Sidste nyt -

de "allervarmeste" nyheder,

omkring EDR Esbjerg afdeling.

   

   

Nyhederne opdateres selvfølgelig løbende, og mindst 1 gang i ugen. Eventuelle oplysninger eller   

 indlæg der ønskes viderebragt her på siden, kan sendes til redaktionen.

28. juni 2020

Nyhederne for uge 26 - I disse tider hvor der også snakkes "sortering af affald" er det absolut en fordel at der på Gammelby Fritidscenter er blevet opstillet en container til genbrugs pap. Det fylder jo hurtigt lidt når vi har været ude og hente et nyt overskudslager af gode sager der bare skulle destrueres - og som nu i stedet kan gøre god gavn i vores projekter :-).

   

Denne uge i afdelingen var der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet - det var nu heller ikke nødvendigt for at underholde de fremmødte - alene bunken med ulæste blade og magasiner fra det store udland er rigelig stor. Og i sommervarmen er det lidt svært at mobilisere kræfter til alt for meget hårdt arbejde, men med alle vinduer åbne og en dejlig kold læskedrik i hånden gik det lige med at klarer varmen.
    

Som vejret varsler er vi nu kommet over i sommerferie tiden - og

afdelingen aktiviteter er begrænset til "Sommeråbent" - hver onsdag fra kl.19.30 til 22.00 for medlemmer, gæster og turister i området. Dette fortsætter helt frem til d.12. august hvor den nye sæson forhåbentlig kan starte uden for mange restriktioner og besvær. Nyhederne her på hjemmesiden holder også ferie - så med mindre der sker noget helt specielt er vi først tilbage med nyhedsopdateringerne i begyndelsen af august.

    

Med ønsket om en RIGTIG GOD sommer / ferie til alle - på gensyn i EDR Esbjerg.

     

21. juni 2020

Nyhederne for uge 25 - Pølsemanden (Uffe, OZ4UB) og alle fremmødte havde de store smil fremme - onsdag aften ude i skolegården. Om det var gensynsglæde eller udsigten til at sætte tænderne i en dejlig veltilberedt  pølse er lidt uklart - men nok en kombination. I hvert fald gik snakken lystigt og folk fik i den grad stillet sulten. Vejret var helt tilpas - med en lille regnbyge til at tage støvet en time før, og så ellers tørvejr resten af aftenen.

Så absolut en godkendt genstart på vores aktiviteter. Inden vi går over til "SommerÅbent" er der nu på onsdag ganske Almindelig mødeaften - bl.a. med mulighed for at kikke lidt på den store bunke urørte blade der er ankommet siden nedlukningen. Køleskabet er fyldt op med nye friske forsyninger af dejlige kolde læskedrikke

- så selvom der loves hedebølge er der mange gode grunde til at komme i afdelingen igen. 

Vores aktiviteter med Tech4Fun for de unge, havde vi håbet på at kunne afslutte i tirsdags - men det kneb lidt med koncentrationen, så vi skal lige bruge en aften mere. I skyndingen blev der meldt ud at det sker nu på tirsdag - men det er det jo Sankt Hans aften - så det går jo ikke, også selvom alle de store bål arrangementer er aflyst kommer der nok god gang i grillen rundt omkring privat. 

Derfor rykker vi det en uge og mødes en sidste gang inden sommerpausen - tirsdag d. 30. juni. Deltagerne får selvfølgelig direkte besked 

      

På gensyn til Almindelig mødeaften - på onsdag i EDR Esbjerg.

   

14. juni 2020

Nyhederne for uge 24 - Nye tider og nyt tilbehør til værktøjskassen - Håndsprit - store flasker er fremskaffet, så ungerne kan blive ordentlig desinficeret inden der "gramses" på de små dele.

Man kunne godt fornemme at det var lidt tid siden de sidst havde brugt hænderne på andet end at trykke på  tastaturer - men det kom de nu hurtigt efter . og aftenens lille projekt blev endnu en succesoplevelse for alle deltagere. Næste tirsdag bygger vi videre på de små regulerbare strømforsyninger - og så må vi se om vi bliver helt færdige, eller vi tager en ekstra omgang inden sommerpausen og ferietiden.

   

Grillen, grejet og den store pose med kul er lokaliseret på lageret og der er gjort de forberedende tiltag til at kunne kravle frem og fragte det hele ud fra lageret, til onsdagens Grillaften i skolegården.

Så må vi se hvordan vejret arter sig - om det bliver ude i solen og sommervarmen eller i læ under halvtaget. Efter planen vil en liflig

duft af af stegte pølser, brød og varme kul brede sig over området omkring kl.20.00 - bare det alene er jo en rigtig god grund til at komme forbi og hilse på hinanden, og så samtidig få stillet den værste sult - skyllet ned med kølige og læskende drikke fra vores velassorterede lager af NOS importvarer fra det sydlige naboland.    

    

Vi har lært at det er svært at spå om fremtiden, men som det ser ud nu vil det meste af vores normale program og aktiviteter kunne genoptages efter sommerferien - om det bliver med både ILLW og Fieldday er det endnu for tidligt at spå om - men der vil i den kommende tid blive arbejdet på en masse forskellige aktiviteter til efterårets program. Helt som vi plejer vil der hen over sommeren være Sommeråbent hver onsdag - for medlemmer og eventuelle turister.

    

På gensyn alle sammen - rundt om grillen nu på onsdag i EDR Esbjerg afdeling.

    

8. juni 2020

Nyhederne for uge 23 - Endelig "We are Back" efter 12 ugers ufrivillig pause og den længste afbrydelse af vores aktiviteter siden Anden Verdenskrig. Efter mere end 60 aflyste møder, aktiviteter

og arrangementer kan vi nu endelig se mulighederne for så småt at starte igen..

 

I denne uge er det dog kun muligt at starte med vores Tech4Fun hold for de unge - og alle deltagere har fået direkte besked.

Onsdagens mødeaften er desværre aflyst, så vi kan nå at få helt styr på hvad der forlanges - det skal jo ikke være nemt og retningslinjerne ændres hele tiden (de seneste er modtaget i dag mandag kl. 14.32). Det håber vi at man har forståelse for.

 

For at komme godt i gang (helt efter reglerne) fejre vi at det går den rigtige vej med Grillsaften - onsdag d. 17. juni kl.20.00 i gården

- ude i solen eller i læ for regnen under halvtaget. HamDay blev der jo ikke noget af i år, så gå ikke glib af denne enestående mulighed for at sætte tænderne i en (eller måske 2) af de store lækre pølser med tilbehør. Derudover er det jo en rigtig god mulighed for lige at hilse på hinanden, og få fortalt de forskellige gode historier fra de sidste 3 måneders LockDown. 

 

På gensyn ALLE sammen ...........på onsdag i næste uge i EDR Esbjerg afdeling.

     

1. juni 2020
Ny uge - nye retningslinjer. Kulturministeriet har i denne uge udsendt retningslinjerne for at bl.a. vores aktiviteter kan starte igen - problemet er bare at der max. må være 10 deltagere og at lokalerne skal ha' en størrelse der giver hver deltager 4m2 gulvplads - hos os betyder det at vi (inklusiv radiorummet max må være 8 deltagere) og det giver ikke meget mening. Man har stillet i udsigt at deltagerantallet muligvis hæves i den kommende uge - så vi afventer dette og håber det endelig kan lykkedes igen efter d. 7. juni.

 

24. maj 2020
Også i denne uge var der nye udmeldinger fra myndighederne om hvad og hvem der kunne genoptage aktiviteterne. Esbjerg kommune har endnu ikke udsendt en revideret plan for benyttelse af de kommunale bygninger, så indtil vi hører andet regner vi med at genoptage aktiviteterne i uge 24.

     

10. maj 2020

I denne uge opdaterede staten retningslinjerne for bl.a. fritidsaktiviteter, og heraf fremgår at alle indendørs aktiviteter frem til om med søndag d. 7. juni ikke er tilladt. Kalenderen er opdateret med de nye aflysninger. Der er blevet lukket lidt op for mulighederne for udendørs aktiviteter og det giver mulighed for at op til 10 personer ad gangen, bl.a. kan løbe Rævejagt. 

Vil man være med - torsdag aften - kan man tilmelde sig via: info@oz5esb.dk  skriv Rævejagt i emnefeltet og man vil modtage besked om hvor og hvornår der jages.
   
3. maj 2020
Stadig ikke noget afgørende nyt om hvornår vi igen må starte vores aktiviteter - men vi håber.....

Der arbejdes på at vi kan starte med at løbe Rævejagt igen - nærmere informationer følger.
Kalenderen er opdateret frem mod årsskiftet, men intet er sikkert endnu - så der laves ikke aftaler om aktiviteter, før vi er sikre på at de kan gennemføres.

19. april 2020

Desværre endnu ikke noget godt nyt om hvornår vi må starte igen - kun endnu en aflysning. Denne gang er det Hamradio messen i Friedrichshafen der "har trukket stikket" og opgivet at gennemfører arrangementet i år. Dermed er antallet af vores aktiviteter eller arrangementer vi skulle ha' deltaget i kommer over 40....

Et af de få lyspunkter under denne "Lockdown" er vores virtuelle mødeaften - på VHF repeateren - onsdag aften. Eneste ulempe er at kun en kan tale af gangen :-). Men hold jer ikke tilbage for at melde ind der er plads til alle - også hvis man har spørgsmål til det ene eller andet. Så altså - onsdag aften kl.20.00 på 145.650Mhz.

 
8. april 2020

Esbjerg kommune har opdateret deres retningslinjer for kommunens foreninger der benytter kommunens bygninger / faciliteter.

Det betyder at alle vores aktiviteter nu frem til og med søndag d. 10. maj 2020 er AFLYST - det samme gælder vores deltagelse i Korskro Hestemarked.

HamDay 2020 er programsat til lørdag d. 16. maj - men det vil være utopi at tro at vi får lov til at samles så mange allerede. Derfor er HamDay 2020 desværre også aflyst.........

Kalenderen her på hjemmesiden er blevet opdateret med de aktuelle ændringer.

   

Bestyrelsen ønsker ALLE en rigtig God Påske - på genhør til Virtuel mødeaften på Esbjerg repeateren - onsdag aften kl.20.00.

     

5. april 2020

Onsdagens virtuelle mødeaften på VHF repeateren var ikke ligefrem et stort "tilløbsstykke", men kvaliteten var nu helt i top og deltagerne gav udtryk for at det var rigtig hyggeligt at mødes på den måde - og så var der jo god mulighed for samtidig at nyde f.eks. en god hjemmelavet ostemad - uden misundelige blikke og klager over smaskelyde. Så vi prøver igen - onsdag aften, omkring kl.20.00 (dansk sommertid) på VHF repeateren 145.650MHz. Savner man nogen at snakke med er der mange muligheder her i området - på VHF og UHF er der som regel altid nogen på:

 

2 m analog repeater, 145.650/145.050, 1750 Hz opkald.
70 cm analog repeater, 434.9625/432.9625 MHz, 88.5 Hz pilottone.
70 cm D-Star repeater, 434.550/432.550 MHz, OZ4RED B.
2 m D-Star repeater, 145.7625/145.1675 MHz, OZ4RED C.
Simplex FM 144.950 MHz.
Simplex FM 70.450 MHz.
Der er også jævnligt aktivitet på simplex FM 1297.500 MHz.
  

Er man mere til at møde nye folk, er der god hjælp at hente på Lasse, OZ1LN's hjemmeside, hvor bl.a. det altid opdaterede repeaterkortet for hele Danmark er. 

Listen med frekvenser / oplysninger på alle repeatere kan ses her: http://www.oz1ln.dk/kort_og_lister/

     
29. marts 2020

Genoptagelsen af alle vores aktiviteter er blevet udsat - nu tidligst efter mandag d. 13. april.

Heldigvis har mange af vores medlemmer certifikat og en almindelig VHF radio stående på hylden - så hvis man savner lidt godt selskab, var det måske en idé at mødes til Virtuel mødeaften på Esbjerg repeateren (145.650MHz) onsdag aften ?

HamDay 2020 - d. 16 . maj - der er stadig lang tid til, men flere har spurgt om det gennemføres. Som udgangspunkt så ja, men det kræver i hvert fald at forsamlingsforbuddet ophæves. Så lige nu kan vi ikke love noget - kun håbe :-)

          

22. marts 2020
Intet nyt om situationen - alle vores planlagte aktiviteter er forsat aflyst.

   

15. marts 2020
Det meste af Verden (og Danmark) er ramt af Pandemien COVID-19 - og alle ikke nødvendige og vitale aktiviteter er lukket ned.
Derfor er alle vores aktiviteter aflyst, foreløbig frem til om med søndag d. 29. marts 2020.
Nærmere informationer om vores aktiviteter følger her på siden, som de fremkommer.
    

15. marts 2020

Nyhederne for uge 11 - Som en af de sidste aktiviteter inden COVID-19 nedlukningen nåede vi forgangne onsdag at afholde årets Generalforsamling som planlagt. Ikke det store tilløbsstykke med bare 12 deltagere inkl. bestyrelsen. Knud, OZ8KF blev valgt til dirigent - Thomas, OZ1TDS og Henrik, OZ1HBM blev valgt til stemmetællere. Kjeld, OZ1FF aflagde Formandens beretning - hvor han kom vidt omkring blandt vores mange forskellige aktiviteter - formandens beretning blev godkendt med applaus. Vores kasserer Bjarne, OZ1CWP fremlagde det revidere regnskab - der desværre viste et lille minus, men stigende kontingentindtægter :-). Regnskabet blev godkendt med applaus.

Punkt 4 - indkomne forslag - der var ikke indkommet nogen så det punkt var hurtigt overstået. Punkt 5 - Fastsættelse af kontingentet - på trods af det lille minus var indstillingen at der ikke sker

ændringer - og det blev vedtaget. Formanden var på valg i år - og da der ikke var nogen modkandidater stillede Kjeld, OZ1FF sig til rådighed for endnu en periode. Kjeld, OZ1FF blev valgt med 10 stemmer (2 blanke). Valg til bestyrelsen - på valg i år var Jan, OZ1INN og han blev også genvalgt for endnu en periode. Som suppleant til bestyrelsen var der genvalg til Uffe, OZ4UB. Thomas, OZ1TDS blev valgt til Revisor - og så manglede vi en revisor suppleant - det var ikke nemt at finde en ny men til sidst modtog Frits, OZ1SYV valget. Sidste punkt var Eventuelt - her gennemgik Kassereren budgettet for det kommende år - og ja, det er lidt svært at vide hvad der sker og hvad vi må aflyse, men vi er jo ikke "uden midler på kistebunden" så det går nok. Der var lidt snak om "problembarnet"- vores hovedorganisation (hvis man kan blive ved med at kalde den det), og vores forskellige nye projekter bl.a. portabel udstyr til Oscar OQ100. Kl.21.25 kunne dirigenten takke for god ro og orden og erklærer Generalforsamlingen for afsluttet. En kopi af det reviderede regnskab kan afhentes i afdelingen (når vi åbner igen).

   

COVID-19 forholdsreglerne betyder at vi nu holder en ufrivillig pause med alle vores aktiviteter - noget bliver aflyst f.eks. vores mandagsaftener, mødeaftener, Tech4Fun og Tech4FunXXL. Andet bliver flyttet til en senere mulighed f.eks. vores udflugt til Kiel. Foreløbig er alt lukket ned frem til og med uge 13 - så må vi se hvordan der ser ud med hvilke aktiviteter der kan gennemføres derefter.

Hjemmesiden opdateres løbende - så følge med her om situationen - og hvornår vi er i gang igen.

    

Pas godt på jer selv og hinanden - vi mødes igen engang i fremtiden i EDR Esbjerg afdeling.

   

Arkiverede nyheder.

Arkiverede nyheder fra EDR Esbjerg afdeling - med beretninger og beskrivelser af arrangementer og aktiviteter, finder du i kronologiske rækkefølge på disse sider (vær opmærksom på at disse sider er temmelig store, og at det derfor kan tage lidt tid at åbne dem) :

 

Nyheder fra 2020

Nyheder fra 2019

Nyheder fra 2018.

Nyheder fra 2017.

Nyheder fra 2016.

Nyheder fra 2015.

Nyheder fra 2014.

Nyheder fra 2013.

Nyheder fra 2012.

Nyheder fra 2011.

Nyheder fra 2010.

Nyheder fra 2009.

Nyheder fra 2008.

Nyheder fra 2007.

Nyheder fra 2006.

Nyheder fra 2005.

Nyheder fra 2004.

Nyheder fra 2003.