Sidste nyt -

de "allervarmeste" nyheder,

omkring EDR Esbjerg afdeling.

   

   

Nyhederne opdateres selvfølgelig løbende, og mindst 1 gang i ugen. Eventuelle oplysninger eller   

 indlæg der ønskes viderebragt her på siden, kan sendes til redaktionen.

10. november 2019

Nyhederne for uge 45 - Det er ved at blive koldt udenfor så meget passende sluttede Rævejagt sæsonen - lørdag i Marbæk plantage. Finalejagten havde 8 friske deltagere der igen havde en fantastisk tur rundt i skoven. Dagens vinder blev Thomas, OZ1TDS med Villy, OZ6KH på anden pladsen - Bjarne, OZ1CWP var ræv. Helt til det sidste var der spænding om hvem der blev dette års Afdelingsmester. Efter 14 jagter, og men med bare et (1) points forspring lykkedes det Villy, OZ6KH at genvinde titlen foran Thomas, OZ1TDS på anden pladsen og Bjarne, OZ1CWP på en sikker tredje plads. Et stort tillykke til Villy, OZ6KH - Afdelingsmester i Rævejagt 2019 - pokalen overrækkes i forbindelse med Juleafslutningen d.18. december.

   

Ellers i denne uge - både tirsdag og torsdag blev der kæmpet

med de små SMD komponenter på begge Tech4Fun hold. Den konkurrence vandt de voksne, der alle blev færdige og fik det til at virke - selvom der måtte indtil flere erstatningskomponenter til. Selv en grundig eftersøgning med lup er ikke nok, når først sådan en "fætter" er havnet på gulvtæppet :-). Onsdag var der Almindelig mødeaften hvor der bl.a. blev tid til at starte en opdatering af vores pc'er i radiorummet og ellers ryddet lidt op i lokalerne.

 

Den kommende uge er der mandag åbent på værkstedet, tirsdag er der Tech4Fun (hold F), onsdag er der Almindelig mødeaften og torsdag er der Tech4FunXXL.

   

Sender du QSL-kort direkte til udlandet - kan man, hvis man er meget rig og er helt ligeglad med hvad det koster, benytte sig af muligheden med PostNord. Men man kan jo også sende 3-4 gange så mange hvis man benytter muligheden med DP. Svend, OZ1DYI har styr på hvad og hvordan man gør - så vil du sparer en formue er det bare med at tage en snak med Svend. Næste forsendelse sker i den kommende uge.

   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor de aktive medlemmer mødes.

    

3. november 2019

Nyhederne for uge 44 - Lige en lille opfølgning på sidste lørdags Maker Event på Hovedbiblioteket. I søndagens udgave af det førende lokale nyhedsmedie JyskeVestkysten var der en ganske god artikel om arrangementet - den kan du læse via dette link.

Glædeligt var der en hel del af de voksne besøgende der var meget interesseret i vores Tech4FunXXL - og de første har allerede tilmeldt sig det næste hold. Og nu skal man jo "smede mens jernet er varmt" så derfor - er der nok der vil være med, starter vi et nyt hold allerede - torsdag d. 6. februar 2020. 

Kender du nogen der kunne være interesseret, så spred det glade budskab - nærmere info på www.tech4fun.dk  

   

Denne uge forløb alle aktiviteter helt som planlagt - altså lige

bortset fra at vi ikke nåede i kælderen. Vi må se hvornår lejligheden igen byder sig - for der ligger bl.a. en hel del nyt coax kabel i rimelige stykker vi skal ha sorteret og gjort klar til VinterAuktionen.

   

Den kommende uge er der som sædvanligt åbent på værkstedet mandag aften - tirsdag er der Tech4Fun for de unge - onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt (altså udover hængepartiet i kælderen). Torsdag er der Tech4FunXXL for de voksne, og så endelig lørdag og den store Finalejagt i kampen om Afdelingsmesterskabet i Rævejagt 2019. Som altid afvikles finalen i Marbæk plantage - område Nord - altså i området omkring Marbæk gård. Mødestedet er på parkeringspladsen ved Marbækgård og første signal udsendes kl.13.00. Selvom det måske ikke er muligt at blande sig i kampen om pokalen, er ALLE meget er velkomne til at deltage i kampen om hæder og ære. For begyndere er der mulighed for at låne det nødvendige pejleudstyr (1.8MHz) - eneste betingelse er at man er på pladsen senest kl. 12.30. Efter årets sidste jagt er der lidt ekstra godt til maven - så Bjarne, OZ1CWP vil gerne ha¨ besked senest på onsdag hvis du / I kommer.

      

På gensyn også den kommende uge til aktiviteterne i EDR Esbjerg :-)

    

27. oktober 2019

Nyhederne for uge 43 - Endnu en hektiske uge med fuld fart på aktiviteterne. Det ubetingede højdepunkt var vores deltagelse i lørdagens Maker Event på Hovedbiblioteket i Esbjerg.

Vores store stand med masse af eksempler på hvad vi arbejder med gjorde at vi hurtigt kom i snak med rigtig mange af de besøgende. Nogle skulle lige hører lidt mere om hvad og hvem vi er, snakke om de mange forskellige ting i vores udstilling, selv prøve at bygge et lille elektronik projekt, eller ha' udleveret et tilmeldingsskema. Vores nye lokkemiddel "Boblehovedet" gjorde lykke - de mindre var vildt benovet og de lidt ældre havde med et stort smil, travlt med at tage billeder og film til de sociale medier. Godt at nye spændende "lokkeprojekter" allerede er godt i gang på værkstedet - praktiske eksempler er virkelig noget der kan tiltrække folk - i alle aldersklasser. En absolut succesoplevelse - og vi er meget gerne med igen næste gang :-)

Onsdag var der på opfordring af EDR 's Landsformand OZ3QY Jan Anderschou arrangerede et Medlemsmøde, så han kunne fortælle om tingenes tilstand i landsforeningen EDR. Desværre ville det nok være lidt overdrevet at kalde det et tilløbsstykke - men Jan fik da mulighed for at "lufte" hans syn på virkeligheden. Der var efterfølgende en hel del spørgsmål, og det var ganske tydeligt at ingen var særlig imponeret over hvad der er sket / sker eller planerne for fremtiden i landsforeningen EDR. Tak til Jan, OZ3QY for besøget.
Som flere deltagere bemærkede efterfølgende, står landsforeningen EDR's rolle i fremtiden i skærende kontrast til vores oplevelser lørdag på biblioteket  

    

Den kommende uge skal vi mandag ha' ryddet op på værkstedet - alt grejet fra lørdagens event er bare "fyldt ind" :-). Tirsdag og torsdag er der Tech4Fun / Tech4Fun XXL og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt på forhånd - så alle muligheder er åbne. Skulle der være interesse, venter en stor opgave i vores kælder depot - det er kun med nød og næppe at døren kan lukkes. Der menes dog at være nogle tomme hylder bagerst i lokalet - så det er vist bare et spørgsmål om at få det hele stablet rigtigt.

    

På gensyn i EDR Esbjerg - stedet med mulighederne .........    

    

20. oktober 2019
Nyhederne for uge 42 - Da Tech4FunXXL stadig var på tegnebrættet var der ikke de store overvejelse omkring om vi nu også havde det rigtige udstyr. Det har siden vist sig nødvendigt at supplere værktøjskassen med et parti luplamper - så deltagerne kan se hvor de små "dimser" skal puttes rigtigt i printpladerne, og "snablen" ikke kommer for tæt på den varme loddekolbe :-).

 

Denne uge var der mandag aktivitet på værkstedet og onsdag var der Almindelig mødeaften bl.a. med individuel rådgivning, samtale af sædvanlig høj intellektuel kvalitet og indtagelse af læskende og forfriskende drikke i de bløde møbler.

Lørdag var der Rævejagt i Esbjerg Østskov - og igen var Villy, OZ6KH hurtigst til at finde rævene - Thomas, OZ1TDS var lige efter og løb med anden pladsen. Rævene var denne gang gemt af

DDAnette, OZ1BCC der også havde sørget for en stor dejlig æblekage og kaffe til deltagerne efter jagten. Nok ikke nødvendig at fortælle at det hele blev spist. Sidste mulighed for at få luftet pejleudstyret er at deltage i Finaljagten om Afdelingsmesterskabet - lørdag d. 9.november kl.13.00 i Marbæk plantage område Nord.


Den kommende uge er der fuldt program - mandag er der åbent i værkstedet fra kl.19.00 til 21.00, hvor vi skal ha' de sidste småting gjort klar til vores stand på Maker Event 2019, og tirsdag er der Tech4Fun for de unge.
Onsdag er der Medlemsmøde om Landsforeningen EDR. Hvad sker der egentlig i landsforeningen og hvad er planerne for fremtiden. EDR 's Landsformand OZ3QY Jan Anderschou kommer, fortæller og besvarer spørgsmål - altså en unik mulighed for at få alle rygter og historier be- eller afkræftet. Mødet er åbent for ALLE uanset medlemskab af landsforening eller EDR Esbjerg afdeling. Dagsordnen for mødet
      
Kort orientering om EDRs status
Dialog med medlemmerne om amatørradio, herunder:

 
 - hvilke faglige tiltag man vil foreslå EDR arbejder med
   - på hvilke faglige områder medlemmerne af EDR Esbjerg kan arbejde for EDR og dermed alle danske radioamatører

    
Torsdag er der Tech4Fun for de voksne, og fredag stiller vi de store ting op på Hovedbiblioteket. Lørdag kl.10.00 åbner dørene til Maker Event 2019 på Hovedbiblioteket i Nørregade - og vi er klar med vores store udstillingsstand og elektronik workshop. Vi håber selvfølgelig på at der kommer mange og ser hvad vi laver - der bliver i hvert fald "slået på tromme" for arrangementet. På de store reklamepyloner ved indfaldsvejene til byen kan man se et billede af vores robotbane og en henvisning til arrangementet. Vil du hjælpe med at reklamere for denne mulighed for at se hvad der sker i de tekniske foreninger i Esbjerg - er du velkommen til at printe denne plakat og hænge den op i supermarkedet, på virksomhedens eller skolens opslagstavle.

Lørdag og søndag er også årets største HF contest weekend - men om der er mere "luft i ballonen" til også at køre lidt seriøs contest må tiden vise. Vil du være med ved mikrofonen i CQWW DX SSB aftales det nærmere på onsdag efter Medlemsmødet.

      

På gensyn til de mange forskellige aktiviteter med EDR Esbjerg :-)

     

13. oktober 2019
Nyhederne for uge 41 - Endnu en uge med fuld fart på en masse forskellige aktiviteter f.eks. onsdag hvor der var foredrag - et af den slags, hvor nogen bagefter med rette kan ærgre sig, vis man ikke var blandt deltagerne. Overskriften var " i Gagarins fodspor" men vi nåede nu vidt omkring i historierne og oplevelserne som Jørn Christiansen har haft i Rusland.

To en halv time med billeder, videoklip og en masse informationer om udfordringerne - ikke kun med det russiske rumfartsprogram men også de mere hverdagsagtige problemer der er i dette kæmpe land. En stor tak til Jørn Christiansen for en meget interessant aften.

Mandag aften blev der "tryllet" på værkstedet - en masse små ur byggesæt er kommet hjem - desværre var der fejl i en del af dem, så dem skulle vi ha' kontrolleret og rettet inden de kom på lager. 

Tirsdag og torsdag var der Tech4Fun - der blev bygget og hygget. Gert, OZ1BFV havde fået rettet de sidste detaljer på vores sidste nye "lokkemiddel" - Boblehovedet og det blev demonstreret for deltagerne - der var svært begejstret. Vi håber det samme gør sig gældende, når det skal med på vores stand ved Maker Event på Hovedbiblioteket d. 26. oktober.

   

Her i weekenden var der faktisk flere aktiviteter end vi kunne overkomme. Lørdag var der Rævejagt i Marbæk plantage, her blev vinderen Villy, OZ6KH med Bjarne, OZ1CWP på anden pladsen. Rævene var udlagt af Henrik, OZ1HBM og Finn, OZ1IJS - der igen havde fundet nogle rigtig gode gemmesteder :-). Af forskellige årsager er årets sidste to jagter blev flyttet - således at der jages igen på lørdag d. 19. oktober i Esbjerg Østskov - mødestedet er på parkeringspladsen ved Grønnegårdsvej (Bålhytten), 6705 Esbjerg Ø. Første signal udsendes kl.13.00 og ALLE er mere end velkomne til at deltage.

Finaljagten der traditionen tro foregår i Marbæk plantage (område Nord) er rykket frem til d. 9. november.

   

Lørdag var der også contest - SAC SSB, men hvor gerne vi end ville kunne vi ikke deltage i år. For mens der blev jagtet ræve i skoven blev der knoklet med at demontere et nyt stort læs antenner fra Satellitstation i Blåvand. Endnu en 2,4m og to 1,2m gyrostyrede skibssystemer blev pakket på den store maskintrailer og fragtet til de forskellige lagerpladser i Esbjerg.

Specielt de to gyrostyrede antenner er MEGET interessante og er nok det vi først får op at kører igen - som en mobil satellit station til bl.a. den nye Es'Hail 2 - jo planerne er allerede udtænkt - nu skal vi bare finde tiden :-) 

Den kommende uge er der Efterårsferie for de skolesøgende, derfor holder Tech4Fun også ferie - men der er selvfølgelig åbent i værkstedet mandag aften. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet - og som skrevet, er der lørdag Rævejagt - lørdag eftermiddag i Esbjerg Østskov.

     

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med de fleste (og bedste) aktiviteter :-)

  

6. oktober 2019

Nyhederne for uge 40 - Sæsonstart på værkstedet - og allerede er det ene arbejdsbord fuldstændig overfyldt med igangværende og nye spændende projekter. Jo, det går hurtigt, men nu er vi jo også en slags specialister med stor erfaring - i at rode :-)

Helt som det plejer tegner det altså til endnu en meget aktiv / travl vinter - også på værkstedet.

Tech4Fun byggede tirsdag aften - onsdag var der Almindelig mødeaften uden noget særligt planlagt. Men så var der jo bl.a. tid til et lille intensivt kursus i "dipols byggeri" for Rasmus, OZ5CVF og lidt opdatering og kopiering af vores QSL computer.

Torsdag byggede Tech4FunXXL elektronik - og det går rigtig godt, men vi bliver nok nød til at investere i lidt bedre belysning.

 

Den kommende uge fortsætter vi mandag aften på værkstedet.

Tirsdag er der Tech4Fun for de unge - og onsdag er der et spændende og interessant foredrag på programmet:  I Gagarins fodspor
Jørn Christiansen gennemgår sin rejse til kosmodromen i Baikonur - stedet for opsendelse af kosmonauter. Han går i kosmonauten Gagarins fodspor fra fødsel til død. Der kommer facts om Gagarin, opsendelse af Sputnik i 50erne, Saratov og Engels hvor Gagarin landede og om opsendelse af nutidens kosmonauter fra Baikonur i Kasakhstan. Besøg i Gagarins beboelse, Soyuz raketten, rumrejser og problemerne - samt dansk deltagelse i rumfart med Andreas Mortensen. Et foredrag der har "høstet mange roser" andre steder - så det er bestemt en af de aftener man bare skal i klubben. Deltagelse er gratis for medlemmer  - og gæster / naboer / kollegaer er meget velkomne - entreprisen er dog 40,- kr.

      

Torsdag er der nye udfordringer for de voksne i Tech4FunXXL, og ugens aktiviteter slutter lørdag med en rask Rævejagt - denne gang i Marbæk plantage område Syd. Mødestedet er på parkeringspladsen ved Bopladsvej,. Første signal udsendes kl.13.00. ALLE er velkomne til at deltage i kampen om hæder, ære og Afdelingsmesterskabet.

For begyndere er der mulighed for at låne det nødvendige pejleudstyr (1.8MHz) - eneste betingelse er at man er på pladsen senest kl. 12.30

   

På gensyn til bl.a. foredrag - den kommende uge i EDR Esbjerg afdeling.

    

29. september 2019

Nyhederne for uge 39 - En spectrum analyzer er et ganske godt stykke værktøj, når man skal indstille en trådløs mikrofon midt i FM båndet, fandt de unge ud af på tirsdagens Tech4Fun hold.

Torsdag startede vi det første Tech4FunXXL pilot hold - her var

"problemet" mere det der med at læse byggevejledningen og lærer at lodde alle komponenter i opstillingen. Det skal nu nok komme, og de voksne gik til opgaven med stor interesse og entusiasme - bestemt ikke et øjeblik for tidligt, vi fik tilføjet XXL til vores lange række af medlemstilbud :-).

Udover disse aktiviteter var der onsdag Almindelig mødeaften

uden noget specielt på programmet - og det var godt, for så var

der tid til at få ryddet lidt mere op på lageret. Og, ja man troede jo

ikke mere at det var muligt, men nu kan man faktisk komme helt ind til de bagerste hylder uden brug af rebstige og klatre sko. Sikke mange gode ting vi har på lager - gensynsglæden var stor og man blev faktisk helt glad :-)

Den kommende uge starter Mandagsåbent i værkstedet officielt igen - så mangler du at borer et par store huller, bukke en kasse eller noget andet der ikke lige kan laves hjemme ved køkkenbordet er der altså nu igen muligheder mandag aften fra kl.19.00 til 21.00. Tirsdag er der aktiviteter med Tech4Fun. Onsdag er der Almindelig mødeaften - uden noget specielt på programmet, og torsdag er der Tech4FunXXL med nye udfordringer til de voksne.

     

Har du husket at sætte kryds i kalenderen for onsdag d. 9. oktober - og det spændende foredrag om Russisk rumfart ? 

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor loddetinnet ikke bare samler støv på hylden.

     

22. september 2019

Nyhederne for uge 38 - Så fik også lige ugens sidste aktivitet afviklet. I dag søndag var der Radioprøve for nye radioamatører - og ja, resultatet kender vi ikke endnu, men det ser da fornuftigt ud for de deltagere der var med på vores kursus - bl.a. for Rasmus der med sine bare 14år ser ud til at blive vores pt. yngste medlem med certifikat. Et stort tillykke til alle - det endelige resultat kan forventes i indbakken allerede i morgen. Hvordan det, er der nok nogen der spørger - jo, nu er det jo ikke første gang vi afholder en Radioprøve på vegne af Energistyrelsen, men i dag var vi blevet udtaget til kontrol af hvordan vi afvikler disse prøver. Så en inspektør mødte op og overværede det hele - og han lovede ekstra hurtig ekspeditionstid nu da han havde svarskemaerne med hjem i tasken :-).

Altså endnu en aktiv weekend hvor der lørdag blev terpet teknik på D-certifikatkurset og samtidig blev der jaget ræve i Esbjerg

Nørreskov - dagens vinder blev Thomas, OZ1TDS med Bjarne, OZ1CWP på anden pladsen. Rævene var denne gang udlagt af Villy, OZ6KH der havde fundet nogle gode gemmesteder der rigtig fik jægerne rundt i hele skoven. Næste Rævejagt er lørdag d. 12. oktober i Marbæk plantage - område syd.

      

Den kommende uge er der tirsdag Tech4Fun for de unge, onsdag er der Almindelig mødeaften for alle, og torsdag er der start på Tech4FunXXL for voksne. Denne nye tilføjelse til vores efterhånden mange forskellige aktiviteter tegner til at blive et vigtigt værktøj til at hverve nye aktive medlemmer - udfordringen er at få selve afviklingen til at passe med folks mange andre fritidsinteresser......

      

Velkommen til nye aktiviteter - den kommende uge - i EDR Esbjerg afdeling.

     

15. september 2019

Nyhederne for uge 37 - Lige en lille opfølgning på vores deltagelse i sidste weekends HF Fieldday. Fredag aften da det tunge udstyr blev fragtet ind på stubmarken blev mandskabet "fanget" i et kraftigt regnvejr, hvor ikke engang 4-hjulstræk var nok til at slæbe det hele rigtigt på plads - godt vi havde lånt en traktor til at pløje gennem mudderet. Lørdag  var det staks meget bedre - og opsætningen af det sidste gik lige efter planen. Der var rimelige forhold og den første lille time kom der 100 QSO'er i loggen på 20m - bl.a. med mange US (Californien / Washington) stationer men næsten ingen fra US østkyst. Tyske og engelske stationer kunne køres med imponerende signaler. Søndag formiddag var der flere timer med total blackout - kun en enkelt  station på 20m kunne høres hele tiden, og ham havde vi forlængst fået i loggen :-).Nu har hovedformålet for vores deltagelse i

dette arrangement gennem en del år været at komme ud og "vise flaget" - som man også kunne se på sidste uges billede. Som sædvanligt betød det flere interessante besøg af forbipasserende der da lige skulle se hvad det var vi lavede. Bl.a. kikkede en ældre mand i en stor 4x4 lastbil ind - han havde være i Esbjerg med en bil, og var lige ved at kører i grøften da han så vores opstilling ved siden af hovedvejen. Han var ikke selv radioamatør - men svært interesseret, og havde opbygget en mobil radiostation fyldt med Rohde og Schwartz militærudstyr. Den ville han meget gerne vise os - så søndag formiddag kom han tilbage og viste vidunderet frem - et fantastisk projekt han havde brugt rigtig mange timer og penge på. Han var lidt skuffet over at vores store master ikke var til salg - de passede ellers lige til hans lastbil :-). I alt dukkede en 8-10 turister op på pladsen for at se hvad det var vi lavede - en enkelt skulle helt sikkert hjem og ha' fundet udstyret frem igen.

Det giver altså "point på PR kontoen" at bruge en weekend på at kører radio ved siden af hovedvejen mellem Esbjerg og Ribe.

      

Denne uge i afdelingen fik vi vasket mudderet af grejet og sat det meste på plads igen - kun alle kablerne mangler. Tech4Fun hold E kom i gang igen efter sommerpausen - og ja det hele var ikke glemt så det gik rimeligt med at bygge en lille robot. Fredag var der bestyrelsesmøde - bl.a. om de kommende aktiviteter - her er det vist på sin plads at reklamere for et spændende foredrag: "I  Gagarins fodspor" om russisk rumfart - d. 9. oktober. Et foredrag der har høstet mange roser andre steder. Udflugten til Kiel er blevet udsat til foråret.

Lørdag var der Rævejagt i Marbæk plantage - Thomas, OZ1TDS og Rie var ræve og det gjorde de godt, i hvert fald fik jægerne en god lang tur rundt i skoven. Dagens vinder blev Villy, OZ6KH med Bjarne, OZ1CWP på anden pladsen. Efter jagten var der kaffe og kage - og Villy, OZ6KH fik lejlighed til at fremvise hans bronzemedalje som han havde vundet ved sidste uges Region 1 mesterskaber i ARDF i Slovenien - et stort tillykke med lørdagens sejr i Esbjerg og den flotte placering internationalt til Villy, OZ6KH.

   

Den kommende uge er der også meget at se til - tirsdag starter det nye Tech4Fun hold F op - så må vi se hvor mange der dukker op og vil være med. Onsdag er der almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet - men listen over hvad vi mangler at lave er lang. Lørdag kl.10.00 starter et D-certifikat weekendkursus i afdelingen, og kl.14.00 er der Rævejagt i Esbjerg Nørreskov - mødestedet er på Parkeringspladsen ved "Dyrehaven" Parkvej 31, 6710 Esbjerg V. Bemærk at første signal udsendes kl.14.00. ALLE er velkomne til at deltage i kampen om hæder, ære og Afdelingsmesterskabet. For begyndere er der mulighed for at låne det nødvendige pejleudstyr (1.8MHz) - eneste betingelse er at man er på pladsen senest kl. 13.30.

Søndag slutter vi ugen af med anden del af D-certifikat kurset - og kl. 16.00 er der Radioprøve. Her er der tilmeldt 10 deltagere - så med lidt held kommer der snart nye radioamatører på frekvenserne.

   

På gensyn til en ny uge med mange forskellige aktiviteter i EDR Esbjerg.

      

8. september 2019

Nyhederne for uge 36 - En lille (forsinket) opdatering omkring  ugens mange forskellige aktiviteter. Tech4Fun denne vinter tegner lovende, der er dog stadig ledige pladser - også  til voksen udgaven Tech4Fun XXL men man skal ikke vente hvis man vil være med. Mere info på www.tech4fun.dk

  

Weekendens deltagelse i årets HF Fieldday blev en til tider våd affære - men der var da også mange lyspunkter og de store antenner inde på stubmarken, samt vores flag helt ude ved hovedvejen havde deres virkning med at tiltrække nysgerrige. Så selvom vi også i år var ramt af afbud og dermed kun deltog med et begrænset opbud gik det nu ganske udmærket :-)

 

Den kommende uge starter det gamle Tech4Fun hold igen

tirsdag aften, og onsdag er der Almindelig mødeaften med oprydning som eneste punkt på programmet. Lørdag er der Rævejagt - denne gang i Marbæk plantage område Nord.

Mødestedet er på parkeringspladsen ved Marbækgård og første signal udsendes kl.13.00. ALLE er velkomne til at deltage i kampen om hæder, ære og Afdelingsmesterskabet. For begyndere er der mulighed for at låne det nødvendige pejleudstyr (1.8MHz) - eneste betingelse er at man er på pladsen senest kl. 12.30.

   

Mere nyt i næste uge - om aktiviteterne i EDR Esbjerg - på gensyn :-)

        

1. september 2019

Nyhederne for uge 35 - Hele sommeren er der blevet arbejdet med prototyper, undervisningsmaterialer og forskellige "gadgets" der skal lokke folk til vores aktiviteter med elektronik og moderne kommunikation. På tirsdag er der informationsaften om vinterens tilbud med Tech4Fun for de unge og Tech4Fun XXL for voksne

- vil du (eller nogen du kender) vide mere, så besøg www.tech4fun.dk eller kom i vores lokaler - tirsdag kl.19.00.

  

Denne uge i afdelingen kom der igen liv i det defekte PA-trin, der var dog ikke ret mange der var mødt op for at ytre ønske om at være med i årets HF Fieldday - så lige hvor mange stationer vi stiller op er lidt usikkert - men nu kan vi i hvert fald igen levere et rimeligt signal på alle bånd. Og det er helt sikkert at vi er med, når starten gives fri til 24timers konkurrence om flest stationer i

logbogen - fra stubmarken i Tjæreborg (ved Vestre Strandvej / Hovedvejen mod Ribe). De store master skulle være synlige fra lørdag formiddag - lidt afhængigt af hvor meget det regner :-).

   

Denne uges kamp om Afdelingsmesterskabet i Rævejagt foregik i Esbjerg Østskov. Vinder blev Bjarne, OZ1CWP med Thomas, OZ1TDS og Villy, OZ6KH på en delt anden plads. Rævene var denne gang udlagt af Finn, OZ1IJS og Henrik, OZ1HBM. Vejret var fint - selvom det måske var lidt til den varme side - et problem vi nok ikke skal bøvle så meget med i tiden som kommer. Men der blev drukket en del vand efter jagten - ja, selv en lille guldsmed der kom forbi, fik lidt til at skylle snablen / halsen med inden den tilfreds fløj videre :-). Næste Rævejagt er lørdag d. 14. september kl.13.00 i Marbæk plantage - område nord, og mødestedet er på parkeringspladsen bag Marbækgård.

 

Så er det også ved at være sidste chance hvis man vil være med til efterårets D-certifikat weekendkursus eller Radioprøven d. 22. september. Tilmelding til Energistyrelsen skal ske senest nu på fredag d. 6. september - se mere om kurset og links for tilmelding her. . 

   

På gensyn i afdelingen eller måske til Region 1 HF SSB Fieldday fra Tjæreborg.

    

Arkiverede nyheder.

Arkiverede nyheder fra EDR Esbjerg afdeling - med beretninger og beskrivelser af arrangementer og aktiviteter, finder du i kronologiske rækkefølge på disse sider (vær opmærksom på at disse sider er temmelig store, og at det derfor kan tage lidt tid at åbne dem) :

 

Nyheder fra 2019

Nyheder fra 2018.

Nyheder fra 2017.

Nyheder fra 2016.

Nyheder fra 2015.

Nyheder fra 2014.

Nyheder fra 2013.

Nyheder fra 2012.

Nyheder fra 2011.

Nyheder fra 2010.

Nyheder fra 2009.

Nyheder fra 2008.

Nyheder fra 2007.

Nyheder fra 2006.

Nyheder fra 2005.

Nyheder fra 2004.

Nyheder fra 2003.