Sidste nyt -

de "allervarmeste" nyheder,

omkring EDR Esbjerg afdeling.

   

   

Nyhederne opdateres selvfølgelig løbende, og mindst 1 gang i ugen. Eventuelle oplysninger eller   

 indlæg der ønskes viderebragt her på siden, kan sendes til redaktionen.

13. juni 2021

Nyhederne for uge 23 - Der blev handlet, snakket, spist og hygget da den gamle skolegården lørdag igen (endelig) lagde asfalt til dette års udgave af HamDay. Vejret kunne godt ha' været bare en anelses bedre, men den ubetydelige smule vand der kom fra oven kunne ikke ødelægge den gode stemning. Som sædvanligt var der en lind strøm til parkeringspladsen med folks nyindkøb - salget fra afdelingens stand kan vi i hvert fald ikke klage over, og det kunne tydeligt mærkes at vi har fået lidt mere gulv / hyldeplads tilbage, da vi ryddede op og satte på plads sidst på eftermiddagen.

Tak til Jørgen, OZ0J for et interessant foredrag - og tak til alle deltagere, købere og sælgere for endnu en rigtig god dag - og om ikke før, så på gensyn til HamDay 2022 - lørdag d. 7. maj.

 

Ud over alle forberedelserne til HamDay var der denne uge - tirsdag Tech4Fun med de unge mennesker og byggeriet af Mega ure.

Fredag aften var der Rævejagt, denne gang i Marbæk plantage - område syd. Villy, OZ6KH var hurtigst rundt til de små sendere og blev vinder, med Thomas, OZ1TDS på anden pladsen. Rævene var denne gang udlagt / gemt af Grethe, OZ1AGQ og Steen, OZ5N der havde fundet nogle gode gemmesteder der fik jægerne rundt i næsten hele plantagen. Næste Rævejagt er fredag d. 25. juni i Vrøgum plantage. Mødestedet er på parkeringspladsen ved Ballonparken og der er indkørselsmulighed fra både Skovvej og Egevej. Første signal udsendes kl.18.00.

   

Den kommende uge fortsætter vi med oprydningen efter HamDay - men derudover er der tirsdag sæsonafslutning på Tech4Fun og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlægt på programmet - bliver der tid tilovers, slappes der af i de bløde møbler - med en kold cola :-).
   

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - også den kommende uge.

     

6. juni 2021

Nyhederne for uge 22 - Allerede mandag aften startede vi med forberedelserne til årets HamDay - d. 12. juni. Nogen ville måske mene at det var i rigelig god tid, men næsten halvandet års donationer og indkøb fylder godt op. Lagerne er fyldte til randen med gode sager og det er nødvendigt hele tiden at flytte en hel masse, bare for at komme ind i rummene til det man skal bruge.

Det er lidt træls og tager rigtig meget tid, så vi håber vi kan få i det mindste noget af det afsat til et sultent og købelystent publikum -100 kronesedler er betydeligt nemmere at stable og kan bedre bundes. Dette arbejde fortsatte onsdag og fortsætter i den kommende uge.

Tirsdag fik Tech4Fun holdet endelig liv i de store LED-ure da alt det mekaniske arbejde blev færdigt. Nu skal vi bare ha' programmerne til at kører tilfredsstillende - og præcis.   

        

Den kommende uge står "menuen" på HamDay. Mandag og onsdag sortere vi og finder frem igen - inden det går løs på lørdag med forhåbentlig endnu en rigtig hyggelig handelsdag i Esbjerg.

Som tidligere omtalt er det pga. forskellige restriktioner kun muligt at afholde et udendørs marked - så vi håber selvfølgelig på godt vejr. Eneste del der foregår indendørs (udover toiletterne) er et spændende foredrag med Jørgen, OZ0J om hans tur til KH8 - det er kl.13.00 og foregår i Dramasalen - med den rigtige afstand mellem stolene og desværre en begrænsning på antal tilhører.

Som altid starter salget kl.10.00 - og der er IKKE adgang til området før, for andre end sælgerne. Nærmere informationer finder man på www.hamday.dk 

   

Udover HamDay og de omfattende forberedelser er der i den kommende uge tirsdag Tech4Fun og fredag er der Rævejagt. Denne gang i Marbæk plantage - område syd. Mødestedet er på parkeringspladsen ved Bopladsvej. Første signal fra rævene udsendes kl. 18.00. Alle er velkomne til at deltage i jagten. Er der behov for at låne pejleudstyr eller lidt begynder instruktion skal man være på stedet senest 30minutter før første udsendelse.

   

På gensyn i den kommende uge - til aktiviteter og HamDay 2021 i EDR Esbjerg afdeling.

        

30. maj 2021

Nyhederne for uge 21 - Onsdag var vejret stadig ikke kommet over på "Sommer" - så hvad kunne være bedre end at fejre genåbningen indendørs, i de varme lokaler med en MEGET stor stak friske blade og magasiner og en kop dejlig varm julegløgg :-)

Der blev i hvert fald bladret flittigt og gløggen fik mange roser med på vejen til folks maver.

Der blev også sorteret QSL-kort - så husk at checke kassen med indgående kort næste gang du kommer forbi radiorummet - det kunne jo være at du var blandt de heldige. Der afsendes (afleveres) QSL-kort til Bureauet i den kommende uge - så har du nogen der

skal med, skal de være i afdelingen senest nu på onsdag.

   

Fredag var der Rævejagt - denne gang i Esbjerg Østskov. Vejret var blevet lidt bedre så de 9 jægere havde en god tur rundt i skoven.

Vinderen blev Thomas, OZ1TDS med Bjarne, OZ1CWP på anden pladsen. Villy, OZ6KH var ræv denne gang.

Næste Rævejagt er fredag d. 11. juni i Marbæk plantage område syd - og starten lyder kl.18.00, hvis du vil prøve at være med ?

    

Den kommende uge er der lidt udenfor sæsonen, åbent på værkstedet mandag aften, hvor vi har travlt med at finde grej og udstyr frem til HamDay 2021 - lørdag d. 12.juni. 

Tirsdag er der Tech4Fun for de unge, der ihærdigt bygger videre på deres store LED ure - der da meget gerne skal være færdige inden sommerferiepausen.

Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt - men der er jo også nok at gå i gang med, ellers skal man da bare spørge om der er noget man kan hjælpe med :-).

    

På gensyn alle sammen - i EDR Esbjerg afdeling - nu igen åben for alle.

   

23. maj 2021
Nyhederne er tilbage - Med nu kun små 7 måneder til Juleaften er det blevet os tilladt at genoptage alle vores forskellige aktiviteter i mødelokaler, radiorum, værksted og lagre. Rævejægerne og Tech4Fun har været i gang et stykke tid - men nu er alle igen velkomne. Det er der al mulig grund til at hejse flaget for, og rulle den røde løber ud - for alle har vist savnet fællesskabet, og alle de mange muligheder der er i vores lokaler.

  

Sommerferien nærmere sig godt nok hastigt og vi må se hvor meget vi kan nå inden. Men nu starter vi med at låse dørene op igen og får set og prøvet om alting stadig virker. Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget bestemt planlagt - men der er da kommet lidt QSL kort vi skal ha' sorteret - og har du nogle QSL kort der skal med til Bureauet i Odense er det med at få den afleveret - senest onsdag d. 2. juni hvis de skal med i denne omgang.

Der ligger også en kæmpe bunke "nye" friske blade / magasiner fra det store udland og  venter på at blive bladet igennem - så mangler du lidt inspiration er der masser af muligheder. Radiorummet nærmest sukker efter nogen der vil dreje på alle knapperne - så har du savnet en ordentlig antenne og et hørbart signal er det en anden mulighed.

Bare lige for at nævne nogle gode grunde til at kikke forbi - nu på onsdag d. 26. maj.

 

Tirsdag mødes de unge mennesker til Tech4Fun - hvor der flittigt bygges videre på nye megastore LED ure. Fredag er der Rævejagt - denne gang i Esbjerg Østskov. Mødestedet er på parkeringspladsen ved Bålhytten på Grønnegårdsvej . Første signal fra rævene udsendes kl.18.00 - vil du prøve og være med, og har brug for at låne noget pejleudstyr, eller en instruktion i hvordan man gør, skal du være der senest kl.17.30. Alle uanset medlemskab er velkomne til at jage med.

    

På meget længeventet gensyn i EDR Esbjerg afdeling - i den kommende uge.    

   

9. maj 2021

Fredag aften blev der jagtet ræve - denne gang i skovområdet omkring Nysø ved Varde. Et nyt område, hvor der ikke tidligere er jagtet - Lars, OZ1HVR havde fundet nogle gode gemmesteder til de 4 ræve så der manglede ikke udfordringer til de 10 deltagere. Dagens jagt blev vundet af Thomas, OZ1TDS med Bjarne, OZ1CWP på andenpladsen.

Næste Rævejagt er fredag d.28. maj - kl.18.00 i Esbjerg Østskov.

                

2. maj 2021
Endeligt fik vi gang i Tech4Fun igen - de unge mennesker næsten hoppede af glæde over igen at kunne "svinge loddekolberne". Vi har jo for denne sæson planlagt forskellige ting, og som det ser ud kan vi næsten nå det hele. I hvert fald er vi nu så småt gået i gang med byggeriet af Arduino styrede kæmpe ure, der vil være synlige for selv de mest trætte øjne. For at blive færdige inden sommerferien indhenter vi det forsømte med Tech4Fun hver tirsdag - og ikke kun hver anden uge som vi plejer. 

  

Så kom vi ind i maj måned og der er nu kun 19 dage til at alle medlemmer langt om længe igen må benytte vores lokaler og faciliteter.

Der er selvfølgelig lang tid at vente, men nu tælles der for alvor ned. Vores flytning af HamDay 2021 er blevet pænt modtaget hos de tilmeldte sælgere og udstillere - ikke mindst hos Paul fra EPS-antennas der - hvis indrejse restriktionerne holder - også i år kommer med det store udvalg af antenner, nyt grej osv. Et spændende foredrag med Jørgen, OZ0J er der også på vej på programmet, så det kan næsten kun blive godt - lørdag d. 12. juni kl.10.00 i skolegården. Husk at flytte krydset i kalenderen.      

  

Næste Rævejagt i kampen om Afdelingsmesterskabet er på fredag d. 7. maj 2021 i Nysø plantage. Mødestedet er på parkeringspladsen ved Roustvej 106, 6800 Varde og første signal fra rævene udsendes kl.18.00. Arrangementet er åbent for alle - skal du låne pejleudstyr skal du dog være på pladsen senest 30minutter før første udsendelse.

     

27. april 2021

Det er med dyb beklagelse, at redaktionen i dag har modtaget meddelelse om, at afdelingens mangeårige medlem, tidligere  bestyrelsesmedlem og revisor Ronald Andersen, OZ1CBQ har fået fred, efter længere tids sygdom. 

          

Æret være Ronalds minde.

   

25. april 2021

Mere GODT NYT - Endelig kom de nye retningslinjer fra kommunen - og hvis vi tager de gode nyheder først, så må vi nu igen starte vores Tech4Fun aktiviteter med de unge. Det bliver så tirsdag aften i den kommende uge. Så de mindre gode nyheder - vores normale aktiviteter for alle, må først startes efter d. 21. maj - altså første mødeaften er onsdag d. 26.maj.

HamDay - den store og længe ventede mulighed for at handle lidt, nyde en enkelt eller måske flere store pølser og møde venner og bekendte kan ikke afholdes d. 8. maj som planlagt. Derfor er HamDay 2021 flyttet til lørdag d. 12. juni - hvor alle restriktioner efter planen vil være ophævet - vi krydser fingere og håber det bedste. Nærmere informationer finder man på www.hamday.dk    

 

Rævejægerne er for alvor kommet i gang - fredag aften blev der jaget igen. Denne gang i Esbjerg Nørreskov hvor Thomas, OZ1TDS og Rie i det gode vejr havde gemt de små sendere. Vinder af jagten blev Bjarne, OZ1CWP med Steen, OZ5N på anden pladsen. Der er ikke tilgået redaktionen informationer om hvor og hvornår der jages igen - men vil du være med i kampen om Afdelingsmesterskabet bør du kontakte Bjarne, OZ1CWP for at komme med på rævejægernes mail liste.  

 

18. april 2021

GODT NYT - Endelig kom der igen gang i årets Rævejagter og kampen om Afdelingsmesterskabet. Det skete lørdag eftermiddag i Marbæk plantage  i området omkring Marbæk gård. Hurtigst rundt - altså dagens vinder blev Thomas, OZ1TDS med Lars, OZ1HVR på anden pladsen - Bjarne, OZ1CWP var ræv. Efter jagten blev der snakket om tid og sted for de næste jagter - løbskalenderen opdateres, når der er indhentet tilladelse hos de forskellige plantører og skov ejere.

    

Det ser heldigvis også ud til at vi meget snart kan genoptage også vores forskellige indendørs aktiviteter. Men vores faciliteter er jo desværre placeret i en kommunal ejendom, så vi er nød til at afvente deres retningslinjer for genåbning. Det regner vi med at modtage besked om snarest - så hold dig opdateret her på hjemmesiden.

    

5. april 2021
Kære medlemmer, rævejægere og ”ræve” interesserede.
Trods dagens hyggelige snevejr - er foråret stærkt på vej.
  
Årets første Esbjerg rævejagt bliver lørdag den 17. april i Marbæk Nord.
Undertegnede vil find passende placeringer til de efterhånden utålmodige ræve.
Vi mødes på parkeringspladsen ved Marbækgård og første ræv sender kl. 13:00.
   
Efter rævejagten holder vi et (udendørs) planlægningsmøde hvor vi vil planlægge - hvornår og hvordan rævejagterne for første halvår skal afvikles. Da vi ikke ved hvordan Corona situationen udvikler sig har vi besluttet ”kun” at planlægge for første halvår. Vi krydser dog fingre for at Corona situationen er en anden, når vi kommer på den anden side sommerferien.
   
Vi håber at så mange som muligt har lyst og tid til at møde op. Du nå meget gerne sende undertegnede en besked hvis du kommer og selvfølgeligt også hvis du er forhindret.
   
Har du lyst til at være med, men ikke har udstyr, er der mulighed for at låne ”ræve” modtagere og kort, husk at komme i god tid.
   
Vy 73 og på gensyn ved rævene
På udvalgets vegne
Bjarne, OZ1CWP
   

 

14. marts 2021

Kære medlemmer.

Så har vi passeret 1-årsdagen for samfundets mere eller mindre omfattende nedlukning på grund af Corona pandemien.

Myndighedernes restriktioner har i flere omgange haft indflydelse på vore aktiviteter, da kommunen har lukket for al aktivitet i kommunale lokaler som vore.

Dette gælder med sikkerhed marts måned ud.

         

Vedtægterne for OZ5ESB foreskriver, at den årlige generalforsamling skal holdes senest i marts. Dette kan af førnævnte årsager ikke lade sig gøre. Når der igen åbnes for adgang til klublokalerne, vil bestyrelsen planlægge ud fra hvad der kan gennemføres af forårets og sommerens aktiviteter samt selvfølgelig indkalde til årets forsinkede generalforsamling.

Jeg håber meget, at den opsparede energi snart kan "brændes af" på nye aktiviteter i OZ5ESB.

      

Vi vil  hurtigst muligt informere om de kommende aktiviteter her på www.oz5esb.dk og via E-mail.

      

Vy 73 de OZ5ESB

     

Kjeld, OZ1FF

Formand

        

Phone/SMS +45 4021 1119

Skype oz1ff-1

      

28. februar 2021

Normalt hedder det "at intet nyt er godt nyt" - men nu er nok, da godt nok ved at være nok.

Desværre ved vi intet om hvornår vi kan starte igen - andet end at de restriktioner der gælder for vores aktiviteter vistnok igen er forlænget, denne gang til d. 15. marts...... 

 

7. februar 2021

Det er lidt tyndt med de lokale nyheder - men der sker jo meget ude i den store verden.

Derfor kan du nu følge den daglige nyhedsopdatering fra Southgate også her på vores hjemmeside.

 

31. januar 2021

Endnu en forlængelse af forsamlingsforbuddet - nu helt frem til d. 28. februar......

Det er ikke let at bevarer optimismen, men så alligevel har det givet mere tid til bl.a. at arbejde med nogle af  de forskellige nye tiltag der skal bringe os godt videre efter Covid-19.

Nu er der så bare lidt mere tid - før vi kan trykke på "Startknappen".........

 

17. januar 2021

Nedlukningen af Danmark fortsætter desværre, og det rammer selvfølgelig stadig alle vores aktiviteter - nu frem til d. 7. februar.

Alternativet er stadig at mødes på f.eks. vores VHF repeater - den er klar til opkald det meste af døgnet.

Så grib mikrofonen og kald ind, hvis du har muligheden.

Som det fremgår af de daglig opdateringer i pressen er smitten i samfundet aftagende, og det er vores håb at det i år vil være muligt at afvikle HamDay udendørs.

De første tilmeldinger er modtaget - så hold jer ikke tilbage, det begynder at gå stærkt med reservation af vores borde.

Nærmere info på www.hamday.dk   

 

3. januar 2021

Godt Nytår - alle sammen. Desværre (som forudset) er alle vores aktiviteter frem til mindst d. 17. januar aflyst.

Følg med her på hjemmesiden hvornår vi igen kan mødes og vores forskellige aktiviteter starter igen

- pas på jer selv og hinanden.

 

Arkiverede nyheder.

Arkiverede nyheder fra EDR Esbjerg afdeling - med beretninger og beskrivelser af arrangementer og aktiviteter, finder du i kronologiske rækkefølge på disse sider (vær opmærksom på at disse sider er temmelig store, og at det derfor kan tage lidt tid at åbne dem) :

 

Nyheder fra 2020

Nyheder fra 2019

Nyheder fra 2018

Nyheder fra 2017

Nyheder fra 2016

Nyheder fra 2015

Nyheder fra 2014

Nyheder fra 2013

Nyheder fra 2012

Nyheder fra 2011

Nyheder fra 2010

Nyheder fra 2009

Nyheder fra 2008

Nyheder fra 2007

Nyheder fra 2006

Nyheder fra 2005

Nyheder fra 2004

Nyheder fra 2003