Arkiverede nyheder fra 2021.

       

3. januar 2021

Godt Nytår - alle sammen. Desværre (som forudset) er alle vores aktiviteter frem til mindst d. 17. januar aflyst.

Følg med her på hjemmesiden hvornår vi igen kan mødes og vores forskellige aktiviteter starter igen

- pas på jer selv og hinanden.

 

17. januar 2021

Nedlukningen af Danmark fortsætter desværre, og det rammer selvfølgelig stadig alle vores aktiviteter - nu frem til d. 7. februar.

Alternativet er stadig at mødes på f.eks. vores VHF repeater - den er klar til opkald det meste af døgnet.

Så grib mikrofonen og kald ind, hvis du har muligheden.

Som det fremgår af de daglig opdateringer i pressen er smitten i samfundet aftagende, og det er vores håb at det i år vil være muligt at afvikle HamDay udendørs.

De første tilmeldinger er modtaget - så hold jer ikke tilbage, det begynder at gå stærkt med reservation af vores borde.

Nærmere info på www.hamday.dk   

   

31. januar 2021

Endnu en forlængelse af forsamlingsforbuddet - nu helt frem til d. 28. februar......

Det er ikke let at bevarer optimismen, men så alligevel har det givet mere tid til bl.a. at arbejde med nogle af  de forskellige nye tiltag der skal bringe os godt videre efter Covid-19.

Nu er der så bare lidt mere tid - før vi kan trykke på "Startknappen".........

    

7. februar 2021

Det er lidt tyndt med de lokale nyheder - men der sker jo meget ude i den store verden.

Derfor kan du nu følge den daglige nyhedsopdatering fra Southgate også her på vores hjemmeside.

  

28. februar 2021

Normalt hedder det "at intet nyt er godt nyt" - men nu er nok, da godt nok ved at være nok.

Desværre ved vi intet om hvornår vi kan starte igen - andet end at de restriktioner der gælder for vores aktiviteter vistnok igen er forlænget, denne gang til d. 15. marts...... 

   

14. marts 2021

Kære medlemmer.

Så har vi passeret 1-årsdagen for samfundets mere eller mindre omfattende nedlukning på grund af Corona pandemien.

Myndighedernes restriktioner har i flere omgange haft indflydelse på vore aktiviteter, da kommunen har lukket for al aktivitet i kommunale lokaler som vore.

Dette gælder med sikkerhed marts måned ud.

         

Vedtægterne for OZ5ESB foreskriver, at den årlige generalforsamling skal holdes senest i marts. Dette kan af førnævnte årsager ikke lade sig gøre. Når der igen åbnes for adgang til klublokalerne, vil bestyrelsen planlægge ud fra hvad der kan gennemføres af forårets og sommerens aktiviteter samt selvfølgelig indkalde til årets forsinkede generalforsamling.

Jeg håber meget, at den opsparede energi snart kan "brændes af" på nye aktiviteter i OZ5ESB.

      

Vi vil  hurtigst muligt informere om de kommende aktiviteter her på www.oz5esb.dk og via E-mail.

      

Vy 73 de OZ5ESB

     

Kjeld, OZ1FF

Formand

        

Phone/SMS +45 4021 1119

Skype oz1ff-1

      

5. april 2021
Kære medlemmer, rævejægere og ”ræve” interesserede.
Trods dagens hyggelige snevejr - er foråret stærkt på vej.
  
Årets første Esbjerg rævejagt bliver lørdag den 17. april i Marbæk Nord.
Undertegnede vil find passende placeringer til de efterhånden utålmodige ræve.
Vi mødes på parkeringspladsen ved Marbækgård og første ræv sender kl. 13:00.
   
Efter rævejagten holder vi et (udendørs) planlægningsmøde hvor vi vil planlægge - hvornår og hvordan rævejagterne for første halvår skal afvikles. Da vi ikke ved hvordan Corona situationen udvikler sig har vi besluttet ”kun” at planlægge for første halvår. Vi krydser dog fingre for at Corona situationen er en anden, når vi kommer på den anden side sommerferien.
   
Vi håber at så mange som muligt har lyst og tid til at møde op. Du nå meget gerne sende undertegnede en besked hvis du kommer og selvfølgeligt også hvis du er forhindret.
   
Har du lyst til at være med, men ikke har udstyr, er der mulighed for at låne ”ræve” modtagere og kort, husk at komme i god tid.
   
Vy 73 og på gensyn ved rævene
På udvalgets vegne
Bjarne, OZ1CWP

   
18. april 2021

GODT NYT - Endelig kom der igen gang i årets Rævejagter og kampen om Afdelingsmesterskabet. Det skete lørdag eftermiddag i Marbæk plantage  i området omkring Marbæk gård. Hurtigst rundt - altså dagens vinder blev Thomas, OZ1TDS med Lars, OZ1HVR på anden pladsen - Bjarne, OZ1CWP var ræv. Efter jagten blev der snakket om tid og sted for de næste jagter - løbskalenderen opdateres, når der er indhentet tilladelse hos de forskellige plantører og skov ejere.

    

Det ser heldigvis også ud til at vi meget snart kan genoptage også vores forskellige indendørs aktiviteter. Men vores faciliteter er jo desværre placeret i en kommunal ejendom, så vi er nød til at afvente deres retningslinjer for genåbning. Det regner vi med at modtage besked om snarest - så hold dig opdateret her på hjemmesiden.

    

25. april 2021

Mere GODT NYT - Endelig kom de nye retningslinjer fra kommunen - og hvis vi tager de gode nyheder først, så må vi nu igen starte vores Tech4Fun aktiviteter med de unge. Det bliver så tirsdag aften i den kommende uge. Så de mindre gode nyheder - vores normale aktiviteter for alle, må først startes efter d. 21. maj - altså første mødeaften er onsdag d. 26.maj.

HamDay - den store og længe ventede mulighed for at handle lidt, nyde en enkelt eller måske flere store pølser og møde venner og bekendte kan ikke afholdes d. 8. maj som planlagt. Derfor er HamDay 2021 flyttet til lørdag d. 12. juni - hvor alle restriktioner efter planen vil være ophævet - vi krydser fingere og håber det bedste. Nærmere informationer finder man på www.hamday.dk    

  

Rævejægerne er for alvor kommet i gang - fredag aften blev der jaget igen. Denne gang i Esbjerg Nørreskov hvor Thomas, OZ1TDS og Rie i det gode vejr havde gemt de små sendere. Vinder af jagten blev Bjarne, OZ1CWP med Steen, OZ5N på anden pladsen. Der er ikke tilgået redaktionen informationer om hvor og hvornår der jages igen - men vil du være med i kampen om Afdelingsmesterskabet bør du kontakte Bjarne, OZ1CWP for at komme med på rævejægernes mail liste.  

   

27. april 2021

Det er med dyb beklagelse, at redaktionen i dag har modtaget meddelelse om, at afdelingens mangeårige medlem, tidligere  bestyrelsesmedlem og revisor Ronald Andersen, OZ1CBQ har fået fred, efter længere tids sygdom. 

          

Æret være Ronalds minde.

   

2. maj 2021
Endeligt fik vi gang i Tech4Fun igen - de unge mennesker næsten hoppede af glæde over igen at kunne "svinge loddekolberne". Vi har jo for denne sæson planlagt forskellige ting, og som det ser ud kan vi næsten nå det hele. I hvert fald er vi nu så småt gået i gang med byggeriet af Arduino styrede kæmpe ure, der vil være synlige for selv de mest trætte øjne. For at blive færdige inden sommerferien indhenter vi det forsømte med Tech4Fun hver tirsdag - og ikke kun hver anden uge som vi plejer. 

  

Så kom vi ind i maj måned og der er nu kun 19 dage til at alle medlemmer langt om længe igen må benytte vores lokaler og faciliteter.

Der er selvfølgelig lang tid at vente, men nu tælles der for alvor ned. Vores flytning af HamDay 2021 er blevet pænt modtaget hos de tilmeldte sælgere og udstillere - ikke mindst hos Paul fra EPS-antennas der - hvis indrejse restriktionerne holder - også i år kommer med det store udvalg af antenner, nyt grej osv. Et spændende foredrag med Jørgen, OZ0J er der også på vej på programmet, så det kan næsten kun blive godt - lørdag d. 12. juni kl.10.00 i skolegården. Husk at flytte krydset i kalenderen.      

  

Næste Rævejagt i kampen om Afdelingsmesterskabet er på fredag d. 7. maj 2021 i Nysø plantage. Mødestedet er på parkeringspladsen ved Roustvej 106, 6800 Varde og første signal fra rævene udsendes kl.18.00. Arrangementet er åbent for alle - skal du låne pejleudstyr skal du dog være på pladsen senest 30minutter før første udsendelse.

    

9. maj 2021

Fredag aften blev der jagtet ræve - denne gang i skovområdet omkring Nysø ved Varde. Et nyt område, hvor der ikke tidligere er jagtet - Lars, OZ1HVR havde fundet nogle gode gemmesteder til de 4 ræve så der manglede ikke udfordringer til de 10 deltagere. Dagens jagt blev vundet af Thomas, OZ1TDS med Bjarne, OZ1CWP på andenpladsen.

Næste Rævejagt er fredag d.28. maj - kl.18.00 i Esbjerg Østskov.

        

 

 

 

Tilbage til Sidste nyt