Sidste nyt -

de "allervarmeste" nyheder,

omkring EDR Esbjerg afdeling.

   

   

Nyhederne opdateres selvfølgelig løbende, og mindst 1 gang i ugen. Eventuelle oplysninger eller   

 indlæg der ønskes viderebragt her på siden, kan sendes til redaktionen.

13. januar 2019

Nyhederne for uge 2 - Ikke overraskende er det lige nu højsæson for de indendørs aktiviteter, og hvad er bedre end at varme sig ved loddekolben. For efterhånden lang tid siden fortalte vi om planerne for at udvide Tech4Fun aktiviteterne, således at der også ville komme noget for de lidt ældre - Tech4Fun XXL.

Indgangsvinklen er en lidt anden, når det drejer sig om voksne men målet det samme - at hjælpe deltagerne godt i gang med en fritidsinteresse med elektronik og kommunikation. Det har taget tid at finde ud af hvordan vi griber det an, men projektet er nu kommet så langt at vi tror vi har fundet det helt rigtige koncept. Mulighederne fra vores leverandører er blevet grundigt studeret og nu begynder de forskellige byggesæt at ankomme - bl.a. en lille smart multitester (ugens billede). Så mangler vi "bare" at lave det tilhørende undervisningsmateriale og selvfølgelig prøvebygning af de forskellige byggesæt, så vi ved at de virker.

Går alt efter planen vil  Tech4Fun XXL blive tilbudt som et kursusforløb fra efteråret 2019.

        

Denne uges aktiviteter startede mandag aften på værkstedet hvor der (igen) blev sorteret og ryddet op - et besøg i det lokale Bauhaus i juleferien, havde betydet indkøb af en ordentlig stak klodsekasser på supertilbud. Så nu kunne en del af de mange små papkasser, der er ankommet på det seneste blive tømt og indholdet sat på plads, så vi ved hvad vi har / mangler. Tirsdag var der Tech4Fun hvor ungerne byggede en lille lydgiver (som vov hund) og morede sig med at bytte bare en enkelt modstand, så det i stedet lød som en kanariefugle. Onsdag var der Almindelig mødeaften

- uden noget specielt på programmet - men der blev da igen ydet en ihærdig indsats for at få udryddet resterne i kagedåserne :-).

    

Den kommende uge fortsætter aktiviteterne på værkstedet mandag aften - og onsdag er der foredrag. Kjeld, OZ1FF har fået bygget hans 10GHz EME-station op, så den kan styres og fjernbetjenes via internettet - det betyder at vi for første gang kan prøve at kører EME fra afdelingen - altså sende et signal op på månen, der så bliver reflekteret og sendt tilbage til hele den del af jordkloden der kan se månen. Med lidt held kan vi måske lave en kontakt - og det sker altså nu på onsdag, hvor Kjeld også vil fortælle lidt om teknikken bag - det bliver spændende :-).

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - til en tur på månen og retur - nu på onsdag.

         

6. januar 2019

Nyhederne for uge 1 - Godt Nytår alle sammen.

Så er vi kommet godt i gang med et nyt friskt år, og mange nye spændende aktiviteter og arrangementer venter forude.

Juleferien er forhåbentlig forløbet godt - også selvom der lokalt var nogle ting julemanden totalt havde misforstået på ønskesedlen - uldne sokker og en ny HF-station er jo ikke helt det samme - men okay, så måske næste gang.

  

Traditionen tro har redaktionen brugt adskillige timer på at gennemgå fotoalbummet med årets mange billeder - de bedste fra nogle af vores mange aktiviteter kan du nu se i "Galleriet".

Et glædeligt gensyn med mange gode oplevelser rundt omkring  ved de forskellige arrangementer hvor vi viste hvad det er vi laver  

og hvad vi kan tilbyde medlemmerne. Det er specielt glædeligt at der kommer flere og flere forbi vores stand de forskellige steder, for at hører mere om hvad det egentlig er vi laver - og rigtig mange kan fortælle at de har lagt mærke til vores Fieldday station ved hovedvejen. Det nåede vi ikke sidste år - men planen er at vi er tilbage (med alt det store grej) når den tid kommer :-).   

          

Onsdag var første mødeaften i 2019 og en del benyttede muligheden for at mødes igen og lige følge op på hvad der er sket siden sidste år. Det var jo også vigtigt lige at få tjekket op på kvaliteten af resterne fra Juleafslutningen og om de mange småkager / dåserne med overskudssnolder stadig kunne fordøjes uden at give halsbrand.  Heldigvis havde Kjeld, OZ1FF ikke fået aftensmad så kvaliteten blev hurtigt godkendt :-). Den kommende uge fortsætter vi med de mange projekter på værkstedet mandag aften, og tirsdag aften varmer vi igen loddekolberne op til nye projekter med Tech4Fun. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt - altså udover muligheden for lidt godt til den søde tand.

   

På gensyn til mange nye aktiviteter i 2019 i EDR Esbjerg afdeling - Godt Nytår.

   

31. december 2018

Direkte fra studio 2 i Sædding, bringes hermed formandens Nytårshilsen:

        

Året 2018 nærmer sig sin slutning og i morgen skifter vi årstallet til 2019.
Det er blevet tid til at gøre status, med et lille tilbageblik på 2018 – et år som har budt på en lang række spændende, interessante og forskellige aktiviteter

– alle båret af foreningens ildsjæle, godt støttet af medlemmerne og radioamatør venner fra nær og fjern.

        

En af vores forenings vigtigste aktiviteter er at sikre den fortsatte udvikling og beståen.

Dette gør vi ved fortsat at fokusere på ungdomsarbejdet, PR og nye muligheder for medlemmerne. Også i år var vi repræsenteret på Korskro Hestemarked og ved

Maker Event på Esbjerg Hovedbibliotek. Begge steder mødte vi en masse forskellige unge, men også voksne der er meget interesseret i vores aktiviteter.

Det er jo glædeligt at man efterhånden ved hvem vi er, og interessen absolut ikke er faldende. Dertil kommer vores faste ungdomsaktiviteter med

Tech4Fun, certifikatkurser og Radioprøver for nye radioamatører.

       

Det gode vejr var meget velkommen ved årets HamDay der igen tiltrak mange besøgende fra nær og fjern, til et møde med nye / gamle venner / bekendte

og en god handel. Snakken gik lystigt og det var ikke kun småting, der blev slæbt ud til de mange biler.

I oktober blev det store grej sat op ved Spejdercentret på Slåenvej hvor vi sammen med mere end 80 aktive spejdere deltog i årets JOTA / JOTI – en hektisk, men god weekend.

Kampen om Afdelingsmesterskabet i Rævejagt var også i år en vigtig del af vores aktiviteter / tilbud til medlemmerne

– og det samlede resultat (efter 14 jagter i de forskellige skove / plantager omkring Esbjerg) mindst lige så spændende som tidligere år.

        

På værkstedet er der hele året blevet arbejdet med mange forskellige projekter. Der er hele tiden mange ting der skal forberedes, gøres klar

eller nye projekter realiseres, og selvom pladsen til tider er lidt udfordret – lykkedes det som regel at finde en løsning. De almindelige mødeaftener har været

godt besøgt og bestyrelsen har lagt mange kræfter i at ”fremtrylle” nogle relevante og interessante foredrag, udflugter eller lignende aktiviteter

ingen nem ligetil opgave, men det lykkedes og der arbejdes på flere til det kommende år.  

        

Året 2018 var også året hvor jeg blev valgt som formand for vores forening – og jeg er da beæret over medlemmernes tiltro til mig.

Nu er det bestemt ikke for at ødelægge den gode julestemning, men desværre må jeg erkende at det ikke rigtig er min plads - at sidde øverst ”på kransekagen”.

Jeg har prøvet at vænne mig til opgaven - men, nej - vores forening er inde i en rivende udvikling og vi har en lys fremtid foran os - jeg er bare ikke den rigtige til at stå i spidsen.

Derfor har jeg besluttet, at jeg trækker mig som formand ved den kommende generalforsamling.

             

På egne og bestyrelsens vegne ønsker jeg alle et Godt Nytår og på gensyn i EDR Esbjerg afdeling i 2019.

             

 Vy 73 de OZ1HBM, Henrik.

      

16. december 2018

Nyhederne for uge 50 - Så fik vi rundet årets mange forskellige aktiviteter af - selvfølgelig efter alle kunstens regler. Onsdag var der Juleafslutning - og ja, det var helt efter traditionerne - først fik Thomas, OZ1TDS overrakt pokalen som det tydelige bevis på titlen som Afdelingsmester i Rævejagt 2018 og han fik selvfølgelig velfortjent bifald fra forsamlingen. Den dejlige varme gløgg og de hjemmelavede æbleskiver blev nydt, inden vi skulle i gang med den mere alvorlige del - det store pakke banko. Igen i år havde kassereren fundet en masse udsøgte gevinster, og vi sluttede af med et spil om hovedgevinsten - en spritny YAESU FT- 4XE Dual band håndstation, og - igen i år var familien Breckling ualmindelig heldige - også med hovedgevinsten. På ugens billede er hele familien Breckling samlet foran vores 2,5m høje Supernisse inden hjemturen i de tungt læssede biler :-). Efter banko spillet var der

mulighed for at få fyldt efter i gløggkruset eller endnu et par æbleskiver, hvis man var blevet sulten af at lægge brikker på. Så blev der solgt lodder til lotteriet - også her var der mange rigtig fine gevinster at håbe på, så spændingen var intens, mens formanden trak de mange heldige vindernumre. Godt mætte og med favnen fuld af gevinster var det blevet tid til at ønske alle en Glædelig Jul og drage hjem med udbyttet af endnu en rigtig hyggelig juleafslutning i EDR Esbjerg afdeling.

   

Årets aktiviteter slutter i den kommende uge, hvor der mandag aften er åbent på værkstedet. Tirsdag lodder Tech4Fun holdet de sidste komponenter i juletræerne - og skulle du ha' tid er der onsdag aften mulighed for at tage et kik på resterne fra juleafslutningen - de mange kilo snolder og småkager skulle jo nødigt stå og blive dårlige :-) inden vi lægger lagner over møblerne og holder ferie.

Første mulighed for at mødes i 2019 er onsdag d. 2. januar hvor der tages hul på det nye år og du har mulighed for at komme og prale med dine julegaver.

       

Det var så den sidste beretning, om vores aktiviteter og foreningslivets gang i EDR Esbjerg afdeling i 2018. Mellem Jul og Nytår bringes Formandens Nytårs Hilsen her på siden.

    

Fra alle os til alle jer - er tilbage kun ønsket om en rigtig Glædelig Jul og et Godt Nytår - på gensyn i 2019.

        

9. december 2018

Nyhederne for uge 49 - Mandag aften blev der bygget med vores naboer - FDF Esbjerg 4. kreds, der holder til i den gamle hovedbygning på Fritidscenteret. Det ene hold byggede Morsegeneratorer og det andet Hjerter - og der var virkelig gang i loddekolberne - også uden nogen fik nævneværdige brandsår. Enkelte byggesæt fik lidt for meget varme og skal lige en tur med på vores værksted, men hovedparten virkede efter hensigten så det var igen en rimelig succes :-).

Tirsdag byggede Tech4Fun juletræer - det er et lidt større projekt så dem bygger vi færdige næste gang. Onsdag var der foredrag - Bjarne, OZ1CWP demonstrerede og fortalte om den lille Loop antenne (på billedet). En lille og forholdsvis effektiv antenne hvis man ikke har så meget plads. Antennen var udlånt af Svend, OZ1DYI der har meget glæde af antennen, der normalt står midt på græsplænen i hans lille have ved rækkehuset - og måske det

bedste er at naboerne ikke har har opdaget at det er en antenne, og bare tror at deres nabo er kunstinteresseret og har brugt pensionsopsparingen på en underlig skulptur. Tak til Bjarne for en meget interessant aften.
      
Fredag formiddag fik Jan, OZ1INN pakket bilen og kørte til Dortmund og DAT messen i Dortmunder Westfalenhalle. Tidspunktet var valgt for at undgå det værste trafik kaos - og ja, der var faktisk kun en kø - fra ca. 100km nord for Hamborg til få meter fra vores messestand. Vejarbejdet ved Hamborg og på A1 var en prøvelse - at der så fredag aften var en stor koncert i messe området gjorde det ikke mere interessant at sidde stille og en gang i mellem løfte lidt på koblingen. Michael, 5Q5NA ankom lidt senere på aftenen. Lørdag morgen fik vi hurtigt pakket ud og gjort klar til julehandlen. Kl.09.00 blev de mange besøgende lukket ind - til en start et lidt sløvt fremmøde - men lidt senere var den store hal næsten fyldt med folk der ville handle :-)

Fra omkring kl.15.00 gik det stærkt med at få pakket sammen - for mens vi havde handlet var det kæmpemæssige stadion bag os blevet fyldt med fodboldfans der skulle følge hjemmeholdet - og vi ville i hvert fald gerne ud af byen inden de var færdige med at lege med den lille bold. Det lykkedes så ikke helt - der var kø til det lokale Julemarked. Endelig kunne vi puste lidt ud på vores faste spisested små 15km udenfor byen. Lidt diesel i tanken så ellers pedalen i bund - retning nord. kl. 23.30 var resterne (og nyindkøb) læsset af i afdelingen. Igen en rigtig god tur (altså bortset fra trafikken) og vi er sikkert tilbage næste år.

Jeg skulle hilse jer alle fra Michael, 5Q5NA der ser frem til igen snart at komme en tur til Danmark.       

      

Den kommende uge er der åbent på værkstedet mandag aften fra kl,19.00 - hvis du skal ha' lavet lidt klar til julens projekter. Og så endelig onsdag - december måneds største begivenhed i afdelingen, den traditionelle Juleafslutning for alle medlemmer, familien og venner af huset. Med julehygge ad libitum, gløgg, hjemmelavede æbleskiver, snolder, kager, banko og lotteri over et stort og varieret udvalg af flotte gevinster - hovedgevinsten i år er den helt nye (lille smarte) YAESU FT- 4XE Dual band håndstation. Så hold jer endelig ikke tilbage - fyld bilen og tag hele familien med i afdelingen på onsdag - husk nissehue, bankobrikker og lidt lommepenge - gløggen er dejlig varm og drikkeklar fra kl.20.00 :-).

   

På gensyn alle sammen - til Juleafslutning - nu på onsdag i afdelingen.

   

2. december 2018

Nyhederne for uge 48 - Så blev det igen december og i de små hjem er der sikkert allerede travlhed med juleforberedelserne - der skal syltes, bages og ja, grisen skal jo også slagtes.

I afdelingen i denne uge blev der også arbejdet koncentreret med forberedelserne - ikke så meget til jul - men til aktiviteterne i den kommende uge. Mandag aften har vi lovet at hjælpe de lokale FDF'ere på Fritidscenteret med at bygge Morsegeneratorer.

I deres "inspirationshæfte" er der en opskrift - men med en lille simpel morsenøgle er det jo lidt nemmere bare at bruge nogle af de byggesæt vi har på lager til Tech4Fun, og som vi har lavet byggevejledning til. Da vi snakkede med deres ledere om projektet mente de at det var et rigtig godt projekt til alle de friske drenge - men hvad så med pigerne - ja, de var jo nok mere til at bygge noget lidt andet. Så dem bygger vi små smarte LED hjerter

med - det drejer jo ikke om hvad de prøver at bygge, men om at lade dem prøve at bygge elektronik - give dem en god oplevelse, hvor de forhåbentlig opdager at det ikke er helt umuligt og slet ikke så svært, og hvem ved måske gøre dem interesseret i mere og en fremtid med elektronik og amatørradio :-).  

 

Den kommende uge er der igen travlhed - mandag er værkstedet godt nok lukket for besøg (da "Værkstedspersonalet" er hos FDF'erne). Tirsdag er der Tech4Fun, hvor vi i tråd med den kommende højtid skal bygge juletræer - altså nogle små søde USB 3D elektronik udgaver.

Onsdag er der foredrag - Bjarne, OZ1CWP fortæller og demonstrere en lille magnetisk loop antenne til HF. Hvordan virker den, hvordan er den lavet og hvad kan sådan en. Antennen er i hvert fald ikke voldsom stor og vil passe ind i selv den mindste have (uden en stor gittermast) - måske det var lige sådan en du har brug for ?

Ugens slutter med vores deltagelse (lørdag) i DAT-messen i Dortmunder Westfalenhalle - hal 6 og vores stand på det store loppemarked. Endnu engang er det Michael, DK5NA / 5Q5NA og Jan, OZ1INN der med et righoldigt og varieret udvalg af gode sager, vil forsøge at friste og opfylde de besøgendes allerhøjeste ønsker om nyt grej til hobbyrummet :-).

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - eller måske i Dortmund i den kommende uge :-)

     

 

Arkiverede nyheder.

Arkiverede nyheder fra EDR Esbjerg afdeling - med beretninger og beskrivelser af arrangementer og aktiviteter, finder du i kronologiske rækkefølge på disse sider (vær opmærksom på at disse sider er temmelig store, og at det derfor kan tage lidt tid at åbne dem) :

 

Nyheder fra 2018.

Nyheder fra 2017.

Nyheder fra 2016.

Nyheder fra 2015.

Nyheder fra 2014.

Nyheder fra 2013.

Nyheder fra 2012.

Nyheder fra 2011.

Nyheder fra 2010.

Nyheder fra 2009.

Nyheder fra 2008.

Nyheder fra 2007.

Nyheder fra 2006.

Nyheder fra 2005.

Nyheder fra 2004.

Nyheder fra 2003.