Sidste nyt -

de "allervarmeste" nyheder,

omkring EDR Esbjerg afdeling.

   

   

Nyhederne opdateres selvfølgelig løbende, og mindst 1 gang i ugen. Eventuelle oplysninger eller   

 indlæg der ønskes viderebragt her på siden, kan sendes til redaktionen.

27. september 2020

Nyhederne for uge 39 - Efterårs sæsonen er allerede godt i gang og den kommende uge starter vores "Mandags åbent på værkstedet" officielt igen. Godt nok har der hen over sommeren været forskellige aktiviteter blandt alle de gode sager - eller som nogen fejlagtigt måske kunne mene - midt i rodet. Så okay, en af de første opgaver bliver nok at få sig gravet ned til bordpladen igen og ryddet lidt op inden en ny spændende sæson med mange interessante projekter allerede i gang eller i "støbeskeen". Der er åbent fra kl.19.00 til 21.00 - hver mandag.

   

Denne uge i foreningen startede de unge deltagere i Tech4Fun tirsdag aften op med Arduino programmeringen, og der var de fleste på hjemmebane så det ser ud til at blive en sand "dans på roser" at arbejde med dette henover vinteren.

Onsdag var der Almindelig mødeaften uden noget på forhånd planlagt - men det lykkedes som altid at få en god aften ud af det. Bl.a. demonstrerede Uffe, OZ4UB den sidste nye udgave af vores helt egen danske ESR-tester. Og på værkstedet fik en af vores små robot demonstrationsmodeller en ny servomotor - og kører igen. Torsdag sluttede Tech4FunXXL holdet med bl.a. fejlsøgning på en laptop monitor og en snak om ønsker for fremtiden. Ugens aktiviteter slutter i dag søndag med Rævejagt i Marbæk plantage - område Nord. Jagten starter kl.13.00 og mødestedet er på parkeringspladsen ved Marbækgård.

 

Den kommende uge er der mandag aften sæsonpremiere på værkstedet, onsdag er der Almindelig mødeaften og på lørdag er der igen Rævejagt - denne gang også i Marbæk plantage men i område Syd. Mødestedet er på parkeringspladsen på Bopladsvej og første signal fra rævene starter kl.13.00. Alle er velkommen til at deltage - skal man låne grej skal man være der mindst 30min. før første signal udsendes.

 

Så på med løbeskoene - du kan måske lige nå dagens Rævejagt - ellers på gensyn den kommende uge i EDR Esbjerg.

    

20. september 2020

Nyhederne for uge 38 - Vores Tech4FunXXL hold kom endelig i mål med en meget vellykket gennemførelse af de sidste projekter.

I denne uge blev der lagt en sidste hånd på den lille robotarm og programmeringen af arduinoen kom helt på plads. Tilbage er kun et opfølgningsmøde i den kommende uge, hvor vi ser på det vi har lavet og kikker lidt på nogle af deltagernes egne "problemprojekter". Yderst glædeligt er der nu fra flere sider forespørgsler om der kommer en efterfølgelse - altså både et helt nyt hold, men også en fortsættelse for deltagerne på de første hold.

Og ja, vi håber at kunne samle deltagere nok til at kunne starte næste hold d. 5. november og en "version 2" med start ultimo februar 2021. For begge gælder at vi meget gerne hører fra interesserede hurtigst muligt - så vi kan få bestilt flere materialer.

Tirsdag havde vi et lille informationsmøde om et nyt Tech4Fun hold

for de unge - desværre lykkedes det ikke umiddelbart at samle et tilstrækkeligt antal deltagere til at vi kan starte lige nu. Men vi lader invitationen stå åben og ser om det ikke kan lykkedes lidt senere på sæsonen. Vi har i hvert fald et par idéer i "støbeskeen" til hvordan vi kommer i kontakt med målgrupperne.

Ellers i denne uge kan vi berette om god aktivitet på værkstedet - med flere spændene projekter end vi næsten kan overkomme - så det kan man vist ikke klage over. Radioerne blev onsdag aften også motioneret - den næste store contest er jo lige om hjørnet og det er rart at vide at det hele virker som det skal.

    

Den kommende uge er der Tech4Fun for de unge, tirsdag aften. Onsdag er der Almindelig mødeaften, torsdag er der afslutning for Tech4FunXXL og ugen slutter med Rævejagt søndag eftermiddag.

Denne gang jages der i Marbæk plantage - område Nord - og første signal udsendes kl. 13.00. Mødestedet er på parkeringspladsen bag Marbækgård og alle er velkommen til at deltage - skal man låne grej skal man være der mindst 30min. før første signal udsendes.  

   

På gensyn i EDR Esbjerg - stedet hvor også de glade radioamatører mødes.    

    

13. september 2020

Nyhederne for uge 37 - Vores Tech4Fun aktiviteter er selvfølgelig også lidt berørt af tidens mange restriktioner. Men med alle regler opfyldt - mundbind og godt med håndsprit, lykkedes det også for Lukas at få samlet den lille strømforsyning rigtig. Lukas var glad og fandt undervejs ud af en hidtil ukendt mulighed med håndspritten - det er faktisk rigtig godt til at få uønsket kølepasta af fingrene ....

    

Onsdag var der Almindelig mødeaften og ja, der er jo altid masser af muligheder for aktiviteter. F.eks. i denne uge hvor 3 mænd gik ned på kælderlageret i jagten på rullen med 8Mhz krystaller - det lykkedes efter mange anstrengelser desværre ikke. Men når man nu alligevel var kommet ned i dybet kunne tiden jo lige så godt også bruges på at flytte lidt ind på hylderne. Det betød at det faktisk blev muligt at se gulvet flere steder - vi håber gevaldigt at det næste år vil være muligt at komme af med noget af det, på de internationale messe rundt omkring i Europa. Indtil da stabler vi bare op - og nu er der allerede god plads til meget mere.....  

Torsdag aften gik det igangværende Tech4FunXXL kursus ind i den afsluttende fase - og der blev samlet robotarme med små skruer og møtrikker over det hele. Lørdag var der Rævejagt i Esbjerg Nørreskov - regnvejret var ikke befordrende for deltagerantallet, lidt en skam for Villy, OZ6KH og Anette, OZ1BCC der var ræve, havde fundet nogle rigtig gode gemmesteder. Jagten blev vundet af Thomas, OZ1TDS og Bjarne, OZ1CWP der hver især havde lige mange point - Steen, OZ5N snuppede 3. pladsen. Næste Rævejagt er søndag d. 27. september i Marbæk plantage.

    

Den kommende uge er der tirsdag aften kl.19.00 Informationsmøde for start af et nyt Tech4Fun hold for de unge. Som omtalt tidligere er vi i år noget udfordret med at få budskabet ud om denne mulighed til mulige interesserede deltagere, men vi håber det bedste. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet og torsdag bygger de voksne deltagere i Tech4FunXXL videre på de små robotarme og begynder på programmeringen.

    

På gensyn til nye DIY aktiviteter i Esbjergs centrum for innovative fritidsinteresser.

    

6. september 2020

Nyhederne for uge 36 - Der ikke nemt at planlægge noget i denne covid-19 tid. Nye retningslinjer / fortolkninger fra kommunen betyder at der max. må være 20 personer i Dramasalen. Så hvis der skal arrangeres f.eks. et foredrag skal det ikke være alt for interessant,  så folk strømmer til. Hvis dette vare ved bliver vi nok nød til at holde Juleafslutningen over 3 gange eller finde et større sted.....

Bestyrelsen vil så gerne gøre det så attraktivt som muligt at være medlem, men det er godt nok ikke nemt i denne tid.

 

Denne uge i afdelingen var der mødeaften onsdag uden noget specielt på programmet - men det var nu ikke et problem for en hyggelig aften. Torsdag byggede Tech4FunXXL holdet ESR testere og det gik næsten som det skulle - vi mangler dog et nyt 8MHz krystal. Det er på lager - vi skal bare finde kassen :-)

            

Den kommende uge starter Tech4Fun for de unge på en ny sæson - tirsdag er det hold E der skal i gang igen. Kender du nogen der er interesseret i at være med, starter vi et nyt hold for unge, tirsdag d. 15. september 2020 kl.18.30 - nærmere information på www.tech4fun.dk - hvor man også kan se mere om det næste hold for voksne, som starter d. 5. november.

Onsdag er der mødeaften med åbent hus i radiorummet, på værkstedet og i mødelokalet med de bløde møbler, og torsdag er der Tech4FunXXL for de voksne. Ugen slutter med en lille frisk Rævejagt lørdag eftermiddag - denne gang i Esbjerg Nørreskov - Første signal udsendes kl. 13.00. Og mødestedet er på parkeringspladsen ved "Dyrehaven", Parkvej 31, 6710 Esbjerg V. Alle uanset medlemskab er velkomne til at deltage - løbeskoene skal man selv medbringe, men skal man låne grej eller ha' lidt instruktion i hvordan man gør, skal man være på pladsen senest kl.12.30.

    

På gensyn til aktiviteterne i Esbjerg også i den kommende uge.

      

30. august 2020

Nyhederne for uge 35 - Onsdag var der Valgaften - forud for valget i landsforeningen EDR. Det kunne vist ikke rigtigt kaldes for et tilløbsstykke - men de få fremmødte fik da mulighed for at få svar på deres spørgsmål. Der var lidt debat om hvilken vej "den gamle dame" skal gå - men desværre har stort set alle dem der kunne og ville ændre tingens tilstand for længst forladt "den synkende skude".

Meget sigende blev det fortalt, at der på medlemsmødet i Sønderborg blev oplyst, at en optælling på QSL Bureauet viste at der var kommet kort til 2600 aktive radioamatører der ikke er medlem af EDR - altså dobbelt så mange som de omkring 1300 der er medlem. Derfor burde selv den mest forstokkde og konservative RM kandidat kunne indse at folk vil noget andet end kommaflytning i vedtægterne, ledelsens personlig prestige projekter og økonomisk udnyttelse af foreningen.........

Torsdag var der Rævejagt i Aal plantage - og endnu engang var det Thomas, OZ1TDS der var hurtigst til at finde de små sendere. Bjarne, OZ1CWP kom ind på anden pladsen. Rævene var denne gang godt gemt af Lars, OZ1HVR. Næste Rævejagt er lørdag d. 12. september i Esbjerg Nørreskov 

     

Ugens billede kræver nok at man kikker godt efter - men der er en stor bunke "samfundshjælpere" med Tech4Fun logo - netop ankommet fra vores leverandør. Den nye sæson starter snart og vores normale muligheder for at gøre reklame og tiltrække deltagere er pga. Covid-19 aflysninger noget begrænset i år. Derfor har vi brug for al den opmærksomhed vi kan få - ved uddeling af små reklameartikler eller f.eks. med ophængning af vores plakater rundt omkring hvor folk mødes. Kender du nogle gode steder, kan plakater og reklameartikler afhentes i afdelingen.

    

Den kommende uge er der onsdag Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet, og torsdag er der Tech4FunXXL for de voksne.

   

På gensyn til aktiviteterne i EDR Esbjerg.

      

23. august 2020

Nyhederne for uge 34 - Varmen er heldigvis lidt aftagende og de fleste har fået lidt regn til græsplænen. Men inden længe er det nok de indendørs aktiviteter der igen trækker - ikke at loddekolben ikke virker rigtigt i sommervarmen - det beviste deltagerne på Tech4FunXXL holdet torsdag aften hvor den "spidse model" var fundet frem for at lære at lodde SMD. Godt med flux middel og den store luplampe så kørte det bare. Torsdag var der også Rævejagt denne gang i Esbjerg Østskov. Vinder blev Thomas, OZ1TDS med Bjarne, OZ1CWP på andenpladsen - Villy, OZ6KH var ræv.

Onsdag var der Almindelig mødeaften - ikke det store at berette, men når vi engang flytter bør vi nok overveje lokaler med køleanlæg. Godt at køleskabet i det mindste virker og at det er næsten fyldt med drikkevarer :-)

Den kommende uge er der onsdag Valgaften - som nogle måske

har opdaget er der valg til ledelsen af landsforeningen EDR. Det går jo mildt sagt ikke særlig godt i den tidligere hæderkronede forening, og med stor dygtighed er det lykkedes at kører "helt i hegnet". Er det på tide at lukke helt eller er der bare lidt håb endnu - kom og hør hvad de fremmødte kandidater til Repræsentantskabet mener. Og har du problemer med at finde ud af hvilken stemmeseddel der skal bruges eller hvor du absolut ikke skal sætte kryds, er der hjælp at hente denne aften. Valgaftenen er et åbent arrangement for alle uanset medlemskab.

   

Torsdag er der Rævejagt - denne gang i Aal plantage ved Oksbøl - Præstegaardsvej 21, 6840 Oksbøl (Det Gamle Vandrehjem)). Mødestedet er på parkeringspladsen og første ræv sender kl. 18:30. OZ1HVR – Lars er ræv. Vil du være med og har brug for at låne noget grej eller har brug for lidt instruktion skal du være på pladsen senest kl.18.00.

Ligeledes torsdag aften er der Tech4FunXXL hvor vi fortsætter med de små spændende byggeprojekter.

   

På gensyn de forskellige steder - til aktiviteter med EDR Esbjerg.

    

16. august 2020

Nyhederne for sommeren - Og den er stadig i fuld gang med temperaturer omkring 30 grader - så det er nok knap så interessant lige nu at sidde indendørs. Men nu er vi altså i gang igen med efterårets aktiviteter. Onsdag var der det førte officielle møde efter ferietiden - og ja, læskedrikkene var dejligt kolde selv om en sikring var sprunget og køleskabet helt automatisk var blevet afrimet .

Med alle vinduer åbne var det så absolut en mulighed at holde varmen på et brugbart niveau i vores lokaler.

  

Henover sommeren har der været åben hver onsdag i afdeling - som sædvanligt. Der har været tid til at få endnu et par projekter færdige på værkstedet og verdenssituationen er blevet grundigt analyseret - enkelte turister har også været på besøg. Så en sommer næsten som vi kender den. Det næste store projekt er at få den store skibsparabol til at virke (ugens billede) - styringen

virker og vi er nu gået i gang med at lave et stativ  så vi kan flytte den rundt og tage den med til forskellige arrangementer. Imponerende mekatronik hvor der virkeligt er tænkt på alle detaljer.

Håbet er at vi i løbet af efteråret kommer så vidt, at vi kan begynder på RX / TX systemet og en nærmere præsentation på Darumvej.

   

Bestyrelsen arbejder på aktiviteter til efteråret - men covid-19 situationen er stadig en uvis faktor - så nogle ting må vente til næste år bl.a. vores besøg på satellitstationen i Kiel. Men foredrag og et lille spændende byggeprojekt er på vej. Den kommende uge er der Almindelig mødeaften - onsdag. Torsdag er der Tech4FunXXL (det hold der blev afbrudt i marts) og torsdag er der Rævejagt.

Forsamlingsforbuddet er jo blevet hævet så alle medlemmer nu kan være med i kampen om Afdelingsmesterskabet - er du interesseret, er det torsdag aften kl.18.30 i Esbjerg Østskov, og man mødes på parkeringspladsen ved Grønnegårdsvej (Bålhytten), 6705 Esbjerg Ø. Skal man låne grej eller ha' lidt instruktion er man nød til at være der senest kl.18.00.

    

Velkommen tilbage fra ferien - og på gensyn i EDR Esbjerg afdeling.

    

28. juni 2020

Nyhederne for uge 26 - I disse tider hvor der også snakkes "sortering af affald" er det absolut en fordel at der på Gammelby Fritidscenter er blevet opstillet en container til genbrugs pap. Det fylder jo hurtigt lidt når vi har været ude og hente et nyt overskudslager af gode sager der bare skulle destrueres - og som nu i stedet kan gøre god gavn i vores projekter :-).

   

Denne uge i afdelingen var der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet - det var nu heller ikke nødvendigt for at underholde de fremmødte - alene bunken med ulæste blade og magasiner fra det store udland er rigelig stor. Og i sommervarmen er det lidt svært at mobilisere kræfter til alt for meget hårdt arbejde, men med alle vinduer åbne og en dejlig kold læskedrik i hånden gik det lige med at klarer varmen.
    

Som vejret varsler er vi nu kommet over i sommerferie tiden - og

afdelingen aktiviteter er begrænset til "Sommeråbent" - hver onsdag fra kl.19.30 til 22.00 for medlemmer, gæster og turister i området. Dette fortsætter helt frem til d.12. august hvor den nye sæson forhåbentlig kan starte uden for mange restriktioner og besvær. Nyhederne her på hjemmesiden holder også ferie - så med mindre der sker noget helt specielt er vi først tilbage med nyhedsopdateringerne i begyndelsen af august.

    

Med ønsket om en RIGTIG GOD sommer / ferie til alle - på gensyn i EDR Esbjerg.

     

21. juni 2020

Nyhederne for uge 25 - Pølsemanden (Uffe, OZ4UB) og alle fremmødte havde de store smil fremme - onsdag aften ude i skolegården. Om det var gensynsglæde eller udsigten til at sætte tænderne i en dejlig veltilberedt  pølse er lidt uklart - men nok en kombination. I hvert fald gik snakken lystigt og folk fik i den grad stillet sulten. Vejret var helt tilpas - med en lille regnbyge til at tage støvet en time før, og så ellers tørvejr resten af aftenen.

Så absolut en godkendt genstart på vores aktiviteter. Inden vi går over til "SommerÅbent" er der nu på onsdag ganske Almindelig mødeaften - bl.a. med mulighed for at kikke lidt på den store bunke urørte blade der er ankommet siden nedlukningen. Køleskabet er fyldt op med nye friske forsyninger af dejlige kolde læskedrikke

- så selvom der loves hedebølge er der mange gode grunde til at komme i afdelingen igen. 

Vores aktiviteter med Tech4Fun for de unge, havde vi håbet på at kunne afslutte i tirsdags - men det kneb lidt med koncentrationen, så vi skal lige bruge en aften mere. I skyndingen blev der meldt ud at det sker nu på tirsdag - men det er det jo Sankt Hans aften - så det går jo ikke, også selvom alle de store bål arrangementer er aflyst kommer der nok god gang i grillen rundt omkring privat. 

Derfor rykker vi det en uge og mødes en sidste gang inden sommerpausen - tirsdag d. 30. juni. Deltagerne får selvfølgelig direkte besked 

      

På gensyn til Almindelig mødeaften - på onsdag i EDR Esbjerg.

   

14. juni 2020

Nyhederne for uge 24 - Nye tider og nyt tilbehør til værktøjskassen - Håndsprit - store flasker er fremskaffet, så ungerne kan blive ordentlig desinficeret inden der "gramses" på de små dele.

Man kunne godt fornemme at det var lidt tid siden de sidst havde brugt hænderne på andet end at trykke på  tastaturer - men det kom de nu hurtigt efter . og aftenens lille projekt blev endnu en succesoplevelse for alle deltagere. Næste tirsdag bygger vi videre på de små regulerbare strømforsyninger - og så må vi se om vi bliver helt færdige, eller vi tager en ekstra omgang inden sommerpausen og ferietiden.

   

Grillen, grejet og den store pose med kul er lokaliseret på lageret og der er gjort de forberedende tiltag til at kunne kravle frem og fragte det hele ud fra lageret, til onsdagens Grillaften i skolegården.

Så må vi se hvordan vejret arter sig - om det bliver ude i solen og sommervarmen eller i læ under halvtaget. Efter planen vil en liflig

duft af af stegte pølser, brød og varme kul brede sig over området omkring kl.20.00 - bare det alene er jo en rigtig god grund til at komme forbi og hilse på hinanden, og så samtidig få stillet den værste sult - skyllet ned med kølige og læskende drikke fra vores velassorterede lager af NOS importvarer fra det sydlige naboland.    

    

Vi har lært at det er svært at spå om fremtiden, men som det ser ud nu vil det meste af vores normale program og aktiviteter kunne genoptages efter sommerferien - om det bliver med både ILLW og Fieldday er det endnu for tidligt at spå om - men der vil i den kommende tid blive arbejdet på en masse forskellige aktiviteter til efterårets program. Helt som vi plejer vil der hen over sommeren være Sommeråbent hver onsdag - for medlemmer og eventuelle turister.

    

På gensyn alle sammen - rundt om grillen nu på onsdag i EDR Esbjerg afdeling.

    

8. juni 2020

Nyhederne for uge 23 - Endelig "We are Back" efter 12 ugers ufrivillig pause og den længste afbrydelse af vores aktiviteter siden Anden Verdenskrig. Efter mere end 60 aflyste møder, aktiviteter

og arrangementer kan vi nu endelig se mulighederne for så småt at starte igen..

 

I denne uge er det dog kun muligt at starte med vores Tech4Fun hold for de unge - og alle deltagere har fået direkte besked.

Onsdagens mødeaften er desværre aflyst, så vi kan nå at få helt styr på hvad der forlanges - det skal jo ikke være nemt og retningslinjerne ændres hele tiden (de seneste er modtaget i dag mandag kl. 14.32). Det håber vi at man har forståelse for.

 

For at komme godt i gang (helt efter reglerne) fejre vi at det går den rigtige vej med Grillsaften - onsdag d. 17. juni kl.20.00 i gården

- ude i solen eller i læ for regnen under halvtaget. HamDay blev der jo ikke noget af i år, så gå ikke glib af denne enestående mulighed for at sætte tænderne i en (eller måske 2) af de store lækre pølser med tilbehør. Derudover er det jo en rigtig god mulighed for lige at hilse på hinanden, og få fortalt de forskellige gode historier fra de sidste 3 måneders LockDown. 

 

På gensyn ALLE sammen ...........på onsdag i næste uge i EDR Esbjerg afdeling.

     

Arkiverede nyheder.

Arkiverede nyheder fra EDR Esbjerg afdeling - med beretninger og beskrivelser af arrangementer og aktiviteter, finder du i kronologiske rækkefølge på disse sider (vær opmærksom på at disse sider er temmelig store, og at det derfor kan tage lidt tid at åbne dem) :

 

Nyheder fra 2020

Nyheder fra 2019

Nyheder fra 2018.

Nyheder fra 2017.

Nyheder fra 2016.

Nyheder fra 2015.

Nyheder fra 2014.

Nyheder fra 2013.

Nyheder fra 2012.

Nyheder fra 2011.

Nyheder fra 2010.

Nyheder fra 2009.

Nyheder fra 2008.

Nyheder fra 2007.

Nyheder fra 2006.

Nyheder fra 2005.

Nyheder fra 2004.

Nyheder fra 2003.