Sidste nyt -

de "allervarmeste" nyheder,

omkring EDR Esbjerg afdeling.

   

   

Nyhederne opdateres selvfølgelig løbende, og mindst 1 gang i ugen. Eventuelle oplysninger eller   

 indlæg der ønskes viderebragt her på siden, kan sendes til redaktionen.

15. september 2019

Nyhederne for uge 37 - Lige en lille opfølgning på vores deltagelse i sidste weekends HF Fieldday. Fredag aften da det tunge udstyr blev fragtet ind på stubmarken blev mandskabet "fanget" i et kraftigt regnvejr, hvor ikke engang 4-hjulstræk var nok til at slæbe det hele rigtigt på plads - godt vi havde lånt en traktor til at pløje gennem mudderet. Lørdag  var det staks meget bedre - og opsætningen af det sidste gik lige efter planen. Der var rimelige forhold og den første lille time kom der 100 QSO'er i loggen på 20m - bl.a. med mange US (Californien / Washington) stationer men næsten ingen fra US østkyst. Tyske og engelske stationer kunne køres med imponerende signaler. Søndag formiddag var der flere timer med total blackout - kun en enkelt  station på 20m kunne høres hele tiden, og ham havde vi forlængst fået i loggen :-).Nu har hovedformålet for vores deltagelse i

dette arrangement gennem en del år været at komme ud og "vise flaget" - som man også kunne se på sidste uges billede. Som sædvanligt betød det flere interessante besøg af forbipasserende der da lige skulle se hvad det var vi lavede. Bl.a. kikkede en ældre mand i en stor 4x4 lastbil ind - han havde være i Esbjerg med en bil, og var lige ved at kører i grøften da han så vores opstilling ved siden af hovedvejen. Han var ikke selv radioamatør - men svært interesseret, og havde opbygget en mobil radiostation fyldt med Rohde og Schwartz militærudstyr. Den ville han meget gerne vise os - så søndag formiddag kom han tilbage og viste vidunderet frem - et fantastisk projekt han havde brugt rigtig mange timer og penge på. Han var lidt skuffet over at vores store master ikke var til salg - de passede ellers lige til hans lastbil :-). I alt dukkede en 8-10 turister op på pladsen for at se hvad det var vi lavede - en enkelt skulle helt sikkert hjem og ha' fundet udstyret frem igen.

Det giver altså "point på PR kontoen" at bruge en weekend på at kører radio ved siden af hovedvejen mellem Esbjerg og Ribe.

      

Denne uge i afdelingen fik vi vasket mudderet af grejet og sat det meste på plads igen - kun alle kablerne mangler. Tech4Fun hold E kom i gang igen efter sommerpausen - og ja det hele var ikke glemt så det gik rimeligt med at bygge en lille robot. Fredag var der bestyrelsesmøde - bl.a. om de kommende aktiviteter - her er det vist på sin plads at reklamere for et spændende foredrag: "I  Gagarins fodspor" om russisk rumfart - d. 9. oktober. Et foredrag der har høstet mange roser andre steder. Udflugten til Kiel er blevet udsat til foråret.

Lørdag var der Rævejagt i Marbæk plantage - Thomas, OZ1TDS og Rie var ræve og det gjorde de godt, i hvert fald fik jægerne en god lang tur rundt i skoven. Dagens vinder blev Villy, OZ6KH med Bjarne, OZ1CWP på anden pladsen. Efter jagten var der kaffe og kage - og Villy, OZ6KH fik lejlighed til at fremvise hans bronzemedalje som han havde vundet ved sidste uges Region 1 mesterskaber i ARDF i Slovenien - et stort tillykke med lørdagens sejr i Esbjerg og den flotte placering internationalt til Villy, OZ6KH.

   

Den kommende uge er der også meget at se til - tirsdag starter det nye Tech4Fun hold F op - så må vi se hvor mange der dukker op og vil være med. Onsdag er der almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet - men listen over hvad vi mangler at lave er lang. Lørdag kl.10.00 starter et D-certifikat weekendkursus i afdelingen, og kl.14.00 er der Rævejagt i Esbjerg Nørreskov - mødestedet er på Parkeringspladsen ved "Dyrehaven" Parkvej 31, 6710 Esbjerg V. Bemærk at første signal udsendes kl.14.00. ALLE er velkomne til at deltage i kampen om hæder, ære og Afdelingsmesterskabet. For begyndere er der mulighed for at låne det nødvendige pejleudstyr (1.8MHz) - eneste betingelse er at man er på pladsen senest kl. 13.30.

Søndag slutter vi ugen af med anden del af D-certifikat kurset - og kl. 16.00 er der Radioprøve. Her er der tilmeldt 10 deltagere - så med lidt held kommer der snart nye radioamatører på frekvenserne.

   

På gensyn til en ny uge med mange forskellige aktiviteter i EDR Esbjerg.

      

8. september 2019

Nyhederne for uge 36 - En lille (forsinket) opdatering omkring  ugens mange forskellige aktiviteter. Tech4Fun denne vinter tegner lovende, der er dog stadig ledige pladser - også  til voksen udgaven Tech4Fun XXL men man skal ikke vente hvis man vil være med. Mere info på www.tech4fun.dk

  

Weekendens deltagelse i årets HF Fieldday blev en til tider våd affære - men der var da også mange lyspunkter og de store antenner inde på stubmarken, samt vores flag helt ude ved hovedvejen havde deres virkning med at tiltrække nysgerrige. Så selvom vi også i år var ramt af afbud og dermed kun deltog med et begrænset opbud gik det nu ganske udmærket :-)

 

Den kommende uge starter det gamle Tech4Fun hold igen

tirsdag aften, og onsdag er der Almindelig mødeaften med oprydning som eneste punkt på programmet. Lørdag er der Rævejagt - denne gang i Marbæk plantage område Nord.

Mødestedet er på parkeringspladsen ved Marbækgård og første signal udsendes kl.13.00. ALLE er velkomne til at deltage i kampen om hæder, ære og Afdelingsmesterskabet. For begyndere er der mulighed for at låne det nødvendige pejleudstyr (1.8MHz) - eneste betingelse er at man er på pladsen senest kl. 12.30.

   

Mere nyt i næste uge - om aktiviteterne i EDR Esbjerg - på gensyn :-)

        

1. september 2019

Nyhederne for uge 35 - Hele sommeren er der blevet arbejdet med prototyper, undervisningsmaterialer og forskellige "gadgets" der skal lokke folk til vores aktiviteter med elektronik og moderne kommunikation. På tirsdag er der informationsaften om vinterens tilbud med Tech4Fun for de unge og Tech4Fun XXL for voksne

- vil du (eller nogen du kender) vide mere, så besøg www.tech4fun.dk eller kom i vores lokaler - tirsdag kl.19.00.

  

Denne uge i afdelingen kom der igen liv i det defekte PA-trin, der var dog ikke ret mange der var mødt op for at ytre ønske om at være med i årets HF Fieldday - så lige hvor mange stationer vi stiller op er lidt usikkert - men nu kan vi i hvert fald igen levere et rimeligt signal på alle bånd. Og det er helt sikkert at vi er med, når starten gives fri til 24timers konkurrence om flest stationer i

logbogen - fra stubmarken i Tjæreborg (ved Vestre Strandvej / Hovedvejen mod Ribe). De store master skulle være synlige fra lørdag formiddag - lidt afhængigt af hvor meget det regner :-).

   

Denne uges kamp om Afdelingsmesterskabet i Rævejagt foregik i Esbjerg Østskov. Vinder blev Bjarne, OZ1CWP med Thomas, OZ1TDS og Villy, OZ6KH på en delt anden plads. Rævene var denne gang udlagt af Finn, OZ1IJS og Henrik, OZ1HBM. Vejret var fint - selvom det måske var lidt til den varme side - et problem vi nok ikke skal bøvle så meget med i tiden som kommer. Men der blev drukket en del vand efter jagten - ja, selv en lille guldsmed der kom forbi, fik lidt til at skylle snablen / halsen med inden den tilfreds fløj videre :-). Næste Rævejagt er lørdag d. 14. september kl.13.00 i Marbæk plantage - område nord, og mødestedet er på parkeringspladsen bag Marbækgård.

 

Så er det også ved at være sidste chance hvis man vil være med til efterårets D-certifikat weekendkursus eller Radioprøven d. 22. september. Tilmelding til Energistyrelsen skal ske senest nu på fredag d. 6. september - se mere om kurset og links for tilmelding her. . 

   

På gensyn i afdelingen eller måske til Region 1 HF SSB Fieldday fra Tjæreborg.

    

25. august 2019

Nyhederne for uge 34 - Sidste weekends bøvl med sommervejret var ikke noget problem i denne uge - vores grej er igen blevet tørt og er blevet lagt på plads. Det var dog ikke kun regnen der voldte problemer - det medbragte PA-trin ville pludselig heller ikke være med mere. Så onsdag aften måtte vi ha' fundet og udbedret fejlen - efter et par forsøg lykkedes det at finde en defekt afkoblingskondensator. Så var den store udfordring at finde en ny i de mange forskellige kasser - for lagermanden var sikker på at det da var noget vi havde liggende, et eller andet sted.

Ganske rigtigt havde vi en hel kasse med noget der kan bruges - desværre tog det lidt tid at finde den, så vi nåede ikke at få en ny monteret - det må vente til næste uge. Torsdag var der Rævejagt i Esbjerg Nørreskov - dagens vinder blev Thomas, OZ1TDS med Villy, OZ6KH på anden pladsen. Rævene var denne gang udlagt / gemt af Anette, OZ1BCC og som sædvanligt var det gjort godt så jægerne fik så meget som muligt af den friske og velduftende

grønne skov at se. Torsdagens jagt var samtidig årets sidste aften jagt - næste gang - og det er allerede næste lørdag d. 31. august er det eftermiddagsjagt. Det foregår i Esbjerg Østskov og første signal udsendes kl. 13.00 - som sædvanlig er alle velkomne til at deltage. Skal du låne det nødvendige pejleudstyr skal du være på pladsen senest kl.12.30. Mødestedet er på parkeringspladsen ved Grønnegårdsvej (Bålhytten), 6705 Esbjerg Ø.

            

Udover Rævejagten er der i den kommende uge onsdag aften Fieldday møde - med en nærmere koordinering af hvem der vil være med og hvem der gør hvad, når vi ruller det store udstyr frem fra gemmerne. Så hold dig endelig ikke tilbage, der er brug for alle der vil være med - måske bare til noget af arrangementet.

    

Efterårets D-certifikat kursus og Radioprøve nærmere sig hastigt og det er ved at være tid til at få sig tilmeldt, hvis man vil være med - se mere under Certifikat Kursus. Det samme gælder deltagelse i den nye sæson med Tech4Fun for de helt unge og det nye "skud på stammen" Tech4Fun XXL for voksne. Her finder man tilmeldingsblanketter og alle nødvendige oplysninger på www.tech4fun.dk. Og der er stadig plads på begge hold til flere deltagere - men vent ikke for længe, det begynder at gå hurtigt.

    

På gensyn til aktiviteterne i den kommende uge - med EDR Esbjerg.

   

18. august 2019
Nyhederne for uge 33 - "Vi starter den nye sæson med at vaske vores grej" - kunne godt være titlen på vores deltagelse i dette års udgave af Esbjerg Festuge og ILLW. I hvert fald var vejret kun begrænset egnet til udendørs aktiviteter - både lørdag og søndag var der meget regn og kraftig vind. Det havde nok også sin indflydelse på folks interesse for at stoppe op og kikke på vores aktiviteter. Helt mennesketomt var det ikke - men det kunne sagtens ha' været meget bedre. Med udsigten til mere regn søndag besluttede vi at pakke teltet sammen lørdag aften - og så kun ha' PR traileren med vores radiostation og en lille udstilling søndag. Den beslutning var vi meget glade for da "den store vandhane" blev åbnet søndag lige over middag - vist på høje tid at få pakket sammen og komme hjem :-). Men trods alt endnu en hyggelig weekend ved Sædding centeret og fyrtårn DEN-115. 

Den kommende uge står der oprydning, lidt små reparationer, Almindelig mødeaften og Rævejagt på programmet. De tre første punkter klarer vi onsdag aften - Rævejagten er torsdag.

Denne gang i Esbjerg Nørreskov - mødestedet er på Parkeringspladsen ved "Dyrehaven" Parkvej 31, 6710 Esbjerg V. Første signal udsendes kl.18.30. ALLE er velkomne til at deltage i kampen om hæder, ære og Afdelingsmesterskabet. For begyndere er der mulighed for at låne det nødvendige pejleudstyr (1.8MHz) - eneste betingelse er at man er på pladsen senest kl. 18.00.

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de mange forskellige aktiviteter :-).

    

11. august 2019
Nyhederne for sommeren - Så er vi tilbage med en ny sæson og de programsatte aktiviteter, men først et lille tilbageblik på noget af det der er sket i afdelingen siden sidste opdatering. Egentlig havde vi ikke planlagt at der skulle ske noget udover vores "Sommer åbent" hver onsdag - men næsten som sædvanligt sker der noget uforudset når der er ferie. I år var det muligheden for at erhverve en masse interessant udstyr fra den kæmpe store satellitstation i Blåvand der desværre lukker her i efteråret. Læssevis af bl.a. kabler, LNB'er, "spændende kasser" og parabolantenner er blevet pillet ned og fragtet til lagerne i Esbjerg. De helt store paraboler har vi desværre måttet takke pænt nej, tak til - dem overlader vi til nedbrydningsfirmaet. Men en 2,4m - tre 1,8m og en lang række mindre paraboler med stativer og det hele er blevet bjerget i sikkerhed.

Mere meget interessant udstyr venter på at blive afhentet - lige så snart trafikken er blevet omlagt til deres nye jordstation i Holland - så jo, der har til tider været sved på panden.

Hvad er så planen med alt dette grej - ja, indtil videre var det jo bare et spørgsmål om "rettidige omhu" - sådan noget grej får vi aldrig tilbudt igen. Så må vi se hvor meget at det vi med tiden kan få i drift igen. Et eksempel på hvordan det kan gøres, kan opleves hos DL0SHF i Kiel og det er jo ikke så langt væk, så vi er ved at planlægge en lørdags tur derned (for alle medlemmer) for at se på herlighederne. Hvornår det kan passes ind i kalenderen arbejdes der på - men forhåbentlig engang her til efteråret :-).

Ellers er sommeren forløbet efter planen med "Sommer åbent" og en del besøg af medlemmer og turister der lige skulle se nærmere på hvad vi laver. Alle turisterne var imponeret over bl.a. "rodet" på værkstedet - og det endda efter at vi har brugt mange timer på at rydde op :-)

    

I den forgange uge startede Rævejagt sæsonen igen torsdag aften, med jagt i Aal plantage ved Oksbøl. Villy, OZ6KH løb med sejren og Bjarne, OZ1CWP med anden pladsen - rævene var denne gang godt gemt af Lars, OZ1HVR. Efter jagten rundt i skoven var der kaffe og kage samt rig mulighed for at forklarer udfordringerne med at finde de "små bæster".
Næste Rævejagt er torsdag d. 22. august i Esbjerg Nørreskov - med start kl.18.30.

  

Den kommende uge er der Festuge i Esbjerg - og næste weekend er vi med i ILLW fra græsplænen nord for Sædding centeret. Det betyder at der på onsdag er travlhed med at pakke alt det grej vi skal bruge. Udover vores radiostation vil der også i år være en informationstand omkring vores aktiviteter med Tech4Fun og Tech4Fun XXL - samt selvfølge mulighed for at prøve at lavet et lille byggesæt. Vil du se hvad der sker er besøgende meget velkomne - fra lørdag kl.10.00 til søndag kl.14.00.  
      

På gensyn til en ny sæson med masser af aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling.

      

23. juni 2019

Nyhederne for uge 25 - Denne uge var vores logoflag placeret lige midt i centrum for opmærksomhed, blandt radioamatører fra Europa og hele verden på den kæmpestore messe - Hamradio i Friedrichshafen. Ganske naturligt var vores stand (som sædvanlig) mødestedet for de fleste danske deltagere på turen rundt blandt de mange udstillere. Og der var god mulighed for at møde nogen som man måske ikke lige kendte i forvejen - på ugens billede hilser Per, OZ1PM f.eks. på Finn, OZ7YY.

Og, ja - det er vist sagt før men dette arrangement er bare en kæmpe oplevelse. Godt nok var der mod forventning ikke nogen Maker udstilling i år - og den var savnet - men så var der jo bare mere tid til at se på alt det andet spændende der var blevet slæbt ind i de store haller. Nyt udstyr og gammelt skrammel i en skøn blanding - fantastisk. En kedelig tendens i år var dog at folk var

mest interesseret i smådele der lige kunne proppes ned i rygsækken - de store ting fik lov at blive stående - og det der blev udsolgt sidste år var der kun ringe eller ingen interesse for i år.   Det er ikke let at finde ud af :-) - men vi klager nu så absolut ikke over salget af vores overskudsdele der igen nåede et niveau man på godt jysk kalder rimeligt. Og lidt nyt blev der da også indkøbt til de igangværende og kommende projekter og gode idéer. Rigtig meget skal gå galt for at vi ikke er tilbage i 2020 - d. 26.-28. juni.

    

I Esbjerg var der denne uge aktiviteter for "dem der blev tilbage" - onsdag sluttede sæsonen med Almindelig mødeaften, og torsdag var der Rævejagt i Esbjerg Østskov. Thomas, OZ1TDS var hurtigst rundt på ruten skarpt forfulgt af Lars, OZ1HVR på anden pladsen. Bjarne, OZ1CWP var ræv. Rævejagten går som de fleste faste aktiviteter nu på en velfortjent sommerferie - første Rævejagt efter ferietiden er - torsdag d. 8. august i Ål plantage. 

De næste 7 uger er det eneste planlagt - Sommeråbent hver onsdag fra kl.19.30 til 22.00 - så medlemmer og gæster / turister i området har mulighed for at mødes til lidt verbal underholdning eller hvad vi nu finder på i sommervarmen ?

Den faste opdatering af nyhederne her på hjemmesiden holder også ferie - ja, altså medmindre der sker noget interessant. Men efter planen, er den faste opdatering tilbage i begyndelsen af august.

   

Rigtig god ferie - alle sammen - på gensyn i afdelingen eller ?  

   

16. juni 2019

Nyhederne for uge 24 - Traditioner opstår gennem tiden - en af vores er en stor stand på Europas ubetinget største messe for radioamatører og teknik interesserede - Ham radio i Friedrichshafen. Dette arrangement med omkring 15.-20.000 deltagere foregår i den kommende uge. Så i denne uge har der været travlhed med at få fundet alt det frem vi skal ha' med og som vi håber vi kan komme af med :-).

Er du blandt de heldige der skal ha' del i denne kæmpe oplevelse er du selvfølgelig meget velkommen til at kikke forbi vores stand i hal A3 - E006-9. Og ja, man behøver altså ikke købe noget, man kan godt nøjes med at kikke, men det er godt nok fristende at veksle pensionsopsparingen til noget lækkert grej og udstyr.

Bare det at møde så mange mennesker med de samme sunde interesser og se hvad de "roder med" eller præsentationerne af de sidste nye stationer og tilbehør er absolut hele turen værd

(selvom den er lang hele vejen ned gennem Tyskland). Måske ses vi - når EDR Esbjerg for 14. gang i streg deltager i Ham radio messen i Friedrichshafen.

     

Ikke alt drejede sig om vores "grejpakning" denne uge - fredag var der f.eks. bestyrelsesmøde hvor der blandt andet blev snakket om efterårets program - der er stadig lang tid til - men en spændende udflugt til en superstation i Kiel, flere spænde foredrag, og oplæg til et nyt afdelingsbyggeprojekt  venter forude :-).

I den kommende uge gælder det altså Ham radio messen for de heldige - onsdag er der sidste Almindelig mødeaften inden Sommeråbent for alle dem der må blive hjemme. Torsdag er der Rævejagt denne gang i Esbjerg Østskov - mødestedet er på parkeringspladsen ved Grønnegårdsvej (Bålhytten), 6705 Esbjerg Ø. Første udsendelser fra rævene sker kl.18.30 - vil du prøve at deltage er der mulighed for at låne det nødvendige pejleudstyr og få lidt instruktion i hvordan man gør - bare man er på pladsen senest kl.18.00.

    

På gensyn rundt omkring, i den kommende uge med EDR Esbjerg afdeling.   

    

9. juni 2019

Nyhederne for uge 23 - Det helt store brede smil var fremme hos deltagerne i onsdagens Grillaften i skolegården. Også hos Kjeld, OZ1FF der dog kun kunne klarer en enkelt af de store saftige og veltilberedte pølser med tilbehør. Vejret var helt i top med flot solskinsvejr og næsten vindstille,det bliver ikke ret meget bedre :-)

     

Godt at vi torsdag havde mulighed for at løbe en lille frisk rævejagt og få maven tilbage på plads indenfor livremmen - det skete i Marbæk plantage. Vinder af sæsonens 5. rævejagt blev Thomas, OZ1TDS der dermed hænger ved i kampen om Afdelingsmesterskabet 2019. Anden pladsen gik til Bjarne, OZ1CWP. Rævene var denne gang udlagt af Villy, OZ6KH og Anette, OZ1BCC havde sørget for kaffe og en rigtig lækker hjemmegjort jordbærkage efter løbet - og så burde man være

tilbage ved start - altså på placeringen af hullerne i livremmen. Næste (og sidste inden sommerpausen) Rævejagt er torsdag d. 20.juni kl.18.30 i Esbjerg Østskov.

     

Som vejret i perioder antyder er vi godt på ved mod den lidt stille sommertid, hvor vi ikke har planlagt de store aktiviteter - den kommende uge er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet. Men skulle man få lyst, er der da altid brug for et par hjælpende hænder på lageret - hvor der skal pakkes grej til vores store stand i Friedrichshafen d. 21.-23. juni. Der står efterhånden også en del ting der skal gøres klar til skrot eller genbrugspladsen - det ville jo være rart hvis man bare kunne gå ind, uden først at skulle fjerne et par tungt læssede paller med grej der skal ses efter eller bare sættes på plads på hylderne......

       

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også de glade radioamatører mødes.

   

2. juni 2019

Nyhederne for uge 22 - Denne uge var vores aktiviteter koncentreret om at få de sidste ting der havde været med på Korskro Hestemarked sat på plads, og så ellers bare "flade ud" og samle kræfter til de kommende arrangementer.

   

Den kommende uge skal vi så småt i gang med at pakke grej til vores stand i Friedrichshafen - lageret bugner, så der er nok at tage af og fylde i kasserne. Det gælder bare om at finde det mest værdifulde og det vi tror folk vil være interesseret i at erhverve :-).

Onsdag skal vi stemme til Folketinget, og er du også ved at være seriøs træt at alle mulige mere eller mindre fantasifulde løfter om stort set alt, og trænger til lidt andet på menuen end "valgflæsk" er det bare at fortsætter fra stemmeurnen til afdelingen. Der er Grillaften - med store saftige pølser / tilbehør og læskende drikke 

på menuen. Går alt efter planen skulle de første "skinke søm" være klar til servering omkring kl.20.00 - i gården under halvtaget i læ for regnen, eller lige midt i det hele badet i solskin. Når du så er godt mæt kan du tage hjem - slå mave - og følge valgresultatet på "husalteret".

     

Skulle du nu gå hen og spise lidt for mange pølser, er afdelingen selvfølgelig klar til at hjælpe med den oppustede mave - en rask lille løbetur. Det sker torsdag aften i Marbæk plantage - hvor

5. afdeling i kampen om Afdelingsmesterskabet i Rævejagt afvikles. Denne gang i område Syd - mødestedet er på parkeringspladsen på Bopladsvej og første signal udsendes kl.18.30.

For nybegyndere er der mulighed for at låne det nødvendige pejleudstyr og få lidt instruktioner i hvordan man gør - bare man er på pladsen senest kl.18.00.

     

På gensyn omkring grillen på onsdag eller / og i skoven på torsdag :-). 

     

26. maj 2019

Nyhederne for uge 21 - Lige et par afsluttende bemærkninger om sidste weekends aktiviteter på Korskro Hestemarked - det var alt i alt igen en rigtig stor succes - selvfølgelig kunne vi ha' været lidt heldigere med vejret, og der kunne også godt ha' været lidt flere unge vi kunne bygge med. Men samlet set fik vi fuld udbytte af investeringen - vi fik snakken med en masse forskellige mennesker og fortalt om vores mange forskellige aktiviteter og muligheder. Der var nogle der helt bestemt ville i gang med et Amatørradio certifikat og unge til det næste Tech4Fun hold blev også "indfanget". Vores nye tiltag Tech4Fun XXL blev meget pænt modtaget og de første tilmeldinger er allerede ankommet :-).

Så selvom det var nogle trætte deltagere der søndag eftermiddag pakkede sammen - var man enige om at vi er tilbage på græsmarken i 2020 til næste udgave af Korskro Hestemarked.

Ellers bød den forgange uge på et interessant foredrag med Kjeld, OZ1FF om den nye amatørradio satellit - Qatar Oskar 100. Hvordan den virker, mulighederne og hvordan man selv kommer i gang. Hvilket udstyr det kræver osv. - samt selvfølgelig en live demonstration af trafikken på denne nye platform for moderne kommunikation. Tak til Kjeld, OZ1FF for en meget interessant aften.

    

Torsdag var der Rævejagt - og denne gang var rævene blevet gemt i Vrøgum plantage. Lars, OZ1HVR var ræv og havde som sædvanlig sørget for at jægerne fik så meget som muligt at se af den smukke natur. Dagens jagt blev vundet af Bjarne, OZ1CWP med Thomas, OZ1TDS på anden pladsen. Næste Rævejagt er torsdag d. 6. juni i Marbæk plantage - område Syd.

  

Den kommende uge puster vi ud efter den seneste tids mange forskellige aktiviteter - onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også de aktive radioamatører mødes.

   

19. maj 2019

Nyhederne for uge 20 - Lige en hurtig opdateringen inden vi igen i dag søndag "slår dørene op" til endnu en dag med fuld gas på reklame for vores forskellige aktiviteter på Korskro Hestemarked.

Kort efter den officielle start fredag kl.10.00 var der tæt trængsel mellem de mange boder og stande - herligt også mange besøgende hos os. Desværre begyndte det at regne omkring middag og så gik det ellers temmelig stærkt for folk at finde udgangen igen. Okay, det blev en lang eftermiddag. Lørdag var en helt anden sag - rigtig flot vejr og mange besøg i traileren og teltet - stort set fra vi åbnede til vi lukkede for natten - det fortsætter forhåbentlig igen i dag søndag - hvor vi åbner kl. 10.00 og lukker og pakker sammen fra omkring kl. 16.00. Vil du se hvad og hvordan, er du meget velkommen på plads - O16.

Den kommende uge slutter sæsonen for Tech4Fun og den del af vores aktiviter går på sommerferie frem til september. Onsdag er der foredrag - Kjeld, OZ1FF har rigtig været i gang på den nye QA-100 - Qatar Oscar 100 - amatørradio satellit og vil øse af hans opnåede erfaringer. Hvordan du selv kan være med på denne nye platform for kommunikation vil blive nøje beskrevet.

Endelig torsdag er der Rævejagt i Vrøgum plantage - mødestedet er ved OK West’s Klubhus, Filsøvej 30, 6840 Oksbøl og første signal udsendes kl.18.30. Som sædvanligt er ALLE meget velkomne til at deltage i kampen om hæder, ære og Afdelingsmesterskabet. For begyndere er der mulighed for at låne det nødvendige pejleudstyr - eneste betingelse er at man er på pladsen senest kl. 18.00

    

Nu hurtigt tilbage til græsmarken og vores udstilling - og dagens forhåbentlig mange besøgende :-)

   

12. maj 2019

Nyhederne for uge 19 - De fleste rekvisitter er kommet tilbage på deres pladser igen efter HamDay, og vi er allerede så småt gået i gang med at pakke til næste weekends "optræden" med vores store PR / info stand på Korskro Hestemarked.

Onsdag var der dog også tid til lige at "vride" et par gode DX'ere ud af HF-stationen og installere en ny bredformat skærm på den sidste "gamle" pc i radiorummet.

 

Torsdag var der Rævejagt - i Marbæk plantage område Nord, og denne gang var det Bjarne, OZ1CWP der var den heldige vinder med Thomas, OZ1TDS lige efter på anden pladsen. Rævene var blevet godt gemt af Annette, OZ1BCC der også havde sørget for det efterfølgende traktement med lækker kage og kaffe :-)

Næste Rævejagt i kampen om Afdelingsmesterskabet er torsdag

d. 23. maj kl.18.30 i Vrøgum plantage. Lars, OZ1HVR har lovet at være ræv - så et stort kryds i kalenderen hvis du trænger til lidt gratis motion.

                     

Som allerede omtalt drejer vores aktiviteter sig i den kommende uge om Korskro Hestemarked, hvor vi vil være klar til det helt store rykind i vores promotion trailer og telt. Og bliver vejret bare nogenlunde skulle det jo ikke blive vanskeligt at lokket nogle af de sædvanlige mange tusinde besøgende indenfor til en lille snak om alle de muligheder vi tilbyder. Vores deltagelse har været planlagt i lang tid og vi har bl.a. lavet nye foldere, opdateret med vores forskellige tilbud - bl.a. det nye Tech4Fun XXL (teknik for voksne begyndere) vi starter i efteråret.

Som det kan ses på ugens billede er en større bunke i hvert fald blevet pænt foldet og gjort klar - ligesom en bunke tilmeldingsblanketter :-). Også i år tilbyder vi den yngre generation muligheden for at prøve kræfter med en varm loddekolbe og et lille smart byggeprojekt - ganske gratis !!

Skal du selv på jagt efter sjældne antikviteter / billige kopivarer eller måske ud for at prøve lykken i bamse boden, eller bare ud for at investere i en kæmpe hotdog, er du meget velkommen til at kikke forbi - vores store stand finder man på plads O16 - lige ved siden af parkeringsplads Nord, Vi er der fredag og lørdag fra kl.10 -18 og søndag fra kl.10 -16.

     

Måske på gensyn til Hestemarked i den kommende uge ?

         

5. maj 2019

Nyhederne for uge 18 - Det vil jo nok være lidt af en overdrivelse at påstå at der blev "handlet til den store guldmedalje" ved dette års udgave af HamDay. Men nyt grej er i dag blevet så billigt at det dårligt kan betale sig at købe brugt (og godt slidt) - som man også kunne se på det interessante udvalg fra EPS-antennas.

En del brugt grej skiftede dog ejere og det var ikke kun skrammel til genbrugspladsen der blev pakket på trailerne og fyldt i folks bagagerum. Endnu engang valgte vi på baggrund af vejrudsigten, at afholde arrangementet indendørs i varmen - uden akut behov for varme dunk, tykke uldsokker og vinterfrakker.

     

Som noget nyt havde vi i år arrangeret et interessant foredrag - med Kenneth, OZ1IKY om hans oplevelser ved WRTC 2018 i Tyskland - denne tilføjelse til programmet blev vel modtaget og

f.eks. foredrag er nok noget man også i fremtiden vil kunne opleve til HamDay. Et sikkert hit var også i år "HamDay menuen" med en stor pølse, brød og en lokalfremstillet specialitet - Cocio :-)

TAK til alle deltagere, sælgere, købere og Kenneth, OZ1IKY for endnu en rigtig god dag på området ved EDR Esbjerg afdeling - og om ikke før, så på gensyn til HamDay 2020.   

    

Den kommende uge er der tirsdag Tech4Fun og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet - altså udover oprydning på værksted og lager efter HamDay. De mange rekvisitter skal stilles rigtig på plads, og vi skal så småt i gang med at gøre klar til det næste store arrangement som er Korskro Hestemarked d. 17-19. maj. Torsdag er der Rævejagt - denne gang i Marbæk plantage område Nord, med mødested på parkeringspladsen ved Marbækgård. Første signal udsendes kl. 18.30. Vil du prøve at være med, er det bare med at møde op - dog senest kl.18.00 så der er tid til lidt instruktion i hvordan man gør, og for lån af det nødvendige pejleudstyr.

       

Velkommen - også den kommende uge til aktiviteterne med EDR Esbjerg afdeling.

    

28.april 2019

Nyhederne for uge 17 - I denne uges aktiviteter med de unge og Tech4Fun var udfordringen bl.a. at lære hvordan man får en SMD kreds loddet rigtig. Det gik forbavsende godt - og må så absolut skyldes at synet endnu ikke er så nedslidt. I hvert fald var der ingen problemer med at bygge en lille tuner, til deres "stereo anlæg" vi gerne skal ha' færdige inden sommerpausen.

Onsdag var der inviteret til Old Timer aften - og ja, der kunne godt ha' været flere men vi havde nu alligevel en hyggelig aften. Det var ikke lykkedes at finde en foredragsholder til at åbne ballet - men det betød bare at snakken kom det hurtigere i gang. Ugens billede viser de glade deltagere med certifikat i mindst 20 år.

    

Lørdag var der Rævejagt i Esbjerg Nørreskov - denne gang med 10 aktive jægere. Dagens vinder blev igen Villy, OZ6KH der åbenbart har fået trænet en del i den forgangne vinter - Lars, OZ1HVR tog anden pladsen. Thomas, OZ1TDS og Rie havde lagt rævene ud på en rundstrækning på omkring 7,5km - alt efter

hvilken vej man valgte og hvor meget krat, tæt bevoksning, vandløb osv. man var villig til at drøne igennem for at få et lille forspring. Næste Rævejagt er torsdag d. 9. maj kl.18.30 i Marbæk plantage - område Nord - mødestedet er på parkeringspladsen bag Marbæk gård.

     

Den kommende uge drejer det hele sig om HamDay 2019 der foregår på lørdag d. 4. maj - fra kl.10.00. Vi skal ha' gjort det sidste klar og pakket på pallerne med overskudsgrej vi allerede har fundet frem og som vi selv gerne vil af med. Vi skal ha' "gravet " alle bordene ud fra lageret, støvet grillen af og fundet skilte , skraldespande osv. osv, så vi er klar til de mange besøgende der forhåbentlig dukker op til den 17' udgave af HamDay. Det gode vejr skulle gerne komme tilbage så vi kan være udenfor - ellers må vi indenfor og handle i tørvejr. Husk at der i år er mulighed for at hører et spændende foredrag - kl.13.00 underholder Kenneth, OZ1IKY med historier fra hans deltagelse som dommer i  sidste års WRTC - World Radio Team Championship i Tyskland. Så udover muligheden for en rigtig god handel og lidt godt til maven - endnu en rigtig god grund til at tage til HamDay på lørdag.
   

På gensyn ALLE sammen - til HamDay på området ved EDR Esbjerg afdeling - på lørdag :-)

    

21. april 2019

Nyhederne for uge 16 - Påskeferien er for de fleste stadig godt i gang og man burde nok udnytte det ekstra flotte vejr til at få kikket lidt på antennerne eller revet lidt mere ukrudt op i haven. Man kunne jo også bruge lidt af tiden på at lære sig selv at lodde SMD - lidt en udfordring men absolut ikke umuligt med det rigtige værktøj. Det finder Tech4Fun deltagerne ud af tirsdag aften :-).

  

Denne uge i afdelingen var der som sædvanligt åbent på værkstedet mandag aften. Onsdag var der ikke planlagt noget specielt - men vi prøvede da om der var "hul igennem" til KH8 og Palle, OZ1RH og Jørgen, OZ0J - desværre uden succes.

Til gengæld gik snakken lystigt i "slyngelstuen" hvor også Hajo, OZ4DAN kikkede forbi med sidste nyt fra Berlin og en snak om vores deltagelse i årets messe i Friedrichshafen.

   

Den kommende uge i afdelingen - ja, i morgen mandag er det jo

godt nok 2. påskedag men derfor er der nu åbent på værkstedet som vanligt. Tirsdag er der Tech4Fun hvor vi nærmere os sæsonafslutningen. Onsdag er der Old Timeraften - en fast tradition på programmet. Desværre er vi løbet tør for emner til at holde et lille åbningsforedrag, så vi prøver i stedet i fællesskab at fortælle de gode historier og genopfriske de gode minder fra fortiden - selvfølgelig med et stykke kage til kaffen :-). Det skal nok blive godt og vi kan kun opfordre alle til at deltage - også selvom man ikke ligefrem har været med siden tidernes morgen.

Ugens aktiviteter slutter lørdag med 2. afdeling om Afdelingsmesterskabet i Rævejagt - denne gang i Esbjerg Nørreskov. Mødestedet er på Parkeringspladsen ved "Dyrehaven" Parkvej 31, 6710 Esbjerg V. Første signal udsendes kl.13.00. Og ALLE er velkomne til at deltage i kampen om hæder, ære og point til Afdelingsmesterskabet. For begyndere er der mulighed for at låne det nødvendige pejleudstyr (1.8MHz) - eneste betingelse er at man er på pladsen senest kl. 12.30.

    

Fortsat God Påske - og på gensyn også den kommende uge i EDR Esbjerg afdeling.
   

Arkiverede nyheder.

Arkiverede nyheder fra EDR Esbjerg afdeling - med beretninger og beskrivelser af arrangementer og aktiviteter, finder du i kronologiske rækkefølge på disse sider (vær opmærksom på at disse sider er temmelig store, og at det derfor kan tage lidt tid at åbne dem) :

 

Nyheder fra 2019

Nyheder fra 2018.

Nyheder fra 2017.

Nyheder fra 2016.

Nyheder fra 2015.

Nyheder fra 2014.

Nyheder fra 2013.

Nyheder fra 2012.

Nyheder fra 2011.

Nyheder fra 2010.

Nyheder fra 2009.

Nyheder fra 2008.

Nyheder fra 2007.

Nyheder fra 2006.

Nyheder fra 2005.

Nyheder fra 2004.

Nyheder fra 2003.