Sidste nyt -

de "allervarmeste" nyheder,

omkring EDR Esbjerg afdeling.

   

   

Nyhederne opdateres selvfølgelig løbende, og mindst 1 gang i ugen. Eventuelle oplysninger eller   

 indlæg der ønskes viderebragt her på siden, kan sendes til redaktionen.

23. juni 2019

Nyhederne for uge 25 - Denne uge var vores logoflag placeret lige midt i centrum for opmærksomhed, blandt radioamatører fra Europa og hele verden på den kæmpestore messe - Hamradio i Friedrichshafen. Ganske naturligt var vores stand (som sædvanlig) mødestedet for de fleste danske deltagere på turen rundt blandt de mange udstillere. Og der var god mulighed for at møde nogen som man måske ikke lige kendte i forvejen - på ugens billede hilser Per, OZ1PM f.eks. på Finn, OZ7YY.

Og, ja - det er vist sagt før men dette arrangement er bare en kæmpe oplevelse. Godt nok var der mod forventning ikke nogen Maker udstilling i år - og den var savnet - men så var der jo bare mere tid til at se på alt det andet spændende der var blevet slæbt ind i de store haller. Nyt udstyr og gammelt skrammel i en skøn blanding - fantastisk. En kedelig tendens i år var dog at folk var

mest interesseret i smådele der lige kunne proppes ned i rygsækken - de store ting fik lov at blive stående - og det der blev udsolgt sidste år var der kun ringe eller ingen interesse for i år.   Det er ikke let at finde ud af :-) - men vi klager nu så absolut ikke over salget af vores overskudsdele der igen nåede et niveau man på godt jysk kalder rimeligt. Og lidt nyt blev der da også indkøbt til de igangværende og kommende projekter og gode idéer. Rigtig meget skal gå galt for at vi ikke er tilbage i 2020 - d. 26.-28. juni.

    

I Esbjerg var der denne uge aktiviteter for "dem der blev tilbage" - onsdag sluttede sæsonen med Almindelig mødeaften, og torsdag var der Rævejagt i Esbjerg Østskov. Thomas, OZ1TDS var hurtigst rundt på ruten skarpt forfulgt af Lars, OZ1HVR på anden pladsen. Bjarne, OZ1CWP var ræv. Rævejagten går som de fleste faste aktiviteter nu på en velfortjent sommerferie - første Rævejagt efter ferietiden er - torsdag d. 8. august i Ål plantage. 

De næste 7 uger er det eneste planlagt - Sommeråbent hver onsdag fra kl.19.30 til 22.00 - så medlemmer og gæster / turister i området har mulighed for at mødes til lidt verbal underholdning eller hvad vi nu finder på i sommervarmen ?

Den faste opdatering af nyhederne her på hjemmesiden holder også ferie - ja, altså medmindre der sker noget interessant. Men efter planen, er den faste opdatering tilbage i begyndelsen af august.

   

Rigtig god ferie - alle sammen - på gensyn i afdelingen eller ?  

   

16. juni 2019

Nyhederne for uge 24 - Traditioner opstår gennem tiden - en af vores er en stor stand på Europas ubetinget største messe for radioamatører og teknik interesserede - Ham radio i Friedrichshafen. Dette arrangement med omkring 15.-20.000 deltagere foregår i den kommende uge. Så i denne uge har der været travlhed med at få fundet alt det frem vi skal ha' med og som vi håber vi kan komme af med :-).

Er du blandt de heldige der skal ha' del i denne kæmpe oplevelse er du selvfølgelig meget velkommen til at kikke forbi vores stand i hal A3 - E006-9. Og ja, man behøver altså ikke købe noget, man kan godt nøjes med at kikke, men det er godt nok fristende at veksle pensionsopsparingen til noget lækkert grej og udstyr.

Bare det at møde så mange mennesker med de samme sunde interesser og se hvad de "roder med" eller præsentationerne af de sidste nye stationer og tilbehør er absolut hele turen værd

(selvom den er lang hele vejen ned gennem Tyskland). Måske ses vi - når EDR Esbjerg for 14. gang i streg deltager i Ham radio messen i Friedrichshafen.

     

Ikke alt drejede sig om vores "grejpakning" denne uge - fredag var der f.eks. bestyrelsesmøde hvor der blandt andet blev snakket om efterårets program - der er stadig lang tid til - men en spændende udflugt til en superstation i Kiel, flere spænde foredrag, og oplæg til et nyt afdelingsbyggeprojekt  venter forude :-).

I den kommende uge gælder det altså Ham radio messen for de heldige - onsdag er der sidste Almindelig mødeaften inden Sommeråbent for alle dem der må blive hjemme. Torsdag er der Rævejagt denne gang i Esbjerg Østskov - mødestedet er på parkeringspladsen ved Grønnegårdsvej (Bålhytten), 6705 Esbjerg Ø. Første udsendelser fra rævene sker kl.18.30 - vil du prøve at deltage er der mulighed for at låne det nødvendige pejleudstyr og få lidt instruktion i hvordan man gør - bare man er på pladsen senest kl.18.00.

    

På gensyn rundt omkring, i den kommende uge med EDR Esbjerg afdeling.   

    

9. juni 2019

Nyhederne for uge 23 - Det helt store brede smil var fremme hos deltagerne i onsdagens Grillaften i skolegården. Også hos Kjeld, OZ1FF der dog kun kunne klarer en enkelt af de store saftige og veltilberedte pølser med tilbehør. Vejret var helt i top med flot solskinsvejr og næsten vindstille,det bliver ikke ret meget bedre :-)

     

Godt at vi torsdag havde mulighed for at løbe en lille frisk rævejagt og få maven tilbage på plads indenfor livremmen - det skete i Marbæk plantage. Vinder af sæsonens 5. rævejagt blev Thomas, OZ1TDS der dermed hænger ved i kampen om Afdelingsmesterskabet 2019. Anden pladsen gik til Bjarne, OZ1CWP. Rævene var denne gang udlagt af Villy, OZ6KH og Anette, OZ1BCC havde sørget for kaffe og en rigtig lækker hjemmegjort jordbærkage efter løbet - og så burde man være

tilbage ved start - altså på placeringen af hullerne i livremmen. Næste (og sidste inden sommerpausen) Rævejagt er torsdag d. 20.juni kl.18.30 i Esbjerg Østskov.

     

Som vejret i perioder antyder er vi godt på ved mod den lidt stille sommertid, hvor vi ikke har planlagt de store aktiviteter - den kommende uge er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet. Men skulle man få lyst, er der da altid brug for et par hjælpende hænder på lageret - hvor der skal pakkes grej til vores store stand i Friedrichshafen d. 21.-23. juni. Der står efterhånden også en del ting der skal gøres klar til skrot eller genbrugspladsen - det ville jo være rart hvis man bare kunne gå ind, uden først at skulle fjerne et par tungt læssede paller med grej der skal ses efter eller bare sættes på plads på hylderne......

       

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også de glade radioamatører mødes.

   

2. juni 2019

Nyhederne for uge 22 - Denne uge var vores aktiviteter koncentreret om at få de sidste ting der havde været med på Korskro Hestemarked sat på plads, og så ellers bare "flade ud" og samle kræfter til de kommende arrangementer.

   

Den kommende uge skal vi så småt i gang med at pakke grej til vores stand i Friedrichshafen - lageret bugner, så der er nok at tage af og fylde i kasserne. Det gælder bare om at finde det mest værdifulde og det vi tror folk vil være interesseret i at erhverve :-).

Onsdag skal vi stemme til Folketinget, og er du også ved at være seriøs træt at alle mulige mere eller mindre fantasifulde løfter om stort set alt, og trænger til lidt andet på menuen end "valgflæsk" er det bare at fortsætter fra stemmeurnen til afdelingen. Der er Grillaften - med store saftige pølser / tilbehør og læskende drikke 

på menuen. Går alt efter planen skulle de første "skinke søm" være klar til servering omkring kl.20.00 - i gården under halvtaget i læ for regnen, eller lige midt i det hele badet i solskin. Når du så er godt mæt kan du tage hjem - slå mave - og følge valgresultatet på "husalteret".

     

Skulle du nu gå hen og spise lidt for mange pølser, er afdelingen selvfølgelig klar til at hjælpe med den oppustede mave - en rask lille løbetur. Det sker torsdag aften i Marbæk plantage - hvor

5. afdeling i kampen om Afdelingsmesterskabet i Rævejagt afvikles. Denne gang i område Syd - mødestedet er på parkeringspladsen på Bopladsvej og første signal udsendes kl.18.30.

For nybegyndere er der mulighed for at låne det nødvendige pejleudstyr og få lidt instruktioner i hvordan man gør - bare man er på pladsen senest kl.18.00.

     

På gensyn omkring grillen på onsdag eller / og i skoven på torsdag :-). 

     

26. maj 2019

Nyhederne for uge 21 - Lige et par afsluttende bemærkninger om sidste weekends aktiviteter på Korskro Hestemarked - det var alt i alt igen en rigtig stor succes - selvfølgelig kunne vi ha' været lidt heldigere med vejret, og der kunne også godt ha' været lidt flere unge vi kunne bygge med. Men samlet set fik vi fuld udbytte af investeringen - vi fik snakken med en masse forskellige mennesker og fortalt om vores mange forskellige aktiviteter og muligheder. Der var nogle der helt bestemt ville i gang med et Amatørradio certifikat og unge til det næste Tech4Fun hold blev også "indfanget". Vores nye tiltag Tech4Fun XXL blev meget pænt modtaget og de første tilmeldinger er allerede ankommet :-).

Så selvom det var nogle trætte deltagere der søndag eftermiddag pakkede sammen - var man enige om at vi er tilbage på græsmarken i 2020 til næste udgave af Korskro Hestemarked.

Ellers bød den forgange uge på et interessant foredrag med Kjeld, OZ1FF om den nye amatørradio satellit - Qatar Oskar 100. Hvordan den virker, mulighederne og hvordan man selv kommer i gang. Hvilket udstyr det kræver osv. - samt selvfølgelig en live demonstration af trafikken på denne nye platform for moderne kommunikation. Tak til Kjeld, OZ1FF for en meget interessant aften.

    

Torsdag var der Rævejagt - og denne gang var rævene blevet gemt i Vrøgum plantage. Lars, OZ1HVR var ræv og havde som sædvanlig sørget for at jægerne fik så meget som muligt at se af den smukke natur. Dagens jagt blev vundet af Bjarne, OZ1CWP med Thomas, OZ1TDS på anden pladsen. Næste Rævejagt er torsdag d. 6. juni i Marbæk plantage - område Syd.

  

Den kommende uge puster vi ud efter den seneste tids mange forskellige aktiviteter - onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor også de aktive radioamatører mødes.

   

19. maj 2019

Nyhederne for uge 20 - Lige en hurtig opdateringen inden vi igen i dag søndag "slår dørene op" til endnu en dag med fuld gas på reklame for vores forskellige aktiviteter på Korskro Hestemarked.

Kort efter den officielle start fredag kl.10.00 var der tæt trængsel mellem de mange boder og stande - herligt også mange besøgende hos os. Desværre begyndte det at regne omkring middag og så gik det ellers temmelig stærkt for folk at finde udgangen igen. Okay, det blev en lang eftermiddag. Lørdag var en helt anden sag - rigtig flot vejr og mange besøg i traileren og teltet - stort set fra vi åbnede til vi lukkede for natten - det fortsætter forhåbentlig igen i dag søndag - hvor vi åbner kl. 10.00 og lukker og pakker sammen fra omkring kl. 16.00. Vil du se hvad og hvordan, er du meget velkommen på plads - O16.

Den kommende uge slutter sæsonen for Tech4Fun og den del af vores aktiviter går på sommerferie frem til september. Onsdag er der foredrag - Kjeld, OZ1FF har rigtig været i gang på den nye QA-100 - Qatar Oscar 100 - amatørradio satellit og vil øse af hans opnåede erfaringer. Hvordan du selv kan være med på denne nye platform for kommunikation vil blive nøje beskrevet.

Endelig torsdag er der Rævejagt i Vrøgum plantage - mødestedet er ved OK West’s Klubhus, Filsøvej 30, 6840 Oksbøl og første signal udsendes kl.18.30. Som sædvanligt er ALLE meget velkomne til at deltage i kampen om hæder, ære og Afdelingsmesterskabet. For begyndere er der mulighed for at låne det nødvendige pejleudstyr - eneste betingelse er at man er på pladsen senest kl. 18.00

    

Nu hurtigt tilbage til græsmarken og vores udstilling - og dagens forhåbentlig mange besøgende :-)

   

12. maj 2019

Nyhederne for uge 19 - De fleste rekvisitter er kommet tilbage på deres pladser igen efter HamDay, og vi er allerede så småt gået i gang med at pakke til næste weekends "optræden" med vores store PR / info stand på Korskro Hestemarked.

Onsdag var der dog også tid til lige at "vride" et par gode DX'ere ud af HF-stationen og installere en ny bredformat skærm på den sidste "gamle" pc i radiorummet.

 

Torsdag var der Rævejagt - i Marbæk plantage område Nord, og denne gang var det Bjarne, OZ1CWP der var den heldige vinder med Thomas, OZ1TDS lige efter på anden pladsen. Rævene var blevet godt gemt af Annette, OZ1BCC der også havde sørget for det efterfølgende traktement med lækker kage og kaffe :-)

Næste Rævejagt i kampen om Afdelingsmesterskabet er torsdag

d. 23. maj kl.18.30 i Vrøgum plantage. Lars, OZ1HVR har lovet at være ræv - så et stort kryds i kalenderen hvis du trænger til lidt gratis motion.

                     

Som allerede omtalt drejer vores aktiviteter sig i den kommende uge om Korskro Hestemarked, hvor vi vil være klar til det helt store rykind i vores promotion trailer og telt. Og bliver vejret bare nogenlunde skulle det jo ikke blive vanskeligt at lokket nogle af de sædvanlige mange tusinde besøgende indenfor til en lille snak om alle de muligheder vi tilbyder. Vores deltagelse har været planlagt i lang tid og vi har bl.a. lavet nye foldere, opdateret med vores forskellige tilbud - bl.a. det nye Tech4Fun XXL (teknik for voksne begyndere) vi starter i efteråret.

Som det kan ses på ugens billede er en større bunke i hvert fald blevet pænt foldet og gjort klar - ligesom en bunke tilmeldingsblanketter :-). Også i år tilbyder vi den yngre generation muligheden for at prøve kræfter med en varm loddekolbe og et lille smart byggeprojekt - ganske gratis !!

Skal du selv på jagt efter sjældne antikviteter / billige kopivarer eller måske ud for at prøve lykken i bamse boden, eller bare ud for at investere i en kæmpe hotdog, er du meget velkommen til at kikke forbi - vores store stand finder man på plads O16 - lige ved siden af parkeringsplads Nord, Vi er der fredag og lørdag fra kl.10 -18 og søndag fra kl.10 -16.

     

Måske på gensyn til Hestemarked i den kommende uge ?

         

5. maj 2019

Nyhederne for uge 18 - Det vil jo nok være lidt af en overdrivelse at påstå at der blev "handlet til den store guldmedalje" ved dette års udgave af HamDay. Men nyt grej er i dag blevet så billigt at det dårligt kan betale sig at købe brugt (og godt slidt) - som man også kunne se på det interessante udvalg fra EPS-antennas.

En del brugt grej skiftede dog ejere og det var ikke kun skrammel til genbrugspladsen der blev pakket på trailerne og fyldt i folks bagagerum. Endnu engang valgte vi på baggrund af vejrudsigten, at afholde arrangementet indendørs i varmen - uden akut behov for varme dunk, tykke uldsokker og vinterfrakker.

     

Som noget nyt havde vi i år arrangeret et interessant foredrag - med Kenneth, OZ1IKY om hans oplevelser ved WRTC 2018 i Tyskland - denne tilføjelse til programmet blev vel modtaget og

f.eks. foredrag er nok noget man også i fremtiden vil kunne opleve til HamDay. Et sikkert hit var også i år "HamDay menuen" med en stor pølse, brød og en lokalfremstillet specialitet - Cocio :-)

TAK til alle deltagere, sælgere, købere og Kenneth, OZ1IKY for endnu en rigtig god dag på området ved EDR Esbjerg afdeling - og om ikke før, så på gensyn til HamDay 2020.   

    

Den kommende uge er der tirsdag Tech4Fun og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet - altså udover oprydning på værksted og lager efter HamDay. De mange rekvisitter skal stilles rigtig på plads, og vi skal så småt i gang med at gøre klar til det næste store arrangement som er Korskro Hestemarked d. 17-19. maj. Torsdag er der Rævejagt - denne gang i Marbæk plantage område Nord, med mødested på parkeringspladsen ved Marbækgård. Første signal udsendes kl. 18.30. Vil du prøve at være med, er det bare med at møde op - dog senest kl.18.00 så der er tid til lidt instruktion i hvordan man gør, og for lån af det nødvendige pejleudstyr.

       

Velkommen - også den kommende uge til aktiviteterne med EDR Esbjerg afdeling.

    

28.april 2019

Nyhederne for uge 17 - I denne uges aktiviteter med de unge og Tech4Fun var udfordringen bl.a. at lære hvordan man får en SMD kreds loddet rigtig. Det gik forbavsende godt - og må så absolut skyldes at synet endnu ikke er så nedslidt. I hvert fald var der ingen problemer med at bygge en lille tuner, til deres "stereo anlæg" vi gerne skal ha' færdige inden sommerpausen.

Onsdag var der inviteret til Old Timer aften - og ja, der kunne godt ha' været flere men vi havde nu alligevel en hyggelig aften. Det var ikke lykkedes at finde en foredragsholder til at åbne ballet - men det betød bare at snakken kom det hurtigere i gang. Ugens billede viser de glade deltagere med certifikat i mindst 20 år.

    

Lørdag var der Rævejagt i Esbjerg Nørreskov - denne gang med 10 aktive jægere. Dagens vinder blev igen Villy, OZ6KH der åbenbart har fået trænet en del i den forgangne vinter - Lars, OZ1HVR tog anden pladsen. Thomas, OZ1TDS og Rie havde lagt rævene ud på en rundstrækning på omkring 7,5km - alt efter

hvilken vej man valgte og hvor meget krat, tæt bevoksning, vandløb osv. man var villig til at drøne igennem for at få et lille forspring. Næste Rævejagt er torsdag d. 9. maj kl.18.30 i Marbæk plantage - område Nord - mødestedet er på parkeringspladsen bag Marbæk gård.

     

Den kommende uge drejer det hele sig om HamDay 2019 der foregår på lørdag d. 4. maj - fra kl.10.00. Vi skal ha' gjort det sidste klar og pakket på pallerne med overskudsgrej vi allerede har fundet frem og som vi selv gerne vil af med. Vi skal ha' "gravet " alle bordene ud fra lageret, støvet grillen af og fundet skilte , skraldespande osv. osv, så vi er klar til de mange besøgende der forhåbentlig dukker op til den 17' udgave af HamDay. Det gode vejr skulle gerne komme tilbage så vi kan være udenfor - ellers må vi indenfor og handle i tørvejr. Husk at der i år er mulighed for at hører et spændende foredrag - kl.13.00 underholder Kenneth, OZ1IKY med historier fra hans deltagelse som dommer i  sidste års WRTC - World Radio Team Championship i Tyskland. Så udover muligheden for en rigtig god handel og lidt godt til maven - endnu en rigtig god grund til at tage til HamDay på lørdag.
   

På gensyn ALLE sammen - til HamDay på området ved EDR Esbjerg afdeling - på lørdag :-)

    

21. april 2019

Nyhederne for uge 16 - Påskeferien er for de fleste stadig godt i gang og man burde nok udnytte det ekstra flotte vejr til at få kikket lidt på antennerne eller revet lidt mere ukrudt op i haven. Man kunne jo også bruge lidt af tiden på at lære sig selv at lodde SMD - lidt en udfordring men absolut ikke umuligt med det rigtige værktøj. Det finder Tech4Fun deltagerne ud af tirsdag aften :-).

  

Denne uge i afdelingen var der som sædvanligt åbent på værkstedet mandag aften. Onsdag var der ikke planlagt noget specielt - men vi prøvede da om der var "hul igennem" til KH8 og Palle, OZ1RH og Jørgen, OZ0J - desværre uden succes.

Til gengæld gik snakken lystigt i "slyngelstuen" hvor også Hajo, OZ4DAN kikkede forbi med sidste nyt fra Berlin og en snak om vores deltagelse i årets messe i Friedrichshafen.

   

Den kommende uge i afdelingen - ja, i morgen mandag er det jo

godt nok 2. påskedag men derfor er der nu åbent på værkstedet som vanligt. Tirsdag er der Tech4Fun hvor vi nærmere os sæsonafslutningen. Onsdag er der Old Timeraften - en fast tradition på programmet. Desværre er vi løbet tør for emner til at holde et lille åbningsforedrag, så vi prøver i stedet i fællesskab at fortælle de gode historier og genopfriske de gode minder fra fortiden - selvfølgelig med et stykke kage til kaffen :-). Det skal nok blive godt og vi kan kun opfordre alle til at deltage - også selvom man ikke ligefrem har været med siden tidernes morgen.

Ugens aktiviteter slutter lørdag med 2. afdeling om Afdelingsmesterskabet i Rævejagt - denne gang i Esbjerg Nørreskov. Mødestedet er på Parkeringspladsen ved "Dyrehaven" Parkvej 31, 6710 Esbjerg V. Første signal udsendes kl.13.00. Og ALLE er velkomne til at deltage i kampen om hæder, ære og point til Afdelingsmesterskabet. For begyndere er der mulighed for at låne det nødvendige pejleudstyr (1.8MHz) - eneste betingelse er at man er på pladsen senest kl. 12.30.

    

Fortsat God Påske - og på gensyn også den kommende uge i EDR Esbjerg afdeling.
   

Arkiverede nyheder.

Arkiverede nyheder fra EDR Esbjerg afdeling - med beretninger og beskrivelser af arrangementer og aktiviteter, finder du i kronologiske rækkefølge på disse sider (vær opmærksom på at disse sider er temmelig store, og at det derfor kan tage lidt tid at åbne dem) :

 

Nyheder fra 2019

Nyheder fra 2018.

Nyheder fra 2017.

Nyheder fra 2016.

Nyheder fra 2015.

Nyheder fra 2014.

Nyheder fra 2013.

Nyheder fra 2012.

Nyheder fra 2011.

Nyheder fra 2010.

Nyheder fra 2009.

Nyheder fra 2008.

Nyheder fra 2007.

Nyheder fra 2006.

Nyheder fra 2005.

Nyheder fra 2004.

Nyheder fra 2003.