Sidste nyt -

de "allervarmeste" nyheder,

omkring EDR Esbjerg afdeling.

   

   

Nyhederne opdateres selvfølgelig løbende, og mindst 1 gang i ugen. Eventuelle oplysninger eller   

 indlæg der ønskes viderebragt her på siden, kan sendes til redaktionen.

5. april 2021
 

Kære medlemmer, rævejægere og ”ræve” interesserede.
Trods dagens hyggelige snevejr - er foråret stærkt på vej.
  
Årets første Esbjerg rævejagt bliver lørdag den 17. april i Marbæk Nord.
Undertegnede vil find passende placeringer til de efterhånden utålmodige ræve.
Vi mødes på parkeringspladsen ved Marbækgård og første ræv sender kl. 13:00.
   
Efter rævejagten holder vi et (udendørs) planlægningsmøde hvor vi vil planlægge - hvornår og hvordan rævejagterne for første halvår skal afvikles. Da vi ikke ved hvordan Corona situationen udvikler sig har vi besluttet ”kun” at planlægge for første halvår. Vi krydser dog fingre for at Corona situationen er en anden, når vi kommer på den anden side sommerferien.
   
Vi håber at så mange som muligt har lyst og tid til at møde op. Du nå meget gerne sende undertegnede en besked hvis du kommer og selvfølgeligt også hvis du er forhindret.
   
Har du lyst til at være med, men ikke har udstyr, er der mulighed for at låne ”ræve” modtagere og kort, husk at komme i god tid.
   
Vy 73 og på gensyn ved rævene
På udvalgets vegne
Bjarne, OZ1CWP
   

14. marts 2021

    

Kære medlemmer.

Så har vi passeret 1-årsdagen for samfundets mere eller mindre omfattende nedlukning på grund af Corona pandemien.

Myndighedernes restriktioner har i flere omgange haft indflydelse på vore aktiviteter, da kommunen har lukket for al aktivitet i kommunale lokaler som vore. Dette gælder med sikkerhed marts måned ud.

     

Vedtægterne for OZ5ESB foreskriver, at den årlige generalforsamling skal holdes senest i marts. Dette kan af førnævnte årsager ikke lade sig gøre. Når der igen åbnes for adgang til klublokalerne, vil bestyrelsen planlægge ud fra hvad der kan gennemføres af forårets og sommerens aktiviteter samt selvfølgelig indkalde til årets forsinkede generalforsamling.

Jeg håber meget, at den opsparede energi snart kan "brændes af" på nye aktiviteter i OZ5ESB.

      

Vi vil  hurtigst muligt informere om de kommende aktiviteter her på www.oz5esb.dk og via E-mail.

      

Vy 73 de OZ5ESB

     

Kjeld, OZ1FF

Formand

        

Phone/SMS +45 4021 1119

Skype oz1ff-1

      

Internationale nyheder fra Southgate

 

Subscribe to RSS headline updates from:
Powered by FeedBurner

;

   

     

    

    

    

    

    

    

    

    

    

 

 

  

  

 

  

   

     

   

  

  

 

  

   

 

  

28. februar 2021

Normalt hedder det "at intet nyt er godt nyt" - men nu er nok, da godt nok ved at være nok.

Desværre ved vi intet om hvornår vi kan starte igen - andet end at de restriktioner der gælder for vores aktiviteter vistnok igen er forlænget, denne gang til d. 15. marts...... 

 

7. februar 2021

Det er lidt tyndt med de lokale nyheder - men der sker jo meget ude i den store verden.

Derfor kan du nu følge den daglige nyhedsopdatering fra Southgate også her på vores hjemmeside.

 

31. januar 2021

Endnu en forlængelse af forsamlingsforbuddet - nu helt frem til d. 28. februar......

Det er ikke let at bevarer optimismen, men så alligevel har det givet mere tid til bl.a. at arbejde med nogle af  de forskellige nye tiltag der skal bringe os godt videre efter Covid-19.

Nu er der så bare lidt mere tid - før vi kan trykke på "Startknappen".........

 

17. januar 2021

Nedlukningen af Danmark fortsætter desværre, og det rammer selvfølgelig stadig alle vores aktiviteter - nu frem til d. 7. februar.

Alternativet er stadig at mødes på f.eks. vores VHF repeater - den er klar til opkald det meste af døgnet.

Så grib mikrofonen og kald ind, hvis du har muligheden.

Som det fremgår af de daglig opdateringer i pressen er smitten i samfundet aftagende, og det er vores håb at det i år vil være muligt at afvikle HamDay udendørs.

De første tilmeldinger er modtaget - så hold jer ikke tilbage, det begynder at gå stærkt med reservation af vores borde.

Nærmere info på www.hamday.dk   

 

3. januar 2021

Godt Nytår - alle sammen. Desværre (som forudset) er alle vores aktiviteter frem til mindst d. 17. januar aflyst.

Følg med her på hjemmesiden hvornår vi igen kan mødes og vores forskellige aktiviteter starter igen

- pas på jer selv og hinanden.

 

31. december 2020

Direkte fra Formandens residenspalæ i Vejers bringer vi her Formandens Nytårshilsen:

   

Kære venner
   
Året 2020 lakker mod enden. Et år, som nok vil gå over i historien, fordi der blev vendt godt og grundigt rundt på vore
indgroede vaner i vort daglige liv og hverdag på grund af Covid-19 pandemien.
   
De fleste mennesker er på en eller anden måde blevet berørt. Nogle har lidt store menneskelige tab. Andre har lidt store økonomiske tab.

I OZ5ESB har vi mærket det ved at vore klublokaler var lukkede det meste af foråret og forsommeren.

Dette afskar os fra de ugentlige møde og aktivitetsaftener, men også fra at vise flaget ved diverse lokale arrangementer.

Messer og træf i ind- og udland, hvor vi gennem mange år har hentet finansiering til vore mange projekter har heller ikke været muligt.
   
Hen over sommeren og indtil nyligt har pandemien været under kontrol, så vi har kunnet mødes igen, dog med begrænsninger.

Vi har tydeligt på fremmødet kunnet mærke, at man ikke har glemt den tillærte vane med at undgå kontakt og holde afstand.

Derfor har der heller ikke været arrangeret de traditionelle mødeaftener med foredrag, juleafslutning m.v.

Vi skal nok helt tilbage til 2. verdenskrig for at finde et så lavt aktivitetsniveau i vores forening.
   
Heldigvis har ikke alt har været negativt i 2020.

Landsforeningen EDR har valgt repræsentantskab og en ny hovedbestyrelse, som allerede har sendt signaler, som giver forhåbninger om nye tider i foreningen.

Noget, som vi i OZ5ESB vil følge tæt. På vores værksted og lagre har det været et usædvanligt travlt år - masser af grej og udstyr er kommet til.

Lige inden jul betænkte Spar Nord fonden os i anledning af deres Esbjerg filials 12-års jubilæum med DKK 10.000,- til vore Tech4Fun aktiviteter. Dette er vi rigtig glade for.
  
Vi starter desværre det nye år som vi nu slutter det gamle - med restriktioner. Esbjerg Kommune har med begrundelsen i tiltag til smittebegrænsning

meddelt, at alle fritidslokaler er lukket indtil d. 3. januar 2021. Det vil med de sidste udmeldinger helt sikkert blive forlænget til mindst d. 17. januar 2021.

Vi følger selvfølgelig udviklingen, så vi hurtigst muligt i det nye år kan melde planerne for foråret ud.

Vi håber på, at du vil fortsætte med at bakke / støtte op om OZ5ESB - der er "kraftigt lys for enden af tunnelen".
   
På bestyrelsens vegne ønsker jeg alle et Godt Nytår - og forhåbentlig snart på gensyn til nye aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling.

   
Vy 73 de OZ1FF, Kjeld
  

20. december 2020

Nyhederne for uge 51 - Ja, den passende betegnelse for året 2020 må nok være "Annus  horribilis" - ikke engang en sidste Almindelig mødeaften kunne det blive til, inden vi privat skal fejre Jul og Nytår.

Der har dog også været enkelte lyspunkter i det nu næsten forgangne år - et af de store var onsdag eftermiddag hvor Kjeld, OZ1FF og Jan, OZ1INN (billedet) på det lille torv foran Spar Nord's afdeling i Strandbygade fik overrakt det synlige bevis på deres  donation til vores fortsatte aktiviteter. Heldigvis regnede det ikke, men det var godt nok en kold omgang - ude i kulden foran banken hvor de 12 udvalgte foreninger havde taget opstilling, med behørig afstand - forsamlingsforbuddet skal jo overholdes. Heldigvis gav checken en dejlig indre varme, så det var absolut ikke noget problem at modtage deres anerkendelse af vores arbejde.      

En meget stor tak til Spar Nord Esbjerg og Spar Nord Fonden.  

      

Der er ikke flere planlagte aktiviteter tilbage i år - så nu gælder det

familien og den hjemlige julehygge. Men skulle der være lidt tid i overskud er der jo gammel tradition for at de der har muligheden mødes på Esbjerg VHF repeateren (145.650MHz) juleaftensdag. For nu ikke at kalde forgæves var det måske en idé at mødes inden Disneys Juleshow på tv - altså mellem kl.14.00 og kl.16.00 og ønske hinanden en Glædelig Jul.

    

De nyværende restriktioner omkring nedlukning af vores aktiviteter i kommunens ejendomme, gælder frem til d. 3. januar 2021 - men om det holder eller bliver forlænget ved ingen endnu. Vi håber det bedste og regner med at vi kan starte igen mandag d. 4. januar 2021 - men følg med her på hjemmesiden.

  

Bestyrelsen (og redaktionen) ønsker ALLE en rigtig Glædelig Jul og et Godt Nytår - vi ser frem til alle de nye aktiviteter og muligheder i 2021.

    

13. december 2020

Nyhederne for uge 50 - Vi starter med en rigtig god nyhed.

Spar Nord Esbjerg og Spar Nord Fonden har meddelt os at man har besluttet at understøtte vores Tech4Fun aktiviteter med en kontant donation på 10.000,- kr. Det er da virkelig en nyhed der varmer i en kold og mørk tid. Bestyrelsen er beæret over at være en af de 12 foreninger i Esbjerg, der modtager et sådant flot  beløb til vores forskellige aktiviteter. Det er jo ingen hemmelighed at vores sædvanlige muligheder for at finansiere de forskellige indkøb af udstyr og materialer, i år har været  væk - så donationen falder på et tørt sted, og vil sikre at vi er klar til mange nye Tech4Fun aktiviteter når virkeligheden og hverdagen forhåbentlig snart igen bliver helt normal.      

    

Oven på denne gode nyhed, er vi nu for alvor ved at komme i julestemning - og på værkstedet er der bl.a. blevet indleveret nyt spændende målegrej. Så det var godt at der blev "skaffet" lidt gulvplads :-). Og vi røber nok ikke noget ved at fortælle at noget af

det fine grej allerede er sendt videre til indpakning, og vi nu helt officielt kan kalde os for leverandør til selveste Julekonen  Onsdag var der en større mængde nye blade i postkassen - så det var noget roligt rundt omkring i de bløde møbler, mens der blev drømt og spekuleret over hvad der måske venter under juletræet, ved siden af alle de bløde pakker........

       

Den kommende uge er der mandag aften åbent på værkstedet - hvor de store alfer flittigt arbejder videre med de forskellige projekter. Tirsdag er der Tech4Fun for de unge - der gerne skulle få programmet til at virke, så de kan bruge juleferien på at lave de flotteste figurer på deres 3D LED cubes. Onsdag - ja, der skulle jo ha' været Juleafslutning, men det bliver der ikke noget af i år. I stedet er der Almindelig mødeaften uden noget særligt planlagt - altså udover at vi må hjælpes med at få finpudset  julestemningen - på trods af mundbindet.

     

På gensyn i den kommende juleuge - i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de ekstra brede, glade smil  :-)

   

6. december 2020

Nyhederne for uge 49 - Det griber om sig, nu har nisser og juledyr også holdt deres indtog på værkstedet. Og det er jo faktisk ikke så ringe endda - med hjælp fra et par af de store alfer er der sket betydelige fremskridt med oprydningsprojektet. Igen er store dele af gulvet blevet synligt, der er sket betydelige fremskridt med flere projekter og ikke mindre vigtigt er, at der igen er åbent for indlevering af overskudsgrej og donationer :-).

  

Denne uge i afdelingen (og lidt i sidste uge) for sidste søndag lykkedes det kravlenissen, at få udskiftet de visne kviste på vores juletræ i gittermasten, med flotte friske grangrene. I alt sin pragt og glans lyser juletræet nu morgen og aften og spreder lidt god stemning blandt naboer og besøgende på Fritidscenteret.

Mandag aften blev der bl.a. boret huller, loddet og afprøvet på værkstedet. Tirsdag blev der bygget videre på de små 3D LED cubs med Tech4Fun - et par stykker har dog tilsyneladende      

misforstået de ellers meget udførlige instruktioner, så deres cubes ligner mest noget man ellers kun finder i Pisa. Men pyt det virker og det er vel det vigtigste - nu mangler så kun programmeringen og det klarer vi inden jul. Onsdag var der Almindelig mødeaften - og blandt aftenens interessante samtale emner var Thomas, OZ1TDS´s nye tidlige julegave - en Rashperry Pie de luxe. Vi glæder os til at se hvad den kan bruges til når Thomas får "proppet" noget program i den.

    

Den kommende uge er der åbent på værkstedet mandag aften (fra kl.19.00 til 21.00) og onsdag er der Almindelig mødeaften med DIY underholdning (fra kl.19.30 til 22.00).

   

På gensyn - blandt julenisserne i EDR Esbjerg afdeling.  

    

29. november 2020

Nyhederne for uge 48 - Nisser, juledyr i næsten enhver udgave og farvestrålende belysning er i disse dage på kraftig fremmarch i haver, vinduer, på hustage, i folks stuer - ja, stort set over alt.

Det er jo super hyggeligt hvis altså det ikke lige var for alt det støj de billige strømforsyninger og LED drivere udsender specielt på HF-båndene. De to nisser på billedet fra radiorummet larmer eller støjer heldigvis ikke, så de får lov til at blive siddende og følge med i hvad der sker når der bliver drejet på alle knapperne.

   

Denne uge i afdelingen fortsatte arbejdet på værkstedet - og det går da i den rigtige retning med at få ryddet op og sat alt det nye på plads eller få fundet en ny plads. En tur på genbrugspladsen og det begynder at hjælpe med gulvpladsen. Det er rigtig godt at tiden snart igen kan blive brugt på nogle af de mange forskellige projekter der venter på at blive færdige. 

Den kommende uge fortsætter vi mandag aften med opgaverne på værkstedet. Tirsdag er det de unge deltagere i Tech4Fun der bygger videre på deres 3D LED cubes - onsdag er der Almindelig mødeaften  - Vinter Auktionen der var planlagt til denne dato, er (som oplyst i sidste uge) flyttet til slutningen af januar. Så det bliver en DIY onsdag som vi efterhånden er vant til - og det ser nu ikke ud til at være et problem, selvom det kunne være dejligt med et lille (eller større arrangement) der kunne fylde alle stole. Vores egen lokale julehyggespreder - juletræet i masten skal lige ha' monteret lidt nyt gran, og så er planen at den fra i aften vil lyse i de mørke aften og morgentimer frem til årsskiftet - så enkelte ting og traditioner er da som det plejer at være.......

      

Trænger du til lidt seriøst adspredelse er det bare på med mundbindet (og nissehuen) og afsted - f.eks. nu på onsdag ?

     

22. november 2020

Nyhederne for uge 47 - Som det nok ikke er forbigået nogens opmærksomhed er forsamlingsbegrænsningen på max. 10 personer blevet forlænget foreløbig frem til d. 13. december - det betyder at vores VinterAuktion foreløbig er blevet udsat til slutningen af januar måned. Det betyder desværre også at vores traditionelle Juleafslutning for første gang siden anden verdenskrig er aflyst. Det giver jo desværre ikke meget mening eller hyggelig julestemning at flytte den til engang i foråret. Aktivitetskalenderen er opdateret de næste par måneder frem - så må se hvad der kan gennemføres og hvad der må flyttes eller aflyses. 

    

Denne uge i afdelingen var arbejdet koncentreret omkring vores værksted - som det ses på ugens billede er gulvpladsen lige nu svært begrænset. Billedet er taget før 4 mand onsdag aften gik i gang med at sortere og flytte på hylder eller i kasser. 3 timer senere kunne man dårligt se at der var sket noget, så vi arbejder

fortrøstningsfulde videre i den kommende tid - det ville jo være dejligt at kunne se bare lidt mere af gulvet inden årsskiftet. For at komme i bund med  med de seneste indkøb og donationer er Vareindleveringen lukket i den kommende uge. Udover opgaverne på værkstedet var der tirsdag gang i loddekolberne med de unge Tech4Fun deltagere, der byggede videre på deres 3D LED cube - med lidt held når de at blive færdige inden juleferien. Onsdag var der Almindelig mødeaften hvor der også blev tid til et lille mundtlig referat, fra Repræsentantskabsmødet i Landsforeningen.

    

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag og onsdag aften - onsdag er der også mulighed for at diverse DIY underholdning i radiorummet eller tilbagelænet i de bløde møbler.

     

På gensyn blandt alt "guldet" på værkstedet eller i vores hyggelige lokaler - også i den kommende uge.

   

Arkiverede nyheder.

Arkiverede nyheder fra EDR Esbjerg afdeling - med beretninger og beskrivelser af arrangementer og aktiviteter, finder du i kronologiske rækkefølge på disse sider (vær opmærksom på at disse sider er temmelig store, og at det derfor kan tage lidt tid at åbne dem) :

 

Nyheder fra 2020

Nyheder fra 2019

Nyheder fra 2018.

Nyheder fra 2017.

Nyheder fra 2016.

Nyheder fra 2015.

Nyheder fra 2014.

Nyheder fra 2013.

Nyheder fra 2012.

Nyheder fra 2011.

Nyheder fra 2010.

Nyheder fra 2009.

Nyheder fra 2008.

Nyheder fra 2007.

Nyheder fra 2006.

Nyheder fra 2005.

Nyheder fra 2004.

Nyheder fra 2003.