Sidste nyt -

de "allervarmeste" nyheder,

omkring EDR Esbjerg afdeling.

   

   

Nyhederne opdateres selvfølgelig løbende, og mindst 1 gang i ugen. Eventuelle oplysninger eller   

 indlæg der ønskes viderebragt her på siden, kan sendes til redaktionen.

15. april 2018

Nyhederne for uge 15 - Så lød "Startskuddet" til den nye sæson i kampen om Afdelingsmesterskabet i rævejagt. Den skete lørdag eftermiddag hvor de friske jægere mødtes på parkeringspladsen ved Marbækgård. Desværre var der afbud fra en del af de sædvanlige deltagere, så det var et noget reduceret jagtselskab.

Dagens vinder blev sidste års Afdelingsmester - Thomas, OZ1TDS med Emils, OZ1ED på anden pladsen.

Bjarne, OZ1CWP var ræv og på kortet her til højre kan man se at han havde sørget for at jægerne kom rundt i næsten hele området.

Næste Rævejagt er allerede nu den kommende lørdag (d. 21. april) og jagtområdet er denne gang i Esbjerg Østskov med start fra parkeringspladsen ved Bålhytten på Grønnegårdsvej, 6705 Esbjerg Ø. Første signal udsendes kl.13.00. 

Ugens øvrige aktiviteter var Mandagsåbent på værkstedet, og onsdag var der planlægningsmøde omkring vores deltagelse i Fieldday. VHF Fieldday er fra arrangørernes side lagt i "mølposen" så det giver jo sig selv, og EDR's HF Fieldday er der ikke rigtig nogen der ved noget om. Så vi har truffet beslutning om at vi deltager i IARU's Region 1 SSB Fieldday den første weekend i september - eneste forskel er, at vi så konkurrere med hele Europa og ikke kun Danmark og det er en ren SSB contest. Altså ingen CW og RTTY osv. men ellers alt som sædvanligt - med en passende mark i Tjæreborg, alt det store grej og forhåbentlig godt vejr :-).

    

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag aften - sæsonen nærmere sig afslutningen, og vi har stadig meget der gerne skulle blive klar til bl.a. vores stand på Korskro Hestemarked eller som skal med til HamDay. Tirsdag er der Tech4Fun - her begynder det også at nærme sig med sæson afslutningen. Så vi skal se om vi kan få robotarmene til at gøre som de skal med den rigtige programmering. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt - og som skrevet, jages der ræve lørdag eftermiddag i Esbjerg Østskov.

         

På gensyn til de forskellige aktiviteter i den kommende uge - i den måske nok mest alsidige tech-forening på fastlandet.

    

8. april 2018

Nyhederne for uge 14 - Et evigt tilbagevendende tema her i nyhederne er de måske lidt kaotiske tilstande på vores værksted og lager. Og ja, indrømmet det kræver nok et helt specielt gen for at kunne finde rundt i bunkerne - men der arbejdes hele tiden på at få så meget som muligt flyttet over i "Udbakken". Og det er vel et positivt "problem" at tilgangen af godt grej og udstyr er større end det der skal på kommunens genbrugsplads - men hvor kunne det være rart med bare lidt mere plads :-).

       

Denne uge i afdelingen fik vi mandag ryddet op i et af hjørnerne på værkstedet og et par kasser blev tømt :-). Tirsdag fik de unge deres robotter til at lave de første elektriske bevægelser - så nu kan programmeringen endelig komme i gang.

Onsdag var der Almindelig mødeaften uden noget specielt at

berette om, men et par nyankomne objekter fra det store udland blev da beundret, og vil helt sikkert være med til at tiltrække opmærksomhed på vores stand i Friedrichshafen :-).

     

Den kommende uge fortsætter vi trofast arbejdet på værkstedet - et besøg på det Sønderjyske Forårsmarked i går betød at endnu 7 gamle HF stationer + diverse blev tilføjet "samlingen" - så endnu mere at gå i gang med :-). Onsdag er det blevet tid til at planlægge vores deltagelse i sommerens udendørsradioaktiviteter. Som det ser ud til lige nu bliver der ikke afholdt VHF Fieldday i EDR regi og HF Fieldday er der vist heller ikke styr på. Så forslaget er at vi dropper VHF Fieldday og deltager i IARU Region 1 SSB Fieldday samt selvfølgelig ILLW som vi plejer - men hvad mener deltagerne ? - er der andre gode idéer vi har overset ? Kom i afdelingen og deltag i planlægningen.

Lørdag starter årets Rævejagter med premiere løbet i Marbæk plantage - område Nord. Start / mål er på parkeringspladsen ved Marbækgård og første signal fra rævene udsendes kl.13.00. Som altid er alle velkomne til at deltage - og hvis du er helt nybegynder i jagten på Afdelingsmesterskabet er der hjælp og vejledning, samt mulighed for lån af det nødvendige udstyr. Bare du er på pladsen senest kl.12.30. Jagtkalenderen for hele 2018 er endnu ikke opdateret her på hjemmesiden, da vi endnu mangler tilladelser fra et par plantører, men der arbejdes på sagen.

     

På gensyn på værkstedet, i klubben eller måske i skoven den kommende uge :-)

           

1. april 2018

Nyhederne for uge 13 - Info: med alle de ting der sker i vores landsforening kunne det være nærliggende med en udspekuleret og utrolig Aprilsnar - men virkeligheden er svær at overgå, så det finder du ikke i denne nyhedsopdatering.

   

Denne uge i afdelingen gjorde vi klar til den kommende tids mange aktiviteter. Mandag blev der bygget endnu et par prototyper til Tech4Fun og det efterhånden ret omfattende udvalg   af små interessante, lærerige (og billige) byggesæt. Onsdag var der ikke planlagt noget specielt men vi fik da afprøvet et par af de nyankomne reklameballoner vi skal ha' med til vores stand på Korskro Hestemarked - og så passer de jo perfekt i farven til årstiden. Ikke at vi skal være en forening for "Ballonpustere" men det gælder jo om at udbrede kendskabet til vores aktiviteter mest

muligt (og billigst muligt) - på fagsprog kaldes det for markedsføring / branding af et varemærke. Her i Påsken havde vi planlagt at skulle ha' ordnet de løse forbindelser i vores 80m antenne - men vejret har ikke rigtigt været med os så det må vente tid det bliver lidt varmere og der igen kan findes tid i kalenderen.

   

Den kommende uge slutter vi Påsken af med værkstedsaften mandag - det er jo godt nok en helligdag, men bunken med projekter der skal ordnes bliver ikke mindre og det kunne være dejligt at komme bare lidt foran igen. Tirsdag er der Tech4Fun for de unge og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget på forhånd planlagt.

   

Fortsat God Påske, og måske på gensyn i den kommende uge ?

    

25. marts 2018

Nyhederne for uge 12 - Så blev det endelig igen sommertid og tid til at stille urene (også de selvbyggede) en time frem. Det bliver sikkert godt når vejret også finder ud af at vi nu forventer varme og godt vejr. I afdelingen startede vi mandag med at rydde op efter turen til Holland i sidste uge - vi nærmere os jo hastigt HamDay 2018 og så er det jo med at få fundet alt det frem vi gerne vil af med. Hvad med dig - skal du sikre dig et bord eller to til dit overskudsgrej er det ved at være tid til at bestille - nærmere info om HamDay 2018 - lørdag d. 5. maj - se her: www.HamDay.dk

Tirsdag var der Tech4Fun for de helt unge, hvor der blev bygget videre på robotarmene - nu er det lige før vi skal i gang med at programmere dem, og få dem til at gøre som vi ønsker. Onsdag var der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet men snakken gik nu ganske udmærket.

Fredag var der bestyrelsesmøde - og som sædvanlig var der

mange punkter på programmet. Det første var konstitueringen efter Generalforsamlingen - her er det sekretærposten det gælder og denne opgave varetages fortsæt af Kurt, OZ4AFQ. Så blev der spildt lidt tid med en bunke informationer fra og om den selvudnævnte ledelse af landsforeningen EDR - rent tidsspilde. Så hurtigt videre til lidt information om et alternativt bud på fremtidens landsforening. Et godt initiativ der bare ser ud til at være grebet forkert an - vi må se om det udvikler sig til noget bestyrelsen kan anbefale medlemmerne at stemme for at vi skifter over til. Det vigtigste punkt på bestyrelsens dagsorden var projekt "Flagship station" - Google maps blev undersøgt grundigt og i den kommende tid skal vi ha' set nærmere på et interessant område hvor vi ser muligheder for at realisere planerne :-). Der er nogle "grønne huller" i vores kalender - og det er bestemt ikke med bestyrelsen gode vilje, men det er efterhånden meget svært at finde på nyt eller lave aftaler med interessante foredragsholdere - men der arbejdes fortrøstningsfuldt på sagen.

 

Lørdag luftede vi vores kaldesignal i CQWW WPX SSB contesten - ja, det blev ikke til det store, men et par nye lande blev der da fyldt i loggen. Forholdene var næsten som sædvanlig på denne årstid lidt mærkelige - f.eks. på 21MHz med stationer fra Afrika, Asien og Sydamerika - 2 af hver og stort set intet andet :-).

        

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag aften - og onsdag aften forsøger vi at gøre medlemmerne klar til påsken. At "puste æg" er jo oppe i tiden, men er ikke en kunst alle behersker lige godt - og det kan godt svine en del - så vi må nok tænke lidt alternativt :-) 

   

På gensyn i klubben også i den kommende uge - og God Påske.

    

18. marts 2018

Nyhederne for uge 11 - Mandag aften var der travlt på lageret, hvor alle kasserne til vores tur til Holland blev pakket. I alt 16stk. + det løse der skulle stoppes ned mellem sæderne :-). Onsdag var der Almindelig mødeaften uden det helt store revolutionerende på programmet - radiorummet var dog omdannet til en bedre "programmeringshule" hvor en ny hjemmeside fik lidt mere struktur. Ugen sluttede med en spændende tur til vores stand på den 43' Hollandske Radiomesse i Rosmalen - spændende ikke mindst på grund af det voldsomme vejr. Derned var der storm, snevejr og isslag - ja, faktisk var det så voldsomt at Michael, 5Q5NA lørdag morgen måtte opgive at kører de sidste 200km. Men efter sneen var skrabet af vores kasser og snoren der holdt presseningen fast var tøet op, fik foreningens udsendte de gode sager slæbt ind i "varmen" til vores 2 borde. Kl. 09.00 åbnede 

dørene for besøgende og handlen kunne starte - som sædvanligt var der mange gode bekendte forbi og hilse på - bl.a. Frede, PA2FM er en af de trofaste der altid kommer og hilser på. Salget gik rigtig godt og det har i hvert fald givet et par ledige hylder på lageret. Det var også godt at der ikke var så meget vægt på tilbagevejen - vejret var endnu mere blæsende end turen derned. Faktisk var motorvejen ved Hamborg spærret et stykke tid, mens skilte og "flyvende" hegn fra det kæmpestore motorvejsbyggeri blev fjernet Men det lykkedes da - at komme helt hjem igen og få læsset resterne og de tomme kasser af - og flyttet pengekassen ind i sikkerhed :-). De allerbedste hilsener fra Michael, 5Q5NA der håber snart igen at komme på besøg i Danmark.

    

Den kommende uge står den på oprydning på værkstedet og lageret mandag aften - klokken sent i aftes blev det altså bare læsset af hvor der var plads. Tirsdag fortsætter vores ungdomshold med at bygge robotter og onsdag er der igen Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt. Fredag er der Bestyrelsesmøde - så hvis der er noget du mener der skal tages "hånd om" så giv besked til Formanden eller en anden fra Bestyrelsen. Bestyrelsesmødet bør ikke trække for langt ud - for fra lørdag kl.00.00 er der gang i årets CQWW WPX SSB contest. Hvordan vi deltager, planlægger vi onsdag aften - så vil du være med, er det bare med at give besked eller møde op onsdag. Denne contest er for øvrigt en rigtig god contest hvis man vil prøve at kører lidt fra privaten - alle må snakke med alle og der er sædvanlig rigtigt mange stationer at kører på alle åbne frekvensbånd. Du er også velkommen i afdelingen - døren er åben lørdag eftermiddag, hvis du bare vil se hvad der sker. 

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - eller måske på genhør på kortbølge næste weekend.   

      

11. marts 2018

Nyhederne for uge 10 - Vi starter med at bringe en præcisering. Sidste uges "Medlemsinformation" offentliggjort her på vores  hjemmeside og forskellige fora, har medført en del henvendelser fra medlemmer og folk der følger vores aktiviteter. Desværre er ordet "seriøs" ikke kommet med i omtalen af en alternativ landsforening - og bestyrelsen vil gerne her præcisere at vi IKKE forhandler med Hr. Egon Hundevadt, OZ6EG om noget som helst.

    

Tilbage til virkeligheden - denne uge var der som sædvanligt travlt på værkstedet mandag aften. Antallet af uåbnede papkasser begynder at falde og vi har (igen) begrundet håb om snart at få lidt mere gulvplads. Tirsdag var der travlt i ungdomsafdelingen - Tech4Fun - robot armene fik monteret ledninger så vi snart kan gå i gang med at programmere dem :-).   

Onsdag var der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet. Men vi fik sendt resultatet af vores anstrengelser i ARRL DX SSB contesten afsted - 520QSO'er på 2 bånd er jo ikke overvældende, men forholdene til Nordamerika har bestemt været bedre. Vi fik også lejlighed til at kikke lidt på vores digitale wattmeter der er blevet syg - en ny strømforsyning ser ud til at være løsningen. Lidt debat om landsforeningen blev der også tid til - og ja, i hvert fald har hele bestyrelsen stoppet betalingen af deres personlige medlemskaber indtil videre. 

     

Den kommende uge er der åbent på værkstedet mandag aften - men vi er i kælderen, så kommer du meget efter kl.19.00 må du lige ringe til Jan, OZ1INN så han kan åbne "vindebroen". I kælderen skal vi ha' pakket grej til vores stand på den 43' Hollandske Radiomesse i Rosmalen næste weekend - det hjælper forhåbentlig lidt på lagerpladsen :-).

Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt - men om ikke andet, kan vi jo prøve at presse lidt mere i alle kasserne til Holland.

      

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også de unge robotbyggere mødes.

     

4. marts 2018

Nyhederne for uge 9 - Ugens højdepunkt - ja, vel egentlig årets vigtigste møde var onsdagens Generalforsamling i foreningen.

14 stemmeberettiget medlemmer var mødt op for at hører om "rigets tilstand" og være med i beslutningerne om fremtiden Svend, OZ1DYI blev valgt til dirigent og Allan, OZ1IOM og Erik, OZ1GNJ blev valgt til stemmetællere - og så kunne vi gå i gang med dagsordnen. Første punkt var Formandens beretning - den kan du læse via dette link - godkendt uden bemærkninger (med håndstøj). Næste punkt - Kassereren Bjarne, OZ1CWP fremlagde det reviderede regnskab - der udviste et meget beskedent overskud på 114,- kr. og en samlet omsætning på lidt over 50.000,- kr. (medlemmer kan afhente et eksemplar i afdelingen). Regnskabet blev enstemmigt godkendt. Næste punkt var Indkomne forslag - og der var kun et (som kan ses via dette  

link). Forslaget blev  debatteret og tankerne omkring det gennemgået udførligt, og generalforsamlingen bemyndigede enstemmigt bestyrelsen til at gå videre med projektet som beskrevet. Fastsættelse af kontingentet - ja, der kunne jo sagtens være plads til et større overskud, men det er jo ikke målet med vores forening - det skal bare løbe rundt. Så også i det kommende år fortsætter vi med uændret kontingent.

      

Så var vi nået frem til Valg af Formand - Kjeld, OZ1FF fortalte jo allerede sidste år at han ville træde tilbage og lade yngre (friske kræfter) træde til - og det lykkedes i den grad - valgt til ny Formand for foreningen er Henrik Boulund Meng Hansen, OZ1HBM - der med sine 27år nok er landets yngste Formand, i hvert fald i EDR sammenhæng. Henrik er allerede godt inde i sagerne, da han siden 2016 har været en meget aktiv deltager i bestyrelsen og for øvrigt foreningens mange forskellige aktiviteter :-).

Valg til Bestyrelsen - på valg var Jan, OZ1INN der blev valgt til endnu en periode - og valg til Kjeld, OZ1FF der frem til 2019 udfylder Henrik, OZ1HBM's gamle plads i bestyrelsen. Finn, OZ1IJS blev genvalgt som suppleant til Bestyrelsen. Og der var også genvalg til Jørgen, OZ4ABH på pladsen som Revisor.

Så var vi nået frem til punktet Eventuelt - her orienterede bestyrelsen om situationen i vores landsforening. Det medførte en del debat og udmøntede sig i følgende Medlemsinformation. Om man så vil trække pinen endnu længere ud og betale kontingentet til landsforeningen (der forfalder d. 15. marts) må folk selvfølgelig selv om, men...........Nå, dette punkt vender vi desværre helt sikkert tilbage til på et senere tidspunkt. Klokken 22.20 kunne dirigenten takke forsamlingen for god ro og orden - og med en masse håndstøj sluttede årets ordinære Generalforsamling.

  

Ugens aktiviteter fortsætter her i weekenden hvor vi (ind i mellem alt muligt andet) er med i ARRL DX SSB contesten på kortbølge. Lørdag eftermiddag var der god gang i forholdene på i hvert fald 14MHz - de andre bånd var næsten helt døde. Så en del Nordamerikanere kom der da i loggen - hvad der sker i dag må tiden vise :-).

   

Den kommende uge fortsætter arbejdet på værkstedet mandag aften - tirsdag er der Tech4Fun og onsdag er der Almindelig mødeaften, uden noget specielt på programmet. Men det kunne jo være vi skulle tage et nærmere kik på salgsannoncerne fra byens ejendomshandlere :-).   

        

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også de aktive radioamatører mødes.

   

25. februar 2018

Nyhederne for uge 8 - De mange forskellige byggesæt vi får hjem til brug i vores ungdomsafdeling er vi nød til at prøvebygge - så vi kan se om de virker som beskrevet og så vi kan lave en forståelig dansk byggevejledning. Mandag aften blev endnu et par bygget og vi har efterhånden samlet en meget fornuftig "kollektion" af forskellige projekter til de kommende generationer :-).

 

Onsdag var der Almindelig mødeaften og det helt store samtale emne var den totale nedsmeltning i landsforeningen EDR. Det er jo egentlig ikke noget der har noget at gøre med vores forening lokalt - og så alligevel er det jo dybt tragisk hvordan nogle få har kunnet ødelægge det for så mange. Det vender vi tilbage til i forbindelse med Generalforsamlingen nu på onsdag - altså endnu en meget god grund til at møde frem og deltage i beslutningerne

om vores lokalforenings fremtid og fremtidige tilhørsforhold. Som omtalt i sidste uge er der et enkelt forslag til behandling og nogle valg til Bestyrelsen - men det bliver nok også nødvendigt med et mandat til bestyrelsen, om at undersøge mulighederne for at deltage i en ny organisation, der arbejder for vores interesser og ikke enkeltpersoners ønske om berigelse og en flot titel til visitkortet.

           

Altså i den kommende uge er der åbent i værkstedet mandag aften - onsdag er der Generalforsamling med dagsorden ifølge vedtægterne. Vi slutter ugen af med deltagelse i ARRL DX SSB contesten næste weekend fra klubstationen (5Q1A). Vil du være med til at fylde Nordamerikanere i loggen aftales en "slagplan" onsdag aften - vil du bare se hvad der sker og hvordan det foregår når vi deltager i sådan en contest (konkurrence) er der åbent hus i radiorummet lørdag eftermiddag.

        

På gensyn til Generalforsamling - og store beslutninger om fremtiden i EDR Esbjerg afdeling.

      

18. februar 2018

Nyhederne for uge 7 - Vi starter med en beklagelig meddelelse - vores lager af gamle julekager er desværre sluppet op. Så du er nok nød til igen at spise godt hjemmefra, hvis du vil undgå at maven knurrer midt under et vigtigt møde i foreningen.

  

Denne uge i afdelingen blev der igen arbejdet koncentreret i værkstedet mandag aften - den nye varmeblæser fungerede og det var muligt at få noget "fra hånden" da hænderne ikke længere var nød til at være i lommerne. Onsdag blev årets Rævejagter planlagt - altså man blev enige om hvilke dage (og hvor) der skal jages i den kommende sæson. Nu skal vi så lige ha' alle tilladelser bragt i orden hos de forskellige ejere, skovriddere og plantører inden jagtkalenderen bliver opdateret her på hjemmesiden. Men du kan godt begynde at finde grejet og løbeskoene frem - sætte nye batterier i modtageren og nye snørebånd i skoene der er ikke så lang tid til at de første signaler udsendes fra de små ræve.

    

Fredag var der bestyrelsesmøde - som sædvanligt var der mange

ting til drøftelse og behandling. Blandt andet årets Generalforsamling - Kjeld, OZ1FF bekendtgjorde allerede sidste år at han ønsker at stoppe som Formand - til alt held har vi en ny kompetent kandidat til at overtage. Bestyrelsen peger på Henrik OZ1HBM - så hvis medlemmerne kan slutte op om Henrik har vi altså en ny formand klar. Den tomme plads i bestyrelsen det så eventuelt giver har Kjeld, OZ1FF lovet at være kandidat til. Bestyrelsesmedlem Jan, OZ1INN er også på valg og han genopstiller - det samme gør Suppleant til Bestyrelsen Finn, OZ1IJS.
Til behandling på Generalforsamlingen - onsdag d. 28. februar 2018 er der indkommet et beslutningsforslag til behandling - fra bestyrelsen og det kan læses her. Bestyrelsen håber at så mange medlemmer så muligt vil deltage i beslutningerne om fremtiden.

   

Den kommende uge er der igen åbent i værkstedet mandag aften, tirsdag er der Tech4Fun og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt på forhånd. 

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor der udvikles og tænkes nye veje.

        

11. februar 2018

Nyhederne for uge 6 - Sne og storm - sådan lyder vejrudsigten for i dag, og lige nu er det helt hvidt udenfor. Det er godt vi har en masse at lave indendørs så vi ikke skal kede os :-).

Mandagens aktiviteter på værkstedet var dog en noget kold oplevelse. Vores gamle varmeblæser der har sørget for at holde temperaturen over frysepunktet i mange år er kaput - og det var næsten med istappe under næsen at der blev arbejdet. Nogen kunne så mene at det er et spørgsmål om at sætte tempoet op eller måske tænde yderligere en loddekolbe - og det blev prøvet uden det ønskede resultat. Godt at der til den kommende uge er fremskaffet en ny :-).

Tirsdag fik Tech4Fun holdet endelig robotternes mekaniske dele til at hænge sammen - så de kan kører uden for meget slør. Næste gang skal vi ha' alle ledninger til at nå ned til styreprintet.

Onsdag var der Almindelig mødeaften uden de store emner på programmet - men snakken gik nu fint alligevel.

Den kommende uge er der for de unge vinterferie - men der er også mulighed for at komme på værkstedet mandag aften og måske give en hånd med. Onsdag skal vi ha' planlagt den kommende Jagtsæson i kampen om Afdelingsmesterskabet i rævejagt 2018. Hvilke dage / datoer skal vi jage og i hvilke skove og plantager. Vi opfordre alle med interesse i at deltage til at møde op, så vi kan få så mange som muligt med, når vejret igen forhåbentlig bliver lidt bedre.

    

Endnu engang gøres der opmærksom på at onsdag er sidste frist for aflevering af skriftlige forslag til vores Generalforsamling - onsdag d.28. februar. Dette kan ske i afdelingen eller via en E-mail til info@oz5esb.dk. Eventuelle forslag vil blive offentliggjort her på hjemmesiden inden GF 2018.

 

Nu er det ud til sneskovlen - og så hurtigt tilbage til radioen og loddekolben - på gensyn i EDR Esbjerg afdeling også her i Vinterferien.

     

4. februar 2018

Nyhederne for uge 5 - Onsdag var der virkelig inspiration at hente hvis man sidder og keder sig her i den kolde tid. Parviz, OZ5AGA fortalte om de mange spændende muligheder med programmet LABview - bl.a. nem og hurtig programmering af Arduino, men også som animationsværktøj, som Parviz demonstrere på ugens billede. Eneste minus er prisen for dette software, men smart er det godt nok. Parviz viste også eksempler på nogle af hans mange kreationer - lige fra sjove vindskulpturer, over 3D-print  til en hjemmelavet Sagway. Kreativitet når det er bedst - tak for en rigtig god aften til Parviz, OZ5AGA.

  

Den kommende uge er der som sædvanlig åbent på værkstedet mandag aften - tirsdag er der Tech4Fun og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt. 

Vintervejret er over os og desværre har den sidste tids vind beskadiget vores 80m antenne, hvor den ene del er knækket af i snoren der holder isolatoren oppe ved tilslutningen og wiren der holder den fast i væggen på spejderbygningen er rustet over. Lidt surt at det er gået i stykker, men efter mere end 20år er der vel ikke noget at klage over - altså ud over der er lidt koldt at kravle op og få det ordnet lige nu - men vi må se om der ikke kommer en dag med rimeligt vejr, så vi kan få det ordnet og vi er klar til forårets 2 store contester.

    

Vi nærmere os årets Generalforsamling - onsdag d. 28. februar - og gør opmærksom på at forslag man ønsker behandlet skal være bestyrelsen (skriftligt) i hænde senest onsdag d. 14. februar.

     

På gensyn / velkommen - i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også folk med interesse for teknik mødes.

    

28. januar 2018

Nyhederne for uge 4 - Ja, vi skal jo lige ha' resultatet med af dagens Radioprøve her i Esbjerg. I alt 6 deltagere var tilmeldt og det gik tilsyneladende godt for dem alle - i hvert fald viser en hurtig gennemgang at der nu kommer 6 nye på frekvenserne med D, B eller A-certifikat - tillykke til jer alle. På ugens billede ses Bjarne, OZ1CWP travlt beskæftiget med at se på hvad deltagerne har svaret. Ellers har denne uge budt på arbejde på værkstedet - mandag og Tech4Fun aktiviteter tirsdag. Robotterne begynder at tage form og snart er det mekaniske arbejde (i første omgang) færdigt, så vi kan begynde på den elektriske del med at få alle ledningerne til at passe i længde, så de kan nå frem til styringen.

Onsdag var der travlt i radiorummet og i mødelokalet blev flere seriøse emner vendt og drejet. Der var også breve og nye blade i den nye postkasse - så det ser ud til at virke og de mange penge vi sparer luner jo da i hvert fald på kontoen :-). 

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag aften. Onsdag er der Foredrag om : Arduino og programmeringsværktøjet LABview. Parviz, OZ5AGA har bygget rigtig meget forskelligt med Arduino og vil komme og fortælle om mulighederne med programmet LABview. Et værktøj hvor programmeringen sker med "små byggeklodser" i stedet for den almindelige programmering med kode. Det skulle efter sigende være super simpelt at arbejde med, så er det programmeringen der har holdt dig tilbage eller vil du ha' nogle gode fif er det bare med at møde op på onsdag.

Parviz har også lovet at tage nogle af hans projekter med, så man kan få lidt inspiration til hvad der er muligt at bygge med de små smarte computere.

 

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med nye radioamatører og også teknik på programmet. 

 

21. januar 2018

Nyhederne for uge 3 - Det går stødt fremad med oprydningen på værkstedet og "Nytårs forsættet" med at vi nu vil undersøge om der virkelig er en bordplade under det hele, ser ud til at lykkedes.

I hvert fald var der et stort læs til genbrugspladsen efter mandagens arbejde - og det er allerede blevet afleveret i de rigtige containere. Så nu kan vi fortsætte ned i bunkerne med de  halvfærdige projekter og ting der bare skal sættes på plads eller på genbrugspladsen. Det bliver altså godt endelig igen at få lidt albuerum i de alt for små lokaler - og plads til noget nyt :-).

Onsdag var der ikke planlagt noget specielt men endnu et par store kasser fra Kina blev da inspiceret og vurderet - det er utroligt hvad man får for pengene ved selv at importere de små byggesæt, robot dele osv.   

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag aften. Tirsdag er der Tech4Fun for de unge og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget på forhånd planlagt. Næste weekend havde vi planlagt et D-certifikat kursus - men interessen har ikke været tilstrækkelig til at kurset kan gennemføres, så det er aflyst. Der er Radioprøven næste søndag til gengæld ikke, her er der tilmeldt 6 deltagere og prøvesættene er allerede ankommet fra Energistyrelsen. Prøven starter kl.16.00 - og der vil være adgang fra kl.15.00 for deltagerne.

   

En gammel kending - Chris, W6YUM fra Californien har skrevet til os og vil gerne se om det skulle være muligt at møde nogen af vores medlemmer på radioen - Chris er aktiv næsten hver eftermiddag kl. 17.00 dansk tid (16.00 UTC) SSB på frekvensen 14.297MHz. Så har du mulighed for det, vil det glæde Chris hvis du giver ham et kald. Chris er ved at være en "gammel dreng" der er oprindelig kommer fra Toftlund - han har nu rundet 83år, men er stadig meget aktiv og han lufter tanken om måske at komme en tur til Danmark i maj måned - så måske er der også en chance for at møde ham personligt her i Danmark :-)

    

Held og lykke til deltagerne i Radioprøven - og ellers på gensyn i EDR Esbjerg afdeling.     

     

14. januar 2018

Nyhederne for uge 2 - Ugens billede har ikke så meget at gøre med vores hobby - men så alligevel. Man skulle jo være et skarn hvis man ikke kunne forestille sig at der var monteret store yagi antenner på toppen af de mange boretårnsben der lige nu pryder Esbjergs "Skyline". Det er selvfølgelig kedeligt at der ikke er så meget arbejde ude i Nordsøen til dem lige nu - men det kan måske vende den uvidende del af befolkningen til at sådan nogle store master er et rigtig flot syn - og så behøver de jo ikke at være 120m høje som de fleste, der kan ses på billedet :-).

 

I denne uge i afdelingen fortsatte arbejdet mandag aften i værkstedet hvor der blev ryddet op - så det store arbejdsbord næsten blev helt ryddet. Det var også nødvendigt for tirsdag aften var der Tech4Fun og her stod programmet på "Metalsløjd" og der

blev boret, savet og filet robotbeslag til den store guldmedalje, så vi kan få robot armene samlet stabilt og godt. Onsdag aften var der møde uden noget specielt planlagt - altså udover forsøget på at få udryddet resterne fra sidste års juleafslutning. Det lykkedes ikke - så vi må fortsætte dette projekt et stykke tid endnu.

    

Den kommende uge fortsætter vi med projekterne på værkstedet mandag aften og onsdag er der endnu engang mulighed for at nyde hinandens selskab, få afhentet eller afleveret QSL-kort, drejet på vores mange radioer, repareret eller justeret udstyr og ellers bare bytte fremtidsplaner og gode historier som aktive radioamatører.

 

Hvordan gik det med tilmeldingen til Radioprøven i Esbjerg d. 28. januar - du kan stadig nå det, hvis du vil være med - bare du gør det i dag søndag, så den er er i "indboksen" hos Energistyrelsen når de møder på arbejde i morgen mandag. Det er heller ikke for sent at tilmelde sig vores D-certifikat kursus - der er stadig god plads til mange flere deltagere, hvis du eller en du kender er interesseret ?

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også radioamatører mødes.

   

7. januar 2018

Nyhederne for uge 1 - Godt Nytår alle sammen - redaktionen håber at juleferien er forløbet efter planen og at du er klar til endnu et år med masser af forskellige aktiviteter og arrangementer.

Om vi kan nå op på det samme niveau som i 2017 må tiden vise men vi gør i hvert fald et forsøg. Som det efterhånden er blevet tradition, er der her på hjemmesiden blevet lagt nogle billeder ind i "Galleriet" fra nogle af sidste års forskellige større arrangementer - tag et kik, så du ved hvad vi arbejder hen imod.

Kalenderen er også blevet opdateret helt frem til sommer - godt nok med en del "huller" - som der arbejdes på at få fyldt ud med spændende ting, der forhåbentlig har din interesse. Men alle de faste ting som f.eks. HamDay, Tech4Fun, Old Timeraften osv. er med så du ved hvornår du bare SKAL i afdelingen. 

Vi startede i onsdags med "Nytårs kur" og en hyggesnak om hvad der var sket siden sidst - desværre var der ikke nogen der fået en ny stor radio af julemanden, så vi måtte trøstespise af resterne fra juleafslutningen. Her må vi lige bringe en advarsel om at de hvide "lerduer" i kagekassen, nok lige skal dyppes godt i kaffen inden de forsøges spist - uden tandskader.

    

I den kommende uge fortsætter vi med de forskellige projekter i værkstedet, tirsdag er der Tech4Fun for de unge og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt.

  

Som man kan se her på hjemmesiden planlægger vi endnu et D-certifikat weekendkursus og Radioprøve - det sker d. 28.-29. januar. Vi du være med er det ved at være tid til at få sig tilmeldt. Allersenest på fredag d. 12. januar 2018 skal Energistyrelsen ha' din tilmelding - klik her og følg linket til tilmeldingssiden. Det er selvfølgelig også muligt at deltage i Radioprøven uden at deltage i kurset eller hvis du vil deltage for at få en højere kategori - det vigtigste er at du er tilmeldt rettidig. Deltagelse i vores kursus og Radioprøven er åben for alle, uanset medlemskab.     

   

Et nyt spændende år venter forude i EDR Esbjerg afdeling - kom og vær med :-).           

 

Arkiverede nyheder.

Arkiverede nyheder fra EDR Esbjerg afdeling - med beretninger og beskrivelser af arrangementer og aktiviteter, finder du i kronologiske rækkefølge på disse sider (vær opmærksom på at disse sider er temmelig store, og at det derfor kan tage lidt tid at åbne dem) :

 

Nyheder fra 2017.

Nyheder fra 2016.

Nyheder fra 2015.

Nyheder fra 2014.

Nyheder fra 2013.

Nyheder fra 2012.

Nyheder fra 2011.

Nyheder fra 2010.

Nyheder fra 2009.

Nyheder fra 2008.

Nyheder fra 2007.

Nyheder fra 2006.

Nyheder fra 2005.

Nyheder fra 2004.

Nyheder fra 2003.