

for øjeblikket behandles af bestyrelsen - en om"strålingsfare", og sagen om Echolink repeateren på R2 ved Vejle. Herefter var der en gennemgang, og snak om de allerede afholdte aktiviteter i år, og lidt om hvad der kommer her henover sommeren, og programmet for det kommende efterår og vinteren bl.a. foredrag, certifikatkurser og en ny certifikatprøve - ja, selv planlægningen for næste forår, er allerede godt i gang, og blev også lige vendt.

Men vender vi lidt tilbage til de nye projekter, blev projektet med en 30m høj portabel teleskopmast præsenteret - og der var stor tilslutning fra forsamlingen, til at gå videre med forarbejdet, og se om projektet kan realiseres. Ombygningen af vores radiorum blev også omtalt - som efter planen vil betyde, at ombygningen vil starte lige efter IARU contesten i juli, og være færdig medio september. Dette betyder selvfølgelig så, at rummet er lukket for radioaktivitet, men det kan man jo sagtens opveje ved deltagelse i Fyrweekenden eller HF Fieldday'en.

 

Nu er det jo ikke alt, der lykkedes for os - for ved tilmeldingsfristens udløb i onsdags, var der ikke nær tilslutning nok, til året Sommerudflugt for alle medlemmer og familie, så den må vi altså desværre aflyse i år. Til gengæld, er der allerede nu mange deltagere på listen, til Loppemarkedet i Hamborg d. 10. juni - sidste tilmeldingsfrist er nu på onsdag d. 7. juni, hvor der er Almindelig mødeaften, og vi så aftaler de nærmere detaljer omkring turen, og finder ud af om der skal 6 eller 8 biler af sted mod syd. Den anden tur til Tyskland - den til HAMRADIO i Friedrickshafen d. 23/24/25. juni bliver også gennemført - der kører i hvert fald 2 biler fra afdelingen derned, men nærmere om denne tur ved Jan, OZ1INN, hvis du vil med.

 

Men altså nu på onsdag Almindelig mødeaften - med info om turene til Tyskland - og uddeling af den store pakke QSL-kort, der ankommet fra bureauet.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med aktiviteterne - også uden for landets grænser.

  

8. juni 2006

Nyhederne for uge 23 - Onsdag var der Almindelig mødeaften, og selv om der ikke var noget planlagt for denne aften, kom den i høj grad til at stå i udflugternes tegn - de sidste detaljer omkring turen, nu på lørdag til Hamborg, skulle lige snakkes igennem, alle biler skulle jo gerne fyldes med enten et købelystens publikum, drevne købmænd eller masser af grej til salg. Og det lykkedes - altså at få "puslespillet" til at gå op, så det hele skulle være klar til endnu en fantastisk tur, med afgang i de tidlige morgentimer.

  

Den bebudede sortering af bunken fra QSL-bureauet, nåede vi slet ikke til - der var jo meget at snakke om - også turen til HAMRADIO i Friedrichshafen om 14 dage, så QSL-kortene må vi ha' klaret i næste uge, hvor der ellers onsdag, er det sidste Fieldday møde, inden VHF/UHF sektionen og Fyrweekenden, på programmet. Tilladelsen til vores ophold i Marbæk plantage er ankommet, men det kunne da være rart, at få helt styr på status af de sidste projekter, hvem der hjælper med at stille op og pakke ned, operatører, campingvogne, og alt det andet grej vi skal ha' slæbt frem og stillet op - så altså kom i afdelingen nu på onsdag, hvis du vil være med i årets U/VHF Fieldday, eller til arrangementet fra Blåvand fyrtårn.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - i den kommende tid i vores lokaler, eller ved boden i Hamborg nu på lørdag.

 

17. juni 2006

Nyhederne for uge 24 - Som denne gang starter med med lidt omtale af arrangementet sidste lørdag.

For 11 af afdelingens medlemmer, var taget på tur til Amateurfunkflohmarkt i Hamborg - hvor handlen i det meget fine solskinsvejr, gik strålende og hvor også afdelingens bod var meget velbesøgt, og vi endda måtte melde udsolgt, på flere af de medbragte grejer. Efter handlen, og resterne var pakket på bilen, kørte de "gamle" direkte hjem, mens de unge fik stillet sulten på afdelingens stamrestaurant i Hamborg, inden turen også for dem, atter gik mod nord.

Altså igen i år, en rigtig hyggelig tur, hvor flere fandt hvad de søgte, og de fleste fik lidt sommerkulør (læs: jordbærnæser) med hjem - billeder fra arrangementet

kan du finde i "Galleriet" - eller bare klik på billedet, af vores prangende og velassorterede bod herover. 

 

Onsdag var der Fielddaymøde nr. 2, hvor vi fik lidt mere styr, på nogen af alle de løse ender (og ikke kun de nye der kom til !), inden vi d. 1. -2. juli tager til pladsen i Marbæk plantage, og genopbygger sidste års super V/UHF-station, eller omkring aktiveringen af Blåvand Fyrtårn i Fyrweekenden d. 19. - 20. august. HF Fieldday venter lidt længere ude i fremtiden, så detaljerne omkring dette arrangement, kikker vi på en sidste gang ved Fielddaymødet d. 23. august. Som sædvanlig, er der altid plads til flere deltagere - så vil du være med i radioaktivíteterne i VHF Fieldday, Fyrweekend eller HF Fieldday så kontakt Jan, OZ1INN eller Bjarne, OZ1CWP. 

 

Næste onsdag slutter vi sæsonen af med en Almindelig mødeaften, og går over på sommerprogrammet - nej, det betyder selvfølgelig ikke at afdelingen holder lukket, men kun at nu nærmere vi os tiden hvor medlemmerne skal på ferie, så aktiviteterne om onsdagen er lidt droslet ned. Det samme gælder nyhederne her på siden, der også snart går på ferie - sidste planlagte opdatering sker sidst i den kommende uge, for vi skal jo lige ha en beretning med, fra turen til Europas største radioamatør messe (Hamradio i Friedrichshafen), men nærmere herom i næste uge, hvor vi regner med at være tilbage i Danmark, i løbet af søndagen.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - åbent året rundt, for medlemmer og gæster.

      

25. juni 2006

Nyhederne for uge 25 - Lidt forsinkede, da redaktionen først lige skulle ha lidt hvile, efter et par anstrengende dage med handel i det sydtyske, på Europas absolut største messe for radioamatører i Friedrichshafen.

Og lad det være sagt med det samme - det var (igen) en meget positiv oplevelse, at deltage i dette arrangement, der kunne trække folk til fra hele verden. Fra afdelingen havde vi allerede sidst i maj, besluttet at deltage på loppemarkedet, for at "slippe af" med noget af alt vores overskudsgrej, og flere havde da også givet udtryk for at de ville med, men til sidst var der faktisk kun Jan, OZ1INN, der kunne afse tid til at kører derned,

og bemande den stand vi allerede havde betalt for.

Så sådan blev det, onsdag blev bilen pakket (fyldt) med flere hundrede kilo grej, og turen gik sydover -   

velankommet torsdag middag, blev det hele pakket ud (og de første handler lavet) - så sovet lidt, så man var klar til det store rykind fredag. En lang dag, med kun 5 minutters pause og en masse handel (mine Engelske naboer og jeg, blev dog enige om at pengene sidder lidt for fast i lommerne på "tysken") - lørdag fortsatte det, lige indtil kl. 16.30 hvor de fleste skulle hen og se fodbold, på en kæmpe storskærm ?? - tid til at få hentet vores nye 23cm antenner og lidt kabel, inden bilen igen blev pakket med resterne (i 34 graders varme), og turen kunne gå tilbage mod det lidt køligere nord. Hjemme igen kl. 06.45 var det jo altså så, nødvendigt med lidt søvn !!!

  

Men altså virkelig en god oplevelse, der måske kan gøres om næste år. Billedet herover viser bl.a. Palle og Palle der også blev fanget, af de mange gode tilbud fra OZ5ESB. Flere billeder fra arrangementet, vil hurtigst muligt blive lagt ind på "Galleriet" - men det er jo en lidt travl tid, for allerede næste weekend skal vi til Marbæk plantage, og i hvert fald forsvarer vores første plads på 50MHz, i årets U/VHF Fieldday.

 

Onsdag var der sidste Almindelig mødeaften i afdelingen, inden vi nu er gået over på sommerprogrammet, med Sommeråbent hver onsdag fra kl. 19.30 til ca. 22.00 for alle medlemmer, gæster og eventuelle turister, der er i området - første mødeaften i den nye sæson, er onsdag d. 16. august, hvor vi ligger ud med en hyggelig Grillaften.

 

Altså nu på onsdag - Sommeråbent, dog lige med en sidste snak om hvem der gør hvad, i forbindelse med U/VHF Fieldday fra pladsen i Marbæk plantage, nu den kommende weekend.

 

Dermed er det blevet tid for sommerferie, også for "Sidste nyt" her på hjemmesiden,

der er tilbage igen i uge 33.

       

I ønskes alle en rigtig God ferie, med lidt godt vejr og tid for familien -

og skulle det blive for meget af det gode, så husk at der åbent i afdelingen hver onsdag,

og skulle din vej falde forbi, er besøgende også meget velkomne på Fieldday pladsen

 i Marbæk plantage, nu den kommende weekend.

 

13. august 2006

Nyhederne for uge 32 - Efter en virkelig fin sommer med godt vejr, og for de flestes vedkomne også lidt tiltrængt ferie, er vi nu klar, til at starte aktiviteterne op i fuldt omfang igen, i EDR Esbjerg afdeling. 

Onsdag lægger vi ud med en Grillaften, i atriumgården ved afdelingen - hvor vi fyrer op i den store HamDay grill, og pølser / brød vil blive "branket" til sultne medlemmer -  sommervejret holder godt nok pause lige nu, men under halvtaget er det i hvert fald tørvejr det mest af året, så lidt vand fra oven, burde ikke kunne afholde nogen fra at deltage, i dette altid hyggelige arrangement.

 

Der, som man kan se på OZ1BBC, Bjarnes billede fra sidste år, dog også indebærer en vis risiko for let  røgforgiftning - i år prøver vi med tørt brænde, så lad bare røgdykkerudstyret blive hjemme.

Serveringen starter omkring kl. 20.00, og arrangementet er selvfølgelig for alle medlemmer - skulle familien være interesseret i at få suppleret aftensmaden, er de selvfølgelig også meget velkomne.

Næste weekend d. 19.-20. august er der Fyr / Fyrskibs weekend. Og igen i år er vi med fra Danmarks vestligste punkt - fyrtårnet på Blåvandshuk.

Vi vil være i luften fra lørdag formiddag, til sidste på eftermiddagen søndag - igen med signal på 20 og 80m (og måske på VHF repeateren - OZ3REK).

Besøgende er meget velkomne til dette arrangement, der først og fremmes er tænkt som PR for fyrtårnene og Amatørradio - og vil du give en hånd med, så kontakt Bjarne,OZ1CWP eller Jan, OZ1INN.

Sommerferietiden er jo nu officielt overstået, og vi kan se tilbage på endnu en sommer med god aktivitet.

Hver onsdag aften, har der hele sommeren igennem, været åbent for medlemmer, gæster og turister i lokalerne, og selv om vejret næsten har været for godt til indendørsaktiviteter, kan vi melde om et pænt besøg alle aftener. 

Også i år var afdelingen med i EDR's U/VHF Fieldday - d. 1.-2. juli stillede vi som sædvanligt, grejet op på området omkring gravhøjen i Marbæk plantage.

Og havde et par rigtige hyggelige dage med høj sol, og radioaktiviteter - igen med mange medlemmer direkte involveret, og også mange der bare kikkede ud, for at se hvordan det gik (glædeligt med den store interesse).

 

Forholdene på de forskellige bånd, hvor vi var aktive var rimelig gode, og der blev kørt mange QSO'er - resultatet må vi dog vente lidt på endnu .

 

Klik på billedet af Alex, OZ1KBS i gang på 23cm, og se billederne fra arrangementet.

Vores TowerTrailer 3 projekt, er også kommet et skridt videre her henover sommeren - masten er blevet boltet af den gamle undervogn, og blevet vejet - resultat 764kg - altså tilpas "let" til, at vi kan bygge den over på en ny og tidssvarende undervogn, vi kan få indregistreret, og har mulighed for at kører på landevejen med.

 

Den gamle undervogn er blevet skåret "ren" for diverse overskydende dele, rejsespillet, støttebenene osv. som vi kan bruge igen, er blevet boltet / skåret af, og kørt på værkstedet. Og den "rene" undervogn er sammen med 3kW generatoren, og de 2 kraftige rotorer sat til salg -  hvis nogen skulle ha' interesse i at overtage disse fine sager, kan man henvende sig til Jan, OZ1INN.

Af andre aktiviteter kan nævnes, at ombygningen / renoveringen af radiorummet så småt er ved at komme i gang - dog noget forsinket i forhold til planen - men det har simpelthen været for varmt, til rigtigt at lave noget på 1.salen.

Nu skulle der gerne snart ske noget, så vi kan være færdig med landets flotteste radiorum, til efterårets 2 store contest´s fra afdelingen.

 

På værkstedet har der om mandagen, også været gang i projekterne her henover sommeren - og der er der ellers sommerlukket, men først skulle der ryddes op efter turen til Friedrichshafen, pakkes grej til VHF Fieldday og igen efter - ryddes op, så er de sidste mange kasser med komponenter blevet pakket (klar til næste handelsmulighed), og det hele forsøgt stuvet væk, så det igen er muligt at komme til værkstedsbordet og værktøjet.

 

Her på hjemmesiden er der også sket lidt - det mest i øjenfaldende er nok, den blå baggrund på denne og visse andre sider - det skulle forhåbentlig hjælpe lidt på læsbarheden. Billede serierne fra HAMRADIO i Friedrichshafen, og U/VHF Fieldday er blevet tilføjet i Galleriet. Afsnittet med vores kursustilbud er blevet opdateret. Og de arkiverede nyheder er blevet opdelt i år, og rækkefølgen er blevet ændret så den passer med kalenderen. Derudover er diverse småfejl blevet rettet / ændret - og ja, så har hjemmesiden i sin nuværende form fejret 4. års fødselsdag. Som altid, hører vi gerne fra dig hvis du finder fejl, eller mangler der skal rettes, eller f.eks. kan hjælpe med oplysninger til linket om afdelingens historie - E-mail til redaktionen.  

     

Efterårssæsonen er altså klar, og mange nye spændende aktiviteter og arrangementer venter forude - og vi håber, at der på programmet også er noget, der kunne interessere dig -  

 

På gensyn til Grillaften / Fyrweekend - den kommende uge, i EDR Esbjerg afdeling.

  

21. august 2006

Nyhederne for uge 33 - Onsdag startede aktiviteterne så for alvor op igen, med en hyggelig Grillaften i afdelingen.

Den store grill blev tændt, og fyldt med dejlige pølser i forskellig størrelse, og brød, der godt nok krævede lidt længe over gløderne, da "brødbestyreren" (kassereren) havde glemt at få dem ud af fryseren i tide.

 

Men det lykkedes da at få det hele ristet, til alles fulde tilfredshed, i hvert fald blev der næsten spist op - kun en enkelt pølse var i overskud, da mørket faldt på, og det var tid til at rydde op. Vejret var også tilfredsstillende, med sol, næsten vindstille og ret lunt, så det var en ren fornøjelse at sidde og nyde det, på bænkene i gården.     

I weekenden var afdelingen med i ILLW - Fyrweekenden - fra "kronjuvelen" blandt de danske fyrtårne, DEN-002

Blåvandshuk fyr placeret på Danmarks vestligste punkt.

Igen en meget positiv oplevelse for deltagerne, der oplevede en gentagelse af sidste års store "pile up" på båndene, og en  pæn interesse fra de mange besøgende ved fyret, og vores station.

Også ved dette arrangement var vejret med os, for selv om vejrudsigten lovede massiv regn, gav det kun lidt vand i løbet af natten og søndag formiddag, ellers var der fint solskin og dejligt vejr. I alt blev der lavet knap 600 QSO'er på de 2 HF-bånd, vi havde taget antenner med til, men nu er det jo heller ikke nogen contest - og den nye 3 element mono band yagi til 14MHz, virkede næsten

over al forventning (det eneste problem var at få den op og ned - pladsen er jo lidt trang, og den fylder altså over 60m2) men det lykkedes, og antennen er lagt på lager - klar til årets HF Fieldday. Den nye antenne betød også, at der blev kørt betydeligt flere DX stationer end sidste år, bl.a. lørdag, kom der rigtigt mange stationer fra Nordamerika i loggen. Som sædvanlig er der taget en masse billeder - dem kan du snarest se i Galleriet.

 

Nu på onsdag gør vi klar til netop årets HF Fieldday, hvor vi skal havde de sidste detaljer omkring stationer osv. på plads, og som altid håber vi at kunne samle et rigtigt godt hold -  til konkurrencen fra engen i Tjæreborg.

Og der er opgaver nok der skal løses, så har du interesse for at være med (også bare lidt) som operatør, eller vil hjælpe med opstilling / nedtagning, håber vi at se dig på onsdag - er du forhindret, kan du evt. ringe til Bjarne, OZ1CWP eller Jan, OZ1INN.

 

Altså af sted, til aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor det sker.

     

27. august 2006

Nyhederne for uge 34 - Onsdag var der Fielddaymøde, forud for konkurrencen om afdelingsmesterskabet næste weekend d. 2.-3. september. Vi fik snakket om de sidste detaljer, og kom frem til en plan for vores set-up i år -

desværre er antallet af medlemmer, der vil være med i konkurrencen (uforståeligt) ikke det største vi har set, og det har en vis indflydelse på mængden, af det grej vi slæber med. Men altså alt skulle være klar, til endnu en interessant / hyggelig weekend med radioerne, på marken i Tjæreborg enge - og skulle du ha' fortrudt, at du ikke har meldt dig til at være med (trænet eller nybegynder), så kontakt Jan, OZ1INN.

Vil du gerne se hvad vi laver og hvordan det går, skal du være meget velkommen til at besøge os (også uden at blive sat i arbejde) - vi er på pladsen fra lørdag formiddag, til søndag aften. Og du finder os ved (fra Esbjerg) at kører med motortrafikvejen mod Ribe - kort efter champion fabrikken ved Tjæreborg, drejer du ned af V. strandvej og kører helt ned til vandet. Her er en P-plads - som du skal benytte, da kørsel på marken skal begrænses, og vi meget nødigt, vil have det grej der ligger på jorden kørt i stykker. Du finder os på marken mod syd.

   

Så nærmere vi os hastigt efteråret, og dette er selvfølgelig ensbetydende med Kursusaktiviteter i afdelingen. D. 20. september præsentere vi programmet, der i år byder på både A/B og D-certifikat kursus. Vi håber at kunne samle mindst 2 hold, og være klar til prøven, og allerede nu er det altså muligt at tilmelde sig - check vores kursustilbud, ved at trykke her.  

     

 

Nogle af de mange billeder, fra sidste weekends aktiviteter ved Blåvandshuk fyrtårn, er i den forgange uge blevet redigeret, og lagt ind i galleriet her på hjemmesiden - check dem ved at trykke her.

  

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften på programmet, og altså næste weekend er det i årets HF Fieldday, på marken i Tjæreborg det foregår.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de mange aktiviteter, og tilbud til alle medlemmer.

    

4. september 2006

Nyhederne for uge 35 - En uge der mere eller mindre, drejede sig om vores forberedelse og deltagelse i årets HF-Fieldday. Onsdag var der godt nok Almindelig mødeaften, men der er jo altid lige et par sidste ting, der skal ordnes, når alt grejet igen skal pakkes sammen og slæbes med på marken.

Lørdag morgen kl.09.00 startede vi opstillingen, og selv om vejrudsigten lovede regn, klarede vi det hele i tørvejr, sol og dejligt varmt vejr. Vi var dog advaret om, at det ville blive mere blæsende og vådt i løbet af natten, så alle antenner og master blev ekstra sikret, med alt (og det er meget) afdelingens tovværk - det var da vist en rigtig god idé, for blæsende blev det. Også højvandet var højere end normalt, og søndag morgen måtte Bjarne, OZ1CWP iklædt regnfrakke og lange hvide underbukser, gå i vandet og stramme bardunerne på 40m antennen - den skulle jo nødigt knække.

Ellers forløb det hele tilfredsstillende, og vi havde endnu en rigtig god weekend med radioerne på marken

 i Tjæreborg - det eneste vi måske kunne ønske, er at lidt flere medlemmer vil være med i aktiviteterne i 2007. Resultatet af anstrengelserne kendes selvfølgelig ikke endnu - men der tælles sammen, på livet løs.

Og som sædvanlig, vil en større billedserie fra årets HF Fieldday, snarest blive lagt ind i Galleriet.

 

Onsdag samler vi op på vores aktiviteter i VHF Fieldday, Fyrweekend og HF Fieldday med et evalueringsmøde, hvor vi ser på hvordan det gik, og hvad vi skal ha' forbedret til 2007. Vi håber at se alle deltagere til en snak, om de kommende "ud af huset" aktiviteter.

 

Så har den opmærksomme besøgende, her på www.oz5esb.dk i den forgangne uge, måske lagt mærke til at der havde sneget sig nogle mærkelige skrifttegn ind i teksten, på nogle af siderne. Dette beklager vi selvfølgelig, men fejlen opstod da vi onsdag aften, flyttede vores hjemmesider over på vores nye Internet server, med tilhørende nyt styreprogram, og et eller andet gik galt med selve kodningen af siderne. Det skulle nu være rettet på alle sider - men finder du en side vi har overset, hører redaktionen gerne hvilken - der er jo efterhånden så mange sider, at en enkelt eller to kan være blevet overset. En stor TAK til Poul, OZ2ACY for hjælpen med serveren og problemerne.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi også planlægger fremtiden.

    

9. september 2006

Nyhederne for uge 36 - Mandag var der oprydning i værkstedet, for efter weekendens lidt våde og mudderet Fieldday, var der rod og grej til tørre næsten over det hele. Det er nu blevet gjort rent, og lagt på plads - klar til brug næste gang. Onsdag fortsatte snakken om VHF - HF Fieldday og Fyrweekenden, med et evalueringsmøde hvor især VHF FD blev vendt, og konklusionen på alle vores udendørs aktiviteter, var at det havde været nogle rigtigt gode oplevelser, men at vi efterhånden godt kunne bruge nogle flere deltagere - hvad der skal til, for at lokke medlemmerne op af lænestolen, kan vi jo så tænke lidt over, inden planlægningen af næste års aktiviteter. 

Bliver vi ved HF Fieldday, må redaktionen desværre bringe et dementi:

 

Bjarne, OZ1CWP, oplyser at han ikke var iført lange hvide underbukser, under sidste weekends aktiviteter i vadehavet - hans ben ser virkelig sådan ud !! 

 

Redaktion beklager fejlfortolkningen af billederne - men check dem selv i Galleriet. For efter lidt problemer, med at få vores nye serveropsætning, til at tillade nye billeder på hjemmesiden, er den længeventede og meget efterspurgte billedserie, fra EDR Esbjerg afdelingens deltagelse i årets HF Fieldday, nu endelig klar til gennemsyn - klik på billedet af vores 14MHz station.   

I den forgangne uge, oplevede vi et af de sjældne udfald på VHF repeateren - OZ3REK. Et par dage var den pga. en fejl i strømforsyningen ude af drift, men fra fredag middag var den i gang igen - yderligere reparationer af strømforsyningen venter, så enkelte korte udfald kan forekomme i den kommende tid.

 

Nu den kommende onsdag, står der igen Almindelig mødeaften på programmet, og det kunne jo meget passende bruges på at komme i afdelingen, og tilmelde sig til efterårets A/B eller D certifikat kurser - eller hvad med at tilmelde sig, til spisningen på EDR kreds 7. medlemsmødet i Esbjerg afdelingen d. 30. september ??

Der er jo også altid muligheden, for bare at komme forbi til et kik i de nye blade, et check af QSL-kort kassen, eller en hyggelig snak med de andre glade medlemmer.

 

I hvert fald på gensyn, i Danmarks bedste lokalafdeling - nu på onsdag ?

  

16. september 2006

Nyhederne for uge 37 - Onsdag var der Almindelig mødeaften, med hyggesnak, gennemsyn af de sprit nye blade, og da også besøg fra en turist på ferie i området. Derudover blev der arbejdet med renoveringen af vores radiorum, hvor næsten alt den gamle tapet, nu endelig er kommet af væggene. Desværre afslørede det tidligere renoveringer af rummet, udført med gamle aviser og rigeligt med gips - såeee, væk med det også, og frem med murerspanden i stedet for. Arbejdet med total  renoveringen fortsætter altså en tid endnu, også længere en egentlig planlagt, men det skal jo være lidt skidt, for til sidst at ende som landets flotteste og bedste radiorum. Nærmere om hvornår det hele er færdigt, kan vi ikke spå om - men der arbejdes i hvert fald flittigt på projektet.    

  

Næste onsdag er der en nærmere præsentation, af vores A/B og D-certifikat kurser for den kommende sæson.

Og selv om der allerede nu, er flere der har meldt sig til - skulle vi gerne være lidt flere, så vi kan gennemfører begge kurser. Så altså kom i afdelingen nu på onsdag, hvis du kunne tænke dig et D-certifikat og en fantastisk hobby, eller vil opgradere det du har i forvejen, og hør hvad / hvordan kurserne vil forløbe, og få svar på dine eventuelle spørgsmål. Kan vi samle et hold til A/B-certifikat kurset, starter undervisningen allerede tirsdag d. 26. september, og D-certifikat weekendkurset er planlagt til d. 11./12. november - mere info om kurser og prøve finder du på undermenuen Kursus, eller ved at trykke her

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling nu på onsdag - specielt hvis du har kursus i tankerne.

 

24. september 2006

Nyhederne for uge 38 - Så blev resultatet af årets VHF Fieldday endelig offentliggjort. Og selv om vi i dette års konkurrence, lavede lidt færre QSO'er end sidste år, var det alligevel nok til, at vi opnåede samme placering som sidste år - nemlig en rimelig 3. plads, lige efter OZ9EDR og OZ1ALS der begge dog er med på stort set alle 10 bånd. Som bekendt var vi kun med på 3 bånd - så skal vi gøre os håb om at komme højere op ad ranglisten, er eneste mulighed nok at være med på flere bånd. Men i hvert fald et STORT tillykke til holdet med resultatet.

   

Så faldt de sidste detaljer omkring foredragne i november, langt om længe på plads - d. 1. november kommer Kaj, OZ9AC, og fortæller om / demonstrere en af Tysklands største hemmeligheder fra 2. verdenskrig, nemlig den    elektromekaniske kodemaskine Enigma. Og d. 15. november kommer Ivan, OZ7IS, og fortæller / viser en film om verdens ældste radiofyr (Beacon system) - OZ7IGY - der nu i snart 50 år, har hjulpet radioamatører med at bestemme udbredelsesforholdene på VHF / UHF / SHF. Vi ser frem til disse spændende foredrag, og håber du har mulighed for at komme i afdelingen, og hører / se med - begge foredrag er EDR foredrag, og selvfølgelig er alle uanset medlemskab meget velkomne.

   

Arbejdet i radiorummet "skrider" også lidt fremad - i den nu forgangne uge, er alt det helt  løse / manglende puds blevet skiftet ud med ny mørtel, og masser af hønsetråd til at holde sammen på det hele. I alt små 100kg skulle der til, før de værste huller igen var fyldt ud, og spartelarbejdet kan begynde - ligeledes er et større læs byggeaffald kørt på genbrugspladsen, så det igen er muligt at se gulvet.

   

Onsdag var der præsentation af vores kursusprogram for den kommende sæson, og ja, der kunne sagtens være større interesse for at deltage, men med et par "telefon QSO'er" lykkedes det da, at samle deltagere nok til et A/B-certifikat hold, der starter undervisningen allerede nu på tirsdag d. 26. september. Skulle du ha glemt at tilmelde dig, kan deltagelse godt nås endnu - bare kom i afdelingen på tirsdag kl. 19.00.

Med hensyn til D-certifikat kurset, er der stadig lidt tid endnu inden sidste tilmeldingsfrist - d. 11. oktober. Så også her kan du nå at være med endnu.   

  

Næste onsdag er der Almindelig mødeaften, og på lørdag d. 30. september er der EDR Kreds 7. medlemsmøde i Esbjerg, forud for repræsentantskabsmødet (RM) i Odense d. 8. oktober. Mødet er for alle medlemmer af landsforeningen EDR, og starter kl. 13.00 - inden mødet, og med start kl. 12.00 er kredsen vært ved en let frokost, hertil er tilmelding absolut nødvendig, og dette kan ske pr. E-mail til EDR Esbjerg afdeling senest tirsdag d. 26. september, eller ved personligt fremmøde i afdelingen onsdag d. 27. september. På mødet vil bl.a. forslag der er til behandling på RM blive diskuteret, men mødet er samtidig en god mulighed for at møde folk fra de andre afdelinger, og snakke lidt om hvad de laver der måske kunne have din interesse, derfor vil bestyrelsen gerne opfordre så mange som muligt til at deltage, og måske få lidt ny inspiration til kommende projekter eller nye tiltag.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til aktiviteterne tirsdag, onsdag og lørdag.   

  

30. september 2006

Nyhederne for uge 39 - Onsdag var der Almindelig mødeaften, og mens der i loungens bløde møbler, blev snakket og kikket i de nye blade, fik et par flittige medlemmer spartlet lidt mere på hullerne, i væggene i radiorummet,

så altså igen en aktiv aften med en indsats på flere fronter. Onsdag var også sidste frist for tilmelding, til frokosten forud for lørdagens Kreds 7. medlemsmøde i afdelingens lokaler.

Og lørdag var det så så vidt - desværre var interessen for at hører nyt om landsforeningen, og diskutere det kommende repræsentantskabsmøde ikke særlig stor, for kun 9 deltagere fra hele kreds 7. kom til frokost, og yderligere 4 deltog i mødet, i alt 13 medlemmer - heraf var de 8 fra Esbjerg !!  Det kan vist ikke kaldes for tilfredsstillende, men det var da et meget positivt møde, hvor bl.a. landsforeningens økonomi, medlemssituation, foredrag og OZ blev snakket igennem, og specielt den nye hjemmeside fik nogle kritiske kommentarer med på vejen. Derudover blev forskellige lokale emner som bl.a. Fieldday, medlemstilgangen, certifikatkurser og prøver, samt forskellige forslag vendt - så havde det ikke været for den lange rejse hjem, for nogle af deltagerne, var snakken nok stadig i gang ..... EDR Esbjerg takker for

besøget, og siger på gensyn - måske allerede til næste Kreds 7. møde (i det nordlige) - lørdag d. 10. marts 2007.

 

Mandag starter aktiviteterne i værkstedet, officielt op igen - og igen for den kommende sæson, er der mange projekter - både nye og gamle der lige mangler det sidste, på listen. Arbejdet starter på mandag, og her den første tid, finder du os nok oppe i radiorummet, hvis du skulle ha brug for at bruge værkstedet / udstyret. 

 

Næste onsdag er der så Medlemsmøde om lokale emner i afdelingen - som sædvanlig med en opsamling på afholdte arrangementer, ønsker og planer for fremtiden. Så vil du være med til at bestemme, hvad der skal stå på programmet efter jul, er det altså nu på onsdag i afdelingen det sker.

 

Og ja, næste lørdag er der da også et arrangement i foreningen - det er nemlig blevet tid for Efterårsrengøringen.

Vi starter kl.10.00 med vaskeklud, og en frisk pose i støvsugeren, og med en ihærdig indsats, skulle sommerens ophobede støv / skidt efter et par timer gerne være væk - selvfølgelig forudsat at nogle medlemmer vil deltage.

  

Så altså vi ses i EDR Esbjerg afdeling - mandag, tirsdag, onsdag eller lørdag.

 

7. oktober 2006

Nyhederne for uge 40 - Onsdag var der Medlemsmøde i afdelingen, og udover en gennemgang af allerede overståede aktiviteter og arrangementer som f.eks. loppemarkedet i Hamborg / HAMRADIO i Friedrichshafen, VHF Fieldday, Fyrweekend, HF Fieldday, certifikatkurser osv. blev også de kommende foredrag, certifikatprøve, Vinterauktionen, Generalforsamlingen og ikke mindst næste års jubilæum, vendt. Derudover var der snak om mulige nye fælles byggeprojekter, idéer til foredrag og udflugter, status på renoveringen af radiorummet,

og status på projektet "TowerTrailer 3" herunder finansieringen af projektet - tidshorisonten, og formålet med sådan en monstermast. Bestyrelsen orienterede om de sager, der for tiden arbejdes med, og vi hørte lidt om ønskerne for fremtiden herunder bl.a. lidt mere aktiv hjælp fra medlemmerne ved forskellige arrangementer - men alt i alt, en meget positiv aften med lidt for bestyrelsen at arbejde videre med.  

 

Bunkerne med indkomne QSL-kort, til både medlemmerne og afdelingen fortsætter med at vokse. Og onsdag kom der igen en stor pakke fra bureauet - bl.a. med kort til : OZ1DYI, OZ1HXQ, OZ3EB, OZ4ABH. Kassen med udgående kort er også ved at være fyldt, så nu den kommende onsdag vil den blive tømt, og kortene sendt til bureauet - har du nogen der skal med ?

Lørdag blev der knoklet med sæbevand, klud, støvsuger og ikke mindst knofedt i afdelingens lokaler.

Og efter små 4 timer havde OZ1SYV, OZ2ZJ, OZ7YS, OZ1CWP og OZ1INN, fået det hele gjort rent og skinnede blankt igen. En fryd for øjet / lugtesansen, og garanteret landets reneste afdelingslokaler.

 

Lørdag blev der også tid til at få skiftet den defekte strømforsyning, på VHF repeateren OZ3REK.

Og operationen ser ud til at ha gjort gavn, i hvert fald kan man nu igen uden videre, åbne med 1750Hz - og skal ikke prøve igen og igen før det lykkedes.

Om udskiftningen også har effekt, på de andre små problemer der har været, må tiden vise. 

Onsdag i den kommende uge er der Almindelig mødeaften, og samtidig er det sidste frist for tilmelding til efterårets D-certifikat kursus i afdelingen - og ja, der er altså stadig plads til flere deltagere, faktisk skal der gerne melde sig endnu et par stykker, for at kurset kan gennemføres. Så altså skal du være med, er det på onsdag du skal komme forbi i afdelingen.

 

På fredag er der bestyrelsesmøde - og som altid er bestyrelsen åbne for henvendelser omkring sager til behandling, nye forslag / idéer, eller ting du mener der bør ses nærmere på.

  

Med hensyn til denne vores hjemmeside, kan vi oplyse at der også i den kommende tid, vil kunne forekomme kortere afbrydelser af vores online forbindelse til serveren, dette skyldes at arbejdet med renoveringen af radiorummet, efterhånden er nået så langt, at vi nu skal til at sætte væv op, og derfor kan det blive nødvendigt at afbryde for strømmen, så kablet ikke sætter sig fast på den forkerte side af vævet - så altså møder du en offline side, i stedet for www.oz5esb.dk er du nød til at prøve igen lidt senere.

 

På gensyn i de velduftende lokaler, hos EDR Esbjerg afdeling.

 

15. oktober 2006

Nyhederne for uge 41 - Onsdag var der Almindelig mødeaften med bl.a. hyggesnak, og en nærmere "studering" af Lasse, OZ1LN's flotte ombygning af en Storno 5000, ombygget til at kører på vores 70cm bånd  med hele 255 kanaler - og ikke det eneste projekt, omkring denne gode solide LMR radio, Lasse har gang i for tiden, det er nemlig også lykkedes for ham, at ombygge et eksemplar til 23cm. Projekter vi håber at vende tilbage til, med en nærmere præsentation, i løbet af vinteren - det kunne jo også være, at det kunne hjælpe lidt på vores lagerplads, for "salgschefen" oplyser, at vi har ikke mindre end 56 eksemplarer af denne fine Storno model, på lager !

Men check selv  projekterne, ved et besøg på Lasse, OZ1LN's hjemmeside - bare klik på radioen her til højre

Onsdag blev Jan, OZ1INN, også færdig med at klistre det nye væv fast på væggene i radiorummet, og torsdag blev det malet 1. gang - så altså jo, det går stadigt fremad med renoveringen af radiorummet.

Det kommende D-certifikat kursus for nye radioamatører, blev også vendt onsdag aften, for det var egentlig sidste frist for tilmelding - men interessen for at være med, har denne gang ikke været alt for overvældende. Og det er jo lidt synd for dem der har tilmeldt sig, og er ivrige for at komme i gang, hvis der ikke er deltagere nok til et hold - derfor har vi forlænget tilmeldingsfristen lidt endnu, så skal du eller en du kender være med, skal du hurtigst muligt kontakte Jan, OZ1INN på tlf. 4053 7394. 

 

Fredag var der Bestyrelsesmøde - og ja, der var igen en masse punkter på dagordenen, og et af dem var programmet for 2007. Her blev endnu et par datoer besat med aktiviteter, og så blev det endeligt besluttet at afdelingens 70års jubilæum næste år, markeres med en reception / åbent hus arrangement - lørdag d. 31. marts.

Reservere allerede nu datoen hos konen / kæresten, og glæd dig til et par festlige timer i afdelingen.

Andre aktiviteter ventes på plads snarest, men har du fået en god idé til nye aktiviteter, hører bestyrelsen stadig gerne fra dig - det kunne jo være at det kunne "presses" ind. Et andet punkt var afdelingens indlæg i "OZ", her er tiden efterhånden, løbet fra den lange omtale af vores aktiviteter - den kan vi meget bedre og hurtigere, give dig her på hjemmesiden - derfor vil vores indlæg i november udgaven (som forsøg), være noget kortere end normalt. Så kan vi senere tage en snak om det er sådan, det skal være i fremtiden. Der blev også snakket om vores renovering af radiorummet, her har kommunen endelig givet lov til, at vi kan opsætte akustikdæmpende plader på loftet, og dermed forhåbentlig få en fantastisk lyd i lokalet. Og bestyrelsen blev også enige om, at indkøbe nye fladskærme til de nye pc'er - sååee det bliver vist rigtigt godt, fremover at "kører" radio fra OZ5ESB.   

 

I den kommende uge - hvor enkelte endda holder efterårsferie - er der onsdag, Filmaften. Og her har der gennem en årrække været tradition for, at optagelserne fra årets fieldday aktiviteter blev vist, men sådan bliver det ikke i år,  for Henning, OZ2HSR der er professionel fotograf og har lavet årets optagelser, har foreslået at vi bruger dem til en mindre "reklamefilm" omkring alle vores aktiviteter, også dem fra vores lokaler. Derfor fortsætter optagelserne en tid endnu, så vi kan få det hele (sådan da) med. Men snydes for film skal vi da ikke, bl.a. har vi indtil flere interessante små film om radioamatører i Danmark, og så kunne en reprise på en af de gamle jo komme på tale.

 

Så altså på gensyn, i afdelingen nu på onsdag - og god efterårsferie til de heldige.

 

20. oktober 2006

Nyhederne for uge 42 - Onsdag var der Filmaften i afdelingen. Og det blev til et par gode film, omkring vores hobby - den første, var en sammenklippet version af TV udsendelserne, fra dette års EDR Sommerlejr bl.a. med de lokale stjerner - Allan, OZ1IOM og Niels OZ7NB.

Den anden var et gensyn, med en gammel EDR reklamefilm, fra dengang man brugte computere med sjove navne som f.eks. Vic20 og C64.

Ja, ja tiden løber stærkt, men ganske morsomt at gense også denne film fra fortiden.

 

Så lige lidt aktuel information, omkring renoveringen af vores radiorum - denne uge endda også med billede - hvor man måske kan ane at arbejdet med væggene,

endeligt er overstået. Også den "pædagokfarvede" skrækøgle af en radiator, har skiftet kulør - og når først døren, lågen til skunken, og vinduesrammen / indfatningen også har fået en tur, begynder det at hjælpe på farveskalaen.

Det nye gulv og loft, ankommer snarest - og med det skruet forsvarligt fast, kan indretningen komme i gang -

vi følger udviklingen, og bringer forhåbentligt mere nyt i næste uge.

 

Næste onsdag er der igen Almindelig mødeaften, og samtidig er det sidste frist for at tilmelde sig, til turen til Nordeuropas største messe for radioamatører - INTERRADIO i Hannover, lørdag d. 28. oktober.

Et sandt eldorado for aktive radioamatører, med nye og brugte radioer, antenner, komponenter, tilbehør, kabler, computere, målegrejer osv. osv. samt igen i år, den prangende bod fra EDR Esbjerg afdeling, med rigtig mange fine sager, og en usædvanligt udsøgt, velkvalificeret og høflige betjening.......... 

Jan, OZ1INN kører derned med "varerne" lidt tidligt - mens de resterende deltagere kan sove længe - der er først afgang fra Esbjerg kl. 05.00, og vi forventer at være tilbage først på aftenen. Som sædvanlig deles vi om udgifterne til transporten, og husk venligst at der stadigt kun kan handles med Euro dernede - så hent rigeligt i banken inden.

 

På gensyn til aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling - i Danmark eller måske Tyskland, i den kommende uge.

 

29. oktober 2006

Nyhederne for uge 43 - Onsdag var der Almindelig mødeaften i afdelingen. Og udover at vi fik savet et lille  stykke af døren til radiorummet, så det nye loft kan være der, blev lørdagens indkøbstur til INTERRADIO i Hannover, aftenens samtale emne. Hvem skulle med, og hvor mange kunne der blive plads til i bilerne. Regnestykket gik desværre ikke helt op - en enkelt måtte blive hjemme - men 3 biler kom af sted. En fyldt med stumperne til vores bod på loppemarkedet, og 2 fyldt med indkøbslystne radioamatører. Og som forudset ankom de dels tidligt om morgenen - dels opad formiddagen, til denne messe med primært gode stumper og dele, til den aktive radioamatør.

Og igen i år, var det hele turen værd - deltagerne fandt

noget de kunne bruge, og salget af vores varer på loppemarkedet gik rimeligt. Så det ender nok med at vi kommer tilbage - måske allerede næste år, til INTERRADIO 2007 d. 27. oktober. Billeder fra turen vil som sædvanligt snarest, kunne findes i Galleriet her på hjemmesiden.

  

På onsdag d. 1. november, er der igen et spændende EDR-foredrag på programmet: Kaj, OZ9AC kommer og fortæller om / demonstrere, 2. verdenskrigs mest sagnomspundne kodemaskine - den tyske Enigma.

Et spændende foredrag, hvor Kaj (efter rygterne) vil medbringe en original kodemaskine, der endda har været i brug her i Esbjerg under besættelsen. Igen et arrangement, hvor vi håber at se rigtig mange deltagere - i hvert fald er ALLE meget velkomne, uanset medlemskab.

  

På gensyn til foredrag - nu på onsdag - i EDR Esbjerg afdeling, centrum for aktiviteterne.

 

3. november 2006

Nyhederne for uge 44 - Mandag var der næsten som sædvanlig, fuld beskæftigelse til alle fremmødte i værkstedet, der skulle nemlig ryddes op og stables væk, efter turen til Hannover. Og ja, der er stadig rigtigt mange gode dele på lager, men nu skulle det igen være muligt, at komme til ved arbejdsbordet, også uden først at skulle flytte en masse grej.

 

Onsdag var der i afdelingen igen et interessant EDR foredrag, denne gang med Kaj, OZ9AC omkring den tyske krypteringsmaskine - ENIGMA. Et spændende foredrag, der da også kunne få en hel del medlemmer op af stolen, og i afdelingen denne aften. Kaj havde medbragt en flot og fuldt funktionsklar maskine, men

inden folk fik mulighed for at pille og trykke på knapperne, gennemgik Kaj maskinens historie og den meget komplekse opbygning - og så flokkedes folk ellers om at komme til, ved tastaturet. Men se selv billederne fra foredraget i Galleriet (nederst i serien "Diverse") - og nu du er på vej til Galleriet, kunne du jo også lige checke serien fra INTERRADIO 2006, der også er kommet med her på hjemmesiden.

 

Onsdag i den kommende uge er der Almindelig mødeaften på programmet - altså tid til at få set de nyeste blade, og en hygge snak med vennerne - det kunne jo også være, at nogen lige vil bruge lidt tid på at fortælle om handlen / oplevelserne fra årets Hamspirit messe i Odense, der afvikles nu på søndag d. 5. november - flere har i hvert fald snakket om at kører derover og kikke. Ellers er der næste weekend D-certifikat kursus (deltagerne modtager brev om kurset, i den kommende uge), og så skulle deltagerne fra begge kursushold, forhåbentlig være klar til prøven

d. 14. november i EDR Esbjerg afdeling.

  

På gensyn, også i den kommende uge, i EDR Esbjerg afdeling.

 

11. november 2006

Nyhederne for uge 45 - Hvor vi denne gang, starter med en opdatering omkring renoveringen af vores radiorum. Som det måske kan ses på billedet her til højre, er der nu kommet nye gulvplader på - og gulvet bøjer nu ikke længere ned ved bare en lille belastning, men er blevet helt solidt. De nye loftsplader er også blevet monteret og sprøjtemalet - igen et tiltag, der allerede tegner rigtigt godt for radioaktiviteterne i rummet, for selv uden gulvtæppe, borde, stole osv. er akustikken nu blevet helt fantastisk.      

Arbejdet fortsætter - og nu skal det lilla vinduesparti altså ordnes, tæppet skal limes på, lamper monteres, udsugning etableres, borde bygges, osv. osv.............

Onsdag var der Almindelig mødeaften (dog uden noget helt revolutionerende nyt), og her i weekenden knokler deltagerne på efterårets D-certifikatkursus med radioteknikken . Også i den kommende uge, er der flere interessante aktiviteter på programmet: mandag bliver der igen knoklet i værkstedet / radiorummet, tirsdag afholder vi i samarbejde med IT&Telestyrelsen, Certifikatprøve i afdelingens lokaler - og vi ønsker selvfølgelig alle deltagerne god held med besvarelsen, og ser frem til at møde jer på frekvenserne.

Onsdag præsentere vi årets sidste EDR foredrag når Ivan, OZ7IS kommer og fortæller om verdens ældste Beaconsystem (OZ7IGY) - radiofyrets teknik, historie, drift og fremtidsplanerne her knap 50 år efter, det første gang gav lyd fra sig på 144MHz, til i dag hvor der er signal på 10 bånd fra 50MHz til 24GHz. Altså endnu et spændende foredrag, hvor alle interesserede er meget velkomne på tilhørerpladserne - uanset medlemskab.

 

Så er det også som om, at nisserne nu for alvor er begyndt at komme frem igen - i hvert fald i BILKA - og det ved vi jo alle sammen betyder, at det meget snart er tid for årets store VinterAuktion i afdelingen. Så går du og keder dig her i weekenden, var det måske en idé at begynde på, at få fundet det frem du alligevel aldrig får brug for, og få det gjort klar til hammerslag d. 29. november - der skulle jo gerne være plads, til alt det du byder på...... 

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling til byggeri, certifikatprøve eller foredrag - alt sammen i uge 46.

 

17. november 2006

Nyhederne for uge 46 - Og igen en uge med fuld fart på aktiviteterne, først og fremmest var det tirsdag lykkedes for afdelingen, i et godt samarbejde med IT & Telestyrelsen, at arrangere endnu en Certifikatprøve for radioamatører fra hele landsdelen, her i Esbjerg. En kærkommen mulighed for at få sit første certifikat, eller opgradere det man havde i forvejen, og folk kører gerne langt for et certifikat, denne gang var der 24 deltagere fra bl.a. Skagen, Århus, Odense og selvfølgelig Esbjerg. Og igen var det en fornøjelse, at kunne ønske tillykke til langt de fleste med et godt resultat - desværre var der også enkelte det ikke lykkedes for, eller af forskellige årsager helt måtte opgive at komme til prøve - men vi håber det lykkedes for jer næste gang.

Blandt de lokale deltagere ønsker vi tillykke til Bjarke med A-certifikatet - til René, OZ2AKM - Keld, OZ6BAM og Mads, OZ6AGY med B-certifikatet, og til Kasper med D-certifikatet, og ser frem til at møde jer på frekvenserne.

    

Onsdag var der EDR foredrag i afdelingen, hvor den veloplagte fyrmester Ivan, OZ7IS fortalte den spændende historie om Beaconsystemet OZ7IGY. Lige fra idéen blev født i 1956, over den første teknik der blev bygget, genvordighederne med antenner frekvensdrift, udfald, støv og døde duer, til hvordan systemet virker den dag i dag. Der var også flere interessante små filmklip, der var med til at synliggøre det store arbejde, der er lagt i projektet gennem nu næsten 50 år. Og efter foredraget var der da også stor interesse for at studere bl.a. antenner og andet isenkram Ivan havde medbragt - Tak til Ivan for foredraget, og skulle du ha' fået lyst til at hjælpe OZ7IGY med et bidrag, eller måske som støttemedlem, finder du de nærmere informationer her.  

Næste onsdag er der så igen Almindelig mødeaften på programmet, og aftenen kunne man jo passende bruge på at udveksle nogle gode "røverhistorier", eller måske få kikket i alle de nye blade, der står på hylden og lugter af frisk tryksværte, det kunne jo også være at der er gevinst i QSL-kort kassen.

Så er det også ved at være den tid på året, hvor vores juletræ i gittermasten skal lyse, og sprede lidt julestemning hos naboer og besøgende på Gammelby Fritidscenter - derfor vil "julenissen" spadsere en tur op i masten og bolte træet fast, så vi på lørdag d. 25. november - kl. 16.00 præcis kan tænde det for første gang i år.

Og denne begivenhed fejres jo traditionen tro, med en kop frisk "nisseøl" til de medlemmer, der ønsker at være med til at markere starten på den søde juletid.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de glade medlemmer (nu snart også i julestemning).

   

25. november 2006

Nyhederne for uge 47 - Med under en måned til jul, er der nu også kommet lys i Gammelby's højeste juletræ - monteret tæt på toppen af vores gittermast.

Fredag aften lykkedes det at finde "et lille hul i blæsevejret", så vi kunne få træet boltet forsvarlig fast, og gjort klar til den officielle tænding. Og det var ikke forgæves, for som det kan ses på billedet her til højre, var det igen et stort øjeblik for de fremmødte, da træet lørdag eftermiddag næsten præcis kl. 16.00, for første gang i år blev tændt, og frem til Nytår vil lyse og sprede lidt julestemning i de mange mørke timer.

  

Onsdag var der Almindelig mødeaften - igen en hyggelig aften, hvor et af de helt store spørgsmål denne aften var,

 hvor stor en trailer / lastbil man monstro skal medbringe, til den kommende uges store VinterAuktion i afdelingen.

Og det spørgsmål er jo nemt at svarer på - for den skal bare være stor nok - først til at kører alt ens overflødige gamle skrammel, ned til indleveringen der åbner kl. 19.00, og så kører alle de kostbare / værdifulde røverkøb hjem i efter auktionen - så det er jo nemt. At enkelte så måske bliver mødt af konen klar med kagerullen, når de ud på natten kommer hjem, er en helt anden sag.......

Men altså årets store VinterAuktion i afdelingen, nu på onsdag kl. 20.00 og med indlevering af effekter fra kl. 19.00. Som altid er alle meget velkommen som køber eller sælger også til denne Auktion - årets sidste mulighed for at få suppleret hylderne op.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor det gode grej handles. 

     

2. december 2006

Nyhederne for uge 48 - Hvor der onsdag, så igen var store muligheder for at komme af med det grej, man alligevel aldrig får brug for, eller købe noget der måske var mere imponerende eller fylder knap så meget, at have stående på hylderne (og samle nyt støv). 

Under kyndig ledelse af vores auktionarius Børge, OZ2ZJ, var det blevet tid for årets VinterAuktion - igen i år med mange fine sager på bordet, der dog ikke helt kunne opfylde deltagernes ønsker - priserne var i hvert fald ikke helt fulgt med prisen på fast ejendom.

Men varerne skiftede hænder, og enkelte var endda så heldige at få hammerslag, på noget de aldrig havde drømt om at skulle komme hjem med !!

Som et x-tra positivt indslag - der vakte stor glæde og begejstring, havde Henning, OZ2HRI igen "plyndret" en hel bagerbutik - så der var virkelig flødeskumskager, wienerbrød, tørkager, lagkager osv. osv. til alle.

En stor tak til Henning og ikke mindst bageren, for dette prisværdige initiativ - billeder fra arrangementet vil som sædvanlig, snarest kunne ses i Galleriet.    

   

Næste onsdag er der så årets sidste Almindelig mødeaften, uden noget fast på programmet, men aftenen kunne jo evt. brugs på, lige at få checket op på om man nu har husket rigtigt, og har fået skrevet det rigtige navn på den nye radio, på ønskesedlen til julemanden.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de fleste aktiviteter.

     

9. december 2006

Nyhederne for uge 49 - Der igen kan bringe godt nyt, omkring den noget omfattende renoveringen af vores radiorum. For som det ses på billedet til højre, går det stadig støt fremad - bl.a. er døren blevet malet (2x), vinduet grundet, bordplade skåret til / lakeret (3x) og monteret, hylderne er også næsten klar til alt grejet (dog mangler en af hylderne stadig lak), men de 2 er altså skruet godt fast. Udsugningen over pladsen, til de store PA-trin er også på plads - og når det bliver koblet på vores eksisterende udsugningsanlæg, burde det være muligt at holde temperaturen nede, på selv de bedste og varmeste sommerdage. Mange ting mangler endnu, men det arbejdes på sagen, og først i det nye år er vi helt sikkert klar - med landets flotteste radiorum. 

Onsdag var der Almindelig mødeaften - bl.a. med arbejde i radiorummet, snak osv. men der var skam også post - eller rettere pakke, en stor julepakke fra QSL-bureauet var ankommet og blev sorteret, det betyder så at vi meget snart, håber på besøg af de mest aktive operatører - QSL-kassen er simpelthen ved at sprænges.

Til orientering, er QSL-kassen i forbindelse med byggeriet i radiorummet, flyttet ind ved siden af vores OZ samling i mødelokalet, så husk at kikke i den der, næste gang du kommer i afdelingen - det kunne jo være at det var dig, der har en stor bunke liggende og fylde i kassen.

 

Næste onsdag d. 13. december 2006 invitere vi alle medlemmer, familie, gæster og forretningsforbindelser til årets Juleafslutning i afdelingen. Traditionen tro med masser af varm gløgg, hjemmelavede æbleskiver,

store bunker af snolder, lækre småkager, banko, lotteri, julehygge og forhåbentlig en masse glade deltagere -

et par praktiske fif, til deltagerne kunne være ikke at spise for meget hjemmefra, huske nissehuen og bankobrikkerne, samt medbringe en større kasse eller stor taske, for sikker hjemtransport af de mange fine gevinster kassereren har skaffet - (det ældre ægtepar fra Tjæreborg, bør nok huske traileren :-)).

  

Så havde redaktionen (for lang tid siden) håbet, at kunne bringe kaldesignalerne på de nye radioamatører, der bestod prøven ved Telestyrelsen i november, men søgningen på Frekvensregisteret er off-line for tiden, da man er ved at lave et nyt system for søgning på de danske radioamatører, og redaktionen er ikke selv støt på nogen af dem endnu. Men vi håber i tager godt imod dem på repeateren, kortbølge, eller hvor de ellers måtte dukke op.  

 

Torsdag i den kommende uge, er der igen bestyrelsesmøde, og har du noget du ønsker behandlet eller måske et godt forslag, kan du bare henvende dig til en fra bestyrelsen, og der vil blive set på opgaven / idéen.

    

På gensyn til årets Juleafslutning - nu på onsdag i EDR Esbjerg afdeling.

 

16. december 2006

Nyhederne for uge 50 - Der kan berette om en rigtig hyggelig Juleafslutning, onsdag aften i afdelingen.

Deltagerne så ud til at nyde godterne - selv om der dog langtfra blev spist op - det kikker vi på senere.

Og gevinsterne fra banko og lotteriet, blev også pænt fordelt i år, så det kan der heller ikke klages over - ja, det skulle jo lige være, hvis man overhovedet ikke vandt noget, men så var der da muligheden for, en ekstra æbleskive at trøste sig lidt på, inden hjemturen.

Altså en Juleafslutning helt som i de gode gamle dage, og som sædvanlig, vil der snarest komme billeder fra arrangementet i galleriet - men tiden her op mod jul, er lidt travl for redaktionen, så ha' lige lidt tålmodighed, de skal nok komme (sammen med dem fra Auktionen).

 

Torsdag var der bestyrelsesmøde, hvor bl.a. flere af de sidste uafklarede arrangementer og aktiviteter, for første halvår 2007 kom på plads, et andet "projekt" der var på dagsordenen, var den forestående flytning - ja, altså af noget af vores grej, for i en byttehandel har vi fået et pænt stort kælderrum over under selve skolen, mod at opgive det lille rum under trappen, hvor vores HamDay borde har stået - dette betyder så forhåbentlig også, at vi kan få flyttet nogle af alle de mange kasser, med overskudsgrej ud af værkstedet, og dermed få lidt god plads der igen.

Der blev også snakket D-certifikat kursus i foråret, men mere herom senere.

         

Så er vi nået tilbage, til de tiloversblevne bunker med småkager / snolder, og en lille sjat julegløgg - det må vi se at få udryddet - og et forhåbentlig vellykket forsøg, vil blive gjort nu den kommende onsdag, hvor årets sidste møde i afdelingen (UHM - Ualmindelig Hyggelig Mødeaften) løber over lærredet, og vi ønsker hinanden en Glædelig Jul.

 

På gensyn til det sidste møde i 2006 - nu på onsdag i EDR Esbjerg afdeling.

 

23. december 2006

Nyhederne for uge 51 - Hvor årets sidste officielle møde i afdelingen, nu er veloverstået - onsdag var der nemlig  Ualmindelig Hyggelig Mødeaften. Og et pænt udvalg, af juleglade medlemmer havde fundet vej, til endnu mere varm gløgg, snolder og småkager - men trods en ihærdig indsats, lykkedes det kun at få tømt gløgggryden, snolder og småkagebunkerne var trods alt for store, og er nu ifølge fundatsen, overdraget til de værdigt trængende, hårdtarbejdende deltagere i mandagsaktiviteterne.

 

Nu venter så en velfortjent Jul og Nytårsferien, for afdelingen er lukket i hele uge 52. Og der er vel efterhånden også blevet tiltrængt, efter endnu et meget aktivt år i EDR Esbjerg afdeling - men mere herom i næste uge, hvor vi gør status over 2006.

  

Bestyrelsen ønsker alle medlemmer, familie, gæster og besøgende en rigtig Glædelig Jul.

            

27. december 2006

Nyhederne for uge 52 - Hvor vi denne gang (fra studie 1), bringer formandens Nytårshilsen:

 

Om nogle dage skifter kalenderen til 2007, men inden vi kommer så vidt, skal der være tid til et tilbageblik på 2006, som sædvanen tro har budt på en lang række aktiviteter, som alle har været båret af foreningens ildsjæle, og understøttet af medlemmerne og radioamatørvenner fra nær og fjern.

 

Årets begivenhed var igen HAMDAY, som tiltrak besøgende fra hele landet. Af andre aktiviteter skal nævnes

de tekniske kurser og certifikatprøverne, som afholdtes i samarbejde med IT & Telestyrelsen, og valgmødet

med kandidaterne til EDR’s styrende organer. Afdelingen har også igen deltaget i årets Field Days på

VHF og HF og opnået flotte resultater, samt deltaget i Fyrweekenden fra Blåvand fyr. Foredragslisten har

været lang og varieret, og i værkstedet har der været mange projekter / aktiviteter om mandagen.

Der har været arrangeret ture til Hamtræf i ind og udland, og vi har haft stande på diverse loppemarkeder. Gennem de seneste måneder har vort radiorum været udsat for en gennemgribende renovering, som nu

nærmer sig sin afslutning. De almindelige mødeaftener, hvor der læses tidsskrifter og diskuteres teknik eller

bare vind og vejr, har været godt besøgt. Og på vores altid opdaterede hjemmeside kan der læses udførlige

referater, og ses billeder fra de forskellige aktiviteter.

 

Bestyrelsen vil fortsat bestræbe sig på at skabe rammerne for et alsidigt tilbud af aktiviteter inden for

verdens bedste hobby, som ikke er stillestående, men som udvikler sig hele tiden. Der kommer løbende nye komponenter, stationer og antenner, PC'en bliver en integreret bestanddel af stationen, og Internettet et uundværligt værktøj på lige fod med loddekolben.

 

2007 vil bl.a. byde på indvielsen af Danmarks flotteste radiorum, foreningens 70-års jubilæumsreception

 i marts, foredrag, certifikatprøver, contester og meget mere, som medlemmerne ved deres aktive

deltagelse kan få indflydelse på.

 

Jeg ønsker alle et Godt Nytår.

 

OZ1FF, Kjeld.

       

Redaktionen ønsker ligeledes, alle et Godt Nytår - på gensyn i 2007.

     

 

Tilbage til Sidste nyt