Arkiverede nyheder fra 2018.

       

7. januar 2018

Nyhederne for uge 1 - Godt Nytår alle sammen - redaktionen håber at juleferien er forløbet efter planen og at du er klar til endnu et år med masser af forskellige aktiviteter og arrangementer.

Om vi kan nå op på det samme niveau som i 2017 må tiden vise men vi gør i hvert fald et forsøg. Som det efterhånden er blevet tradition, er der her på hjemmesiden blevet lagt nogle billeder ind i "Galleriet" fra nogle af sidste års forskellige større arrangementer - tag et kik, så du ved hvad vi arbejder hen imod.

Kalenderen er også blevet opdateret helt frem til sommer - godt nok med en del "huller" - som der arbejdes på at få fyldt ud med spændende ting, der forhåbentlig har din interesse. Men alle de faste ting som f.eks. HamDay, Tech4Fun, Old Timeraften osv. er med så du ved hvornår du bare SKAL i afdelingen. 

Vi startede i onsdags med "Nytårs kur" og en hyggesnak om hvad der var sket siden sidst - desværre var der ikke nogen der fået en ny stor radio af julemanden, så vi måtte trøstespise af resterne fra juleafslutningen. Her må vi lige bringe en advarsel om at de hvide "lerduer" i kagekassen, nok lige skal dyppes godt i kaffen inden de forsøges spist - uden tandskader.

    

I den kommende uge fortsætter vi med de forskellige projekter i værkstedet, tirsdag er der Tech4Fun for de unge og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt.

  

Som man kan se her på hjemmesiden planlægger vi endnu et D-certifikat weekendkursus og Radioprøve - det sker d. 28.-29. januar. Vi du være med er det ved at være tid til at få sig tilmeldt. Allersenest på fredag d. 12. januar 2018 skal Energistyrelsen ha' din tilmelding - klik her og følg linket til tilmeldingssiden. Det er selvfølgelig også muligt at deltage i Radioprøven uden at deltage i kurset eller hvis du vil deltage for at få en højere kategori - det vigtigste er at du er tilmeldt rettidig. Deltagelse i vores kursus og Radioprøven er åben for alle, uanset medlemskab.     

   

Et nyt spændende år venter forude i EDR Esbjerg afdeling - kom og vær med :-).    

            

14. januar 2018

Nyhederne for uge 2 - Ugens billede har ikke så meget at gøre med vores hobby - men så alligevel. Man skulle jo være et skarn hvis man ikke kunne forestille sig at der var monteret store yagi antenner på toppen af de mange boretårnsben der lige nu pryder Esbjergs "Skyline". Det er selvfølgelig kedeligt at der ikke er så meget arbejde ude i Nordsøen til dem lige nu - men det kan måske vende den uvidende del af befolkningen til at sådan nogle store master er et rigtig flot syn - og så behøver de jo ikke at være 120m høje som de fleste, der kan ses på billedet :-).

 

I denne uge i afdelingen fortsatte arbejdet mandag aften i værkstedet hvor der blev ryddet op - så det store arbejdsbord næsten blev helt ryddet. Det var også nødvendigt for tirsdag aften var der Tech4Fun og her stod programmet på "Metalsløjd" og der

blev boret, savet og filet robotbeslag til den store guldmedalje, så vi kan få robot armene samlet stabilt og godt. Onsdag aften var der møde uden noget specielt planlagt - altså udover forsøget på at få udryddet resterne fra sidste års juleafslutning. Det lykkedes ikke - så vi må fortsætte dette projekt et stykke tid endnu.

    

Den kommende uge fortsætter vi med projekterne på værkstedet mandag aften og onsdag er der endnu engang mulighed for at nyde hinandens selskab, få afhentet eller afleveret QSL-kort, drejet på vores mange radioer, repareret eller justeret udstyr og ellers bare bytte fremtidsplaner og gode historier som aktive radioamatører.

 

Hvordan gik det med tilmeldingen til Radioprøven i Esbjerg d. 28. januar - du kan stadig nå det, hvis du vil være med - bare du gør det i dag søndag, så den er er i "indboksen" hos Energistyrelsen når de møder på arbejde i morgen mandag. Det er heller ikke for sent at tilmelde sig vores D-certifikat kursus - der er stadig god plads til mange flere deltagere, hvis du eller en du kender er interesseret ?

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også radioamatører mødes.

   

21. januar 2018

Nyhederne for uge 3 - Det går stødt fremad med oprydningen på værkstedet og "Nytårs forsættet" med at vi nu vil undersøge om der virkelig er en bordplade under det hele, ser ud til at lykkedes.

I hvert fald var der et stort læs til genbrugspladsen efter mandagens arbejde - og det er allerede blevet afleveret i de rigtige containere. Så nu kan vi fortsætte ned i bunkerne med de  halvfærdige projekter og ting der bare skal sættes på plads eller på genbrugspladsen. Det bliver altså godt endelig igen at få lidt albuerum i de alt for små lokaler - og plads til noget nyt :-).

Onsdag var der ikke planlagt noget specielt men endnu et par store kasser fra Kina blev da inspiceret og vurderet - det er utroligt hvad man får for pengene ved selv at importere de små byggesæt, robot dele osv.   

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag aften. Tirsdag er der Tech4Fun for de unge og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget på forhånd planlagt. Næste weekend havde vi planlagt et D-certifikat kursus - men interessen har ikke været tilstrækkelig til at kurset kan gennemføres, så det er aflyst. Der er Radioprøven næste søndag til gengæld ikke, her er der tilmeldt 6 deltagere og prøvesættene er allerede ankommet fra Energistyrelsen. Prøven starter kl.16.00 - og der vil være adgang fra kl.15.00 for deltagerne.

   

En gammel kending - Chris, W6YUM fra Californien har skrevet til os og vil gerne se om det skulle være muligt at møde nogen af vores medlemmer på radioen - Chris er aktiv næsten hver eftermiddag kl. 17.00 dansk tid (16.00 UTC) SSB på frekvensen 14.297MHz. Så har du mulighed for det, vil det glæde Chris hvis du giver ham et kald. Chris er ved at være en "gammel dreng" der er oprindelig kommer fra Toftlund - han har nu rundet 83år, men er stadig meget aktiv og han lufter tanken om måske at komme en tur til Danmark i maj måned - så måske er der også en chance for at møde ham personligt her i Danmark :-)

    

Held og lykke til deltagerne i Radioprøven - og ellers på gensyn i EDR Esbjerg afdeling.     

     

28. januar 2018

Nyhederne for uge 4 - Ja, vi skal jo lige ha' resultatet med af dagens Radioprøve her i Esbjerg. I alt 6 deltagere var tilmeldt og det gik tilsyneladende godt for dem alle - i hvert fald viser en hurtig gennemgang at der nu kommer 6 nye på frekvenserne med D, B eller A-certifikat - tillykke til jer alle. På ugens billede ses Bjarne, OZ1CWP travlt beskæftiget med at se på hvad deltagerne har svaret. Ellers har denne uge budt på arbejde på værkstedet - mandag og Tech4Fun aktiviteter tirsdag. Robotterne begynder at tage form og snart er det mekaniske arbejde (i første omgang) færdigt, så vi kan begynde på den elektriske del med at få alle ledningerne til at passe i længde, så de kan nå frem til styringen.

Onsdag var der travlt i radiorummet og i mødelokalet blev flere seriøse emner vendt og drejet. Der var også breve og nye blade i den nye postkasse - så det ser ud til at virke og de mange penge vi sparer luner jo da i hvert fald på kontoen :-). 

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag aften. Onsdag er der Foredrag om : Arduino og programmeringsværktøjet LABview. Parviz, OZ5AGA har bygget rigtig meget forskelligt med Arduino og vil komme og fortælle om mulighederne med programmet LABview. Et værktøj hvor programmeringen sker med "små byggeklodser" i stedet for den almindelige programmering med kode. Det skulle efter sigende være super simpelt at arbejde med, så er det programmeringen der har holdt dig tilbage eller vil du ha' nogle gode fif er det bare med at møde op på onsdag.

Parviz har også lovet at tage nogle af hans projekter med, så man kan få lidt inspiration til hvad der er muligt at bygge med de små smarte computere.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med nye radioamatører og også teknik på programmet. 

 

4. februar 2018

Nyhederne for uge 5 - Onsdag var der virkelig inspiration at hente hvis man sidder og keder sig her i den kolde tid. Parviz, OZ5AGA fortalte om de mange spændende muligheder med programmet LABview - bl.a. nem og hurtig programmering af Arduino, men også som animationsværktøj, som Parviz demonstrere på ugens billede. Eneste minus er prisen for dette software, men smart er det godt nok. Parviz viste også eksempler på nogle af hans mange kreationer - lige fra sjove vindskulpturer, over 3D-print  til en hjemmelavet Sagway. Kreativitet når det er bedst - tak for en rigtig god aften til Parviz, OZ5AGA.

  

Den kommende uge er der som sædvanlig åbent på værkstedet mandag aften - tirsdag er der Tech4Fun og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt. 

Vintervejret er over os og desværre har den sidste tids vind beskadiget vores 80m antenne, hvor den ene del er knækket af i snoren der holder isolatoren oppe ved tilslutningen og wiren der holder den fast i væggen på spejderbygningen er rustet over. Lidt surt at det er gået i stykker, men efter mere end 20år er der vel ikke noget at klage over - altså ud over der er lidt koldt at kravle op og få det ordnet lige nu - men vi må se om der ikke kommer en dag med rimeligt vejr, så vi kan få det ordnet og vi er klar til forårets 2 store contester.

    

Vi nærmere os årets Generalforsamling - onsdag d. 28. februar - og gør opmærksom på at forslag man ønsker behandlet skal være bestyrelsen (skriftligt) i hænde senest onsdag d. 14. februar.

     

På gensyn / velkommen - i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også folk med interesse for teknik mødes.

    

11. februar 2018

Nyhederne for uge 6 - Sne og storm - sådan lyder vejrudsigten for i dag, og lige nu er det helt hvidt udenfor. Det er godt vi har en masse at lave indendørs så vi ikke skal kede os :-).

Mandagens aktiviteter på værkstedet var dog en noget kold oplevelse. Vores gamle varmeblæser der har sørget for at holde temperaturen over frysepunktet i mange år er kaput - og det var næsten med istappe under næsen at der blev arbejdet. Nogen kunne så mene at det er et spørgsmål om at sætte tempoet op eller måske tænde yderligere en loddekolbe - og det blev prøvet uden det ønskede resultat. Godt at der til den kommende uge er fremskaffet en ny :-).

Tirsdag fik Tech4Fun holdet endelig robotternes mekaniske dele til at hænge sammen - så de kan kører uden for meget slør. Næste gang skal vi ha' alle ledninger til at nå ned til styreprintet.

Onsdag var der Almindelig mødeaften uden de store emner på programmet - men snakken gik nu fint alligevel.

Den kommende uge er der for de unge vinterferie - men der er også mulighed for at komme på værkstedet mandag aften og måske give en hånd med. Onsdag skal vi ha' planlagt den kommende Jagtsæson i kampen om Afdelingsmesterskabet i rævejagt 2018. Hvilke dage / datoer skal vi jage og i hvilke skove og plantager. Vi opfordre alle med interesse i at deltage til at møde op, så vi kan få så mange som muligt med, når vejret igen forhåbentlig bliver lidt bedre.

    

Endnu engang gøres der opmærksom på at onsdag er sidste frist for aflevering af skriftlige forslag til vores Generalforsamling - onsdag d.28. februar. Dette kan ske i afdelingen eller via en E-mail til info@oz5esb.dk. Eventuelle forslag vil blive offentliggjort her på hjemmesiden inden GF 2018.

 

Nu er det ud til sneskovlen - og så hurtigt tilbage til radioen og loddekolben - på gensyn i EDR Esbjerg afdeling også her i Vinterferien.

     

18. februar 2018

Nyhederne for uge 7 - Vi starter med en beklagelig meddelelse - vores lager af gamle julekager er desværre sluppet op. Så du er nok nød til igen at spise godt hjemmefra, hvis du vil undgå at maven knurrer midt under et vigtigt møde i foreningen.

  

Denne uge i afdelingen blev der igen arbejdet koncentreret i værkstedet mandag aften - den nye varmeblæser fungerede og det var muligt at få noget "fra hånden" da hænderne ikke længere var nød til at være i lommerne. Onsdag blev årets Rævejagter planlagt - altså man blev enige om hvilke dage (og hvor) der skal jages i den kommende sæson. Nu skal vi så lige ha' alle tilladelser bragt i orden hos de forskellige ejere, skovriddere og plantører inden jagtkalenderen bliver opdateret her på hjemmesiden. Men du kan godt begynde at finde grejet og løbeskoene frem - sætte nye batterier i modtageren og nye snørebånd i skoene der er ikke så lang tid til at de første signaler udsendes fra de små ræve.

    

Fredag var der bestyrelsesmøde - som sædvanligt var der mange

ting til drøftelse og behandling. Blandt andet årets Generalforsamling - Kjeld, OZ1FF bekendtgjorde allerede sidste år at han ønsker at stoppe som Formand - til alt held har vi en ny kompetent kandidat til at overtage. Bestyrelsen peger på Henrik OZ1HBM - så hvis medlemmerne kan slutte op om Henrik har vi altså en ny formand klar. Den tomme plads i bestyrelsen det så eventuelt giver har Kjeld, OZ1FF lovet at være kandidat til. Bestyrelsesmedlem Jan, OZ1INN er også på valg og han genopstiller - det samme gør Suppleant til Bestyrelsen Finn, OZ1IJS.
Til behandling på Generalforsamlingen - onsdag d. 28. februar 2018 er der indkommet et beslutningsforslag til behandling - fra bestyrelsen og det kan læses her. Bestyrelsen håber at så mange medlemmer så muligt vil deltage i beslutningerne om fremtiden.

   

Den kommende uge er der igen åbent i værkstedet mandag aften, tirsdag er der Tech4Fun og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt på forhånd. 

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor der udvikles og tænkes nye veje.

        

25. februar 2018

Nyhederne for uge 8 - De mange forskellige byggesæt vi får hjem til brug i vores ungdomsafdeling er vi nød til at prøvebygge - så vi kan se om de virker som beskrevet og så vi kan lave en forståelig dansk byggevejledning. Mandag aften blev endnu et par bygget og vi har efterhånden samlet en meget fornuftig "kollektion" af forskellige projekter til de kommende generationer :-).

 

Onsdag var der Almindelig mødeaften og det helt store samtale emne var den totale nedsmeltning i landsforeningen EDR. Det er jo egentlig ikke noget der har noget at gøre med vores forening lokalt - og så alligevel er det jo dybt tragisk hvordan nogle få har kunnet ødelægge det for så mange. Det vender vi tilbage til i forbindelse med Generalforsamlingen nu på onsdag - altså endnu en meget god grund til at møde frem og deltage i beslutningerne

om vores lokalforenings fremtid og fremtidige tilhørsforhold. Som omtalt i sidste uge er der et enkelt forslag til behandling og nogle valg til Bestyrelsen - men det bliver nok også nødvendigt med et mandat til bestyrelsen, om at undersøge mulighederne for at deltage i en ny organisation, der arbejder for vores interesser og ikke enkeltpersoners ønske om berigelse og en flot titel til visitkortet.

           

Altså i den kommende uge er der åbent i værkstedet mandag aften - onsdag er der Generalforsamling med dagsorden ifølge vedtægterne. Vi slutter ugen af med deltagelse i ARRL DX SSB contesten næste weekend fra klubstationen (5Q1A). Vil du være med til at fylde Nordamerikanere i loggen aftales en "slagplan" onsdag aften - vil du bare se hvad der sker og hvordan det foregår når vi deltager i sådan en contest (konkurrence) er der åbent hus i radiorummet lørdag eftermiddag.

        

På gensyn til Generalforsamling - og store beslutninger om fremtiden i EDR Esbjerg afdeling.

      

4. marts 2018

Nyhederne for uge 9 - Ugens højdepunkt - ja, vel egentlig årets vigtigste møde var onsdagens Generalforsamling i foreningen.

14 stemmeberettiget medlemmer var mødt op for at hører om "rigets tilstand" og være med i beslutningerne om fremtiden Svend, OZ1DYI blev valgt til dirigent og Allan, OZ1IOM og Erik, OZ1GNJ blev valgt til stemmetællere - og så kunne vi gå i gang med dagsordnen. Første punkt var Formandens beretning - den kan du læse via dette link - godkendt uden bemærkninger (med håndstøj). Næste punkt - Kassereren Bjarne, OZ1CWP fremlagde det reviderede regnskab - der udviste et meget beskedent overskud på 114,- kr. og en samlet omsætning på lidt over 50.000,- kr. (medlemmer kan afhente et eksemplar i afdelingen). Regnskabet blev enstemmigt godkendt. Næste punkt var Indkomne forslag - og der var kun et (som kan ses via dette  

link). Forslaget blev  debatteret og tankerne omkring det gennemgået udførligt, og generalforsamlingen bemyndigede enstemmigt bestyrelsen til at gå videre med projektet som beskrevet. Fastsættelse af kontingentet - ja, der kunne jo sagtens være plads til et større overskud, men det er jo ikke målet med vores forening - det skal bare løbe rundt. Så også i det kommende år fortsætter vi med uændret kontingent.

      

Så var vi nået frem til Valg af Formand - Kjeld, OZ1FF fortalte jo allerede sidste år at han ville træde tilbage og lade yngre (friske kræfter) træde til - og det lykkedes i den grad - valgt til ny Formand for foreningen er Henrik Boulund Meng Hansen, OZ1HBM - der med sine 27år nok er landets yngste Formand, i hvert fald i EDR sammenhæng. Henrik er allerede godt inde i sagerne, da han siden 2016 har været en meget aktiv deltager i bestyrelsen og for øvrigt foreningens mange forskellige aktiviteter :-).

Valg til Bestyrelsen - på valg var Jan, OZ1INN der blev valgt til endnu en periode - og valg til Kjeld, OZ1FF der frem til 2019 udfylder Henrik, OZ1HBM's gamle plads i bestyrelsen. Finn, OZ1IJS blev genvalgt som suppleant til Bestyrelsen. Og der var også genvalg til Jørgen, OZ4ABH på pladsen som Revisor.

Så var vi nået frem til punktet Eventuelt - her orienterede bestyrelsen om situationen i vores landsforening. Det medførte en del debat og udmøntede sig i følgende Medlemsinformation. Om man så vil trække pinen endnu længere ud og betale kontingentet til landsforeningen (der forfalder d. 15. marts) må folk selvfølgelig selv om, men...........Nå, dette punkt vender vi desværre helt sikkert tilbage til på et senere tidspunkt. Klokken 22.20 kunne dirigenten takke forsamlingen for god ro og orden - og med en masse håndstøj sluttede årets ordinære Generalforsamling.

  

Ugens aktiviteter fortsætter her i weekenden hvor vi (ind i mellem alt muligt andet) er med i ARRL DX SSB contesten på kortbølge. Lørdag eftermiddag var der god gang i forholdene på i hvert fald 14MHz - de andre bånd var næsten helt døde. Så en del Nordamerikanere kom der da i loggen - hvad der sker i dag må tiden vise :-).

   

Den kommende uge fortsætter arbejdet på værkstedet mandag aften - tirsdag er der Tech4Fun og onsdag er der Almindelig mødeaften, uden noget specielt på programmet. Men det kunne jo være vi skulle tage et nærmere kik på salgsannoncerne fra byens ejendomshandlere :-).   

        

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også de aktive radioamatører mødes.

   

11. marts 2018

Nyhederne for uge 10 - Vi starter med at bringe en præcisering. Sidste uges "Medlemsinformation" offentliggjort her på vores  hjemmeside og forskellige fora, har medført en del henvendelser fra medlemmer og folk der følger vores aktiviteter. Desværre er ordet "seriøs" ikke kommet med i omtalen af en alternativ landsforening - og bestyrelsen vil gerne her præcisere at vi IKKE forhandler med Hr. Egon Hundevadt, OZ6EG om noget som helst.

    

Tilbage til virkeligheden - denne uge var der som sædvanligt travlt på værkstedet mandag aften. Antallet af uåbnede papkasser begynder at falde og vi har (igen) begrundet håb om snart at få lidt mere gulvplads. Tirsdag var der travlt i ungdomsafdelingen - Tech4Fun - robot armene fik monteret ledninger så vi snart kan gå i gang med at programmere dem :-).   

Onsdag var der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet. Men vi fik sendt resultatet af vores anstrengelser i ARRL DX SSB contesten afsted - 520QSO'er på 2 bånd er jo ikke overvældende, men forholdene til Nordamerika har bestemt været bedre. Vi fik også lejlighed til at kikke lidt på vores digitale wattmeter der er blevet syg - en ny strømforsyning ser ud til at være løsningen. Lidt debat om landsforeningen blev der også tid til - og ja, i hvert fald har hele bestyrelsen stoppet betalingen af deres personlige medlemskaber indtil videre. 

     

Den kommende uge er der åbent på værkstedet mandag aften - men vi er i kælderen, så kommer du meget efter kl.19.00 må du lige ringe til Jan, OZ1INN så han kan åbne "vindebroen". I kælderen skal vi ha' pakket grej til vores stand på den 43' Hollandske Radiomesse i Rosmalen næste weekend - det hjælper forhåbentlig lidt på lagerpladsen :-).

Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt - men om ikke andet, kan vi jo prøve at presse lidt mere i alle kasserne til Holland.

      

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også de unge robotbyggere mødes.

     

18. marts 2018

Nyhederne for uge 11 - Mandag aften var der travlt på lageret, hvor alle kasserne til vores tur til Holland blev pakket. I alt 16stk. + det løse der skulle stoppes ned mellem sæderne :-). Onsdag var der Almindelig mødeaften uden det helt store revolutionerende på programmet - radiorummet var dog omdannet til en bedre "programmeringshule" hvor en ny hjemmeside fik lidt mere struktur. Ugen sluttede med en spændende tur til vores stand på den 43' Hollandske Radiomesse i Rosmalen - spændende ikke mindst på grund af det voldsomme vejr. Derned var der storm, snevejr og isslag - ja, faktisk var det så voldsomt at Michael, 5Q5NA lørdag morgen måtte opgive at kører de sidste 200km. Men efter sneen var skrabet af vores kasser og snoren der holdt presseningen fast var tøet op, fik foreningens udsendte de gode sager slæbt ind i "varmen" til vores 2 borde. Kl. 09.00 åbnede 

dørene for besøgende og handlen kunne starte - som sædvanligt var der mange gode bekendte forbi og hilse på - bl.a. Frede, PA2FM er en af de trofaste der altid kommer og hilser på. Salget gik rigtig godt og det har i hvert fald givet et par ledige hylder på lageret. Det var også godt at der ikke var så meget vægt på tilbagevejen - vejret var endnu mere blæsende end turen derned. Faktisk var motorvejen ved Hamborg spærret et stykke tid, mens skilte og "flyvende" hegn fra det kæmpestore motorvejsbyggeri blev fjernet Men det lykkedes da - at komme helt hjem igen og få læsset resterne og de tomme kasser af - og flyttet pengekassen ind i sikkerhed :-). De allerbedste hilsener fra Michael, 5Q5NA der håber snart igen at komme på besøg i Danmark.

    

Den kommende uge står den på oprydning på værkstedet og lageret mandag aften - klokken sent i aftes blev det altså bare læsset af hvor der var plads. Tirsdag fortsætter vores ungdomshold med at bygge robotter og onsdag er der igen Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt. Fredag er der Bestyrelsesmøde - så hvis der er noget du mener der skal tages "hånd om" så giv besked til Formanden eller en anden fra Bestyrelsen. Bestyrelsesmødet bør ikke trække for langt ud - for fra lørdag kl.00.00 er der gang i årets CQWW WPX SSB contest. Hvordan vi deltager, planlægger vi onsdag aften - så vil du være med, er det bare med at give besked eller møde op onsdag. Denne contest er for øvrigt en rigtig god contest hvis man vil prøve at kører lidt fra privaten - alle må snakke med alle og der er sædvanlig rigtigt mange stationer at kører på alle åbne frekvensbånd. Du er også velkommen i afdelingen - døren er åben lørdag eftermiddag, hvis du bare vil se hvad der sker. 

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - eller måske på genhør på kortbølge næste weekend.   

      

25. marts 2018

Nyhederne for uge 12 - Så blev det endelig igen sommertid og tid til at stille urene (også de selvbyggede) en time frem. Det bliver sikkert godt når vejret også finder ud af at vi nu forventer varme og godt vejr. I afdelingen startede vi mandag med at rydde op efter turen til Holland i sidste uge - vi nærmere os jo hastigt HamDay 2018 og så er det jo med at få fundet alt det frem vi gerne vil af med. Hvad med dig - skal du sikre dig et bord eller to til dit overskudsgrej er det ved at være tid til at bestille - nærmere info om HamDay 2018 - lørdag d. 5. maj - se her: www.HamDay.dk

Tirsdag var der Tech4Fun for de helt unge, hvor der blev bygget videre på robotarmene - nu er det lige før vi skal i gang med at programmere dem, og få dem til at gøre som vi ønsker. Onsdag var der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet men snakken gik nu ganske udmærket.

Fredag var der bestyrelsesmøde - og som sædvanlig var der

mange punkter på programmet. Det første var konstitueringen efter Generalforsamlingen - her er det sekretærposten det gælder og denne opgave varetages fortsæt af Kurt, OZ4AFQ. Så blev der spildt lidt tid med en bunke informationer fra og om den selvudnævnte ledelse af landsforeningen EDR - rent tidsspilde. Så hurtigt videre til lidt information om et alternativt bud på fremtidens landsforening. Et godt initiativ der bare ser ud til at være grebet forkert an - vi må se om det udvikler sig til noget bestyrelsen kan anbefale medlemmerne at stemme for at vi skifter over til. Det vigtigste punkt på bestyrelsens dagsorden var projekt "Flagship station" - Google maps blev undersøgt grundigt og i den kommende tid skal vi ha' set nærmere på et interessant område hvor vi ser muligheder for at realisere planerne :-). Der er nogle "grønne huller" i vores kalender - og det er bestemt ikke med bestyrelsen gode vilje, men det er efterhånden meget svært at finde på nyt eller lave aftaler med interessante foredragsholdere - men der arbejdes fortrøstningsfuldt på sagen.

 

Lørdag luftede vi vores kaldesignal i CQWW WPX SSB contesten - ja, det blev ikke til det store, men et par nye lande blev der da fyldt i loggen. Forholdene var næsten som sædvanlig på denne årstid lidt mærkelige - f.eks. på 21MHz med stationer fra Afrika, Asien og Sydamerika - 2 af hver og stort set intet andet :-).

        

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag aften - og onsdag aften forsøger vi at gøre medlemmerne klar til påsken. At "puste æg" er jo oppe i tiden, men er ikke en kunst alle behersker lige godt - og det kan godt svine en del - så vi må nok tænke lidt alternativt :-) 

   

På gensyn i klubben også i den kommende uge - og God Påske.

    

1. april 2018

Nyhederne for uge 13 - Info: med alle de ting der sker i vores landsforening kunne det være nærliggende med en udspekuleret og utrolig Aprilsnar - men virkeligheden er svær at overgå, så det finder du ikke i denne nyhedsopdatering.

   

Denne uge i afdelingen gjorde vi klar til den kommende tids mange aktiviteter. Mandag blev der bygget endnu et par prototyper til Tech4Fun og det efterhånden ret omfattende udvalg   af små interessante, lærerige (og billige) byggesæt. Onsdag var der ikke planlagt noget specielt men vi fik da afprøvet et par af de nyankomne reklameballoner vi skal ha' med til vores stand på Korskro Hestemarked - og så passer de jo perfekt i farven til årstiden. Ikke at vi skal være en forening for "Ballonpustere" men det gælder jo om at udbrede kendskabet til vores aktiviteter mest

muligt (og billigst muligt) - på fagsprog kaldes det for markedsføring / branding af et varemærke. Her i Påsken havde vi planlagt at skulle ha' ordnet de løse forbindelser i vores 80m antenne - men vejret har ikke rigtigt været med os så det må vente tid det bliver lidt varmere og der igen kan findes tid i kalenderen.

   

Den kommende uge slutter vi Påsken af med værkstedsaften mandag - det er jo godt nok en helligdag, men bunken med projekter der skal ordnes bliver ikke mindre og det kunne være dejligt at komme bare lidt foran igen. Tirsdag er der Tech4Fun for de unge og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget på forhånd planlagt.

   

Fortsat God Påske, og måske på gensyn i den kommende uge ?

    

8. april 2018

Nyhederne for uge 14 - Et evigt tilbagevendende tema her i nyhederne er de måske lidt kaotiske tilstande på vores værksted og lager. Og ja, indrømmet det kræver nok et helt specielt gen for at kunne finde rundt i bunkerne - men der arbejdes hele tiden på at få så meget som muligt flyttet over i "Udbakken". Og det er vel et positivt "problem" at tilgangen af godt grej og udstyr er større end det der skal på kommunens genbrugsplads - men hvor kunne det være rart med bare lidt mere plads :-).

       

Denne uge i afdelingen fik vi mandag ryddet op i et af hjørnerne på værkstedet og et par kasser blev tømt :-). Tirsdag fik de unge deres robotter til at lave de første elektriske bevægelser - så nu kan programmeringen endelig komme i gang.

Onsdag var der Almindelig mødeaften uden noget specielt at

berette om, men et par nyankomne objekter fra det store udland blev da beundret, og vil helt sikkert være med til at tiltrække opmærksomhed på vores stand i Friedrichshafen :-).

     

Den kommende uge fortsætter vi trofast arbejdet på værkstedet - et besøg på det Sønderjyske Forårsmarked i går betød at endnu 7 gamle HF stationer + diverse blev tilføjet "samlingen" - så endnu mere at gå i gang med :-). Onsdag er det blevet tid til at planlægge vores deltagelse i sommerens udendørsradioaktiviteter. Som det ser ud til lige nu bliver der ikke afholdt VHF Fieldday i EDR regi og HF Fieldday er der vist heller ikke styr på. Så forslaget er at vi dropper VHF Fieldday og deltager i IARU Region 1 SSB Fieldday samt selvfølgelig ILLW som vi plejer - men hvad mener deltagerne ? - er der andre gode idéer vi har overset ? Kom i afdelingen og deltag i planlægningen.

Lørdag starter årets Rævejagter med premiere løbet i Marbæk plantage - område Nord. Start / mål er på parkeringspladsen ved Marbækgård og første signal fra rævene udsendes kl.13.00. Som altid er alle velkomne til at deltage - og hvis du er helt nybegynder i jagten på Afdelingsmesterskabet er der hjælp og vejledning, samt mulighed for lån af det nødvendige udstyr. Bare du er på pladsen senest kl.12.30. Jagtkalenderen for hele 2018 er endnu ikke opdateret her på hjemmesiden, da vi endnu mangler tilladelser fra et par plantører, men der arbejdes på sagen.

     

På gensyn på værkstedet, i klubben eller måske i skoven den kommende uge :-)

           

15. april 2018

Nyhederne for uge 15 - Så lød "Startskuddet" til den nye sæson i kampen om Afdelingsmesterskabet i rævejagt. Den skete lørdag eftermiddag hvor de friske jægere mødtes på parkeringspladsen ved Marbækgård. Desværre var der afbud fra en del af de sædvanlige deltagere, så det var et noget reduceret jagtselskab.

Dagens vinder blev sidste års Afdelingsmester - Thomas, OZ1TDS med Emils, OZ1ED på anden pladsen.

Bjarne, OZ1CWP var ræv og på kortet her til højre kan man se at han havde sørget for at jægerne kom rundt i næsten hele området.

Næste Rævejagt er allerede nu den kommende lørdag (d. 21. april) og jagtområdet er denne gang i Esbjerg Østskov med start fra parkeringspladsen ved Bålhytten på Grønnegårdsvej, 6705 Esbjerg Ø. Første signal udsendes kl.13.00. 

Ugens øvrige aktiviteter var Mandagsåbent på værkstedet, og onsdag var der planlægningsmøde omkring vores deltagelse i Fieldday. VHF Fieldday er fra arrangørernes side lagt i "mølposen" så det giver jo sig selv, og EDR's HF Fieldday er der ikke rigtig nogen der ved noget om. Så vi har truffet beslutning om at vi deltager i IARU's Region 1 SSB Fieldday den første weekend i september - eneste forskel er, at vi så konkurrere med hele Europa og ikke kun Danmark og det er en ren SSB contest. Altså ingen CW og RTTY osv. men ellers alt som sædvanligt - med en passende mark i Tjæreborg, alt det store grej og forhåbentlig godt vejr :-).

    

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag aften - sæsonen nærmere sig afslutningen, og vi har stadig meget der gerne skulle blive klar til bl.a. vores stand på Korskro Hestemarked eller som skal med til HamDay. Tirsdag er der Tech4Fun - her begynder det også at nærme sig med sæson afslutningen. Så vi skal se om vi kan få robotarmene til at gøre som de skal med den rigtige programmering. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt - og som skrevet, jages der ræve lørdag eftermiddag i Esbjerg Østskov.

         

På gensyn til de forskellige aktiviteter i den kommende uge - i den måske nok mest alsidige tech-forening på fastlandet.

    

22. april 2018
Nyhederne for uge 16 - Igen i denne uge blev der knoklet i værkstedet mandag aften, og også denne gang fik vi lavet noget mere klar til den kommende tids arrangementer. Tirsdag var der Tech4Fun - og efter lidt startbesvær lykkedes det at få robot armene til at gøre næsten som vi vil :-). En 3 akslet model blev programmeret så den kan komme med i udstillingen næste weekend. Lørdag var der igen Rævejagt - denne gang i Esbjerg Østskov. Og ja, Thomas, OZ1TDS fortsætter sejrsrækken med endnu en første plads - Bjarne, OZ1CWP tog anden pladsen. Rævene var denne gang udlagt af Villy, OZ6KH der havde fundet nogle gode nye gemmesteder. Næste Rævejagt er torsdag d. 3. maj i Esbjerg Nørreskov.

   

Ugens billede er fra sidste år, men fortæller hvad det handler om i

den kommende uge - nemlig vores deltagelse med en informationsstand på Korskro Hestemarked i Bededagsferien. Som de tidligere år opstiller vi vores Promotiontrailer og telt med mulighed for at prøve at "bygge selv" elektronik. Vi håber denne weekends gode vejr kommer igen, så der også kommer mange mennesker ud på markedspladsen og vil hører mere om vores fantastiske hobby :-).

Skal du derud finder du os på plads nr. O-16 lige ved siden af parkeringsplads Nord.

Ikke alt handler om PR / reklame i den kommende uge - onsdag er der Old Timeraften. En fast tradition hvor alle uanset medlemskab og alder er velkomne, og dem med et certifikat der er mere end 20år gammelt er særligt velkomne. Aftenen indledes med et mindre foredrag - og i år har Bjarne, OZ1CWP lovet at fortælle om - ja, det må man møde op, for at finde ud af.

Afdelingen er vært med kaffe og kage - så bare mød op, til en enestående chance for at møde gamle / nye venner og bekendte.

    

På gensyn på Darumvej eller måske på markedspladsen ved Korskroen ? 

      

29. april 2018

Nyhederne for uge 17 - En uge hvor fortiden og fremtiden mødtes på fornemmeste vis. Onsdag var der Old Timeraften hvor der blandt deltagerne var 17 med et certifikat der er udstedt for mindst 20 år siden. Heldigvis spænder vores medlemsskare bredt og der var også en god repræsentation af deltagere hvor trykfarven knap er tør på det lille plastikkort. Aftenen blev indledt med en lille beretning om hvordan Bjarne, OZ1CWP i midten af forrige århundrede kom i gang med karrieren som radioamatør - de første eksperimenter og lidt om hvad det udviklede sig til.

Tak til Bjarne for et fint oplæg til den videre snak - onsdag aften.

     

Fremtiden starter jo i morgen og det er altid lidt sjovere hvis man har nogen at dele den med. Derfor er vi her i Bededagsferien travlt beskæftiget med vores Informationsstand på Korskro   

Hestemarked hvor vi viser eksempler på lidt af det vi laver, Også i år er det med særlig vægt på vores ungdomsarbejde hvor vi igen tilbyder unge mennesker, der kommer forbi at de kan prøve at bygge en lille "Blink Fætter" - et tilbud rigtig mange tog imod fredag, hvor vejret var rimeligt og der var rigtig mange besøgende på pladsen. Lørdag var vejret ikke nær så godt, og der er nok ikke noget som regnbyger der kan få folk til at blive væk eller bare skynde sig igennem de mange stande i jagten på et godt tilbud. I hvert fald var fredag den bedste dag indtil nu - vi har dog håb for i dag søndag, selvom det plejer at være en lidt stille dag.

      

Denne uge har været lidt hektisk og det kunne være rart med en lille pause, men vi fortsætter i det "høje gear" også i den kommende uge hvor det gælder HamDay 2018. Mandag skal vi ha' ryddet op efter Korskro arrangementet og ha' fundet grej frem til næste lørdag. Tirsdag er der Tech4Fun hvor vi arbejder videre med programmet til robot armene - folk var for øvrigt meget imponeret over den demonstrationsmodel vi fremviste på Korskroen. Forberedelserne til HamDay fortsætter onsdag aften, hvor vi skal ha' fundet det sidste frem fra gemmerne. Torsdag er der Rævejagt - denne gang i Esbjerg Nørreskov. Jagten starter kl. 18.30 og mødestedet er parkeringspladsen ved "Dyrehaven", Parkvej 31, 6710 Esbjerg V.

Fredag gør vi det allersidste klar og færdig til det forventede ryk ind lørdag - desværre er vejrudsigten endnu lidt usikker og hvor gerne vi end vil, er vi desværre endnu ikke i stand til at sørge for høj sol og sommer på bestilling. Så hvor og hvordan må vi afvente med at beslutte - vi håber selvfølgelig det bedste og ser frem til endnu en masse gode handler og hyggelig samvær med radioamatører og teknik interesserede fra nær og fjern. Lige en praktisk reminder - handelsområdet er LUKKET for alle andre end sælgere før kl. 10.00 - uden undtagelser.      

 

På gensyn alle sammen i den kommende uge, til alle aktiviteterne i og med Esbjerg afdeling.

    

6. maj 2018

Nyhederne for uge 18 - Efter sidste uges nyhedsopdatering afsluttede vi søndag eftermiddag vores deltagelse med en PR / Informationsstand på Korskro Hestemarked. Og lidt mod forventning blev det faktisk travlt, med mange besøgende på pladsen - og også hos os. Så endnu engang kan vi se tilbage på en succesfuld deltagelse og rigtig mange besøgende, der fik set eller fik fortalt om noget af alt det vi laver. At det så også gav 15 tilkendegivelser om interesse for deltagelse i det næste Tech4Fun hold gør det jo ikke mindre interessant :-).

 

I denne uge afsluttede vi den officielle åbningstid i værkstedet mandag aften med at rydde op og sætte på plads - samt finde nyt frem til HamDay. Tirsdag gik det fremad og indimellem lidt tilbage med robotprogrammeringen for deltagerne i Tech4Fun. Onsdag

fik vi gjort lidt mere klar til HamDay og ellers snakket lidt om weekenden ved Korskroen. Torsdag var der Rævejagt - denne gang i Esbjerg Nørreskov. Dagens vinder blev Villy, OZ6KH med Thomas, OZ1TDS på anden pladsen. Rævene var udlagt af Bjarne, OZ1CWP. Der er nogle ændringer i Rævejagtskalenderen - da specielt område Syd i Marbæk plantage er "optaget" i en længere periode - men tider og steder er nu rettet her på hjemmesiden. Næste Rævejagt er torsdag d. 17. maj i området Marbæk Nord.

   

Så blev det endelig tid til årets HamDay - fredag aften blev det sidste fundet frem og gjort klar. Lørdag morgen kl.06.30 startede vi med opstillingen - borde, grill og grej blev fundet frem så vi var klar til de mange besøgende der blev lukket ind kl.10.00. Vejret var i år helt fantastisk og kunne ikke ha' været bedre - så der blev handlet udendørs og hygget i høj sol (eller under parasollen) og med kun meget lidt vind til at køle deltagerne fra nær og fjern. Salget gik for de fleste stande vist ganske tilfredsstillende - igen er det jo et spørgsmål om at hvad man har med, og hvad det skal koste...

Men der blev i hvert fald slæbt en hel del ud til de mange biler på parkeringspladsen, og salget af kølige drikkevarer og store pølser var det bedste i mange år - så folk gik eller kørte i hvert fald ikke sultne hjem :-). Tak til alle for endnu en rigtig hyggelig dag - og om ikke før, så på gensyn til HamDay 2019 - lørdag d. 4. maj kl.10.00. 

     

Den kommende uge er der ikke så meget på programmet - onsdag er der Almindelig mødeaften - og eneste punkt på programmet er oprydning, men der skulle også være god tid til at læne sig tilbage i de bløde møbler, måske til en lille snak om den seneste tids mange arrangementer og aktiviteter i foreningen.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi i den kommende uge "puster ud" :-).

 

13. maj 2018

Nyhederne for uge 19 - Som annonceret stod der oprydning øverst på programmet i denne uge - og der var nok at tage fat på. Det er jo ikke nogen hemmelighed at foreningen er så heldige at vi løbende bliver betænkt med grej og udstyr der er blevet tilovers hos firmaer eller private. Desværre er det ikke alt vi kan bruge eller sælge - og ja, så er det jo rart at genbrugspladsen ikke er så langt væk. Et læs blev det til - så der igen er plads til noget nyt :-).

    

Udover oprydningen fik vi tid til at se på noget af alt det der skal med til vores stand i Friedrichshafen - dette arrangement falder usædvanligt tidligt i år allerede d.1.- 3. juni, så der er ikke så lang tid til at turen igen går sydpå. Det tidlige tidspunkt i forhold til normalt og udenfor ferietiden er måske noget der kunne passe ind i dine planer - og et besøg på Europas absolut største og

mest interessante messe for radioamatører og teknik interesserede kan meget varmt anbefales - selvom det er stærkt vanedannende. Vil du vide mere er Jan, OZ1INN klar med gode fif og råd.

    

I den kommende uge skruer vi lidt op for aktiviteten igen - tirsdag er der sæsonafslutning for Tech4Fun og onsdag er der Almindelig mødeaften. Torsdag gælder det 4. afdeling i kampen om Afdelingsmesterskabet i Rævejagt 2018. Det sker i Marbæk plantage område Nord - med mødested på parkeringspladsen ved Marbæk gård. Første signal udsendes fra de 4 små sendere fra kl.18.30 og som altid er alle velkomne til at deltage og prøve hvad det går ud på. Skal du låne grej og ha' lidt instruktioner i hvordan man gør, skal du være på pladsen senest kl.18.00.    

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de bedste aktiviteter også i sommervarmen :-)

    

20. maj 2018

Nyhederne for uge 20 - Det flotte forårsvejr fortsætter og så er det jo en ren fornøjelse at jagte ræve i skoven. Denne uge var "jagtmarken" igen område Nord i Marbæk plantage og 6 friske jægere med nyopladede batterier i modtagerne var mødt frem til start. Dagens vinder blev Villy, OZ6KH med Thomas, OZ1TDS på anden pladsen - i kampen om afdelingsmesterskabet bytter de dog plads, så Thomas får flest point - det skyldes at en "gæstejæger" denne gang blandede sig lidt i topstriden og var næst hurtigst på 2 ræve. Ugens billede er lidt større end sædvanligt det skyldes denne uges ræv - Anette, OZ1BCC. Som syntes at en af rævene skulle placeres udenfor området (og også uden for jægernes kort :-)). Det gav lidt udfordringer men nu ingen problemer - det var trods alt i den samme skov, selv om der er en grund til at den er delt op i område Nord og Syd. Anette rådede bod på den ekstra lange løbetur med en rigtig god rabarberkage og kaffe til deltagerne (der for øvrigt spiste det hele :-).

Næste Rævejagt er torsdag d. 31. maj i Vrøgum plantage

  

Tirsdag sluttede forårssæsonen i Tech4Fun - og der er nu for alvor gang i robotarmene. Desværre er de servomotorer der har  den største belastning ikke helt store nok til at klarer opgaven, så nogle større er bestilt hjem. Så når vi starter igen til efteråret forhåbentlig kan få dem til at gøre nøjagtig som vi vil.

Tech4Fun starter igen til september og der er allerede meget stor interesse for at være med på et nyt starthold - så det lover godt for fremtiden og tilgangen af unge medlemmer.

         

Den kommende uge er der kun et punkt på programmet - onsdag er der foredrag hvor Lasse, OZ1LN kommer og fortæller om den nye UHF repeater og hvordan han har opbygget styringen med en lille Arduino. Så vil du hører mere om bl.a. denne fantastiske "byggeklods" (Arduino) er det bare med at komme i afdelingen - på onsdag kl.20.00.

   

På gensyn i EDR Esbjerg - stedet med alle mulighederne.

      

27. maj 2018

Nyhederne for uge 21 - Det var næsten for varmt indenfor i Dramasalen - i onsdags - til foredrag. Men lidt gennemtræk hjalp på sommertemperaturen så folk kunne koncentrere sig om at se og hører Lasse, OZ1LN fortælle om projektet med at bygge en repeater styring ved hjælp af en lille Arduino "Byggeklods". 

På Lasses hjemmeside kan man se materialet som Lasse fortalte om - tryk her og se hele projektet.

Tak til Lasse, OZ1LN for et interessant foredrag der fortalte om en ny mulighed med den samme styring som de unge mennesker bygger bl.a. ure og robotter med :-). 

   

Onsdagens foredrag var eneste punkt på programmet for denne uge - men udover dette var der flere aftener travlt (og varmt) på lageret, hvor vi pakker grej til vores stand i Friedrichshafen den

kommende weekend. Onsdag kører vi fra Esbjerg så vi forhåbentlig kan være fremme i løbet af torsdag (er noget spændt på hvor meget kø der er ned gennem Tyskland) få stillet op og være klar til at messen åbner fredag kl.09.00. Skal man også ned og mødes med de mange tusinde radioamatører fra hele verden, er man meget velkommen til at kikke forbi vores stand - den er i hal A3 og har nummer E006-009. Som sædvanlig er vi gerne behjælpelig "som lagerhotel" for andre danskere, der har købt mere end de gider slæbe rundt på :-). Der er også en begrænset mulighed for hjælp hvis der er et eller andet du har bestilt hos udstillerne og som du skal ha' med retur til Danmark - aftale om dette skal træffes med Jan, OZ1INN senest tirsdag aften.

    

Den kommende uge drejer det sig for nogen om Hamradio messen - for andre er der onsdag Almindelig mødeaften i afdelingen. Og torsdag er der Rævejagt - denne gang i Vrøgum plantage -mødestedet er ved OK West’s Klubhus, Filsøvej 30, 6840 Oksbøl. Første signal udsendes kl. 18.30 og alle er velkomne til at deltage. Vil du prøve skal du være der senest kl. 18.00 for lån af udstyr.

   

Som følge af arrangementet i Tyskland bliver næste uges opdatering af hjemmesiden flyttet til mandag aften - tidligst.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - i Vrøgum plantage eller måske i Friedrichshafen :-).

     

4. juni 2018

Nyhederne for uge 22 - Det varme sommervejr fortsætter og det fik Rævejægerne at føle da der torsdag aften blev jaget i Vrøgum plantage. Der var sved på panden da man nåede i mål - endnu engang var det Thomas, OZ1TDS der var hurtigst og med Villy, OZ6KH på anden pladsen. Anette, OZ1BCC havde igen gemt rævene - denne gang dog indenfor kortet :-).

Næste Rævejagt er mandag d. 11. juni hvor vi afvikler årets "Herning løb" i Esbjerg Nørreskov - næste jagt i kampen om Afdelingsmesterskabet er torsdag d. 14. juni i Marbæk Nord.

    

Fredag kl. 08:54 var Hajo, DC7GS / OZ4DAN og Jan, OZ1INN klar til at handle med de besøgende på Hamradio messen i Friedrichshafen. Vejret var også her meget solrigt (dog også med regn og torden om aftenen) og en temperatur i hallerne omkring

de 25-30 grader - så jo, der var også sved på panden ved Bodensee. Salget af de medbragte stumper gik som sædvanlig ganske fornuftigt - selvom det vi troede ville være nemmest at sælge viste sig at være sværest og omvendt. Rigtig mange venner og bekendte kikkede forbi og der er mange hilsener med hjem. Fredag var virkelig velbesøgt og nok den bedste dag - lørdag kom der lidt færre end normalt men dog stadig mange tusinde besøgende. Mellem handlerne blev der tid til et hurtigt kik på de nye radioer / nyheder og også Maker udstillingen blev der lige tid til at se - igen absolut turen værd. Og meget skal gå galt hvis vi ikke er med igen næste år - d. 21.-23. juni 2019 i Friedrichshafen.

Maker aktiviteterne har fået tyskerne op af sofaen og det er meget inspirerende at se de mange ting de laver - okay, det er langt væk at kører til Friedrichshafen for at se. Men der er en mulighed lidt tættere på - Maker Faire i Kiel d. 17.-18.november var måske en tur værd ? Nærmere om dette arrangement følger når vi er lidt tættere på.

    

Den kommende uge i afdelingen er der onsdag - Grillaften. Vejret er jo perfekt til den slags udendørs aktiviteter - og ja, en stor HamDay pølse eller 2 med tilbehør kan man vel altid "presse ned". Grillen burde være varm omkring kl.20.00 lige i tid til at aftensmaden burde være faldet på plads og der er plads til lidt mere :-).

       

På gensyn (ved grillen) i EDR Esbjerg afdeling - nu på onsdag.

    

10. juni 2018

Nyhederne for uge 23 - Da bestyrelsen i vinter lagde programmet for aktiviteterne i afdelingen, var det et heldigt valg med datoen for  årets Grillaften. Det var i onsdags og man kunne nok ikke ha' ønsket sig bedre vejr - solskin, varmt og en lille let brise. Vejret hjalp tilsyneladende også godt på appetitten - de fleste kunne uden det store besvær "knibe" mindst 2 af de store pølser ned

- vil tro at de fleste sprang natmaden over, da de kom hjem :-)

  

Grillaftenen var eneste punkt på menuen i denne uge - de fleste har trods alt nok travlt med alt muligt andet på denne årstid. Helt uofficielt var der dog også folk på værkstedet mandag aften hvor der blev kikket nærmere på de forskellige spændende indkøb fra Friedrichshafen. Alle delene til et spændende projekt for den kommende vinter er i hvert fald nu til stede - mere herom senere.  

     

Den kommende uge er der onsdag sidste Almindelig mødeaften inden vi gå over til Sommeråbent. Men der er nu også chance for lidt motion hvis interessen er for Rævejagt - hele to gange.

Vi lægger ud med det såkaldte "Herning løb" i morgen mandag i Esbjerg Nørreskov - mødestedet er på parkeringspladsen ved "Dyrehaven", Parkvej 31, 6710 Esbjerg V.
Første signal udsendes kl. 19.00 og alle er velkomne til at deltage. Vil du prøve skal du være der senest kl. 18.30 for lån af udstyr. Dette løb tæller ikke i Afdelingsmesterskabet i Esbjerg men med mange deltagere fra Herning, er der god mulighed for at prøve at konkurrere mod andre end dem der normalt jager her i området.

Torsdag afvikles 6. løb i kampen om Afdelingsmesterskabet - denne gang jages der i Marbæk plantage, område Nord og mødestedet er på parkeringspladsen ved Marbækgård. Første signal udsendes kl. 18.30 og alle er velkomne til at deltage. Vil du prøve skal du være der senest kl. 18.00 for lån af udstyr. Så altså rigtig god mulighed for at slippe af med de ekstra kilo fra grillaftenen :-)

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - eller ved rævene i den kommende uge.

       

17. juni 2018

Nyhederne for uge 24 - Næsten alle tricks gælder når man skal finde gode steder til at gemme rævesenderne. Hvem kan f.eks. spotte den grønne kasse lige under teksten på ugens billede ?

Så det var altså ikke kun med at være hurtig, men også ha' øjnene med sig i ugens to rævejagter. Mandag var det et løb for Herning afdelingens jægere der også i år, kom en tur til det sydlige for at prøve en af vores skove. Torsdag var det en af vores egne jagter der tæller i kampen om afdelingsmesterskabet - og ja, endnu engang var Thomas, OZ1TDS hurtigst med Villy, OZ6KH lige efter. Rævene var udlagt af Bjarne, OZ1CWP der havde timet det så han fik maksimal udbytte af dagens regnbyger.

Næste - og sidste Rævejagt i denne sæson er torsdag d. 28. juni i Esbjerg Nørreskov. Kunne du også tænke dig at prøve at vinde -

bare en enkelt gang, er det nok løbet du skal vælge - Thomas, OZ1TDS er nemlig ræv og har således ikke mulighed for at indtage hans mere eller mindre faste plads, øverste på sejrsskamlen  

   

Onsdag var der Almindelig mødeaften hvor vi trænede til den næste tids aktiviteter med Sommeråbent - de bløde møbler blev alle sammen afprøvet og fundet klar til at medlemmer og gæster kan sidde godt og behageligt, ved et besøg i foreningen henover sommerferietiden. Køleskabet blev også fyldt op med læskedrikke så vi er klar med kolde forfriskninger hvis sommervejret for alvor vender tilbage - kaffemaskinerne blev ikke testet, men de burde være klar til drift som de plejer :-)

Normalt på denne tid af året har vi travlt med forberedelserne til VHF Fieldday - men, den årlige konkurrence på de høje bånd er blevet lavet så meget om og mere eller mindre suspenderet, at det ikke rigtig giver mening at bruge en weekend på. Det er selvfølgelig ærgerligt for det har gennem de sidste mange år givet os masser af fantastiske oplevelser når vi har stillet det store udstyr op til konkurrence. Vi må overveje, om der til næste år skulle være en anden mulighed for lidt seriøs konkurrence på VHF vi kan være med i - og så bare vente tålmodigt til september hvor vi deltager i Region 1 HF Fieldday fra marken ved Tjæreborg...........

  

Så blev det endelig sommertid og det normalt afvekslende program er afløst af Sommeråbent i afdelingen hver onsdag fra kl.19.30-22.00. Er du på ferie i området og trænger til at snakke med ligesindede eller bare vil se vores faciliteter er du meget velkommen - og det er alle medlemmer selvfølgelig også :-)

Vi starter op igen i begyndelsen af august hvor vi får travlt med Esbjerg Festuge og ILLW som en af de første store aktiviteter - indtil da altså tid til lidt tiltrængt sommerferie. Det gælder også den ugentlige opdatering her på hjemmesiden - med mindre altså der sker noget uventet er vi først tilbage i uge 32.

          

God ferie alle sammen - og på gensyn ved isboden eller til Sommeråbent i EDR Esbjerg afdeling.

     

12. august 2018

Nyheder fra sommeren - Det flotteste og mest stabile solskinsvejr hen over sommeren har også kunnet mærkes på aktiviteterne i afdelingen. Kun meget få har haft lyst til at komme forbi og svede i vores ellers fine lokaler - og vi skulle måske overveje at installere køleanlæg for at trække folk til :-). Vores "Sommeråbent" hver onsdag har været eneste punkt på programmet i nu næsten to måneder - meenn der er selvfølgelig også i år sket lidt mere.

Vi har f.eks. været i Blåvand og har "bjerget" de 4 gamle kæmpe GP-antenner der stod ved den gamle hovedbygning. Nogle rigtig fine professionelle antenner der har haft vores interesse siden man lukkede for aktiviteterne der i 2016. Nu lykkedes det så at få tilladelse til at hente dem og dermed redde dem fra bulldozeren og få dem sikkert lagt ned, skilt ad og kørt på lager - til vi forhåbentlig snart finder et godt sted at stille dem op. På billedet

ses Thomas, OZ1TDS og Allan, OZ1IOM knokle med det helt store værktøj der var nødvendigt for at skille dem ad. Og det ikke det eneste store grej der skulle til - to gange havde vi brug for en stor teleskoplæsser (for at lægge dem ned og senere fragte dem ud af området) samt en lastbil m/kran til at kører dem til Esbjerg. Lidt data om disse store antenner - Navn: Procom - Model: HF18000 - Højde antenne: 18m - Højde piedestal: 7,3m - Samlet vægt (1 antenne): sådan ca. 1,2ton eller samlet næsten 5ton..

Allan mente inden ham kikkede forbi, at det måtte være en nem sag lige at lægge dem ned med håndkraft og lidt god snor - han blev meget klogere i sommervarmen :-). Hvad kan de så bruge til - ja, hvis vi få mulighed for at stille alle 4 op i en såkaldt "four-square" vil det blive et helt fantastisk og super antennesystem til 80/160m DX. En TX-antenne der kun vil kunne overgås af en beamantenne og dem findes der på grund af størrelsen, ikke ret mange af i hele verden :-).

      

Vejret er her på det sidste begyndt at ligne det vi kender, med lidt blæst og (endelig igen lidt regn) - det fik de friske rævejægere glæde af, da de torsdag aften tog hul på den nye sæson. Et par jægere nåede i mål - og tørvejr på Marbækgård inden regnen - resten fik grundigt skyllet støvet af. Dagens vinder blev Steen, OZ2GO med Bjarne, OZ1CWP på anden pladsen - Villy, OZ6KH var ræv og med erfaringerne i frisk hukommelse fra årets Europamesterskaber, havde han fundet nogle gode gemmesteder der rigtig kunne udfordrede deltagerne. Næste Rævejagt er torsdag d.23.august og jagtområdet er Ål plantage. Mødestedet er "Oksenstald", Skolevænget 21, 6840 Oksbøl - og første udsendelse fra rævene er kl.18.30 - hvis du skulle få lyst til at prøve at være med.

    

Den kommende uge lægger vi ud med Almindelig mødeaften onsdag - ikke noget bestemt på programmet, men vi skal i hvert fald ha' pakket grej sammen til vores deltagelse i næste weekends ILLW / Esbjerg Festuge. Endnu engang stiller vi op på græsplænen nord for Sædding Centeret - men en kortbølgestation, et par store antenner og teltet som et PR-arrangement for vores aktiviteter. Også i år regner vi med at være aktive - på radioen fra lørdag formiddag til søndag eftermiddag - på 14 og 3,7MHz. Vil du se hvad der sker, er du selvfølgelig meget velkommen til at kikke forbi :-) 

    

På gensyn til alle de mange forskellige aktiviteter i en ny sæson med - EDR Esbjerg.

    

19. august 2018

Nyhederne for uge 33 - Aktiviteterne i denne uge var koncentreret om vores aktiviteter med ILLW / Esbjerg Festuge. Fredag fik vi kørt udstyret i stilling på græsplænen nord for Sædding centeret - lige ved siden af det gamle fyrtårn. Lørdag morgen fik vi styr på alle detaljer og kl. 10.00 var vi klar til at kører radio - bygge elektronik og i det hele taget gøre reklame for vores aktiviter med Amatørradio og Tech4Fun. Vejret var ikke til en tur på stranden og det kunne mærkes - pænt mange kikkede forbi lørdag og en overgang var der ligefrem kø for at komme til i teltet og prøve at bygge elektronik. På billedet ses 3 friske piger med hver deres vellykkede eksemplar af en "blink fætter" og deres første bekendtskab med en varm loddekolbe :-).

Søndag fik vi pakket det mest følsomme grej og teltet ned inden regnen startede og kl. 15.00 gik vi QRT på /LH stationen for i år.   

     

Den kommende uge i afdelingen er der onsdag Almindelig mødeaften - eneste punkt på dagsordnen er oprydning efter ILLW. Torsdag er der igen Rævejagt  det 9. løb om Afdelingsmesterskabet 2018, og denne gang jages der i Ål plantage - mødestedet er ved "Oksenstald" , Skolevænget 21, 6840 Oksbøl. Første signal udsendes kl. 18.30 og alle er velkomne til at deltage. Vil du prøve skal du være der senest kl. 18.00 for lån af udstyr.

   

Tak til alle besøgende og QSO'erne på radioen - fra Lighthouse ARLHS no. DEN 115 - og måske på gensyn i EDR Esbjerg afdeling.

    

26. august 2018

Nyhederne for uge 34 - Loggen for vores deltagelse i sidste weekends ILLW er nu blevet overført til vores database og som man kan se antydningen af på kortet nåede vi godt rundt i verden. Knap 400 QSO'er og 54 lande blev det til samlet - ikke dårligt når man tænker på at det ikke er en contest, og der skal være tid til at udveksle lidt flere oplysninger end bare en rapport.

  

Denne uge fik vi ryddet det mest op efter ILLW - tovværket og alt "udendørs" grej var igen blevet tørt, så det kunne blive rullet rigtigt op og hænges / sættes på plads på de rigtige hylder, og ikke optage mere end nødvendigt af den sparsomme gulvplads.   

   

Torsdag var det blevet tid til den 9. afdeling og sidste aftenjagt i kampen om Afdelingsmesterskabet i Rævejagt 2018.

Jagtområdet var denne gang Ål plantage ved Oksbøl og vejret var tørt (til alle jægere var i mål). Dagens vinder blev Villy, OZ6KH med Bjarne, OZ1CWP på anden pladsen - Lars, OZ1HVR var ræv og han havde igen fundet nogle gode gemmesteder - langt fra hinanden :-). Næste jagt og sæsonens første lørdagsjagt er d. 8. september i Esbjerg Østskov.

     

Den kommende uge står der HF Fieldday på hele kalenderen - meennn, familiesammenkomster og arbejde har gjort et seriøst indhug i den sædvanlige deltagerliste, Så det er lidt et spørgsmål om vi er nok til at tumle med det store grej / betjene radioerne. Det er vi nød til at finde ud af - og det gør vi på onsdag. Så hvis du vil være med må du meget gerne møde op, så vi ved hvad vi har at gøre med, eller om vi skal bruge weekenden på noget andet fornuftigt.

         

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor radioamatører mødes.

   

2. september 2018

Nyhederne for uge 35 - Desværre kunne vi ikke finde erstatning for de mange afbud til årets HF Fieldday - så det blev ikke til noget i år. Heldigvis har vi været med så mange gange at minderne stadig er intakte (og helt friske), men vi er nød til at uddanne nogle flere kompetente folk - og det gør vi så.

Onsdag blev endnu en lille smart konstruktion prøvesamlet til den kommende tids aktiviteter med et nyt hold unge mennesker.

Den 11. september afholder vi Informationsaften for interesserede deltagere (fra 5. klasse og op) og deres forældre. Og allerede nu er forhåndsinteressen stor for at være med på det næste hold

- så kender du nogen som kunne være interesseret, er det bare med at fortælle dem om dette møde, hvor de får mulighed for at hører om hvad det hele går ud på.

Ugens aktiviteter koncentrerede sig om værkstedet i denne uge - med prøvesamling og ellers sortering af byggesæt. Endnu 30

klodsekasser er blevet indkøbt så vi kan holde styr på hvad vi har  og hvad vi mangler. Vores leverandører bor jo lidt langt væk, så med en transporttid på måske flere måneder, er det med at være på forkant med hvad vi skal bruge - det vil jo være lidt øv at løbe tør eller ikke ha' nok til alle. Det sker så nok ikke - der burde være nok til den kommende lange vinter med strøm på loddekolberne :-).

    

Den kommende uge er der onsdag Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt. Lørdag er der Rævejagt i Esbjerg Østskov - sæsonens første lørdagsjagt. Mødestedet er på Grønnegårdsvej ved "Bålhytten", 6705 Esbjerg Ø. Første signal udsendes kl. 13.00 og alle er velkomne til at deltage. Vil du prøve skal du være der senest kl. 12.30 for lån af udstyr og lidt instruktion i den ædle jagtkunst og almindelig kortlæsning - så man kan finde ud af skoven igen.

   

Går du eller nogen du kender rundt med ønsket om at få et Amatørradio certifikat, eller måske opgraderet det man har, afholder vi d. 29.-30. september D-certifikat weekendkursus - med Radioprøve d. 30. september. Alle relevante informationer finder du under: Certifikat Kursus - vigtig er dog at sidste tilmeldingsfrist til Radioprøven hos Energistyrelsen er d. 14. september 2018.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med fuld fokus på fremtiden.

   

9. september 2018

Nyhederne for uge 36 - Det er ikke ligefrem en nyhed at træerne hastigt er begyndt at skifte farve, og det snart igen er nødvendigt at finde det lidt varmere tøj frem fra skabet. I Esbjerg afdelingen fortsætter vi forberedelserne til vinterens aktiviteter - og, nej, vi er endnu ikke begyndt med at sætte syltning og henkogning af frugter og grønsager på programmet.

Men i denne uge fik vi bygget lidt mere færdig på vores yderst avancerede og innovative blikfang til de kommende PR-aktiviteter her i efteråret. De gode idéer vælter frem og der er allerede nok til endnu flere sjove projekter - der på en gang fortæller om hvor rummelig vores hobby er, og samtidig er med til at trække folk til vores stand og en snak om alle mulighederne.

    

Der blev også tid til lidt motion - lørdag eftermiddag havde Rie og

Thomas, OZ1TDS gemt de små rævesendere rundt i Esbjerg Østskov - og kl.13.00 startede jagten på at finde dem. Ikke uventet var det igen Villy, OZ6KH der var hurtigst med Bjarne, OZ1CWP på anden pladsen. Efter jagten var der som sædvanligt varm kaffe og kage - og god tid til at udveksle erfaringerne fra dagens jagt. Næste Rævejagt er lørdag d. 22. september i Marbæk plantage.

  

Den kommende uge er der tirsdag aften Informationsmøde for deltagere og forældre til det nye Tech4Fun hold. Vi er selvfølgelig noget spændte på hvor mange der dukker op og vil være med - men forhåndsinteressen har været yderst tilfredsstillende - så vi er lidt fortrøstningsfulde. Onsdag er der Almindelig mødeaften og samtidig sidste frist for tilmelding til vores D-certifikat weekendkursus. 

Er du eller nogen du kender interesseret er det bare med at møde op - og vil du vide mere kan du klikke her: Tech4Fun eller Certifikat Kursus.

  

På gensyn til nye spændende aktiviter i og med - EDR Esbjerg afdeling.

    

16. september 2018

Nyhederne for uge 37- Forventningerne blev ikke helt opfyldt til vores Informationsaften om Tech4Fun - forhåndsinteressen var ellers større end vi kan være på det nye hold - men ikke helt så mange mødte op. Efterfølgende har vi så godt nok hørt fra endnu et par stykker, så det er helt sikkert at vi har et nyt hold med friske unge mennesker der vil lærer om kommunikation og teknik - vi starter for alvor Tech4Fun aktiviteterne - tirsdag d. 25. september.

Onsdag var der gang i både værkstedet, radiorummet og rundt omkring i de bløde møbler. Tilmeldingen til vores D-certifikat kursus er desværre ikke nok til at vi kan gennemfører det efter den sædvanlige metode med både lørdag og søndag. I stedet bliver det hele "kogt ned" til en hurtig gennemgang inden prøven søndag. De tilmeldte vil få nærmere besked direkte.     

  

Den kommende uge er der onsdag Almindelig mødeaften uden

noget specielt på programmet - men man er meget velkommen til at udnytte alt de muligheder vi på trods af den sparsomme plads kan tilbyde. Ugens aktiviteter slutter med Rævejagt i Marbæk plantage, område Nord. Det begynder at blive tæt i toppen, sådan at forstå at der er tæt kamp om Afdelingsmesterskabet - flere jægere bejler lige nu til den ærefulde titel - så der er fart på når de suser gennem skoven med et fast blik på pejlekort og kompas.

Mødestedet er på parkeringspladsen ved Marbækgård, og første signal udsendes kl. 13.00. Alle er velkomne til at deltage. Vil du prøve skal du være der senest kl. 12.30 for lån af udstyr.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling eller måske Marbæk plantage ?

    

23. september 2018

Nyhederne for uge 38 - Også i denne uge var der travlhed med en masse forskellige projekter, som gerne skulle blive færdige til den kommende tids forskellige arrangementer. Derudover var vi torsdag aften til møde med spejderne omkring årets JOTA - en tid var det usikkert om det i det hele taget kunne gennemføres.

I sidste øjeblik har et par friske piger taget over og allerede her godt 14 dage før sidste tilmeldingsfrist er der over 60 tilmeldte spejdere - det skal nok blive godt :-).

 

Lørdag var der Rævejagt i Marbæk plantage - dagens vinder blev Bjarne, OZ1CWP med Thomas, OZ1TDS på anden pladsen. Rævene var denne gang udlagt af Finn, OZ1IJS og Henrik,

OZ1HBM - der havde fundet nogle gode gemmesteder med pæn afstand mellem de små sendere. Efter jagten var der som sædvanlig kaffe og kage til deltagerne :-). Næste Rævejagt er lørdag d. 6. oktober i området omkring Bopladsvej også i Marbæk plantage. Bemærk venligst at denne jagt starter en time senere end normalt - altså start kl.14.00.

    

Den kommende uge bliver der travlt - tirsdag starter det nye Tech4Fun hold vinterens aktiviteter. Kl.18.30 tænder vi loddekolberne og går i gang med at lærer de unge mennesker om hvad og hvordan.

Der er stadig plads til et par deltagere hvis du eller nogen du kender skulle være interesseret (målgruppen er fra ca. 11år og opefter). Onsdag er der Almindelig mødeaften - med pakning af grej til vores deltagelse på årets Maker Event på Hovedbiblioteket i Nørregade. Dette arrangement foregår - lørdag d.29. september fra kl.10.00 til 14.00. Ugens billede fra vores deltagelse sidste år viser meget godt interessen for ny teknik. Måske var der også noget for dig at se på - for det er en bred vifte af ny teknik og teknisk kreativitet der præsenteres på Biblioteket: Droner, programmering, robotter, esport, 3D-print, kodning, Virtual Reality m.v. - og der kan røres, spørges og prøves - og der er fri entre :-)

 

På søndag gælder det en Radioprøve for nye radioamatører - eller folk der vil ha' opdateret deres certifikat. Selve prøven er kl.16.00 - men vi starter allerede kl.09.00 med en intensiv gennemgang af pensum for D-certifikatet. Hvem og hvor mange der er tilmeldt prøven ved vi ikke endnu - men er du en af dem der ikke er tilmeldt hos os, er du selvfølgelig velkommen til også at deltage i vores  gennemgang af pensum.

    

Det tegner godt - en hel uge fyldt med nye radioamatører, PR / reklame og unge mennesker - i og med EDR Esbjerg afdeling :-)

   

 

 

 

Tilbage til Sidste nyt