Arkiverede nyheder fra 2020.

       

12. januar 2020

Nyhederne for uge 2 - Først og fremmest Godt Nytår alle sammen og velkommen ikke bare til et nyt år, men og så et nyt årti. I de forløbne 10 år er der sket mangt og meget i vores lille forening, så det bliver spændende hvad de næste 10 år byder på.

Traditionen tro er Galleriet her på hjemmesiden blev opdateret i juleferien - og igen har det været en meget positiv oplevelse at gennemgå billede arkivet for at finde de allerbedste billeder fra udvalgte arrangementer og aktiviteter. Tag selv et kik - og genoplev nogle af sidste års mange højdepunkter i Galleriet.

   

Den forgangne uge startede vi året - mandag aften på værkstedet med igen at sortere indholdet af en bunke pakker fra Asien.

Tirsdag byggede vi VU-meter med Tech4Fun hold F, og onsdag var der mulighed for at prale med julegaverne fra sidste år - noget flere benyttede sig af :-). Torsdag var der afsluttende møde for vores Tech4FunXXL hold. Hvor vi samlede op på de sidste "løse ender" og ellers havde en lille snak om folks forventninger og om de var blevet indfriet. Det var de stort set, så det er jo meget positivt - og vi arbejder fortrøstningsfuldt videre med konceptet - og lykkedes det at finde endnu et par deltagere starter vi næste Tech4FunXXL hold allerede d. 6. februar.

Bestyrelsen tyvstartede dog året med bestyrelsesmøde d. 3. januar - hvor man fik styr på bl.a. programmet for den kommende tid. Bl.a. blev der fundet en dato til årets GF så - der indkaldes hermed til Generalforsamling - onsdag d. 11. marts 2020 kl.20.00 med dagsorden i følge vedtægterne. Foredrag og en mulig lørdags udflugt blev også drøftet - og noget kan du allerede nu se under Aktiviteter - mens der arbejdes videre med andet.  

   

Den kommende uge fortsætter vi mandag aften på værkstedet - der er åbent fra kl.19.00 til 21.00. Tirsdag bygger Tech4Fun hold E videre på den lille strømforsyning, og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet.

   

På gensyn i 2020 - til mange nye aktiviteter og arrangementer med EDR Esbjerg.

    

19. januar 2020

Nyhederne for uge 3 - Efter en lang juleferie er det dejligt at få rørt nogle af de muskler, der måske ikke har været så meget i bevægelse på sofaen eller turen rundt om juletræet. Tirsdag fik de unge mennesker på ugens Tech4Fun hold rigtig rørt sig ved filebænken på værkstedet, hvor der blev lavet huller i kasserne til deres lille strømforsyningsprojekt. De var dog svært skuffede da de fik at vide at Allan, OZ1OH havde smidt boret væk til de firkantede huller og de derfor var nød til at file dem ud - som Lukas sagde "det kan man da ikke" - men han blev klogere :-). Desværre er vores værksted ikke egnet til en større gruppe - og helt sikkert ikke til nogen der aldrig før har prøvet at arbejde med en stor søjleboremaskine - men det lykkedes - hullerne var rigtige, i vinkel og alle fingre kom med hjem igen.  

Den kommende uge arbejder vi mandag aften videre på de forskellige projekter på værkstedet - en stor del af dem skulle jo gerne blive færdige inden den nye sæson for PR og udendørsaktiviteter. Tirsdag er der Tech4Fun og i den forbindelse mangler vi noget jernklorid (Ferriklorid) til nogle print (fin ætsekrystal og lignende vil vi helst ikke bruge med ungerne). I gamle dage kunne det jo købes mange forskellige steder, men det kan det ikke længere - og de få der stadig sælger det, tror det er rent guld. Så derfor har du en pose eller bøtte stående i overskud er vi meget interesseret - eller måske kender du nogen på et renseanlæg der kunne undvære et par liter ? Onsdag er der Almindelig mødeaften med mulighed for at deltage i kampen "for at gense bunden i kagedåserne". Småkager, blandet snolder og karameller er klar til at supplere kaffen og de øvrige aktiviteter efter eget valg.

 

Næste forsendelse af direkte QSL-kort til det store udland - via Tyskland (og den lave porto) sker i den kommende uge. Har du nogen der skal med, skal de afleveres senest onsdag til vores

QSL-manager - Svend, OZ1DYI sammen med afregning i DK kroner for forsendelsen.  

     

På gensyn - mandag, tirsdag eller onsdag i EDR Esbjerg afdeling.

    

26. januar 2020

Nyhederne for uge 4 - Det er jo ingen hemmelighed at vi sidste år var så heldige at få en masse udstyr fra satellitstationen i Blåvand - en masse rigtig fint udstyr til brug for f.eks. EME eller satellit kommunikation. En af de parabolantenner vi hentede er den 2,4m på ugens billede - med Bjarne, OZ1CWP som "fotomodel" i forgrunden (så man kan sammenligne størrelsen).

Hvad er så planen med alt dette udstyr ? - jo, der er jo flere  muligheder, men hvad har andre haft held med ?  Det skal vi se nærmere på lørdag d. 4. april hvor vi har fået en aftale i stand om et besøg hos DL0SHF i Kiel. Med mulighed for at se det hele og hører om deres mange forskellige aktiviteter bl.a. også med skoler og universiteter - måske noget vi kan bygge videre på i et eller andet omfang her i  Esbjerg. Flere informationer følger når vi er kommet lidt tættere på - men reservere allerede nu datoen

- og vil du vide mere om denne imponerende super station og hvad de har fået opbygget, kan du kikke lidt på DL0SHF¨s hjemmeside - bare klik her.

     

Denne uge i afdelingen (som hver uge) startede vi med projekterne i værkstedet mandag aften. Tirsdag byggede Tech4Fun (hold F) endnu et lille projekt - og onsdag var der Almindelig mødeaften.

Et af aftens projekter var forsøget på at få liv i vores database pc- altså den der holder styr på alle vores QSO'er - men desværre bundkortet er kaput. Det letteste vil være at flytte harddisken osv. over i en anden - så ligger du inde med en fungerende stationær DELL af nyere dato, du kan undværer hører Henrik, OZ1HBM eller Bjarne, OZ1CWP gerne fra dig.

  

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag, og tirsdag er det Tech4Fun hold E der holder instruktørerne beskæftiget. Onsdag er der foredrag - med titlen - SDR Hands on.
Bjarne, OZ1CWP viser og demonstrere hans Arduino SDR HF modtager 150 kHz – 30 MHz. Bygget op omkring Elektors SDR-Shield 2.0 (+ Arduino UNO og Elektor Arduino Experimenting Shield 2.0 ). Bjarne vil også vise og demonstrere de forskellige anvendelsesmuligheder med dette lille set-up.

   

På gensyn - vel i hvert fald til foredraget onsdag - i EDR Esbjerg afdeling.

     

2. februar 2020

Nyhederne for uge 5 - Det behøver absolut ikke at koste en større formue, hvis man vil bygge sin egen SDR radio. Det må være konklusionen på onsdagens foredrag i afdelingen hvor Bjarne, OZ1CWP fortalte om og fremviste det lille "byggesæt" han havde købt hjem fra England. Byggesæt er måske så meget sagt - kun et par connectorer skal man selv lodde i printet - resten er samlet fra leverandøren - som er det velkendte forlag Elektor. Sæt det ovenpå en Arduino Uno, forbind et par ledninger, download programmet til din computer og man er godt i gang (for under 1000,- kr.). Det eneste Bjarne manglede var et passende kabinet - men det må vente til han engang bliver gammel og får tid :-).

Tak til Bjarne, OZ1CWP for en interessant aften.

    

Den kommende uge fortsætter alle aktiviteterne på værkstedet

mandag aften. Tirsdag er der Tech4Fun for de unge (hold F) og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt. Torsdag er der Informationsaften omkring vores Tech4FunXXL og vi ser på om der er fornødent interesse til at vi kan starte et ekstra hold her i foråret. Der vil være mulighed for at ser de ting vi skal arbejde med og hører nærmere om kurset - vi starter kl.19.00.

   

Vi får løbende henvendelser om deltagelse i et kursus eller en Radioprøve for at opnå certifikat til amatørradio frekvenserne - derfor arrangere vi i weekenden d. 14.-15. marts igen D-certifikat kursus og Radioprøve. Vil du eller nogen du kender være med så se mere her - og tilmeld dig / jer.

    

Når vi nu er ved de kommende aktiviteter er det også værd at gøre opmærksom på HamDay 2020 - der finder sted lørdag d. 16. maj. Det er ikke spor for tidligt at sikre sig en god plads på loppemarkedet og det ønskede antal borde - din tilmelding er kun mulig via HamDay 2020 men indbakken er åben, så hold jer endelig ikke tilbage.  

        

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også de glade radioamatører mødes.

    

9. februar 2020

Nyhederne for uge 6 - En næsten helt normal uge i vintersæsonen - med travlhed på værkstedet mandag, Tech4Fun for de unge tirsdag og Almindelig mødeaften onsdag. Men torsdag havde vi inviteret alle interesserede til et lille informationsmøde om Tech4FunXXL - for at se om der er basis for at starte et nyt kursus for de voksne her i foråret. Og det er der - i hvert fald starter vi igen hver torsdag med aktiviteter for de voksne, der gerne vil i gang med at arbejde med elektronik og kommunikation. Godt nok er der stadig et par ledige pladser - men de der mødte op var meget interesserede i at være med, så det tegner rigtig godt :-).

       

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag aften - tirsdag / torsdag holder Tech4Fun / Tech4FunXXL ligesom skolerne vinterferie - loddekolberne kunne også godt trænge til en

lille pause. Onsdag skal vi ha' planlagt afviklingen af årets Rævejagter i kampen om Afdelingsmesterskabet 2020 - hvornår skal vi jage og i hvilke skove. Foråret er jo lige om lidt og vi skal ha' alle tilladelser i orden inden vi skyder den nye sæson i gang. Vil du være med er det en god idé at deltage i onsdagens planlægning - så flest mulige kan være med, når modtagerne og det spraglede og farvestrålende løbetøj igen skal luftes rundt omkring i skovene. Er du ikke til de store fysiske udfoldelser og anstrengelser - er der ledig plads i de bløde møbler, eller måske ved radioen - forudsat at søndagens blæsevejr ikke roder rundt med vores mange antenner.

       

På gensyn - i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også Rævejægerne mødes.

       

16. februar 2020

Nyhederne for uge 7 - Så er planen for årets 14 Rævejagter i hvert fald lagt. Altså hvilke dage der skal jages efter de små godt gemte sendere i skovene - nu skal vi så bare lige ha' kontakt med de forskellige plantører og skovejere og ha' lavet aftaler om vores arrangementer. Det er lidt et puslespil at få det hele til at gå op - for der sker faktisk temmelig mange andre ting i områdets skove.

Når alle tilladelserne foreligger opdateres løbskalenderen alle relevante steder, så du kan få det indpasset i alle dine andre gøremål - men man kan jo godt allerede nu begynde at træne lidt.

Lige i dag - søndag d. 16. februar vil dog nok være tilrådigt at vælge en rute med medvind lidt væk fra kysten - eller måske bare nøjes med at checke batterierne :-).

    

Ellers bar ugens aktiviteter præg af vinterferien - så der var tid til at få ordnet nogle af de ting der ikke er blevet nået i den travle hverdag - og ellers gjort klar til de næste mange aktiviteter.

Den kommende uge er der mandag aften åbent hus på værkstedet - nye kasser (med spændende indhold) skal kontrolleres og undersøges for værdi og mulig fremtid. Tirsdag er der Tech4Fun (hold F) og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget særlig specielt planlagt - altså udover alle de muligheder som mange opfatter som helt almindelige :-).

Torsdag starter vi næste omgang Tech4FunXXL for voksne deltagere - og ja, det er da plads til endnu et par stykker, hvis interessen skulle være der for at lære det grundlæggende med elektronik og robotprogrammering - nærmere informationer finder man på www.tech4fun.dk

   

Reklamer:

Det er ved at være tid til at tilmelde sig, hvis man vil deltage i vores næste D-certifikat weekendkursus - og Radioprøve - nærmere info via dette link. 

Vil man med på turen til satellit stationen DL0SHF i Kiel d. 4.april er det med at få sig tilmeldt på listen i afdelingen - vil man vide mere om stedet - så bare klik her.

Er hylderne ved at være overfyldte, kælderen og loftet overfyldt eller er der bare for meget grej på lager, var det måske noget med en stand på HamDay 2020 - lørdag d.16 maj - tilmelding her.

Har man fundet "de vise sten" eller fået en rigtig god idé som man mener bør behandles på årets Generalforsamling d. 11. marts - skal forslaget være bestyrelsen i hænde senest d. 26. februar.

Reklamer - slut.  

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - vi fortsætter det høje tempo - også i den kommende uge :-)

    

23. februar 2020

Nyhederne for uge 8 - Opstarten på endnu et Tech4FunXXL hold er ikke bare at sørge for at der bliver bestilt nogle byggesæt og så ellers gå i gang. Der skal også sammensættes en mappe med det aktuelle indhold for kurset - og det er faktisk ret mange sider der skal til for at gøre det til en positiv oplevelse for deltagerne.

Godt at vi efterhånden har et omfattende arkiv med letforståelige forklaringer og byggevejledninger der "bare" skal rettes lidt til, udskrives - og sættes i mapper.....

Mandag aften blev alt disponibelt bordplads på værkstedet taget i brug for at samle det næste sæt mapper - godt at døren er tæt, så vinden ikke kunne lave rod i det mange bunker med papir :-)   

Tirsdag var der Tech4Fun for de unge, onsdag var der Almindelig mødeaften og torsdag startede vi det nye Tech4FunXXL hold for voksne :-). Det skal nok blive godt - alle byggesæt virkede til sidst.

    

Den kommende uge ser der ud til at være plads til igen at bruge værktøjet - mandag aften på værkstedet. Tirsdag er der Tech4Fun (hold E) og nye udfordringer for de unge. Onsdag er der Foredrag - 

"Kan en spektrumanalysator med trackinggenerator til en plovmand bruges til noget ?" - Kjeld, OZ1FF har investeret i dette lille vidunder - men hvad kan det og er det noget man absolut er nød til at eje selv, eller er pengene smidt ud af vinduet ? Kom og hør mere om mulighederne - evner og begrænsninger med dette moderne stykke værktøj.

     

Onsdag er samtidig sidste frist for tilmelding til D-certifikat weekendkurset d. 14.-15. marts. Tilmelding til Radioprøven skal ske senest på fredag d. 28. februar direkte til Energistyrelsen.

Har man forslag der ønskes behandlet på årets Generalforsamling d. 11. marts er onsdag sidste frist for rettidig aflevering i henhold til vedtægterne. Forslag skal være skriftlige og kan afleveres i afdelingen eller sendes som E-mail til info@oz5esb.dk

  

På gensyn - i hvert fald til foredraget på onsdag - i EDR Esbjerg afdeling. 

     

1. marts 2020

Nyhederne for uge 9 - Ja, det var jo så den vinter, altså i følge kalenderen. Vi sluttede den kolde (og meget våde) sæson med et interessant foredrag om en lille billig spectrumanalyser som Kjeld, OZ1FF havde købt hjem fra det store udland. Spejderne havde godt nok lånt den store sal til deres Fastelavnsfest - så vi var henvist til de bløde møbler for en nærmere præsentation af det lille instrument. Anskaffelsesprisen er så absolut det bedste man kan sige om enheden - virkemåden er lidt mere tvivlsom og har sine begrænsninger. Men selvfølgelig hvis man vil samle nogle erfaringer med måling på og justering af f.eks. filtre, er det ikke penge "direkte ud af vinduet" - så kan man jo altid spare sammen til et lidt bedre instrument. Tak til Kjeld, OZ1FF for et interessant

foredrag og præsentation. Ellers forløb ugen som planlagt med aktiviteter på værkstedet mandag aften, og med Tech4Fun for både de unge og de lidt ældre tirsdag og torsdag aften.

      

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag, og med nye udfordringer for Tech4Fun / Tech4FunXXL deltagerne tirsdag og torsdag. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet, og fredag er der Bestyrelsesmøde bl.a. med tømning af kassen med indkomne forslag til Generalforsamlingen d. 11. marts. Lørdag og søndag er der ARRL DX SSB contest

- hvor vi plejer at "lufte" vores kaldesignal. Om alle de andre vigtige gøremål igen spænder ben for en masse QSO'er i loggen ser vi på - på onsdag. Vil du være med - måske et par timer - er det bare med at melde sig. Men altså en uge uden fridage eller mulighed for at møblerne når at køle helt af :-).

    

På gensyn - hvis du vil - til aktiviteterne i EDR Esbjerg afdeling.

     

8. marts 2020

Nyhederne for uge 10 - Den danske regering udsendte i denne uge en henstilling om at alle arrangementer med mere end 1000 deltagere bliver aflyst af frygt for Corona virus - og det er jo desværre alvorlig nok, men "desværre" ikke noget der rammer vores aktiviteter. Aflysninger oplever man desværre engang i mellem ligegyldigt hvad - f.eks. er næste weekends certifikatkursus aflyst fordi de folk der havde ytret ønske om at deltage alligevel ikke kan, eller denne weekends contest hvor de sædvanlige deltagere har travlt med alt muligt andet. Lad os håbe at den aktuelle livstruende situation snart er under kontrol - og at hvis du føler dig lidt dårlig bare bliver hjemme under dynen..

             

Denne uges øvrige planlagte aktiviteter forløb som planlagt.

       

Den kommende uge er der åbent på værkstedet mandag aften, tirsdag er der Tech4Fun (hold E) og torsdag er der Tech4FunXXL for de voksne. Ugens og vel årets højdepunkt er onsdag hvor der er Generalforsamling med dagsorden i følge vedtægterne. Den starter kl.20.00 - men dørene åbnes kl.19.30 hvis du vil sikre dig en god central siddeplads.

Der er ikke indkommet forslag der skal behandles, så dette punkt er hurtigt overstået. Men der er valg til Formandsposten - her er Kjeld, OZ1FF på valg. Der også valg til Bestyrelsen - her er Jan, OZ1INN på valg og som suppleant til bestyrelsen - her er Uffe, OZ4UB på valg. For alle 3 poster gælder det at genvalg er muligt, men nye kandidater er meget velkomne.

Vi skal ha' valgt en ny Revisor - på valg er Jørgen, OZ4ABH og Jørgen genopstiller desværre ikke. Vi skal selvfølgelig også ha' gennemgået og godkendt regnskabet og set på budgettet for 2020.

Under Eventuelt vil det være muligt at lufte gode idéer, eller ønsker til fremtiden for vores lille aktive forening. Generalforsamlingen er åben for alle - men det er selvfølgelig kun de medlemmer med Aktivt medlemskab og betalt kontingent der kan deltage i afstemningerne.

     

Skal du med på udflugten d. 4.april til Kiel er det muligt at tilmelde sig på onsdag - og foreløbig bliver vi 12 der tager ned og ser på den imponerende station - DL0SHF.

  

På gensyn alle sammen til Generalforsamling - nu på onsdag. 

     

15. marts 2020

Nyhederne for uge 11 - Som en af de sidste aktiviteter inden COVID-19 nedlukningen nåede vi forgangne onsdag at afholde årets Generalforsamling som planlagt. Ikke det store tilløbsstykke med bare 12 deltagere inkl. bestyrelsen. Knud, OZ8KF blev valgt til dirigent - Thomas, OZ1TDS og Henrik, OZ1HBM blev valgt til stemmetællere. Kjeld, OZ1FF aflagde Formandens beretning - hvor han kom vidt omkring blandt vores mange forskellige aktiviteter - formandens beretning blev godkendt med applaus. Vores kasserer Bjarne, OZ1CWP fremlagde det revidere regnskab - der desværre viste et lille minus, men stigende kontingentindtægter :-). Regnskabet blev godkendt med applaus.

Punkt 4 - indkomne forslag - der var ikke indkommet nogen så det punkt var hurtigt overstået. Punkt 5 - Fastsættelse af kontingentet - på trods af det lille minus var indstillingen at der ikke sker

ændringer - og det blev vedtaget. Formanden var på valg i år - og da der ikke var nogen modkandidater stillede Kjeld, OZ1FF sig til rådighed for endnu en periode. Kjeld, OZ1FF blev valgt med 10 stemmer (2 blanke). Valg til bestyrelsen - på valg i år var Jan, OZ1INN og han blev også genvalgt for endnu en periode. Som suppleant til bestyrelsen var der genvalg til Uffe, OZ4UB. Thomas, OZ1TDS blev valgt til Revisor - og så manglede vi en revisor suppleant - det var ikke nemt at finde en ny men til sidst modtog Frits, OZ1SYV valget. Sidste punkt var Eventuelt - her gennemgik Kassereren budgettet for det kommende år - og ja, det er lidt svært at vide hvad der sker og hvad vi må aflyse, men vi er jo ikke "uden midler på kistebunden" så det går nok. Der var lidt snak om "problembarnet"- vores hovedorganisation (hvis man kan blive ved med at kalde den det), og vores forskellige nye projekter bl.a. portabel udstyr til Oscar OQ100. Kl.21.25 kunne dirigenten takke for god ro og orden og erklærer Generalforsamlingen for afsluttet. En kopi af det reviderede regnskab kan afhentes i afdelingen (når vi åbner igen).

   

COVID-19 forholdsreglerne betyder at vi nu holder en ufrivillig pause med alle vores aktiviteter - noget bliver aflyst f.eks. vores mandagsaftener, mødeaftener, Tech4Fun og Tech4FunXXL. Andet bliver flyttet til en senere mulighed f.eks. vores udflugt til Kiel. Foreløbig er alt lukket ned frem til og med uge 13 - så må vi se hvordan der ser ud med hvilke aktiviteter der kan gennemføres derefter.

Hjemmesiden opdateres løbende - så følge med her om situationen - og hvornår vi er i gang igen.

    

Pas godt på jer selv og hinanden - vi mødes igen engang i fremtiden i EDR Esbjerg afdeling.

   

15. marts 2020
Det meste af Verden (og Danmark) er ramt af Pandemien COVID-19 - og alle ikke nødvendige og vitale aktiviteter er lukket ned.
Derfor er alle vores aktiviteter aflyst, foreløbig frem til om med søndag d. 29. marts 2020.
Nærmere informationer om vores aktiviteter følger her på siden, som de fremkommer.

  

22. marts 2020
Intet nyt om situationen - alle vores planlagte aktiviteter er forsat aflyst.

  

29. marts 2020

Genoptagelsen af alle vores aktiviteter er blevet udsat - nu tidligst efter mandag d. 13. april.

Heldigvis har mange af vores medlemmer certifikat og en almindelig VHF radio stående på hylden - så hvis man savner lidt godt selskab, var det måske en idé at mødes til Virtuel mødeaften på Esbjerg repeateren (145.650MHz) onsdag aften ? HamDay 2020 - d. 16 . maj - der er stadig lang tid til, men flere har spurgt om det gennemføres. Som udgangspunkt så ja, men det kræver i hvert fald at forsamlingsforbuddet ophæves. Så lige nu kan vi ikke love noget - kun håbe :-)

     

5. april 2020

Onsdagens virtuelle mødeaften på VHF repeateren var ikke ligefrem et stort "tilløbsstykke", men kvaliteten var nu helt i top og deltagerne gav udtryk for at det var rigtig hyggeligt at mødes på den måde - og så var der jo god mulighed for samtidig at nyde f.eks. en god hjemmelavet ostemad - uden misundelige blikke og klager over smaskelyde. Så vi prøver igen - onsdag aften, omkring kl.20.00 (dansk sommertid) på VHF repeateren 145.650MHz. Savner man nogen at snakke med er der mange muligheder her i området - på VHF og UHF er der som regel altid nogen på:

 

2 m analog repeater, 145.650/145.050, 1750 Hz opkald.
70 cm analog repeater, 434.9625/432.9625 MHz, 88.5 Hz pilottone.
70 cm D-Star repeater, 434.550/432.550 MHz, OZ4RED B.
2 m D-Star repeater, 145.7625/145.1675 MHz, OZ4RED C.
Simplex FM 144.950 MHz.
Simplex FM 70.450 MHz.
Der er også jævnligt aktivitet på simplex FM 1297.500 MHz.
  

Er man mere til at møde nye folk, er der god hjælp at hente på Lasse, OZ1LN's hjemmeside, hvor bl.a. det altid opdaterede repeaterkortet for hele Danmark er. 

Listen med frekvenser / oplysninger på alle repeatere kan ses her: http://www.oz1ln.dk/kort_og_lister/

         

8. april 2020

Esbjerg kommune har opdateret deres retningslinjer for kommunens foreninger der benytter kommunens bygninger / faciliteter.

Det betyder at alle vores aktiviteter nu frem til og med søndag d. 10. maj 2020 er AFLYST - det samme gælder vores deltagelse i Korskro Hestemarked.

HamDay 2020 er programsat til lørdag d. 16. maj - men det vil være utopi at tro at vi får lov til at samles så mange allerede. Derfor er HamDay 2020 desværre også aflyst.........

Kalenderen her på hjemmesiden er blevet opdateret med de aktuelle ændringer.

   

Bestyrelsen ønsker ALLE en rigtig God Påske - på genhør til Virtuel mødeaften på Esbjerg repeateren - onsdag aften kl.20.00.

     
19. april 2020

Desværre endnu ikke noget godt nyt om hvornår vi må starte igen - kun endnu en aflysning. Denne gang er det Hamradio messen i Friedrichshafen der "har trukket stikket" og opgivet at gennemfører arrangementet i år. Dermed er antallet af vores aktiviteter eller arrangementer vi skulle ha' deltaget i kommer over 40....

Et af de få lyspunkter under denne "Lockdown" er vores virtuelle mødeaften - på VHF repeateren - onsdag aften. Eneste ulempe er at kun en kan tale af gangen :-). Men hold jer ikke tilbage for at melde ind der er plads til alle - også hvis man har spørgsmål til det ene eller andet. Så altså - onsdag aften kl.20.00 på 145.650Mhz.

    

3. maj 2020
Stadig ikke noget afgørende nyt om hvornår vi igen må starte vores aktiviteter - men vi håber.....

Der arbejdes på at vi kan starte med at løbe Rævejagt igen - nærmere informationer følger.
Kalenderen er opdateret frem mod årsskiftet, men intet er sikkert endnu - så der laves ikke aftaler om aktiviteter, før vi er sikre på at de kan gennemføres.
  
10. maj 2020

I denne uge opdaterede staten retningslinjerne for bl.a. fritidsaktiviteter, og heraf fremgår at alle indendørs aktiviteter frem til om med søndag d. 7. juni ikke er tilladt. Kalenderen er opdateret med de nye aflysninger. Der er blevet lukket lidt op for mulighederne for udendørs aktiviteter og det giver mulighed for at op til 10 personer ad gangen, bl.a. kan løbe Rævejagt. 

Vil man være med - torsdag aften - kan man tilmelde sig via: info@oz5esb.dk  skriv Rævejagt i emnefeltet og man vil modtage besked om hvor og hvornår der jages.
   

24. maj 2020
Også i denne uge var der nye udmeldinger fra myndighederne om hvad og hvem der kunne genoptage aktiviteterne. Esbjerg kommune har endnu ikke udsendt en revideret plan for benyttelse af de kommunale bygninger, så indtil vi hører andet regner vi med at genoptage aktiviteterne i uge 24.

    

1. juni 2020
Ny uge - nye retningslinjer. Kulturministeriet har i denne uge udsendt retningslinjerne for at bl.a. vores aktiviteter kan starte igen - problemet er bare at der max. må være 10 deltagere og at lokalerne skal ha' en størrelse der giver hver deltager 4m2 gulvplads - hos os betyder det at vi (inklusiv radiorummet max må være 8 deltagere) og det giver ikke meget mening. Man har stillet i udsigt at deltagerantallet muligvis hæves i den kommende uge - så vi afventer dette og håber det endelig kan lykkedes igen efter d. 7. juni.
   

 

 

 

Tilbage til Sidste nyt